Event Information:

 • ср
  12
  сеп.
  2018
  ср
  31
  окт.
  2018

  КУНДАЛИНИ ЙОГА – ПРАНА, ПРАНАЯМ - КУРС

  19:00-20:30ч.студио "Анахата" ет.6

  „Когато не ви достига мъдрост, дишайте.“
  Гуру Нанак

  От 12-ти септември Ви предлагаме 8 класа по кундалини йога с акцент върху пранаяма – дихателни упражнения. Всеки урок включва и крия /комплекс от асани/, като и медитация и релаксация. Класовете са подходящи за начинаещи, както и за напреднали практикуващи.

  Първо влизаме в този свят като дух и след това се раждаме. Прекарваме първите си години като се учим как да функционираме във физическото си тяло и в материалния свят. Това ни позволява да оцелеем. Но идва време, когато трябва да разберем и възвърнем нашия Дух, нашата енергийна същност. Основно трябва да познаем себе си като същества, които живеят чрез прана, основната жизнена енергия във вселената. За да направим този скок трябва да разширим нашето разбиране за енергийната си природа. И да разберем, че преди всичко трябва да имаме опитност.

  Прана е най-мощната и творческа сила, защото чрез нея идва животът. Кой диша в нас? Атман – душата. Дъхът идва чрез душата. В момента, когато душата напусне тялото дишането спира. Така че това съществуване не ни принадлежи. Това е съществуването на душата. Душата вибрира, душата диша. Прана идва докато душата е тук. Душата има нужда от храна и нейната диета е прана, която идва чрез въздуха и ни обогатява отвътре.
  Можем да се лишим от всяко едно нещо във всеки един момент, но не и от прана. Понеже прана идва чрез въздуха някои хора мислят, че това е кислород. Това не е вярно. Кислородът винаги го има. Ако вкарвате кислород в едно тяло ще живее ли то вечно?
  Превозното средство на прана е дъхът. Дъхът е нашия водач, мъдрец, знание. Дъхът идва от отвъд. Нашият живот и съществуване се основават на дъха. Затова е нужно да създадем приятелски връзки с дъха.
  Когато започнем съзнателно да дишаме съзнателно ще получим отговорите, от които имаме нужда. Докато дишаме несъзнателно ние живеем несъзнателно.

  Водещ: Премпал Каур, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога, от школата на Карта Сингх „Амритнам Саровар“.

  Класовете се провеждат всяка сряда от 19.00 до 20.30 часа в зала „Анахата“.
  Цена за карта – 52 лева
  Цена за еднократно посещение – 8.50 лева