Предстоящи събитияВсички събития
 • сб
  23
  февр.
  2019
  от 13:00 до 14:30 часастудио "Мандала", ет. 3, Проектантска организация

  Представяне и практика на тема "Дихателни практики - да се свържем със себе си"
  Една възможност за опознаване и наблюдение на тялото, чувствата и усещанията за баланс между физическото и духовното тяло.
  Водещ: Петьо Коджабашев

  Мероприятието ще се проведе в студио "Мандала" към Йога Център Хридая, в Проектантска организация, ет. 3

  Такса за участие - 15лв.
  Срок за записване - до 19.02.2019г.
  Местата в студиото са ограничени, до 12 човека.
  Желаещите трябва да се обадят по телефона, да заявят своето желание за участие и да заплатят таксата.

  Телефон за записване: Богдан Героев - 0883 362554

  Виж повече
 • ср
  06
  мар.
  2019
  ср
  29
  май
  2019
  17:45 - 18:45 часаСтудио "Анахата" ет.6, гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов № 120

  Йога Център Хридая Ви предлага възможност да започнете основен курс по йога подходящ за начинаещи.

   

  Курсът е в периода от 06.03.2019 г. до 29.05.2019 г. и ще се провежда в зала "Анахата", адрес: гр. Бургас, бул. „Стефан Стамболов” № 120 - Проектантска организация, ет. 6;
  Дни и часове – всяка сряда и петък от 17:45 до 18:45ч.
  Инструктори: Люба Комитова и Йордан Червенков

  Програмата включва всичко необходимо за хора, които не са се занимавали или имат малко общи познания. Курсът е разделен на две нива като в ПЪРВО НИВО се поставят теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), техниките от пранаяма (дихателните практики) и релаксиращите техники. Във ВТОРО НИВО часовете са обогатени с пози и варианти от различните групи асани, както и се обръща специално внимание на усъвършенстването на изпълнението, което е от важно значение за извличане на максималното въздействие от йога практиката. На този етап се постига увереност и разбиране за пранаяма и се поставя началото на медитативните умения. Теорията на йога във втория етап включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

  Резултатът от основния курс по йога е овладяване на: цялостна система за раздвижване  и тонизиране на тялото – стави, гръбнак, мускули; Суря Намаскар (Поздрав към слънцето); Основен комплекс асани, подходящи за ежедневна, самостоятелна практика и варианти на асаните; Пранаяма – Уджай, Капалабхати, Нади Шодхана, Пълно йогийско дишане, Бхастрика; релаксация, медитация и йога нидра.

  Практиките са подходящи за всеки, без ограничения от възраст или пол

  „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда

  Някой подробности за отделните елементи в основния курс:

  Изучаване на АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.

  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел де се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.

  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.

  МЕДИТАЦИЯ – В този курс включихме и медитация. Имате възможност да посещавате часовете и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.

  Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.

  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под - балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.

  ________________________________________

  Записване и цени:
  Записването става с обаждане на един от посочените телефони и внасяне на сумата до 28.02.2019г. Предлагаме Ви преференциална такса за цялото първо ниво - 132лв. при записване до  28.02.2019г. След тази дата ще бъде актуална редовната такса за курса, която е – 150лв.

  Цена за еднократно посещение – 9 лв.

  Еднократни посещения  можете да използване, в случай че има свободно място в залата.

  Начини за заплащане:

  Можете да платите в брой или с карта в залите ни.

