Event Information:

 • test

  • чт
   22
   авг.
   2019
   нд
   25
   авг.
   2019
   след 14:00 часахотел Ела ***, Боровец

   Здравейте! 

   Не е трудно да направим нещо за себе си 🙂

   За лятото и по-специално през август Ви предлагаме три дни в планината с нашата програма, която можете да разгледате в детайли малко по-надолу...

   Йога практиките могат да послужат за отпускане, за разтягане, за тонизиране на тялото, но също така и за разбиране на гласа на тялото! Това може да се постигне, когато разбираме и усещаме смисъла от самите асани.

   Пранаяма ще използваме, за да накараме белите дробове да работят пълноценно, да! Но не само това е пранаяма! Истинската същност на пранаяма е не в дишането като техника, а във влиянието на различните начини на дишане върху сърцето, мозъка, нервната система и въобще върху цялата сетема - тяло - ум - емоция. Освен това се казва - контролът на дъха е контрол на ума... Ще практикуваме и ще разясним едни от основните техники - Капалабхати, Бхастрика, Уджаий, Нади шодхана. Ще направим и техниката - "Рестарт" специално, за да се освободим от напреженията, в случай че имате такива 🙂

   Сърцето на йога практиките е в медитативната част 🙂 

   И нека поговорим още малко за тези така съществени теми, така зареждащи духа, вдъхновението и магията на живота...

   „И най дългият път започва с първата стъпка.“ Конфуций

   Знаете ли от кога датира интересът на хората към духовното развитие и какво възбужда интереса на милиони хора към древните източни учения за хармония и баланс? Всъщност от зората на човешкия род съществува стремежът към неизвестното, тайнственото, божественото. Културите на народите са източник за мъдростта и пътя към щастието, което е определящо и мотивиращо  дори и за най-скептично настроените умове.    

   Не непременно Изтока и не непременно ученията, за които чуваме непрекъснато от филми и книги, ни извисяват, а нашата индивидуалност и личността която сме с всички свои способности. Една много съществена част от успеха зависи точно от нашето отношение и решителност. Просто протягаме ръка и вземаме от даровете – най-основните пранаяма техники, методи за медитация, благодатните асани – за да усетим тялото си и потребностите му. Това е нашата роля по пътя към постигане на целите, които си поставяме – да почувстваме гласа на тялото и да разшифроваме знаците на съдбата.  Не е трудно, но има една стъпка, която е в началото на пътя – Първата 🙂

   Още няколко дни остават с възможността да се присъедините към групата ни в Боровец. Три нощи – четири дни сред природата!

   Нашите телефони: 0887 689903 – Люба и 0883362554 – Богдан.

   Обадете се на някой от посочените телефони и ще ви изпратим формуляр за участие в събитието. Красиво лято на всички!

   Програмата:

   22.08.19 – четвъртък

   14:00ч. - Настаняване

   16:30 – Организационна среща в хотела

   17:15ч. – Класическа йога практика (асана, пранаяма, мудри) с Люба

   18:15ч. – Медитация: „Баланс в тялото, емоциите и мислите“ с Люба

   19:00ч. – Вечеря

    

   23.08.19  – петък

   7:30ч. – Сутрешна йога с Гюлхан

   9:00ч. – Закуска

   10:00/10:30ч. – Среща във фоайето – организирана разходка до хижа „Мусала“ или свободно време!

   16:00ч. – Пранаяма и Мудра (Дихателни практики - теория/практика, използване на мудрите) с Люба

   17:15ч. – Класическа йога с Милена

   18:30ч. – Йога нидра / Медитация с Люба

   19:00ч. – Вечеря

    

   24 .08.19 - събота

   7:30ч. – Сутрешна йога  с Люба

   9:00ч. – Закуска

   10:00/10:30ч. – Среща във фоайето – Организирана разходка до хижа „Царска Бистрица“, "Ястребец" или свободно време!

   16:30ч. – Класическа йога с Гюлхан

   17:45ч. – „Чакрите - хармонизиране на цялостната структура на човека. “, Практическо занимание в стил - йога психология. Засяга връзката ни с макро и микро-космоса.  Водещ - Люба

   18:30ч. - Медитация , Люба19:00ч. – Вечеря

    

   25 .08.19 - Неделя

   7:30ч. – Сутрешна йога с Милена

   8:30ч. – Сатсанг

   Закуска и отпътуване.

