Предстоящи събитияВсички събития
 • ср
  28
  Ное.
  2018
  ср
  16
  ян.
  2019
  19:00 до 20:30 ч.зала "Анахата" ет. 6

  От 28.11.2018г. ви предлагаме осем класа по кундалини йога по системата на Йоги Баджан, включващи медитации с мантра.
  Практиките се провеждат всяка сряда от 19:00ч. в студио "Анахата", ет. 6

  Живеем в море от енергия, а енергията вибрира. Всичко в проявената вселена вибрира. Дори предметите, които изглеждат твърди и неодушевени постоянно вибрират, но просто го правят на по-ниска честота. Някои вибрации можем да чуем, други не. Мислите са звуци, които не можем да чуем, те са електромагнитни вибрации. Колкото по-високи са вибрациите, толкова повече и нашата собствена вибрация се издига. Да издигнем собствената си вибрация ни води по-близо до това да изпитаме и да се слеем с най-висшата вибрация – Твореца на вселената. Цялата вселена е била създадена от звук, от вибрация.
  Науката за мантрите се основава на знанието, че звукът е форма на енергия, която има структура, сила и определен предвидим ефект върху чакрите и човешката психика. Да се пеят мантри на глас или наум е съзнателен метод за контролиране и насочване на ума. Щастието, съжалението, радостта, мъката са вибрационни честоти на ума. Наречете ги настроения или вярвания, но в основата си те са честотата на умствените вълни. Те определят вида на програмата, която нашият ум изпълнява. Сценарият, който избираме става нашата вибрация, определя как се чувстваме и какво излъчваме към другите. Можем да упражним нашето право на избор по всяко време.
  Ние творим с всяка дума, която казваме и даже с всяка дума, която мислим. Когато пеем мантра ние избираме да извикаме положителната сила, която се съдържа в тези особени срички. Дали е за просперитет, мир, интуиция или друга от множеството възможни ползи, съдържащи се в мантрата, просто като пеем мантрата ние изпращаме вибрации, които ще окажат ефект. Всъщност дори няма значение дали разбираме какво означават тези звуци или не.
  Класовете включват крия /динамичен комплекс от асани/, пранаяма /дихателни техники/, мудри и медитация с мантра. Подходящи са както за начинаещи, така и за напреднали практикуващи.

  Водещ: Премпал Каур, второ ниво учител по кундалини йога от школата на Карта Сингх „Амритнам Саровар“.

  Карта за 8 посещения - 52лв.
  Еднократно посещение - 8,50лв.
  Тел. за контакт: 0886 72 88 17 - Галя

  Виж повече
 • пн
  10
  Дек.
  2018
  вт
  12
  мар.
  2019
  18:00-19:00ч. и 19:15-20:15ч.Студио "Анахата" ет.6 и Студио "Самхита" ет.3

  ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ – ПЪРВО НИВО от 10.12.2018г. до 04.03.2019г.

  ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ – ВТОРО НИВО от 18.12.2018г. до 12.03.2019г.

  Промоционални предложения за зимните курсове!

   

  Място - студио "Анахата", Проектантска организация, ет. 6
  Дни и часове за ПЪРВО НИВО – понеделник и петък от 19:15 до 20:15ч.
  Дни и часове за ВТОРО НИВО – вторник и четвъртък от 18:00 до 19:00ч.

  ВТОРО НИВО ще се провежда и в студио "САМХИТА", ет. 3 – вторник и четвъртък от 19:15 до 20:15ч.

