• ср
  22
  ное.
  2023
  ср
  20
  мар.
  2024
  17:45 - 18:45Източна Академия - Хридая, зала "Самхита"

  Този курс е основополагащ и всеки, който желае да започне да практикува йога може да използва възможността да се запише. Подходящ е и за хора, които искат да обогатят познанията си или са прекъснали практиката си и желаят да я подновят. 
  Курса включва три модула по два месеца.

  На 24 януари 2024г. започва трето ниво и има свободни места в групите.

  ПЪРВА група  - понеделник и сряда от 19:00 до 20:00ч. 
  ВТОРА група - сряда и петък от 17:45 до 18:45ч. 

  ВОДЕЩИ НА КУРСА:
  Мария Червенкова
  Аглика Костадинова
  Йордан Червенков
  Лиляна Цветкова
   
  ЗАПОВЯДАЙТЕ на КУРСА по ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ в Хридая - Академия!
  Йога е древна наука свързана с опознаване и развитие на човешките способности. Едно от най-разпространените схващания за йога е физическата й страна. Това са упражненията - АСАНИТЕ, които през последните години придобиват все повече популярност, защото практикуването им оказва благоприятно влияние върху здравето и гъвкавостта на човешкото тяло! Освен асаните ние Ви предлагаме и ДИХАТЕЛНИ упражнения - Пранаяма, и РЕЛАКСАЦИЯ, както и някой основни медитативни техники. В този ПЪЛЕН КУРС ПО ЙОГА е включено всичко най-съществено от теорията и практиката на йога, което е едно добро начало за всеки желаещ да стъпи на постелката и да започне да практикува йога.
  Курсът е разделен на три модула с постепенно напредване в овладяването на позите - асаните и придобиване на разбиране от практикуването на йога. Най-важните неща, които са необходими, за да се практикува йога се преподават в детайли. На всеки участник се обръща персонално внимание и се препоръчват подходящите за него варианти.
  Всеки може да участва в този курс. Единственото условие е да имате желание, да навлезете в необятния свят на йога.
   
  Мотото на курса е: "Практиката придава смисъл на теорията"
   
  ️Какво да очаквате?
  * Първи стъпки - Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните/йогийските пози. Набляга се на правилното дишане по време на изпълнението на асаните, както и по време на релаксацията. Относно теорията - произход на йога и мястото на йога в съвременния свят.
  * Детайли и надграждане в практиката на йога. В случай че се включите в курса, след като вече е започнал, ще имате възможност да навлезете в йога без притеснение, защото всичко, което се преподава през първите уроци се затвърждава и обяснява отново. В тези часове се надграждат пози и варианти от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики).
  * Обогатява се теорията на йога - включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога. Включват се медитативни техники.
   
  След завършване на този курс вие ще можете да практикувате успешно различни стилове йога и да изберете най-подходящия за вас.
   
  Още полезна информация:
  АСАНА / упражненията в йога - това са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основната цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти в седмицата. След няколко месеца занимания практиката може да се увеличи от три до пет пъти на седмица.
   
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
   
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра - йогийски сън, антармауна - вътрешна тишина, мускулна релаксация, музика и др.
   
  ‍♂️‍♀️Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите.
   
  В зала „Самхита“ има място за спокойно практикуване на йога, спазвайки необходимата дистанция. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте - постелка за практика.
  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.
   
  В случай че имате други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
   
  ЗАПИСВАНЕ за курса:
   
  Курсът е шест месеца - три модула по два месеца.
  Записването става с обаждане на телефона за контакти и заявяване на желанието ви за участие.
   
  Такса за курса:
  Заплащане на модули по два месеца - 144лв.
  Място в залата - 12 човека
  Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата, цената е 12лв.
   
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов" № 120 / сградата на Проектантска организация
  Зала "Самхита" ет. 3
   
  Начини за заплащане:
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.
   
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Комитова
   
  Телефони за контакт:
  0887 689903 - Люба Комитова
  0887 019520 - Йордан Червенков 

  Вижте по-малко
 • ср
  10
  ян.
  2024
  ср
  27
  мар.
  2024
  16:30 - 17:30Хридая - зала Мандала

  Специално за Вас - бъдещи майки, предлагаме класове по йога за бременни 🙂

  Йога учител - Люба Комитова

  Ден - сряда

  Място - Зала Мандала, в Хридая

  Час - 16:30 - 17:30

  Необходимо е предварително записване!

   

  Какво е необходимо да знаете за йога за бременни?
               По време на този период – бременността, в организма на жената настъпват промени, които ограничават движенията до някаква степен (особено, ако жената е свикнала със силови упражнения или повече натоварване на тялото). В йога има специално подбран комплекс от асани (упражненията в йога се наричат – асани), които могат да се изпълняват по време на бременността. По този начин жената, която очаква дете има възможността да практикува йога и това да тонизира мускулатурата й през този период.

              Освен физическите упражнения в часовете за йога за бременни са включени пранаяма и релаксация, а понякога и медитация. Пранаяма е дял в йога, който се занимава с дихателните техники. Ние предлагаме няколко важни пранаяма упражнения, които внасят спокойствие и баланс в емоционалното състояние на жената, както и да се използват по време на раждането, ако е необходимо 

              Релаксацията и медитацията също влияят върху вътрешния мир и помагат да се поддържа добро настроение, което точно в този период е променливо и по-чувствително.

              Напоследък доста се говори колко е важно да има съзнателен контакт между бъдещата майка и плода, които през целия период, а и дълго след това, са свързани не само физически, но и духовно. В тази връзка медитацията дава прекрасна възможност за постигане на тази невидима, но много важна комуникация между двете свързани души – майка и дете.

  Заповядайте на йога за бременни 


  Записване и запазване на място:

  Записване и запазване на място:

  Таксата за едно посещение в група е 15лв.

  Индивидуална йога практика за бременни - 50лв.

  Необходимо е предварително записване!

  Тел. за запиване:
  0887 689903 – Люба Комитова


  Ролята на йога за бъдещата майка

  статия 


  Магията на живота

  Едва ли има нещо, с което може да се сравни нежното очакване на детето. Това което се случва в организма на жената през бременността се отразява на развиващото се малко същество в нея. Нейното безпокойство, нейните притеснения и вълнения са и негови преживявания. Ако тя е щастлива и то е щастливо. Ако тя страда и то страда. Емоционалната връзка между майката и бебето е реална и силна. От нейния вътрешен мир зависи и неговото хармонично развитие. Въпреки че, информацията за необходимостта от радостни изживявания по време на бременността е масова, дали действително жените, носещи в себе си живот, намират вътрешна хармония.

