• пн
  20
  юли
  2020
  нд
  26
  юли
  2020
  Приморско

   МОРСКИ ЙОГА ЛАГЕР – ЛЯТО 2020

  Организатор – ХРИДАЯ - център за йога и психология

   Приморско хотел „Белица“***

  В периода - 20 - 26.07.2020г.

  Заповядайте на море и йога, дихателни практики и медитация, на разходки и плаж по южното Черноморие!

          Понякога ми е трудно да повярвам, че толкова години са минали
         Първоначално идеята да правим йога лагери дойде на шега, ей така да си практикуваме нашата йога, да ходим на плаж, да скитаме по Южното Черноморие, да ходим на разходка с лодка, да се опознавеме и какво ли не още... Разбира се, това беше преди 10 години
          Сега нещата са различни. С много от хората вече се познаваме и очакваме следващата среща на така наречените йога лагери и уикенди. Мисля, че за много хора не е ясно каква е идеята да правим точно това, вместо просто да отидем на почивка.
          Всъщност това е почивка, но има и програма, която е за хората, които желаят да практикуват йога, да усъвършенствят медитацията си, да напрявят нещо за емоционалния си баланс и да участват в беседите, които са свързани с най-актуалните теории за разгръщане на личните качества, за да бъдем щастливи - все пак всеки се стреми към това в живота си.
        За мен лично всеки лагер, уикенд или ритрийт е възможност за израстване, защото се срещам с толкова много хора и от всеки научавам по нещо. Оказа се, че в нас самите е изворът на исинската същност, която прави чудесата, която сбъдва мечтите и ни прави щастливи! Това ме изпълва с дълбока благодарност и радост.

  Чувствайте се поканени да бъдете с нас това лято!

  Теми и водещи:

  Ирина Бъчварова - "Master Teacher" към Yoga Alliance International Ирина ще проведе практики по Ащанга виняса йога. Ще има възможност и за уроци за преподаватели.

  Петьо Коджабашев - дипломиран водещ по холотропно дишане, завършил GTT (GrofTranspersonalTraining), Ошо Ребалансинг терапевт (Дълбока терапия с тялото)
  и Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж. Очаквайте неговата авторска дихателна техника! Ще проведем и танцова йога терапия на тема: "Стихии"

  Люба Комитова - Йога учител и психотерапевт. Люба ще проведе пракики по хатха йога флоу и Медитации: Регресията като средство за преработване на негативни преживявания и Проекция на идея или цел.

  Катя Маринова - Специалист по енергийни практики. Катя ще ни покаже ка да си изработим на амулет.

  Екип на Хридая - Мария Кирова - инструктор по Ащанга виняса йога, Лиляна Русева - инструктор по Пауър йога.

  Георги Николов - Инструктор по йога

  Още в програмата – медитация на брега на морето, медитация на Бегликташ – древно тракийско селище, йога нидра и техники за емоционален баланс. 

  Това, което ви предлагаме тази година е не просто йога лагер. Този път решихме да разкрием някой от тайните на техниките, които използваме. Това означава, че всеки практикуващ ще може да се докосне до мистериозната страна на окултните (тайните) учения, които в древността са били предавани от учител на ученик. Разбира се, това може да се окаже трудна задача, но си струва да опитаме, най-малко, за да придобием личен опит в практиката си и да установим мястото си по пътя на развитието и себепознанието.

   

  Дневната програма започва сутрин с йога практика, след това – закуска. Времето след закуската до 16:30ч. следобед е за море, разходки и плаж, това е вашето свободно време. От 16:30ч.е следобедната йога практика, последвана от медитация, или дихателна техника, интерактивни групови занимания и беседи. След вечеря организираме забавления и при желание – медитация под звездното небе на брега на морето.

  Винаги можем да добавим към програмата нещо по ваш избор, към което имате интерес J

  За хотела:

  Локацията на х. „Белица“ е много добра! Намира се на 5 мин. до център на Приморско, и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги и градина за почивка. Има и тенис корт в двора.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито - на брега на морето и в градината на хотела. 

  Стиловете йога, които ще практикуваме са: Ащанга виняса йога; Хатха йога флоу и Класическа йога.

  Пранаяма – основни техники за дишане в йога. Какво означава да дишаме правилно? Как се използва дишането в медитацията?

