Преди да влезем в залата по йога – някои съвети.. или „йога етикет“ 🙂 

Заповядайте в студиото малко по-рано от обявения час, за да заемете спокойно своето място. Ако закъснеете за класа, не е желателно да се влиза в залата по време на пеене на мантрите, по-добре изчакайте и тогава влезте.. Бъдете дискретни. 

В основното ни студио „Анахата“ има диван, масичка и различни списания за времето преди и след практиките. В останалите зали има предверия. Моля, изчакайте тихо, защото предният час завършва с реласация, за която е необходима тишина.

В залите за йога се влиза по чорапи, не са ви необходими обувки или маратонки. Обувките стоят в предверието на помещенията, не в съблекалните. 

Облекло – удобни дрехи, с които да можете да се движите свободно, да не ограничават движенията. Обикновено се практикува с боси крака, но може да се сложат чорапи, ако ви е студено. За релаксацията и медитацията е добре да се наметнете с шал или одеяло.

Зала „Анахата“ и студио „Самхита“ /в Проектантска организация/ имат две съблекални – мъжка и дамска, където можете да се преоблечете и дори да си оставите там дрехи. Предлагаме постелки, но ако искате можете да донесете и своя. Желателно е да почистите и приберете постелката след себе си, за Ваш и наш комфорт.

Залата има климатици и осигуряваме нужната температура за практиките. В зала „Анахата“ има отделна баня и тоалетна. Ако решите да вземете душ, моля да ни предупредите. 

Желателно е да изключите звука на мобилния си телефон преди да започне практиката. Не е приятно да се нарушава спокойствието на другите.

Ако Ви се наложи да напуснете залата преди приключването часа или по време на релаксация, направете го внимателно без да нарушавате спокойствието на останалите.

В случай че не сте се занимавали с йога до сега, може да уведомите инструктора. Ако имате здравословен проблем също е добре да ни информирате, за да ви се дадат насоки, кои упражнения да не правите и кои са важни за вас.

Преди да започнете йога практика е добре да не сте се хранили поне от три часа, също така е добре да се храните поне час след практиката. Тъй като в йога се стремим към вътрешна хармония, не трябва да се приемат крайно каквито и да са подобни насоки. Можете да изядете една ябълка например, един час преди практиката, тя ще се разгради бързо и няма да пречи на практиката ви.

При въпроси не се колебайте да се обърнете към инструктора. Всеки от нас ще ви даде необходимата информация. Нека това се случва преди или след класовете, за да не се нарушава ритъма на практиката. 

Благодарим ви за вниманието!


Във връзка с противоепидемичните мерки, в студиото прилагаме следните условия: 

– Допускат се хора, които са здрави и нямат симптоми на настинка и грип.

– Залите са дезинфекцирани. На  разположение е  дезинфектант за почистване на ръце. 

– Желателно е да бъдете облечени с подходящи дрехи за йога с цел да се избегне струпване на хора в съблекалнята.

– Препоръчваме да си носите собствена постелка за йога и по желание одеялце или шал. Ако използвате постелките от студиото, то след употреба има дезинфектант за почистването им. Върнете постелката във вида, в който сте я получили. 

– Всички класове се провеждат с предварително записване в съответните групи във Вайбър или по телефона.