• пн
  01
  февр.
  2021
  нд
  28
  февр.
  2021
  онлайн

  Онлайн ЙОГА и МЕДИТАЦИЯ с Хридая!

  Всяка седмица - по две нови Йога практики + една медитация или релаксация.

  Водещи: Люба Комитова и Йордан Червенков

  За поддържане на добра физическа форма чрез ЙОГА АСАНА, ПРАНАЯМА - дишане и ДРУГИ йогийски методи!

  За баланс и хармония във вътрешния мир чрез релаксиращите - ЙОГА НИДРА и АНТАР МАУНА / методи от йога за контрол на ума и емоциите, и постигане на спокойствие / и МЕДИТАЦИЯ - творческа /с визуализация/ и трансформираща негативните влияния

  /психологическа/  

  Практикувайте с нас йога и медитация, ако имате желание и възможност да си отделите време у дома 🙂

  ТОЗИ МЕСЕЦ ще поработим за гъвкавостта на ГЪРБА и тонизиране МУСКУЛИТЕ.

  ЗА СЕГА класвете се осъществяват в затворена Фейсбук група.

  Видеата остават на разположение поне един месец след публикуването им. Можете да практикувате по всяко време и също така да медитирате 🙂  

  Ще ви бъдем благодарни да ни пишете коментари и ако желаете да ви предоставим информация за някое упражнение или по-особена техника от йога, ще Ви осигурим желаната информация в най-скоро време.


  Следваки програмата в онлайн класовете Вие ще имате възможност да не спирате Вашите занимания по йога, защото винаги ще имате под ръка новите йога класове, специално предназначини за хора, които могат да правят йога в домашни условия. Разбира се, ако можете да присъствате в залите би било прекрасно, но и вкъщи е чудесно 🙂

   

   

  Цените за онлайн достъп са по-ниски от практиките в зала. Ако желаете да ви включим в групата, трябва да се обадите на някой от телефоните за контакти и ще ви обясним подробностите. 

  (още…)

 • пн
  08
  февр.
  2021
  нд
  28
  мар.
  2021
  17:30-18:30ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3
  Заповядайте на вълнуващо преживяване във въздуха! Един нов поглед в света на йога!
   
  От 8 февруари - всеки понеделник от 17:30ч. - Въздушна йога с Гери.
   
  От 10 февруари - всяка сряда от 17:30ч. и неделя от 10:00ч. - Флай Пилатес и Стречинг с Койна.
   
  Място - Студио "Самхита" (на ет 3, в Проектантска организация)
   

  Въздушната йога практика се изпълнява с помощта на люлка-хамак и е подходяща е за всеки. Това е нов стил в йога, който може да се практикува без да сте се занимавали до сега с подобни упражнения. Това е чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавно, приятно и освен това  полезно за тялото, тъй като, използвайки люлките се увеличава ефективността на позите. Системното практикуване на въздушна йога  укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите. 

  Флай Пилатес и стречинг е система за упражнения, които също се извършват с помощта на люлка, хамак. Подходящо за почитателите на динамични и екстремни упражнения. Чрез този метод за кратко време се изгражда цялостно мускулатурата и се постига висока степен на сила, издръжливост и гъвкавост.  Укрепва се кръста и се повишава потенциала на дишането и самоконтрола.

  Още нещо – при изпълнение на обърнатите пози /при които главата е по-близо до земята от сърцето/, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно – гръбнака се издължава и се увеличават се междупрешленните пространства, което има изключително полезно въздействие, предвид статичния начин на живот при много хора. Стимулира се кръвообращението, подобрява се функционирането на нервната система и се облекчават болките гърба. 

  Тези класове имат въздействие и върху емоционалното състояние на човека, защото по време на часа се създават приятни емоции, хората се настройват позитивно и така се преодолява ежедневния стрес.

  Никога не е късно да опитате нещо ново 🙂 може да Ви хареса!
   
  Цени и записване:
  • Еднократно посещение - 12лв. 
  • Карта за 4 часа - 34лв.
  • Карта за 8 часа - 64лв.
  Записването е предварително във Вайбър групата на Хридая за въздушна йога и флай пилатес.
  Свържете се с нас, за да ви добавим.

