• вт
  19
  ян.
  2021
  ср
  20
  ян.
  2021
  18:45-19:45ч.

  Мандала виняса йога от 19.01., всеки вторник от 18:45ч. с Йордан!

  Виняса е синхрона на дишане и движение, а Мандала е кръг. Мандала виняса йога е съвременен стил йога, който се базира на преливането от поза в поза (флоу),чрез различни преходи, като при изпълнението на асаните се оформя кръг (мандала). Практиките се базират на четирите елемента – Земя, Огън, Въздух, Вода. Асаните са подбрани да съответстват на съответния елемент, свързвайки ни още повече със стихиите от природата. Практиката започва със загрявка на тялото, за да го подготви за позите, които ще се изпълняват. След това се преминава към основната част от преливащи асани, а за финал има кратка релаксация за успокоение на ума. Практиката е достъпна за всички нива участващи, а сложността зависи от индивидуалните възможности на всеки практикуващ. Класа включва всичко необходимо за пълноценно раздвижване на тялото и откъсване от ежедневието.

  *Записването е предварително. Местата са ограничени!

  Телефон за повече информация: 0887019520 – Йордан Червенков

 • ср
  20
  ян.
  2021
  ср
  24
  фев.
  2021
  18:30 - 19:30ч.

  Мастер клас – нов клас от 20.01. всяка сряда от 18:30ч. с Майтри!

  Този час е подходящ за хора, които са практикували йога и желаят да задълбочат практиката си.

  В този специализиран клас се акцентира върху усъвършнестване на асаните и тяхното заемане, както и дишането по време на заемане и задържане, за да се извлече максимален благоприятен ефект. Включат се и по-сложни техни варианти като изпълнителят трябва да може да направи без притеснение основните пози и да е готов да опита нова, която е продължение на основната с допълнителен елемент към нея.  Също така ще се разучават асани, които са напълно различни от основните, което обогатява практикуващите с нови усещания и допълнително въздейства върху тялото. Всяка нова поза е нова енергия, тъй като винаги има специфично въздействие.

  Часовете са разнообразни като всеки час ще се разглеждат различна група пози. Веднъж усвоени асаните, можем да освободим ума си от мисълта за тялото, да се фокусираме върху дъха си или да се концентрираме върху определен енергиен център. Асаните работят върху волята и чувството за самоконтрол над тялото. Водят до вътрешен мир и свеж ум. На физически план те са незаменими като благоприятно въздействие. Практиката е основна част от йога. Думи на Свами Шивананда: „ Един грам практика е равен на един тон теория.”

  Асаните са само стъпка по индивидуалният ни път, но не бива да се пренебрегва. Не случайна е мисълта „Здрав дух в здраво тяло”, защото за да развиваме съзнанието си, започваме от овладяване на тялото с асаните, след това дъха с пранаяма и по-късно ума с медитация.. Основната цел, да постигнем добро здраве е – да разполагаме със здраво тяло, за да вървим напред в своето духовно развитие.

  За повече информация: 0885 53 73 72 – Мария Кирова-Червенкова.

  *Записването е предварително. Местата са ограничени!

  Цена на еднократно посещение - 9лв.

  Карта за 4 часа - 30лв.

   

 • чт
  21
  ян.
  2021
  чт
  25
  фев.
  2021
  18:45-19:45ч.

  Хатха йога флоу (поток от асани) – нов клас от 21.01.  всеки четвъртък от 18:45ч. с водещ Десислава Петкова!

  В този стил йога, чрез плавни движения се преминава от асана в асана. Това е един от начините да се слеят няколко важни компонента от йога в момента на практиката – поза, дишане, концентрация и медитация. Хатха йога флоу е подходящ стил за хора, които търсят дълбочина в своята практика, тъй като посредством потока от пози се преодолява влиянието на ума и емоциите, както и на ежедневния стрес. 

  Асана означава стабилно, комфортно положение на тялото. Изучаването на позите е само първият етап от навлизането в йога. По-късно, когато вече имаме увереност и познания за изпълнението, се достига до ниво, в което можем са слеем асаните във флоу (поток). Точно затова Хатха йога флоу има дълбочина и осъзнаване, защото без да сме овладели позите не можем ги подредим във флоу – потокът, чрез който обикновеното раздвижване от упражненията преминава в асана в медитация, което е същността на йогийската практика.

  *Записването е предварително! Местата са ограничени!

  Цена на еднократно посещение - 9лв.

  Карта за 4 часа - 30лв.

   

 • пн
  08
  фев.
  2021
  нд
  28
  мар.
  2021
  17:30-18:30ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3
  Заповядайте на вълнуващо преживяване във въздуха! Един нов поглед в света на йога!
   
  От 8 февруари - всеки понеделник от 17:30ч. - Въздушна йога с Гери.
   
  От 10 февруари - всяка сряда от 17:30ч. и неделя от 10:00ч. - Флай Пилатес и Стречинг с Койна.
   
  Място - Студио "Самхита" (на ет 3, в Проектантска организация)
   

  Въздушната йога практика се изпълнява с помощта на люлка-хамак и е подходяща е за всеки. Това е нов стил в йога, който може да се практикува без да сте се занимавали до сега с подобни упражнения. Това е чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавно, приятно и освен това  полезно за тялото, тъй като, използвайки люлките се увеличава ефективността на позите. Системното практикуване на въздушна йога  укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите. 

  Флай Пилатес и стречинг е система за упражнения, които също се извършват с помощта на люлка, хамак. Подходящо за почитателите на динамични и екстремни упражнения. Чрез този метод за кратко време се изгражда цялостно мускулатурата и се постига висока степен на сила, издръжливост и гъвкавост.  Укрепва се кръста и се повишава потенциала на дишането и самоконтрола.

  Още нещо – при изпълнение на обърнатите пози /при които главата е по-близо до земята от сърцето/, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно – гръбнака се издължава и се увеличават се междупрешленните пространства, което има изключително полезно въздействие, предвид статичния начин на живот при много хора. Стимулира се кръвообращението, подобрява се функционирането на нервната система и се облекчават болките гърба. 

  Тези класове имат въздействие и върху емоционалното състояние на човека, защото по време на часа се създават приятни емоции, хората се настройват позитивно и така се преодолява ежедневния стрес.

  Никога не е късно да опитате нещо ново 🙂 може да Ви хареса!
   
  Цени и записване:
  • Еднократно посещение - 12лв. 
  • Карта за 4 часа - 34лв.
  • Карта за 8 часа - 64лв.
  Записването е предварително във Вайбър групата на Хридая за въздушна йога и флай пилатес.
  Свържете се с нас, за да ви добавим.

  Мария Кирова - Червенкова - 0885 53 73 72 

  Люба Комитова - 0887 68 99 03

 • вт
  09
  фев.
  2021
  чт
  01
  апр.
  2021
  17:45 до 18:45 часаЙога център "Хридая", зала Анахата, ет. 6

  Терапевтична йога - за гръб, стави и мускули!

  Водещи:

  Люба Комитова и Йордан Червенков

  Две практики на седмица във дните вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч.

  Тази практика представлява специализиран йога клас с терапевтичен аспект върху гърба, гръбнака, като освен това се подобрява подвижността на ставите и еластичността на мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите, за да се извлече въздействието от тях.  

  За когго е подходяща тази йога практика?

  • За хора, които работят статично / примерно на компютър / и имат нужда от раздвижване на тялото, особено на гърба.
  • За хора, които имат болки във врата и гърба.
  • За всеки, който предпочита по-щадяща йога практика с акцент - плавно движение и релакс.
  • В случай, че желаете да подобрите цялостно стойката си и визията си, тези класове ще ви бъдат от полза.
  • Тъй като терапевтичната йога включва дихателни упражнения и релаксация, влиянието й е не само върху  физическото тяло, но и върху вътрешния мир.

  Записване и запазване на място:

  В залата могат да практикуват едновременно 10 човека.

  Запазването на място става с обаждане по телефона и заявяване на желанието ви да се присъедените в тази група.

  Цени:

  Еднократни посещения - 9лв.

  Карта за 8 посещения, за един месец - 56лв.

  Работим с карти Мултиспорт.

