Event Information:

 • сб
  09
  февр.
  2019

  Метода "Пилатес" - представяне

  12:00 до 13:30 часазала "Анахата" , ет. 6

  ПИЛАТЕС

  ПРЕДСТАВЯНЕ на 9 февруари (събота) от 12:00 до 13:30ч. в зала “Анахта“, ет. 6

  Водещи: Гери и Лили

  Редовните практики ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 16:30ч.

  Метода ПИЛАТЕС за трениране на тялото –  уникална система от упражнения за разтягане и за сила, укрепване и тонизиране на мускулите, подобряване на стойката, сливане в едно на ума и тялото и подобряване на фигурата. Философията на метода се съсредоточава върху приучването на ума и тялото да работят заедно за постигане на целта – блестяща цялостна физическа форма.

  Вдъхновени от  думитте на Дьоузеф Пилатес „ След десет тренировки ще почувствате разликата, след двадесет – ще видите резултатите, след тридесет – ще имате съвършено ново тяло“ сме Ви подготвили КУРС, който постепенно да да се развие в пълна програма по ПИЛАТЕС.

  Как ПИЛАТЕС ни въздейства:

  • „Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастието” – посредством визуализации, физическо укрепване и разтягане на тялото си възвръщаме будността на ума и подобряваме оросяването на мозъчните клетки. Този възроден дух на мисъл и движение е първата стъпка към преодоляване на стреса, към изящество на движенията, към удоволствие от живота.
  • Преодоляване на стреса и умората – ако не се грижим за тялото си няма как да се чувстваме добре. Лоша стойка, нарушено равновесие и неправилно дишане са част от причините за умора и стрес. Най-напред трябва да се научим правилно да укрепим и контролираме мускулите си, преди да ги подложим на натоварванията на всекидневния живот.
  • Използване на визуални образи за ангажиране на ума и тялото – посредством визуални метафори можем подсъзнателно да вкараме в действие мускулите без да познаваме тяхното устройство и функциониране.

   

  Методът Пилатес черпи от много и разнообразни стилове на упражнения, от китайска акробатика до йога, но има няколко основни принципа, които обединяват всички тези елементи под името ПИЛАТЕС. И теса:

  • Концентрация – тя е ключът към осъществяването на връзката между ума и тялото.
  • Контрол – той означава да не допускате случайни, безразборни движения.Всяко движение има предназначение.
  • Центърът – в него има голяма група мускули(корем, кръст, ханш и седалище).
  • Плавност – с нея се изпълняват движенията. Набляга се на изяществото на движението, вместо на скоростта.
  • Прецизност – всяко движение има предназначение. Всяко указание е решаващо за успеха на цялото.
  • Дишане – когато вдишвате и издишвате напълно, вие изхвърляте застоялия въздух и отровните газове от дълбините на белите си дробове и изпълвате тялото си с чист въздух.
  • Въображение – умът действа по загадъчен начин и една от особеностите му е способността да генерира визуални образи, които тялото да следва.
  • Интуиция- ако нещо ви причинява болка – Не го правете! Постепенно ще се научите да усещате ефикасността на упражненията, докато ги изпълнявате, и така ще постигнете ЖЕЛАНИТЕ РЕЗУЛАТИ!

  За статията е използван източник: Из Метода Пилатес на Брук Сайлър

  Цена на представянето - 12 лв.
  Карта за 8 часа, закупена в деня на представянето – 48 лв.
  Редовна цена на картата - 52 лв.
  Еднократно посещение - 8 лв.

  Тел. за записване:

  Водещ: Лиляна Русева – 0899 54 20 75

  Гергана Андреева - 0888 01 00 56