  Мария Кирова - Червенкова - 0885 53 73 72 

  Люба Комитова - 0887 68 99 03

 • вт
  09
  февр.
  2021
  чт
  04
  мар.
  2021
  17:45 до 18:45 часаЙога център "Хридая", зала Самхита, ет. 3

  Терапевтична йога - за гръб, стави и мускули!

  Водещи:

  Люба Комитова и Йордан Червенков

  Две практики на седмица във дните вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч.

  Тази практика представлява специализиран йога клас с терапевтичен аспект върху гърба, гръбнака, като освен това се подобрява подвижността на ставите и еластичността на мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите, за да се извлече въздействието от тях.  

  За когго е подходяща тази йога практика?

  • За хора, които работят статично / примерно на компютър / и имат нужда от раздвижване на тялото, особено на гърба.
  • За хора, които имат болки във врата и гърба.
  • За всеки, който предпочита по-щадяща йога практика с акцент - плавно движение и релакс.
  • В случай, че желаете да подобрите цялостно стойката си и визията си, тези класове ще ви бъдат от полза.
  • Тъй като терапевтичната йога включва дихателни упражнения и релаксация, влиянието й е не само върху  физическото тяло, но и върху вътрешния мир.

  Записване и запазване на място:

  В залата могат да практикуват едновременно 7 човека.

  Запазването на място става с обаждане по телефона и заявяване на желанието ви да се присъедените в тази група.

  Цени:

  Еднократни посещения - 9лв.

  Карта за 8 посещения, за един месец - 56лв.

  Работим с карти Мултиспорт.

 • ср
  10
  февр.
  2021
  пн
  08
  мар.
  2021
  19:00 - 20:30ч.зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

  Предлагаме Ви  осем урока по Кундалини йога, насочени към процесите на детоксикация.

  Дни: понеделник и сряда от 19.00 часа
  Начало – 10.02.2021г., 19.00 часа – Зала „Анахата“

  Нашите тела и умове са естествено проектирани за да ни служат през целия ни живот. Когато получаваме достатъчно почивка, пием достатъчно течности, храним се с пълноценна храна, позволяваме на емоциите си да текат  стествено и поддържаме нивата на стрес ниски, ние можем да се справяме с това, което ни поднася живота по-лесно.
  В действителност обаче повечето от нас нямат диета, свободна от обработени храни, богата на пресни органични плодове и зеленчуци, пълнозърнени храни, риба и месо, свободни от хормони. Много от нас не пият достатъчно течности. Някои  блокират емоциите си, вместо да им позволят да се движат свободно. И макар тялото да е способно само да се освобождава от токсините, които влизат чрез въздуха, храната и преживяванията, днешният ритъм на живот и постоянният стрес пречат на този процес.
  Кундалини йога, древна система от пранаяма /дихателни упражнения/, асани и медитация може да помогне на тялото и ума да се изчистят от физическите и емоционални излишъци. Тъй като черният дроб, бъбреците, белите дробове, дебелото черво, кожата и лимфната система играят ключова роля в това, осемте урока ще бъдат съсредоточени именно върху тези органи. Всеки урок ще включва пранаяма, крия /комплекс от асани/, насочена именно към конкретен орган, медитация и релаксация. Освен на физическо ниво, кундалини йога въздейства мощно и на нашата нервна система, като балансира емоциите ни, водейки ни към постигането на неутрален ум. Повишаването на енергията, което усещаме по време на практиката се запазва дълго след това, помагайки ни да променим старите си модели на поведение.

  Водещ: Премпал Коор, сертифициран второ ниво учител по
  кундалини йога, завършила школата „Амритнам Саровар“ на Карта Сингх.


  Цена: карта - 60 лева;
  Еднократно посещение: 10 лева;

  За да се запишете, моля свържете се с нас. 
  Телефон за контакт: 0886728817 - Галя / 0885537372 - Мария

 • вт
  02
  мар.
  2021
  чт
  20
  май
  2021
  17:45-18:45ч.Йога център "Хридая", зала Самхита, ет. 3

  Йога за начинаещи е подходяща практика за всички, които искат да започнат да се занимават с йога или да подновят практиката си след  временно прекъсване.

  Предлагаме Ви курс по йога - теория и практика

  Три нива, всяко от които по 8 урока 

  от 02.03. до 20.05.2021г.

  Дни и часове: вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч.

