Event Information:

 • сб
  17
  февр.
  2018

  Кундалини йога - Свещената музика на чакрите

  16:00-18:00ч.студио "Анахата" /Проектантска организация ет.6/

  Заповядайте на една практика по кундалини йога, посветена на седма чакра - САХАСРАРА. Без значение дали имате предишен опит в този клон на йога или не, практиката е подходяща за всички. Тя включва крия /комплекс от асани в строга последователност/,  пранаяма, медитация и релаксация.

  Седма чакра, наричана още коронната чакра, десетата порта се намира на върха на главата и се свързва с епифизната жлеза.

  Когато тя е балансирана ние имаме връзка с Висшия си аз, а следователно и с Безкрая.

  Когато сахасрара е в дисбаланс изпитваме скръб, чувство за отделеност от съществуването и неговото изобилие, страх от смъртта.

  Както шеста чакра е свързана с фината светлина, седмата е свързана с космическия звук. Събуждането на възприятието на седма чакра е като грохота от хиляди едновременни мълнии. Древните виждащи са се опитали да уловят този звук в звука на гонга. Ако внимателно слушате гонг това е каскада от звуци, които опъват нервите до техните граници. В този момент усещаме с цялото си тяло и представата ни за него се разтваря. Под натиска на такъв звук имаме два избора – да се отпуснем и предадем или да се стегнем и да отблъснем тази опитност.

  Седмата чакра има за ключова характеристика предаването – смирението, което ни изпълва когато се преклоним пред Безкрайното. Това е една от причините, поради която в толкова много различни традиции се използва актът на прекланяне. Върха на главата – седмата чакра е доведена чак до земята. Без смирение отварянето към информацията от Непознатото може да доведе до Духовно его.

  В унисон с изложеното по време на практиката ще имате възможност да се предадете на целебната сила на гонга и да се насладите на една дълбока релаксация.

   

  Водещ: Премпал Каур /Галя/, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога, завършила школата „Амритнам Саровар“, основана и ръководена от Карта Сингх.

   

  Цена: 12лв.

  Записването е предваеително – 0887689903.