ЙОГА ЦЕНТЪР-ХРИДАЯ БУРГАС

Специализиран йога център за йога и психология. Основан през 2001г.

Лицензиран клуб, член на Българска федерация по йога при Министерството на младежта и спорта.

Член на Международната федерация по йога

Люба Шулева-Комитова

– Основател на Йога център – Хридая, Бургас
– Председател на Съдийската колегия на БФЙ
– Учител по йога
– Магистър по психология
– психотерапевт по метода на позитивната психотерапия
– Член на дружеството по позитивна психотерапия

Винаги съм имала интерес към древните учения и послания, към нетрадиционните методи и алтернативни подходи. В йога открих посоката, в която да се развивам, защото ми дава и практически и теоретични познания.

Малко по-късно се специализирах като психолог и през последните години работя и двете професии – психолог и йога учител. Намирам за много важно, това че се занимавам с нещата, които чувствам близки на духа ми.

В дейността ми като управител на Йога център – Хридая организирам семинари и тренинги целогодишно. Винаги ме води мисълта да направим живота си пълноценен, смислен и красив. Според мен науката и йога трябва да вървят ръка за ръка. И тъй като вярвам, че в човека има заложена някаква висша идея считам, че еволюция може да има по пътя на познанието и е свързана с развитие на интелигентността. Затова всички начинания, които предприемам са насочени именно в тази област – себепознание и себереализация чрез научни и алтернативни методи.

– Квалификации и специализации:
– Магистър по консултативна психология; ПУ „Паисий Хилендарски“
– Хипноза и хипнотерапия, завършен курс към БАХ
– Консултант по позитивна психотерапия; ДППБ
– Специализация в майсторско ниво на позитивната психотерапия
– Специализация по психодиагностика; „ПИК“
– Дипломиран йога учител към Международната федерация по йога;
– Сертифициран йога учител на деца и възрасни – 2000г. БФЙ, 2000г.
– Инструктор по йога – Следдипломна квалификация 2005г. в НСА „В. Левски“ ;
– Дипломиран йога инструктор към Международната федерация по йога, 2011г.
– Съдия по йога към БФЙ.
– Обучение в Сатянанда Ашрам, Гърция – 2005г.
– Посвещение в крия йога от Шибендо Лахири, 2002г.
– Посвещение – кристалотерапия и Минг Чи йога от Мяо Конг, 2012г.
– Рейки мастер, трето ниво- 2014г.

 

Мария Атанасова Кирова /МАЙТРИ/

– Сертифициран йога инструктор от Междунарадната Федерация по йога, 2011г. в стил артистична и спорт йога
– Сертифициран инструктор в стил – Ащанга виняса йога, 2013г.
– Сертифициран йога инструктор, „ВР Пропъртис“, Бургас, 2011г.
– Юрист

За мен йога е живот, любов, изкуство.. начин да се чувстваш добре в тялото си, в хармония със себе си и другите.. Йога ме научи на много и продължавам да се уча всеки ден, когато стъпна на постелката.. Тъй като съм музикант, изкуството е част от мен, а йога е моята друга половина.. И когато практикувам йога, сякаш тялото ми твори, както музиката се лее.. Няма мисъл.. само дишане.. движение.. тишина.. наслада.. Това ми се иска да ви предам.. това усещане.. Обичам да помагам на хората и да ги подкрепям в избора им по пътя на йога и здравословния начин на живот. В този шарен свят, търся винаги баланса и хармонията или както казват възрастните хора: „Търсете средния път и никога не изпадайте в крайности..“

Практикувам йога от дете в Йога център Хридая. През годините се докоснах до много стилове йога. Посещавала съм семинари в различни градове, при много учители. През 2009г. от Свами Шивамурти бях посветена в лична мантра,а през 2010г. при гостуването на Свами Шивамурти в гр. Бургас получих духовното си име – Майтри.

Завърших курс и притежавам сертификат за специализирано обучение – йога – филосифия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас. Артистичността винаги ме е следвала и през септември 2011г. завърших курс и получих сертификат по Артистик и Спортна йога под ръководството на Джулиана Брод – Директор на Йога Спорт в Европа, член на Йога съвета в Европа, към Международната федерация по йога към тогавашния момент.