  Място - студио "Самхита", в "Хридая", адрес:гр. Бургас, бул. "Ст. Стамболов" 120, ет.3, 314

  Водещи: Люба Комитова и  Йордан Червенков

  Един от най-естествените стремежи на човека е постигането на добро здраве. За хората, които се занимават с йога, начинът да поддъджат физическо и психическо здраве е като практикуват асана, пранаяма, релаксация и медитация. Това разбира се не изчерпва всичко, което представлява необятната наука йога, която в същността си е път за себепознание и реализация на индивидуалните способности, като създава предпоставка за еволюцията на човека. 

  Важно е всеки, който реши да започне занимания по йога, да е наясно какво го е отвело до тази идея и към какво се стреми. В нашия център - Хридая, предоставяме йога практики в различни стилове с цел да се задоволят различните  потребности на хората, примерно: раздвижване, огъвкавяване на тялото, релаксация или може би активни упражнения... Основната ни цел е да следваме идеята за здравословен начин на живот като практикуваме йога, спазвайки основните приципи и методи за изпълнение на асаните и другите техники, които са включени в програмата.

  Курсът по йога за начинаещи включва: Практика на: асани - физически упражнения, пранаяма - дихателни упражнения, йога нидра и антар мауна - методи за релаксация, медитация - основни техники. Теория: Осморен път, Основни познания за пранаяма и медитация.

  За кого е подходящ този курс?

  • За всеки, който има нужда да обърне внимание на себе си, чрез физическа активност и развиване на умения за самоконтрол на ума и емоциите.
  • За хора, които искат да започнат да се занимават с йога. В класовете се обяснява всичко, което се преподава и се помага на всеки участник да изпълнява правилно практиката си /според принципите за изпълнение на йогийските техники/.
  • За всеки, който желае да развие умение за постигане на вътрешен комфорт и самочувствие.
  • Ако дните ви са напрегнати и уморителни, ако ви се иска да избягате за малко от този стереотип, заповядайте в класовете по йога, може би това ще ви помогне да се отърсите от напрежението и да се заредите с енергия 🙂
  • Можем да изредим още много ползи, но най-важното е да сте готови да започнете! Както казва Конфуций: " И най-дългият път започва с първата стъпка"

  Какво включва курсът?

  Основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап, крокодилски упражнения за гърба, основен комплекс от асани, пранаяма – дихателни практики, мудри и бандхи, йога нидра – релаксация и първи стъпки в медитацията.

  Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото има както леки така и трудни упражнения, но всеки намира своето място и своята практика според способностите си и усещанията си. Всичко друго, е напълно универсално за всеки – дишане, релаксация, очистващи техники, мудри, бандхи и медитация.

  Как протичат класовете по йога за начинаещи?

  - Започва се със загрявка и комплакс от упражнения, които раздвижват и подготвят тялото за изпълнението на основните асани /йога пози/.

  - Изучаване на дихателни упражнения от йога /пранаяма/. На този етап това са: Пълно йогийско дишане, Уджай - психическото дишане, Капалабхати - очистващо дишане. 

  - Рeлаксация и медитация* - придобиват се основни практически и теоретични познания. Основни релаксиращи методи - антар мауна /вътрешна тишина/ и йога нидра /йогийски сън/ Медитацията е водена практика с визуализация и тренинг за контрол на ума и емоциите.

  *За желаещите да практикуват системно медитация имаме други класове, в които можете да участвате допълнително.    

  Какво да очаквате от курса?
  АСАНА – упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица – в началния етап, а след няколко месеца занимания – от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел де се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.
  МЕДИТАЦИЯ – В този курс включихме и медитация. Имате възможност да посещавате часовете и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.
  Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.
  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под – балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.


  Записване и запазване на място:

  Карта за едно ниво от 8 урока - 60 лв. (за период от един месец)

  Карта за три нива от 24 урока - 168лв. (за период от три месеца)

  Еднократни посещения - 9лв.

  ВАЖНО - В залата има място за 8 човека. Със закупуване на карта си запазвате място в залата.

  Еднократно може да се посещават класовете само, ако има свободни места.

  При запазване на място и неявяване на практиката се таксува едно посещение.

  Работим и с карти Мултиспорт. За присъствие трябва да запазите място с обаждане по телефона.


  Телефони за контакт с нас:

  0887689903 – Люба Комитова

  0887019520 – Йордан Червенков

  В залата се спазват всички необходими противоепидемични мерки. Местата са ограничени съобразно ситуацията в страната.

  (още…)