Предстоящи събитияВсички събития
 • пн
  24
  сеп.
  2018
  пт
  19
  окт.
  2018
  17:45-18:45ч.студио "Самхита" ет.3

  Предлагаме Ви 8 въвеждащи практики в този стил йога, които ще се провеждат в  понеделник и петък от 17:45ч. с водещи: Гери и Цвети.

  Въздушната йога дава един нов поглед в света на йога.. Изпълнява се с помощта на люлка-хамак. Подходяща е за всички, независимо дали са практикували йога. Чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавна, но освен това е и изключително полезна за цялото тяло.

  Системното практикуване на тези упражнения укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите. Въздушната йога действа то върху емоционално състояние на човека, защото часовете създават приятни емоции, настройват позитивно и намалят ежедневния стрес. И още нещо.. невероятното усещане да си с главата надолу! Обърнатите пози /при които главата е по-ниско от сърцето/ са характерни за йога практиките. Тук обаче, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно. Гръбнака се издъжава, увеличават се междупрешленните пространства, което има изключелно полезно въздействие, предвид застоелия начин на живот. Стимулира се кръвообръщението, подобрява се функционирането на нервната система, облекчава болките гърба.

  Какво да очаквате от този курс?

  Теория – заемане и ползи от позите
  Статични и диманични комбинации от упражнения
  Дихателни техники
  Релаксация

  Цена за 8 часа с отстъпка при записване до 24 септември - 56лв. /след тази дата - 64лв./
  Само с предварително записване, поради ограничените места!

  Можете да се присъедините в групата във фейсбук "Въздушна йога в Хридая" и да се записвате за часовете, както и да следите акдуалната информация.

  Телефон за контакт - Мария Кирова /0885537372/
  Цвети - 0887 12 23 72

  Виж повече
 • вт
  25
  сеп.
  2018
  вт
  25
  Дек.
  2018
  18:00-19:00ч. и 19:15-20:15ч.Студио "Анахата" ет.6 и Студио "Самхита" ет.3

  Предлагаме Ви две възможности за 6-месечен основен курс по йога есен/зима 2018г. Програмата е подходяща за всички, които тепърва започват пътя си в света на йога.
   
  Първо ниво за период от 3 месеца /от 25.09. до 18.12.18г./:
   
  В студио "АНАХАТА" (Проект. организация, ет. 6)
  Начален час 18:00 - 19:00ч.
  Дни: Вторник и четвъртък
  Водещи: Люба и Лили
   
  В студио "САМХИТА" (Проект. организация, ет. 3)
  Начален час 19:15 - 20:15ч.
  Дни: Вторник и четвъртък
  Водещи: Деси и Юлияна
   
  Какво включва курсът? Основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап, крокодилски упражнения за гърба, основен комплекс от асани, пранаяма - дихателни практики, мудри и бандхи, йога нидра - релаксация и първи стъпки в медитацията.
   
  Програмата на този основен курс по йога включва всичко необходимо за хора, които не са се занимавали или имат малко общи познания, но биха искали да навлязат в света на йога и да се запознаят с принципите и въздействието, които тя има. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото има както леки така и трудни упражнения, но всеки намира своето място и своята практика според способностите и усещанията си. Практиките са подходящи за всеки и включват: асани,дихателни упражнения, релаксация, очистващи техники, мудри, бандхи и медитация.
   
  „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда
   
  Какво да очаквате от курса?
  Изучаване на АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел де се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.
  МЕДИТАЦИЯ – В този курс включихме и медитация. Имате възможност да посещавате часовете и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.
  Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.
  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под - балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.
   
  ________________________________________
  Записване и цени:
   
  Записването става с обаждане на един от посочените телефони и внасяне на 50% от сумата до 21.09.18г. Картата е на цена 150лв. за целия период от 25.09. - 18.12.2018г.
   
  Местата в зала "Анахата" са за 16 човека, а в зала "Самхита" - 12 човека.
   
  Първо ниво включва всички предвидени и допълнителни практики - асана, пранаяма, бандха, медитация, мудри, за посочения период на първо ниво.
  Записването гарантира място в залата.
  Пропуснатите часове не се компенсират. В случай че се налага отсъствие може да се вземат пропуснатите часове, ако това е предварително уговорено с инструкторите.
   
