Event Information:

 • вт
  25
  сеп.
  2018
  вт
  25
  Дек.
  2018

  ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ - ОСНОВЕН КУРС

  18:00-19:00ч. и 19:15-20:15ч.Студио "Анахата" ет.6 и Студио "Самхита" ет.3

  Предлагаме Ви две възможности за 6-месечен основен курс по йога есен/зима 2018г. Програмата е подходяща за всички, които тепърва започват пътя си в света на йога.
   
  Първо ниво за период от 3 месеца /от 25.09. до 18.12.18г./:
   
  В студио "АНАХАТА" (Проект. организация, ет. 6)
  Начален час 18:00 - 19:00ч.
  Дни: Вторник и четвъртък
  Водещи: Люба и Лили
   
  В студио "САМХИТА" (Проект. организация, ет. 3)
  Начален час 19:15 - 20:15ч.
  Дни: Вторник и четвъртък
  Водещи: Деси и Юлияна
   
  Какво включва курсът? Основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап, крокодилски упражнения за гърба, основен комплекс от асани, пранаяма - дихателни практики, мудри и бандхи, йога нидра - релаксация и първи стъпки в медитацията.
   
  Програмата на този основен курс по йога включва всичко необходимо за хора, които не са се занимавали или имат малко общи познания, но биха искали да навлязат в света на йога и да се запознаят с принципите и въздействието, които тя има. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото има както леки така и трудни упражнения, но всеки намира своето място и своята практика според способностите и усещанията си. Практиките са подходящи за всеки и включват: асани,дихателни упражнения, релаксация, очистващи техники, мудри, бандхи и медитация.
   
  „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда
   
  Какво да очаквате от курса?
  Изучаване на АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел де се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.
  МЕДИТАЦИЯ – В този курс включихме и медитация. Имате възможност да посещавате часовете и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.
  Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.
  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под - балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.
   
  ________________________________________
  Записване и цени:
   
  Записването става с обаждане на един от посочените телефони и внасяне на 50% от сумата до 21.09.18г. Картата е на цена 150лв. за целия период от 25.09. - 18.12.2018г.
   
  Местата в зала "Анахата" са за 16 човека, а в зала "Самхита" - 12 човека.
   
  Първо ниво включва всички предвидени и допълнителни практики - асана, пранаяма, бандха, медитация, мудри, за посочения период на първо ниво.
  Записването гарантира място в залата.
  Пропуснатите часове не се компенсират. В случай че се налага отсъствие може да се вземат пропуснатите часове, ако това е предварително уговорено с инструкторите.
   
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са: СНЦ "Йога център - Хридая", IBAN BG41UNCR70001522428591
   
  За информация и записване:
  Люба Комитова - 0887 689903
  Лиляна Русева - 0899 54 20 75
  Мария Кирова - 0885 53 73 72