Event Information:

 • пт
  23
  февр.
  2018
  пт
  06
  апр.
  2018

  Чакрите – мостът към себепознанието.

  18:15ч.студио Мандала /Проектантска организация, ет.3/

  Чакрите – мостът към себепознанието.
  Курс от 7 урока за 7-те чакри...
  Начало - 23.02. (петък) от 18:15ч. в студио "Мандала" с Люба Комитова

  Какво знаем за чакрите?
  Накратко казано чакрите са енергийни центрове, които се намират в астралното тяло, но функционират, както на физически, така и на умствен и емоционален план. По този начин те се явяват като мост от една наша същност към друга и спомагат за обмен на информация помежду им. Така наречената – психосоматична връзка, следствие на която възникват здравословни и психологически проблеми е именно проявление на чакрите, които са преходните елементи между тялото и психиката. Една добре балансирана чакра би могла да ни спести доста проблеми дори само защото се променят потребностите, а от там и настроенията.

  Като пример мога да дам следното: Муладхара чакра е първият основен енергиен център. Тя е свързана с усещането за сигурност. Когато тя е в баланс човекът е спокоен и уравновесен, въпреки че може да има финансова криза например. Това състояние помага по-лесно да се преодолеят трудните моменти и да се намерят най-добрите начини за излизане от сложната ситуация. Всъщност основната цел при работа с чакрите е да се познават техните качества и да се използват в реалния живот като средство за благополучие.

  Според философията на йога ние имаме не само физическо тяло, а и по фини такива – етерно, астрално, ментално. Всяко от тези тела – коши е свързано с определени функции и съответно с извисяването на съзнанието на човека.
  Познанието за чакрите включва теоретична част за тяхната роля и място във физическото тяло, а в практическата част, чрез медитация се работи върху активиране на самите чакри.

  Телефон за записване - 0887689903.