  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:
  СНЦ „Йога Център – Хридая”

  IBAN BG41UNCR70001522428591

  За повече информация и записване:
  Богдан Героев - 0883 362 554
  Люба Комитова - 0887 689 903

  Виж повече
 • чт
  11
  апр.
  2019
  нд
  14
  апр.
  2019
  14:00хотел "Мурсал", Ягодина

  Пролетен Йога уикенд в хотел „Мурсал”, Ягодина
  „Енергията на Родопа планина”
  Четири дни - три нощи в прегръдката на Родопите

  Предварителна програма:
  Асана – йога практики в няколко стила: Класическа йога, Ащанга виняса, Хатха йога йога флоу ..
  Пранаяма – дихателни техники
  Медитация – Енергийни завихряния и усилване на вътрешната сила.
  Разходки в планината: Ягодинска пещера, Дяволското гърло, „Орлово око“
  Темата на този йога уикенд е: „Аурата и чакрите като част от човешката природа“


  Когато говорим за йога е възможно да останем с впечатление, че това е едва ли не сложно и непонятно нещо за обичайния ни начин на живот и разбирания. Всъщност, занимавайки се с йога ние получаваме възможността да се докоснем до информация за себепознанието и реализацията на човека, информация, която години наред е била разпространявана само от учител на ученик и се е считала за тайна. В съвременния свят вратите на познанието са отворени и всеки има своя шанс да вземе за себе си това, което би му било полезно, за да се чувства добре, за да живее пълноценно и хармонично, както със своите особености така и с другите.
  Дори само да подишаме въздуха в Родопа е духовно преживяване, а ако успеем да почувстваме и силата на природата то тогава ние ще сме изпълнили една от важните мисии не само на йога, но и на човека в един по-висш смисъл - да усетим нишката на единението.

  За хотела и други неща…
  Базата за нощуване е много хубава, повечето от стаите са всъщност мезонети, които имат пространство и удобства, както и тераса, тип чардак, с масичка и столчета навън, което позволява в свободното време да се стои на открито.
  Тъй като вече сме посещавали този хотел мога да споделя личните си впечатления, че храната е чудесна и бяхме посрещнати сърдечно от домакините. При хубаво време можем да правим пранаяма – дихателните упражнения и асаните навън, и да гледаме изгрева, също и залеза, можем да се пренесем в медитация доловили пулса на планината…
  Нашите домакини от хотел „Мурсал” ще ни предоставят безплатно ползване на парна баня, сауна и външно джакузи с топла вода 

  Записване и заплащане:
  Внимание – цената е за един човек и включва: трите нощувки, закуските, екстрите на хотела и цялата програма на йога уикенда.
  Пакетна цена за един човек:
  - 3/три/ нощувки в двойна или тройна стая - 210 лв.
  - 3/три/ нощувки в самостоятелна - 255 лв. (самостоятелните стаи са ограничени )
  - За деца: До 6 години се настаняват безплатно, а закуската е по 3лв. на ден.
  - От 6 до 12 години – 10 лв. на ден с включена закуска. За участие в йога практиките таксата е 3 лв. за участие.

  Запазване на място за участие в йога уикенда:
  Поради ограничения брой на местата в хотела обявяваме ранно записване до 28.02.2019г.
  През месец март ще продължим да записваме, в случай че има свободни места. Крайният срок за заявяване на участие е 25.03.2019 г.
  Част от условията за ползване на хотела е внасяне на капаро от 50% и 10 дни преди събитието останалата част от сумата. Вариантите да заплатите са: по банков път на упоменатата по-долу банкова сметка или в брой, или с карта в офиса ни в гр. Бургас, Проектантска организация, ет. 3

  Банкова сметка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Телефони за записване:
  Богдан Героев – 0883 36 25 54;
  Люба Комитова - 0887 689903;

  Виж повече
 • нд
  30
  юни
  2019
  пн
  08
  юли
  2019
  от 14:00 Хотел Белица в Приморско

  НАЦИОНАЛЕН ЛЕТЕН МОРСКИ ЙОГА ЛАГЕР
  ОРГАНИЗИРАН ОТ ЙОГА ЦЕНТЪР – ХРИДАЯ, БУРГАС

  Йога за всеки 🙂 и Почивка на брега на морето
  Дихателни практики, релаксация и медитация, разходки по Южното Черноморие.
  Тема на събитието: Йога като източник на енергия за постигане на целите  в живота и хармония във вътрешния мир.

