Event Information:

 • ср
  10
  ян.
  2024
  ср
  27
  мар.
  2024

  Йога за бременни

  16:30 - 17:30Хридая - зала Мандала

  Специално за Вас - бъдещи майки, предлагаме класове по йога за бременни 🙂

  Йога учител - Люба Комитова

  Ден - сряда

  Място - Зала Мандала, в Хридая

  Час - 16:30 - 17:30

  Необходимо е предварително записване!

   

  Какво е необходимо да знаете за йога за бременни?
               По време на този период – бременността, в организма на жената настъпват промени, които ограничават движенията до някаква степен (особено, ако жената е свикнала със силови упражнения или повече натоварване на тялото). В йога има специално подбран комплекс от асани (упражненията в йога се наричат – асани), които могат да се изпълняват по време на бременността. По този начин жената, която очаква дете има възможността да практикува йога и това да тонизира мускулатурата й през този период.

              Освен физическите упражнения в часовете за йога за бременни са включени пранаяма и релаксация, а понякога и медитация. Пранаяма е дял в йога, който се занимава с дихателните техники. Ние предлагаме няколко важни пранаяма упражнения, които внасят спокойствие и баланс в емоционалното състояние на жената, както и да се използват по време на раждането, ако е необходимо 

              Релаксацията и медитацията също влияят върху вътрешния мир и помагат да се поддържа добро настроение, което точно в този период е променливо и по-чувствително.

              Напоследък доста се говори колко е важно да има съзнателен контакт между бъдещата майка и плода, които през целия период, а и дълго след това, са свързани не само физически, но и духовно. В тази връзка медитацията дава прекрасна възможност за постигане на тази невидима, но много важна комуникация между двете свързани души – майка и дете.

  Заповядайте на йога за бременни 


  Записване и запазване на място:

  Записване и запазване на място:

  Таксата за едно посещение в група е 15лв.

  Индивидуална йога практика за бременни - 50лв.

  Необходимо е предварително записване!

  Тел. за запиване:
  0887 689903 – Люба Комитова


  Ролята на йога за бъдещата майка

  статия 


  Магията на живота

  Едва ли има нещо, с което може да се сравни нежното очакване на детето. Това което се случва в организма на жената през бременността се отразява на развиващото се малко същество в нея. Нейното безпокойство, нейните притеснения и вълнения са и негови преживявания. Ако тя е щастлива и то е щастливо. Ако тя страда и то страда. Емоционалната връзка между майката и бебето е реална и силна. От нейния вътрешен мир зависи и неговото хармонично развитие. Въпреки че, информацията за необходимостта от радостни изживявания по време на бременността е масова, дали действително жените, носещи в себе си живот, намират вътрешна хармония.

  Йога е наука за тялото и ума, която се практикува от векове и истина е че чрез йога можем да стигнем до спокойна и ясна преценка на реалността и да я приемем без това да причинява ненужни страдания. Смисълът от йогийските практики е в прилагането на самите практики и техники, дадени ни от древните мъдреци като послание за начин на живот в синхрон с природните закони.
  Бременността е нормално и изпълнено с емоции състояние на жената. В този период практикуването на йога поддържа и тонизира мускулите, които могат да се отпуснат и след бременността времето за възстановяване да е дълго и неприятно. Вътрешните органи се повлияват благоприятно от леките и внимателно изпълнени пози. Позите /асани/ са предвидени за моментното състояние на жената и подготвят за раждането.
  Вътрешният мир, така важен за бременността, се успокоява и се провокира оптимистично мислене, чрез практиката йога нидра – релаксация на тялото и ума. Йога успешно се практикува по време на бременност и е начин да направим нещо за себе си в този изключителен период от живота си.

  Йога е подарък, който можем да си направим по време на бременността. Леките и плавни упражнения са подходящи за този така важен период от живота на жената. Дори никога да не сте практикували йога, тази кратка програма ще ви е полезна и приятна. Основният акцент е върху поддържането на добра физическа форма, мускулите да бъдат тонизирани и да не се загуби подвижността на тяло.

  Автор: Люба Комитова