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са: СНЦ "Йога център - Хридая", IBAN BG41UNCR70001522428591
   
  За информация и записване:
  Люба Комитова - 0887 689903
  Лиляна Русева - 0899 54 20 75
  Мария Кирова - 0885 53 73 72
  Виж повече
 • пт
  28
  сеп.
  2018
  пт
  26
  окт.
  2018
  19:00-20:00ч.студио "Самхита" ет.3

  ЙОГА С АСИСТИРАНЕ
  Всеки петък от 19:00ч. в „Самхита“ с Мими и Лили

  Тази практика може да се посещава с партньор, ако имате такъв, а ако нямате – водещите ще ви асистират в изпълнението на асаните. 🙂
  Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на асаните като се използва силата на другия и много от нещата, които е трудно сами да изпълним се постигат с лекота. Точно с тази си част, практиката има терапевтичен ефект и спомага не само за правилното изпълнение на позите, ...но и за опознаване на възможностите на тялото ни.
  Защо този вид йога има по-големи ползи за тялото? – целта на партнер йогата е човек да задълбочи и разшири своята йога практика. Йогата с асистиране работи най-вече чрез добавяне на съпротива. Вашите мускули могат да се отпуснат и да се разтягат, докато съпротивата на партньора помага на крайниците ви да останат в съответната поза. Поради помощта на партньора вие ще можете да опитате нови пози и да намерите по-дълбоки изрази на познати вече такива. Вие ще предизвикате себе си физически и емоционално, като поставите тялото си в ръцете на друго лице. Работата по двойки води до тестване на способността ви да се доверите.

  Дори изпълнителите да бъдат с различни физически възможности, асаните се правят до това положение, до което и двамата могат да ги изпълнят с лекота, усмивка и ненасилие.

  Часът включва: динамична загряваща част; Асани и варианти, които се подреждат в подходяща за сливане последователност. Учителите в партнер йога завършват специализирани курсове, тъй като участниците през цялото време трябва да бъдат правилно насочвани как да си помагат. Тези практики не трябва да се правят без учител! Начинът на заемане на позите, силата на натиск, местата за поставяне на ръцете, краката или създаването на баланс  при партньорите е много важен момент и изисква много повече от желание, за да се постигне благоприятният резултат. Целта е да се почувства хармонията и удоволствието от това сливане на позите. Участниците в този час трябва предварително да са овладели основите пози в йога, за да не се затрудняват при изпълнението им.

  Практиката може да се посещава с всички видове карти, които предлага нашия йога център.

  Тел. за контакти:

  Мария Кирова – 0885 53 73 72

  Лиляна Русева – 0899 54 20 75

   

  Виж повече
 • ср
  03
  окт.
  2018
  пт
  26
  окт.
  2018
  16:30-17:30ч.студио "Анахата" ет.6

  Часовете ще се провеждат всяка сряда и петък от 16:30 до 17:30ч.
  Водещи: Йордан и Гюлхан

  Този клас е подходящ за НАЧИНАЕЩИ и ще включва:
  Основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап, крокодилски упражнения за гърба, основен комплекс от асани, пранаяма - дихателни практики, мудри и бандхи, йога нидра - релаксация и първи стъпки в медитацията.

  Програмата всичко необходимо за хора, които не са се занимавали или имат малко общи познания, но биха искали да навлязат по-сериозно в света на йога. Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото има както леки така и трудни упражнения, но всеки намира своето място и своята практика според способностите си и усещанията си. Всичко друго, е напълно универсално за всеки – дишане, релаксация, очистващи техники, мудри, бандхи и медитация.

  И не на последно място бих искала да кажа, че дали е подходяща, една система като йога, или не можем да кажем само след като придобием личен опит и имаме своите впечатления за нейното въздействие върху нас. - Люба Комитова
  „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда
  ________________________________________
  Записване и цени:
  Карта за 8 посещения - 48лв.
  Еднократно посещение - 8,50лв.

  За информация и записване:
  Люба Комитова - 0887 689903
  Лили Русева - 0899 54 20 75

  Виж повече
 • чт
  08
  Ное.
  2018
  нд
  11
  Ное.
  2018
  14:00ч.Парк –хотел „Олимп”& СПА ****

  На Вашето внимание предлагаме този Йога уикенд в едно от прекрасните места на Българиа - Велинград. Програмата е специално подготвена като съчетава йога практики, основни познания за йога и време за разходка сред природата. 