  Йога е наука за тялото и ума, която се практикува от векове и истина е че чрез йога можем да стигнем до спокойна и ясна преценка на реалността и да я приемем без това да причинява ненужни страдания. Смисълът от йогийските практики е в прилагането на самите практики и техники, дадени ни от древните мъдреци като послание за начин на живот в синхрон с природните закони.
  Бременността е нормално и изпълнено с емоции състояние на жената. В този период практикуването на йога поддържа и тонизира мускулите, които могат да се отпуснат и след бременността времето за възстановяване да е дълго и неприятно. Вътрешните органи се повлияват благоприятно от леките и внимателно изпълнени пози. Позите /асани/ са предвидени за моментното състояние на жената и подготвят за раждането.
  Вътрешният мир, така важен за бременността, се успокоява и се провокира оптимистично мислене, чрез практиката йога нидра – релаксация на тялото и ума. Йога успешно се практикува по време на бременност и е начин да направим нещо за себе си в този изключителен период от живота си.

  Йога е подарък, който можем да си направим по време на бременността. Леките и плавни упражнения са подходящи за този така важен период от живота на жената. Дори никога да не сте практикували йога, тази кратка програма ще ви е полезна и приятна. Основният акцент е върху поддържането на добра физическа форма, мускулите да бъдат тонизирани и да не се загуби подвижността на тяло.

  Автор: Люба Комитова

   

 • пт
  12
  ян.
  2024
  пт
  02
  фев.
  2024
  16:30зала Самхита, ет.3
  ПИЛАТЕС е система от упражнения за разтягане и за сила, укрепване и тонизиране на мускулите, подобряване на стойката, сливане в едно на ума и тялото и подобряване на фигурата. Фокусира се върху укрепването на ядрото на тялото, което включва коремните мускули, гръбначния стълб и таза. Също допринася за намаляването на стреса и подобрява гъвкавостта, баланса и координацията.
  Упражненията са леки и приятни. Изпълняват се с повторения със средно темпо на бързината. Съчетават се дишане и движение и това спомага едновременно за правилното дишане и за правилното изпълнение на съответните елементи. Умът е изцяло ангажиран и не се разсейва с излишни мисли. По този начин се подобрява и концентрацията и това улеснява съсредоточаването в по-важните моменти и ситуации от ежедневието. Редовните практики по пилатес могат да помогнат за подобряване на съня.
  В тези класове Ви предлагаме разучаване на различни комплекси от упражнения: на земя, от изправен стоеж, с тежести, с топки и др. При занимаване с Пилатес, минимум два пъти в седмицата, се постига видим ефект върху визията и тонуса на мускулите. Пилатес ни учи на сила, издръжливост, търпение и концентрация...Оформя мускулатурата и подобрява стойката на тялото по забележим начин.
   
  Подходящ е за:

  • Хора от всички възрасти и нива на физическа подготовка.
  • Хора, които искат да подобрят здравето и благосъстоянието си.
  • Хора, които искат да укрепят ядрото си.
  • Хора, които искат да намалят болката или имат проблеми с гърба или други части на тялото.

  Постепенно, с всяка следваща тренировка, ще усещате ефикасността на упражненията, докато ги изпълнявате, и така ще постигнете ЖЕЛАНИТЕ РЕЗУЛАТИ!
   
  Практиките ще бъдат всеки петък от 16:30ч. с Лили
  Сутрешна опция - понеделник и сряда от 9:00ч. с Гери
  Еднократно посещение(само ако има свободно място в залата) - 12лв.
  Карта на Хридая за 5 посещения – 40лв.(валидност 30дни).
  Работим и с карти Мултиспорт и Кулфит.
  Тел. за контакт: 0899 54 20 75 – Лили
  0888 01 00 56- Гери 
 • чт
  25
  ян.
  2024
  чт
  22
  фев.
  2024
  17:45зала Самхита, ет.3

  НОВИ КЛАСОВЕ ПО ВЪЗДУШНА ЙОГА 
  Вторник и четвъртък от 17:45ч. с Гергана и Радина
  Място: зала Самхита, ет.3

  Въздушната йога предтавлява един нов поглед в света на йога. Тя е чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавна, но освен това е и изключително полезна за цялото тяло. Болките в гърба, толкова присъщи за съвременния начин на живот отшумяват.

  Това е една нестандартна практика, която е напълно достъпна и подходяща за всички – както за практикували, така и за начинаещи в йога. Тази практика носи лекота на тялото и прави лесно изпълними дори по-сложните йога-асани. Изпълняват се пози от от йога с помощта на „люлка-хамак“. Много от тях са взаимствани от класическата йога практика, но и част от тях са специфични за Въздушната. Системното практикуване на тези упражнения укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите. Въздушната йога действа и върху емоционално състояние на човека, защото часовете създават приятни емоции, настройват позитивно и намалят ежедневния стрес. И още нещо.. невероятното усещане да си с главата надолу! Обърнатите пози /при които главата е по-ниско от сърцето/ са характерни за йога практиките. Тук обаче, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно. Гръбнака се издъжава, увеличават се междупрешленните пространства, което има изключелно полезно въздействие, предвид застоелия начин на живот. Стимулира се кръвообръщението, подобрява се функционирането на нервната система, облекчава болките гърба. Какво да очаквате, когато увиснете с главата надолу? Забравете са всички страхове и предразсъдъци. Следвайте инструктора и много важно нещо – доверете се на люлката. Прекъсвайки връзката си със земята, ще откриете лесен и много забавен начин да подобрите своя тонус, здравословно състояние и издръжливост.  

  Какво да очаквате от тези класове?

  • Теория – заемане и ползи от позите
  • Статични и диманични комбинации от упражнения
  • Дихателни техники
  • Релаксация водена и с Тибетски купи

  За да посетите този час, не е необходимо да сте ходили на йога. Ако ли пък сте ходили – това много би ви помогнало.

  Ако все пак имате някакви заболявания и проблеми, препоръчително е да се обадите на водещия и да обсъдите благоприятна ли е практиката конкретно за вас.

