Добре дошли на йога!

Център за йога и психология Хридая разполага с няколко помещения за йога практики. Залите на Хридая се намират в гр.Бургас, бул. „Стефан Стамболов“ №120 в сградата на Проектантска организация и Кадастъра. Сградата разполага с асансьор. Студио Анахата и Масажното студио са на шестия етаж. Студиата Самхита и Мандала са на третия етаж, в левият коридор. На третия етаж се намира и психологическият кабинет.

Класовете се провеждат по график с предварително записване. Местата в Студио Анахата са за 16 човека, в зала Мандала – 9 човека, в зала Самхита – 14 човека, Въздушна йога – 8 човека. 


Преди да влезем в залата по йога – някои съвети.. или „йога етикет“ 🙂 

студио Анахата

Заповядайте в студиото малко по-рано от обявения час, за да заемете спокойно своето място. Ако закъснеете за класа, не е желателно да се влиза в залата по време на пеене на мантрите, по-добре изчакайте и тогава влезте.. Бъдете дискретни. 

В студио „Анахата“ има фоайе с диван и масичка за времето преди и след практиките. В останалите зали има предверия. Моля, изчакайте тихо, защото предният час завършва с реласация, за която е необходима тишина.

Студио „Анахата“ и „Самхита“ имат две съблекални – мъжка и дамска, където можете да се преоблечете и да оставите вещите си по време на класа.

В залите за йога се влиза по чорапи, не са ви необходими обувки или маратонки. Обувките стоят в предверието на помещенията, не в съблекалните. 

студио Самхита

Облекло – удобни дрехи, с които да можете да се движите свободно, да не ограничават движенията. Обикновено се практикува с боси крака, но можете да бъдете и по чорапи. За релаксацията и медитацията е добре да се наметнете с шал или одеяло. В зала „Анахата“ има отделна баня и тоалетна. Ако решите да вземете душ, моля да ни предупредите. 

Предлагаме постелки, но съветваме да носите лична постелка. Ако ще ползвате наличните в студиото, можете да носите хавлия, която да сложите върху постелката. Ако желаете да закупите постелка, попитайте ни – ще ви предложим варианти. 

Залите са оборудвани и с помощни средства за практиките – блокчета за йога, топки, болстери. 

Желателно е да изключите звука на мобилния си телефон преди да започне практиката. Не е приятно да се нарушава спокойствието на другите.

Ако Ви се наложи да напуснете залата преди приключването часа или по време на релаксация, направете го внимателно без да нарушавате спокойствието на останалите.

студио Мандала

студио Мандала

В случай че не сте се занимавали с йога до сега, може да уведомите инструктора. Ако имате здравословен проблем също е добре да ни информирате, за да ви се дадат насоки, кои упражнения да не правите и кои са важни за вас.

Преди да започнете йога практика е добре да не сте се хранили поне от три часа, също така е добреда се храните поне час след практиката. Тъй като в йога се стремим към вътрешна хармония, не трябва да се приемат крайно каквито и да са подобни насоки. Можете да изядете една ябълка например, един час преди практиката, тя ще се разгради бързо и няма да пречи на практиката ви.

При въпроси не се колебайте да се обърнете към инструктора. Всеки водещ ще ви даде необходимата информация. Нека това се случва преди или след класовете, за да не се нарушава ритъма на практиката. 

Благодарим ви за вниманието!

 


Информация за цените и картите можете да намерите тук


Телефони за контакт:

  • 0885 53 73 72 – за записване и информация
  • 0887 68 99 03 – управител