  Програмата включва всичко необходимо за хора, които не са се занимавали или имат малко общи познания. Курсът е разделен на две нива като в ПЪРВО НИВО се поставят теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), техниките от пранаяма (дихателните практики) и релаксиращите техники. Във ВТОРО НИВО часовете са обогатени с пози и варианти от различните групи асани, както и се обръща специално внимание на усъвършенстването на изпълнението, което е от важно значение за извличане на максималното въздействие от йога практиката. На този етап се постига увереност и разбиране за пранаяма и се поставя началото на медитативните умения. Теорията на йога във втория етап включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

  Резултатът от основния курс по йога е овладяване на: цялостна система за раздвижване  и тонизиране на тялото – стави, гръбнак, мускули; Суря Намаскар (Поздрав към слънцето); Основен комплекс асани, подходящи за ежедневна, самостоятелна практика и варианти на асаните; Пранаяма – Уджай, Капалабхати, Нади Шодхана, Пълно йогийско дишане, Бхастрика; релаксация, медитация и йога нидра.

  Практиките са подходящи за всеки, без ограничения от възраст или пол J

  „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда

   

  Някой подробности за отделните елементи в основния курс:

  Изучаване на АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.

  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел де се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.

  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.

  МЕДИТАЦИЯ – В този курс включихме и медитация. Имате възможност да посещавате часовете и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.

  Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.

  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под - балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.

  ________________________________________

  Записване и цени:

  Записването става с обаждане на един от посочените телефони и внасяне на сумата до 13.12.2018г. Промоционалната цена е 132лв. за едно ниво. (редовна цена – 150лв.)

  Местата в зала "Анахата" са за 16 човека, а в зала "Самхита" - 12 човека.

  Еднократни посещения се допускат само, в случай че има свободно място в залата като се има предвид, че с приоритет са хората с карта за курса.

  Пропуснати часове може да се вземат с предварително уведомяване за отсъствие в други часове провеждани от същите инструктори, в рамките на периода, за който е предвиден курса.

  Заплащане: Можете да платите в брой или с карта в залите ни.

  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

  СНЦ "Йога център - Хридая", IBAN BG41UNCR70001522428591

   

  За повече информация и записване:

  Богдан Героев - 0883 362554

  Лиляна Русева - 0899 542075

  Люба Комитова - 0887 689903

  Виж повече
 • пт
  21
  Дек.
  2018
  19:00хотел Атаген

  Привет, приятели!
  Предстои един от най-светлите празници - Коледа
  Семейството на Йога център Хридая Ви кани да споделим заедно вечерта на 21 декември!
  Заповядайте на нашето Коледно парти, което ще се проведе в х.Атаген. Ще има усмивки, музика на живо с Галя Ичеренска и различни изненади.

  Срока за записване изтича на 15.12.2018 г.!

  Побързайте, броя на местата е ограничен!(до 46човека).

  Храната ще бъде с куверт от различни варианти за всеки вкус на цена от 35лв

  ВАРИАНТ № 1

  1. Плато от шопска, витамина и млечна салата;
  2. Палачинка с крема сирене „Филаделфия” и каперси;
  3. Шпекован свински врат с гарнитура от дуо пюренца
  4. Пълнозърнеста франзела;
  5. Чийзкейк
  6. Минерална вода
  7. Чаша вино;
  8. Комбинирано плато от сирена и колбаси;

  ВАРИАНТ № 2

  1. Плато от шопска, витамина и млечна салата;
  2. Палачинка с крема сирене „Филаделфия” и каперси;
  3. Хрупкав жулиен/пилешко/ с пармезан и пържени картофи
  4. Пълнозърнеста франзела
  5. Чийзкейк
  6. Минерална вода
  7. Чаша вино;
  8. Комбинирано плато от сирена и колбаси; 

  ВАРИАНТ № 3

  1. Плато от шопска, витамина и млечна салата;
  2. Палачинка с крема сирене „Филаделфия” и каперси;
  3. Вариант 1 - Ароматни тиквички на фурна или  Вариант 2 – кашкавал пане;
  4. пълнозърнеста франзела
  5. Чийзкейк
  6. минерална вода.
  7. Чаша вино;
  8. Комбинирано плато от сирена и колбаси;