 • ср
  10
  фев.
  2021
  пн
  08
  мар.
  2021
  19:00 - 20:30ч.зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

  Предлагаме Ви  осем урока по Кундалини йога, насочени към процесите на детоксикация.

  Всяка сряда от 19.00 часа
  Начало – 10.02.2021г., 19.00 часа – Зала „Анахата“

  Нашите тела и умове са естествено проектирани за да ни служат през целия ни живот. Когато получаваме достатъчно почивка, пием достатъчно течности, храним се с пълноценна храна, позволяваме на емоциите си да текат  стествено и поддържаме нивата на стрес ниски, ние можем да се справяме с това, което ни поднася живота по-лесно.
  В действителност обаче повечето от нас нямат диета, свободна от обработени храни, богата на пресни органични плодове и зеленчуци, пълнозърнени храни, риба и месо, свободни от хормони. Много от нас не пият достатъчно течности. Някои  блокират емоциите си, вместо да им позволят да се движат свободно. И макар тялото да е способно само да се освобождава от токсините, които влизат чрез въздуха, храната и преживяванията, днешният ритъм на живот и постоянният стрес пречат на този процес.
  Кундалини йога, древна система от пранаяма /дихателни упражнения/, асани и медитация може да помогне на тялото и ума да се изчистят от физическите и емоционални излишъци. Тъй като черният дроб, бъбреците, белите дробове, дебелото черво, кожата и лимфната система играят ключова роля в това, осемте урока ще бъдат съсредоточени именно върху тези органи. Всеки урок ще включва пранаяма, крия /комплекс от асани/, насочена именно към конкретен орган, медитация и релаксация. Освен на физическо ниво, кундалини йога въздейства мощно и на нашата нервна система, като балансира емоциите ни, водейки ни към постигането на неутрален ум. Повишаването на енергията, което усещаме по време на практиката се запазва дълго след това, помагайки ни да променим старите си модели на поведение.

  Водещ: Премпал Коор, сертифициран второ ниво учител по
  кундалини йога, завършила школата „Амритнам Саровар“ на Карта Сингх.


  Цена: карта - 60 лева;
  Еднократно посещение: 10 лева;

  За да се запишете, моля свържете се с нас. 
  Телефон за контакт: 0886728817 - Галя / 0885537372 - Мария

 • пн
  01
  мар.
  2021
  ср
  31
  мар.
  2021
  онлайн

  Онлайн ЙОГА и МЕДИТАЦИЯ с Хридая!

  Всяка седмица - по две нови Йога практики + една медитация или релаксация.

  Водещи: Люба Комитова и Йордан Червенков

  За поддържане на добра физическа форма чрез ЙОГА АСАНА, ПРАНАЯМА - дишане и ДРУГИ йогийски методи!

  За баланс и хармония във вътрешния мир чрез релаксиращите - ЙОГА НИДРА и АНТАР МАУНА / методи от йога за контрол на ума и емоциите, и постигане на спокойствие / и МЕДИТАЦИЯ - творческа /с визуализация/ и трансформираща негативните влияния

  /психологическа/  

  Практикувайте с нас йога и медитация, ако имате желание и възможност да си отделите време у дома 🙂

  МЕСЕЦ  МАРТ - Йога асана - основен комплекс на Шивананда - асани и варианти. За да бъде възможно по-пълноценно практикуването у дома ще правим една пълна практика и една с акценти върху определени групи асани и ползата от тях. Ще разгледаме дихателни техники от Пранаяма - Капалабхати и Бхастрика. Йога нидра - теория и практика, медитация - рестарт, като пролетно пробуждане.

  ЗА СЕГА класвете се осъществяват в затворена Фейсбук група.

  Видеата остават на разположение поне един месец след публикуването им. Можете да практикувате по всяко време и също така да медитирате 🙂  

  Ще ви бъдем благодарни да ни пишете коментари и ако желаете да ви предоставим информация за някое упражнение или по-особена техника от йога, ще Ви осигурим желаната информация в най-скоро време.

   

  Следваки програмата в онлайн класовете Вие ще имате възможност да не спирате Вашите занимания по йога, защото винаги ще имате под ръка новите йога класове, специално предназначини за хора, които могат да правят йога в домашни условия. Разбира се, ако можете да присъствате в залите би било прекрасно, но и вкъщи е чудесно 🙂

  Цените за онлайн достъп са по-ниски от практиките в зала. Ако желаете да ви включим в групата, трябва да се обадите на някой от телефоните за контакти и ще ви обясним подробностите. 

  [read more…]

 • чт
  01
  апр.
  2021
  пт
  30
  апр.
  2021
  онлайн

  Онлайн ЙОГА и МЕДИТАЦИЯ с Хридая!

  Всяка седмица в сряда и петък Йога практики +  медитация в неделя.

  ТЕМАТА НА МЕСЕЦ  АПРИЛ е "Пролетен рестарт" - Йога флоу - преливане на асани. Обогатяване на индивидуалните йога практики с асани и варианти. Дихателни техники, мудри, бандхи и медитация. 

  Водещи: Люба Комитова, Мария Червенкова и Йордан Червенков

  За поддържане на добра физическа форма чрез ЙОГА АСАНА, ПРАНАЯМА - дишане и ДРУГИ йогийски методи!

  За баланс и хармония във вътрешния мир чрез релаксиращите - ЙОГА НИДРА и АНТАР МАУНА / методи от йога за контрол на ума и емоциите, и постигане на спокойствие / и МЕДИТАЦИЯ - творческа /с визуализация/ и трансформираща негативните влияния /психологическа/.  

  Практикувайте с нас йога и медитация, ако имате желание и възможност да си отделите време у дома 🙂

  Онлайн пакети:

  • 2 седмици –  (периода от 1-во до 15-то число или от 15-то до 30-то число) – 26лв.
  • 4 седмици (заплащането е вкрая на предходния или началото на настоящия месец) – 48лв.

  Заплащане: Можете да заплатите в офиса ни в Проектантска организация, гр. Бургас, бул. „Ст. Стамбаолов“ 120, ет. 3, ст. 314

  или по банков път:

  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
   Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова
   

  За контакти: 

  Люба Шулева – Комитова – 0887 689903

  Мария Кирова – 0885 537372

   

   

 • чт
  15
  апр.
  2021
  нд
  18
  апр.
  2021
  след 14:00 часаВила "Булгара Еко", село Кюлевча
  Приятели!

  Каним ви на йога уикенд в една уникална местност - Мадара. 

  Три нощувки във вила Булгара Еко 

  от 15 до 18 април 2021г.

  Водещи на практиките: Люба Комитова, Мария Червенкова и Йордан Червенков

  За тези от вас, които не са били с нас на някое от мероприятията ни, надяваме се да е полезно да знаят, че наша основна цел е да бъдем близо до природата и да зареждаме тялото и ума си с енергия. Това се осъществява най-лесно когато сме сред самата природа и дишаме чистия въздух, разхождаме се през горски пътеки и чувстваме връзката си с цялата прелест наоколо.

  Предлагаме Ви програма, която съчетава йога практики и медитативни техники заедно с разходки по свещените места – резерват Мадара, пещерата с жива вода, секвоята засадена от цар Борис III, Мадарския конник, Капището - тракийско светилище свързано с Бог Тангра. Може би ще успеем да отпием и от напитката на боговете – медовина и да се срещнем с интересни хора.
   

