Event Information:

 • пт
  28
  сеп.
  2018
  пт
  26
  окт.
  2018

  ЙОГА С АСИСТИРАНЕ

  19:00-20:00ч.студио "Самхита" ет.3

  ЙОГА С АСИСТИРАНЕ
  Всеки петък от 19:00ч. в „Самхита“ с Мими и Лили

  Тази практика може да се посещава с партньор, ако имате такъв, а ако нямате – водещите ще ви асистират в изпълнението на асаните. 🙂
  Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на асаните като се използва силата на другия и много от нещата, които е трудно сами да изпълним се постигат с лекота. Точно с тази си част, практиката има терапевтичен ефект и спомага не само за правилното изпълнение на позите, ...но и за опознаване на възможностите на тялото ни.
  Защо този вид йога има по-големи ползи за тялото? – целта на партнер йогата е човек да задълбочи и разшири своята йога практика. Йогата с асистиране работи най-вече чрез добавяне на съпротива. Вашите мускули могат да се отпуснат и да се разтягат, докато съпротивата на партньора помага на крайниците ви да останат в съответната поза. Поради помощта на партньора вие ще можете да опитате нови пози и да намерите по-дълбоки изрази на познати вече такива. Вие ще предизвикате себе си физически и емоционално, като поставите тялото си в ръцете на друго лице. Работата по двойки води до тестване на способността ви да се доверите.

  Дори изпълнителите да бъдат с различни физически възможности, асаните се правят до това положение, до което и двамата могат да ги изпълнят с лекота, усмивка и ненасилие.

  Часът включва: динамична загряваща част; Асани и варианти, които се подреждат в подходяща за сливане последователност. Учителите в партнер йога завършват специализирани курсове, тъй като участниците през цялото време трябва да бъдат правилно насочвани как да си помагат. Тези практики не трябва да се правят без учител! Начинът на заемане на позите, силата на натиск, местата за поставяне на ръцете, краката или създаването на баланс  при партньорите е много важен момент и изисква много повече от желание, за да се постигне благоприятният резултат. Целта е да се почувства хармонията и удоволствието от това сливане на позите. Участниците в този час трябва предварително да са овладели основите пози в йога, за да не се затрудняват при изпълнението им.

  Практиката може да се посещава с всички видове карти, които предлага нашия йога център.

  Тел. за контакти:

  Мария Кирова – 0885 53 73 72

  Лиляна Русева – 0899 54 20 75