Event Information:

 • пн
  10
  Дек.
  2018
  вт
  12
  мар.
  2019

  ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ - ОСНОВЕН КУРС

  18:00-19:00ч. и 19:15-20:15ч.Студио "Анахата" ет.6 и Студио "Самхита" ет.3

  ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ – ПЪРВО НИВО от 10.12.2018г. до 04.03.2019г.

  ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ – ВТОРО НИВО от 18.12.2018г. до 12.03.2019г.

  Промоционални предложения за зимните курсове!

   

  Място - студио "Анахата", Проектантска организация, ет. 6
  Дни и часове за ПЪРВО НИВО – понеделник и петък от 19:15 до 20:15ч.
  Дни и часове за ВТОРО НИВО – вторник и четвъртък от 18:00 до 19:00ч.

  ВТОРО НИВО ще се провежда и в студио "САМХИТА", ет. 3 – вторник и четвъртък от 19:15 до 20:15ч.

  Програмата включва всичко необходимо за хора, които не са се занимавали или имат малко общи познания. Курсът е разделен на две нива като в ПЪРВО НИВО се поставят теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), техниките от пранаяма (дихателните практики) и релаксиращите техники. Във ВТОРО НИВО часовете са обогатени с пози и варианти от различните групи асани, както и се обръща специално внимание на усъвършенстването на изпълнението, което е от важно значение за извличане на максималното въздействие от йога практиката. На този етап се постига увереност и разбиране за пранаяма и се поставя началото на медитативните умения. Теорията на йога във втория етап включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

  Резултатът от основния курс по йога е овладяване на: цялостна система за раздвижване  и тонизиране на тялото – стави, гръбнак, мускули; Суря Намаскар (Поздрав към слънцето); Основен комплекс асани, подходящи за ежедневна, самостоятелна практика и варианти на асаните; Пранаяма – Уджай, Капалабхати, Нади Шодхана, Пълно йогийско дишане, Бхастрика; релаксация, медитация и йога нидра.

  Практиките са подходящи за всеки, без ограничения от възраст или пол J

  „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда

   

  Някой подробности за отделните елементи в основния курс:

  Изучаване на АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.

  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел де се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.

  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.

  МЕДИТАЦИЯ – В този курс включихме и медитация. Имате възможност да посещавате часовете и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.

  Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.

  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под - балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.

  ________________________________________

  Записване и цени:

  Записването става с обаждане на един от посочените телефони и внасяне на сумата до 17.12.2018 г.  Цена 150 лв.

  Местата в зала "Анахата" са за 16 човека, а в зала "Самхита" - 12 човека.

  Еднократни посещения се допускат само, в случай че има свободно място в залата като се има предвид, че с приоритет са хората с карта за курса.

  Пропуснати часове може да се вземат с предварително уведомяване за отсъствие в други часове провеждани от същите инструктори, в рамките на периода, за който е предвиден курса.

  Заплащане: Можете да платите в брой или с карта в залите ни.

  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

  СНЦ "Йога център - Хридая", IBAN BG41UNCR70001522428591

   

  За повече информация и записване:

  Лиляна Русева - 0899 542075

  Богдан Героев - 0883 362554

  Люба Комитова - 0887 689903