  Йога уикендите, които организираме два пъти в годината са насочени към задълбочаване на познаниета за необятната наука йога като в същото време можем да се отпуснем и да въведем вм комфортно състояние вътрешния си мир с разходка сред природата.

  Заповядайте!

  Лектори и водещи на практики:
  Люба Шулева-Комитова – Психотерапевт и йога учител
  Галина Ненкова – Кундалини йога учител
  Светла Благоева - Сатянанда йога учител
  Мария Кирова – Ащанга йога инструктор в Хридая
  Лиляна Русева – Пауър йога инструктор в Хридая

  Информация за лекторите и инструкторите:

  ЛЮБА Комитова /Лайа/ - Йога учител и психотерапевт, основател на Йога център – „Хридая“-гр. Бургас, който датира от 2001 година. Председател е на Съдийската колегия на Българска федерация.Член на Дружеството по позитивна психотерапия и WAPP, и Българска федерация по йога. 
  „Вярвам, че всеки човек носи в себе си сила и притежава потенциала да я разгърне. С помощта на йога и на науката ние извисяваме духа си и разширяваме съзнанието си.Намирам за правилно да се следва пътят на сърцето, стига да можем да го почувстваме и разбираме."

  СВЕТЛА Благоева - Сатянанда йога учител (саняси Савитримурти): 
  „Практикувам Сатянанда йога от 1998 г. Преподавам Сатянанда йога от 2004 г. Завършила съм всички нива на обучение към Бихарската школа в Индия за Сатянанда йога учител. Но смятам, че освен дипломите, най-важни са вдъхновението, таланта и призванието. Искрено се надявам тези 3 неща да бъдат винаги с мен. 
  На 1.09. 2006 създадох Йога студио 108 ® – място, където да споделям с хората тази красива и необятна вселенска наука. Сатянанда йога е система, съчетаваща в себе си всички видове йога, като основната тема е хармония между сърцето, ръцете и главата – емоциите, действията и мислите. Йога е нашата същност и състояние. Йога не е нещо отвън, йога наричаме нашата вътрешна сила, която се изявява и живее в света.“

  ГАЛИНА Ненкова – (Премпал Каур), сертифициран учител по кундалини йога, второ ниво, завършила школата „Амритнам Саровар“, основана и ръководена от Карта Сингх. 
  „Занимавам се с йога от 16 години, а с кундалини йога от 6 години. Завършила съм тригодишно обучение за учители по кундалини йога в школата на Карта Сингх "Амритнам Саровар" и съм второ ниво преподавател. От 4 години преподавам кундалини йога, като знам, че това е моят път. Пътят няма край или както казва моят учител: "Учител е този, който е само един урок по-напред".

  МАРИЯ Кирова /Маитри/ - Сертифициран йога инструктор:
  „Практикувам йога от дете в Йога център Хридая. През годините се докоснах до много стилове йога. Посещавала съм семинари в различни градове, при много учители. За мен йога е живот, любов, изкуство.. начин да се чувстваш добре в тялото си, в хармония със себе си и другите.. Йога ме научи на много и продължавам да се уча всеки ден, когато стъпна на постелката.. Тъй като съм музикант, изкуството е част от мен, а йога е моята друга половина.. И когато практикувам йога, сякаш тялото ми твори, както музиката се лее. След като се докоснах до стила АЩАНГА виняса йога, той се превърна моята страст и затова задълбочих познанията си като завърших специализиран курс за инструктор в тази област.“

  ЛИЛЯНА Русева - Сертифициран йога инструктор:
  „Йога – беше любов от пръв поглед и така до ден днешен… йога заема голяма част от моя живот и моето сърце, за мен тя е щастие, утеха, душевна хармония, красотата и светлината в дните на сивото ежедневие…дори мъничко бягство.. време само за мен…Благодарение на йога откривам красотата в малките неща, наслаждавам се на настоящия момент, виждам смисъл във всяко преживяване било то лошо или добро и смятам, че тя ме прави по-добър човек и определено промени моя вътрешен и външен свят! Водя различни стилове йога, но открих себе си в ПАУЪР йога и ще се опитам да предам магията на този стил по най-достъпния и приятен начин!“