  Какво да очаквате?
  Сутрин -Йога практика – енергизиращ комплекс, включва и пранаяма
  През деня – разходки, походи, почивка
  Следобед – Да направим нещо за себе си и да се поотпуснем:
  Йога, Медитация, Киртан;
  Ащанга виняса йога – стихия ОГЪН
  Мандала виняса йога - стихия ЗЕМЯ
  Сензитивен тренинг – вътрешна хармония;
  Звукотерапия с тибетски купи и други инструменти – четири измерения на звука, баланс на тяло – ум – емоции.
  Забавления…
   Медитация ще проведем и сред природата, на някое от свещените места

   

  Програма:

  15.04. четвъртък:

  • пристигане към 14ч. във Вила Булгара Еко
  • среща на участниците и обсъждане на програмата в 16:00ч.
  • 17:30 – 18:45ч. – Йога практика и Сензитивен тренинг вътрешна хармония – Люба
  • 19:30ч. – вечеря

   16.04. петък

  • 07:00 – 08:00ч. – Сутрешна йога – енергия за целия ден – Йордан
  • 08:30ч. – закуска
  • 10:00ч. – разходка до Плиска – първата българска столица. Там ще видим Голямата базилика (първата катедрала на българската православна църква) и Двора на Буквите - Това е най-новата забележителност на Плиска, която представлява композиция от 30-те букви на нашата азбука, изваяни от  камък.
  • почивка/свободно време
  • 16:30 – 17:45ч. - Ащанга виняса йога – стихия ОГЪН (адаптирана според групата), Мария
  • 18:00-18:30ч. – Киртан, мантри - Люба и Мария
  • 18:45-19:15ч. – Медитация, Люба
  • 19:30ч. – вечеря

   17.04. – събота:

  • 07:00 – 08:00ч. – Сутрешна йога и Пранаяма - Люба
  •  08:30ч. – закуска
  • 10:00ч. –разходка до Мадарски конник. При хубаво време ще тръгнем по Екопътеката около Мадарския конник и Даул Таш (Медитация на място според климатичните условия). Приятна пътека за разходка. Изкачва се горе на платото, стига до Мадарската крепост и завършва надолу по каменните стълби в скалите. Дължината на маршрута е 6 км и се изминава за час и половина. Даул Таш е големият камък от каменно езическо светилище, свързвано с бог Тангра. Намира се в подножието на мадарските скали, в края на екопътеката.
  • почивка/свободно време
  • 16:30 - 17:30ч. - Мандала виняса йога, за елемент ЗЕМЯ - Йордан.
  • 17:45 -18:45ч.  – Звукотерапия с тибетски купи и други инструменти - четири измерения на звука, баланс на тяло – ум – емоции. Люба
  • 19:30ч. – вечеря

   18.04. неделя:

  • 07:00-08:00 – Сутрешна йога – енергия за целия ден – Мария
  • Сатсанг – обратна връзка
  • 08:30ч. – закуска
  • 10:00ч. – Закриване на семинара
  • 12:00ч. – Отпътуване
  За хотела :
  Преди няколко години проведохме йога уикенд във Вила Булгара Еко и останахме очаровани от красивия двор с много цветя, от тематичните стаи, от гостоприемството и спокойствието, което почувствахме там. Точно затова сега отново се спряхме на това място за нашето събитие. Вижте снимките и се убедете сами..

  Записване и заплащане:
   
  Обявяваме записване само за 10 дни - от 15 до 30 март 2021г.
  Местата са само за 22 човека. Може да се увеличат до 26 при ползване на тройните стаи.
  Моля, желаещите за участие да се свържат с нас п този период от време, за да мога да капарирам стаите във Вила Булгара ЕКО
  !! Местата бързо се заемат. Към момента (16 март) има 4 двойни стаи и една тройна. Самостоятелни вече няма.
  Пакетна цена, за един човек, за три нощувки със закуски и вегетариански вечери, и цялата програма:
   В Двойна или тройна стая – 285лв.
   В Самостоятелна стая –335 лв.
   
   Деца от 4 до 12г. се настаняват на 50% от цената на възрастните.
   
   
  Записването става с обаждане на някой от посочените телефони и заплащане на 50% от сумата за престоя по банков път или в офиса ни в Бургас в Проектантска организация ет. 3, стая 314, гр. Бургас
  Втората част от сумата трябва да се заплати една седмица преди събитието. В случай на отказване от участие след 30.04.2021г. резервацията се анулира, а капарото не подлежи на връщане.
   
   
  За плащане по банков път ползвайте следните данни: 
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  Люба Комитова
   
  Телефони за записване:
  Мария Червенкова – 0885 537372
  Люба Комитова - 0887 689 903
 • вт
  01
  юни
  2021
  чт
  01
  юли
  2021
  19:00 - 20:15ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3
  Тя е сравнително нов стил йога практика. Самото наименование подсказва за динамика, енергия, сила…но нека името да не ви плаши… тя е много повече от това.
  Красотата на практиката е в нейното изпълнение. В това, че не знаеш какво следва, а изчакваш инструкциите на водещия. Вниманието е изцяло ангажирано върху настоящия момент с мисъл към следващото движение.
  Основната отличителна черта е, че при нея няма точна последователност на асаните. Това означава, че упражненията в две последователни посещения, могат да бъдат напълно различни. Друго, с което се различава от класическата хатха йога е, че отделните пози са свързани една с друга чрез плавен преход т.нар. „поток, преливане – флоу“. Може да има повторения, задържане, но цялата последователност от движения е обединена в една форма, „ флоу“, който може да се изпълнява няколко пъти последователно. Идеята е да успеем да се потопим изцяло в практиката, в позата, да ангажираме ума, да комбинираме дишане и движение.
  Пауър йога е модерен , осъвременен вариант на йога, който е удачен за активни хора, нуждаещи се от динамично физическо натоварване. Тя укрепва тялото, прави го силно и издръжливо, повишава мускулния тонус, повишава имунитета на организма, заздравява и подобрява подвижността на ставите, подобрява кръвообращението и храносмилането, повишаване устойчивостта на организма към умора тревоги и депресии, прави ни жизнени, енергични и щастливи. Пауър йога премахва токсините чрез потта и засилва имунната система.
  Дни и часове: вторник и четвъртък от 19:00ч. 
  Водещ: Лиляна Русева
  Цени и карти:
  - 8 часа - 60лв.
  - Еднократно посещение - 10лв. 
  - Работим и с карти Мултиспорт
   
  *Само с предварителнон записване!
  За повече информация: 0899 542075 - Лиляна Русева
 • пн
  07
  юни
  2021
  ср
  30
  юни
  2021
  19:00 - 20:15ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3
  Ащанга виняса йога се състои от последователна поредица от йога асани, които са свързани и синхронизирани с дишането. Практиката на Ащанга виняса йога съсредоточава и направлява енергията в тялото като до голяма степен го усъвършенства. Характерно за този стил е плавното преминаване на йога асани - от една в друга, специфично дишане (уджаи) и фокусиране на погледа (дришти). За практикуващите  тази практика е важно да знаят, че асаните са подредени в логическа последователност, която трябва да се спазва стриктно, за да изпълни предназначението си.
  В адаптирания клас по Ащанга виняса йога ще следваме линията на Ащанга метода, ще използвате всички негови елементи и ще надграждаме усвоеното. В този стил тялото е инструментът, но с теорията, практиката придобива смисъл. Затова има предвидена и теоретична част, с която да се допълни въздействието от практиката.
  Можете да прочетете повече за Ащанга виняса йога в статията ни тук.
  Водещите са сертифицирани инструктори от Българска Ащанга йога академия.
  Дни и часове: понеделник и сряда от 19:00ч. в студио "Самхита" , ет. 3
  Цени и карти:
  - 8 часа - 60лв.
  - Еднократно посещение - 10лв.
  - Работим и с карти Мултиспорт
  *Записването е предварително.
  За повече информация – 0885537372 – Мария Червенкова.
   
 • сб
  12
  юни
  2021
  11:00-13:00ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3

  Заповядайте да опитате нещо различно, да придобиете нов опит и нови усещания в Йога център "Хридая"!
  Тази практика е насочена към всеки който иска да опита или практикува AntiGravity Yoga (Антигравити Йога) и Aerial Yoga/ (Аеро Йога), наричани още Въздушна йога, Висяща йога или просто Йога с помощта на йога-хамак. Ще имате възможност да придобиете друг опит, да усетите въздействието от прилагането на други подходи и не на последно място да се насладите на лекотата и радостта от движението!
  Yoga Fly е система от полезни и ефективни упражнения, които влияят благотворно на целия организъм, тя е достъпна и подходяща за всички възрасти. Йога хамака играе ролята на помощник, служи за опора, подпомага правилното укрепване и възстановяване на гръбначния стълб, именно благодарение на йога хамака движенията стават по-лесни и леки.

