Event Information:

 • сб
  27
  май
  2023

  ЧАКРИТЕ и ЕМОЦИОНАЛНИЯТ БАЛАНС - ЕДНОДНЕВЕН СЕМИНАР

  13:00 - 17:00Източна Академия - Хридая, зала "Анахата"

   ЧАКРИТЕ и ЕМОЦИОНАЛНИЯТ БАЛАНС

  27 май 2023г. събота, от 13:00 до 17:00ч. 

  В зала Анахата

  Водещ - Люба Комитова

  Какво означава думата чакра? Преводът на думата е - колело, но се има предвид невидимото за очите енергийно завихряне, което играе важна роля за физическото, емоционалното и менталното ни състояние. Чакрите са описвани в древни текстове и за тяхното съществуване има много източници, от които можем да почерпим информация. Това, с което ние ще се занимаем е теоретичната онова и как практически можем да работим с чакрите. За да разберем по-добре какво са чакрите можем да направим съпоставка с емоциите и мислите си, които също като чакрите са невидими, но съществуват. Вероятно сте забелязали, че когато сте спокойни обикновено не мислите за неприятни неща, а сте приятно отпуснати в нещо като лек транс, без значение какво ви е повлияло, за да ви е така добре. Ако обаче внезапно чуете лоша новина или просто се замислите за някакъв проблем, веднага това спокойно състояние ще изчезне и на негово място ще се появят негативни емоции и вие ще се почувствате тревожни, тъжни или дори гневни. Медицината обяснява тези състояния със стрес-хормоните, които се отделят от надбъбречните жлези. Това разбира се е точно така, но в науките за себепознанието, като йога примерно, които описват чакрите и надите - енергийните потоци, се казва, че това което виждаме на материален план има и по-фина структура, тоест не е само материя. Тоест, за да се стигне до там, че една мисъл да може да ни смени настроението, е необходимо нещо, през което преминава този мисловен импулс и след това идва реакцията на физически план. Това става чрез нервната система, но и тя е материя, а по-фината структура е по-скоро от флуиди, които наричаме потоци - нади. Чакрите и надите са именно това - фина система. Затова е правилно да се каже, че чакрите са психически енергийни центрове, а надите - енергийни потоци.

  Да работиш добре с чакрите означава да разбираш функциите им. Означава също да развиеш усещане за тяхното съществуване и да влияеш съзнателно на физическата реакция, което означава да владееш емоциите и мислите си.

  Нашата задача в тези семинари е да се научим да чувстваме връзката на чакрите с емоционалните ни състояния. Това ще повиши нивото на емоционалната ни интелигентност и съответно ще бъдем много по-спокойни и уравновесени отколкото преди да имаме тази опитност.

  Какво включват семинарите?

  Всеки модул има лекция по темата и практически упражнения - техники за дишане, движение, утвърждения и медитации.

  Първи модул на 27.05.2023г., от 13:00 до 17:00ч. - Чакри и нади / Основните чакри - функции; Основните нади - дихателни упражнения с надите. Медитация с чакрите - хармония.

  За водещия

  Люба Комитова е магистър психолог по консултативна психология, дипломирана в ПУ "Паисии Хилендарски", гр. Пловдив и психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер - трето ниво. Дейността на Люба е психотерапия и йога. Тя работи с групи и индивидуално, както и провежда ритрийти, тренинги за себепознание и семинари, психотерапия и консултации, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента - Източна Академия - Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики - Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата. 


  Записване и запазване на място:

  За да запазите място е необходимо да се обадите на посочения за контакти телефон. Броя на хората в залата е до 16 човека

  Крайна дата за записване - 25 май 2023г. Цена за участие 40лв. 

  Телефон за контакт: 0887 689903, Люба Комитова