   

   


  Цени:
  Еднократно посещение (само при свободни люлки) - 15лв. 
  Карта за 4 посещения - 44лв. (30 дни)

  За повече информация и записване:

  0888 01 00 56- Гергана

 • нд
  28
  ян.
  2024
  нд
  31
  мар.
  2024

  НОВО - ПРОЛЕТ 2024

  • Звукова медитация с Тибетски купи и гонг "ПРОЛЕТНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ" – 22 март 2024 от 19:00ч. в зала Анахата, Проектантска организация, ет.6, водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова. Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Записването е предварително! Информация тук

  Заповядайте на курс по Рейки:

  Първо ниво, в Хридая с водещ - Жана Вълкова-Камберов Дата: 31 март /неделя/, от 10:00 до 18:00ч. в студио Анахата. Всеки участник ще бъде иницииран в Рейки с цел събуждане на лечебни вибрации и активиране на способността да бъде инструмент на лечебния процес. Този курс се провежда за пореден път при нас с цел да постави основите за работа с енергията Рейки. Повече  информация вижте тук.

  Второ ниво - 24 март /неделя/, от 10:00 до 18:00ч. в студио Анахата.  За да участвате във второ ниво на Рейки трябва да сте преминали през първо ниво и да имате сертификат. Във второ ниво се въвеждат допълнителни инструменти за укрепване връзката на практикуващия с Рейки енергията, както и обогатяване на знанията и опита. Заедно със задълбочаване на собствената практика и психическите способности на практикуващия, във Второ ниво се изучава как да се използва Рейки енергията за свързване с други хора от разстояние, както и за лечение с енергията. Разширява се представата за работата с Рейки и в други аспекти на живота. Повече  информация вижте тук.


  Телефони за контакт: 0887689903 - Люба Комитова, 0885537372 - Мария Червенкова

 • пт
  02
  фев.
  2024
  19:00зала Анахата, ет.6

  Заповядайте на една различна практика - йога по двойки! 

  Дата: 02.02.24г.(петък) от 19:00 – 20:00ч. в зала „Анахата“
  Водещи: Мария и Лиляна

  Йога практика по двойки.
  Характерното за този вид йога е, че се изпълнява от двама души. Между двамата партньори присъства постоянен допир, визуален контакт, както и синхрон на дишане и движение. Дори изпълнителите да бъдат с различни физически възможности, асаните се правят до това положение, до което и двамата могат да ги изпълнят с лекота, усмивка и ненасилие.

  Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на асаните като се използва силата на другия и много от нещата, които е трудно сами да изпълним се постигат с лекота. Точно с тази си част, практиката има терапевтичен ефект и спомага не само за правилното изпълнение на позите, но и за опознаване на възможностите на тялото ни.

  Часът включва: динамична загряваща част; Асани и варианти, които се подреждат в подходяща за сливане последователност. Учителите в партнер йога завършват специализирани курсове, тъй като участниците през цялото време трябва да бъдат правилно насочвани как да си помагат. Тези практики не се препоръчва да се правят без учител. Начинът на заемане на позите, силата на натиск, местата за поставяне на ръцете, краката или създаването на баланс при партньорите е много важен момент и изисква много повече от желание, за да се постигне благоприятният резултат. Целта е да се почувства хармонията и удоволствието от това сливане на позите. Участниците в този час трябва предварително да са овладели основите пози в йога, за да не се затрудняват при изпълнението им.

  Думата "йога" означава „съюз“ на санскрит и точно това е целта на йогата с асистиране – „обединение“ на двама души.
  Това е страхотна възможност за изграждане на по-силна комуникация и интимност в почти всякакъв вид взаимоотношения, независимо дали става въпрос за приятелство, член на семейството или друг, важен за вас човек. Позите и последователността им са проектирани по страхотен начин и допринасят за създаване и подхранване на доверието, укрепване на комуникацията и предизвикват смях и добро настроение.

  Ползи:
  1) Подобрява и развива физическата и емоционалната подкрепа във взаимоотношенията - и двамата партньори трябва да бъдат изцяло ангажирани в опита си и да разчитат един на друг за самото създаване на позите и да поддържат баланса. Това е чудесен начин да укрепите връзката, която имате със своята йога половинка.

  2) Създаване на споделени моменти – няма по-приятно усещане от това да се почувствате полезни, нужни и в помощ на някого. Времето, споделено в смях и добра компания е лекарство за душата.

  3) Научаваме се да пускаме излишния емоционален товар - понякога всички ние вземаме живота прекалено на сериозно и си изкарваме натрупаното напрежение след тежкия ден на нашия партньор вкъщи. Йогата с асистиране е да се научим да пускаме излишния емоционален товар и да се наслаждаваме на живота. Тя ни помага да създадем този детски подход към него и да се научим да живеем живота, който обичаме.

  4) Подобряване на самочувствието и доверието - като се научавате да вярвате на друг човек, задълбочавате способността си да се доверявате на себе си. Партнер йога практиките разкриват красотата на нашата взаимозависимост. Виждаме, че когато поемаме риска да станем уязвими в присъствието на друг, ние сме оправомощени да отидем много по-дълбоко с много по-малко усилия. Това също важи и в живота. Можем да постигнем много повече с радост и лекота, когато се подкрепяме.

  5) Силата на докосването - както в отношенията, докосването е неразделна част от йогата по двойки. Ние използваме докосването, което получаваме, за да повишим осъзнатостта помежду си и да се отворим за по-голяма дълбочина в нашите тела и умове. В тази йога няма дарител или приемник в позата. Двамата партньори са изцяло ангажирани в собствения си опит, всеки от който със своята ясна роля на подкрепа за другия човек - създавайки това перфектно усещане за баланс.

  Не се притеснявайте ако нямате партньор – Ние сме там, за да ви бъдем такъв!

  Вижте още - статия за Артистик, Акро и Партнер йога.


  Цена за участие – 16лв.

  Записването е предварително на телефони:
  Мария Червенкова– 0885 53 73 72
  Лиляна Цветкова – 0899 54 20 75

 • пт
  09
  фев.
  2024
  19:00зала Анахата, ет.6

  Заповядайте на медитация под звуците на тибетски и кристални купи, гонг и още специални холистични инструменти!

  Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Това е нещо много особено и затова нека да го обясним: понякога събития в живота ни оставят следа. По-късно тази следа избледнява, но остава блокаж на някакво ниво - примерно страх, притеснение или някакъв вътрешен дискомфорт… С помощта на медитация ние можем да се освободим от някой такива пречки по пътя към щастието си. Тибетските купи са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в духа и тялото. Вибрациите на тибетските и кристални пеещи купи, както и други холистични инструменти създават благоприятни условия за освобождение и промяна във вътрешния мир. Звуците на тибетските купи помагат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, негативните мисли и емоции. Чрез образувалото се вибрационно поле по време на медитацията се навлеза с лекота в по-висшите нива на Съзнанието - там където се намират всички отговори и решения на житейските проблеми,  и също се активира осъзнаване от собствената ни дъблока същност, които извисява нивото на ума. 