  За водещия: Анна Анастасова е квалифициран Йога инструктор към НСА, Йога за деца към БФЙ. Създател на системата Yoga Fly, която развива активно в България в йога студия, училища, детски и оздравителни детски заведения от 2013 г. Обучава за инструктори по Yoga Fly към Икономически Университет-Варна от 2014 г. Води класове по Yoga Fly в Клуб „ЗаЕдно“, училища и детски градини гр. Варна. Съавтор на книгата „Пълно ръководство по Yoga Fly“. Основател и председател на Сдружение „ЗаЕдно“. Гонг мастер, Рейки мастер, холистичен и звукотерапевт, художник и творец. Провежда обучения, медитации, регресии, индивидуални и групови звукотерапии и курсове за обучение ''Свещените звуци на тибетските купи“, има опит с всички възрастови групи и с деца със специални образователни потребности. Целогодишно организира йога ваканции, детски йога лагери и многобройни събития и обучения.

  Цена: 25 лв.
  Продължителност: 2 часа.

  За записване: Участието е само с предварително записване.

  Може да запазите място на тел. 0887689903-Люба Шулева - Комитова или лично в Йога център "Хридая" - Бургас.
  За допълнителна информация: тел. 0879530971 – Анна Анастасова,

 • сб
  12
  юни
  2021
  17:15-18:30ч.зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

  Замисляли ли сте се какво ви тежи в живота, нещо което постоянно ви дърпа надолу. То не ви дава да олекнете, да разперите крила, да полетите и да дишате с пълни гърди. Това може да бъде чувство, мисъл, спомени, ситуации,преживявания, взаимоотношения, даже дреха или вещ в дома. Понякога живеем без да осъзнаваме какво ни вреди и ни държи ниско, изчерпвайки постоянно нашата енергия, лишавайки ни от радостта на живота. А в повечето случаи знаем но ни е страх да го пуснем, заради нещо, заради някого, поради чувство за вина или дълг, заради неизвестното, заради евентуалните трудности, ситуации, обществено мнение и какво ли още не. Държим го по задължение, по навик, от сантимент или просто живеем по инерция без да се замисляме за възможността от промяна, която се намира в нашите ръце. Душата ни вика, сърцето ни плачи, но ние сме глухи или просто игнорираме всичките сигнали които ни се дават. Всяка една тежест ни държи ниско, всяко едно освобождение ни дава лекота и възможност да живеем в по високите вибрации и да се развиваме. Готови ли сте да олекнете? Искате ли това?
  Вибрациите на Гонга, тибетски, кристални пеещи купи и други холистични инструменти създават благоприятни условия за освобождение и промяна, Звуците им ще помогнат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, мисли и емоции за да се навлезе с лекота в по-висши нива на Съзнанието си, там където се намират всички отговори и решения на вашите жизнени проблеми, да осъзнаете какво сте готови да пуснете и да направите първата крачка към освобождението!
  За практиката: Медитацията продължава 1:15ч., като започва с леки двигателни и дихателни упражнения, преди да се престъпи към същинската част. Заема се устойчива поза от седеж с изправено положение на гръбначния стълб.
  Практикуването на медитация няма ограничения за възраст, пол и физическо състояние, изисква се само готовност и желание!

  За водещия: Анна Анастасова е Гонг мастер, холистичен и звукотерапевт, провежда медитации, регресии, индивидуални и групови звукотерапии и курсове за обучение ''Свещените звуци на тибетските купи“, има опит с всички възрастови групи и с деца със специални образователни потребности. Рейки мастер, квалифициран Йога инструктор към НСА, Йога за деца към БФЙ, художник и творец. Създател на системата Yoga Fly, която развива в България в йога студия, училища, детски и оздравителни детски заведения. Води обучения за йога инструктори по Yoga Fly към Икономически Университет-Варна. Съавтор на книгата „Пълно ръководство по Yoga Fly“. Основател и председател на Сдружение „ЗаЕдно“. Целогодишно организира йога ваканции, детски йога лагери и многобройни събития.

  Цена: 20 лв.
  Продължителност: 1:15ч.

  За записване: Участието е само с предварително записване. Може да запазите място на тел. 0887689903-Люба Шулева - Комитова или лично в Йога център "Хридая" - Бургас.
  За допълнителна информация: тел. 0879530971 – Анна Анастасова

 • нд
  13
  юни
  2021
  11:00-11:45ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3

  Йога център "Хридая" ви очаква деца!
  Yoga Fly за деца не е просто йога, а час забавление за децата! Това е нова система от полезни и ефективни упражнения която съчетава класически йога асани върху йога-хамак с нов подход и начин на изпълнение, допълнени с акробатични елементи.
  Подобни на нея популярни по света системи са: AntiGravity Yoga/ Антигравити Йога и Aerial Yoga/ Аеро Йога, наричани още Въздушна йога, Висяща йога или Йога на хамак. Класовете са специално разработени, адаптирани и съобразени с процесите на израстване, нуждите и интересите на групата в определената възраст, както и за деца с проблеми в гръбначния стълб. Обърнатите пози се изпълняват безопасно. Благодарение на висенето, тялото се разтяга с лекота, не се напъва, няма натиск, използва се силата на гравитацията. Чрез регулярното висене се коригират изкривяванията на гръбначния стълб и стойката се подобрява. Всички упражнения имат за цел да дарят здраве и свобода, като в основата е профилактиката.
  И всичко това децата постигат с усмивка!

  За водещия: Анна Анастасова е квалифициран Йога инструктор към НСА, Йога за деца към БФЙ. Създател на системата Yoga Fly, която развива активно в България в йога студия, училища, детски и оздравителни детски заведения от 2013 г. Обучава за инструктори по Yoga Fly към Икономически Университет-Варна от 2014 г. Води класове по Yoga Fly в Клуб „ЗаЕдно“, училища и детски градини гр. Варна. Съавтор на книгата „Пълно ръководство по Yoga Fly“. Основател и председател на Сдружение „ЗаЕдно“. Гонг мастер, Рейки мастер, холистичен и звукотерапевт, художник и творец. Провежда обучения, медитации, регресии, индивидуални и групови звукотерапии и курсове за обучение ''Свещените звуци на тибетските купи“, има опит с всички възрастови групи и с деца със специални образователни потребности. Целогодишно организира йога ваканции, детски йога лагери и многобройни събития и обучения.

  Цена: 15 лв.
  Продължителност: 45 минути.

  Yoga Fly KidsЗа записване: Участието е само с предварително записване. Може да запазите място на тел. 0887689903-Люба Шулева - Комитова или лично в Йога център "Хридая" - Бургас.
  За допълнителна информация: тел. 0879530971 – Анна Анастасова,

 • нд
  20
  юни
  2021
  9:00зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

  rpt

  МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЙОГА – БУРГАС – 2021г.

  ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ - ХРИДАЯ

  Заповядайте да отпразнуваме деня на йога заЕдно на 20 юни (неделя)! J

  Вече седма година организираме честване по повод Международния ден на йога – 21 юни. За нас от Хридая, тази година е специална. Имаме юбилей – 20 години от основаването на йога центъра. Ще се радваме да споделим с Вас практики-презентации в различни стилове с нашите водещи – Люба Комитова, Мария Червенкова, Лиляна Русева, Йордан Червенков, Аглика Костадинова. За тези, които няма да могат да бъдат с нас на живо, сме подготвили и практика онлайн J

  *С цел да осигурим комфорт и дистанция, класовете са предварително записване – 0885 53 73 72. Местата в залите ни са ограничени. Можете да участвате в повече от един клас. По възможност бъдете готови с удобни дрехи и лични постелки или хавлийки.

  Вход – усмивка и добро настроение!

  Очакваме Ви в студията ни в Проектантска организация:

  Студио „Анахата“ , етаж 6:

  09:00-09:45ч. – „Сурия мандала намаскар“ – виняса йога с  Йордан

  10:00-10:45ч. - "30 минути Ащанга виняса - за натовареното ежедневие" с Аглика

  11:00-11-45ч. – Пауър йога – „Да събудим вътрешната сила“ с Лиляна

  Студио „Самхита“, етаж 3:

  16:00ч. 17:30ч.– Пранаяма (дихателни техники), Йога практика и Медитация с тибетски купи в хамак – нов поглед към йога с Мария и Люба

  Намасте!

 • пн
  05
  юли
  2021
  нд
  11
  юли
  2021
  след 14:00 часаПриморско, хотел Белица***

  ЛЯТНА ЙОГА ВАКАНЦИЯ НА МОРЕ - СИНЕВА

  „Йога за баланс на тялото и ума”

  Каним Ви на юбилейното ни събитие 20 години Хридая
  Място - Приморско, хотел „Белица“***

  Дати: 05 - 11.07.2021г.