   За нас:

   Люба Комитова - психотерапевт и йога учител, основател на Йога център - Хридая Дипломиран Йога учител към IRYT - Международната йога федерация, също и към НСА / БФЙ.  Позитивен психотерапевт към WAPP - Висбаденската асоциация по позитивна психотерапия. Започва да се занимава с йога през 1995 година. Основател е на Йога център "Хридая" и до този момент ръководи дейността на центъра. През последните 10 години организира семинари, йога лагери и други събития свързани с йога и психология. "Вярвам, че това което зависи от нас е в ръцете ни, а дали ще го реализираме е изборът, който правим. Всичко, което се случва е свързано с някакво действие, а действието с мисълта и емоциите. Пътят на йога е практиката, пропита от дълбоката мъдрост на вековете."

   Гюлхан Ахмедова - педагог и сертифициран Йога инструктор към "Йога Център Хридая ". Преподава Класическа йога за деца и възрастни. Притежава квалификация - ключова компетентност за йога - асана, пранаяма и релаксация.

   Милена Драгиева - Йога инструктор. Йога навлиза в живота й преди 13 години. Стилът, в който практикува е класическа йога, подходяща за всяка възраст. От 9 години преподава йога в гр. Шумен. "За мен йога е живот без физическа болка, достигане на вътрешен покой, контрол над мислите и емоциите - за да сме в състояние да преодолеем собствените си илюзии и предубеждения и да можем да осъществим себе си."Ето и малко информация за хотел Ела: намира се в самия център на курортното селище Боровец. Подходящ е за релакс и разходки. На разположение ще имаме поляната зад хотела с площ 3 дка, зала за йога, фитнес и паркинг.

   -----------------------------------------------------------------------
   Как да се запишете и да запазите място? Обадете се на някой от посочените телефони за контакти, за да заявите участието си. 

   Цените са за един човек и включват нощувките и цялата програма.

   Пакетни цени за 3 нощувки /тип BB/ 

   За хората, които няма да практикуват йога има 15% отстъпка от цената.

   • 3 нощувки в двойна стая – 192 лв.
   • 3 нощувки в самостоятелна стая  – 225 лв.
   • 3 нощувки за деца от 7 до 12 г. – 96 лв.
   • 3 нощувки за деца от 2 до 7 г.  – 60 лв.

   Пакетни цени за 3 нощувки /тип HB/ 

   За хората, които няма да практикуват йога има 10% отстъпка от цената.

   • 3 нощувки в двойна стая  – 252 лв.
   • 3 нощувки в самостоятелна стая – 285 лв.
   • 3 нощувки за деца от 7 до 12 г.  - 126 лв.
   • 3 нощувки за деца от 2 до 7 г. – 90 лв.

   В цените са включени още: ползване на паркинг, wi-fi в целия хотел, хотелска застраховка и данък , 9% ДДС.

   За заплащане по банков път:Банкова сметка:

   IBAN: BG35BGUS91601006196400

   Българо-американска кредитна банкаТитуляр на сметката "Център за йога и психология - Хридая" ЕООДОснование - йога лагер в Боровец

   Телефон за контакти:

   0883 362 554 – Богдан Героев

   0887 689903 – Люба Комитова

   Желаем Ви прекрасно лято!Нека всеки миг носи усещане за пълноценност!

   Бъдете здрави и успешни в своя живот!

   Екип на Йога център - Хридая

  • вт
   03
   сеп.
   2019
   18:00 до 19:00Студио "Самхита", ет.3 в сградата на "Проектантска организация"

   ЙОГА ЗА ГРЪБ И ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБ – ново начало от 03.09.2019 г.

   Начало: 03.09.2019 г.

   Място: студио „Самхита”, ет. 3 в сградата на Проектантска организация – срещу хотел „Космос”;

   Дни: всеки Вторник и Четвъртък от 18:00 до 19:00 часа;

   Водещ: Юлияна Янкова

   От 03.09.2019 г. ще поставим ново начало за сезон есен-зима 2019 -2020  г. на Йога практиките за гръб и гръбначен стълб.

    Тази практика представлява специализиран йога клас, насочен към хора, които имат нужда от адаптирана йога програма. В Класическата йога практика са включени разнообразни групи асани, които въздействат общо и цялостно. Тук акцента е терапевтичния аспект на йога върху гръбнака, ставите и мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите и обогатяват тяхното въздействие. Аналитичната гимнастика е система от упражнения, която развива и стимулира мускулите в тялото, подобрява вътрешния тонус и влияе върху добрата форма на гръбначния стълб. В комбинация с йога асаните се въздейства много благоприятно при различни проблеми с гърба.

