Event Information:

 • пн
  09
  мар.
  2020
  вт
  09
  юни
  2020

  Йога за Начинаещи - НОВ курс

  19:15 до 20:15 часаСтудио "Самхита" в "Проектантска организация" ет.3

  Скъпи приятели, съобразяваме се с извънредната ситуация и наредбата на кмета на Община Бургас да бъдат временно преустановени масовите активности на закрито. В тази връзка временно са преустановени йога практиките по настоящия курс за начинаещи.

  Веднага щом имаме възможност ще възобновим часовете в „Хридая“. До тогава можете да практикувате online йога с нас в Youtube канала  „Йога Хридая“  и във Facebook в затворената ни група „Он лайн класове в Хридая“.

  Оставаме на разположение при въпроси и насоки как да практикувате в домашни условия.

  Екип на Хридая

  Дните и часовете са: Понеделник и сряда от 19:15 - 20:15ч.
  Място: Студио "Самхита", ет. 3
  Инструктори: Деси Петкова и Данчо Червенков
  ----------------------------------------------------------------------------
  Какво представляват курсовете по йога и за кого са подходящи?

  Всеки, който желае да се занимава с йога може да се запише и да практикува йога в тези часове.

  Първо ниво дава основни познания за изпълнението и въздействието от асаните. Второ ниво е по-задълбочена работа върху тялото и ума, навлиза се в същината на йога.
  Основният курс се провежда по цялостна програма позната като Интегрална йога, която включва работа с физическото тяло чрез АСАНИ, практики с ДИШАНЕ – пранаяма, РЕЛАКСАЦИЯ с успокояващо влияние върху вътрешния мир и още – бандхи, мудри, медитации и очистващите практики. Основният курс е подходящ за хора, които не са се занимавали или имат само общи познания за йога. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно на всички, които следват принципите и техниките на изпълнение. Възрастта не е пречка за практикуване на йога, защото всеки намира своето място и своята практика според способностите и усещанията си.

  Йога е древна наука за тялото и ума, поднасяща ни безценна мъдрост и разбиране не само за това как функционира тялото ни и как да го поддържаме добре здравословно, а и как да се чувстваме пълноценни и хармонични със себе си и другите около нас.

  Информация за практическата част:
  Изучаване на АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.

  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антармауна, мускулна релаксация, музикален подход.

  МЕДИТАЦИЯ – ще имате възможност да посещавате специални часове за медитация и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.
  Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.

  ПЪТЕКАТА НА ЙОГА – принципи и възгледи от миналото до наши дни. „Осморният път“ – цялостната система – Яма, Нияма, Асана, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, Дхяна, Самадхи.
  ________________________________________
  Записване и такса за курса:
  Можете да заплатите целия курс /три месеца/ - 168лв.
  Можете да заплатите част от курса като използвате месечните карти - 8 посещения за 56лв.
  Еднократните посещения са на 9лв., като трябва предварително да се запази място в залата, ако има места.
  _________________________________________
  Още полезна информация:
  В зала "Самхита" има място за спокойно практикуване на йога за 14 човека. Разполагаме с постелки за йога. Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога.

  Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията. В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

  Записаните за курса са с гарантирано място в залата.
  _____________________________________________________
  Начини на заплащане:
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни.

  При заплащане по банков път, нашите данни са следните:
  Българо-американска кредитна банка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  Титуляр на сметката: "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  Седалище и адрес на управление: гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" №120
  МОЛ: Люба Шулева-Комитова

  За повече информация и записване:
  Богдан Героев – 0883 362 554
  Люба Комитова - 0887 689 903

  ВАЖНО!
  Курсът се провежда в посочения период от време.
  Ние не носим отговорност за пропуснатите по лични причини часове.
  В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, поради които не можете да посещавате йога практиките, молим да бъдем уведомени предварително. В такива случаи можем да възстановим част от пропуснатите посещения в по-късен етап.

  Благодарим Ви за вниманието и отделеното време, да се запознаете с нашето предложение!