  Радваме се, че имаме възможността да Ви поканим и това лято да бъдем заедно, и да споделим с Вас нашия опит в необятния свят на йога, както и да си подарим мигове на морския бряг в компанията на приятели.

  Има нещо, което прави 2021 по-специална за нас и това е 20 години от основаването на Хридая! През всички тези години ни е водила идеята за повишаване качеството на живот, на всеки стъпил на пътя наричан йога - науката за хармонията в природата и човека. За нас е чест да ви поканим, да бъдете с нас!

  Водещи: Люба Комитова, Мария Червенкова, Йордан Червенков, Мария Касова

  Всички водещи са професионалисти в областите, които ще представят.

  Тази ЛЯТНА ЙОГА ВАКАНЦИЯ е подходяща за Вас, ако имате желание да се откъснете за малко от ежедневието си и да навлезете в магичния свят на йога, практикувайки изящните асани за хармонизиране на цялостната човешка структура - тяло-емоция -ум. Също така ще имате възможността да участвате в трансформиращите медитации, които напоследък са много  актуални поради силното им влияние върху устойчивостта на психиката.  Разбира се ще правим и дихателни упражнения специално за повишаване на способностите ни да контролираме своята вътрешна сила. Всичко това помага да се освободим от стреса и да се настроим позитивно. Ще имате възможността да участвате в психологическия тренинг: „Колаж на душата – Емоциите” и да се научите да формулирате утвърждения, които да ползвате само вие, за вашите цели и идеи.

  За желаещите да се докоснат до мистиката на древните траки, предлагаме разходка до Бегликташ, невероятния Созопол и резервата с водните лилии.  

  Какво включва програмата?

  Йога практики - сутрин и следобед по предварително изготвена програма;

  Медитация или релаксация – следобед;

  Теория за йога – Сутрите на Патанджали като източник на информация за пътя на йогина;

  Психология – позитивното мислене и санкалпата (утвържденията);

  Звукова терапия с тибетски пеещи купи, китара, коши и други инструменти;

  Разходки и плаж през деня;

  А вечер се събираме и се забавляваме 🙂

  Според интересите на групата можем да добавим още теми, които да обогатят времето, в което сме заедно.

  Стиловете йога, които ви предлагаме са няколко:

  Класическа йога – подходяща за всеки
  Ащанга виняса йога – въведение и практика с Мария Червенкова
  Мандала виняса йога въведение и практика с Йордан Червенков

   

  Още нещо 🙂

  Понякога на такива места срещаме някого, откриваме приятели и разбираме, че съдбата ни води към най-доброто, когато сме в хармония със себе си…

  За хотела:

  Локацията на х. „Белица“ е много добра! Намира се на 5 мин. до център на Приморско, и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги и градина за почивка. Детска площадка. Има и тенис корт.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела, а понякога на брега на морето.  

  За инструкторите:

  Люба Комитова е практикуващ психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия – Позитум и магистър психолог. Притежава дипломи за учител по йога към Международната организация по йога и към НСА/БФЙ. Люба се занимава с йога близо от 30 години и е основател на "Хридая" през 2001г.  В годините на своята практика като учител по йога е разработила стила - Хридая йога, подходящ за съвременния начин на живот в България.

  Според Люба човек е тясно свързан с природата и за да се чувстваме добре трябва да развием усещане за тази връзка и да бъдем в синхрон с природните принципи. В науките йога и психология се предлагат много начини за постигане на вътрешен баланс и добро здраве. За хората, които желаят да практикуват йога или да се запознаят с някой от психологичните методи за самоконтрол на емоциите, в тази йога ваканция има предвидени тренинги именно в тази посока.  "Пътят започва с желание, след това продължава с воля и чак тогава, постепенно се разкриват нови възможности на духа в нас." ЛК

   

   

  Мария Червенкова е йога инструктор в Хридая и води практики по йога през последните 10 години. Мария е юрист по професия, но връзката й с йога е от детските й години. Дипломирана е като Ащанга виняса йога инструктор към Българска Ащанга Йога Академия и е сертифициран йога инструктор в стиловете: Класическа хатха йога, Флай йога, Арт и Партнер йога. Мария е личност, която влага разбиране и интуиция в своите йога класове, като това създава усещане за йога атмосфера. 

   

   

  Йордан Червенков води практики в Хридая, в един нов стил йога - Мандала виняса йога и също Класическа хатха йога. Йордан ще ни представи мандалата като начин за преминаване от поза в поза, следвайки хармонията на симетрията на същинската мандала. Йордан е инструктор по йога, който има нестандартен поглед към йога пракитката и успява да съчетае принципите за изпълнение на асаните със съвременните потребности на хората.

   

   

   

   

   

   

  Мария Касова е коуч, мотиватор и трейнър от 15 години. Нейната страст е да помага на екипите и хората да постигат оптимални резултати и лично удовлетворение. Тя е живяла и работила в повече от 60 страни във всички континенти в света. Този опит и дава прозрението, че топлината, добрината и толерантността са основни за истинските човешки връзки.

  Мария е завършила множество коучнинг курсове, както и хипнотерапия. Тя може да подготвя преподаватели по Невро-лингвисточно програмиране (НЛП), притежава диплома по приложна положителна психология и работи основно с международни финансови, фармацевтични и медийни корпорации. 

   

   


  Как да се запишете за йога ваканцията?

  Изберете подходящия за вас пакет и се обадете по телефона, за да ви запишем.

  Важно! Местата, които сме запазили са за 40 човека. Желаем да бъдем по-малко хора тази година, за да имаме спокойствие по време на заниманията и практиките. Затова, ако искате да участвате, помислете и решете навреме.

  Има на разположение само още 5 двойни стаи. Самостоятелните стаи вече са заети.

  Пакетните цени включват: нощувка + закуска и вечеря + цялата програма. На разположение е басейнът и шезлонгите, тенис корта, детският кът в градината на хотела. 

   

  Пакетна цена за 6 нощувки, за един човек:

  Възрастен в двойна стая – 530лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 500лв.

  - за деца/2-7 г./ настанени на нормално легло – 198,00 лв.

  за деца от 7 до 12г. - 228лв.
  - за деца/2-12 г./ настанени на допълнително легло при двама възрастни в стая – 85,20лв.

  Възрастен в самостоятелна стая660лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 630лв.

   

  Пакетна цена за 5 нощувки
  Възрастен в двойна стая 447лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 417лв.

  - за деца/2-7 г./ настанени на нормално легло – 165 лв.

  за деца от 7 до 12г. - 190лв.
  - за деца/2-12 г./ настанени на допълнително легло при двама възрастни в стая –71 лв.

  Възрастен в самостоятелна стая555,00 лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 525лв.

   

  Пакетна цена за 4 нощувки
  Възрастен в двойна стая – 360лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 330лв.

  - за деца/2-7 г./ настанени на нормално легло – 132лв.

  за деца от 7 до 12г. - 152лв.
  - за деца/2-12 г./ настанени на допълнително легло при двама възрастни в стая – 56,80лв.
  Възрастен в самостоятелна стая450лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 420лв.

   

  Заплащането можете да направите в брой, с карта или по банков път.

  Запазването на място става със заплащане на капаро от 50% от сумата на вашия пакет.

  Капаро можем да върнем само седмица след внасянето му като се удържат 10% от сумата.

  До 20.06.2021г. трябва да внесете втората част от сумата, останалите 50%. При неизпълнение на тези условия ще считаме заявката за анулирана.

  Заплащане:

  В брой можете да платите в офиса ни в Проектантска организация, ет. 3, 314

  За банково плащане ползвайте следните данни:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Люба Комитова

   

  За записване и повече информация позвънете на посочените телефони за контакти:

  Люба Комитова - 0887 689903

  Мария Червенкова - 0885 537372

   

  Бъдете здрави и позитивни!

