• чт
  09
  ян.
  2020
  16:45 до 17:45 часастудио "Самхита" , ет. 3

  ЙОГА ЗА ГРЪБ И ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБ - НОВ ЧАС!
  Начало: 9 януари (четвъртък)
  Час: 16:45 - 17:45ч.
  Практиките ще се провеждат всеки вторник и четвъртък!
  Място: студио "Самхита", ет 3 , "Проектантска организация", бул. "Стефан Стамболов" № 120.
  Водещ: Юлияна Янкова

  Йога терапия и Аналитична гимнастика - Тази практика представлява специализиран йога клас, насочен към хора, които имат нужда от адаптирана йога програма. В Класическата йога практика са включени разнообразни групи асани, които въздействат общо и цялостно. Тук акцента е терапевтичния аспект на йога върху гръбнака, ставите и мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите и обогатяват тяхното въздействие. Аналитичната гимнастика е система от упражнения, която развива и стимулира мускулите в тялото, подобрява вътрешния тонус и влияе върху добрата форма на гръбначния стълб. В комбинация с йога асаните се въздейства много благоприятно при различни проблеми с гърба.

  Тези практики са подходящи за всеки, който има статична работа - на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения. Този клас е специално подбран, за да спомогне възстановяването на организма след лечения и обездвижване, като възстановява нормалната подвижност на крайниците, както и желанието за движение на психично ниво.

  В тези класове чрез добре подбрани упражнения, голяма част от които са от йога, се увеличава силата на мускулите. В основата на аналитичната гимнастика стои идеята да се извършват определени движения, които са част от едно цялостно упражнение. Анализиране означава да се раздели на детайли едно движение, да се осмислят блокиращите моменти, които обикновено не се забелязват, ако не им обърнем внимание. Работата с гръбнака, коремните мускули и въобще цялостната мускулатура, води съответно до постигане на крайния резултат - подобряване на подвижността на тялото, тонизиране на мускулите и усещане за добро настроение.

  Аналитичната гимнастика, съчетана с йога асани е подходяща за всеки, който търси начин за раздвижване. Тъй като има и терапевтичен ефект тя може да бъде изпълнявана, както от хора, които имат статична работа - на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения.

  Водещият на Аналитична гимнастика - Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 10 години и е от екипа на Йога център - Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

  Телефони за записване:
  0878 79 00 36 – Юлияна Янкова;
  0883 36 25 54 - Богдан Героев.

  Цени:
  Еднократно посещение - 9лв.
  Карта за 4 посещения - 30лв.
  Карта за 8 посещения - 56лв.

 • сб
  11
  ян.
  2020
  11:30 до 12:30 часастудио "Самхита" , ет. 3, "Проектантска организация", бул. "Стефан Стамболов" № 120.
  ЙОГА за ГРЪБ и гръбначен стълб
  Тема: Лечебна гимнастика и Йога при дископатии

  Дата и час: 11 януари (събота) от 11:30 - 12:30ч.
  Място: студио "Самхита" ет. 3, "Проектантска организация", бул. "Стефан Стамболов" № 120.
  Водещ: Юлияна Янкова

  Болките от различен тип, независимо от възрастта са знак, че имаме проблем. Чрез тези симптоми тялото ни сигнализира. Заради способността ни да се адаптираме, те често биват пренебрегнати. Понякога дори игнорираме съобщението, което тялото ни изпраща, като потискаме болката с медикаменти. Ако не се обърне внимание на първопричината за състоянието, то може да се усложни и на един по-късен етап решението на проблема да изисква много повече усилия и средства.
  През целия ни живот тялото ни е подложено на физически стрес - внезапен - падания, травми, инциденти, както и хроничен - дълги периоди седяща или изправена позиция, работа на бюро продължително време, непрекъснато използване на компютри или телефони. Тези физически натоварвания водят до загуба на нормалната форма на гръбнака. В началото това не причинява болка, но с течение на времето и постоянното неравномерно/неправилно натоварване на гръбначната система се стига до нейното увреждане и в крайна сметка до поява на болка и функционална загуба.

  Тази практика представлява специализиран йога клас, насочен към хора, които имат нужда от адаптирана йога програма. В Класическата йога практика са включени разнообразни групи асани, които въздействат общо и цялостно. Тук акцента е терапевтичния аспект на йога върху гръбнака, ставите и мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите и обогатяват тяхното въздействие. Лечебната гимнастика е система от упражнения, която развива и стимулира мускулите в тялото, подобрява вътрешния тонус и влияе върху добрата форма на гръбначния стълб. В комбинация с йога асаните се въздейства много благоприятно при различни проблеми с гърба.

  Водещият на Аналитична гимнастика - Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 10 години и е от екипа на Йога център - Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

  Телефони за записване:
  0878 79 00 36 – Юлияна Янкова;
  0883 36 25 54 - Богдан Героев.

  Цени:
  Еднократно посещение - 9лв.
  Карта за 4 посещения - 30лв.
  Карта за 8 посещения - 56лв.
  Работим и с карти Мултиспорт.

 • пн
  13
  ян.
  2020
  вт
  04
  фев.
  2020
  18:00 до 19:15студио "Мандала", ет. 3 в сградата на Проектанска Организация

  Кундалини йога за балансиране на ендокринната система

  Дати: 13.01., 20.01., 28.01. и 04.02.2020 г.
  Място: зала "Анахата", ет. 6
  Водещ: Премпал Каур
  Начален час: от 18:00 до 19:15 часа

  Практикуването на Кундалини йога е прекрасен начин да държим ендокринната си система във форма.С йога, по принцип, се стремим да постигнем добро здраве и щастие, което е присъщо на човешката същност (според някой древни йогийски текстове)
  Нашата ендокринна система е пазителят на здравето ни. Когато жлезите работят оптимално ние сме здрави и жизнени. Те произвеждат хормони, които предават информация към останалите жлези, към нервната система, мозъка и регулират много основни процеси в тялото. Бавното дълбоко дишане, мантрата и звука на гонга силно активират висшите жлези. Всеки път, когато насочим вниманието си към точката между веждите ни, това събужда хипофизата, която ръководи много от останалите жлези. В крайна сметка когато нашата ендокринна система работи така, както природата е предвидила ние сме способни да усещаме дълбока релаксация и комфорт, имаме силен имунитет, живеем пълни с енергия и страст към живота.
  Най-вече нашите жлези ни позволяват да се свържем с другите хора и същества, да визуализираме възможности отвъд времето и пространството и да получаваме информация чрез интуицията си. Нашата ендокринна система е дълбоко практична и изключително магична.

  Предлагаме Ви четири урока като начален курс по Кундалини йога.
  Цената за четирите урока е 30лв.
  Еднократните посещения са на 9лв.

  Записването става със запазване на място, на посочените телефони:
  0883362554 - Богдан Героев
  0886 728817 - Галина Ненкова

 • вт
  14
  ян.
  2020
  19:15 до 20:30 часастудио "Самхита" , ет. 3

  ПАУЪР ЙОГА - Отваряне на сърдечната чакра
  Курс от 8 посещения, насочени към най-истинското – човешкото сърце!

  Ден и час: всеки вторник и четвъртък от 19:15 -20:30ч.
  Място: Студио „Самхита“, ет. 3
  Водещи: Лили и Мими

  Пауър йога е сравнително нов стил йога практика. Самото наименование подсказва за динамика, енергия, сила…но нека името да не ви плаши… тя е много повече от това.

  Въпреки, че Пауър йога е създадена върху основата на Ащанга йога в нея се включват и елементи от Бикрам йога, Айенгар йога, Хатха йога, Виняса йога флоу, Пранаяма.

  Пауър йога е красива с преливането от поза в поза, а умът е ангажиран с мисъл към потока от движение, дишане и концентрация. Редовното практикуване ни дава гъвкавост и извайва тялото по много елегантен начин, учи ни на издръжливост, упоритост и търпение.

  Основната отличителна черта в стила Пауър йога е, че при нея няма стриктно спазвана последователност на асаните. Това означава, че комбинациите от упражнения в две последователни практики, могат да бъдат напълно различни. За разлика от класическата йога, тук отделните пози са свързани една с друга чрез плавен преход – флоу (поток, преливане). Може да има повторения и задържане, но цялата последователност от движения е обединена във флоу от асани, който може да се изпълнява няколко пъти последователно. Идеята е да успеем да се потопим изцяло в практиката, в позата, да ангажираме ума, да комбинираме дишане и движение.

  За кого е подходящ стилът Пауър йога:
  - Пауър йога е модерен, съвременен стил йога, който е удачен за активни хора, нуждаещи се от динамично физическо натоварване. Тя укрепва тялото, прави го силно и издръжливо, повишава мускулния тонус, повишава имунитета на организма, заздравява и подобрява подвижността на ставите, подобрява кръвообращението и храносмилането, повишава устойчивостта на организма към умора тревоги и депресии, прави ни жизнени, енергични и щастливи. Пауър йога премахва токсините чрез потта, отделяна по време на практиката, и засилва имунната система.
  - Този вид Йога може да се практикува с цел освобождаване на тялото от стреса и напрежението в мускулите, за антицелулитна терапия, изгаряне на калории, за стягане на коремните и други мускули на тялото. Чрез различните асани се развива сила и издръжливост, използвайки собствената тежест на тялото, засилва се имунната система и се активира горенето на излишните мазнини, подобрява се концентрацията и волята. Практикуването й осигурява пълно зареждане на тялото с енергия и сила.
  - По време на релаксацията се постига усещане за вътрешен мир и спокойствие на всеки един мускул от тялото.

  Анахата – домът на Любовта – в тази чакра са съсредоточени Любовта и Доверието. Благодарение на този енергиен център ние развиваме висша форма на любов и тя влияе на другите ни възприятия, защото извисява съзнанието. Това ни позволява да изразяваме чувствата си по-пълноценно, да показваме емоциите си, а не да ги крием и потискаме. Анахата е нашата истинска същност. Балансираният сърдечен център означава Любов към себе си, която е необходимата крачка към Любовта към другите.

  В този курс от 8 посещения ще наблегнем на огъващите назад асани, които разширяват гръдния кош и огъвкавяват гръбнака. Изпълнението им е свързано с естествено отваряне на сетивата навън - обръщане с лице към света. По този начин те влияят на отношението и начина, по който приемаме живота – отворени, приемащи, разбиращи, обичащи. Ще използваме помощни средства понякога и ще включим елементи по двойки (партнер йога) - за по-дълбоко навлизане в асаните.
  Водещи:
  - Лили Русева (Лакшми Деви) - Сертифициран йога инструктор в йога център „Хридая“ и Масажист.
  Започнах да се занимавам с йога през 2003г. в "Хридая". За мен йога е начин на живот. Тя е изкуството, в което успях да намеря своето място. Тя е нещо ценно и незаменимо, също както въздуха, който дишам. Благодарение на йога откривам красотата в малките неща, наслаждавам се на настоящия момент, виждам смисъл във всяко преживяване било то лошо или добро и смятам, че тя ме прави по-добър човек и определено промени моя вътрешен и външен свят!

  -Мими Кирова (Майтри) - Сертифициран инструктор по йога в Йога център „Хридая“ и инструктор по Ащанга виняса йога.
  Практикувам йога от дете. За мен йога е: живот, любов, изкуство и начин да се чувствам добре в тялото си, в хармония със себе си и другите. Йога ме научи на много неща и продължава да ме уча всеки ден. Когато стъпя на постелката и започвам практиката си навлизам в света на йога – носещ тайнството и мъдростта на вековете.
  Нося в душата си музиката и йога – двете ми вдъхновения - свързани със творчество и изкуство. Може би точно затова усещам как йога твори чрез движение на тялото, също както музиката се лее - няма мисъл, само дишане, движение, тишина, наслада… Това ми се иска да ви предам - това усещане.
  Обичам да помагам на хората и да ги подкрепям в избора им по пътя на йога, също и в здравословния начин на живот. В този шарен свят, търся баланса и хармонията или както казват мъдреците: „Търсете средния път и никога не изпадайте в крайности.“

  Тел. За контакт:
  Лили – 0899 54 20 75
  Мими – 0885 53 73 72

  Цени:
  Еднократно посещение – 9лв.
  Карта за 4 посещения – 30лв.
  Карта за 8 посещения – 56лв.

 • пн
  20
  ян.
  2020
  сб
  25
  ян.
  2020
  след 14:00 часахотел "Финландия"**** Пампорово

  ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ - ХРИДАЯ
  ОРГАНИЗИРА
  „Зимна приказка в сърцето на планината“
  в хотел „Финландия“ ****
  От 20.01.  до 25.01.2020г.

          Предлагаме Ви, в самото начало на годината, едно снежно приключение с нашата програма за - почивка, йога, медитация и пранаяма (дихателни техники от йога). В същото време, ако ските са част от зимните Ви забавления, ще имате достатъчно време да им се отдадете без да пропуснете нещо съществено от програмата.
  Като се има предвид, че в съвременния начин на живот, особено в големите градове, съществува напрежение и висока степен на стрес, няколко дни в планината могат да бъдат като еликсир за душата. И точно защото искаме да внесем в ежедневието си частица от тази безценна хармония, която цари в природата, Ви каним да си подарите малко време - за себе си, и да бъдете част от групата ни тази година.

