Event Information:

 • пн
  06
  юли
  2020

  Йога за начинаещи и средно напреднали - от 6-ти юли 2020

  17:45 до 18:45 часаЙога център Хридая, зала Анахата

  ОСНОВЕН КУРС ПО ЙОГА - 8 урока  

  Начало - 06 юли 2020г.

  Дни и часове: понеделник и сряда  от 17:45ч. (продължителност 60мин.)

   В зала "Анахата" /Проектантска организация, ет.6/

  Йога учител: Люба Комитова

  Какво включва курсът? Основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап; йога за гърба; основен комплекс от асани, подходящи за ежедневна практика; пранаямадихателни практики; ; основни бандхи - места за концентриране на енергията, йога нидрарелаксация и първи стъпки в медитацията.

  Програмата на този основен курс по йога е подходяща за начинаещи и средно напреднали. 

  Какво да очаквате от курса?
  АСАНА – упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица – в началния етап, а след няколко месеца занимания – от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел да усетим как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога има специален дял, който се занимаве със спокойствието на ума. Това се релаксациите, за които се използват методи за отдръпване от напреженията и балансиране на напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.
  МЕДИТАЦИЯ – В този курс ще направим няколко важни стъпки в процеса за овладяване на медитацията. Използавт се мудри и музика, които да помогнат развиването на умения за медитация.
  ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когато говорим за храненето? Гледната точка на йога за храненето е различна от диетите. В йога се набляга на здравословното хранене, при което се извличат максимално необходимие за тялото вещества и се търси начин за детоксикиране. Науката, която се занимава с пълноценното и правилно хранене е Аюрведа, на която ще обърнем внимание в някой от часовете.

  Този курс е възможност да навлезете в света на йога.

  Като илюстрация за смисъла от пракитката, споделям тази мисъл: "Един грам практика е повече от един тон теория." Свами Шивананда

  ________________________________________
  Записване и запазване на място в курса:
  Записването става с обаждане по телефона на някой от написаните по-долу телефонни номера за контакти или с попълване на ФОРМУЛЯР ЗА УЧАСТИЕ.

  Следваща стъпка е заплащането на курса, който е 8 посещения, на стойност 56лв.

  Пропуснатите часовете, по причини независещи от нас, не се компенсират. В случай че се налага да отсъствате, трябва предварително (най-късно 24ч. преди практиката) да се обадите на инструктора и да предупредите, за да можете да си ползвате часа в друг ден.  

  Заплащане:

  Можете да платите в брой или с карта в зала „Анахата“.
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД 

   IBAN: BG35BGUS91601006196400

  За информация и записване:
  Богдан Героев - 0883 362554

  Люба Комитова – 0887 689903