   Този въвеждащ курс е подходящ за всеки, който има статична работа – на компютър, в офис или просто чувства, че движенията  му  са ограничени и понякога се чувства схванат от стоене на едно място, а също така и за хора  които имат болки  в кръста или имат дискова херния, болки в гърба и врата и други подобни притеснения. Този клас е специално подбран, за да спомогне възстановяването на организма след лечения и обездвижване, като възстановява нормалната подвижност на крайниците, както и желанието за движение на психично ниво.

   В тези класове чрез добре подбрани упражнения, голяма част от които са от йога, се увеличава силата на мускулите. В основата на аналитичната гимнастика стои идеята да се извършват определени движения, които са част от едно цялостно упражнение. Анализиране означава да се раздели на детайли едно движение, да се осмислят блокиращите моменти, които обикновено не се забелязват, ако не им обърнем внимание. Работата с гръбнака, коремните мускули и въобще цялостната мускулатура, води съответно до постигане на крайния резултат – подобряване на подвижността на тялото, тонизиране на мускулите и усещане за добро настроение.

   Аналитичната гимнастика, съчетана с йога асани е подходяща за всеки, който търси начин за раздвижване. Тъй като има и терапевтичен ефект тя може да бъде изпълнявана, както от хора, които имат статична работа – на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения.

   Водещият на Аналитична гимнастика – Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 6 години и е част от екипа на Йога център – Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

   Цени :
   Карата за 4 посещения - 30 лв.
   Карта за 8 посещения - 56 лв.
   *картите са със срок на валидност един месец/от дата до дата/

   Еднократно посещение - 9 лв.

   За записване:

   0883 36 25 54 – Богдан Героев

   0878 79 0036 – Юлияна Янкова/водещ/

  • вт
   17
   сеп.
   2019
   ср
   11
   мар.
   2020
   17:45 до 18:45 и от 19:15 до 20:15зала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

   Есен – зима 2019 – 2020г.

   През септември започват ДВА КУРСА ЗА НАЧИНАЕЩИ в различни дни и часове!

   МЯСТО на провеждане – зала „Анахата“ /в сградата на Проектантска организация, ет. 6/

   I. Курс  с НАЧАЛЕН ЧАС от 17:45ч. до 18:45ч.

   Инструктори: Люба Комитова и Йордан Червенков

   ЗАПОЧВА на 18 септември 2019г.

   Сряда – йога практика

   Петък – йога практика

   Петък от 19:00ч. –  Медитация и запознаване с теорията на йога. За целия период ще има 6 практики, за които ще бъдете уведомявани по време на курса.

   Този курс ще се проведе в периода от 18.09. 2019г. до 11.03.2020г. 

   Ниво „А“ - Първи модул: от  18.09.2019г.  до 25.10.2019 г.

                        Втори модул: от 30.10.2019 г.   до 06.12.219 г. 

   Ниво „Б“ - Първи модул: от 11.12.2019 г. до 24.01.2020 г.

                        Втори модул: от 29.01. 2020 г. до 11.03.2020 г.

   И

   II. Курс с НАЧАЛЕН ЧАС от 19:15ч. до 20:15ч.

   Инструктори: Десислава Петкова и Йордан Червенков

   ЗАПОЧВА на 17 септември 2019г.

   Вторник – йога практика

   Четвъртък – йога практика

   Петък от 19:00ч.  –  Медитация и запознаване с теорията на йога. За целия период ще има 6 практики, за които ще бъдете уведомявани по време на курса.

   Този курс ще се проведе в периода от 17.09. 2019г. до 10.03.2020г.

   Ниво „А“ - Първи модул: от  17.09.2019г.  до 24.10.2019 г.

                        Втори модул: от 29.10.2019 г.   до 05.12.219 г. 

   Ниво „Б“ - Първи модул: от 10.12.2019 г. до 21.01.2020 г.

                        Втори модул: от 23.01. 2020 г. до 10.03.2020 г.

   Какво представлява курсът?