  АКЦЕНТИ:

  Ащанга Виняса Йога с основателя на Българска Ащанга йога академия - Ирина Бъчварова!

  Позитум - да поработим с вътрешната сила - тренинг за тялото и ума  с Люба Комитова

  Асана - Силата на физическите пози - асаните и влиянието им върху здравето с Люба Комитова 

  Анатомия и йога - лектор Ирина Бъчварова

  ПРОГРАМА:

           Сутрин - йога практика – раздвижване на ставите, гърба, коленете… тонизиране на мускулите и повдигане на настроението. 
          След закуска всеки, който желае да се посвети на ски спорта, тръгва за пистите. Другата част от групата - тези които остават в хотела – има програма за разходки, които при хубаво време се комбинират с мълчалива медитация сред природата. Може, естествено, да се възползваме и от СПА центъра, басейна и фитнеса в хотела.
          Следобед – отново йога практика. Този път по-интензивна. Медитацията е веднага след йога практиката.

          Беседи и тренинги – за тази година темите, които ще обсъдим са свързани със Тайните за асаните и медитацията като средство за физическо здраве и емоционална интелигентност.

  Темата за Тантра е съществена за разбирането на йога. На този йога лагер ще се занимаем практически с тантрическа медитация. 
  Включени са два хипнотични тренинга, чрез които ще работим за преодоляваме на вътрешни конфликти и откриване на решения, свързани с дългогодишни житейски проблеми. С развиването на медитативни умения се пренасяме се в света на съзидателните си способности, където се крият най-силните ни качества. Целта е да увеличим вътрешната си сила и да подобрим качеството си на живот.
          В късните часове, вечер, се събираме във фоайето, където се забавляваме и опознаваме.

  Подробна програма:

  • 20.01.2020 г. Понеделник

  След 14:00    Пристигане и настаняване в хотела                    

  16:30              Организационна среща във фоайето на хотела              

  17:00 – 18:00 Йога практика с Люба Комитова

  18:00 – 18:30 Медитация на тема „Техники за концентрация” с Люба Комитова

  19:00               Вечеря

  • 21.01.2020 г. Вторник                               

  07:15 – 08:15 Йога практика с Гергана Андреева

  08:30               Закуска                     

  10:00              Среща във фоайето – организация на деня                     

  12:00 – 13:00 Обяд              

  13:00 – 16:00 Ски спорт - разходки -беседи                   

  16:15 – 17:00 Лекция и практика   Позитум – да поработим с вътрешната сила        Люба Комитова

  17:15 – 18:15 Йога практика с Ирина Бъчварова

  18:30 – 19:00 Медитация    „Океанът на подсъзнанието“ с Люба Комитова

  • 22.01.2020 г. Сряда

  07:15 – 08:15 Йога практика с Ирина Бъчварова

  08:30              Закуска                    

  10:00              Среща във фоайето – организация на деня                    

  12:00 – 13:00 Обяд              

  13:00 – 16:00 Ски спорт - разходки -беседи                  

  16:15 – 17:00 Лекция "Анатомия и йога" с Ирина Бъчварова

  17:15 – 18:15 Йога практика  с Гергана Андреева

  18:30 – 19:00 Медитация   „Визуализация – техника за медитация“ с Люба Комитова

  • 23.01.2020 г. Четвъртък                           

  07:15 – 08:15 Йога   Йога практика          Ирина Бъчварова

  08:30              Закуска                     

  10:00              Среща във фоайето – организация на деня                     

  12:00 – 13:00 Обяд              

  13:00 – 16:00 Ски спорт - разходки -беседи                   

  16:15 – 17:00 Лекция  "Движение и целебната сила на (Ащанга) йога" с Ирина Бъчварова

  17:15 – 18:15  Йога практика с Гергана Андреева

  18:30 – 19:00 Медитация - Йога нидра    Люба Комитова/Мария Кирова

  • 24.01.2020г.  Петък

  07:15 – 08:15 Йога практика с Гергана Андреева

  08:30              Закуска                     

  10:00              Среща във фоайето – организация на деня                     

  12:00 – 13:00 Обяд              

  13:00 – 16:00 Ски спорт - разходки -беседи                   

  16:15 – 17:00 Лекция "Ащанга йога" Ирина Бъчварова

  17:15 – 18:15 Йога практика с Ирина Бъчварова

  18:30 – 19:00 Медитация    Медитация с Анахата чакра(сърдечния център) Люба Комитова

  • 25.01.2020 г. Събота

  08:00 – 09:00 Йога и  Сансанг Йога практика

  Сатсанг(обратна връзка)     Гергана Андреева

  Люба Комитова, Мария Кирова, Ирина Бъчварова

  09:15              Закуска                     

  12:00               Край на йога лагера            

                          Отпътуване

  Инструктори и лектори:

       Люба Комитова e Позитивен психотерапевт към WAPP (Висбаденска асоциация по позитивна психотерапия) и "Yoga Teacher" към International Yoga Federation. Основател на „Йога център – Хридая“, Бургас, 2001г.                           

  Първите стъпки в света на йога за Люба са от 1995г. От тогава до сега е преминала през различни форми на обучение в сферата на йога, но най-съществено значение за дейността ѝ оказва психологията. Към момента ръководи дейността на "Хридая", води йога практики и лекции, организира: семинари, йога уикенди и ритрийти, и работи като психотерапевт.

  "Йога и психология - това са две неразривно свързани науки.  Ние сме човешки същества и притежаваме огромен потенциал, от който използваме само малка част. Пътят към просперитета минава през себе-познанието и събуждане на скритите ни способности. За да постигнем някакъв успех, било то в личен или обществен план, ни трябва мотивиращата искра на желанието и силата да го реализираме.  Йога и психология са науките, които ни дават ключа към вътрешния свят."

   

  Ирина Бъчварова е "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Тя е създател на Българска Ащанга Йога Академия, идеолог и основен разработчик на курсовете за обучение на инструктори. Сред нейните учители са Дейвид Свенсън, при когото Ирина е започнала обучението си в Ащанга през 2003 г. и с когото учи за преподавател; Кристина Каритину-Айлънд;, Дейвид Гариг. От няколко години Ирина се е посветила на изучаването на Ащанга йога с Дейвид Робсън и Манджу Джойс, с когото Ирина също учи от няколко години терапевтичната страна на метода. Ирина е автор на няколко книги за Ащанга йога. 

   

  Гергана Андреева е сертифициран инструктор по йога и се е занимавала с бойни изкуства 🙂 Започва да практикува йога през 2009г. и постепенно се усъвършенства на само в класическата йога, а и в моделиращата тялото система - Пилатес, както и въздушна йога. През годините е участвала в събитията на "Хридая" и е  посещавала различни семинари във връзка с йога.  Гергана води йога практики и пилатес в Йога център - Хридая. 

   

   

   

   

   


  Записването за участие продължава!

  Цените, които виждате по-долу са в сила до 10-ти януари 2020г.

  След тази дата ще бъдат увеличени с 10%

  Ако желаете се включите в групата, заявете участието си като се обадите на някой от посочените телефони.
  Богдан Героев: 0883 362 554
  Люба Комитова: 0887 689 903
  -----------------------------------------------------------------------

  • Какво включва цената:
   * Цялата йога програма;
   * Ползване на закрит басейн, фитнес зала и паркинг;
   * Пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/;
   * Нощувките 
  • Пакетни цени за един човек за 5/пет/ нощувки с включени „закуска, обяд и вечеря” и цялата програма:
   * Възрастен настанен в двойна стая – 345 лв.
   * Възрастен настанен в самостоятелна стая – 385 лв.
   * Деца от 2-12 г. настанени в двойна стая – 175 лв.
  • Други възможности за настаняване:

        *Пакетна цена за един човек за 4/четири/ нощувки в двойна стая - 308 лв. ( в самостоятелна стая - 340 лв.)

         *Пакетна цена за един човек за 3/три/ нощувки в двойна стая - 231 лв. ( в самостоятелна стая - 255 лв.)

         * Пакетни цени за един човек за 2/две/  нощувки в двойна стая – 164 лв. ( в самостоятелна стая – 180 лв.)

  При заплащане по банков път, нашите данни са следните:
  Българо-американска кредитна банка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  Титуляр на сметката: "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  ЕИК 205091689
  МОЛ: Люба Шулева-Комитова
   

  За хотел „Финландия”:
  Разположен е в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.
  Хотелът разполага с Уелнес център който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени, в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите.
  По време на престоя Ви може да ползвате безплатно закрития басейн и фитнес залата. Останалите спа-услуги може да използвате срещу заплащане, както следва: джакузи – 6 лв.; сауна – 8 лв.; парна баня – 8 лв.

  Както вие, така и вашите деца, ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.

  Заповядайте на Пампорово с нас! 

  Екип на Йога център - Хридая

   

 • нд
  26
  ян.
  2020
  от 13:30 до 15:00 часаБургас, ул. "Стефан Стамболов" 120

  КАНИМ ВИ НА ЕДНО ИНТЕРЕСНО, РАЗЛИЧНО И
  УНИКАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ - докосване до чистата Безкрайност на Вселената и до най- съкровените парченца на Вашата истинска изначална Същност чрез вълшебното въздействие на звука!

  За създаване на звуковото поле се използват различни инструменти от Древността - гонгове, тибетски пеещи купи, камбанки, тъпани, и т.н.

  Терапията със звук е сакрален древен инструмент за изцеление, подмладяване и трансформация. Днес е един от най-ефективните методи за подобряване качеството на живот.

  Звукът на Гонга твори вълшебство. Той произвежда силна звукова вълна, почти осезаема на допир, която стимулира физическото тяло, като влияе на всяка клетка.

  Звукът прониква толкова дълбоко, на нива, до които не може да се достигне с никакъв друг масаж, освен звуковия. Ако в момента имате нужда, вие може да се срещнете със своите тревоги и преживявания и да поработите с тях. А ако се нуждаете от отдих и отпускане, то звукът на гонга по най-добрият начин ще ви помогне да релаксирате. И тъй като ние всички сме различни, то и въздействието на тази практика е уникално за всеки - зависи от вашето конкретно намерение в отработване на темите, които ви вълнуват точно сега.

  ВЪЗМОЖНИ ЕФЕКТИ ОТ ТЕРАПИЯТА СЪС ЗВУК :
  • на физическо ниво облекчава болките във врата, главоболие, менструални затруднения, спазми в гърдите и горните дихателни пътища, мускулни болки, подобрява гъвкавостта на ставите и диапазона на движение.
  • създава дълбока релаксация и изчиства ума
  • бързо намалява нивата на стрес и безпокойство
  • стимулира ендокринната система и подобрява нейната функция
  • стимулира кръвообръщението
  • структурира емоционалната енергия
  • регенерира нервната система
  • изчиства подсъзнателния ум от негативните модели на мислене
  • помага за прекратяване на различни пристрастявания
  • помага за възстановяване на нервната система при увреди от различни стимуланти (кафе, алкохол и т.н.) и стрес

  ЗА КОГО НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЗВУКОТЕРАПИЯТА :
  • лица, намиращи се под въздействието на алкохол или наркотици
  • хора с психични заболявания (необходима е предварителна консултация)
  • бременни жени
  • всякакви заболявания в остра фаза

  Практиката се води от Ясен Георгиев (Сири Дев Сингх) - психолог, кундалини йога учител, сат нам расаян лечител и
  Нели Русева (Нам Каур) - психолог, кундалини йога учител, биоенерготерапевт
  членове на Първата българска Гонг формация "SeAcret Sounds"

  КОГА : 26.01.2020 (неделя), 13:30 - 15:00 ч
  КЪДЕ: Йога център "Хридая", Бургас, ул. "Стефан Стамболов" 120, зала "Анахата", ет. 6
  УЧАСТИЕ: 22 лв;
  ИНФОРМАЦИЯ: Н. Русева - 0888/ 698 785

  Богдан Героев - 0883/ 362 554

  МОЛЯ ЗАЯВЕТЕ ПРИСЪСТВИЕТО СИ - местата са ограничени.

 • вт
  28
  ян.
  2020
  нд
  22
  мар.
  2020
  17:45 до 18:45 часазала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  Курсове за начинаещи през 2020 година

  Нов курс по йога - Първо ниво, започва на 28.01.2020г. и свършва на 22.03.2020г.

  Дните и часовете са: Вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч. в зала "Анахата"

  Инструктори: Люба Комитова и Лили Русева

  -------------------------------------------

  Курс по йога - Второ ниво се провеждат и ще продължат до 10.03.2020г. 

  Дните и часовете са:

  Вторник и четвъртък от 19:15 до 20:15ч. в зала "Анахата" 

  Инструктори: Десислава Петкова и Йордан Червенков

  --------------------------------------------------------------------

  За желаещите да присъстват на медитация има възможност де се посещават практиките по медитация в петък вечер от 19:00 до 20:00ч.

  --------------------------------------------------------------------

  Какво представляват курсовете по йога и за кого са подходящи?