  От 30.06. до 08.07.2019г. Ви предлагаме една седмица в Приморско, хотел Белица с програма, съчетаваща практики по йога, подходящи за начинаещи и напреднали с почивка на море. Акцентът на йога лагера е върху ползотворното въздействие на ЙОГА върху физическото здраве, както и внасяне на спокойствие във вътрешния мир, чрез ПРАНАЯМА, МУДРИ и МЕДИТАЦИЯ. Освен това всеки би могъл да присъства на теоретичните часове, които засягат ФЕНОМЕНЪТ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО - силата на желанията като задвижваща енергия за постигане на успехите в живота 🙂 Другата основна тема за този сезон е: ОЧИСТВАЩИТЕ ПРАКТИКИ ЗА ТЯЛОТО И УМА – как в тялото навлизат външни/чужди вещества, как те стават причина за заболявания и как можем да се освободим от тях чрез йогийски практики? Как външния свят – обкръжаващата ни среда влияе на вътрешния ни мир и как това става причина за психологически проблеми? Начини за психологическа защита от източната философия, народната мъдрост и психологията като наука за душата.  Ние започваме пътя си като личности още от най-ранна детска възраст и се развиваме според способностите си и възможностите, които имаме в различните житейски ситуации. Йога ни учи не само как да се грижим за своето тяло, а и как да постигаме душевен баланс. Всички теоретични и практически часове са насочени към най-съществените влияния на йога и психологията за просперитет и реализация, така като повеляват ученията от древни времена до съвременния свят.

  Разходките, които планираме са до Созопол, Бегликташ, Китен и други близки местности.
  Инструкторите, които ще вземат участие и ще отдадат своето внимание и лично отношение към всеки присъстващ ще бъдат: Люба Комитова, Лиляна Русева, Мария Кирова, Наташа Куванджиева.
  Стиловете йога, в които можете да участвате са: Класическа йога, Йога за гръб и гръбначен стълб; Ащанга виняса йога; Пауър йога; Йога флоу – асана в медитация 🙂
  Пранаяма – основни техники за дишане в йога;
  Бандхи и мудри – кога и как да ги използваме
  Мантра – силата на звука – медитация с мантра;
  Медитация – тайнството на вътрешния свят, медитация на брега на морето – сутрин рано и вечер под звездите…

  И тъй като очакваме потвърждение от външни лектори оставаме за сега тази информация за по-късен етап.

  Ето и малко информация относно възможностите за настаняване и изхранване по време на йога лагера:
  С възможност за ползване на пакетни цени за 5, 6 или 7 или 8 нощувки!

  Пакетни цени при изхранване тип HB/закуска и вечеря/:

  - 8 нощувки в двойна стая + програмата – 584 лв.;
  - 8 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 736лв;
  - 8 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 312 лв.
  - 8 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 176 лв.

  - 7 нощувки в двойна стая + програмата - 511 лв.;
  - 7 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 644 лв.;
  - 7 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 273 лв.
  - 7 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 154 лв.

  - 6 нощувки в двойна стая + програмата - 438 лв.;
  - 6 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 552 лв.;
  - 6 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 234 лв.
  - 6 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 132 лв.

  - 5 нощувки в двойна стая + програмата - 365 лв.;
  - 5 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 460 лв.;
  - 5 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 195 лв.
  - 5 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 110 лв.

  Пакетни цени при изхранване тип All inclusive/закуска, обяд и вечеря/:

  - 8 нощувки в двойна стая + програмата - 680 лв.;
  - 8 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 840 лв.;
  - 8 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 384 лв.
  - 8 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 232 лв.

  - 7 нощувки в двойна стая + програмата - 595 лв.;
  - 7 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 735 лв.;
  - 7 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 336 лв.
  - 7 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 203 лв.

  - 6 нощувки в двойна стая + програмата - 510 лв.;
  - 6 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 630 лв.;
  - 6 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 288 лв.
  - 6 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 174 лв.

  - 5 нощувки в двойна стая + програмата - 425 лв.;
  - 5 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 525 лв.;
  - 5 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 240 лв.
  - 5 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 145 лв.