   Въведение в йога и придобиване на основни практически умения и теоретични познания в областта на йога. 
   Основният курс се провежда по цялостна програма позната като Интегрална йога, която включва работа с физическото тяло чрез АСАНИ, практики с ДИШАНЕ – пранаяма, РЕЛАКСАЦИЯ с успокояващо влияние върху вътрешния мир и още – бандхи, мудри, медитации и очистващите практики. Основният курс е подходящ за хора, които не са се занимавали или имат само общи познания за йога.  Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно на всички, които следват принципите и техниките на изпълнение. Възрастта не е пречка за практикуване на йога, защото всеки намира своето място и своята практика според способностите и усещанията си.

   Йога е древна наука за тялото и ума, поднасяща ни безценна мъдрост и разбиране не само за това как функционира тялото ни и как да го поддържаме добре здравословно, а и как да се чувстваме пълноценни и хармонични със себе си и другите около нас. 
   „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“–Свами Ниранджанананда

   Какво да очаквате от курса?
   Изучаване на АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.
   ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е  да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
   ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антармауна, мускулна релаксация, музикален подход.
   МЕДИТАЦИЯ – ще имате възможност да посещавате специални часове за медитация и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.
   Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.

   СУТРИТЕ НА ПАТАНДЖАЛИ и други теми за йога– в теоретичните часове се обръща внимание на някой от сутрите и основни принципи в йога. Сутрите са основен текст, на базата на който възникват множество школи по йога.

   ПЪТЕКАТА НА ЙОГА – принципи и възгледи от миналото до наши дни. „Осморният път“ – цялостната система – Яма, Нияма, Асана, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, ДхянаСамадхи.
   ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под - балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са  изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.
   ________________________________________

   Записване и такса за курса:

   Ранно записване с отстъпка можете да направите до 05.09.2019г.

   Целият шест-месечен курс с отстъпка е на стойност 336лв. /при реална цена 392лв./

   Може да се заплатят отделно:

   Ниво „А”– 168лв. /при реална цена 196лв./

   Ниво  „Б” – 168лв. /при реална цена 196лв./

   При заплащане на отделните модули – един модул е на цена от  98лв.

    Записването става с обаждане на един от посочените телефони и внасяне на депозит в размер на 50 % или цялата сумана курса или модула в срок до 05.09.19 г.

   След тази дата ще бъдат в сила реалните такси.
   ___________________________________________

   Още полезна информация:
   В зала "Анахата" има място за спокойно практикуване на йога за 16 човека. Разполагаме с постелки за йога.  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога.

   Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията. В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

   Записаните за курса са с гарантирано място в залата.

   Еднократни посещения ще се допускат само при наличие на място в залата.

   _____________________________________________________________________

   Начини на заплащане:

   • Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
   • Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

   Банка: УникредитБулбанк

   IBAN BG41UNCR70001522428591
   Титуляр: СНЦ "Йога център – Хридая” ЕИК 102818 456

   Седалище и адрес на управление: гр. Бургас, ул. „Славянска” № 31

   МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова

    

   За повече информация и записване:
   Богдан Героев – 0883 362554

   Люба Комитова - 0887 689903

   ВАЖНО!

   Курсът се провежда в посочения период от време.

   Ние не носим отговорност за пропуснатите по лични причини часове.

   В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, поради които не можете да посещавате йога практиките, молим да бъдем уведомени предварително. В такива случаи можем да възстановим половината от таксата за неизползвания период.

    

   Благодарим Ви за вниманието и отделеното време, да се запознаете с нашето предложение!

    

  • сб
   21
   сеп.
   2019
   нд
   22
   сеп.
   2019
   след 14:00 часазала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

   Здравейте приятели на йога!
   Каним Ви на двудневно пътешествие в света на Ащанга виняса йога на 21 и 22 септември в зала Анахата/ет. 6, Проектанскта организация/ на Йога център Хридая! Ще се потопим в дълбините на Ащанга метода с Ирина Бъчварова! (Вижте подробности по-надолу).

   Програмата включва Водена практика и Работилница в събота от 14ч. до 18ч. и традиционна Майсор практика и Дискусия в неделя сутрин от 09.30ч. до 12.00ч.
   *Можете да се запишете за двата дни или само за първия.