  Всеки, който желае да се занимава с йога може да се запише и да  практикува йога в тези часове. 

  Първо ниво дава основни познания за изпълнението и въздействието от асаните. Второ ниво е по-задълбочена работа върху тялото и ума, навлиза се в същината на йога. 
  Основният курс се провежда по цялостна програма позната като Интегрална йога, която включва работа с физическото тяло чрез АСАНИ, практики с ДИШАНЕ – пранаяма, РЕЛАКСАЦИЯ с успокояващо влияние върху вътрешния мир и още – бандхи, мудри, медитации и очистващите практики. Основният курс е подходящ за хора, които не са се занимавали или имат само общи познания за йога.  Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно на всички, които следват принципите и техниките на изпълнение. Възрастта не е пречка за практикуване на йога, защото всеки намира своето място и своята практика според способностите и усещанията си.

  Йога е древна наука за тялото и ума, поднасяща ни безценна мъдрост и разбиране не само за това как функционира тялото ни и как да го поддържаме добре здравословно, а и как да се чувстваме пълноценни и хармонични със себе си и другите около нас. 

  Информация за практическата част:

  Изучаване на АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е  да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антармауна, мускулна релаксация, музикален подход.
  МЕДИТАЦИЯ – ще имате възможност да посещавате специални часове за медитация и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.
  Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.

  СУТРИТЕ НА ПАТАНДЖАЛИ и други теми за йога– в теоретичните часове се обръща внимание на някой от сутрите и основни принципи в йога. Сутрите са основен текст, на базата на който възникват множество школи по йога.

  ПЪТЕКАТА НА ЙОГА – принципи и възгледи от миналото до наши дни. „Осморният път“ – цялостната система – Яма, Нияма, Асана, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, ДхянаСамадхи.
  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под - балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са  изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.
  ________________________________________

  Записване и такса за курса:

  Можете да заплатите целия курс /три месеца/ - 168лв.

  Можете да заплатите част от курса като използвате месечните карти - 8 посещения за 56лв.

  Еднократните посещения са на 9лв., като трябва предварително да се запази място в залата, ако има места.

  _________________________________________

  Още полезна информация:
  В зала "Анахата" има място за спокойно практикуване на йога за 16 човека. Разполагаме с постелки за йога.  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога.

  Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията. В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

  Записаните за курса са с гарантирано място в залата.

  _____________________________________________________________________

  Начини на заплащане:

  • Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
  • Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

  Банка: УникредитБулбанк

  IBAN BG41UNCR70001522428591
  Титуляр: СНЦ "Йога център – Хридая” ЕИК 102818 456

  Седалище и адрес на управление: гр. Бургас, ул. „Славянска” № 31

  МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова

   

  За повече информация и записване:
  Богдан Героев – 0883 362554

  Люба Комитова - 0887 689903

  ВАЖНО!

  Курсът се провежда в посочения период от време.

  Ние не носим отговорност за пропуснатите по лични причини часове.

  В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, поради които не можете да посещавате йога практиките, молим да бъдем уведомени предварително. В такива случаи можем да възстановим част от пропуснатите посещения в по-късен етап.

  Благодарим Ви за вниманието и отделеното време, да се запознаете с нашето предложение!

   

 • сб
  08
  фев.
  2020
  до 16:00 до 18:00 часазала "Анахата", ет. 6, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  ТАНЦОВА ЙОГА ТЕРАПИЯ
  Руми казва: „Танцувай, докато изключиш себе си“.

  дата: 08.02.(събота) от 16:00 до 18:00 часа
  място: зала "Анахата", ет. 6

  Това е практика, вдъхновена от кундалини йога и свободните танци.
  Всеки, който може да върви, може да танцува, както всеки, който може да говори може да пее. Това е едно популярно мото в йога, което дава пълна свобода и се доверява на вътрешната мъдрост на тялото ни. Не е нужно да сме специално подготвени, не ни е нужен опит в каквато и да е форма на танц. Не ни е нужно „съвършеното“ според съвременните ни представи тяло. За йога всяко тяло е напълно съвършено и уникално.

  От древни времена е било известно дълбоко терапевтичното въздействие на танца за човека. Всяка емоционална травма се запечатва в тялото ни и създава блокажи. Това променя начина, по който дишаме, по който се движим, по който изразяваме себе си. Изтласкана дълбоко в несъзнаваното тази емоция въздейства върху поведението ни. Един от начините да променим това е чрез свободния танц, в който позволяваме на тялото да води ума.

  По време на практиката ни ще се насладим на тази забравена свобода от правила и оценки, ще си позволим отново да приемем тялото си и да послушаме първичната му мъдрост. Раздвижването на тялото води и до раздвижване на енергията, която сме. А веднъж раздвижена за нас е много по-лесно да навлезем в състояние на медитация без усилие. Освобождаването на движенията ни води и до освобождаване на нашето общуване с хората и със самите себе си.

  За да можем напълно и без притеснение да се потопим в усещанията си практиката се провежда със затворени очи, а още по-добре с маска или шал. Ще са ви необходими още удобни дрехи, лист и химикал.

  Водещ – Премпал Каур, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога.

  Цена за участие: 14 лв.

  Тел. за записване:
  0886 72 88 17 - Галя
  0883 36 25 54 -Богдан Героев

 • сб
  08
  фев.
  2020
  от 11:30 до 12:30 часа студио "Самхита" , ет. 3

  Ишиас и болки в краката
  Дата и час: 08.02.2020г.(събота) от 11:30 -12:30ч.
  Място: студио "Самхита", ет. 3
  Водещ: Юлияна Янкова

  Болките от различен тип, независимо от възрастта са знак, че имаме проблем. Чрез тези симптоми тялото ни сигнализира. Заради способността ни да се адаптираме те често биват пренебрегнати. Понякога дори игнорираме съобщението, което тялото ни изпраща, като потискаме болката с медикаменти. Ако не се обърне внимание на първопричината за състоянието, то може да се усложни и на един по-късен етап решението на проблема да изисква много повече усилия и средства. Това състояние се причинява от увреда или притискане на седалищния нерв и/или други нерви, водещи началото си от лумбалната част на гръбначния стълб. Седалищният нерв започва с коренчета в областта на кръста, следва надолу зоната на хълбоците и има задача да изпраща и приема сигнали към долните крайници.
  Ишиасната болка е признак и на друг проблем. Той би могъл да бъде – нарушение на нормалната форма на лумбалната лордоза, дискова протрузия и/или дискова херния в поясния отдел.

  Водещият на Аналитична гимнастика - Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 10 години и е от екипа на Йога център - Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

  Телефони за записване:
  0878 79 00 36 – Юлияна Янкова;
  0883 36 25 54 - Богдан Героев.

  Цени:
  Еднократно посещение - 9лв.
  Ако имате карта от нашия център - може да я използвате.
  Работим и с Мултиспорт.

 • сб
  15
  фев.
  2020
  от 11:30 до 12:30 часастудио "Самхита" , ет. 3

  Йога за гръб и гръбначен стълб - Сколиоза
  Дата и час: 15.02. (събота) от 11:30 - 12:30ч.
  Място: Студио "Самхита", ет. 3
  Водещ: Юлияна Янкова

  Сколиозата е заболяване на гръбначния стълб, което засяга пациента физически емоционално и психически. най-често срещаните позиционни модели са: - главата не е в центъра на тялото - по - високо рамо - по-висока и по-изпъкнала лопатка - асиметрично пространство между талията и лакета -видимо изкривяване на гръбнака - едностранно повдигане на таза.

  Всякакви изменения в позата, като по-ниско рамо, неравна позиция на таза, неравномерно пространство между талията и лакътя или изместване на главата напред/настрани, са признаци за възможна сколиоза
  Oт 10 до 25 градуса (ъгъл на Cobb) се препоръчва лечебна физкултура и наблюдение чрез контролни рентгенографии на всеки 4-6 месеца.

  Особено внимание трябва да се обръща на подрастващите между 11 и 16 години. Сколиозата или гръбначното изкривяване е заболяване, при което гръбначният стълб се отклонява странично във фронталната равнина. Тя е обект на наблюдение от ортопеди, педиатри , физиотерапевти, кинезитерапевти, рехабилитатори и, разбира се, от родителите. Добрата прогноза на заболяването зависи от ранното й откриване. Етиологията на гръбначните изкривявания все още не е напълно изяснена.

  Водещият на Аналитична гимнастика - Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 10 години и е от екипа на Йога център - Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

  Телефони за записване:
  0878 79 00 36 – Юлияна Янкова;
  0883 36 25 54 - Богдан Героев.

 • ср
  19
  фев.
  2020
  ср
  18
  мар.
  2020
  от 18:00 до 19:30 часа или 18:30 до 20:00 часастудио Мандала, ет. 3
  „Когато не ви достига мъдрост, дишайте.“
  Гуру Нанак

  Дни и часове: Вторник от 18:00 до 19:00  и Сряда от 18:30  до 20:00 часа

  Място: студио Мандала, ет. 3, в сградата на Проектанска организация

  Водещ: Премпал Каур

  От 19-ти февруари до 18-ти март Ви предлагаме 8 класа по кундалини йога с акцент върху пранаяма – дихателни упражнения. Всеки урок включва и крия /комплекс от асани/, като и медитация и релаксация. Класовете са подходящи за начинаещи, както и за напреднали практикуващи.

  Първо влизаме в този свят като дух и след това се раждаме. Прекарваме първите си години като се учим как да функционираме във физическото си тяло и в материалния свят. Това ни позволява да оцелеем.Но идва време, когато трябва да разберем и възвърнем нашия Дух, нашата енергийна същност. Основно трябва да познаем себе си като същества, които живеят чрез прана, основната жизнена енергия във вселената. За да направим този скок трябва да разширим нашето разбиране за енергийната си природа. И да разберем, че преди всичко трябва да имаме опитност.

  Прана е най-мощната и творческа сила, защото чрез нея идва животът. Кой диша в нас? Атман – Душата. Дъхът идва чрез Душата. В момента, когато Душата напусне тялото дишането спира. Така че това съществуване не ни принадлежи. Това е съществуването на Душата. Душата вибрира, Душата диша. Прана идва докато Душата е тук. Душата има нужда от храна и нейната диета е прана, която идва чрез въздуха и ни обогатява отвътре.

  Можем да се лишим от всяко едно нещо във всеки един момент, но  не и от прана. Понеже прана идва чрез въздуха някои хора мислят, че това екислород. Това нее вярно. Кислородът винаги го има. Ако вкарвате кислород в едно тяло ще живее ли то вечно?

  Превозното средство на пранае дъхът. Дъхът е нашия водач, мъдрец, знание. Дъхът идва от отвъд. Нашият живот и съществуване се основават на  дъха. Затова е нужно да създадемприятелски връзки с дъха.

  Когато започнем съзнателно да дишаме съзнателно ще получим отговорите, от които имаме нужда. Докато дишаме несъзнателно ние живеем несъзнателно.

  Водещ: ПремпалКаур, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога, от школата на Карта Сингх „АмритнамСаровар“.

  Цена за карта – 56 лева,

  Цена за еднократно посещение – 9 лева

 • сб
  29
  фев.
  2020
  11:30 до 12:30 часастудио "Самхита", гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов" № 120, ет. 3
  Йога за гръб и гръбначен стълб - Остеохондроза
  Дата и час: 29.02. (събота) от 11:30 - 12:30ч.
  Място: Студио "Самхита", ет. 3
  Водещ: Юлияна Янкова

  Какво е остеохондроза ?
  Под общото наименование остеохондроза се отнася група дегенеративни заболявания, които засягат ставния хрущял и нормалното формиране на костите. То може да се появи с различна локализация, като трудно се установяват причините за появата. При всички разновидности обаче едно условие е валидно – налице е смущение на кръвообращението, отговорно за костта, както и увреждането на хрущялна или костна тъкан.

  На древногръцки oseon означава кост, а chondros – хрущял. Това е още един начин да се разбере същността на остеохондрозата. В медицинските енциклопедии може да се срещне още едно определение: дистрофическо заболяване на гръбначния стълб, протичащо с поражение на междупрешленните дискове и вследствие поражение на междупрешленните стави и свързващия апарат.

  При увреждане на този съвършено действащ апарат на движение, първо се нарушава механизма на амортизация, който се изпълнява от хрущялните дискове. При остеохондроза, с времето и развитието на заболяването тези дискове се повреждат, стават все по-нееластични и тънки, а разстоянието между прешлените намалява и костните им повърхности се трият един в друг.

  Остеохондроза на прешлените на гръбначния стълб Често бъркана с дисковата херния, остеохондрозата на прешлените на гръбначния стълб се познава по болката – в шийната или поясната област. В други случаи тя може да се разпространи по нервите на ръката или седалищния нерв. При този вид остеохондроза мускулатурата в засегнатата зона е относително напрегната и твърда, като болката при движение се усилва.