  Допълнителни отстъпки:
  За придружители, които няма да участват в практиките и лекциите цената е с 10 % по-ниска.
  Психологически консултации и индивидуални йога практики могат да се използват по време на йога лагера на преференциална стойност 30лв. /при времетраене на сесията - 50мин./

  Банкова сметка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Телефони за записване:
  Богдан Героев – 0883 362554;
  Люба Комитова - 0887 689903;

  ALL INCLUSIVE описание – хотел Белица
  Включва: закуска, обяд, вечеря, две междинни хранения, български алкохолни и безалкохолни напитки, ползване на бaсейн, шезлонги и чадъри на басейна (при наличие), безжичен интернет достъп в рамките на 30 мин. на ден.
  Хотелът предлага детска площадка и детски басейн.

  Изхранване - блок маса - основен ресторант
  Закуска - 07.30 - 10.00ч. /разнообразие от колбаси, млечни изделия, плодове, зеленчуци/сезонни/, тестени изделия, макаронени изделия, топли напитки, сок, трапезна вода и газирани напитки от машина.

  Обяд - 12.30 - 14.30ч. /традиционна българска кухня - основни ястия - 3бр, гарнитури, салати , супи, , плодове и десерти, български алкохолни и безалкохолни напитки.

  Вечеря - 18.00 – 20.30 ч. /традиционна българска кухня - основни ястия - 3бр + скара, салати, гарнитури, плодове и десерти, български алкохолни и безалкохолни напитки.

  По време на основните хранения в ресторанта на хотела се предлагат:
  • Алкохолни напитки: вино (бяло,червено)
  • Безалкохолни напитки: топли напитки (кафе , чай и мляко) , сок, трапезна вода и газирани напитки от машина.
  Лоби Бар и Пул-бар - 10:00 - 22.00 - Български алкохолни и безалкохолни напитки, кафе, мляко, чай, вода
  Междинни хранения – Лоби бар или Основен ресторант
  Късна закуска в Основен ресторант -10:00-10:30 - леки закуски, дребни сладки и безалкохолни напитки.
  Следобедна закуска на Лоби бар - 15:30-16:30 - сандвичи, сладки, сладолед.

  Важни уточнения:
  • В деня на заминаване, стаите се освобождават до 12:00 ч. Престоят след 12:00ч се заплаща!
  • Паркингът не е включен в цената на услугата – заплаща се 4 евро на денонощие.
  • В деня на пристигане, All inclusive започва с обяд или вечеря - в деня на заминаване завършва съответно със закуска или обяд!
  • След 22:00 ч., всички напитки се заплащат!
  • На Лоби барът и Пул-барът на хотела се предлагат вносни алкохолни напитки срещу заплащане! Работно време – 09:00-23:30 ч.
  • Изнасянето на храни и напитки извън помещенията за хранене се заплаща!!!
  • Хотелът не носи отговорност за пари и ценности не предадени за съхранение в сейф на рецепция!!! Сейфът се заплаща 2 евро на ден!
  • Не е допустимо присъствието по баски костюм в основния ресторант . Не се толерира влизането в ресторанта с чанти /освен дамски/.
  • Не се разрешава резервирането на шезлонги около басейна- хавлиите оставени на резервираните шезлонги се събират от персонала обслужващ басейна!
  • Всички гости , настанени на база All Inclusive трябва да носят ол инклузивните гривни през целия престой!
  • Забранено е да се изнасят хавлии от хотела и използването им на басейна и плажа!

  *Хотел Белица си запазва правото да прави промени в описанието на All inclusive.

  Платени допълнителни услуги:сейф на рецепция,телефонни обаждания, пране и гладене,автомобил под наем ,всички вносни напитки и коктейли , лекар на повикване, тенис на корт, паркинг, въздушен хокей .

  • Почистването на стаите става всеки ден.
   • Смяна на кърпи – през ден.
   • Смяна на бельо – на 3-4 ден в зависимост от престоя.

   

  Виж повече