   

 • вт
  27
  юли
  2021
  сб
  31
  юли
  2021
  14:00Боровец, хотел Ела***

  Лятна ваканция в Боровец - Йога в прегръдката на планината 

  Каним Ви на юбилейното ни събитие - 20 години Хридая

  Йога и медитация с Люба Комитова, Мария Червенкова, Лили Русева и Йордан Червенков

  БЛАГОДАРИМ ВИ, приятели за големия интерес към събитието ни! МЕСТАТА вече са ЗАЕТИ!

  Очакваме цялата група с настроение за хубави емоции, йога, срещи, разходки и приключения! 

  Вдъхновени от Рила и с желание да си заредим с енергия през лятото, тази година Ви предлагаме няколко дни в Боровец с програма, включваща разходки в планината, йога практика сутрин, а следобед - медитация - класическа и с тибетски пеещи купи. Подготвяме и специален тренинг за емоционален баланс със създаване на "котва" /личен код/.

  Хората, които не се занимават с йога биха моли да участват във всичко друго в програмата, защото идеята ни е да се чувствате комфортно. Мястото, което избрахме не е случайно – хотел Ела - в центъра на Боровец, с прекрасни условия за почивка. Може би сте чували, че Рила има особена енергия. И, ако обичате природата, ако ви допада да вървите сред борова гора и да се наслаждавате на гледката, то тогава това събитие е подходящо за вас.

  Всъщност в основата на вътрешната хармония стои връзката ни с природните сили и начинът, по който те внасят хармония в нас и около нас. Пътят на йога, в известен смисъл, е начин да постигнем хармония в себе си на три нива - тяло, ум и емоция, като това ни прави по-силни и устойчиви на предизвикателствата в живота.

  За кого е подходяща тази планинска ваканция?

  • За всеки, който обича природата и иска да почерпи енергия от нея;
  • За хора, които имат желание да практикуват йога за здраве – подбрани упражнения и практики.
  • За всеки, който иска да научи основни йогийски техники за дишане – Пранаяма, които помагат за повишаване на имунната система. Включени са и Мудри с пръстите на ръцете и положение на тялото, Бандхи - йогийски техники за контрол на енергията в тялото …
  • Ако имате интерес как мисленето влияе на настроението, от което се влияят емоциите и съответно се нарушава вътрешния баланс на човека, което води до отслабване на имунитета и уязвимост към външни влияния. Имаме специална тема с теория и практика за позитивното мисленеПринципи за емоционален баланс от позитивната психотерапия!
  • Ако искате да се откъснете за няколко дни от ежедневието си и просто да релаксирате, ще имате такава възможност.
  • Ако не сте участвали в медитация с тибетски купи, то това е възможност да опитате 

                                      Можем да продължим да изброяваме, но нека да останат и някой неща за изненада 🙂

  Това е предварителната програма:

  Сутрин – Класическа йога практика, подходяща за всеки и дихателни упражнения – Пранаяма

  + Въведение в Ащанга йога и Хатха йога флоу

  След закуската – разходки до: хижа Мусала, Царска Бистрица и други близки местности ..

  Следобед – йога и психология – детайлите и ползата от асаните – теория и практика с акцент върху отделни пози. Считаме, че за да практикуваш йога трябва да се вникне в смисъла от изпълнението на позитте и защо се практикуват. Йога има и терапевтично влияние върху тялото и ума!

  Теория и практика за "Позитивното мислене и как да го прилагаме в еженевието си."

  След това – медитативни техники и тренинги.

  Вечер след вечеря се събираме и се разхождаме, забавляваме се, почиваме си.

  Заповядайте!

  За нас:

  Люба Комитова е практикуващ психотерапивт по метода на Позитум - позитивна психотерапия и йога учител с няколко дипломи като някой от тях са тези от НСА/БФЙ и Международната Федерация по йога. Люба се занимава с йога близо 30 години и е основател на "Хридая" през 2001г. В годините на своята практика като учител по йога е разработила стила - Хридая йога, подходящ за съвременния начин на живот в България.

  Според Люба човек е тясно свързан с природата и за да се чувстваме добре трябва да развием усещане за тази връзка и да бъдем в синхрон с природните принципи. В науките йога и психология се предлагат много начини за постигане на вътрешен баланс и добро здраве. За хората, които желаят да практикуват йога или да се запознаят с някой от психологичните методи за самоконтрол на емоциите, в тази йога ваканция има предвидени тренинги именно в тази посока.  "Пътят започва с желание, след това продължава с воля и чак тогава, постепенно се разкриват нови възможности на духа в нас." ЛК

   

  Мария Червенкова е йога инструктор в Хридая и води практики по йога през последните 10 години. Мария е юрист по професия, но връзката й с йога е от детските й години. Дипломирана е като Ащанга виняса йога инструктор към Българска Ащанга Йога Академия и е сертифициран йога инструктор в стиловете: Класическа хатха йога, Флай йога, Арт и Партнер йога. Мария е личност, която влага разбиране и интуиция в своите йога класове, като това създава усещане за йога атмосфера. 

   

   

   

   

  Йордан Червенков води практики в Хридая, в един нов стил йога - Мандала виняса йога и също Класическа хатха йога. Йордан ще ни представи мандалата като

  начин за преминаване от поза в поза, следвайки хармонията на симетрията на същинската мандала. Йордан е инструктор по йога, който има нестандартен поглед към йога пракитката и успява да съчетае принципите за изпълнение на асаните със съвременните потребности на хората.

   

   

   

   

  Лили Русева - инструктор по йога в Хридая от 10 години като усъвършенства съвременния стил - Пауър йога, но също така води класове и по Класическа и Въздушна йога. Лили е вдъхновяваща и харизматична личност. В нейните часове можете да се потопите в света на йога неусетно, защото динамиката и финесът, с който тя води въвеждат ума и тялото в хармония. 

   

   

   

   

  Към цената за ваканцията на планина са включени:

  Четири нощувки със закуски и вечери на блок маса + цялата програма, безплатен фитнес и една сауна (за целия период)

  Цена за възрастен в двойна стая – 334лв., При заплащане на цялата сума до 04.07.2021г. цената е с отстъпка - 304лв.

  Цена за дете от 2 до 12г. в двойна стая – 116лв.

  Цена за възрастен в самостоятелна стая – 374лв. При заплащане на цялата сума до 04.07.2021г. цената е с отстъпка - 344лв.

  Местата са за 40 човека.

   

  Заплащането можете да направите в брой, с карта или по банков път.

  Запазването на място става със заплащане на капаро от 50% от сумата на вашия пакет.

  Капаро можем да върнем само седмица след внасянето му като се удържат 10% от сумата.

  До 04.07.2021г. трябва да внесете втората част от сумата, останалите 50%. При неизпълнение на тези условия ще считаме заявката за анулирана.

  Заплащане:

  В брой можете да платите в офиса ни в Проектантска организация, ет. 3, 314

  За банково плащане ползвайте следните данни:
  СНЦ "Йога център - Хридая",
  IBAN BG41UNCR70001522428591

  гр. Бургас, ул. "Славянска" 31

  Люба Комитова

  За записване и повече информация позвънете на посочените телефони за контакти:

  Люба Комитова - 0887 689903

  Мария Червенкова - 0885 537372

  Бъдете здрави и позитивни!

  Животът е дар, живейте го щастливи!

 • сб
  07
  авг.
  2021
  11:00 - 19:00Йога център Хридая, зала Анахата

  Приятели на древните учения, това е събитие предназначено за Вас!

  Заповядайте на еднодневния курс по Рейки, който има за цел да ни въведе в магичния свят на Япония, чрез система за ползване на Енергията!

  Рейки е японско изкуство, с което ще имаме честта да бъдем запознати от Рейки Мастера Жана Вълкова – Камберов

  Ето за какво става въпрос 🙂

  Преведено от японски Рейки означава „духовна” или „свещена енергия”, за която може да сте чували като „универсална жизнена сила” или „лекуваща енергия”, съществуваща навсякъде и във всичко.

  В Рейки практиката има лечебни техники, които се изпълняват с ръце и могат да се използват, както към себе си така и към другите. За да се постигне това умение трябва да се премине през обучение, като това което ви предлагаме. Всеки участник ще бъде иницииран в Рейки с цел събуждане на лечебни вибрации и активиране на способността да бъде инструмент на лечебния процес. Това дава възможност да бъдем проводник на жизнената енергия от вселената. Високата вибрационна енергия стимулира балансирането, хармонизирането и естествените лечебни процеси на всички нива на съществуването ни – физическо, ментално, емоционално, духовно.. и води до дълбока вътрешна трансформация, както у нас така и у другите.