  Лечение на остеохондроза- Индивидуалното лечение зависи до голяма степен от установените резултати от изследвания. За лечението на остеохондроза е необходимо да се осигури покой на засегнатите стави, но леки механични движения без натоварване. Понякога се изписват помощни средства при по-напреднали стадии и тежки случаи като специални ортопедични подложки. Физиотерапията помага със сигурност, както и рехабилитационните дейности. С тяхна помощ се възвръща мускулния тонус и се възобновява изхранването на ставния хрущял.

  Телефони за записване:
  0878 79 00 36 – Юлияна Янкова;
  0883 36 25 54 - Богдан Героев.

  Цени:
  Еднократно посещение - 9лв.
  Ако имате карта от нашия център - може да я използвате.
  Работим и с Мултиспорт.

 • чт
  05
  мар.
  2020
  вт
  31
  мар.
  2020
  от 19:00 до 20:00 часагр. Бургас, Спортен Център "Славейков"
  ЙОГА  - ОСНОВЕН КУРС от 8 урока – теория и практика

  Йога практики подходящи за начинаещи и средно напреднали.

  Начало – 05 март 2020г.

  Вторник и четвъртък от 19:00 до 20:00ч. в Спортен център: „Славейков”

  Йога инструктори: Люба Комитова, Гергана Андреева и Десислава Петкова

  Какво включва курсът:

  • Асани - упражнения за тялото;
  • Пранаяма - дихателни техники;
  • Релаксация  - Йога нидра и Антар мауна;
  • Медитация

  Чрез асаните се стабилизира и тонизира дейността на органите, мускулите и нервната система. В основния курс се практикуват динамични и статични асани. Динамичните асани премахват сковаността в тялото, засилват мускулите,  подобряват вида на кожата, влияят благоприятно върху органите и усилват действието на храносмилателната система. Динамични асани са: Суря Намаскар, Чандра Намаскар и всички други комбинации от асани, известни също като – хатха йога флоу.

  Статичните асани се изпълняват със задържане в определена поза и спокойно дишане за няколко секунди, а при по-напредналите в практикуващи, за няколко минути. Освен върху органите и жлезите, статичните пози имат силно успокояващо въздействие върху ума и емоциите.

  Пранаяма и релаксация допринасят за баланс в тялото и ум, а чрез медитация достигаме  вътрешна хармония.

  Силата на йога практиката е описана в следната сентенция на Свами Шивананда:

  „Един грам практика е равен на един тон теория” 

  Заповядайте, да практикуваме заедно йога!

  Цени:
  Карта за 4 посещения - 28 лв.
  Карта за 8 посещения - 48 лв.
  Еднократно посещение - 8 лв.
  Работим и с карти "Мултиспорт".

  Тел. за връзка:
  0883 362 554 - Богдан
  0887 689 903 - Люба

 • чт
  09
  апр.
  2020
  нд
  12
  апр.
  2020
  след 14:00 часаВила "Булгара Еко", село Кюлевча
  Уважаеми, почитатели на планината, на йога и на вълнуващите преживявания !
  Събитието Йога уикенд "Мистиката на Мадара"  се отменя за по-добри времена !
  До тогава може да ни последвате във Youtube, нашия канала е Йога Хридая 🙂
  Нека не спираме по пътя си към себереализация.
            В търсене на нова дестинация, за пролетния йога уикенд, се спряхме на едно от местата на силата в България – Мадара. Основата цел е да почувстваме връзката си с природата, да се заредим от енергията на свещените тракийски места и да обърнем внимание на тялото си със специално подбрани йога асани и медитация за баланс на физически и душевен план. 
            Вероятно сте слушали много за медитацията, защото става все по-популярна. А знаете ли, че медитацията може да ви помогне да постигате целите си, да промените живота си в желана от вас посока? Не всяка медитация обаче и не всеки би могъл да постигне резултат. Защо? Защото, за да постигнем такава цел ни трябват: специална медитативна техника, място със силно енергийно поле и причина, заради която да го направим. 
           Преди години хората, които търсеха начини за досег до дълбоката човешка същност се изправяха пред стена - липсата на информация и ограничени възможности за използване на тайните учения, които в днешно време са доста по-достъпни. Така в съвременния живот навлезе йога с упражнения за тялото и духа. На този йога уикенд можете да се докоснете или  просто да наблюдавате връзката: човек - енергия - природа.  
           Предлагаме Ви програма, която съчетава йога практики и медитативни техники заедно с разходки по свещените места – резерват Мадара, пещерата с жива вода, секвоята засадена от цар Борис III, Мадарския конник, Капището - тракийско светилище свързано с Бог Тангра. Може би ще успеем да отпием и от напитката на боговете – медовина и да се срещнем с интересни хора.
   
  Дневен план:
  Сутрин -Йога практика – енергизиращ комплекс, включва и пранаяма
  През деня – разходки, походи, почивка
  Следобед – Да направим нещо за себе си и да се поотпуснем:
  Колаж на душата – дървото на живота;
  Дискусия върху някой от сутрите на Патанджали;
  Сензитивен тренинг – вътрешна хармония;
  Звукотерапия–четири измерения на звука, баланс на тяло – ум – емоции.
   
  Вечер - Медитации и йога нидра.
  Забавления…
   
  Медитация ще проведем и сред природата, на някое от свещените места 🙂
   
  За хотела :
  Преди няколко години проведохме йога уикенд във Вила Булгара Екои останахме очаровани от красивия двор с много цветя, от тематичните стаи, от гостоприемството и спокойствието, което почувствахме там. Точно затова сега отново се спряхме на това място за нашето събитие. Вижте снимките и се убедете сами..

  Записване и заплащане:
  I. Пакетна цена, за един човек, за три нощувки със закуски, и цялата програма:
   В Двойна стая –225лв.
   В Самостоятелна стая –294 лв.
   
  II. Пакетна цена, за един човек, за три нощувки със закуски и вечери (двустепенно меню), и цялата програма:
   В Двойна стая – 264лв.
   В Самостоятелна стая – 333 лв.
   
  III. Деца от 4 до 12г. се настаняват на 50% от цената на възрастните.
   
  Запазване на място за участие в йога уикенда:
  Важно! Местата са само 22!
  При запълване на групата ще преустановим записването.
  Краен срок за записване 15 март 2020г.
   
  Записването става с обаждане на някой от посочените телефони и заплащане на 50% от сумата за престоя.
  Втората част от сумата трябва да се заплати една седмица преди събитието. В случай, че това не се случи мястото ще се счита за свободно, а капарото не се възстановява.
  Можем да върнем внесено капаро само до 10 март 2020г.
   
  Плащането може да направите по следните начини:
  В брой или с карта – в офиса ни в Проектантска организацияет. 3, стая 314, гр. Бургас;
  По банков път на - "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
   
  Телефони за записване:
  Богдан Героев – 0883 362 554
  Люба Комитова - 0887 689 903
 • нд
  21
  юни
  2020
  9:00Йога център - Хридая

  ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА ЧЕСТВАМЕ ДЕНЯ НА ЙОГА!

  За всички, които са стъпили на пътеката на себепознанието, съдържаща безброй послания за човешкото съществуване и развитие - йога! За всеки, които е отворен да приема познанието от различни на своята култура източници, всеки който разбира, че да се занимаваш с йога означава да разшириш своите представи за света. Единственото, което има значение за придобиването на знания е да бъдат обосновани и правилно тълкувани. Цитат от Сутрите на Патанджали: І.7 Възприятията, логичните умозаключения и достоверните свидетелства са източниците на познанието.
  “pratyaksanumanagamah pramanani”

  Заповядайте в 15:30ч. в зала Анахата на промоционална йога практика в зала Анахата с безплатна лекция и медитация, които ще бъдат проведени от Люба Комитова и Мария Кирова-Червенкова

  (Такса - 5лв.)

   

 • пн
  22
  юни
  2020
  пн
  06
  юли
  2020
  от 18:30 до 19:30 часастудио "Самхита" , ет. 3
  ОТНОВО ВЪЗДУШНА ЙОГА
  Въвеждащи практики
  Има четири свободни места!
  Практиките се провеждат в понеделник от 18:30 до 19:30ч.


  Един нов поглед в света на йога! Въздушната йога практика се изпълнява с помощта на люлка-хамак и е подходяща е за всеки. Това е нов стил в йога, който може да се практикува без да сте се занимавали до сега с подобни упражнения. Това е чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавно, приятно и освен това  полезно за тялото, тъй като, използвайки люлките се увеличава ефективността на позите.

  Системното практикуване на въздушна йога укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите.  Практиката има въздействие и върху емоционалното състояние на човека, защото по време на часа се създават приятни емоции, хората се настройват позитивно и така се преодолява ежедневния стрес. Още нещо - при изпълнение на обърнатите пози /при които главата е по-близо до земята от сърцето/, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно - гръбнака се издължава и се увеличават се междупрешленните пространства, което има изключително полезно въздействие, предвид статичния начин на живот при много хора. Стимулира се кръвообращението, подобрява се функционирането на нервната система и се облекчават болките гърба.

  Затова, въздушна йога е нов метод за използване на асаните - нетрадиционен и вълнуващ! 

  Какво да очаквате от този курс?

  • Как да използваме люлките - практическа подготовка.
  • Теория и практика – заемане на пози с помощта на люлка.
  • Статични и динамични комбинации от упражнения - въздушна йога.

  Записване и запазване на място:
  Еднократно посещение - 15 лв.
  Карта за 2 посещения/валидна 14 дни/ - 17 лв.
  Карта за 4 посещения/валидна 1 месец/ - 34 лв.

  ВАЖНО! УЧАСТИЕТО Е САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ. 

  ФОРМУЛЯР ЗА УЧАСТИЕ
  Всеки ще използва една и съща люлка, която ще бъде запазена за него, с цел да продължим да спазваме хигиенните изисквания, дезинфекция и дистанция през летния сезон.

  Телефон за контакт: 0883 362 554 - Богдан Героев

 • чт
  25
  юни
  2020
  16:30 до 17:30 ч.Йога център - Хридая, Бургас, зала Анахата/ет.6/

  ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ

  ДВИЖЕНИЕТО, КОЕТО ДАРЯВА ХАРМОНИЯ

  Започваме отново на 25 юни (четвъртък) 2020г.

  Практиката ще се провежда от 16:30 до 17:30 часа всеки четвъртък

  в студио "Анахата", в Проектантска организация, ет. 6

  Йога учители -  Люба Комитова и Мария Кирова

  Участието е с предварително запазване на място.

  Какво е необходимо да знаете за йога за бременни?
                  По време на този период – бременността, в организма на жената настъпват промени, които ограничават движенията до някаква степен (особено, ако жената е свикнала със силови упражнения или повече натоварване на тялото). В йога има специално подбран комплекс от асани (упражненията в йога се наричат - асани), които могат да се изпълняват по време на бременността. По този начин жената, която очаква дете има възможността да практикува йога и това да тонизира мускулатурата й през този период.

                 Освен физическите упражнения в часовете за йога за бременни са включени пранаяма и релаксация, а понякога и медитация. Пранаяма е дял в йога, който се занимава с дихателните техники. Ние предлагаме няколко важни пранаяма упражнения, които внасят спокойствие и баланс в емоционалното състояние на жената, както и да се използват по време на раждането, ако е необходимо J

                 Релаксацията и медитацията също влияят върху вътрешния мир и помагат да се поддържа добро настроение, което точно в този период е променливо и по-чувствително.

                 Напоследък доста се говори колко е важно да има съзнателен контакт между бъдещата майка и плода, които през целия период, а и дълго след това, са свързани не само физически, но и духовно. В тази връзка медитацията дава прекрасна възможност за постигане на тази невидима, но много важна комуникация между двете свързани души – майка и дете.

  Заповядайте на йога за бременни


  Записване и запазване на място:

  Обадете се на посочения за контакти телефонен номер, за да ви запишем или попълнете ФОРМУЛЯР ЗА УЧАСТИЕ.

  Таксата за едно посещение с продължителност 60мин. е 9 лв.

  Карта за две последователни посещения – 15лв.

  Картата гарантира провеждането на йога практиката за следващия път, но важи само за две последователни посещения.

  Тел. за запиване:
  0883 36 25 54 – Богдан Героев
  0887 68 99 03 – Люба Комитова

 • пн
  06
  юли
  2020
  17:45 до 18:45 часаЙога център Хридая, зала Анахата

  ОСНОВЕН КУРС ПО ЙОГА - 8 урока  

  Начало - 06 юли 2020г.

  Дни и часове: понеделник и сряда  от 17:45ч. (продължителност 60мин.)

   В зала "Анахата" /Проектантска организация, ет.6/

  Йога учител: Люба Комитова

  Какво включва курсът? Основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап; йога за гърба; основен комплекс от асани, подходящи за ежедневна практика; пранаямадихателни практики; ; основни бандхи - места за концентриране на енергията, йога нидрарелаксация и първи стъпки в медитацията.

  Програмата на този основен курс по йога е подходяща за начинаещи и средно напреднали. 