   ПРОГРАМА:
   --> 21.09. /събота/ - Водена практика с броене на дишането (90-120 мин.)
   Ащанга йога практиката оживява с дъха. Както се движи дъха, така се движи и съзнанието, със същата дълбочина и грация. В този клас ще изследваме техниките на дишане и движение, които дават на Ащанга феноменалната й сила. Ще използваме тялото, за да добием една по-различна, информирана от философията перспектива за мъдростта на Ащанга йога и начините, по които тя работи. Нивото на класа е съобразено с нивото на присъстващите! Водената практика изисква опит с Ащанга йога, както и практикуващите да са запознати с асаните от Началната серия.

   --> Работилница 90-120 мин. - "Ащанга йога – философия в действие"
   Философски основи, на които е стъпила Ащанга йога практиката и как философията оживява на постелката, посредством техниките, използвани в Ащанга йога. Методика и всичко онова, което прави Ащанга йога практиката повече от страхотна тренировка! На какво се дължи трансформиращата сила на Ащанга йога и какво прави тази практика „йога чикитса“ (йога терапия)? (Ще бъдат обсъждани основни техники, тяхното значение и начини да ги използваме - виняса, банда, флоу)
   -----------------------------------------------------------
   --> 22.09. /неделя/ - Майсор практика (традиционна самостоятелна практика с учител) – 90-120 мин.
   Основни техники в Ащанга йога: дишане, банда, фокус, асана, виняса, дрищи. Как да създаваме флоу и да надграждаме над вече наученото. Ще се докоснете до есенцията на традиционния метод за изучаване на Ащанга йога и ще придобиете увереност да практикувате пълноценно и с максимален ефект. Практиката е подходяща и за съвсем начинаещи.

   --> Дискусия, въпроси и отговори
   Практиката на Ащанга йога е древна и много мощна дисциплина за култивиране на физическо, психическо и духовно здраве. Техниките на дишане и движение изчистват тялото, докато в същото време го отварят и го правят силно. Добива се фокус, който успокоява ума. В крайна сметка, започваш да гледаш на себе си по друг начин, да приемаш себе си по друг начин и животът ти се променя. Уникалността на метода е в начина на учене и техниките, които се прилагат едновременно.
   -----------------------------------------------------------
   --> За Ирина
   Ирина Бъчварова е "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Тя е създател на Българска Ащанга Йога Академия, идеолог и основен разработчик на курсовете за обучение на инструктори, като самата тя постоянно се обучава и задълбочава познанията си като следва своите учители по света. Сред тях са Дейвид Свенсън, при когото Ирина е започнала обучението си в Ащанга през 2003 г. и с когото учи за преподавател, Кристина Каритину-Айлънд, Дейвид Гариг. От няколко години Ирина се е посветила на изучаването на Ащанга йога с Дейвид Робсън и Манджу Джойс, с когото Ирина също учи от няколко години терапевтичната страна на метода. Ирина е автор на няколко книги за Ащанга йога, сред които бестселърите „Моята Ащанга – практиката на древна традиция“ и „Асана в движение“. Тя е координатор на Yoganatomy и специализира функционална анатомия на йога при Дейвид Кайл, провеждайки курсове и семинари, посветени на функционалната анатомия и алайнмънт. През 2019 г излезе и най-новият курс, създаден от Ирина – „Пълен Ащанга йога майсторски курс“, в който ще научите всичко, което е необходимо да започнете, да прогресирате и да видите резултат в Ащанга йога.
   ---------------------------------------------------------------

   --> Запазване на място и такса семинар:
   При ранно записване до 31 август 2019 таксите са както следва:
   За целия семинар, двата дни - 70лв.
   Само за първия ден – 50лв.
   След 31 август 2019:
   За целия семинар, двата дни - 80лв.
   Само за първия ден – 60лв.

   Телефони за контакт и записване:
   0885537372 – Мария Кирова
   0887689903 – Люба Комитова

   *За да Ви запазим място е необходимо да внесете таксата в офиса на „Хридая“ Проектантска организация, ет.3, ст. 314. Може да се плати в брой, с карта, или по банков път на сметката на СНЦ „Йога център – Хридая“
   IBAN BG41UNCR70001522428591
   Основание: Семинар по ащанга йога

   --> И още нещо..
   Бъдете с удобни леки дрехи, можете да си донесете и хавлийка. В залата има постелки, но ако желаете вземете своя.
   Не е препоръчително да сте консумирали тежки храни поне 2 часа преди практиката.
   Ако имате установено заболяване или скоро сте претърпели медицинска интервенция, моля да ни уведомите.
   Оставаме на Ваше разположение при въпроси.