  ВАРИАНТ № 4

  1. Плато от шопска, витамина и млечна салата
  2. Палачинка с крема сирене „Филаделфия” и каперси;
  3. Пъстърва на плоча с гарнитура от ароматни картофи соте;
  4. Пълнозърнеста франзела
  5. Чийзкейк
  6. Минерална вода
  7. Чаша вино;
  8. Комбинирано плато от сирена и колбаси; 

  ДЕТСКО МЕНЮ

  1. Плато от шопска, витамина и млечна салата;
  2. Хрупкав жулиен с памезан с гарнитура от пържени картофи и сос „Мери Роуз”
  3. Чийзкейк;
  4. Натурален сок Капи;
  5. Пълнозърнеста франзела;
  6. Комбинирано плато от сирена и колбаси;

  Виж повече
 • пн
  14
  ян.
  2019
  нд
  20
  ян.
  2019
  14:00хотел "Финландия", Пампорово

   

  "ЙОГА ЗА БАЛАНС И КОНТРОЛ НА УМА И ЕМОЦИИТЕ"

  Теми на лекциите и тренингите: Сугестия и автосугестия - теория за невидимиите способности на подсъзнанието; Йога психология – активен психологичен тренинг за силата на мисълта. Сугестията е способност, която непрекъснато участва при вземането на решения, при изграждане на самочувствието и реализацията ни. Свързана е дори с външния ни вид, защото всяко нещо, което приемаме за правилно се превръща в модел и цел за постигане, но често се осуетява поради негативните ни нагласи, които блокират съзидателния процес.

  За кого е подходящо това събитие? Това е отворен за хора с различни интереси лагер. Програмата съчетава йога и ски спорт. Всеки, който има интерес към темите, предвидени в програмата, може да се включи в групата. Лекциите и беседите са насочени към философските възгледи на йога и психологията като две свързани науки за разгръщането на потенциала на човека.

  Малко сме ограничени във времето за записване, но за сега това не бива да Ви безпокои. До средата на декември записваме на преференциални цени!

  Програмата включва :

  ЙОГА предложения – сутрешни йога практики и пранаяма /дихателни техники/
  Следобед - йога практики, мудри и медитации, лекции.

  В свободното време – разходки в планината, спа процедури и почивка

  ВЕЧЕР - събираме се във фоайето, говорим си на всякакви теми... всеки разполага с времето си, както намери за добре.

  Как може да се използва всичко?
  За желаещите да карат ски няма да е проблем да участват и в йога практиките, тъй като часовете за йога са преди и след ските. За тези, които ще предпочетат да останат в хотела имаме идея за всекидневни разходки в планината, съчетани с пранаяма и медитация на открито. Освен това спа центъра на хотела също е на наше разположение и можем да направим детоксикиращи водни процедури по система за освобождаване на токсини.
  Нашият екип ще работи за пълноценното използване на времето като при необходимост можем да добавим индивидуални сесии за йога и психологически консултации на преференциални цени.


  Условия за записване и заплащане:
  Пакетни цени до 16.12.2018г. за нощувка и храна на пълен пансион/закуска, обяд и вечеря/, както цялата йога програма за един човек:
   За 6 нощувки – в двойна стая – 420 лв., в единична – 468 лв.
   За 5 нощувки – в двойна стая – 350 лв., в единична – 390 лв.
   За 4 нощувки – в двойна стая – 300 лв., в единична – 332 лв.

  Условия за настаняване на деца:
   За 6 нощувки за деца от 2 до 12 г./ в двойна стая/ – 198 лв.
   За 5 нощувки за деца от 2 до 12 г./в двойна стая/ - 165 лв.
   За 4 нощувки за деца от 2 до 12 г./в двойна стая/ - 152 лв.

  След 16.12.2018г. цените ще бъдат увеличени с 10%

  Телефони за записване:
  0883 362554 – Богдан Героев 

  0887 689903 - Люба Комитова 

  0899 176250 - Валентин Стоянов /информация за ски услуги и пакети/

  Начини за заплащане:
  В брой, с карта, по банка:

  IBAN  BG35BGUS91601006196400

  В полза на: "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Виж повече