  Какво да очаквате от курса?
  АСАНА – упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица – в началния етап, а след няколко месеца занимания – от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел да усетим как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога има специален дял, който се занимаве със спокойствието на ума. Това се релаксациите, за които се използват методи за отдръпване от напреженията и балансиране на напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.
  МЕДИТАЦИЯ – В този курс ще направим няколко важни стъпки в процеса за овладяване на медитацията. Използавт се мудри и музика, които да помогнат развиването на умения за медитация.
  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когато говорим за храненето? Гледната точка на йога за храненето е различна от диетите. В йога се набляга на здравословното хранене, при което се извличат максимално необходимие за тялото вещества и се търси начин за детоксикиране. Науката, която се занимава с пълноценното и правилно хранене е Аюрведа, на която ще обърнем внимание в някой от часовете.

  Този курс е възможност да навлезете в света на йога.

  Като илюстрация за смисъла от пракитката, споделям тази мисъл: "Един грам практика е повече от един тон теория." Свами Шивананда

  ________________________________________
  Записване и запазване на място в курса:
  Записването става с обаждане по телефона на някой от написаните по-долу телефонни номера за контакти или с попълване на ФОРМУЛЯР ЗА УЧАСТИЕ.

  Следваща стъпка е заплащането на курса, който е 8 посещения, на стойност 56лв.

  Пропуснатите часовете, по причини независещи от нас, не се компенсират. В случай че се налага да отсъствате, трябва предварително (най-късно 24ч. преди практиката) да се обадите на инструктора и да предупредите, за да можете да си ползвате часа в друг ден.  

  Заплащане:

  Можете да платите в брой или с карта в зала „Анахата“.
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД 

   IBAN: BG35BGUS91601006196400

  За информация и записване:
  Богдан Героев - 0883 362554

  Люба Комитова – 0887 689903

 • ср
  08
  юли
  2020
  19:00 - 20:00Йога център Хридая, зала Мандала

  Курс по медитация

  Ден - сряда

  Час - 19:00 - 20:00

  Място - Студио "Мандала"

  Начало - 08.07.2020г.

              Да се запознаем с основните принципи и методи за медитация! Заповядайте на този курс за начинаещи. Нека да повдигнем завесата и да се впуснем в пътешествие в света на познанието, в това което стои зад думата медитация и да започнем да медитираме.

             Казвам се Люба Комитова и практикувам йога повече от 25 години. Започнах да преподавам йога през 2001г., когато основах Йога център - Хридая.

              Медитацията е част от йога и има особено важно място в живота на хората, които имат интерес към древните учения за скритите способности на човека и законите, които движат вселената... Медитацията може да се използва и като средство за освобождаване от напрежения и, както и с терапевтично въздействие. Медитацията разширява хоризонта на възприятията и развива интуицията.

              Предлагам ви четири урока, в които ще ви представя информация - практическа и теоретична за това как да подстигате медитативно състояние, какво означава медитация и как да формирате изреченията, които се ползват  за постигане на цели. Всичко това може да ви служи в ежедневието и вие да се отпускате след работен ден или просто да медитирате, за да се усъвършенствате в това умение. 

             Четири урока са твърде малко, но това е само първата стъпка. След това ще направим втора, трета стъпка и така докато постигнем удовлетворение от себе си. Най-важното за напредъка в медитативния процес е личното отношение и действията, които предприемаме, за да се научим да медитираме.

  Ето какво включват тези уроци:

  1. Техники за самоконтрол на ума и емоциите
  2. Релаксация и концентрация - разграничаване на състоянията.
  3. Метод за влизане в медитативно състояние чрез водена медитация с визуализация.
  4. Медитация с дишане

  Всеки урок има теоретична част и след това практическа.

  Провежда се и сатсанг - разискване на въпроси, които ви вълнуват.

  "И най-дългият път започва с първата стъпка." Конфуций


  Записване и запазване на място:

  Запазване на място можете да направите като се обадите по телефона и заявите вашето желание.

  Уроците са четири и няма еднократни посещения.

  Таксата за курса е 32лв. 

  За да ви включим в групата, която може да е до 6 човека, трябва да се обадите по телефона и да уредите заплащането преди курса да е започнал.

  Тел. за контакти:

  0883 362 554 – Богдан Героев

  0887 689903 - Люба Комитова

   

   

 • пн
  20
  юли
  2020
  нд
  26
  юли
  2020
  Приморско

  МОРСКИ ЙОГА ЛАГЕР – ЛЯТО 2020

  Бъди себе си! Проектирай мечтите си!

  • Методи за медитация и постигане на целите в живота!

  • Терапевтични асани. Детайли и техники на изпълнение.

  • Разходка до Бегликташ и провеждане на медитативна техника: "Насочване на вътрешната сила"

  • Ащанга виняса йога.

  • Силата на дишането - дихателна техника.

  • Как да си направим амулет?

  • Разходка с лодка (безплатно)

  • Забавления 🙂

  Място - гр. Приморско, хотел „Белица“***

  В периода - 20 - 26.07.2020г.

  Заповядайте на море и йога, дихателни практики и медитация, на разходки и плаж по южното Черноморие!

          Понякога ми е трудно да повярвам, че толкова години са минали
         Първоначално идеята да правим йога лагери дойде на шега, ей така да си практикуваме нашата йога, да ходим на плаж, да скитаме по Южното Черноморие, да ходим на разходка с лодка, да се опознаваме и какво ли не още... Разбира се, това беше преди 10 години
          Сега нещата са различни. С много от хората вече се познаваме и очакваме следващата среща на така наречените йога лагери и уикенди. Мисля, че много хора не разбират защо избираме да сме на йога лагер, вместо просто да отидем на почивка.
          Всъщност, йога лагера е почивка, но има и програма, която е за хората, които желаят да практикуват йога, да отидат до забелижителни местности (в случая - Бегликташ) да медитират, да направят нещо за емоционалния си баланс и да се освободят от всякакви напрежения, защото тогава идва усещането за независимост. Беседите, лекциите, тренингите - всичко това се вписва в картината като допълнение, на и без това красивото лято, с дъхна море ...
        За мен лично всеки лагер, уикенд или ритрийт е възможност за израстване, защото се срещам с толкова много хора и от всеки научавам по нещо. Оказа се, че в нас самите е изворът на истинската същност, която прави чудесата, която сбъдва мечтите и ни прави щастливи! Това ме изпълва с дълбока благодарност и радост.

  Това е причината да продължавам да организирам тези йога лагери! 

  Чувствайте се поканени да бъдете с нас това лято!

  Теми и водещи:

  • Ирина Бъчварова - "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Ирина ще проведе практики по Ащанга виняса йога. Ще има възможност и за уроци, за преподаватели с програма: "Асана клиника", в която се разглеждат позите в детайли и започваме да разбираме специфичните действия и контра-действия в ставите и мускулите, и правилното изпълнение...
  • Петьо Коджабашев - дипломиран водещ по холотропно дишане, завършил GTT (GrofTranspersonalTraining), Ошо Ребалансинг терапевт (Дълбока терапия с тялото)
   и Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж. Очаквайте неговата авторска дихателна техника! Ще проведем заедно и танцова йога терапия на тема: "Стихии"
  • Люба Комитова - Йога учител и психотерапевт. Люба ще проведе практики по Хатха йога флоу и Медитации: Регресията като средство за преработване на негативни преживявания и Проекция на идея или цел.
  • Катя Маринова - Специалист по енергийни практики. Катя ще ни покаже как да си изработим на амулет.
  • Екип на Хридая - Мария Кирова - инструктор по Ащанга виняса йога, Лиляна Русева - инструктор по Пауър йога.
  • Георги Николов - Инструктор по йога

  Още в програмата – медитация на брега на морето, Разходка до Бегликташ – древно тракийско селище, йога нидра и техники за емоционален баланс. Медитация на Бегликташ - "Насочване на вътрешната сила"

  Това, което ви предлагаме тази година е не просто йога лагер. Този път решихме да разкрием някой от тайните на техниките, които използваме. Това означава, че всеки практикуващ ще може да се докосне до мистериозната страна на окултните (тайните) учения, които в древността са били предавани от учител на ученик. Разбира се, това може да се окаже трудна задача, но си струва да опитаме, най-малко, за да придобием личен опит в практиката си и да установим мястото си по пътя на развитието и себепознанието.

  ПРОГРАМА:

  Ден Дейност Тема Лектор/водещ
  20.07.2020,  ПОНЕДЕЛНИК      
  След 14:00   Пристигане и настаняване в хотела    
  16:30 Организационна среща във фоайето на хотела    
  17:00 – 18:00 Йога практика Хатха йога флоу Люба Комитова
  18:15 – 18:45 Медитация „Сияние“ Люба Комитова
  19:00 Вечеря    
   
  21.07.2020, ВТОРНИК      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Люба Комитова
  09:00 Закуска    
    Свободно време за плаж и разходки    
  16:00 - 17:00 Практическо занимание Как да си направим амулет Катя Маринова
  17:30 – 18:30 Йога практика Хатха йога флоу Ирина Бъчварова
  18:30 – 19:00 Медитация Йога нидра Мария Кирова - Червенкова
  19:00 Вечеря    
   

   

  22.07.2020, СРЯДА      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Ирина Бъчварова
  09:00 Закуска    
  10:00 Организационна среща във фоайето

  на хотела

  Разходка до Созопол

  (с лични автомобили)

   
  16:00 -17:00 Практическо занимание Родствените души и срещата с тях Катя Маринова
  17:15 – 18:30 Йога практика Йога практика Георги Николов
  18:30 – 19:00 Медитация Формиране на идея Люба Комитова
  19:00 Вечеря    
   
  23.07.2020, ЧЕТВЪРТЪК      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Ирина Бъчварова
  09:00 Закуска    
  10:00 Свободно време за плаж и разходки    
  16:00-17:00 Йога практика Класическа йога Лили Русева
  17:15 – 18:45 Дихателна практика    
   

  18:45 – 19:00

  Практическо занимание

  Сатсанг

  Силата на дишането

  Обратна връзка

  Петьо Коджабашев

   

  19:00 Вечеря    
         
             

   

  24.07.2020, ПЕТЪК      
  07:30 -08:30   Йога Сутрешна йога и пранаяма Георги или Люба
  09:00 Закуска    
  10:00 – 12:00 Организационна среща във фоайето на хотела Разходка до Бегликташ

  (със собствени автомобили)

  Люба Комитова
         
  16:00 – 17:00 Йога практика Пауър йога Лили Русева
  17:15 – 17:45

   

  17:45 – 18:30

   

   

  18:30 – 19:00

  Лекция

   

  Медитация

   

   

  Сатсанг

  Регресията като средство за преработване на вътрешни конфликти

  Регресия

   

  Обратна връзка с интерактивен метод

  Люба Комитова

   

   

  Люба Комитова

   

   

  19:45 Вечеря    
  25.07.2020, СЪБОТА      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Ирина Бъчварова
  09:00 Закуска    
    Свободно време за плаж и разходки    
  16:00 – 17:00   Лекция Силата на Ащанга йога Ирина Бъчварова
  17:05 – 18:00   Йога практика Класическа йога Лили Русева
  18:10 – 19:10   Танцова йога терапия Стихиите Люба Комитова и Петьо Коджабашев
  19:10   Вечеря    
   

   

  26.07.2020, НЕДЕЛЯ      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Люба Комитова
  08:30 – 08:45 Сатсанг Да споделим впечатления   
  09:00 Закуска    
    Отпътуване по обяд    

   

   

  Сутрин - йога практика, след това – закуска.

  Времето след закуската до 16:30ч. е за море, разходки и плаж, това е вашето свободно време.

  От 16:30ч.е следобедната йога практика, последвана от медитация, или дихателна техника, интерактивни групови занимания и беседи.

  Следва вечеря.

  След вечерята организираме забавления и при желание – медитация под звездното небе на брега на морето.

  Винаги можем да добавим към програмата нещо по ваш избор, към което имате интерес 🙂

  Тази година, специално за йога учители, Ирина Бъчварова ще проведе допълнителни занимания по програма - Асана клиника! Ето някой от акцентите:

  Кратък преглед на теорията зад практиката – философията на Ащанга метода, логиката на сериите асани, специфични техники, смисъл, цел и приложение. Суря намаскар като основа за цялата практика. Основен фокус: Чатуранга дандасана, Гледащо нагоре и надолу куче ... вижте най-долу подробно описание на програмата.

  Стиловете йога, които ще практикуваме са: Ащанга виняса йога; Хатха йога флоу и Класическа йога.

  Пранаяма – основни техники за дишане в йога. Какво означава да дишаме правилно? Как се използва дишането в медитацията?

  Танцова йога терапия с Петьо Коджабашев и Люба Комитова на тема: СТИХИИТЕ - Земя, Вода, Огън, Въздух, Етер ... 🙂 

  В допълнение на йога практиките ще има и: Бандхи,  Мудри и Мантри. Тези древни техники работят на енергийно ниво като активират неподозирани възможности на физически и духовен план. Чрез мудрите и бандхите можем да преминем отвъд границите на традиционните представи за човешки способности! Ще работим върху овладяването на основните бандхи - Мула, Уддияна и Джаландхара – теория и практика. От мудрите – Бхумиспарша мудра, Кшепана мудра, Утарабодхи мудра, Хридая мудра, Дхяна мудра

  Мантра и киртан – силата на звука, вибрационното поле, което създават мантрите и как всичко това ни влияе?
  Медитация – тайнство и вълшебство с дъх на море…

  Разходките, които планираме са до: Созопол, Бегликташ, Китен и други близки местности. Навсякъде е морска синева, а Бегликташ е едно от най-силно енергийните места в България. Само да имате желание – всичко е на разположение!