  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова

  Ден и час: 9-ти февруари 2024, петък, в студио "Анахата" (Проектантска организация, ет.6)

  Какво ви е необходимо, за да участвате?

  • Удобни дрехи
  • Одеялце или шал за намятане
  • Бутилка с вода

  Заповядайте


  Записването е предварително по телефон или вайбър: 0885537372 - Мария Червенкова, 0887689903 - Люба Комитова

  Местата са 16.

  Таксата е 16лв.

  За хората с карта на Хридая – 2 посещения с карта.

 • сб
  24
  фев.
  2024
  пт
  01
  мар.
  2024
  13:00Пампорово, х. Финландия

  Йога и почивка в Пампорово

  В хотел Финландия

  От 24 до 01.03.2024г.

  Предлагаме Ви да бъдем заедно за няколко дни в Пампорово и да се потопим в зимната магия на планината. С програмата, която сме подготвили ще имате възможност, освен да се наслаждавате на  снежните борове и кристален въздух, да подарите на тялото си хармония и релакс. 

  Йога практиките се провеждат сутрин и зареждат с енергия за целия ден. Този път сме избрали най-актуалните,  в съвременния свят, стилове на йога - Ин - Ян йога, Хатха йога флоу и Класическа сутрешна йога с акцент върху гърба, дишането и техниката на изпълнение. 

  Разходките в планината са истински еликсир за душата. Имаме предвидени две групови разходки до близки местности.  Следобедните часове са посветени на вътрешния мир. Това е времето за психологическите тренинги - с музика, дишане, движение... разбира се и медитации – този път с гонг и тибетски купи!  Освен всичко това, можете да използвате времето си за релакс и да се отпуснете по най-естествения за вас начин – в пълна хармония със себе си!

  Тема на психологическия тренинг – „Родът - извор на сила“

  Теми на медитациите – „Танцът на душата“, Гонг медитация – „Някъде тук има друга вселена“

  Йога практики: Ин - Ян йога; Класическа, сутрешна йога; Хатха йога флоу

  И да не забравим вечерите 🙂 След вечеря се събираме във фоайето на дивана пред камината. Има нещо много специално в тези мигове, нещо което сплотява, стопля, умиротворява. Не мога да ви разкажа всичко, но мога да ви кажа, че ако се нуждаете от откъсване от рутината, ако имате нужда от прочистване на ума и малко свеж въздух, на тези лагери - ритрийти имате възможност да го направите.

   

  * Възможно е да  направим малки промени по програмата, при възникване на необходимост от това.

  * По време на йога лагера можете да се възползвате от възможността за индивидуални сесии по: психологическо консултиране и констелация с Люба; Масаж с Йордан и вибрационен масаж с Мария. Цените на сесиите са преференциални само за йога лагера. За такава сесия е необходимо да си запазите час като се свържете с нас на посочените за контакт телефони.


  Записване и запазване на място:

  Цената включва:
  * Пет или шест нощувки, пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) за хората, които няма да могат да ползват обяд в хотела,  ще бъде приготвен сух пакет за обяд.
  * Всички йога практики
  * Всички медитации и тренинги
  * Две групови разходки до близки местности - ще изберем дестинациите допълнително, според прогнозата за времето. По принцип ходим до: Манастирът – Св. Пантелеймон, Еко пътека „Невестата”, с лични автомобили. Може да се отиде също до „Снежанка”, до Смолян и до Широка лъка...
  * Безплатно ползване на басейна и фитнеса в хотела.

  * Преференциални цени за СПА центъра:
  Джакузи – 8.00 лв. (при редовна цена 10.00 лв.)
  Сауна – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)
  Парна баня – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)
  Безплатно ползване на паркинг.

  Възрастен настанен в двойна или тройна стая:

  • Пет нощувки - 630лв. на човек
  • Шест нощувки - 699лв. на човек

  Цени за са самостоятелна стая:

  • Пет нощувки - 680лв.
  • Шест нощувки - 759лв.

  Деца от 2 до 12г. - могат да участват в йога практиките. 

  • Пет нощувки - 300лв.
  • Шест нощувки - 340лв.

   

  Как да заявите желание за участие и да си запазите място:

  1. Обадете се на посочения за контакти телефон и ще ви запишем.
  2. Заявката се счита за валидна след заплащане на капаро не по късно от 5 дни след заявяване на желанието Ви за участие.
  3. Внася се капаро от 250лв. на посочената банкова сметка, на хотел Финландия, с основание - Йога лагер на Хридая - необходимо е да се напише периода, примерно - 24.02.-01.03.2024г., ако сте избрали шест нощувки или 25-29.02.2024г., за пет нощувки. Капарото може да се внесе в брой, в офиса на Хридая.
  4. Анулиране на участие: При заявка за участие можете да се откажете и да ви се възстнови капарото на 100% до 30 дни преди събитието. При отказване от участие до десет дни преди събитието може да ви бъде възстановена 50% от сумата на капарото. При отказване от участие в последния момент - при оставащи десет или по-малко дни до събитието, капарото не се възстановява. 
  5. Доплащането на остатъка от сумата за участие се внася в офиса на Хридая. За други начини на доплащане може да се коментира в разговор с нас.
  6. Банкова сметка на х. Финландия:

     IBAN:  BG 06 BUIN 7009 1021391210
     BIC:     BUINBGSF
     Банка:  АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ
     Получател:   ХОТЕЛ ФИНЛАНДИЯ АД

        6. Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова


  За хотел „Финландия”:
  Хотелът е разположен в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.

  Хотелът разполага с Уелнес център, който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени, - в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите.

  Както вие така и вашите деца ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.


  Информация за водещите на Хридая:

  Люба Комитова /Лайа-Хридая Ананда/ – психолог-психотерапевт и йога учител, дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Класовете, които води Люба в Хридая са - Хатха йога флоу, Ин йога, медитация и всички други стилове, които се првеждат в Хридая.

  Мария Кирова-Червенкова /Майтри/ е музикант, юрист и дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Мария е и музикант и води звукотерапия и киртан. Нейните практики в Хридая са по Ащанга виняса йога, Виняса флоу с медитация, с тибетски купи, въздушна йога и всички други стилове, практикувани в Хридая.

  Йордан Червенков е бакалавър по "Туризъм", масажист и дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Класовете, които води Йордан в Хридая са: Йога за гръб, Хатха йога флоу, Мандала йога и Класическа йога. 

  Гергана Андреева - сертифициран инструктор по йога в Хридая. Води класове по въздушна йога, пилатес, сутрешна йога и класическа йога.