  За какво може да използвате Рейки:

  • Намаляване и отстраняване на болка;
  • Сваляне на напреженията и стреса;
  • Преодоляване на различни тревожни състояния – депресия, фобия, паника и др.
  • Бърза възстановяване при различни лечебни процеси;
  • Постигане на усещане за самочувствие и пълноценност;
  • Може да се използва също за работа със себе си по пътя на духовното развитие като се работи с медитация и йога.

  Рейки системата се използва успешно навсякъде по света от йога специалисти, медици, центрове за здраве, хоспис центрове, СПА студия и спортни центрове.

   

  Какво включва този курс?

  • Това е обучение в Рейки Първо ниво и вие ще се запознаете с историята на Рейки, ще разберете как работи енергията – Рейки;
  • Изучаване на подготвителния процес за работа с Рейки – изчистване на собствената енергия;
  • Заземяване и защита
  • Получаване на Първа степен инициация
  • Научаване на Рейки процедурите и позициите на поставяне на ръцете;
  • Практикуване Рейки на себе си и на другите;
  • Установяване на 21 дни рутина за процеса на пречистване и итгеграция;
  • Получаване на Сертификат за практикуване на Рейки Първо ниво

  За водещия на курса:

  Жана Вълкова-Камберов е сертифициран в напреднало ниво йога учител. Тя живее и преподава йога в Америка. Откривайки мощното въздействие на йога върху живота на хората, тя задълбочава знанията си в източните учения и придобива различни квалификации. По пътя си на фокусиране върху подкрепата на хората чрез йога, тя усеща и силната си връзка с енергиите, които допълнително подпомагат практиката й във всеки аспект. Това води Жана до посвещение и ежедневна работа с бялата светлина, включваща както Усуи Рейки системата, така и Ангелско и Дракон Рейки. Така тя достига до майсторските нива и получава сертификатите си за: Усуи Рейки Майстор Учител, също и за: Дракон Рейки Еднорог Майстор Учител.


  Как да се запишете?

  Ако искате да се включите в това обучение, обадете ни се на някой от посочените телефони за контакт.

  Таксата за участие е 160лв.

  При ранно записване до 26.07.2021г. цената е преференциална - 130лв.

  Групата ще бъде малка – не повече от 6 човека.

  Внасянето на сумата ви гарантира запазване на място в залата.

  Крайният срок за записване е 01.08.2021г.

  Как да заплатите:

  Първи вариант: В офиса ни в Проектантска организация на адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стаболов” 120 ет 3, ст.314 /с предварителна уговорка по телефона/

   

  Втори вариант: По банков път на следните данни: IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стаболов” 120 ет 3, ст.314

  Люба Комитова

   

  Телефон за контакти:

  Люба Комитова - 0887 689903

  Мария Червенкова - 0885537372

 • пн
  13
  сеп.
  2021
  пн
  25
  окт.
  2021
  9:00студио "Анахата", ет.6
  СУТРЕШНА ЙОГА ... Какво по-хубаво от това да започнем деня заредени, раздвижени и усмихнати?
   
  Дни и часове: понеделник и сряда от 09:00ч. и събота от 10:00ч. с Гергана, Мария и Йордан 
   
  Има много ползи от практикуването на йога сутрин. Ето някой от тях: тонизиране на мускулите и активиране на енергията на тялото, подобряване на кръвообращението и стимулиране ума. Освен това, дихателните техники, които са част от практиката, водят до баланс във вътрешня мир още от сутринта. Така  че, нека да започнем деня в хармония със себе си.
    
  Акценти на практиката:
  • Асани /упражнения/ – динамични и статични асани, специално подбрани за сутрешната практика 🙂 и детоксикиращ ефект от усукващи пози.  
  • Дишане и дихателни техники - много важни особено сутрин.
  • Релаксация -  успокоение на ума и зареждане с позитивно настроение през целия ден. 
  Какво още за сутрешната йога? 
  Сутрешната йога регулира съня и подпомага балансирането на хормоните. 
  Регулира биоритъма.
  Създава настроение за по-спокоен ден. 
  Забързва метаболизма – Практикуването на йога на сутринта, подобрява храносмилането и помага повече хранителни вещества да се движат през тялото ви.
  Разтягането на гръбнака стимулира работата на вътрешните органи и подобрява кръвообращението.
  Мускулите, които се разтягат след събуждането ви от сън, допълнително се снабдяват с кислород и се освобождават от токсините, които са се натрупали в тях.
  Дишането, направено по време на сутрешна йога практика стимулира цялото тяло и ума. Свежият кислород помага на мозъка да се събуди. 
  Отделянето дори на малко време за йога практика сутрин ви позволява да започнете деня си концентрирани и позитивни.
   
  Записването е предварително по телефон или във вайбър. 
  _________________________________________________
  Цени на карти и посещения:
  Карата за 4 посещения - 30 лв.
  Карта за 8 посещения - 56 лв.
  Еднократно посещение - 9 лв.
  *картите са със срок на валидност един месец/от дата до дата
  **Работим с карти Мултиспорт.
  Тел. за записване:
  0885 537372 - Мария Червенкова
 • пн
  20
  сеп.
  2021
  пн
  25
  окт.
  2021
  17:45-18:45ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3
  През есенния сезон отново сме на хамаците! 
  Класовете ще се провеждат в понеделник и сряда от 17:45ч. с водещи Мария и Гергана.
  Местата са осем, а записването е във вайбър група. (0885537372)
  Какво Ви е необходимо за практиката? 
  • удобно облекло
  • тениска и чорапки
  Не е необходимо да сте практикували въздушна йога, за да дойдете в класа - подходящ е за всички. 🙂
   
  Още информация за тези класове:
  Въздушната йога се изпълнява с помощта на люлка-хамак и е подходяща е за всеки. Това е нов стил в йога, който който дава по-различни възможности за разтягания, отпускане и енергизиране на тялото.. Това е чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавно, приятно и освен това полезно, тъй като, използвайки люлките се увеличава ефективността на йогийските пози.
  Системното практикуване на въздушна йога укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите. Практиката има въздействие и върху емоционалното състояние на човека, защото по време на класа се създават приятни емоции, хората се настройват позитивно и така се преодолява ежедневния стрес. Още нещо - при изпълнение на обърнатите пози /при които главата е по-близо до земята от сърцето/, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно - гръбнака се издължава и се увеличават се междупрешленните пространства, което има изключително полезно въздействие, предвид статичния начин на живот при много хора. Стимулира се кръвообращението, подобрява се функционирането на нервната система и се облекчават болките гърба.
  Затова, въздушна йога е нов метод за използване на асаните - нетрадиционен и вълнуващ!
  В понеделник практиката завършва с релаксация, с Тибетски купи, за още по-хубав завършек на деня! 
   
  Какво да очаквате от този клас?
  Как да използваме люлките - практическа подготовка.
  Теория и практика – заемане на пози с помощта на люлка.
  Статични и динамични комбинации от упражнения - въздушна йога.
  Релаксация в хамак.
   
  Записване и запазване на място:
  Еднократно посещение - 12 лв.
  Карта за 4 посещения /валидна 1 месец/ - 34 лв.
  Карта за 8 поесещения /ваалидна 1 месец/ - 64лв.
  *Работим и с карти Мултиспорт.
  **Участието е само с предварително записване! Местата са осем. 
   