  Забавления! Когато е лято и сме на море - отпуснете душата!

  За хотела:

  Локацията на х. „Белица“ е много добра! Намира се на 5 мин. до център на Приморско, и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги и градина за почивка. Има и тенис корт в двора.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито - на брега на морето и в градината на хотела. 

  Използвай всеки миг, за да бъдеш щастлив!


  Записване и запазване на място:

  ⇒ Изберете подходящия за вас пакет и се обадете по телефона, за да ви запишем и уточним подробностите.

  Записването продължава! Крайна дата - 12 юли 2020г.

  Цените са преференциални тази година!

   Пакетните цени включват: нощувка + закуска и вечеря + цялата програма

    6 нощувки 5 нощувки 4 нощувки 3 нощувки
  Възрастен в двойна стая 444 370 316 237
  Възрастен в самостоятелна стая 564 470 396 297
  Дете от 2 до 12 г.  настанено на нормално легло 240 200 160 120
  Дете от 2 до 12 г., настанено на допълнително легло при двама възрастни в стая 138 115 92 69

   

  I. Записване за йога лагера може да направите по следните начинни:

  II. Запазването на място:

  • Първа стъпка - заплащане на капаро от 50% от сумата на вашия пакет;
  • Втора стъпка  - една седмица преди лагера се внасят останалите 50%. В случай, че не се внесе втората част от сумата, резервацията ще бъде анулирана и капарото не подлежи на възстановяване.

  III. Заплащането на вашия престой можете да направите: в брой (в нашите зали) , с карта(в зала Анахата) или по банков път.

  При заплащане по банков път нашите данни са следните:

  Българо-американска кредитна банка

  Банкова сметка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  • За въпроси и повече информация позвънете на посочените телефони за контакти, написани най-долу.

  III. Телефони за записване:
  Богдан Героев – 0883 362554;
  Люба Комитова - 0887 689903;

  • Отстъпки: За придружител е  -10% от пакетната цена. Придружителят не участва в програмата.

  Индивидуални сесии:

  По време на йога лагера може да се направи индивидуална сесия по психотерапия или консултация. Може да се изготви индивидуална йога програма. За тези допълнителни услуги се заплаща 40лв. за една сесия  с времетраене – 60мин., с предварително записване.

  Допълнителни практики за учители по йога:

  Ирина Бъчварова ще проведе специализиране класове по Ащанга виняса йога, които не влизат в програмата на йога лагера. Тези практики ще се осъществят при наличието на поне 5 човека, които заявят желание за участие. Доплащането за едно участие в такъв клас ще бъде 10лв. на човек. 

   


  Информация за нас:

  Люба Комитова - Дипломиран Йога учител към IRYT - Международната йога федерация, също и към НСА / БФЙ. Дипломиран психотерапевт към WAPP - Висбаденската асоциация по позитивна психотерапия.
  Започва да се занимава с йога през 1995 година. Основател е на Йога център "Хридая" и до този момент ръководи дейността на центъра, работи като психотерапевт , провежда йога практики, пише статии за йога и психология, публикувани в списание "Йога за всички" и "Усури", организира курсове, семинари, йога лагери, ритрийти и уикенди..
  Мото: "Истината е най-важната предпоставка за постигане на щастие."

  Ирина Бъчварова е "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Тя е създател на Българска Ащанга Йога Академия, идеолог и основен разработчик на курсовете за обучение на инструктори. Сред нейните учители са Дейвид Свенсън, при когото Ирина е започнала обучението си в Ащанга през 2003 г. и с когото учи за преподавател; Кристина Каритину-Айлънд;, Дейвид Гариг.
  От няколко години Ирина се е посветила на изучаването на Ащанга йога с Дейвид Робсън и Манджу Джойс, с когото Ирина също учи от няколко години терапевтичната страна на метода. Ирина е автор на няколко книги за Ащанга йога.

   

  Петьо Коджабашев е Дипломиран водещ по холотропно дишане, завършил GTT (GrofTranspersonalTraining), Ошо Ребалансинг терапевт (Дълбока терапия с тялото)
  и Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж.

  Петьо ще проведе дихателни практики на йога лагера в Приморско

  Очаквайте и танцова йога терапия - четирите стихии 

   

   

   

   

   

  Катя Маринова е специалист по енергийни техники и Грандмастер Рейки. Тя ще ни научи как да си направим амулет за защита от негативни влияния и ще проведе беседа по темата за родствените души и практика за привличане родстена душа.

  Георги Николов - преподава йога във Финландия. Ще имаме удоволствието да ни проведе една йога практика

  oznor_vivid

  Мария Кирова - Червенкова - инструктор по Ащанга виняса йога и класическа хатха йога.

  Мария ще проведе йога нидра. Заедно ще направим и киртан!

   

   

   

   

   

 • ср
  12
  авг.
  2020
  19:10 до 20:10 часаЙога център Хридая, зала Мандала

  Отвъд тревожността - сензитивен медитативен тренинг

  Ако до сега не сте опитали да се справите с тревожността чрез медитация, то това е възможност да опитате с този тренинг. 

  Трудно е да се каже как вземаме решения извън стандарта и какво точно ни привлича в медитацията, но все пак има нещо магнетично в мисълта, че можем да преодолеем нещо толкова коварно, каквото е негативната мисъл или паниката, или дори фобията... Не си помисляйте дори, че се опитвам да ви поканя на спиритичен сеанс, не, не става въпрос за това, а за най-естествените сили, които можем да провокираме и да накараме да заработят в наша полза, собствените ни скрити способности.

  В теорията, а и в практиката за медитацията има идея, която всеки човек трябва да знае. В тази идея е заложен смисълът, да познаваме себе си, защото в това е концентрирана силата за промяна и за успех. 

  Повечето хора не знаят нищо за страховете си, не знаят дори защо се тревожат, когато всичко изглежда добре. Затова се спрях точно на тази тема за начало на медитативните сеанси за работа с тревожността. 

  Заповядайте!

  Телефон за контакти:

  0887 689903


  Такса за едно посещение - 10лв. 

 • ср
  26
  авг.
  2020
  17:45-19:00ч.зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

   Йн йога за постигане на цялостен баланс. Ако динамиката е една част от живота, спокойствието е друга, не по-малко важна за съществуването, защото в постоянното преливане от активно в пасивно състояние е тайната на природната сила. Ин йога олицетворява тази спокойна, тиха същност на реалността, чрез която се постига хармонията не само докато практикуваме техниките на стила, а и в ежедневието. Ин йога използва силите на гравитацията и теглото на тялото за да се отдадеш напълно и потънеш в позиция или форма за по-дълго време (обикновено за около 5 минути), за да се тренира дълбоката свързваща тъкан ( лигаменти, тендони и фасция).
  Заповядайте на въвеждащата практика, за да придобиете впечатления от този уникален стил в йога.
  Водещ ще бъде - Жана Вълкова - Камберов. Жана е сертифициран Йн йога учител, живее и преподава йога в Америка. Тя притежава и други квалификации, които с годините я оформят като йога инструктор с дълбоко разбиране на източните учения за себеразвитие.
  Някой от другите специалности на Жана са: Въздушна йога, Напреднал Усуи Рейки Мастер, Драгон Рейки и други.
  Записването е по телефона:
  0887 689903 - Люба Комитова
  Може и на лични съобщения в месинджър. Местата в залата са 14. Записването започва веднга и ще бъде преустановено след като се запълнят местата.
  Цената на пракиката е 10лв. или с карта на Хридая

 • пн
  28
  сеп.
  2020
  чт
  29
  окт.
  2020
  16:30 - 17:30Йога център "Хридая", зала Анахата, ет. 6

  Тай Чи и Ци Гун – подвижност и комфорт на гръбначния стълб и мускулите

  Начало - 28.09.2020г.

  Дни: понеделник и сряда от 16:30 до 17:30ч.

  Водещ - Чавдар Чавдаров

                 Тай Чи е китайска система за работа с вътрешната енергия. За начина на живот, който водим в България, Тай Чи се използва и прилага като оздравителна и хармонизираща практика за човека.

                 Характерно за Тай Чи са плавните, отмерени движения, в които е заложена идеята за контрол на тялото и ума. Стремежът да се следва гласът на тялото и да се реагира според него, води до терапевтичния ефект на Тай Чи върху гръбначния стълб,ставите и мускулите, които се тонизират и укрепват.  Не по-малко и влиянието на тези древни китайски практики върху психиката, защото всичко, което се прави е насочено към постигане на вътрешна хармония и баланс на нервната система.   

                  Казано с други думи – Тай Чи е пракитка със силно изразен положителен ефект върху здравето, която укрепва костната и мускулната система, успокоява психиката, подобрява имунната система и има силно подчертан анти-стрес ефект.

  Кой може да практикува Тай Чи?

  Като се има предвид, че всичко в Тай Чи е плавно и леко, няма ограничения за възраст, както и не се изисква предварителна подготовка.

  Подходящо за начинаещи и за хора без предварителна подготовка в Тай Чи!

  Какво включва една практика?

  • Загрявка от леки движения;
  • Тай Чи форми (формите са набор от движения) – инструкции и практика, които са кратки и дълги:
  • Кратки форми - включат десетина или по-малко движения;
  • Дълги форми - включат над сто движения.

  В часовете предвидени на този етап ще се практикуват кратки форми.

  • Практиките ще бъдат съчетани и с дихателни техники - Ци Гун, които представляват леко дишане, понякога комбинирано с движения. Това води до допълнително успокоение на ума и мобилизиране на енергията на тялото.

  За да се запишете е необходимо да заявите своето желание като се обадите на някой от посочените телефони за контакт. По този начин ще ви запазим място и ще получите още информация  за предстоящия курс.

  В залата има място за 8 човека.

  Телефони за контакт:

  Люба Комитова – 0887 689903

  Мария Червенкова – 0885 537375

  Заплащане:

  Курс от 8 посещения за един месец, два пъти седмично – 56лв.

  Еднократно посещение (в случай че има място в залата) – 9лв.

  Продължителност на една практика – 60мин.


  Заповядайте!

  Ще се радваме заедно да работим за подобряване на самочувствието си, качеството на живот и себепознанието.

  Екип на Йога център - Хридая

 • пн
  28
  сеп.
  2020
  19:15 - 20:15Йога център Хридая, зала Самхита

  Заповядайте на Йога за начинаещи!

  Всяка година по това време предлагаме цялостен курс по йога, чиято програма включва:
  • Овладяване на основните асани (йогийски пози) като се започва с най-лесните, раздвижващи упражнения и постепенно, в периода на обучението, се постига ниво на правилно изпълнение, което е съобразено с индивидуалните възможности на човека.
  • Изучаване на дихателни упражнения от йога. Темата за дишането се разглежда и в теоретичен час, в който се придобиват познания за дяла в йога - Пранаяма и какво ни дават дихателните упражнения.
  • Ралаксация и медитация - практически и теоретични познания. Надявам се всеки да се научи да релаксира, защото тава умение се оказа доста важно в съвременния начин на живот. Колкото до медитацията, в този курс се придобиват базисни знания. За желаещите да пракикуват системно медитация имаме други часове, в които можете да се запишете допълнително.

  "Йога център Хридая е основан през 2001г. През всички тези години ме е водила идеята за подобряване качеството на живот на човека, като по пътя към реализиране на тази цел, намирам за най-важно грижата за здравето - физическо и емоционално. Също така мисля, че ако човек се стреми към себепознание или към разбиране на човешката природа, то в йога има толкова много информация, че едва ли някой може да обхване всичко, а какво остава да го разбере и приложи :). Но, все пак, дори и само някой неща, като асаните примерно, или дихателните упражнения, са достатъчни, за да почувстваме промените, благотворния ефект и балнса, които се появяват от само себе си скоро след като започнем да правим своята йога практика. Казвам - своята, защото йога практиката е нещо много лично, което не се сравнява с уменията на другите. Тоест, независимо, че  практикуваме йога в група, практиката е лична, защото е съобразена с индивидуалните способности и потребности. Не е нужно да се полагат сложни усилия, не, само трябва да се преодолее притеснението от новото или може би неизвестното, после пътят е ясен - спокойно и без напрежение вървим по пътя към удовлетворението от това, което правим за себе си :)"

  Люба Комитова

   

  Къде, кога и как да се запишете?

  МЯСТОТО на провеждане на заниманията е зала "Самхита", адрес: гр. Бургас, бул. "Ст. Стамболов" №120, ет. 3
  ДНИ: понеделник и петък
  ЧАСОВЕ: от 19:15 до 20:15ч.
  МЯСТО В ЗАЛАТА - максимум 12 места
  Инструктори: Йордан Червенков и Деси Петкова - йога асана, и Люба Комитова - теоретични часове за йога: асана, пранаяма, релаксация и медитация, хранене и терапия с йога.
   