  Връзката с природата зарежда душата със силата на живота!

 • пт
  22
  мар.
  2024
  19:00
  Заповядайте на звуковата медитация с ГОНГ и ТИБЕТСКИ КУПИ
  "Пролетно презареждане"
  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова
  Нека се потопим в звуковата вълна и да активираме енергията си, точно сега – на пролетното равноденствие.
  Вибрационното поле на ТИБЕТСКИТЕ КУПИ има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от външни влияния, които ни пречат да живеем щастливо.
  Някои от нещата, които е добре да знаем за звуковите вълни на тибетските купи и гонга, са че слушайки техните звуци се променя мозъчната вълна, така както при релаксация и медитация - от Вета в Алфа и Тета. По тази причина звуковата медитация въвежда спонтанно, без усилие или специални умения в медитативно състояние. Самата вибрация на звука влияе и на кръвообращението, лимфната система и освобождава напрежението в мускулите. Възможно е да се освободят емоции - блокирани и създаващи вътрешен дискомфорт. Възможно е също, да се навлезе в по-висшите нива на съзнание, нещо към което се стремят хората, вълнуващи се от себепознание и себеосъществяване.
  ТИБЕТСКИТЕ КУПИ са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в ума и тялото.
  ГОНГЪТ има огромна пречистваща пространството сила. Докато сме в обхвата на това енергийно поле се появява възможност за дълбока вътрешна трансформация.
  Звуковата медитация е още една възможност да опознаем света, защото както уханието на едно цвете ни пренася в света на ароматите и свързаните с тях преживявания, така звуковата вълна ни отвежда в измерение от цветове и форми, емоции и отвъд-сетивни възприятия.
  Заповядайте!
  Какво ви е необходимо, за да участвате?
  - Удобни дрехи
  - Одеялце или шал за намятане
  - Бутилка с вода
  Заповядайте!

  Цени и записване:
  Местата са 16. Записването е предварително по телефон или вайбър:
  0885537372 - Мария Червенкова, 0887689903 - Люба Комитова.
  Краен срок за записване – 20 март 2024г.
  Таксата е 18лв. За хората с карта на Хридая – 2 посещения, с карта.
 • нд
  24
  мар.
  2024
  10:00зала "Анахата", ет.6
  Здравейте!
  Представяме ви програмата на обучението за Рейки - второ ниво.
  Водещ на курса – Жана Вълкова - Камберов
  (Времетраенето може да бъде по-малко или по-дълго, според броя на участниците)
  За да участвате във второ ниво на Рейки трябва да сте преминали през първо ниво и да имате сертификат.
  Във второ ниво се въвеждат допълнителни инструменти за укрепване връзката на практикуващия с Рейки енергията, както и обогатяване на знанията и опита. Заедно със задълбочаване на собствената практика и психическите способности на практикуващия, във Второ ниво се изучава как да се използва Рейки енергията за свързване с други хора от разстояние, както и за лечение с енергията. Разширява се представата за работата с Рейки и в други аспекти на живота.
  След иницииране във Второ ниво вие ще можете да упражнявате своите нови умения върху други хора, тоест ще можете да се опитвате да прилагате енергийно лечение. Това е процес на лично израстване и е свързано с индивидуалните качества на човека.
  Връзката с учителя е от съществено значение. На база на тази връзка се осъществява и по-нататъшният напредък в работата с Рейки.
  За хора, които са инициирани от друг учител е необходимо да представят сертификат от завършено първо ниво. Необходимо е също да се проведе разговор с Жана преди второто ниво.
  Рейки обучението - Второ ниво включва:
  Човешкото Енергийно Поле
  Изучаване на Рейки Символите за Второ ниво
  Получаване на Второ Ниво Инициация
  Рейки Медитации
  Разширена Рейки Практика Дистанционно лечение и Практика
  Подпомагащи Приложения за Професионално Рейки Практикуващия
  Получаване на Сертификат за Практикуване на Рейки Второ Ниво
  Ако желаете да се включите в това обучение, свържете се с нас на посочените по-долу телефони.
  Благодарим за вниманието!
  Екип на Хридая
  За водещия на курса:
  Жана Вълкова-Камберов е сертифициран в напреднало ниво йога учител. Тя живее и преподава йога в Америка. Откривайки мощното въздействие на йога върху живота на хората, тя задълбочава знанията си в източните учения и придобива различни квалификации. По пътя си на фокусиране върху подкрепата на хората чрез йога, тя усеща и силната си връзка с енергиите, които допълнително подпомагат практиката й във всеки аспект. Това води Жана до посвещение и ежедневна работа с бялата светлина, включваща както Усуи Рейки системата, така и Ангелско и Дракон Рейки. Така тя достига до майсторските нива и получава сертификатите си за: Усуи Рейки Майстор Учител, също и за: Дракон Рейки Еднорог Майстор Учител.
  Запазване на място и заплащане на курса:
  Обучението се провежда в малки групи, не повече от 9 човека.
  Таксата за Второ ниво е 210лв. и включва: обучението, инициация и сертификат.
  Записване и запазване на място:
  1. За да се запишете за Второ ниво Рейки, обадете са на посочения за контакти телефон.
  2. Запазването на място става със заплащане на таксата за курса или 50% капаро.
  Варианти за заплащане:
  Първи вариант: В офиса ни в Проектантска организация на адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314 /с предварителна уговорка по телефона/
  Втори вариант: По банков път на следните данни: IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314
  Основание – Рейки второ ниво
  Телефон за контакти:
  0887 689903 – Люба Комитова
 • чт
  28
  мар.
  2024
  вт
  21
  май
  2024
  17:45 - 18:45Център за йога и психология - Хридая
   
  ЗАПОВЯДАЙТЕ на курс по йога за начинаещи в Хридая - Академия!
  Йога е древна наука свързана с опознаване и развитие на човешките способности. Едно от най-разпространените схващания за йога е физическата й страна. Това са упражненията - АСАНИТЕ, които през последните години придобиват все повече популярност, защото практикуването им оказва благоприятно влияние върху здравето и гъвкавостта на човешкото тяло! Освен асаните ние Ви предлагаме и ДИХАТЕЛНИ упражнения - Пранаяма, и РЕЛАКСАЦИЯ, както и някой основни медитативни техники.

  Дни и часове:
  Вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч.
  Начало на второ ниво - 28.03.2024г. до 21.05.2024г. 
  Мястото на курса е зала Самхита, в която могат да практикуват до 13 човека. 
   