  Танцова йога терапия с Петьо Коджабашев и Люба Комитова на тема: СТИХИИТЕ - Земя, Вода, Огън, Въздух, Етер ... 🙂 

  В допълнение на йога практиките ще има и: Бандхи,  Мудри и Мантри. Тези древни техники работят на енергийно ниво като активират неподозирани възможности на физически и духовен план. Чрез мудрите и бандхите можем да преминем отвъд границите на традиционните представи за човешки способности! Ще работим върху овладяването на основните бандхи - Мула, Уддияна и Джаландхара – теория и практика. От мудрите – Бхумиспарша мудра, Кшепана мудра, Утарабодхи мудра, Хридая мудра, Дхяна мудра

  Мантра – силата на звука, вибрационното поле, което създават мантрите и как всичко това ни влияе?
  Медитация – тайнство и вълшебство с дъх на море…

  Разходките, които планираме са до: Созопол, Бегликташ, Китен и други близки местности. Навсякъде е морска синева, а Бегликташ е едно от най-силно енергийните места в България. Само да имате желание – всичко е на разположение!

  Забавления! Когато е лято и сме на море - отпуснете душата!

   


  Как да се запишете за йога лагера?

  ⇒ Изберете подходящия за вас пакет и се обадете по телефона, за да ви запишем и уточним подробностите.

  !!! При ранно записване до 31.05.2020г. отстъпка 5 % от цената.

  Краен срок за записване - 20.06.2020г. 

   Пакетните цени включват: нощувка + закуска и вечеря + цялата програма

  - 6 нощувки за възрастен в двойна стая - 444 лв.;

  - 6 нощувки в самостоятелна стая  – 564 лв.;

  - 6 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло240 лв.

  - 6 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло  – 138 лв.

  Възможно е настаняване за по-малък брой нощувки, но не за по-малко от 3 нощувки.

  Отстъпката за придружител е  -10% от пакетната цена. Придружителят не участва в програмата.

  По време на йога лагера може да се направи индивидуална сесия по психотерапия или консултация. Може да се изготви индивидуална йога програма. За тези допълнителни услуги се заплаща 40лв. за една сесия  с времетраене – 60мин., с предварително записване.

  • Запазването на място става със заплащане на капаро от 50% от сумата на вашия пакет.
  • Една седмица преди лагера се внасят останалите 50%.

  Заплащането можете да направите в брой, с карта или по банков път.

  • За въпроси и повече информация позвънете на посочените телефони за контакти, написани най-долу.

  Банкова сметка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Телефони за записване:
  Богдан Героев – 0883 362554;
  Люба Комитова - 0887 689903;


  Информация за нас:

  Люба Комитова (Лайа Ананда) - Дипломиран Йога учител към IRYT - Международната йога федерация, също и към НСА / БФЙ. Дипломиран психотерапевт към WAPP - Висбаденската асоциация по позитивна психотерапия.
  Започва да се занимава с йога през 1995 година. Основател е на Йога център "Хридая" и до този момент ръководи дейността на центъра, работи като психотерапевт , провежда йога практики, пише статии за йога и психология, публикувани в списание "Йога за всички" и "Усури", организира курсове, семинари, йога лагери, ритрийти и уикенди..
  Мото: "Истината е най-важната предпоставка за постигане на щастие."

  Ирина Бъчварова е "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Тя е създател на Българска Ащанга Йога Академия, идеолог и основен разработчик на курсовете за обучение на инструктори. Сред нейните учители са Дейвид Свенсън, при когото Ирина е започнала обучението си в Ащанга през 2003 г. и с когото учи за преподавател; Кристина Каритину-Айлънд;, Дейвид Гариг.
  От няколко години Ирина се е посветила на изучаването на Ащанга йога с Дейвид Робсън и Манджу Джойс, с когото Ирина също учи от няколко години терапевтичната страна на метода. Ирина е автор на няколко книги за Ащанга йога.

  Петьо Коджабашев е Дипломиран водещ по холотропно дишане, завършил GTT (GrofTranspersonalTraining), Ошо Ребалансинг терапевт (Дълбока терапия с тялото)
  и Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж.

  Петьо ще проведе дихателни практики на йога лагера в Приморско

  Очаквайте и танцова йога терапия - четирите стихии 

  Катя Маринова

  Мария Кирова

  Лиляна Русева

  /Скоро ще има информация за всички/