След като се докоснах до стила Ащанга виняса йога, той се превърна моята страст и затова задълбочих познанията си като завърших специализиран курс за инструктор в тази област.

Като член на Йога център Хридая съм участвала в различни събития, семинари и демонстрации организирани от йога центъра и други организации. Някои от тях са:

  • Фестивал „Светлината на лотоса” в през 2009г. – гр. Бургас
  •  XV Държавно първенство по йога 2010г. –гр. Габрово – Артистик йога – второ място
  •  XIII-то Европейско първенство по йога 2011г. – гр. София – Артистик йога – трето място във възрастова група, четвърто място на абсолютен шампионат.
  •  XVII Държавно първенство 2012г. – Йога асани – I- во място във възрастова група; Абсолютен шампион на България – II-ро място.
  • XIX – Държавни първенства 2014-2016г. – I-во във възрастова група; I-во място Абсолютен шампион на България.
  • Посещение на Сатянандашрам – Гърция – семинар Ашрамски начин на живот – 2018г.

„Каквито са мислите ви – такива ставате и вие. Каквито са мислите ви, такъв е и животът ви. Светът около вас е само това, което вие вярвате че е. Рамките, които си поставяте в мислите, чертаят ограничеността на възможностите ви.” – Свами Шивананда“

 

Лиляна Русева

Сертифициран йога инструктор

Масажист

Йога – беше любов от пръв поглед и така до ден днешен… йога заема голяма част от моя живот и моето сърце, за мен тя е щастие, утеха, душевна хармония, красотата и светлината в дните на сивото ежедневие…дори мъничко бягство.. време само за мен…
Започнах да се занимавам с йога през 2003г. в „Хридая“. Участвала съм в различни мероприятия свързани с йога, организирани от БФ по Йога; Йога център – Хридая, Бургас; клуб Амрита, Пловдив; клуб Скорпион, София и др.
През 2011г. завърших специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас.
Активно съм участвала в Държавните първенства по йога. Абсолютен шампион на България съм за 2008г – първо място; 2009г. – трето масто. Европейски шампион за 2011 г. в София, стил – Артистик йога – Второ място; Йога асани – Първо място
През всички мои участия съм била водена от стремежа към себеусъвършенстване.
За мен йога е начин на живот. Тя е изкуство, в което успях да намеря своето място. Тя е нещо ценно и незаменимо..
„Йога е като огромен океан с един цял свят на дъното. Тя има много различни аспекти, които помагат според нуждите и целите на този, който я практикува. Буквално думата „йога“ означава „съединение“ – съединението на чистото съзнание и на индивидуалното съзнание в човека. Но за да достигне до това висше състояние на съществуване, човек трябва да започне от първото стъпало на стълбата.“ – Свами Сатянанда Сарасвати

 
 
 

Гергана Андреева

Сертифициран йога инструктор

Масажист

Започнах да се занимавам с йога през 2009г. в „Хридая“. Към момента преподавам йога и пилатес.
Обогатявам се като посещавам различни мероприятия свързани с йога, организирани от БФ по Йога; Йога център – Хридая, Бургас; клуб Амрита, Пловдив; клуб Скорпион, София и др.
През 2010г. взех участие в Държавното първенство по йога в гр. Габрово – стил Артистична йога.
През същата година при посещението на Свами Шивамурти в гр Бургас, получих от нея личната си мантра.
През 2011г. завърших специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас.
Намерила съм начин да отделям време за йога в ежедневието си. Вътрешното спокойтсвие и дисциплината са само някои от качествата, с които ме дари йога откакто практикувам. Мога да споделя на всички, че промяната е вътре в нас, в начина по който гледаме на света!
Споделям мисълта на Свами Вишну Девананда „Духът не е индивидуално тяло или ум, а по-скоро онова нещо дълбоко във всеки човек, което познава Истината“..