  КУРСЪТ ЗАПОЧВА на 28.09.2020г. (понеделник) 
   
  I НИВО
  От 28.09.2020г. до 18.12.2020г.
  Включва 24 практики и 4 теоретични часове, общо 28 занимания.
  Дни за йога практиките - понеделник и петък
  Дати за теоретичните часове - 11.10., 01.11., 22.11. и 20.12.2020г. (неделни дни), от 16:30 до 17:30ч.
  II НИВО
  От 21.12.2020г. до 15.03.2021г.
  Включва 24 практики и 4 теоретични часове, общо 28 занимания.
  ________________________________________
  Записване и такса за курса:
  I ниво - 210лв.
  II ниво - 210лв.
  Еднократни посещения се допускат само, ако има свободни места в залата. 
  Еднократните посещения са - 9лв.
   
  Отстъпка при заплащане на целия курс, ниво I и  II, 392лв.
   
  Още полезна информация:
  В зала "Самхита" има място за спокойно практикуване на йога от 12 човека, като се спазва нужната дистанция. Желателно е да си носите постелка за йога или в началото - докато се адаптирате към новото си начинание, хавлиена кърпа, която да постилате върху нашите постелки. Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. 
  Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, за да можете да практикувате спокийно йога. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията. В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
  Записаните за курса са с гарантирано място в залата.
  Еднократни посещения ще се допускат само при наличие на място в залата.
  ___________________________________________________
  Начини на заплащане:
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:
  Банка: БАКБ
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
   Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова
  ________________________________________

  __________________________________________________

  За повече информация и записване:
  Люба Комитова - 0887 689903
  ВАЖНО!
  Курсът се провежда в посочения период от време. За провеждането му се ангажира екип от инструктори на Хридая и се запазва място в залата.
  В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, поради които не можете да посещавате йога практиките, трябва да бъдем уведомени предварително (минимум една седмица преди да преустанивите посещенията). В такива случаи можем да предложим редуциране на остатъка от сумата като използваните посещения се таксуват като еднократни или удължаване на периода за участие, или да ви пренасочим в други часове.
   
  Благодарим Ви!
   
  Пътят на йога е 99% практика и 1% теория 🙂 УСПЕХ!
 • вт
  29
  сеп.
  2020
  чт
  17
  дек.
  2020
  17:45 до 18:45 часаЙога център Хридая, зала Анахата

  Заповядайте на Йога за начинаещи!

  Всяка година по това време предлагаме цялостен курс по йога, чиято програма включва:
  • Овладяване на основните асани (йогийски пози) като се започва с най-лесните, раздвижващи упражнения и постепенно, в периода на обучението, се постига ниво на правилно изпълнение, което е съобразено с индивидуалните възможности на човека.
  • Изучаване на дихателни упражнения от йога. Темата за дишането се разглежда и в теоретичен час, в който се придобиват познания за дяла в йога - Пранаяма и какво ни дават дихателните упражнения.
  • Ралаксация и медитация - практически и теоретични познания. Надявам се всеки да се научи да релаксира, защото тава умение се оказа доста важно в съвременния начин на живот. Колкото до медитацията, в този курс се придобиват базисни знания. За желаещите да пракикуват системно медитация имаме други часове, в които можете да се запишете допълнително.

  "Йога център Хридая е основан през 2001г. През всички тези години ме е водила идеята за подобряване качеството на живот на човека, като по пътя към реализиране на тази цел, намирам за най-важно грижата за здравето - физическо и емоционално. Също така мисля, че ако човек се стреми към себепознание или към разбиране на човешката природа, то в йога има толкова много информация, че едва ли някой може да обхване всичко, а какво остава да го разбере и приложи :). Но, все пак, дори и само някой неща, като асаните примерно, или дихателните упражнения, са достатъчни, за да почувстваме промените, благотворния ефект и балнса, които се появяват от само себе си скоро след като започнем да правим своята йога практика. Казвам - своята, защото йога практиката е нещо много лично, което не се сравнява с уменията на другите. Тоест, независимо, че  практикуваме йога в група, практиката е лична, защото е съобразена с индивидуалните способности и потребности. Не е нужно да се полагат сложни усилия, не,  само трябва да се преодолее притеснението от новото или може би неизвестното, после пътят е ясен - спокойно и без напрежение вървим по пътя към удовлетворението от това, което правим за себе си :)"

  Люба Комитова

  Къде, кога и как да се запишете?

  МЯСТОТО на провеждане на заниманията е зала "Анахата", адрес: гр. Бургас, бул. "Ст. Стамболов" №120, ет. 6
  ДНИ: вторник и четвъртък
  ЧАСОВЕ: от 17:45 до 18:45ч.
  МЯСТО В ЗАЛАТА - максимум 14 места
  Инструктори: Йордан Червенков и Лили Русева - йога асана, и Люба Комитова - теоретични часове за йога: асана, пранаяма, релаксация и медитация, хранене и терапия с йога.
   
  КУРСЪТ ЗАПОЧВА на 29.09.2020г. (вторник) 
   
  I НИВО
  От 28.09.2020г. до 17.12.2020г.
  Включва 24 практики и 4 теоретични часове, общо 28 занимания.
  Дни за йога практиките - вторник и четвъртък
  Дати за теоретичните часове - 18.10., 01.11., 22.11. и 13.12.2020г. (неделни дни), от 16:30 до 17:30ч.
  II НИВО
  От 22.12.2020г. до 16.03.2021г.
  Включва 24 практики и 4 теоретични часове, общо 28 занимания.
  ________________________________________
  Записване и такса за курса:
  I ниво - 210лв.
  II ниво - 210лв.
  Еднократни посещения се допускат само, ако има свободни места в залата. 
  Еднократните посещения са - 9лв.
   
  Отстъпка при заплащане на целия курс, ниво I и  II, 392лв.
   
  Още полезна информация:
  В зала "Анахата" има място за спокойно практикуване на йога от 14 човека, като се спазва нужната дистанция. Желателно е да си носите постелка за йога или в началото - докато се адаптирате към новото си начинание, хавлиена кърпа, която да постилате върху нашите постелки. Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. 
  Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, за да можете да практикувате спокойно йога. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията. В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
  Записаните за курса са с гарантирано място в залата.
  Еднократни посещения ще се допускат само при наличие на място в залата.
  ___________________________________________________
  Начини на заплащане:
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:
  Банка: БАКБ
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
   Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова
  __________________________________________________
  За повече информация и записване:
  Люба Комитова - 0887 689903
   
  ВАЖНО!
  Курсът се провежда в посочения период от време. За провеждането му се ангажира екип от инструктори на Хридая и се запазва място в залата.
  В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, поради които не можете да посещавате йога практиките, трябва да бъдем уведомени предварително (минимум една седмица преди да преустановите посещенията). В такива случаи можем да предложим редуциране на остатъка от сумата като използваните посещения се таксуват като еднократни или удължаване на периода за участие, или да ви пренасочим в други часове.
   
  Благодарим Ви!
   
  Пътят на йога е 99% практика и 1% теория 🙂 УСПЕХ!
 • ср
  30
  сеп.
  2020
  нд
  01
  ное.
  2020
  19:00 - 20:30Йога център Хридая, зала Мандала

  ЕНЕРГИЙНИ КАРТИ – пътуване през чакрите – първа част

   

  Името на този курс е "Енергийни карти" и по време на него ще изследваме нашата вътрешна вселена. Този свят е бил картографиран преди хиляди години в Индия. Картата е била запазена в науката за йога и специалният тип йогийска технология, която ще използваме е Кундалини йога. Във всеки урок ще практикуваме различен комплекс от физически упражнения, наричан крия, който работи за хармонизиране на съответната чакра. Освен това за много хора ще е интересно да изследваме и символиката, местоположението, характеристиките и други древни аспекти на всяка чакра, които са били събрани в течение на хиляди години. По време на работата ни ще правим кратки тестове за състоянието на чакрите ни в момента.

  Какво са чакрите? Ако тялото ни е светът, то чакрите са страните, свързани с него. В тази йогийска карта има осем чакри, които са свързани в система, чрез която постигаме осъзнаване. Чакрите са това, което сме, което чувстваме и което мислим. Те определят как изразяваме себе си и как творим. Това е енерийна система, която поддържа тялото живо и в добро здраве. Чакрите определят как усещаме живота си, как възприемаме реалността, как се свързваме със себе си, с другите и със света.

  Преведена от санскрит думата чакра означва колело или кръг. Традиционно седем енергийни вихъра са разположени в сърцевината на всеки човек, по продължение на гръбнака. Йоги Баджан посочва аурата като осма чакра. Чакрите са центрове за получаване, преработка  и предаване на енергия. Тези центрове образуват мрежа в нашата човешка система. Чакрите не са част от физическото ни тяло. Те обаче са тясно свързани с нашата ендокринна и нервна система и техният ефект върху тялото е много силен.

  В първата част на този курс ще изследваме първите четири чакри, така наречения „долен триъгълник“ и сърдечната чакра. Всяка седмица ще практикуваме крия за съответната чакра и медитация. В началото на всеки клас ще има кратка информация за чакрата, а накрая ще завършваме с гонг релаксация.

  Водещ: Премпал Каур, второ ниво сертифициран учител по кундалини йога от школата „Амритнам Саровар“.


  Записване за курса и запазване на място:

  Първа част - осем практики по 90мин., такса - 64лв.

  Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата.

  Еднократно посещение - 10лв.

  Записването е активно и ще продължи до 25.09.2020г.

   

 • ср
  21
  окт.
  2020
  ср
  16
  дек.
  2020
  19:15 - 20:30ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3

  Заповядайте в света на Ащанга виняса йога! 

  От 21 октомври, всяка сряда с Мария Кирова-Червенкова и Аглика Костадинова

  В тези часове ще се запознаете с основата на Ащанга метода и Първа серия - Йога Чикитса. Специално подготвената програма ще ви даде възможност да научите детайлите, които са ви необходими да развиете личната си практика. В самите класове са включени много елементи, затова постепено ще се разучават различните групи асани, а в теоретичната част ще бъдат обяснени - дишането Уджай, ключовете (Бандхи) и фокус/концентрация (Дрищи). Много характерно за тези часове е асистирането - водещите ще съдействат на всеки за по-добро усвояване на асаните.

  В следващите редове има още информация за Ащанга метода..

  Ащанга виняса йога се състои от преливаща последователна поредица от йога асани които са свързани и синхронизирани с дишането. Практиката е  разделена на серии, всяка със свой фокус и развитие, като Първа серия е най-достъпна за повечето ученици. Изключително подходяща  е за всички, които харесват динамика, бързите и преливащи движения. Допринася за повишаване на силата, гъвкавостта и издръжливостта на тялото и концентрацията на ума. Чрез този стил тялото се прочиства и усъвършенства. Колкото по-дълбоко се навлиза във физическата част – толкова повече  се ангажира ума и настъпва емоционално прочистване. Съсредоточаването и направляването на енергията в тялото до голяма степен го  усъвършенства.

  Ащанга методът включва в себе си виняса и тристана. Виняса е синхрон на дишане и движение, а тристана – трите фокуса на вниманието: позата, дишането и посоката на погледа. Стилът - Ащанга е уникален, тъй като комбинира предизвикателство и лекота, сила и гъвкавост. Целта е вътрешно очистване – синхронизира се дишането с движенията, тялото се загрява и така кръвта циркулира по-свободно. Тялото се огъвкавява, тъканите се захранват, а организмът се изчиства и подмладява.

  Традиционно Ащанга виняса йога се преподава в два варианта - Майсор (не воден клас) и Клас с водещ. При Майсор практиката, учениците следват своята лична практика, изготвена с помощта на учителя. Практикува се групово, но всеки индивидуално следва своето темпо. Учителя асистира и дава насоки индивидуално. При водената практика, учителя определя темпото на групата, насочва общо за изпълнението на асаните и асистира при необходимост. 

  Какво да очаквате от тези часове? 

  • Първа начална серия - Йога Чикитса - включва Поздрави към слънцето  (Сурия Намаскар А и В), фундаментални (начални) асани, сърцевина (асани от серията на навежданията напред и др.) и финална серия. Практиката е водена, с разяснения и асистиране.
  • Теоретична част – Дишането Уджай, Дрищи (насоченост на погледа в различни точки), Бандхи (ключове - стягания и задържания на определени дълбоки мускули на тялото).

  Акцентира се на:

  ·      Правилното изпълнение на асаните

  ·      Изпълнение с осъзнаване

  ·      Дишането и синхронизирането му с движенията

  ·      Бандхите и прилагането им при изпълнението на асаните

  ·      Концентрацията и насочване на погледа в определени за фокусиране места.

  Водещите Мария Кирова и Аглика Костадинова са дипломирани инструктори в областта на Ащанга виняса йога. [read more…]

 • чт
  05
  ное.
  2020
  нд
  08
  ное.
  2020
  след 14:00 часагр. Трявна хотел "Калина Палас"

  Привет на всички!

  Предлагаме Ви есенно преживяване с програмата на "Хридая" с водещи:

  Люба Комитова,

  Чавдар Чавдаров и Мария Червенкова

  С вдъхновение Ви каним на ЕСЕНЕН УИКЕНД отново в Трявна!

