Event Information:

 • вт
  21
  май
  2019
  чт
  13
  юни
  2019

  Йога за начинаещи - нов курс

  От 16:30 до 17:30Студио "АНАХАТА" в "Проектантска организация" ет.6

  Нов курс за навлизане в йога! Осем урока от 21.05. до 13.06.2019г.

  в дните вторник и четвъртък

  от 16:30 до 17:30 ч.

  Водещи на курса:

  Люба Комитова и Йордан Червенков

  Този курс е за начинаещи и се провежда по система, която води до овладяване на основните пози в йога, дихателните техники и първите стъпки в медитацията. Практиките се водят като Интегрална йога, която може да бъде разбирана като цялостна практическа програма, основана на „Осморния път“ – основата на йога.

  Може да сe практикува и от хора, които вече се занимават с йога, това ще ги обогати, защото в този курс ще се наблегне на детайлите в изпълнението на асаните и също така разбирането за въздействието от тях.

  Осемте части на йога, известни като „Осморния път“ представляват система, следването на която се осъще

  ствява едновременно, а не по отделно и обобщава

  смисъла на понятието – Интегрална йога.

  За да изясним какво точно стои в основата на тези йога практики е нужно да познаваме осемте части, макар и съвсем елементарно. Първите четири са по-скоро свързани с физическото

  ни тяло, моралните възгледи и техниките за дишане в йога, а вторите четири са насочени към способностите ни за концентриране, релаксация, медитация и постигане на духовна извисеност, което се счита за особено постижение и малцина успяват да го постигнат.

  Практиките по Интегрална йога включват:

  Асана – практикуваме упражненията като следваме точно и прецизно техниката, отвеждаме внимателно мисълта си в точките за концентрация и след известно време постигаме дълбинно отпускане, медитативно в самата поза. Асаните влияят не само като здравословни упражнения, те се явяват врата към следващите техники.

  Яма и Нияма  – на тези две степени, първи от Осморния път, отдаваме нужното внимание като засягаме темите за моралните принципи в йога, в часовете.

  Пранаяма (дихателни упражнения) – те са неразделна част от всяка йога практика и се усвояват заедно с асаните, както и като отделни практики.

  Пратяхара (отдръпване от сетивата) – практикуваме йога нидра, антар мауна и други познати като релаксиращи техники методи. Пратяхара е важното свързващо звено към медитацията.

  Дхарана и Дхяна – концентрация и медитация. Тези две прекрасни умения развиваме постепенно като във всеки час по Интегрална йога се отделя време и за тях.

  Относно състоянието Самадхи, то е тема, която засягаме и анализираме повече в специалните часове за медитация.

  Освен това практикуваме и мудри, бандхи и мантри, които допълват чудесно картината йога. Мудрите са известни със своето почти мигновено въздействие, стига да се изпълнят по правилния начин и нужното осъзнаване. Бандхите – това са техники за концентриране на енергията в определени точки на тялото, от което се подобряват функциите на органите в тази област на тялото. А колкото до мантрите – магията на звука е известна отдавна, това е един от начините да въздействаме на ума си, да се балансираме и контролираме емоциите…

  Надявам се да съм успяла да внеса усещането за разбиране  относно практиките по Интегрална йога.

  Заповядайте!


  Записване и заплащане:

  Направете своята заявка за курса като се свържете с нас като се обадите на посочените по-долу телефони за контакт.

  Ще има намалена цена на картата с 10 % специално за деня на започването на курса - 21 май 2019г. Също така -10% ще използват и всички записани предварително. Промоционалната такса е 50лв., при реална такса на същата карта - 56лв. Картата може да се използва от двама души и е валидна един месец.

  Записванията са до 16-ти май и ще се преустановят при запълване на бройката от 12 човека.

  Записването е по телефона, а заплащането на място в офиса на "Хридая" в Проектантска организация на ет. 3 ст. 314

  Телефон за контакти: Люба Комитова – 0887 689903

  Богдан Героев - 0883 362554