  ВОДЕЩИ НА КУРСА:
  Люба Комитова
  Лиляна Цветкова
  Радина Каталиева
  Йордан Червенков
  Аглика Костадинова
   
  В този ПЪЛЕН КУРС ПО ЙОГА е включено всичко най-съществено от теорията и практиката на йога, което е едно добро начало за всеки желаещ да стъпи на постелката и да започне да практикува йога.
  Курсът е разделен на три модула с постепенно напредване в овладяването на позите - асаните и придобиване на разбиране от практикуването на йога. Най-важните неща, които са необходими, за да се практикува йога се преподават в детайли. На всеки участник се обръща персонално внимание и се препоръчват подходящите за него варианти.
  Всеки може да участва в този курс. Единственото условие е да имате желание, да навлезете в необятния свят на йога.
  Мотото на курса е: "Практиката придава смисъл на теорията"
  Какво включва курсът?
  Първо ниво – Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните/йогийските пози. Набляга се на правилното дишане по време на изпълнението на асаните, както и по време на релаксацията. Относно теорията - произход на йога и мястото на йога в съвременния свят.
  Второ ниво – В тези часове се надграждат пози и варианти от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики).
  Трето ниво – Обогатява се теорията на йога - включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога. Включват се медитативни техники.
  След завършване на този курс вие ще можете да практикувате успешно различни стилове йога и да изберете най-подходящия за вас.
  Още полезна информация:
  АСАНА / упражненията в йога - това са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основната цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти в седмицата. След няколко месеца занимания практиката може да се увеличи от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация, които са: йога нидра - йогийски сън, антармауна - вътрешна тишина, мускулна релаксация, музика и др.
   
  ♂️♀️Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите.
   
  Зала „Мандала” – уютна, светла и топла зала, с капацитет – 8 човека.В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте - постелка за практика.
  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.
  В случай че имате други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
   

  ЗАПИСВАНЕ за курса:

  Записването става с обаждане на някой от телефоните за контакти и заявяване на желанието ви за участие.

  Моля, не превеждайте таксата за курса преди да сте се свързали с нас.
   
  Такса за курса:
  Курсът е разделен на три модула. 
  II модул - От 28 март до 21май - 144лв.
   
  Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата.
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов" № 120 / сградата на Проектантска организация
  Зала "Мандала" ет. 3
  Начини за заплащане:
   
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.
  Ако желаете да платите по банков път, първо се свържете с нас.
  Данните за плащане по банка са:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Комитова

  Телефони за контакт:

  0899 542075 – Лиляна Цветкова
  0887 019520 - Йордан Червенков

  0887 689903 - Люба Комитова

 • нд
  31
  мар.
  2024
  10:00зала Анахата, ет.6

  Заповядайте на курса Рейки - първо ниво, в Хридая с водещ - Жана Вълкова-Камберов

  Дата: 31 март /неделя/, от 10:00 до 18:00ч. в студио Анахата.

  Този курс се провежда за пореден път при нас с цел да постави основите за работа с енергията Рейки.
  Преведено от японски Рейки означава „духовна” или „свещена енергия”, за която може да сте чували като „универсална жизнена сила” или „лекуваща енергия”, съществуваща навсякъде и във всичко.
  В Рейки практиката има лечебни техники, които се изпълняват с ръце и могат да се използват, както към себе си така и към другите. За да се постигне това умение трябва да се премине през обучение, като това което ви предлагаме. Всеки участник ще бъде иницииран в Рейки с цел събуждане на лечебни вибрации и активиране на способността да бъде инструмент на лечебния процес. Това дава възможност да бъдем проводник на жизнената енергия от вселената. Високата вибрационна енергия стимулира балансирането, хармонизирането и естествените лечебни процеси на всички нива на съществуването ни – физическо, ментално, емоционално, духовно.. и води до дълбока вътрешна трансформация, както у нас така и у другите.

  За какво може да използвате Рейки:
  *Намаляване и отстраняване на болка;
  *Сваляне на напреженията и стреса;
  *Преодоляване на различни тревожни състояния – депресия, фобия, паника и др.
  *Бърза възстановяване при различни лечебни процеси;
  *Постигане на усещане за самочувствие и пълноценност;
  *Може да се използва също за работа със себе си по пътя на духовното развитие като се работи с медитация и йога.

  Рейки системата се използва успешно навсякъде по света от йога специалисти, медици, центрове за здраве, хоспис центрове, СПА студия и спортни центрове.
  Какво включва този курс?
  - Запознаете с историята на Рейки и как работи енергията – Рейки;
  - Изучаване на подготвителния процес за работа с Рейки – изчистване на собствената енергия;
  - Заземяване и защита - техника
  - Получаване на Първа степен инициация
  - Научаване на Рейки процедурите и позициите на поставяне на ръцете за работа с Рейки
  - Практикуване Рейки върху себе си и другите;
  - Установяване на 21 дни рутина за процеса на пречистване и интеграция;
  - Получаване на Сертификат за практикуване на Рейки Първо ниво
  Продължителност на курса - един ден, от 10:00 до 18:00ч.
  За водещия на курса:
  Жана Вълкова-Камберов е сертифициран в напреднало ниво йога учител. Тя живее и преподава йога в Америка. Откривайки мощното въздействие на йога върху живота на хората, тя задълбочава знанията си в източните учения и придобива различни квалификации. По пътя си на фокусиране върху подкрепата на хората чрез йога, тя усеща и силната си връзка с енергиите, които допълнително подпомагат практиката й във всеки аспект. Това води Жана до посвещение и ежедневна работа с бялата светлина, включваща както Усуи Рейки системата, така и Ангелско и Дракон Рейки. Така тя достига до майсторските нива и получава сертификатите си за: Усуи Рейки Майстор Учител, също и за: Дракон Рейки Еднорог Майстор Учител.


  Как да се запишете?
  *Ако искате да се включите в това обучение, обадете ни се на някой от посочените телефони за контакт.
  *Обучението се провежда в малки групи - до 10 човека.
  *При ранно записване до 20.02.2024г. цената е - 160лв., след тази дата е 180 лв.
  *Внасянето на сумата ви гарантира запазване на място в залата.
  *Крайният срок за записване е 20.03.2024г. /датата на курса е 31.03.2024г./
  Заплащане на таксата за обучението:
  След като сте се свързали с нас, и сме ви потвърдили участието, можете да заплатите таксата.
  Заплащане - в офиса на Хридая, в сградата на Проектантска организация. Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314 /с предварителна уговорка по телефона/
  Телефон за контакти:
  Люба Комитова - 0887 689903
 • ср
  03
  апр.
  2024
  пт
  28
  юни
  2024
  12:30Център за йога и психология - Хридая
  ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ
  ПРОЛЕТ-ЛЯТО 2024
  От 03 април до 28 юни 2024г.
  Три модула по един месец
  Сряда и петък от 17:45 до 18:45ч.
  В зала Самхита, ет. 3, място в залата - 13 човека
   
  ВОДЕЩИ НА КУРСА:
  Лиляна Цветкова
  Йордан Червенков
  ЗАПОВЯДАЙТЕ на новия три-месечен курс по йога за начинаещи в Хридая - Академия!
   