  Първоначално мислехме да сме във с.Вонеща вода, но както се казва - когато търсиш нещо, то само те намира. Така този път се появи идеята да се установим в хотел Калина Палас, където преди две години проведохме пролетен уикенд.

  Запишете се в този уикенд, ако искате да научите нещо за влиянието на йога и силата на медитацията, ако искате да се разходим в планината по Еко пътека, да посетим някой забелижителности и да релаксираме тялото и ума. Най-важното е да бъдем заедно и да се докоснем до магическия свят на природата в около нас и в нас.

  ДЕСТИНАЦИИ - КИЛИФАРЕВСКИ МАНАСТИР, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЕКО ПЪТЕКА до БОЖЕНЦИ /при хубаво време/ 
  разходка в ТРЯВНА

  В програмата има включена Йога практика сутрин, която може да се практикува от всеки. Това е важно, защото благодарение на многогодишния опит в провеждането на йога в Хридая, знаем, че хората имат различни физически възможности и точно по тази причина практиката на подобни събития е съобразена с различните потребности. Не се притеснявайте, ще се справите.

  Този път ще имаме възможността да правим  Тай Чи и Ци Гун под ръководството на Чавдар Чавдаров (специалист в областта на това древно китайско изкуство) Само за информация - Тай Чи е релаксираща система от плавни движения, която не изисква предварителна подготовка. 

  Вечер, за любителите на медитацията, се провежда медитация. Всъщност планината е едно от най-подходящите места за медитиране, защото колкото по-близо сме до природата, толкова по-лесно се обръщаме  към вътрешния си свят. А медитацията нали е нещо такова 🙂

  Медитация правим и на красиви места по време на разходките. Предполагам, че всеки, които обича да скита из планините, е усетил нещо магическо, привличащо и завладяващо,  което не се забравя никога. Ние наричаме това състояние - медитативно. Към това се стремим - преживяване на връзката ни с природата.

  Творчески вечери, когато навън е нощ, а ние сме заедно...

  А сега да отбележа и дестинациите, които сме набелязали за този път:

  • Разходка в Трявна - разглеждане на забелижителности в града, обяд, кафе на пясък 🙂
  • Екскурзия до Килифаревски манастир "Рождество Богородично"
  • Велико Търново - разглеждане на града, свободна програма
  • Еко Пътека - Боженци /при хубаво време/

  Програмата може да се промени според желанието на групата или настроението на времето 🙂

   

  За хотела и програмата:

  Хотел Калина Палас е разположен в гр. Трявна, на хълм на 400м. от центъра на града. На разположение ще имаме закрит басейн и фитнес. Ще използваме зала за заниманията по йога, Тай Чи и Ци Гун, обучение в Аюрведа масаж - бонус към програмата, медитация с тибетски купи - хармонизиране чрез звуците на пеещи купи и беседи на любопитни теми 🙂

   

  Програма: 

  Пристигане в хотела в четвъртък, 05.11.20г., след 14:00ч.

  Среща във фоайето на хотела в 16:30ч.

  Първа среща в зала "Габрово" в 17:00ч.

  Йога и медитация до 18:30ч.

  За петък и събота - сутрешна йога от 7:30 до 8:30ч.

  След това - закуска в ресторанта на хотела

  В 10:00ч. ще планираме описаните разходки в зависимост от времето 🙂 Всеки има възможност да разполага с времето си, както намери за добре.

  От 16:30 до 18:30 ч. отново сме в залата за Тай Чи и Ци Гун, Аюрведа масажа, медитациите и беседите...

  В събота сутрин - йога в 7:30ч.

  Закуска и свободна програма до обяд, после - отпътуване 🙂

  Вечер ще можем да се храним на свободна консумация в хотела или в някое заведение в Трявна.

  При пристигането в хотела на първата среща всеки участник ще получи подробна програма и други материали свързани с практиките.

  Ще се разваме да се включите в групата - това, което ви трябва е само парченце намерение да направите нещо за себе си 🙂

  Сега си поемете въздух, издишайте и затворете очи, пренесете се в есенната гора и чуйте звука на гората...

  Заповядайте!

  Информация за водещите:

  Люба Комитова - Йога учител и позитивен психотерапевт, Люба е основател на „Йога център – Хридая“ Бургас, 2001г. Започва да се занимава с йога през 1995г.  Завършила е специализация по йога в Национална Спортна Академия и е квалифициран треньор по йога. Притежава диплома за йога учител от Международната Федерация по Йога.  Професията й е - позитивен психотерапевт, дипломирана като позитивен психотерапевт към WAPP / Висбаденска академия по психотерапия. Дейностите, които практикува са йога и психотерапия. През последните 10 години организира йога лагери, семинари за йога и психология, йога уикенди и психологически тренинги. 

   

  Чавдар Чавдаров - Тай Чи майстор. Чавдар се занимава с бойни изкуства и духовни практики. Завършил е Националната Спортна Академия с профил УШУ със свидетелство - треньор по китайски бойни изкуства. Инструктор е по Ван Чун от 18 години.

  Занимавам се с бойни изкуства и духовни практики.Завърших Национална Спортна Академия с профил ушу със свидетелство -треньор по китайски бойни изкуства.Аз съм инструктор по Винг Чун от 18години

   

  Мария Червенкова - Йога инструктор в Хридая, по професия е юрист. Занимава се с йога повече от 15 години. Дипломирана е като Ащанга виняса йога инструктор към Българска Ащанга Йога Академия и сертифициран йога инструктор в стиловете: класическа йога, арт йога, партнер йога. Мария е всеотдайна в преподаването на йога. През последните 10години е инструктор в Хридая и непрестанно обягатява своята опитност в йога, посещавайки международни събития и лагери в тази област.

   


  Записване и запазване на място:

  Пакетната цена включва 3 нощувки със закуски + цялата програма. Може да се коментира и вариант за две нощувки, ако нямате възможност да дойдете от четвъртък.

  В цената влизат следните екстри на хотела

  ➢ ползване на фитнес
  ➢ ползване на закрит отопляем плувен басейн (30 °C)
  ➢ паркинг – закрит с 40 паркоместа и 50 паркоместа до хотела
  ➢ високоскоростен безжичен интернет

  Цените:

  Пакетна цена за един човек в двойна стая, за три нощувки (от четвъртък до неделя) - 222лв.,

  за две нощувки - 160лв.

  Пакетна цена за самостоятелна стая, за три нощувки (от четвъртък до неделя) - 290лв.,

  за две нощувки - 200лв.

  Дете до ненавършени 4 години се настанява в детска кошара безплатно.

  Дете от навършени 4 до ненавършени 12 години с двама пълноплащащи, настанено на допълнително легло в стая, студио или апаратамент, заплаща 25 лв.

  Доплащане за настаняване в делукс стая – 20.00 лв на вечер на помещение

  ЗАПИСВАНЕ:

  За да ви запишем, обадете се на някой от посочените за контакт телефони.

  Необходимо е да преведете 50% от стойността на избрания от Вас пакет.

  Крайният срок за записване е 21 октомври. След тази дата ще Ви уведомим, ако има още места 🙂 в хотела.

  Може да се плати и на място в офиса на Хридая в гр. Бургас, бул. "Ст. Стамболов"120, ет3, стая 314

  Банкова сметка:

  IBAN: BG35 BGUS 9160 1006 1964 00

  "ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ - ХРИДАЯ" ЕООД

  гр. Бургас, бул. "Ст. стамболов" №120, ет. 3

  М.О.Л.: Люба Комитова

  Телефони за контакт и записване:
  - 0887689903 - Люба Комитова
  - 0885537372 - Мария Червенкова


   

  Следвай пътя на сърцето си 🙂

  Екип на Хридая - център за йога и психология

   

   

 • пн
  16
  ное.
  2020
  16:30 - 17:30Йога център "Хридая", зала Анахата, ет. 6
  ЧАКРИТЕ – мостът към себепознанието.
  Теоретико-практически час с Люба Комитова
  Дата, час и място: 15 ноември (неделя) от 16:30 - 17:45ч. в зала "Анахата".
   
  Какво знаем за чакрите?
  Накратко казано чакрите са енергийни центрове, които се намират в астралното тяло, но функционират, както на физически, така и на умствен и емоционален план. По този начин те се явяват като мост от една наша същност към друга и спомагат за обмен на информация помежду им. Така наречената – психосоматична връзка, следствие на която възникват здравословни и психологически проблеми е именно проявление на чакрите, които са преходните елементи между тялото и психиката. Една добре балансирана чакра би могла да ни спести доста проблеми дори само защото се променят потребностите, а от там и настроенията. Като пример мога да дам следното: Муладхара чакра е първият основен енергиен център. Тя е свързана с усещането за сигурност. Когато тя е в баланс човекът е спокоен и уравновесен, въпреки че може да има финансова криза например. Това състояние помага по-лесно да се преодолеят трудните моменти и да се намерят най-добрите начини за излизане от сложната ситуация.
  Всъщност основната цел при работа с чакрите е да се познават техните качества и да се използват в реалния живот като средство за благополучие. Според философията на йога ние имаме не само физическо тяло, а и по фини такива – етерно, астрално, ментално. Всяко от тези тела – коши е свързано с определени функции и съответно с извисяването на съзнанието на човека. Познанието за чакрите включва теоретична част за тяхната роля и място във физическото тяло, а в практическата част, чрез медитация се работи върху активиране на самите чакри.
  В този теоретичен час ще Ви запознаем с чакрите, а практиката ще бъде медитация.
   
  Записването е предварително!
  Местата в залата са десет 🙂
  За онлайн участие трябва да се свържете с нас на някой от посочените телефони или да ни пишете в събитието във Фейсбук.
  Участието в онлайн групата е 9лв. и се заплаща по банкова сметка:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Цена за еднократно посещение, в залата - 12лв.

  Цена за еднократно посещение - 12лв.
  Можете да участвате с карта на Хридая или Мултиспорт.
  Свържете се с нас за повече информация и записване за участие. Телефони за връзка:
  0885537372 - Мария Кирова
  0887689903 - Люба Комитова
 • пт
  27
  ное.
  2020
  17:45 до 18:45 часаЙога център "Хридая", зала Анахата, ет. 6

  Йога терапия в духа на източната философия и западната култура 

  Водещ - Люба Комитова

  Има много начини да направим нещо за себе си.

  Това, което Ви предлааме е да опитате с йога. 

  Може би вече имате някаква представа, с какво се занимава йога, а може би не, но сега сте решили, че е настъпил моментът да стъпите на постелката за йога и да се потопите в необянтия свят на едно от най-древните учения за тялото и ума. 

  Йога терапията е насочена към поддъжане на добро здраве и баланс на емоционално и мисловно ниво. Едва ли има човек в съвременния свят, който да не е чувал за ползата от практиуването на асаните - йогийските пози. Това е първата ни задача - да намерим най-блаоприятните асани, събразани с личните способности.  Всеки човек има своя уникална система от тяло-емоция-ум. Когато практикуваме йога ние трябва да се съобразяваме преди всичко с потребностите и възможностите на тялото си, които са уникални и не бива да се сравняваме с другите, защото сме различни и защото доброто за един не е добро за друг. 

  В класовете по йога терапия ще можете да опознаете по-добре тялото си и да му отдадете нужното внимание като практикувате Вашите асани в пълен синхрон с гласа на тлото Ви.

  Второто нещо, към което се стремим е вътрешния комфорт. Не е тайна, че когато психиката на човек е здрава, тялото също е здраво. Това в йога се счита за нещо съвсем естествено, защото цялостната структура на човека включва три измерения - тяло, емоции и ум, и те не могат да бъдат разглеждани поотделно. По тази причина ние практикуваме асани за физическото тяло, правим дихателни упражнения за вътрешен баланс на енергиите и релаксация, за ума. Има и други техники, които постепенно във времето навлизат в практиката, като например - медитация и тренинги за работа с различни проблеми...  Все от някъде трябва да започнем 🙂 

  Тези класове са подходящи за Вас, ако:

  Искате да имате изправен гръб и тонус на мускулите;

  Желаете да огъвкавите тялото си, така че да се чувствате подвижни и леки;

  Искате да направите нещо за физическото си здраве;

  Търсите начин да релаксирате ума си; 

  Имате нужда от хармония на емоционално ниво...

  Можем да продължим списака, но едва ли е необходимо. Йога терапията е насочена към човека като цяло и в това е нейната сила.

  Практиката ще се осъществява в петък от 17:45ч. в зала "Анахата", основната зала на "Хридая"

  Ще можете да практикувате в залата или онлайн, ако това ви устройва повече.

  За да използвате онлайн практика ще трябва да се обадите поне три дни преди денят, в който искате да участвате. Ние ще ви добавим в групата за онлайн класове и така ще имате достъп.

  Как да се запишете?

  Обадете се на телефона посочен за контакти и готово 🙂

  Такса за едно присъствие - 9лв.

  Карта за 4 посещения (за един месец) - 30лв.

  Телефон за контакти - 0887 689903, Люба Комитова