 

 

Десислава Георгиева Христова- Петкова

Сертифициран йога инструктор

Юрист

С йога започнах да се занимавам през 2008 г. съвсем случайно – от любопитство. Реших да опитам нещо различно. Убедих се, че случайни неща няма. Още от първите посещения в залата реших, че това е нещото, което съм търсила. От тогава йога е неизменна част от живота ми. По-спокойна и уравновесена съм, по-лесно преодолявам трудностите, промених хранителните си навици, усещам тялото си силно , здраво и гъвкаво . Йога промени живота ми. Промени мисленето ми. Промени мен. Пътя ми ме отведе към посещение на ашрам в Индия, което остави дълбок отпечатък в мен..
През 2011г. завърших специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас.
Участвала съм в различни събития и семинари организирани от йога център „Хридая“ и други организации. Взимала съм участие и в Държавни първенства по йога:
– ХV Държавно първенство по йога в Габрово през 2010 г. Артистик йога – четвърто място;
-ХVII Държавно първенство по йога в Ксилифор през 2012 г. Йога асани – трето място за възрастова група
-ХVIII Държавно първенство по йога в Бургас през 2013 г. Йога асани – трето място за възрастова група и трето място в Абсолютния шампионат
– ХIХ Държавно първенство по йога в Свиленград през 2014 г. Йога съчетание – второ място за възрастова група и второ място в Абсолютния шампионат
– ХХ Държавно първенство по йога в Свиленград през 2015 г. Йога съчетание – първо място за възрастова група и трето място в Абсолютния шампионат
-ХХI Държавно първенство по йога в Бургас през 2016 г. Йога асани – първо място за възрастова група и второ място в Абсолютния шампионат.

 

Жана Димитрова

Сертифициран йога инструктор към НСА и БФЙ

Винаги съм знаела, че един ден ще се занимавам с йога. Имам спомени от около 10 годишна възраст, когато в мен се появи тази убеденост. Въпреки това едва през 2010 г почувствах силната необходимост да стъпя в залата за йога. И както дългото пътешествие започва с една крачка, за мен тогава започна пътешествието в света на йога. Като значимост в моя живот поставям тази стъпка на едно от челните места, тъй като промени погледа ми към живота из основи.

През 2014 г. се присъединих към курса за йога инструктори към БФЙ и НСА и го завърших през 2015 г. Макар да е забавно и ефектно да успееш да си качиш краката зад врата, знам, че йога е много повече от това. Много бих искала всеки, с когото практикуваме заедно, да успее да усети това. Ако в края на йога практика усетя усмивката да извира от мен и се чувствам така, сякаш ходя метър над земята, то знам, че практиката е била добра. А да видя усмивките по лицата на другите, е още по-голямо щастие за мен. В идеалния свят бих успяла да запаля с моята любов към йога поне един човек от групата, в която се намираме… Дали успявам, не знам. А засега се раздавам с ентусиазъм.

 

 

Наташа Георгиева Куванджиева

Сертифициран инструктор по йога към НСА и БФЙ

Машинен инженер

Допълнителна квалификация „Педагогическа правоспособност”

Йога буквално промени живота ми (за моя радост това в случая не е клише 🙂 ).

Чрез йога намерих душевен мир и спокойствие. Излекувах тялото си. Приведох го в приличен вид. Промених мирогледа си – начина, по който гледам на света около мен – хора, сгради, природа … ВСИЧКО. Научих се да чувам, а не само да слушам и не само хората, а и себе си (това май се оказа най-трудно).

Йога е един друг свят и аз се радвам, че успях да намеря пътя към него, да отворя вратата и да вляза…

Това е причината да желая да преподавам и да съм йога инструктор и да завърша курс „Треньор по йога” към НСА „В. Левски” и БФИ. Старая се да дам най-доброто от себе си и хората да почувстват красотата на йога, ползите, които тя носи на човек. За всеки човек те са различни, въпреки, че практиките са едни и същи за всички. Всеки намира себе си в йога.

Участвала съм в различни семинари и мероприятия организирани от Йога център Хридая и БФЙ. Сред тях са лекциите на д-р Шарма, д-р Антоанета Заркова и др.

 

 


Годишни отчети на СНЦ Йога център Хридая:

BALANS 
OPR_1 
OPR_2