  Подходящо за начинаещи и всеки, който желае да си опресни практиката и знанията за йога.
   
  Това, което се усвоява са техниките на изпълнение на АСАНИТЕ - йогийските пози, основни методи на дишане - ПРАНАЯМА и първите стъпки за постигане на РЕЛАКСАЦИЯ, по-късно и МЕДИТАЦИЯ. За периодът от три месеца вие можете да придобиете увереност и спокойствие във вашата йога практика. След това ще имате добра основа от знания и практически умения, за да можете да продължите с класическа йога или някой от другите стилове, които предлагаме в Хридая. 
  Курсът за начинаещи при нас е не само подготовка за тялото, но и предлагаме теоретична основа за разбиране на йога като цялостна система за благотворно влияние върху човека. Това е така, защото, както асаните влияят на физически план, така релаксацията влияе на нервната система за отпускане. А ние всички знаем, че когато сме спокойни умът работи по-добре, когато правим асаните правилно, те влияят на физическото здраве. И още нещо, което стои като корона на всичко свързано с йога практиките - когато започнем да правим медитативни техники, пред нас се разкриват необятните възможности на човешката природа. Неслучайно наричаме тези класове - йога за начинаещи и неслучайно има различни стилове, защото, за да изберем най-доброто за себе си е необходимо да имаме базова информация за това - кое какво означава и как се прави 🙂
  Още полезна информация:
  АСАНА / упражненията в йога - това са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основната цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти в седмицата. След няколко месеца занимания практиката може да се увеличи от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация, които са: йога нидра - йогийски сън, антармауна - вътрешна тишина, мускулна релаксация, музика и др.
   
  Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите.
  Зала „Самхита” е уютна, светла и топла зала, с капацитет – 13-14 човека. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте - постелка за практика.
  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.
  В случай че имате други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
   
  ЗАПИСВАНЕ за курса:
  Записването става с обаждане на някой от телефоните за контакти и заявяване на желанието ви за участие.
  Моля, не превеждайте таксата за курса преди да сте се свързали с нас.
   
  Крайна дата за записване за първи модул - 31.03.2024г.
  Такса - 72лв. за първия модул - от 03.04 до 27.04.2024г.
  Такса за целия курс/за трите месеца, с намаление - 192лв.
  Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата.
  Цената на еднократно посещение е 13лв.
   
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов" № 120 / сградата на Проектантска организация
  Зала "Самхита" ет. 3
   
  Начини за заплащане:
  Заплащане в брой или с карта - моля свържете се с нас, за да се уговорим за среща и да ви запазим място за курса. 
  Ако желаете да платите по банков път, първо се обадете да ви запазим място за курса.
   
  Данни за плащане по банка:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Комитова
   
  Телефони за контакт:
  0899 542075 – Лиляна Цветкова
  0887 019520 - Йордан Червенков

  0887 689903 - Люба Комитова 

  Вижте по-малко
 • пт
  26
  апр.
  2024
  19:00 - 20:15Източна Академия - Хридая, зала "Анахата"

  Заповядайте на звукова медитация с ГОНГ и ТИБЕТСКИ КУПИ

  Тема "Петте стихии – баланс за хармония на тялото и ума"

  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова

  Тази звукова медитация е насочена към стихиите – Земя-Вода-Въздух-Огън-Етер.

  Стихиите се наричат още елементи, като се има предвид, че това са енергии, изграждащи вселената. Те съществуват навсякъде, включително в хората. Всеки елемент има сила и тя се изразява в особени качества, свойства, и дори темперамент. Опознаването на стихиите, може да бъде важен момент за духовното развитие или поне разширяване на представата ни за себе си.

  Развиването на интуицията, както и преживяване за усещане на мястото и времето в пространството е една от особеностите на разбирането за петия елемент – Етер, наричан също - Дух. Докато за Водата, примерно, имаме ясна представа какво представлява, то петият елемент може само да се почувства и евентуално да се осмисли. Всяка стихия прониква в различните измерения на съществуването и когато чрез звук, светлина, аромати и движения навлезем в медитация, за нас се разкрива едно ново, отвъд-сетивно преживяване – трептящо, ефирно, трансформиращо.

  Още малко информация за звуковата медитация:

  Вибрационното поле на ТИБЕТСКИТЕ КУПИ има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от външни влияния, които ни пречат да живеем щастливо.

  Някои от нещата, които е добре да знаем за звуковите вълни на тибетските купи и гонга, са че слушайки техните звуци се променя мозъчната вълна, така както при релаксация и медитация - от Вета в Алфа и Тета. По тази причина звуковата медитация въвежда спонтанно, без усилие или специални умения в медитативно състояние. Самата вибрация на звука влияе и на кръвообращението, лимфната система и освобождава напрежението в мускулите. Възможно е да се освободят емоции - блокирани и създаващи вътрешен дискомфорт. Възможно е също, да се навлезе в по-висшите нива на съзнание, нещо към което се стремят хората, вълнуващи се от себепознание и себеосъществяване.

  ТИБЕТСКИТЕ КУПИ са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в ума и тялото.

  ГОНГЪТ има огромна пречистваща пространството сила. Докато сме в обхвата на това енергийно поле се появява възможност за дълбока вътрешна трансформация.

  ВОКАЛ – може би знаете, че човешкият глас също се счита за музикален инструмент. Гласът на всеки човек е единствен и има свое собствено трептене. Да можеш да използваш гласа си в медитация е нещо невероятно. Няма значение дали можете да пеете или не. Тук става въпрос за фината вибрация на гласа, дори когато нашепвате думи, пак излъчвате вашата уникална звукова вълна. В тази медитация ще имате възможността да се възползвате и от такава техника

  Заповядайте!

   

  Какво ви е необходимо, за да участвате?

  - Удобни дрехи

  - Одеялце или шал за намятане

  - Бутилка с вода

  - Постелка за йога

   

  Цени и записване:

  Местата в залата са 16.

