Event Information:

 • пт
  27
  ное.
  2020

  Йога терапия - здраво тяло и здрав дух

  17:45 до 18:45 часаЙога център "Хридая", зала Анахата, ет. 6

  Йога терапия в духа на източната философия и западната култура 

  Водещ - Люба Комитова

  Има много начини да направим нещо за себе си.

  Това, което Ви предлааме е да опитате с йога. 

  Може би вече имате някаква представа, с какво се занимава йога, а може би не, но сега сте решили, че е настъпил моментът да стъпите на постелката за йога и да се потопите в необянтия свят на едно от най-древните учения за тялото и ума. 

  Йога терапията е насочена към поддъжане на добро здраве и баланс на емоционално и мисловно ниво. Едва ли има човек в съвременния свят, който да не е чувал за ползата от практиуването на асаните - йогийските пози. Това е първата ни задача - да намерим най-блаоприятните асани, събразани с личните способности.  Всеки човек има своя уникална система от тяло-емоция-ум. Когато практикуваме йога ние трябва да се съобразяваме преди всичко с потребностите и възможностите на тялото си, които са уникални и не бива да се сравняваме с другите, защото сме различни и защото доброто за един не е добро за друг. 

  В класовете по йога терапия ще можете да опознаете по-добре тялото си и да му отдадете нужното внимание като практикувате Вашите асани в пълен синхрон с гласа на тлото Ви.

  Второто нещо, към което се стремим е вътрешния комфорт. Не е тайна, че когато психиката на човек е здрава, тялото също е здраво. Това в йога се счита за нещо съвсем естествено, защото цялостната структура на човека включва три измерения - тяло, емоции и ум, и те не могат да бъдат разглеждани поотделно. По тази причина ние практикуваме асани за физическото тяло, правим дихателни упражнения за вътрешен баланс на енергиите и релаксация, за ума. Има и други техники, които постепенно във времето навлизат в практиката, като например - медитация и тренинги за работа с различни проблеми...  Все от някъде трябва да започнем 🙂 

  Тези класове са подходящи за Вас, ако:

  Искате да имате изправен гръб и тонус на мускулите;

  Желаете да огъвкавите тялото си, така че да се чувствате подвижни и леки;

  Искате да направите нещо за физическото си здраве;

  Търсите начин да релаксирате ума си; 

  Имате нужда от хармония на емоционално ниво...

  Можем да продължим списака, но едва ли е необходимо. Йога терапията е насочена към човека като цяло и в това е нейната сила.

  Практиката ще се осъществява в петък от 17:45ч. в зала "Анахата", основната зала на "Хридая"

  Ще можете да практикувате в залата или онлайн, ако това ви устройва повече.

  За да използвате онлайн практика ще трябва да се обадите поне три дни преди денят, в който искате да участвате. Ние ще ви добавим в групата за онлайн класове и така ще имате достъп.

  Как да се запишете?

  Обадете се на телефона посочен за контакти и готово 🙂

  Такса за едно присъствие - 9лв.

  Карта за 4 посещения (за един месец) - 30лв.

  Телефон за контакти - 0887 689903, Люба Комитова