  Тел. за контакт: 0885 537372 – Мария Червенкова
 • ср
  22
  сеп.
  2021
  14:00зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

  ВИБРИРАЙ ВСЕЛЕНАТА И ТЯ ЩЕ ТИ ОТВЪРНЕ

  ДЖАПА НА ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕ

  За втора поредна година в Бургас, йога център Хридая, по време на есенното равноденствие, 22.09.2021г., от 14.00 часа предлагаме практиката „джапа“. Тя представлява повторение на мантра, което е изключително ефективен метод за навлизане в състояние на медитация. Думата мантра се състои от две думи – “man”, което означава ум и “trang”, което означава вълна. Звукът е форма на енергия. Мантра е вълна на ума, излъчена чрез звука. Мантрите са звукови вибрации, те са формули, които предизвикват даден резултат в ума. Обикновено мантрата се повтаря ритмично, с модел на дишане за определено време. Нейният ефект е да промени и издигне съзнанието. Мантрите могат да се пеят на висок глас или в тишина. Те са много мощен метод да се направлява и контролира ума. Мислите създават форми, защото те също са вълни от енергия на ума. И ние създаваме нашето състояние, нашето щастие или съжаление чрез ума си. Ние създаваме обстоятелствата от нашия живот чрез нашите мисли. И тъй като мислите са вълни, те могат да бъдат променени и насочени чрез други вълни. Това е ролята на мантрите. Учението за мантрите се нарича Наад Йога. Наад означава основният звук в цялото Творение. Този звук идва от един източник или един звуков поток. Когато пеем мантри ние стимулираме специфични области от небцето си с езика. Представете си го като клавиатура – всяка стимулирана точка изпраща сигнали до мозъка. Моделът на мантрата изпраща послание на мозъка. Тя буквално променя химията на мозъка и науката за Наад йога предсказва точният резултат.

  В тази практика ще използваме мантрата:

  EK ONG KAR SAT NAM SIRI WAHE GURU
  /Творецът и цялото Творение са едно. Това е нашата истинска същност. Екстазът от това осъзнаване е неописуем!/

  Тази ащанг /състояща се от осем части/ мантра съответства на осемте енергийни центъра в тялото – седемте чакри и аурата. Тези осем думи са кодът за свързване на нас, като създания директно със Създателя. Това е била първата мантра, която Йоги Баджан /учителят, пренесъл Кундалини йога на Запад/ е преподавал. Тази мантра е много мощна за събуждане на енергията кундалини и поддържане на ума в състояние на блаженство.
  Практиката е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали. Желателно е да не сме яли 2-3 часа преди започването и да сме добре отпочинали и бодри. Можем да си донесем удобни възглавници за медитация, ако ползваме такива.

  Водещ: Премпал Каур, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога от школата “Амритнам Саровар“

  Начало: 14.00 часа – край – 17.00 часа.

  Йога център „Хридая“, зала „Анахата“, в сградата на Проектантска организация, ет.6

  Цена- дарение

  За контакти: 0886 72 88 17

 • сб
  25
  сеп.
  2021
  16:00зала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  Заповядайте на медитация под звуците на тибетски купи!

  Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Това е нещо много особено и затова нека да го обясним: понякога събития в живота ни оставят следа. По-късно тази следа избледнява, но остава блокаж на някакво ниво - примерно страх, притеснение или някакъв вътрешен дискомфорт… С помощта на медитация ние можем да се освободим от някой такива пречки по пътя към щастието си. Тибетските купи са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в духа и тялото. Вибрациите на тибетските и кристални пеещи купи, както и други холистични инструменти създават благоприятни условия за освобождение и промяна във вътрешния мир. Звуците на тибетските купи помагат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, негативните мисли и емоции. Чрез образувалото се вибрационно поле по време на медитацията се навлеза с лекота в по-висшите нива на Съзнанието - там където се намират всички отговори и решения на житейските проблеми,  и също се активира осъзнаване от собствената ни дъблока същност, които извисява нивото на ума. 

  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова

  Ден и час: 25 септември, събота, от 16:00 до 17:00ч. в студио "Анахата" (Проектантска организация, ет.6)

  Какво ви е необходимо, за да участвате?

  • Удобни дрехи
  • Одеялце или шал за намятане
  • Бутилка с вода

  Заповядайте 🙂


  Записването е предварително по телефон или вайбър: 0885537372 - Мария Червенкова, 0887689903 - Люба Комитова

  Местата са 12.

  Таксата е 15лв.

  За хората с карта на Хридая – 2 посещения с карта.

  Краен срок - 20 септември 2021.

 • сб
  20
  ное.
  2021
  14:00 - 16:00ОНЛАЙН по ZOOM

  Семинар за жизнената сила прана и дихателните техники от йога /първи модул/

  Ще се проведе на ЖИВО  и ОНЛАЙН  – 20 ноември (събота) от 14:00 до 16:00ч. (вижте информацията най-долу)

  Водещ - Люба Комитова /йога учител и психотерапевт/

                    Реших да ви предложа този семинар, тъй като през последните две години, предвид извънредните обстоятелства, се оказа, че все повече хора се нуждаят от техники или упражнения за дишане. Затова ви предлагам първи модул от курса за Пранаяма - науката за дишането в йога, в който ще ви представя теоретична и практическа част, така че да можете да използвате самостоятелно упражнения за дишане, с които да поддържате здравето си и емоционалния си баланс. Целта ми не е да ви убеждавам в силата на Пранаяма, а да ви помогна да усвоите техниките и да почувствате въздействието от тях.

                   За кого е подходящ този семинар?

  Има няколко причини, които биха ви накарали да се замислите, дали имате нужда от такава информация и умения, ето някой от тях:

  • За да пречистите организма си от токсини - детокс
  • За да дишате по-добре и да увеличите капацитета на работа на белите ви дробове
  • За да контролирате прана в тялото си и да използвате силата й при болка и други здравословни проблеми
  • За да медитирате с дихателни техники, което е висша степен на контрол на ума
  • За да разширите представите си за възможностите на физическото си тяло
  • За да успокоите нервната си система и емоциите
  • Защото начина на дишане е свързан с продължителността на живота

  Ето някой концепции, които ще ви бъдат полезни да разберете за какво става въпрос:

  Дишането е живот. Всъщност жизнената сила прана, която според науката йога е навсякъде във вселената и включва всички енергии, видими и невидими за човека. Ние поемаме прана чрез въздуха и също се поема чрез храната. Във физическото и фините ни тела също има прана. Ако усвоим някой упражнения от пранаяма можем да подобрим здравето си и дори да се отървем от някой здравословни проблеми. Но това не е всичко. Не е задължително да търсим здравословен ефект. Пранаяма е свързана с по-висши цели и прави възможно активирането на латентни / скрити способности на човека. Това се постига с практика.

  Удовлетворението, че постигаме нещо различно, нещо специално и не по силите на всеки е преплетено с дълбока вътрешна трансформация, която е лично преживяване и трудна за обяснение на хората, които нямат интерес към подобни теми. Пранаяма е четвъртият клон от Осморния път на йога и е поредно стъпало в еволюцията на човека.

  Програмата на първия модул включва: 

  • Теория - лекция за Прана, Праничното тяло и Пранаяма
  • Практика - дихателни техники за детокс и транс
  • Личен опит – вашите впечатления
  • Практика -  дихателни техники и мудри за баланс на нервната система
  • Медитативна практика с дишане и мантра
  • Ментална и вербална котва - закотвяне на наученото.
  • Закриване на семинара

  *По време на семинара може да възникне промяна в продължителността на лекциите и практиките. Предвидена е почивка 10 мин.

  Благодаря ви! Люба Комитова


  Семинара ще се проведе на ЖИВО в студио Мандала, като групата ще бъде не повече от 6 души.

  Паралелно ще имаме ОНЛАЙН връзка чрез платфората на ZOOM. Линк за включване ще получите след заплащане на таксата за участие не по-късно от 18.11.2021г.

  Ако за първи път ще участвате в ZOOM семинар е хубаво предварително да имате инсталиран ZOOM на компютър, таблет или  телефон – устройството, от което ще се свържете. Инсталирането на ZOOM е безплатно и може да направите от тук: https://zoom.us/download .

  В деня на семинара, линка ще бъде активен 5-10 мин. преди обявения час, за да могат да се включат всички участници, да се нагласят настройките и да започнем на време.

   


  Как да се запишете и запазите място?

  Таксата за семинара /първи модул/ е 25лв.

  Крайна дата за записване - 18.11.2021г.

  Записването става с обаждане на посочения телефон за контакти и заплащане на таксата, за да запазите мястото си.

  Можете да заплатите в брой/с карта на място в „Хридая“ (с предварителна уговорка),  или по банков път.

  Банкова сметка: 

  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД

  IBAN: BG35BGUS91601006196400

  Телефон за контакт: 0887 689903, Люба Шулева-Комитова

 • сб
  11
  дек.
  2021
  чт
  23
  дек.
  2021