  Програма:
  08.11.18 /четвъртък/:
  Пристигане и настаняване след 14:00ч. 
  16:30 – Организационна среща във фоайето на хотела
  17:00-18:00ч. – Йога практика, Лили
  18:15-19:00ч. – Вътрешен свят – сензитивен тренинг, Люба /Лайа/
  19:15ч. - вечеря

  09.11.18 /петък/:
  07:30-08:30ч. – Йога практика, Люба /Лайа/ 
  09:00-10:00ч – Закуска
  10:30ч. – Разходка – Дихателни упражнения – медитация сред природата /провежда се при хубаво време/
  Свободно време
  16:30 – 17:30ч. – Основите на йога – лекция на Люба Комитова /Лайа/
  17:45 – 19:15ч. – Кундалини йога, Галя /Премпал Каур/
  19:30 – Официална вечеря

  10.11.18 /събота/:
  07:30-08:30ч. – Йога практика, Люба /Лайа/
  09:00-10:00ч. - Закуска
  10:30 – 16:00 - Разходка и свободно време
  16:00 – 17:00ч. – Йога практика – комбинирана – партнер, флоу с Лили и Маитри
  17:15 - 18:15ч. – Раджа йога – коментари върху Сутрите на Патанджали, Iчаст 
  18:15 - 18:30 – Почивка
  18:30 – 19:30 - Раджа йога – коментари върху Сутрите на Патанджали, IIчаст, Водещ – Светла Благоева /Савитримурти/
  19:30 - Вечеря
  21:00 – 21:30 – Гонг медитация

  11.11.18 /неделя/:
  07:30-08:30ч. – Йога практика, Маитри
  08:30 - Сатсанг
  09:00 – 10:00 - Закуска
  След 12ч. – Отпътуване

  Предвидени са организирани разходки в околностите или в града в петък и събота, при хубаво време.

   


  Записване, запазване на място и анулиране на заявката за участие:

  Запазване на място можете да направите с обаждане на някой от посочените телефони. Мястото се запазва за три дни, през които се внася капаро от 50% или цялата сума. В случай, че това не се случи резервацията се анулира.

  Втората част от сумата се заплаща една седмица преди събитието.

  Има още малко свободни места!

   

   

  Пакетни цени:
  Двойна стая, цена за един човек - 235лв. Цената включва: три нощувки, закуска на блок маса, една официална вечеря в петък вечер, всички йога практики и лекции, участие в организираните разходки, ползване на вътрешен минерален басейн, джакузи към вътрешен басейн, парна баня, инфрачервена кабина, тепидариум, фитнес, зона за релакс, контрастен душ, безплатен паркинг, Wi-Fi, ползване в хотела, курортна такса и 9 % ДДС настаняване.

  Самостоятелна стая – 295лв. Цената включва: три нощувки, закуска на блок маса, една официална вечеря в петък вечер, всички йога практики и лекции, участие в организираните разходки, ползване на вътрешен минерален басейн, джакузи към вътрешен басейн, парна баня, инфрачервена кабина, тепидариум, фитнес, зона за релакс, контрастен душ, безплатен паркинг, Wi-Fi, ползване в хотела, курортна такса и 9 % ДДС настаняване.

  Условия за деца:
  Деца до 6г. се настаняват безплатно в самостоятелна стая с възрастен. В двойна стая се доплаща 20лв. на нощувка за допълнително легло. От хотела се изисква копие на акт за раждане.

  За дете от 6 до 12г. настанено с един възрастен и заемащо стандартно легло цената е 195лв. За дете, настанено като трети човек  в двойна стая  се заплащат 100лв. за целия период. Не е включена цена за вечеря, ще се ползва свободна консумация за децата.

  Условия за придружители, които няма да участват в програмата цената е с 20 лв. по-ниска.

  Достигането да мястото е с личен превоз. 
  Важно! За настаняване в двойна стая трябва да сте двама. Не поемаме ангажимент да осигурим някой, с който да се споделите стаята. 

  Може да заплатите в брой и с карта в Студио "Анахата", една от залите на "Хридая" в гр. Бургас

  и по банков път на сметката на

  СНЦ "Йога център - Хридая",

  IBAN BG41UNCR70001522428591

  За информация и записване:

  Люба Комитова – 0887 689903

  Лиляна Русева - 0899 542075

  Богдан Героев - 0883362554

   

  Виж повече