  Записването е предварително.

  Краен срок за записване – 25 април 2024г.

  Такса за участие - 18лв. или маркиране на 2 посещения, с карта на Хридая.

   

  Телефони за запазване на място:

  0887 689903 - Люба Комитова

  0887 019520 - Йордан Червенков

  0899 542075 - Лиляна Цветкова

 • сб
  20
  юли
  2024
  сб
  27
  юли
  2024
  14:00Хотел "Белица" гр.Приморско

  Морски Йога Ритрийт

  Организиран от Хридая – център за йога и психология

  Теми на Ритрийта - Петте стихии, Аюрведа, Йога фундамент - стилове и техники в йога

  Дати - 20 - 27 юли, 2024г. 

  Място - Приморско - Хотел Белица***

  Местата са за 35 участника

  Подходящо за семейства и деца.


  Няколко думи за Ритрийта:

  Програмата е подготвена така, че участниците да имат възможност, както да участват в програмата, така и да се възползват от морето за почивка през юли.

  Използването на едни от най-ефективните техники за отдръпване от ежедневните грижи или просто от битовизма, допринася за спокоен вътрешен мир и баланс на емоционално, и ментално ниво. Йога и Аюрведа са древни учения за тялото и ума, който включват именно такива техники. Петте елемента, също наричани стихии, са основна тема не само в източната култура. На базата на теориите за тези  природни сили се опира и концепцията за себепознание и развитие на човека в съвременната психолоия. В природата всичко е истинно и живо. Съзнателното свързване с енергията на природата дава не просто сила, а влива жизнена енергия в тялото и освежава ума. Това повишава сензитивността на човека на много фино ниво, като усещане за част от цялото - вселената. Точно затова опознаването на петте стихии може да се окаже безценен дар, чрез който да усещаме все по-добре същността си, която изначално е свързана с природата, и  да повишим качеството на живота си.


  Дали е подходящ за вас този Ритрийт?

  Ето някой особености, които ще ви помогнат да се ориентирате:

  Подходящо за хора, които практикуват йога, както и за такива, които сега са решили да започнат с това начинание.

  Подходящо за хора, които имат интерес към темите на Ритрийта. 

  Ако имате желание за почивка и отдръпване от ежедневието, но не сте от хората, които се занимават с йога, можете да се възползвате от предложението ни за ритрийта и да се забавлявате. За тази цел имаме опция като придружители.

  Семейства с деца – в двора на хотела има градина, детски кът, басейн и шезлонги. Също така има и игрище, на което може да се играе с топка и тенис. При желание на един член на семейството да участва в практиките, а другите да си почиват, имаме предвидена отстъпка за не-практикуващите.


  Какво включва програмата:

  • Йога фундамент – два уъркшопа. Включват теория и практика на основните понятия в йога, техники за изпълнение на йога асаните, дишане и релаксация;
  • Сутрешна йога – шест практики – раздвижва и зарежда тялото с енергия за целия ден;
  • Мандала йога – стихии. Акцентът е във връзката на елементите с упражненията.
  • Ин йога – съвременен стил с подчертано въздействие върху меридианите и акупресурните точки.
  • Йога и Аюрведа – Петте елемента в Аюрведа. Определяне на личната конституция.
  • Танцова медитация - стихии.
  • Медитация с гонг и тибетски купи.
  • Разходка до Бегликташ (силно енергийно място) с медитация.

  Още малко за темата на Ритрийта – Петте елемента

   Стихиите се наричат също и елементи.  Има се предвид, че това са енергиите, изграждащи вселената. Те съществуват навсякъде, включително и в нас. Всеки елемент има сила и тя се изразява в особени качества, свойства и темперамент. Опознаването на стихиите разширява представата за същността на човека.

  Петте елемента според Аюрведа са: Земя – Вода – Огън – Въздух – Етер.

  Развиването на интуицията, както и преживяване за усещане на мястото и времето в пространството е една от особеностите на разбирането за петия елемент – Етер, наричан също – Дух.  Докато за Водата, примерно, имаме ясна представа какво представлява, то петият елемент може само да се почувства и евентуално да се осмисли. Всяка стихия прониква в различните измерения на съществуването и когато чрез звук, светлина, аромати и движения навлезем в медитация, за нас се разкрива едно ново, отвъд-сетивно преживяване – трептящо, ефирно, трансформиращо.

  Водещи:

  Люба Комитова - Йога учител и психолог

  Мария Кирова-Червенкова - Йога треньор, музикант, юрист

  Йордан Червенков - Йога треньор и масажист

  Лиляна Цветкова - Йога инструктор и масажист

  Георги Николов - Йога инструктор, практикуващ във Финландия

  Повече за нас вижте  тук 


  За  хотел „Белица“ Мястото на хотела е на 5 мин. до центъра на Приморско и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с голяма градина с цветя и дървета, басейн, шезлонги, открит фитнес и детски кът. Има и игрище подходящо за игри с топка и тенис. Ползването на басейна, шезлонгите, игрището и фитнеса са към пакетната цена.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела. Медитациите – в залата, на брега на морето и Бегликташ.


  Записване и запазване на място

  Цени на човек за двойна или тройна стая

  За настаняване в такъв тип стая няма възможност за заявка само за едни човек, тъй като не можем да знаем дали ще има друг желаещ да бъде настанен в една стая с непознат.

  7 нощувки - 765лв. ранно записване до 31 май 2024г., след тази дата – 825лв.

  6 нощувки - 690лв. ранно записване до 31 май 2024, след тази дата – 750лв.

  Самостоятелна стая:  

  7 нощувки - 1045лв.  – ранно записване до 31 май 2024, след тази дата – 1105лв.

  6 нощувки - 930лв. – ранно записване до 31 май 2024, след тази дата - 990лв.

  Деца – от 2 до 12г. 

  На редовно легло:

  6 нощ.  418лв.

  7 нощ. 471лв.

  На доп. легло:

  6 нощ. 292лв.

  7 нощ. 324лв.

  Цената включва: Нощувките + закуски и вечери, + ползавне на басейна в хотела, както и всичко упоменато в описанието за х. Белица; + всичко предвидено в програмата.

  Заплащане:

  За да направите вашата заявка, моля попълнете формуляра 

  Можете за заплатите цялата сума или 50% от сумата на банковата сметка на Хридая, във формуляра. 

  Можете също да заплатите в брой, в офисани в Бургас на адрес: гр. Бургас, бул. Ст. Стамболов 120, ет. 3

  Необходимо е да се свържете с нас на посочения за контакти телефонен номер.

  Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова