Предстоящи събитияВсички събития
Записване за участие в събитие
 • нд
  25
  авг.
  2024
  пт
  30
  авг.
  2024
  14:00Хотел Лион, Боровец

  Организирано от ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ - ХРИДАЯ

  "В ПРЕГРЪДКАТА НА ПЛАНИНАТА"

  Водещи ТЕМИ:

  Йога за всеки - три стила практики - техники и методи

  Психология - вътрешното семейство и гласът на вътрешното дете; Родова терапия - тренинг

  От 25 до 30 август 2024г. шест дни – пет нощувки в хотел Лион****, Боровец

  Местата за Ритрийта са за 30 човека.

  Подходящо за самостоятелно и семейно участие, както и за деца.

  Програмата включва:

  Йога – Класическа практика, Виняса флоу, Ин йога и Денс медитация на тема – Елементите на природата; Медитация – теория за медитацията и практика на няколко метода за навлизане в медитативното състояние; Разходки в планината; Дихателни техники – контрол на дъха и ума; Психологичен тренинг – Родова терапия и вътрешното семейство; почивка - СПА и разходки в Прегръдката на планината.

  Всяка практика и тема в този ритрийт са насочени към вътрешната хармония. Техниките за дишане и медитация провокират на много фино ниво активиране на хормоните на щастието, което води по естествен начин до спокойствие. Всеки човек се нуждае от релаксация, особено в днешно време и ние ще ви запознаем с едни от най-работещите методи за тази цел, а вие ще можете да правите това сами, след като имате необходимата информация и опит.

  Относно йога практиките – това, което ви предлагаме са няколко стила в йога и включват техника на изпълнение, концентрация и дишане. Всеки стил е с определена насоченост. Класическата йога е универсална /интегрална йога/ и дава цялостна представа за това какво включва една йога практика. Виняса флоу – стил с повече динамика и преминаване от поза в поза. В този стил са съчетани – асана – пранаяма - дишане, концентрация и насочване на вниманието. Психологичната  част е свързана с понятията Психосоматика и Вътрешното семейство. Психосоматиката е връзката на тялото с психиката и как едното влияе на другото. Много от тревожните състояния и здравословни проблеми са психосоматични. Ще разгледаме тази тема и ще направим тренинг за себепознание и за трансформация в желаната позитивна посока. Родовата терапия е свързана със понятията - вътрешното дете, вътрешното семейство и тренинги за освобождавне от блокажите на миналото. Казано с други думи - това е нещо като да започнеш начисто, нещо като рестарт на духовен план. Смисълът, който стои зад всичко това е да дадем шанс на свободната воля.

  За разходките в планината – Планираме да отидем до хижа Мусала, до Царска Бистрица и Самоков. Може да се отиде и до Бели Искър. При хубаво време ще осъществим тези разходки. И тъй като хотелът е разположен сред самата гора, винаги когато пожелаете можете да се поразходите наоколо и да усетите връзката с природата още по-силно. 

  Основната ни цел е да постигнем спокойствие и баланс, усещайки прегръдката на планината около нас.

  *Програмата може да бъде променяна/адаптирана на място, при нужда.

  Екип на Хридая:

  Люба Комитова – Психолог – психотерапевт и йога учител

  Мария Червенкова – Юрист и йога треньор

  Йордан Червенков – Масажист и йога треньор                                                                    

  Информация за водещите вижте тук.


  Мястото, което избрахме тази година е хотел Лион, Боровец. Разположен е в едно от най-спокойните и живописни места в курорта, заобиколен от вековна борова гора. Целогодишно, хотелът предлага на своите гости комбинация от спокойствие и уединеност, необходими за една пълноценна почивка. Със своята съвременна концепция за уелнес услуги, комплексът е идеалната дестинация за релакс, семейна почивка или ски ваканция. След ден, прекаран в планината, лоби барът e чудесно място за отпускащи разговори в приятна компания. Лятната тераса разкрива удивителен изглед към горите на Рила планина. 

   


  Записване и запазване на място за 5-те нощувки. Вижте по-долу какво включва цената.

   

  За двойна стая (за един човек)

  • Ранно записване до 20.06.2024 - цена - 750лв.

  След тази дата цената е 800лв.

  • Настаняване на човек, също и за деца над 12г. на допълнително легло в двойна стая - 640 лв. 

  За единична стая

  • Ранно записване до 20.06.2024 - цена 995лв.След тази дата цената е 1045лв. 

  Цени за деца / тези цени няма да се променят след датата за ранно записване/.

  • Деца до 4 години се настаняват безплатно.Едно дете от 4 до 12години, на допълнително легло в стая с двама възрастни се настанява безплатно.Две деца от 4 до 12 години, на допълнителни легла в стая с двама възрастни, се настаняват на 300лв. на дете, за петте нощувки.При настаняване на дете до 12години в двойна стая с един възрастен, на редовно легло, цената е 475лв. ! За семейства - може да се ползва отстъпка ! Може да се изготви семейна оферта. За тази цел трябва да се свържете с нас.

  Цената включва:

  • Пет нощувки със закуска и вечеря на блок маса;
  • Всичко включено в програмата на ритрийта - йога практики, лекции, медитации, психологически тренинг;
  • Басейн, фитнес, сауна парк – финландска сауна и билкова сауна, парна баня и релакс зона; охраняем паркинг; интернет.  

  Цената НЕ включва: транспортни разходи и таксите при посещение на забелижителности и разходките - лифт и др.


  Как да се запишете?

  За да се запишете за ритрийта, моля, свържете се с нас като се обадите на телефона за контакти и попълнете формуляра - формуляр за записване. Следващата стъпка е внасяне на капаро 50% от сумата в период от 5 дни след заявката за участие. Доплащането на остатъка е до 20.07.24г.

  Заплащане:

  Може да платите и в брой и на ПОС терминал в офиса на Хридая, в гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов“ 120 ет. 3, стая 314

  За заплащане по банка, моля свържете се с нас.

  За повече информация позвънете на посочения телефони за контакти:

  Люба Комитова - 0887 689903

  При неспазване на условията за записване и капариране на място заявката ще се счита за невалидна.

  Виж повече
 • сб
  20
  юли
  2024
  сб
  27
  юли
  2024
  14:00Хотел "Белица" гр.Приморско

  Морски Йога Ритрийт

  Организиран от Хридая – център за йога и психология

  Теми на Ритрийта - Петте стихии, Аюрведа, Йога фундамент - стилове и техники в йога

  Дати - 20 - 27 юли, 2024г. 

  Място - Приморско - Хотел Белица***

  Местата са за 35 участника

  Подходящо за семейства и деца.


  Няколко думи за Ритрийта:

  Програмата е подготвена така, че участниците да имат възможност, както да участват в програмата, така и да се възползват от морето за почивка през юли.

  Използването на едни от най-ефективните техники за отдръпване от ежедневните грижи или просто от битовизма, допринася за спокоен вътрешен мир и баланс на емоционално, и ментално ниво. Йога и Аюрведа са древни учения за тялото и ума, който включват именно такива техники. Петте елемента, също наричани стихии, са основна тема не само в източната култура. На базата на теориите за тези  природни сили се опира и концепцията за себепознание и развитие на човека в съвременната психолоия. В природата всичко е истинно и живо. Съзнателното свързване с енергията на природата дава не просто сила, а влива жизнена енергия в тялото и освежава ума. Това повишава сензитивността на човека на много фино ниво, като усещане за част от цялото - вселената. Точно затова опознаването на петте стихии може да се окаже безценен дар, чрез който да усещаме все по-добре същността си, която изначално е свързана с природата, и  да повишим качеството на живота си.


  Дали е подходящ за вас този Ритрийт?

  Ето някой особености, които ще ви помогнат да се ориентирате:

  Подходящо за хора, които практикуват йога, както и за такива, които сега са решили да започнат с това начинание.

  Подходящо за хора, които имат интерес към темите на Ритрийта. 

  Ако имате желание за почивка и отдръпване от ежедневието, но не сте от хората, които се занимават с йога, можете да се възползвате от предложението ни за ритрийта и да се забавлявате. За тази цел имаме опция като придружители.

  Семейства с деца – в двора на хотела има градина, детски кът, басейн и шезлонги. Също така има и игрище, на което може да се играе с топка и тенис. При желание на един член на семейството да участва в практиките, а другите да си почиват, имаме предвидена отстъпка за не-практикуващите.


  Какво включва програмата:

  • Йога фундамент – два уъркшопа. Включват теория и практика на основните понятия в йога, техники за изпълнение на йога асаните, дишане и релаксация;
  • Сутрешна йога – шест практики – раздвижва и зарежда тялото с енергия за целия ден;
  • Мандала йога – стихии. Акцентът е във връзката на елементите с упражненията.
  • Ин йога – съвременен стил с подчертано въздействие върху меридианите и акупресурните точки.
  • Йога и Аюрведа – Петте елемента в Аюрведа. Определяне на личната конституция.
  • Танцова медитация - стихии.
  • Медитация с гонг и тибетски купи.
  • Разходка до Бегликташ (силно енергийно място) с медитация.

  Още малко за темата на Ритрийта – Петте елемента

   Стихиите се наричат също и елементи.  Има се предвид, че това са енергиите, изграждащи вселената. Те съществуват навсякъде, включително и в нас. Всеки елемент има сила и тя се изразява в особени качества, свойства и темперамент. Опознаването на стихиите разширява представата за същността на човека.

  Петте елемента според Аюрведа са: Земя – Вода – Огън – Въздух – Етер.

  Развиването на интуицията, както и преживяване за усещане на мястото и времето в пространството е една от особеностите на разбирането за петия елемент – Етер, наричан също – Дух.  Докато за Водата, примерно, имаме ясна представа какво представлява, то петият елемент може само да се почувства и евентуално да се осмисли. Всяка стихия прониква в различните измерения на съществуването и когато чрез звук, светлина, аромати и движения навлезем в медитация, за нас се разкрива едно ново, отвъд-сетивно преживяване – трептящо, ефирно, трансформиращо.

  Водещи:

  Люба Комитова - Йога учител и психолог

  Мария Кирова-Червенкова - Йога треньор, музикант, юрист

  Йордан Червенков - Йога треньор и масажист

  Лиляна Цветкова - Йога инструктор и масажист

  Георги Николов - Йога инструктор, практикуващ във Финландия

  Повече за нас вижте  тук 


  За  хотел „Белица“ Мястото на хотела е на 5 мин. до центъра на Приморско и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с голяма градина с цветя и дървета, басейн, шезлонги, открит фитнес и детски кът. Има и игрище подходящо за игри с топка и тенис. Ползването на басейна, шезлонгите, игрището и фитнеса са към пакетната цена.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела. Медитациите – в залата, на брега на морето и Бегликташ.


  Записване и запазване на място

  Цени на човек за двойна или тройна стая

  За настаняване в такъв тип стая няма възможност за заявка само за едни човек, тъй като не можем да знаем дали ще има друг желаещ да бъде настанен в една стая с непознат.

  7 нощувки - 825лв.

  6 нощувки - 750лв.

  Самостоятелна стая - всички самостоятелни стаи са заети.

  Деца – от 2 до 12г. 

  На редовно легло:

  6 нощ.  418лв.

  7 нощ. 471лв.

  На доп. легло:

  6 нощ. 292лв.

  7 нощ. 324лв.

  Цената включва: Нощувките + закуски и вечери, + ползавне на басейна в хотела, както и всичко упоменато в описанието за х. Белица; + всичко предвидено в програмата.

  Заплащане:

  За да направите вашата заявка, моля попълнете формуляра 

  Можете за заплатите цялата сума или 50% от сумата на банковата сметка на Хридая, във формуляра. 

  Можете също да заплатите в брой, в офиса ни в Бургас на адрес: гр. Бургас, бул. Ст. Стамболов 120, ет. 3

  Необходимо е да се свържете с нас на посочения за контакти телефонен номер.

  Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова

  Виж повече
 • сб
  22
  юни
  2024
  09:00 - 12:30Морска градина - Флора, Бургас

  Каним ви да честваме заедно Международния ден на йога
  Заповядайте на 22 юни(събота) от 9:00 – 12:30ч. в зала 6 на Флора Бургас.

  Програма:
  - 09:00ч. - 10:00ч. – Йога практика и дихателни упражнения на открито (поляната до Флората).
  - 10:15ч. – Официално откриване в зала 6 на Флора Бургас с музикална част – Въздействието на музиката в йога и артистични демонстрации от йога съчетания.
  - 11:30ч. – 12:30ч. – Лекция „Автентична и модерна йога” и Творческа медитация.
  - 12:30 - Закриване
   
  За поредна година светът отбелязва Международния ден на йога − здравословната практика, обявена от ЮНЕСКО за част от нематериалното културно наследство на човечеството. Официалната дата е 21 юни – деня на лятното слънцестоене. Събитията, посветени на празника обикновено започват дни преди и след това. България ще отбележи Международния ден на йога с редица инициативи и практики, организирани в много населени места у нас, под патронажа на посланика на Република Индия Н. Пр. г-н Санджай Рана. Събитието се организира от посолството на Република Индия в сътрудничество и с прякото участие на редица правителствени и неправителствени организации, сред които са Българска федерация по йога, Асоциация „Индия”, Индологическа фондация „Изток-Запад” и др.
  Нашето желание е всеки желаещ да се докосне до магията на йога и да почувства благотворното влияние на асаните (упражненията), дишането и медитацията.
   
  ВХОД – СВОБОДЕН
   
  ЗАПОВЯДАЙТЕ!
  Виж повече
 • пт
  26
  апр.
  2024
  19:00 - 20:15Източна Академия - Хридая, зала "Анахата"

  Заповядайте на звукова медитация с ГОНГ и ТИБЕТСКИ КУПИ

  Тема "Петте стихии – баланс за хармония на тялото и ума"

  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова

  Тази звукова медитация е насочена към стихиите – Земя-Вода-Въздух-Огън-Етер.

  Стихиите се наричат още елементи, като се има предвид, че това са енергии, изграждащи вселената. Те съществуват навсякъде, включително в хората. Всеки елемент има сила и тя се изразява в особени качества, свойства, и дори темперамент. Опознаването на стихиите, може да бъде важен момент за духовното развитие или поне разширяване на представата ни за себе си.

  Развиването на интуицията, както и преживяване за усещане на мястото и времето в пространството е една от особеностите на разбирането за петия елемент – Етер, наричан също - Дух. Докато за Водата, примерно, имаме ясна представа какво представлява, то петият елемент може само да се почувства и евентуално да се осмисли. Всяка стихия прониква в различните измерения на съществуването и когато чрез звук, светлина, аромати и движения навлезем в медитация, за нас се разкрива едно ново, отвъд-сетивно преживяване – трептящо, ефирно, трансформиращо.

  Още малко информация за звуковата медитация:

  Вибрационното поле на ТИБЕТСКИТЕ КУПИ има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от външни влияния, които ни пречат да живеем щастливо.

  Някои от нещата, които е добре да знаем за звуковите вълни на тибетските купи и гонга, са че слушайки техните звуци се променя мозъчната вълна, така както при релаксация и медитация - от Вета в Алфа и Тета. По тази причина звуковата медитация въвежда спонтанно, без усилие или специални умения в медитативно състояние. Самата вибрация на звука влияе и на кръвообращението, лимфната система и освобождава напрежението в мускулите. Възможно е да се освободят емоции - блокирани и създаващи вътрешен дискомфорт. Възможно е също, да се навлезе в по-висшите нива на съзнание, нещо към което се стремят хората, вълнуващи се от себепознание и себеосъществяване.

  ТИБЕТСКИТЕ КУПИ са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в ума и тялото.

  ГОНГЪТ има огромна пречистваща пространството сила. Докато сме в обхвата на това енергийно поле се появява възможност за дълбока вътрешна трансформация.

  ВОКАЛ – може би знаете, че човешкият глас също се счита за музикален инструмент. Гласът на всеки човек е единствен и има свое собствено трептене. Да можеш да използваш гласа си в медитация е нещо невероятно. Няма значение дали можете да пеете или не. Тук става въпрос за фината вибрация на гласа, дори когато нашепвате думи, пак излъчвате вашата уникална звукова вълна. В тази медитация ще имате възможността да се възползвате и от такава техника

  Заповядайте!

   

  Какво ви е необходимо, за да участвате?

  - Удобни дрехи

  - Одеялце или шал за намятане

  - Бутилка с вода

  - Постелка за йога

   

  Цени и записване:

  Местата в залата са 16.

  Записването е предварително.

  Краен срок за записване – 25 април 2024г.

  Такса за участие - 18лв. или маркиране на 2 посещения, с карта на Хридая.

   

  Телефони за запазване на място:

  0887 689903 - Люба Комитова

  0887 019520 - Йордан Червенков

  0899 542075 - Лиляна Цветкова

  Виж повече
 • чт
  28
  мар.
  2024
  вт
  21
  май
  2024
  17:45 - 18:45Център за йога и психология - Хридая
   
  ЗАПОВЯДАЙТЕ на курс по йога за начинаещи в Хридая - Академия!
  Йога е древна наука свързана с опознаване и развитие на човешките способности. Едно от най-разпространените схващания за йога е физическата й страна. Това са упражненията - АСАНИТЕ, които през последните години придобиват все повече популярност, защото практикуването им оказва благоприятно влияние върху здравето и гъвкавостта на човешкото тяло! Освен асаните ние Ви предлагаме и ДИХАТЕЛНИ упражнения - Пранаяма, и РЕЛАКСАЦИЯ, както и някой основни медитативни техники.

  Дни и часове:
  Вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч.
  Начало на второ ниво - 28.03.2024г. до 21.05.2024г. 
  Мястото на курса е зала Самхита, в която могат да практикуват до 13 човека. 
   
  ВОДЕЩИ НА КУРСА:
  Люба Комитова
  Лиляна Цветкова
  Радина Каталиева
  Йордан Червенков
  Аглика Костадинова
   
  В този ПЪЛЕН КУРС ПО ЙОГА е включено всичко най-съществено от теорията и практиката на йога, което е едно добро начало за всеки желаещ да стъпи на постелката и да започне да практикува йога.
  Курсът е разделен на три модула с постепенно напредване в овладяването на позите - асаните и придобиване на разбиране от практикуването на йога. Най-важните неща, които са необходими, за да се практикува йога се преподават в детайли. На всеки участник се обръща персонално внимание и се препоръчват подходящите за него варианти.
  Всеки може да участва в този курс. Единственото условие е да имате желание, да навлезете в необятния свят на йога.
  Мотото на курса е: "Практиката придава смисъл на теорията"
  Какво включва курсът?
  Първо ниво – Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните/йогийските пози. Набляга се на правилното дишане по време на изпълнението на асаните, както и по време на релаксацията. Относно теорията - произход на йога и мястото на йога в съвременния свят.
  Второ ниво – В тези часове се надграждат пози и варианти от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики).
  Трето ниво – Обогатява се теорията на йога - включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога. Включват се медитативни техники.
  След завършване на този курс вие ще можете да практикувате успешно различни стилове йога и да изберете най-подходящия за вас.
  Още полезна информация:
  АСАНА / упражненията в йога - това са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основната цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти в седмицата. След няколко месеца занимания практиката може да се увеличи от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация, които са: йога нидра - йогийски сън, антармауна - вътрешна тишина, мускулна релаксация, музика и др.
   
  ♂️♀️Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите.
   
  Зала „Мандала” – уютна, светла и топла зала, с капацитет – 8 човека.В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте - постелка за практика.
  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.
  В случай че имате други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
   

  ЗАПИСВАНЕ за курса:

  Записването става с обаждане на някой от телефоните за контакти и заявяване на желанието ви за участие.

  Моля, не превеждайте таксата за курса преди да сте се свързали с нас.
   
  Такса за курса:
  Курсът е разделен на три модула. 
  II модул - От 28 март до 21май - 144лв.
   
  Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата.
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов" № 120 / сградата на Проектантска организация
  Зала "Мандала" ет. 3
  Начини за заплащане:
   
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.
  Ако желаете да платите по банков път, първо се свържете с нас.
  Данните за плащане по банка са:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Комитова

  Телефони за контакт:

  0899 542075 – Лиляна Цветкова
  0887 019520 - Йордан Червенков

  0887 689903 - Люба Комитова

  Виж повече
 • пт
  22
  мар.
  2024
  19:00
  Заповядайте на звуковата медитация с ГОНГ и ТИБЕТСКИ КУПИ
  "Пролетно презареждане"
  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова
  Нека се потопим в звуковата вълна и да активираме енергията си, точно сега – на пролетното равноденствие.
  Вибрационното поле на ТИБЕТСКИТЕ КУПИ има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от външни влияния, които ни пречат да живеем щастливо.
  Някои от нещата, които е добре да знаем за звуковите вълни на тибетските купи и гонга, са че слушайки техните звуци се променя мозъчната вълна, така както при релаксация и медитация - от Вета в Алфа и Тета. По тази причина звуковата медитация въвежда спонтанно, без усилие или специални умения в медитативно състояние. Самата вибрация на звука влияе и на кръвообращението, лимфната система и освобождава напрежението в мускулите. Възможно е да се освободят емоции - блокирани и създаващи вътрешен дискомфорт. Възможно е също, да се навлезе в по-висшите нива на съзнание, нещо към което се стремят хората, вълнуващи се от себепознание и себеосъществяване.
  ТИБЕТСКИТЕ КУПИ са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в ума и тялото.
  ГОНГЪТ има огромна пречистваща пространството сила. Докато сме в обхвата на това енергийно поле се появява възможност за дълбока вътрешна трансформация.
  Звуковата медитация е още една възможност да опознаем света, защото както уханието на едно цвете ни пренася в света на ароматите и свързаните с тях преживявания, така звуковата вълна ни отвежда в измерение от цветове и форми, емоции и отвъд-сетивни възприятия.
  Заповядайте!
  Какво ви е необходимо, за да участвате?
  - Удобни дрехи
  - Одеялце или шал за намятане
  - Бутилка с вода
  Заповядайте!

  Цени и записване:
  Местата са 16. Записването е предварително по телефон или вайбър:
  0885537372 - Мария Червенкова, 0887689903 - Люба Комитова.
  Краен срок за записване – 20 март 2024г.
  Таксата е 18лв. За хората с карта на Хридая – 2 посещения, с карта.
  Виж повече
 • сб
  24
  фев.
  2024
  пт
  01
  мар.
  2024
  13:00Пампорово, х. Финландия

  Йога и почивка в Пампорово

  В хотел Финландия

  От 24 до 01.03.2024г.

  Предлагаме Ви да бъдем заедно за няколко дни в Пампорово и да се потопим в зимната магия на планината. С програмата, която сме подготвили ще имате възможност, освен да се наслаждавате на  снежните борове и кристален въздух, да подарите на тялото си хармония и релакс. 

  Йога практиките се провеждат сутрин и зареждат с енергия за целия ден. Този път сме избрали най-актуалните,  в съвременния свят, стилове на йога - Ин - Ян йога, Хатха йога флоу и Класическа сутрешна йога с акцент върху гърба, дишането и техниката на изпълнение. 

  Разходките в планината са истински еликсир за душата. Имаме предвидени две групови разходки до близки местности.  Следобедните часове са посветени на вътрешния мир. Това е времето за психологическите тренинги - с музика, дишане, движение... разбира се и медитации – този път с гонг и тибетски купи!  Освен всичко това, можете да използвате времето си за релакс и да се отпуснете по най-естествения за вас начин – в пълна хармония със себе си!

  Тема на психологическия тренинг – „Родът - извор на сила“

  Теми на медитациите – „Танцът на душата“, Гонг медитация – „Някъде тук има друга вселена“

  Йога практики: Ин - Ян йога; Класическа, сутрешна йога; Хатха йога флоу

  И да не забравим вечерите 🙂 След вечеря се събираме във фоайето на дивана пред камината. Има нещо много специално в тези мигове, нещо което сплотява, стопля, умиротворява. Не мога да ви разкажа всичко, но мога да ви кажа, че ако се нуждаете от откъсване от рутината, ако имате нужда от прочистване на ума и малко свеж въздух, на тези лагери - ритрийти имате възможност да го направите.

   

  * Възможно е да  направим малки промени по програмата, при възникване на необходимост от това.

  * По време на йога лагера можете да се възползвате от възможността за индивидуални сесии по: психологическо консултиране и констелация с Люба; Масаж с Йордан и вибрационен масаж с Мария. Цените на сесиите са преференциални само за йога лагера. За такава сесия е необходимо да си запазите час като се свържете с нас на посочените за контакт телефони.


  Записване и запазване на място:

  Цената включва:
  * Пет или шест нощувки, пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) за хората, които няма да могат да ползват обяд в хотела,  ще бъде приготвен сух пакет за обяд.
  * Всички йога практики
  * Всички медитации и тренинги
  * Две групови разходки до близки местности - ще изберем дестинациите допълнително, според прогнозата за времето. По принцип ходим до: Манастирът – Св. Пантелеймон, Еко пътека „Невестата”, с лични автомобили. Може да се отиде също до „Снежанка”, до Смолян и до Широка лъка...
  * Безплатно ползване на басейна и фитнеса в хотела.

  * Преференциални цени за СПА центъра:
  Джакузи – 8.00 лв. (при редовна цена 10.00 лв.)
  Сауна – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)
  Парна баня – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)
  Безплатно ползване на паркинг.

  Възрастен настанен в двойна или тройна стая:

  • Пет нощувки - 630лв. на човек
  • Шест нощувки - 699лв. на човек

  Цени за са самостоятелна стая:

  • Пет нощувки - 680лв.
  • Шест нощувки - 759лв.

  Деца от 2 до 12г. - могат да участват в йога практиките. 

  • Пет нощувки - 300лв.
  • Шест нощувки - 340лв.

   

  Как да заявите желание за участие и да си запазите място:

  1. Обадете се на посочения за контакти телефон и ще ви запишем.
  2. Заявката се счита за валидна след заплащане на капаро не по късно от 5 дни след заявяване на желанието Ви за участие.
  3. Внася се капаро от 250лв. на посочената банкова сметка, на хотел Финландия, с основание - Йога лагер на Хридая - необходимо е да се напише периода, примерно - 24.02.-01.03.2024г., ако сте избрали шест нощувки или 25-29.02.2024г., за пет нощувки. Капарото може да се внесе в брой, в офиса на Хридая.
  4. Анулиране на участие: При заявка за участие можете да се откажете и да ви се възстнови капарото на 100% до 30 дни преди събитието. При отказване от участие до десет дни преди събитието може да ви бъде възстановена 50% от сумата на капарото. При отказване от участие в последния момент - при оставащи десет или по-малко дни до събитието, капарото не се възстановява. 
  5. Доплащането на остатъка от сумата за участие се внася в офиса на Хридая. За други начини на доплащане може да се коментира в разговор с нас.
  6. Банкова сметка на х. Финландия:

     IBAN:  BG 06 BUIN 7009 1021391210
     BIC:     BUINBGSF
     Банка:  АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ
     Получател:   ХОТЕЛ ФИНЛАНДИЯ АД

        6. Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова


  За хотел „Финландия”:
  Хотелът е разположен в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.

  Хотелът разполага с Уелнес център, който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени, - в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите.

  Както вие така и вашите деца ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.


  Информация за водещите на Хридая:

  Люба Комитова /Лайа-Хридая Ананда/ – психолог-психотерапевт и йога учител, дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Класовете, които води Люба в Хридая са - Хатха йога флоу, Ин йога, медитация и всички други стилове, които се првеждат в Хридая.

  Мария Кирова-Червенкова /Майтри/ е музикант, юрист и дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Мария е и музикант и води звукотерапия и киртан. Нейните практики в Хридая са по Ащанга виняса йога, Виняса флоу с медитация, с тибетски купи, въздушна йога и всички други стилове, практикувани в Хридая.

  Йордан Червенков е бакалавър по "Туризъм", масажист и дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Класовете, които води Йордан в Хридая са: Йога за гръб, Хатха йога флоу, Мандала йога и Класическа йога. 

  Гергана Андреева - сертифициран инструктор по йога в Хридая. Води класове по въздушна йога, пилатес, сутрешна йога и класическа йога.


  Връзката с природата зарежда душата със силата на живота!

  Виж повече
 • нд
  28
  ян.
  2024
  нд
  31
  мар.
  2024

  НОВО - ПРОЛЕТ 2024

  • Звукова медитация с Тибетски купи и гонг "ПРОЛЕТНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ" – 22 март 2024 от 19:00ч. в зала Анахата, Проектантска организация, ет.6, водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова. Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Записването е предварително! Информация тук

  Заповядайте на курс по Рейки:

  Първо ниво, в Хридая с водещ - Жана Вълкова-Камберов Дата: 31 март /неделя/, от 10:00 до 18:00ч. в студио Анахата. Всеки участник ще бъде иницииран в Рейки с цел събуждане на лечебни вибрации и активиране на способността да бъде инструмент на лечебния процес. Този курс се провежда за пореден път при нас с цел да постави основите за работа с енергията Рейки. Повече  информация вижте тук.

  Второ ниво - 24 март /неделя/, от 10:00 до 18:00ч. в студио Анахата.  За да участвате във второ ниво на Рейки трябва да сте преминали през първо ниво и да имате сертификат. Във второ ниво се въвеждат допълнителни инструменти за укрепване връзката на практикуващия с Рейки енергията, както и обогатяване на знанията и опита. Заедно със задълбочаване на собствената практика и психическите способности на практикуващия, във Второ ниво се изучава как да се използва Рейки енергията за свързване с други хора от разстояние, както и за лечение с енергията. Разширява се представата за работата с Рейки и в други аспекти на живота. Повече  информация вижте тук.


  Телефони за контакт: 0887689903 - Люба Комитова, 0885537372 - Мария Червенкова

  Виж повече
 • нд
  26
  ное.
  2023
  13:00 - 16:00Зала Мандала, ет. 3, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" ет. 3, 315

  Констелация на тема "Ролята на любовта в живота"

  Водещ - Люба Комитова
  Психолог - психотерапевт

   
             Любов - най-висшето чувство! 
            Това което ни прави силни, и което ни отличава като вид е любовта. Вероятно някой няма да се съгласи с това. Ние обаче ще предприемам едно пътуване в света на психиката си, в душевността си, за да достигнем до лично преживяване и разбиране за своята същност. Имаме всичко необходимо - тук и сега е реалността, останалото е начинът по който я възприемаме. Любовта в живота на всеки човек има силата да трансформира, но дали наистина е така? Отговор на този въпрос ще потърсим в тази констелация.
            Участието в констелация - психотерапевтичен подход е начин да се решат дългогодишни проблеми, чиито корени са в миналото и често са свързани с кармични връзки.
             Може понякога да си мислите, че животът няма смисъл, че не разбирате защо сте родени точно тук, точно сега, при тези родители. А може би сте осиновени и се питате – Защо съм изоставен, с какво съм заслужил това?
  Вие сте точно там, където трябва да бъдете и вървите по пътя на душата си. Имате точно толкова право на избор, колкото всеки друг и сте толкова важни, колкото всеки друг. Погледнато отстрани това изглежда абсурдно, но е така.
            В тази констелация темата е ЛЮБОВТА. Основният въпрос е не дали обичаме някого, и не дали нас ни обича някой, а КАК се случва любовта в живота ни, как обичаме, какво очакваме от другия и защо се променят чувствата ни с времето. Силната любов защо понякога се стопява като снежна топка? В констелацията се прониква до тайните кътчета на родовата памет, както и до стремежът на душата към щастие. Начинът, по който обичаме е отражение на моделите на нашите предци в комбинация с нашата опитност в живота. Преди всичко обаче, дали можем да сме щастливи в любовта зависи от несъзнаваното ни убеждение за взаимоотношенията. 
  Ако решим да вникнем в смисъла, който стои зад понятието любов, ще достигнем до безброй варианти за изразяване на чувствата и емоциите и постепенно, но трайно ще се появи едно ново усещане за спокойствие и вътрешна хармония. Така любовта трансформира и облагородява всяко нещо, до което се докосне.
   
  Констатациите са сравнително нов метод за психотерапия, но за кратко време придоби популярност, защото е много достъпен за хората, които участват. Констатациите се използват за работа с различни видове проблеми, включително:
  • Теми свързани с конкретни емоционални и ментални състояния, примерно - любов - обич - съмнение - ревност - страст и т.н.
  • Семейни констелации: проблеми във взаимоотношенията между родители и деца, братя и сестри, съпрузи и партньори, както и с роднини.
  •  Проблеми при намиране правилния партньор.
  • Тревожни състояния: депресия, паник атака, зависимости, фобии, страхове, ОКР – натрапчиви мисли и действия, паник атаки – виене на свят без причина, подкосяване на краката в конкретни ситуации и др…
  •  Проблеми в работата: конфликти с колегите, прегаряне – преумора, неуспех в намирането на подходяща работа и др.
  •  Проблеми в социалната среда – трудно създаване на приятелски отношения
  • Проблеми с вътрешния мир – чувство за неразбиране от другите, самота, отхвърляне от определени групи хора или отделни личности. Обикновено този проблем е свързан с болезнено усещане за отхвърляне без причина.
   
  Констелацията може да ви бъде полезна, да рестартирате живота си и да се почувствате – себе си!
  ---------------------------------------------------------------------------
  Как да се запишете за участие в констелацията?
  Можете да присъствате като:
   
  Участник – таксата е 40лв. при заплащане до 18.11.2023, след тази дата таксата е 50лв. Вашата роля ще бъде да присъствате и да участвате в констелацията. Ще имате възможност да почувствате магията на процеса. Въздействието идва като следствие от участието.
   
  При желание от ваша страна предварително да обсъдим тема, която да поставим по време на констелацията – таксата е 80лв. Изисква се предварителна среща, която не се заплаща допълнително. Свържете се с мен на посочения за контакти телефон.
   
  В тази сесия ще има възможност за три случая.
   
  Запазване на място – Обадете се на посочения за контакти телефон и заявете своето участие.
  Телефон за контакти: 0887 689903 - Люба Комитова
  Виж повече
 • пн
  30
  окт.
  2023
  16:30 - 17:30Център за йога и психология - Хридая

  Ин йога в Хридая

  Понеделник и сряда от 16:30 до 17:30ч.

  Вторник от 17:45 до 18:45ч.

  Зала Анахата

  Водещи: Люба Комитова и Аглика Костадинова

  Ин йога е съвременен стил на йога практика. Едно от основните неща, които трябва да се знаят за Ин йога е, че начинът на изпълнение, на задържане и последователност на асаните/позите води до дълбоко отпускане на мускулите, цялото тяло и ума. Особено ценно е влиянието върху фасцията - съединителната тъкан под кожата и около органите, която по време на задържането в позите се отпуска, издължава и укрепва. Така по естествен начин се провокират възстановителните възможности но тялото. Освен това благодарение точно на задържането с наместване в позите и използването на различни помощни средства като - болстери, блокчета, колани и др. по време на Ин йога се активира  парасимпатиковата нервна система или казано с други думи - преминава се в състояние на релакс, на утихване, на тишина. За човешкия организъм това е като еликсир за възстановяване и хармония. Може да се каже, че неусетно стават такива промени, каквито обикновено очакваме да постигнем с много тренировки и време. Ин йога е тясно свързана с Ян йога. Трябва да изясним и този факт, тъй като щом сме се заели с тази тема е добре да разбираме какво означават понятията Ин и Ян.  Понятията Ин и Ян идват от Изтока, но те съществуват във всички култури под някаква форма, защото в символиката се илюстрира контрастът на две противоположности, примерно - ден и нощ, топло и студено, бяло и черно, добро и не чак толкова добро 🙂 и т.н.

  Ин - пасивност, женското начало, отрицателен полюс, луна, парасимпатикова нервна система...

  Ян - активност, мъжкото начало, положителен полюс, слънце, симпатикова нервна система... 

  Ин и Ян са неразделни.

  В половината на Ин - черната половина,има малка бяла точка - Ян в Ин, а в половината на Ян - бялата половина, има малка черна точка - Ин в Ян. По този начин придобиваме представа, символично, за свързаността на всичко в природата и в нас самите, защото и ние сме част от природата и вселената.

  В Ин йога се дава приоритет на плавното движение, отпускането и задържането в позите, докато в Ян йога има активност, динамика и силово изпълнение.  

  Има още много неща да ви споделим 🙂 но най-същественото е действието. Както е казал Свами Шивананда: "Един грам практика е равен на един тон теория."

  Заповядайте!

  Екип на Хридая


  Записване и запазване на място:

  Можете да посещавате промоционално първия месец на Ин йога 🙂

  Еднократно посещение - 12лв.

  С карта на Хридая - 8лв. само този месец.

  С картите на Мултиспорт и Coolfit - също можете да практикувате Ин йога.

  Запазването на място става в групата ни във Вайбър или с обаждане по телефона.

  Телефон за контакти:

  0887 689903 - Люба

   

  Виж повече
 • сб
  28
  окт.
  2023
  11:30 - 13:30ИЗТОЧНА АКАДЕМИЯ - ХРИДАЯ

  Ин йога - уъркшоп

  На 28 октомври от 11:30 до 13:30ч. в зала Анахата,

  Водещ: Люба Комитова.

  *Редовните класове по Ин йога ще започнат на 30 октомври и ще се провеждат в понеделник и сряда от 16:30 до 17:30ч. в зала Анахата и вторник от 17:45 до 18:45 в зала Мандала

  В този Уъркшоп ще имате възможността да се запознаете със стила Ин йога. Включва теоретична и практическа част, която ще ви въведе в преживяване на Ин концепцията. Този стил йога е подходящ за хора от всяка възраст. Това което отличава Ин йога от другите стилове е въздействието от позите, проникващо на много дълбоко ниво, върху мускулите, гръбнака и цялостното усещане за обновяване на физически и ментален план.
  В практиките Ин йога можете да си поставите цел, да отидете малко отвъд границата на комфорта си, за да преодолеете съпротивата на тялото и да почувствате енергията на волята си, на личния избор.
  Какво е ИН?
  Ин и Ян е символ от източната философия, в който Ин е свързан с понятието спокойствие, пасивност, статичност, тишина и забавяне на темпото. В тялото това отговаря на парасимпатиковата нервна система. Всичко свързано с вглъбяването е Ин, всеки път когато медитираме в тишината е Ин. За да разберете Ин още по-добре, спомнете си Лятна нощ на Гершуин.
  Ето какво е Ян - действие, активност, бурни емоции, йога виняса, забързаното ежедневие, страст и топлина... Енергията Ян е свързана със симпатиковата нервна система.
  Когато практикуваме хатаха йога ние правим Ин-Ян йога, каквото и означава Ха-Тха - слънце и луна, топлина и студ, активност и пасивност, женско и мъжко начало. Хатха йога не е нищо друго освен стъпало към по-висшите нива на вътрешната трансформация, които идват като следствие от хармонията на Ин и Ян, на Ха и Тха, което е едно и също като смисъл. Ин и Ян е символ от китайската, тибетската , японската традиция, а Ха Тха от индийската, съответно от йога.
  В Ин йога практиката ние се насочваме към един специфичен ефект - абсолютното сливане и отпускане в позата, както и активно въздействие върху тялото, оттам и върху цялостната система на човека.
  Това което постигаме с Ин йога е възстановяване на естественото равновесие на системата -тяло-ум - емоция. Всичко, което правим в Ин йога е в хармония с възможностите ни и все пак, малко отвъд тях.
   
  Заповядайте!
  Екип на Хридая
  ---------------------------------------------------------------------------
  ОТСТЪПКА при записване до 22.10.23г. - 15лв. След тази дата - 18лв.
  Крайна дата за записване за Уъркшопа - 26.10.2023г.
   
  Можете да посещавате ИН йога с карта на Хридая, карти Мултиспорт и Coolfit
  Еднократно посещение - 12лв.
  Необходимо е предварително записване.
  Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба
   
  Виж повече
 • сб
  16
  сеп.
  2023
  10:00
  Здравейте!
   
  Представяме Ви обучението в Рейки първо ниво.
  През последните няколко години при нас се провежда обучение в Рейки системата на д-р Усуи под ръководството на Рейки Мастер - Жана Вълкова – Камберов.
  Всеки, който желае да се запознае с този метод може да се запише за първо ниво, което е насочено към прилагане на техниките за себе си.
   
  Няколко думи за Рейки:
  Рейки е японско изкуство за работа с универсалната енергия, която според древните източни учения - Йога, Тай чи, Рейки и др., съществува навсякъде и във всичко. Тази енергия в йога се нарича прана, а в Рейки - ки. За да се ползва Рейки енергията е необходимо желаещият да премине през обучение и да бъде иницииран / посветен от учител - мастер, който е подготвен и иницииран да извършва инициация.
   
  Какво можем да постигнем след обучението в първо ниво?
  Преведено от японски Рейки означава „духовна” или „свещена енергия”, известна също като „универсална жизнена сила” или „лекуваща енергия”.
  В Рейки практиката има лечебни техники, които се изпълняват с ръце и могат да се използват, както към себе си така и към другите. Обучението и инициацията в Рейки се прави с цел да се събудят лечебни вибрации и да се активира способността за провеждане на жизнената енергия от вселената. Тази високо-вибрационна енергия стимулира балансирането, хармонизирането и естествените лечебни процеси на всички нива на съществуването ни – физическо, ментално, емоционално, духовно.. и води до дълбока вътрешна трансформация, както у нас така и у другите.
   

  За какво може да използвате Рейки:

  • Намаляване и отстраняване на болка;
  • Сваляне на напреженията и стреса;
  • Преодоляване на различни тревожни състояния – депресия, фобия, паника и др.
  • Бърза възстановяване при различни лечебни процеси;
  • Постигане на усещане за самочувствие и пълноценност;
  • Може да се използва също за работа със себе си по пътя на духовното развитие като се работи с медитация и йога.
  • Рейки системата се използва успешно навсякъде по света от йога специалисти, медици, центрове за здраве, хоспис центрове, СПА студия и спортни центрове.

  Какво включва този курс?

  • Запознаване с историята на Рейки,
  • Как работи енергията – Рейки;
  • Изучаване на подготвителния процес за работа с Рейки – изчистване на собствената енергия;
  • Заземяване и защита
  • Получаване на Първа степен инициация
  • Научаване на Рейки процедурите и позициите на поставяне на ръцете;
  • Практикуване Рейки на себе си и на другите;
  • Установяване на 21 дни рутина за процеса на пречистване и интеграция;
   Получаване на Сертификат за практикуване на Рейки Първо ниво
   Ако проявявате желание да преминете през това обучение, свържете се с нас на посочените най-долу телефони.
   Благодарим за вниманието!
   Екип на "Хридая"
  За водещия на курса:
  Жана Вълкова-Камберов е сертифициран в напреднало ниво йога учител. Тя живее и преподава йога в Америка. Откривайки мощното въздействие на йога върху живота на хората, тя задълбочава знанията си в източните учения и придобива различни квалификации. По пътя си на фокусиране върху подкрепата на хората чрез йога тя усеща и силната си връзка с енергиите, които допълнително подпомагат практиката й във всеки аспект. Това води Жана до посвещение и ежедневна работа с бялата светлина, включваща както Усуи Рейки системата, така и Ангелско и Дракон Рейки. Така тя достига до майсторските нива и получава сертификатите си за: Усуи Рейки Майстор Учител, също и за: Дракон Рейки Еднорог Майстор Учител.
   
  Как да се запишете?
  Ако искате да се включите в това обучение, обадете ни се на някой от посочените телефони за контакт.
  Такса за участие - 170лв.
  При ранно записване до 31.08.2023г. цената е с отстъпка - 150лв.
   
  Обучението се провежда в малки групи, не повече от 9 човека.
  За да запазите място за курса трябва да внесете или цялата сума или 50% капаро, до пет дни след заявката ви за участие.
  Крайният срок за записване е 12.09.2023г.
   
  Варианти за заплащане:
   
  Първи вариант: В офиса ни в Проектантска организация на адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314
  /с предварителна уговорка по телефона/
   
  Втори вариант: По банков път на следните данни: IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314
  Люба Комитова
   
  Телефон за контакти:
  Люба Комитова - 0887 689903
  Виж повече
 • нд
  20
  авг.
  2023
  сб
  26
  авг.
  2023
  14:00Хотел "Белица" гр.Приморско

  ЙОГА РИТРИЙТ - "Синева - лято 2023"

   Приморско - Хотел Белица***

  Дати:  20 - 26 август 2023г.

  Темите на ририйта:

   "Алфа и Тета - трансформиращите състояния"

  Ин - Ян йога и Ресторативна йога

  Дихателни практики и медитации

  Тибетски и Кристални купи - звукова медитация

  Плаж и почивка 

  Заповядайте на морския ни ритрийт, отново в Приморско! Програмата се състои от сутрешни йога практики, на които може да участва всеки. Целта е да правим йога в хармония с личните си възможности, за да се чувстваме здрави и спокойни. Темите и медитациите в ритрийта са насочени към вътрешния мир и в същността си са методики за постигане на баланс не само на физически план, а и на по-фините нива от структурата на човека като например - емоциите и мислите. В източната философия се казва, че всичко е свързано - нашите мисли пораждат емоции, а тялото реагира по свой начин. Това наричаме психосоматика, което означава, че можем да вземем нещата в свои ръце и да бъдем господари на себе си. Ако нещо искаме да променим, трябва да направим нещо различно.

  Темата за Алфа и Тета, които се постигат в медитация, е тема за размисъл, защото именно чрез тези състояния на съзнание можем да направим много промени за себе си, ако желаем.

  Ин и Ян йога - това е всъщност йога практика, в която се съчетават динамичните и статични пози от йога. В класическата йога има точно такава последователност и ние ще я практикуваме на сутрешните ни занимания.

  Звуковите медитации, както и киртанът - мантра медитацията, имат мощно пречистващо влияние. Когато се медитира на силно енергийно място, каквото е Бегликташ, се постига още по-силен ефект. Това е накратко нашето предложение за морски ритрийт. Заповядайте! 

  Събитието е подходящо за:

  • Всеки, който желае да практикува йога и медитация.
  • Семейства с деца – в двора на хотела има градина, детски кът, басейн и шезлонги. Също така има и игрище, на което може да се играе с топка и тенис. При желание на един член на семейството да участва в практиките, а другите да си почиват, имаме предвидена отстъпка за не-практикуващите.
  • Подходящо за хора, които имат интерес към йога и темата на ритрийта - Тета и Алфа състоянията на съзнание, които се постигат чрез медитативни техники. Повече по темата вижте в текста по-долу.
  • За всеки, който би съчетал почивката си с йога и медитация на брега на морето...

  Информация за практиките:

  Може би сте практикували йога или сега мислите да опитате за първи път? В практиките, които ще правим на този ритрийт няма значение дали сте практикували йога или не. Класическата йога е подходяща за всеки и включва – раздвижващи тялото упражнения  и основни пози – асани, а накрая правим релаксация. Преди йога практиката ще обясним и направим дихателна техника. Пожелание можете да правите Пранаяма и Медитация и на брега на морето.

  Медитациите, които са подходящи за този период на годината, особено когато сме на море могат да бъдат, както в зала (за да се отдръпнем от външните влияния), така и сред природата – примерно на Бегликташ или на брега на морето.

  Ще имате достатъчно информация за начина, по който да медитирате, защото в програмата ни е включена темата за Алфа и Тета състоянията на съзнанието.

  Във връзка с тази тема е важно да знаем, че когато се използва някой метод или техника за медитация, вълните в мозъка на човека се променят в Алфа и Тета. Това са същите вълни, които се регистрират при полусън и сън със сънища. По време на медитация обаче, ние постигаме това съзнателно. Ако искаме да работим със себе си и да направим промяна, примерно да се освободим от някой навик, използването на медитация може да доведе до много добри резултати. Проблемът е, че не е толкова лесно колкото звучи. И така, ние ще направим лекция – беседа – дискусия, за да изясним тази теория и да направим пълноценна практика. След ритрийта ще можете да практикувате самостоятелно.

  Разходка до Бегликташ с медитация с тибетски купи и гонг (ако времето не позволява ще направим тази медитация в залата за практики) на едно от силните енергийни места в България. Бегликташ е известен с особената си енергия и интересна история. Да медитираш на Бегликташ е наистина запомнящо се преживяване.

  За  хотел „Белица“ Мястото на хотела е на 5 мин. до центъра на Приморско и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с голяма градина с цветя и дървета, басейн, шезлонги, открит фитнес и детски кът. Има и игрище подходящо за игри с топка и тенис. Ползването на басейна, шезлонгите, игрището и фитнеса са към пакетната цена.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела. Медитациите – в залата, на брега на морето и Бегликташ.

  Предварителна програма

  20 август /неделя/

  14:00 - Настаняване в х. „Белица”

  16:30 - Организационна среща във фоайето на хотела

  17:00 - 18:30 – Ин - Ян йога и медитация с мудра, водещ Люба

  19:00 - Вечеря

  21 август /понеделник/

  08:00 - 09:00 – Сутрешна йога с Георги

  08:30 - Закуска

  10:00 – Време за плаж, разходки и почивка или групова разходка до Бегликташ с медитация на едно от енергийните места. 

  16:45 - 17:30 – Уъркшоп – Ресторативна йога и йога за гръб, водещ - Люба

  17:45 - 18:30 –  Пранаяма на брега на морето. Разходка под звуците на вълните - мълчалива медитация..

  19:00ч. – Вечеря

  22 август /вторник/

  08:00 - 09:00 – Сутрешна йога с Люба

  08:30 - Закуска

  10:00  – Време за плаж, разходки и почивка 

  16:45 - 17:15 – Киртан – мантра медитация

  17:30 - 18:30 – Лекция и медитативен тренинг - Алфа и Тета – трансформиращите състояния. Водещ - Люба

  19:00 - Вечеря

  23 август /сряда/

  08:00 - 09:00– Сутрешна йога с Георги

  08:30 - Закуска

  10:00 – Време за плаж, разходки и почивка

  16:30 - 17:00 - Мантра медитация с Люба

  17:00 - 18:30 – Магията на дишането с Петьо Коджабашев

  19:00 - Вечеря

  24 август / четвъртък/

  08:00 - 09:00 – Сутрешна йога - Ащанга с Георги

  08:30 - Закуска

  10:00 – Време за плаж, разходки и почивка

  16:45 - Медитативни пози, упражнения преди медитация.

  17:00 - 18:00 – Звукова медитация с тибетски, кристални купи и гонг. Люба

  18:00 - 18:30 - Сатсанг и котва

  19:00 - Вечеря

  25 август /петък /

  08:00 - 09:00 – Сутрешна йога с Люба

  08:30 - Закуска

  10:00 - Време за плаж, разходки и почивка

  17:00 - 18:30 – Танцова терапия на тема "Аз, другите и ние" с Милена Петрова 

  19:00 - Вечеря

  26 август /събота/

  08:00 - 09:00 – Сутрешна йога Люба / Георги

  Сатсанг

  Свободна програма

  Закуска

  12:00ч. – Освобождаване на х.Белица, отпътуване.

   * Това е предварителна програма. При възникване на непредвидени обстоятелства може да направим малки промени.

  *  В свободното време можете да се възползвате от възможността за индивидуален психотерапевтичен сеанс. Необходимо е предварително запазване на час.

  За водещите на ритрийта:

  Люба Комитова е магистър психолог по консултативна психология, дипломирана в ПУ "Паисии Хилендарски", гр. Пловдив и психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер - трето ниво. Дейността на Люба е психотерапия и йога. Тя работи с групи и индивидуално, както и провежда ритрийти, тренинги за себепознание и семинари, психотерапия и консултации, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента - Източна Академия - Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики - Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата. 

  Водещ - Георги Николов - Йога инструктор. Започва да се занимава с йога през 1988г. През 2014г. преминава обучение по Ащанга виняса йога при Ирина Бъчварова. От 2017г. води йога практики по Хатха йога, Ин йога и Ащанга виняса йога във Финландия, участва в ритрийти на Хридая. На ритрийта в Приморско ще имаме възможността да практикуваме заедно.

  Йордан Черванков - практикува йога от 2017г. Вдъхновен от личните си преживявания от практиката завършва обучение и започва да преподава. Участва активно в различни събития и семинари организирани от Хридая. Йордан е завършил специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас и е обучаван в Хридая за провеждане на класически йога практики.След като се докосва до Мандала виняса йога в Англия през 2019г, преоткрива себе си и започва да развива този стил. Намира силна връзка със стихиите и елементите от природата, а практиката му е динамична и енергизираща.През 2021г е иницииран в Усуи Реики – Шоден и Окуден. Към момента следва Следдипломна квалификация за треньор по йога към НСА и БФЙ.

  Милена Петрова - Танцотерапевт - дипломирана към танцовия съвет на ЮНЕСКО в "Терапевтичен танц". Ориенталска танцьорка, хореограф, международен съдия на артистични танцови дисциплини към WADF, Мастер ИЗИС СЕЙКХИМ.  Милена е харизматична и мистериозна личност, в компанията на която преминаваме отвъд границите на обичайните настроения и нагласи. В нейните тренинги лесно се постига освобождаване на всякакви напрежения. На този ритрийт ще бъде гост и ще проведе уъркшоп и тренинг по темата "Аз и другите" психосоматика. Денят на уъркшопа ще бъде допълнително посочен.

  Петъо Коджабашев - Автор на метода "Силата на дишането";
  - Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ, завършил GTT (Grof Transpersonal Training);
  - РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБИННА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО);
  - Сертифициран психотерапевт - "Позитивна психотерапия" към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP);
  - Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж и Тантра масаж с 30 годишен опит.


  Записване и запазване на място:

  Пакетната цена включва:

  Шест нощувки със закуски и вечери на блок маса.

  Ползване на басейн и шезлонг, игрище за тенис и детска площадка.

  Всичко по програмата - йога практики, лекции, беседи, медитации и групови разходки.

  • Пакет за 6 нощувки за един човек в двойна или тройна стая - 650лв. 
  • Пакет за 6 нощувки в самостоятелна стая – 890лв.
  • За деца /2-12г./ настанени на редовно легло - 458лв.
  • За деца /2-12г./ на допълнително легло при двама пълноплащащи - 332лв.

  Как да се запишете за ритрийта?

  • Обадете се на телефона за контакти, за да заявите желанието си за участие.
  • Вашето място се счита за запазено след внасяне на капаро от 50% от цената за ритрийта.
  • Капарото се внася до една седмица след заявяване на участие.
  • Доплащането на останалите 50% се прави на място, при започване на ритрийта.

  Заплащане в брой може да направите /с предварителна уговорка по телефона/ в офиса ни на адрес: гр. Бургас, бул. "Ст. Стамболов" 120, ет. 3, ст. 314 

  Плащане по банков път:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3

  Телефон за контакт:

   0887 689903 – Люба Комитова

   

  Виж повече
 • пн
  03
  юли
  2023
  пт
  07
  юли
  2023
  14:00СПА Хотел Исмена**** Девин

  ЛЕТЕН РИТРИЙТ В СЪРЦЕТО НА РОДОПИТЕ

  Каним Ви в "Исмена СПА Хотел"****, гр. Девин

  Да направим нещо красиво за себе си и да вдишаме прана (жизнена сила) от тази изпълнена с тайнство и мистика планина.

  Дати: 3 - 7 юли 2023г. 

  ЙОГА - РАЗХОДКИ ПО ЕКО ПЪТЕКИ - МЕДИТАЦИЯ

  Темите на ритрийта: "Еликсир за душата - инсайт" - водена медитация с музика и движение

  "Самоконтрол на времето" -  констелация

   "Звукът на тишината" – медитация

  Йога в хармония с тялото – за да разберем гласа на тялото си!

  За кого е подходящ този ритрийт?

  • За хора, които имат интерес към източната философия, по-специално по темите в този ритрийт - медитация, дишане, контрол на ума и работа с по-фините измерения 🙂 
  • За семейства с деца, защото "Исмена" е затворен комплекс и има място за игра и детски кът!
  • Подходящ е също за всеки, търсещ спокойствие и красота;
  • За хора, които имат интерес към Йога, Рейки, психология и себепознание;
  • За почитателите на разходки в гората; 

  Практики:

  • Сутрин - Йога за всеки, особеност на практиките - всяка практика е с насоченост към хармонизирането на изпълнението на позата с естествените възможности и потребности на човека.
  • Следобед - при хубаво време, на поляната - дихателни техники и зареждащи с енергия медитации. Става въпрос за специфични умения, които се постигат при изпълнение на техниките.
  • По-късен следобед - тренинги, дискусии и медитации по темите на ритрийта -  ВРЕМЕ - ИНСАЙТ - ТИШИНА.

  Ние непрестанно преминаваме от миналото в бъдещето, а настоящият момент е само миг, но той е най-важен, защото в него чувстваме живота и в него се случва всичко. Имаме своето тяло, благодарение на което изпитваме чувства, емоции - радост и болка. А дали даваме на тялото си това, от което се нуждае, вслушваме ли се в неговия глас, разбираме ли го? Понякога имаме ИНСАЙТ, онзи миг, в който просветва реалната картина и всеки сложен въпрос става лесен, а нашата душа утихва в същността си...

  Разходки - Предвидени са две разходки по Еко пътеки.

  Релакс: СПА Хотел Исмена има прекрасен СПА център и басейни - вътрешен и външен. В свободното си време можете да ги посещавате. Поляните също са чудесни за релакс. В двора има и чешми с минерална вода! Водата в хотела също е минерална. 

  Всичко в този ритрийт е  посветено на вътрешния свят и естествената хармония, присъща за всеки човек. Медитациите, йога практиките и темите за дискусия са на базата на древни трансформиращи техники от източни учения, с помощта на които се преработват конфликтни моменти от миналото, състояния на дискомфорт и натрупани напрежения. Ще разгледаме детайли от философията на йога за цялостната структура на човека, за да развием по-добро ниво на себепознание, което създава усещане за спокойствие.

  Темата - "Самоконтрол на времето" е свързана с приоритетите в живота и се провежда като констелация.  Констелациите станаха популярни напоследък, тъй като са много приятен и лесен начин да се види и почувства картината на живота. Ако не сте участвали в констелация до сега, ще имате възможност да го направите 🙂  Често след това, а понякога и по време на тренинга, се преживява инсайт /прозрение/. Така получаваме  спонтанно ясна и точна представа от къде идва напрежението, какъв е проблемът и как да го решим. 

  Всъщност, ако се стремим към някакъв вътрешен баланс - тайната е в личната ни философия за живота. От древни времена, личности са тръгвали по пътя на себепознанието и благодарение на тях до нас са достигнали текстове с методи и техники, сочещи пътя за човешкото развитие, за да живеем по-добре. Тези личности наричаме учители, мъдреци и адепти. Примерно мъдрецът Патанджали е известен с Йога сутрите, които са се превърнали в наръчник на всеки, занимаващ се с йога, а и не само с йога.  Нашата цел е да следваме пътя, разбирайки силата на всяка техника, всяко послание, всяка сентенция. Това е целта ни - синхрон в системата - тяло, ум и емоция. 

  Програма:

  Понеделник, 03.07.2023

  16:30 – 16:50 ч. – Организационна среща на полянката при фонтана.

  17:00 – 18:30 ч. – Йога за хармония на тялото и ума,  включва и медитация. Люба
  19:00 - Вечеря

  Вторник, 04.07.2023

  07:45 – 08:45 ч. – Йога практика – Ин – Ян йога с Георги
  09:90 – 10:00 ч. – Закуска
  10:15ч. – Организирана разходка по Еко пътека или почивка в хотела
  16:30 – 17:15 ч. – Дихателни техники и мудри от Йога и Рейки, Люба

  17:30 – 18:20 ч. – Медитация с музика "Еликсир за душата - инсайт"
  19:00 – 20:00 ч. – Вечеря

  Сряда, 05.07.2023

  07:45 – 08:45 ч. – Йога практика – сутрешен йога флоу с Люба
  09:90 – 10:00 ч. – Закуска
  10:15ч. – Свободно време за СПА и разходки

  16:30 – 18:30 ч. – Кратка лекция за констелациите и констелация на тема - "Самоконтрол на времето"  

  19:00 – 20:00 ч. – Вечеря

  Четвъртък, 06.07.2023

  07:45 – 08:45 ч. – Йога практика – Ин йога с Ирина
  09:90 – 10:00 ч. – Закуска
  10:15ч. – Организирана разходка по Еко пътека или почивка в хотела

  17:00 – 17:30 ч. – Лекция - Скритата сила на позитивната нагласа. Многоизмерната структура на човека, Люба

  17:45 – 18:20ч. - Медитация "Звукът на тишината"

  19:00 – 20:00 ч. – Вечеря

  Петък, 07.07.2023

  07:45 – 08:30 ч. – Йога практика с Георги

  08:30 – 08:30ч. – Сатсанг, обратна връзка
  09:90 – 10:00 ч. – Закуска
  12:00 – Освобождаване на хотела и отпътуване

  *Възможно е да има промени по програмата.

  Благодарим за вниманието!

  Екип на Хридая

  За водещите:

   

  Люба Комитова е магистър психолог по консултативна психология, дипломирана в ПУ "Паисии Хилендарски", гр. Пловдив и психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер - трето ниво. Дейността на Люба е психотерапия и йога. Тя работи с групи и индивидуално, както и провежда ритрийти, тренинги за себепознание и семинари, психотерапия и консултации, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента - Източна Академия - Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики - Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата. 

   

   

  Георги Николов - живее и води йога практики във Финландия. Ще имаме удоволствието да практикуваме йога и под негово ръководство.

  Ирина Павлова - Йога инструктор

   


  Записване и запазване на място:

  Настаняването може да бъде в двойна стая, самостоятелно. 

  Настаняването е в къщите на Исмена. Всяка къща има веранда 🙂 В една къща има две двойни стаи със самостоятелен санитарен възел. Може да се използва допълнително легло за трети възрастен или дете. За ползването на хола на къщата се доплаща допълнително, както е описано по-долу.

  РАННО ЗАПИСВАНЕ с по-ниска цена!

  Благодарим на всички, които се записаха бързо и запълнихме резервираните стаи! 

  И, тъй като все още има време до юли, успяхме да договорим още няколко стаи!

  Записването на по-ниската цена ще продължи до 15-ти май!

  Цените за този ритрийт са преференциални и включват:

  • Участие във всичко по програмата:
  • Четири йога практики - интегрална йога са акцент - особености на индивидуалното изпълнение;
  • Три тренинга  по темите - Констелация в група, Инсайт и дълбинна медитация
  • Дихателни и медитативни практики всеки следобед - от Йога и Рейки
  • Дискусии за фините измерения - гледната точка на изтока за структурата на човека.
  • Две разходки по Еко пътеки, при хубаво време.
  • 4 нощувки със закуски и вечери на блок маса,
  • Ползване на външен басейн,
  • Therma &SPA зона / акватоничен басейн, арома парна баня,
  • Солна сауна,
  • Релакс и тепидариум зона,
  • Приключенски душове/,
  • СПА център/вътрешен басейн с минерална вода, джакузи, контрастен басейн,
  • Релакс зона, парна баня, сауна/,
  • Фитнес,
  • Безжичен интернет, паркинг, курортна такса, 9 % ДДС. 

  Пакетни цени за един човек:

  • В двойна стая (цена за един човек) - до 15.05.2023г. - 644лв., след тази дата цената е 744лв.
  • В самостоятелна стая - до 15.05.2023г. - 880лв. след тази дата цената е 980лв.
  • Настаняване на трети възрастен или дете над 12г. в двойна стая, на допълнително легло - до 15.05.2023г. - 500лв. след тази дата цената е 600лв.
  • Деца до 4г., навършени, се настаняват безплатно.
  • Деца от 4 до 12г., навършени, се настаняват при двама пълноплащащи възрастни до 15.05.2023г. - 200лв. след тази дата цената е 250 лв.
  • За полазване на хол в къща се доплащат общо 92лв., тъй като се настаняват две семейства. Цените на децата се определят според възрастта им, както е описано по-горе.
  • За ползване на апартамент в хотелската част ще направим допълнителна оферта на желаещите. Апартаментите са удобни за семейство с деца. 

  За да запазите място трябва да внесете 50% от цената до пет дни след заявяване на желание за участие. Втората половина се внася до 20 май 2023г.

  Заплащане в брой може да направите /с предварителна уговорка по телефона/ в офиса ни на адрес: гр. Бургас, бул. "Ст. Стамболов" 120, ет. 3, ст. 314 

  Плащане по банков път:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3

   

  Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова

  Виж повече
 • сб
  27
  май
  2023
  13:00 - 17:00Източна Академия - Хридая, зала "Анахата"

   ЧАКРИТЕ и ЕМОЦИОНАЛНИЯТ БАЛАНС

  27 май 2023г. събота, от 13:00 до 17:00ч. 

  В зала Анахата

  Водещ - Люба Комитова

  Какво означава думата чакра? Преводът на думата е - колело, но се има предвид невидимото за очите енергийно завихряне, което играе важна роля за физическото, емоционалното и менталното ни състояние. Чакрите са описвани в древни текстове и за тяхното съществуване има много източници, от които можем да почерпим информация. Това, с което ние ще се занимаем е теоретичната онова и как практически можем да работим с чакрите. За да разберем по-добре какво са чакрите можем да направим съпоставка с емоциите и мислите си, които също като чакрите са невидими, но съществуват. Вероятно сте забелязали, че когато сте спокойни обикновено не мислите за неприятни неща, а сте приятно отпуснати в нещо като лек транс, без значение какво ви е повлияло, за да ви е така добре. Ако обаче внезапно чуете лоша новина или просто се замислите за някакъв проблем, веднага това спокойно състояние ще изчезне и на негово място ще се появят негативни емоции и вие ще се почувствате тревожни, тъжни или дори гневни. Медицината обяснява тези състояния със стрес-хормоните, които се отделят от надбъбречните жлези. Това разбира се е точно така, но в науките за себепознанието, като йога примерно, които описват чакрите и надите - енергийните потоци, се казва, че това което виждаме на материален план има и по-фина структура, тоест не е само материя. Тоест, за да се стигне до там, че една мисъл да може да ни смени настроението, е необходимо нещо, през което преминава този мисловен импулс и след това идва реакцията на физически план. Това става чрез нервната система, но и тя е материя, а по-фината структура е по-скоро от флуиди, които наричаме потоци - нади. Чакрите и надите са именно това - фина система. Затова е правилно да се каже, че чакрите са психически енергийни центрове, а надите - енергийни потоци.

  Да работиш добре с чакрите означава да разбираш функциите им. Означава също да развиеш усещане за тяхното съществуване и да влияеш съзнателно на физическата реакция, което означава да владееш емоциите и мислите си.

  Нашата задача в тези семинари е да се научим да чувстваме връзката на чакрите с емоционалните ни състояния. Това ще повиши нивото на емоционалната ни интелигентност и съответно ще бъдем много по-спокойни и уравновесени отколкото преди да имаме тази опитност.

  Какво включват семинарите?

  Всеки модул има лекция по темата и практически упражнения - техники за дишане, движение, утвърждения и медитации.

  Първи модул на 27.05.2023г., от 13:00 до 17:00ч. - Чакри и нади / Основните чакри - функции; Основните нади - дихателни упражнения с надите. Медитация с чакрите - хармония.

  За водещия

  Люба Комитова е магистър психолог по консултативна психология, дипломирана в ПУ "Паисии Хилендарски", гр. Пловдив и психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер - трето ниво. Дейността на Люба е психотерапия и йога. Тя работи с групи и индивидуално, както и провежда ритрийти, тренинги за себепознание и семинари, психотерапия и консултации, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента - Източна Академия - Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики - Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата. 


  Записване и запазване на място:

  За да запазите място е необходимо да се обадите на посочения за контакти телефон. Броя на хората в залата е до 16 човека

  Крайна дата за записване - 25 май 2023г. Цена за участие 40лв. 

  Телефон за контакт: 0887 689903, Люба Комитова

  Виж повече
 • ср
  17
  май
  2023
  18:00 - 20:00Зала МАНДАЛА, ет. 3, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

   КОНСТЕЛАЦИЯ - СИЛАТА НА РОДА и ИЗБОРЪТ на АЗА

  Ден и час: 17.05.2023г. сряда от 18:30 до 20:30ч.

  Водещ - Люба Комитова

  Имали ли сте някога усещането, че носите в себе си силата на вашите предци? А имали ли сте случай, в който сте отишли на ново за вас място, а сякаш вече сте били там? По-късно не се ли е събудил и спомен, незнайно откъде, който ви свързва с точно това място? Не всеки обръща внимание на такива преживявания, но има хора, които веднага се замислят и се опитват да намерят отговори. 

  Един от начините да надникнем в миналото и да научим повече за пътя на душата е така наречената - констелация. Това е сравнително ново понятие, което се използва в психотерапевтичните сесии, които могат да бъдат групови или индивидуални. Важно е да имаме желание и смелост да разберем повече за собствената си психика като подредим нагледно картината на живота си, било то с хора от групата или с фигури, за тази цел. И в двата случая има резултат! Това до което достигаме е много лично и дълбоко, с изключителна значимост за проблемите, които ни съпътстват, понякога цял живот. 

  Терапевтичният момент се изразява във вътрешна трансформация, която се осъществява спонтанно. Ключовият момент е разбирането и новата гледна точка, които се появяват по време на сесията.

  И така, тръгнем ли веднъж по пътя на себепознанието можем да сме сигурни, че той ще минава през трудни пътеки, стръмни склонове и мистериозни пещери. Едно от най-големите предизвикателства е изборът на Аза. Това е вътрешният глас, който не винаги чуваме, но той е равносилен на интуиция. Затова е трудно да направим промяна, защото всички около нас ни познават такива, каквито сме били до сега. Решим ли да променим нещо в поведението си, особено ако не отговоря на очакваното от нас, ще настъпи реакция от най-близките ни хора. Често, точно това се оказва най-голямата пречка за постигане на сериозни промени или за вземане на неочаквани решения! Те сякаш не ни разбират. Така достигаме до момент, в който се питаме дали познаваме добре хората, с които сме свързани – родители, роднини, приятели, съпрузи, дори децата си?

  В същото време има други хора, с които нямаме родствена връзка, но ни свързва невидимата нишка на духовното привличане. 

  Животът ни е преходен, като река е, променяме се ние - променят се и другите… А промените, които носят най-много удовлетворение са тези, които ни карат да се чувстваме свободни, независими. За да направим промяна в себе си със сигурност имаме съгласието на свободната си воля! За да чуем този личен, вътрешен глас трябва да знаем кои сме. Тогава вземаме най-важните решения, тези решения, които променят посоката на живота ни и които ни карат да отстояваме пред трудностите.  Ние имаме източник на безценна информация и това е подсъзнанието и несъзнаваното. Там, в тези дълбоки нива на съзнанието, е запечатана тайната за нашите желания, стремежи, поведение и реакции. Ние избираме хората, с които да контактуваме, подсъзнателно! Ние – хората, имаме уникална система за разкодиране на невербалното поведение, което, както знаем, е  спонтанно, тоест не подвежда. Ако слушаме интуицията си, няма да сгрешим.

  Родът е коренът на всеки човек. Но има и други връзки, наричаме ги – духовни връзки. Това са хората, с които се чувстваме най-добре. Затова е важно партньорът в живота да бъде близък душевно, за да има разбирателство. Тогава ще можем да се разгърнем и да живеем щастливо, дори и да не сме много богати или успешни в работата. Кръвната връзка ни дава всичко научено и постигнато от нашите предци. Духовната връзка ни помага да бъдем себе си.

  Констелацията е прекрасен начин да видим картината на живота си отстрани, да я преценим и да подредим, ако е необходимо, „пъзела”. Констелацията е подход в психотерапията, чрез който можете да откриете нови идеи, за да се освободите от излишното и негативното в живота си и да предприемете действие в хармония с вашата същинска природа.

  За водещия - Люба Комитова

  Люба Комитова е магистър психолог по консултативна психология, дипломирана в ПУ "Паисии Хилендарски", гр. Пловдив и психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер - трето ниво. Дейността на Люба е психотерапия и йога. Тя работи с групи и индивидуално, както и провежда ритрийти, тренинги за себепознание и семинари, психотерапия и консултации, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента - Източна Академия - Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики - Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата. 


  Записване и запазване на място:

  Групата може да бъде не по-голяма от 10 човека.

  Запазването става с обаждане на посочения телефон и заявяване на желание за участие.

  Крайна дата за запазване на място - 15.05.2023г.  

  Таксата за участие е – 20лв.

  Телефон за контакт - 0887 689903

   

  Виж повече
 • ср
  19
  апр.
  2023
  18:00 - 19:00Студио Мандала, Проектантска организация, ет.3

  УРОЦИ ПО МЕДИТАЦИЯ 

  За безопасна и в хармония с вашето тяло медитативна практика!

  Сряда от 18:00 до 19:00ч. в зала "Мандала"

  Водещ - Люба Комитова

  Подходящо за начинаещи и практикуващи!

  Всяка седмица - различна тема!

  Тези класове са подходящи за хора, които не са се занимавали с медитация или имат само обща култура по темата за медитацията.

  Какво включват уроците:

  • Лекции за произхода и същността на понятието медитация.
  • За какво се използва медитацията в съвременния начин на живот?
  • Безопасно практикуване на медитация.
  • Състоянията на съзнание по време на медитация и терапевтичното влияние от практиките.
  • Какво е Тета и Алфа състояние на съзнанието и защо се използват за лечение! Важна тема, на която ще обърна специално внимание.
  • Защо е важно да сме компетентни? На кого и на какво да се доверим?
  • Как да изберем своя метод за медитация?

  Практики:

  В тези уроци ще преподам над 10 техники, с които може да се практикува безопасно медитация.

  Някой от тези техники са с музика, други с дишане, а някой с движение 🙂

  Тъй като корените на понятието медитация са от източния свят, но по принцип това, което ние разбираме за медитация се е практикувало винаги и във всички народи под други имена, в нашите класове ще разгледаме и опитаме да приложим различни подходи. Целта е само една - да намерите най-доброто за вас!

  Рано или късно всеки търсещ намира пътя.

  Ще се радвам да вървим заедно по пътя на знанието, защото медитацията е като светлина по този път.

  За Люба Комитова

  Люба Комитова  е психолог – психотерапевт и работи с групи и индивидуално. Провежда психологически тренинги, констелации, регресии и хипнотични сеанси. През последните 12 години организира йога лагери, ритрийти и семинари на теми свързани с йога, психология и психотерапия. Люба Комитова е дипломирана към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога). Започва да се занимава с йога през 1995г. Преди това интересът й към окултните учения я отвежда в различни школи за духовно развитие, но посоката, която избира е йога, тъй като разбира, че в йога има всичко необходимо за постигане на баланс в тялото и ума. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който прераства в Център за йога и психология, а по-късно и като - Източна Академия - Хридая. В класовете на Люба се практикува - Хридая йога, която е интегрална йога и включва всички - осем степени на йога. Освен това Люба се занимава и с Рейки. Тя е Рейки мастер - трето ниво. В практиките си тя прилага рейки медитации и дихателни техники. Най-важното според нея е да запазим чист душевния си мир, за да се развиваме в синхрон с принципите на природата.

  „Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК


  Как да се запишете?

  Ако желаете да посещавате тези класове, обадете са на телефона за контакт и ще ви запишем.

  Място в залата - 10 човека

  Карта за 4 урока - 36лв. / картите са валидни за един месец

  Еднократни посещения - 12 лв.

  Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова

  Виж повече
 • нд
  19
  мар.
  2023
  16:00бул.Ст.Стамболов 120, зала Анахата на Хридая
  Партнер йога – по двойки
  19 март, неделя от 16:00 - 17:00ч. с Мария Червенкова и Лиляна Русева
  Заповядайте на едно ново преживяване! Дори и да нямате партньор, можете да се включите. Това е едно забавно предизвикателство да опитате нещо различно и разтоварващо. 
  Характерното за Партнер йога е, че се изпълнява от двама души, които взаимно си помагат в изпълнението на позите. Между двамата партньори присъства допир, визуален контакт, както и синхрон на дишане и движение. Дори изпълнителите да бъдат с различни физически възможности, асаните се правят до това положение, до което и двамата могат да ги изпълнят с лекота, усмивка и ненасилие.
  Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на асаните като се използва силата на другия и много от нещата, които е трудно сами да изпълним се постигат с лекота. Точно с тази си част, практиката има терапевтичен ефект и спомага не само за правилното изпълнение на позите, но и за опознаване на възможностите на тялото ни.
  Часът включва: загряваща част; асани и варианти, които се подреждат в подходяща последователност. Участниците в този час е желателно предварително да са практикували йога, за да не се затрудняват при изпълнението на основни пози.
  Това е страхотна възможност за изграждане на по-силна комуникация и интимност в почти всякакъв вид взаимоотношения, независимо дали става въпрос за приятелство, член на семейството или друг, важен за вас човек. Позите и последователността им са проектирани по страхотен начин и допринасят за създаване и подхранване на доверието, укрепване на комуникацията и предизвикват смях и добро настроение.
  Ползи от Йога по двойки:
  1) Подобрява и развива физическата и емоционалната подкрепа във взаимоотношенията - и двамата партньори трябва да бъдат изцяло ангажирани в опита си и да разчитат един на друг за самото създаване на позите и да поддържат баланса.
  2) Създаване на споделени моменти – няма по-приятно усещане от това да се почувствате полезни, нужни и в помощ на някого. Времето, споделено в смях и добра компания е лекарство за душата.
  3) Научаваме се да пускаме излишния емоционален товар - понякога всички ние вземаме живота прекалено на сериозно и си изкарваме натрупаното напрежение след тежкия ден на нашия партньор вкъщи. Йогата с асистиране е да се научим да пускаме излишния емоционален товар и да се наслаждаваме на живота. Тя ни помага да създадем този детски подход към него и да се научим да живеем живота, който обичаме.
  4) Подобряване на самочувствието и доверието - като се научавате да вярвате на друг човек, задълбочавате способността си да се доверявате на себе си. Партнер йога практиките разкриват красотата на нашата взаимозависимост. Виждаме, че когато поемаме риска да станем уязвими в присъствието на друг, ние сме оправомощени да отидем много по-дълбоко с много по-малко усилия. Това също важи и в живота. Можем да постигнем много повече с радост и лекота, когато се подкрепяме.
  5) Силата на докосването - както в отношенията, докосването е неразделна част от йогата по двойки. Ние използваме докосването, което получаваме, за да повишим осъзнатостта помежду си и да се отворим за по-голяма дълбочина в нашите тела и умове. В тази йога няма дарител или приемник в позата. Двамата партньори са изцяло ангажирани в собствения си опит, всеки от който със своята ясна роля на подкрепа за другия човек - създавайки това перфектно усещане за баланс.
  ---
  Цени и записване:
  Такса участие - 12лв. , 1 посещение от карта на Хридая или с карта "Мултиспорт".
  Местата са ограничени – максимум 7 двойки! Записването е предварително!
  Тел. за контакти и записване:
  Мария Червенкова – 0885 53 73 72
  Лиляна Русева - 0899 54 20 75
  Вижте повече за стиловете Артистик, Партнер и Акро йога тук - https://www.yoga-hridaya.com/project/артистик-йога/ 
  Виж повече
 • пт
  17
  мар.
  2023
  19:00бул. Ст.Стамболов 120, зала "Анахата" на "Хридая"
  Пролетно презареждане - Медитация с Тибетски пеещи купи и други инструменти
  Ден и час: 17 март, петък от 19:00 до 20:00ч. в зала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120
  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова

  Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Това е нещо много особено и затова нека да го обясним: понякога събития в живота ни оставят следа. По-късно тази следа избледнява, но остава блокаж на някакво ниво - примерно страх, притеснение или някакъв вътрешен дискомфорт… С помощта на медитация ние можем да се освободим от някой такива пречки по пътя към щастието си.

  Тибетските купи са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в духа и тялото. Вибрациите на тибетските и кристални пеещи купи, както и други холистични инструменти създават благоприятни условия за освобождение и промяна във вътрешния мир. Звуците на тибетските купи помагат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, негативните мисли и емоции. Чрез образувалото се вибрационно поле по време на медитацията се навлиза с лекота в по-висшите нива на Съзнанието - там където се намират всички отговори и решения на житейските проблеми, и също се активира осъзнаване от собствената ни дълбока същност, които извисява нивото на ума.
   
  Какво ви е необходимо, за да участвате?
  - Удобни дрехи
  - Одеялце или шал за намятане
  - Бутилка с вода
  Заповядайте!
   
  Цени и записване:
  Местата са 16. Записването е предварително по телефон или вайбър:
  0885537372 - Мария Червенкова, 0887689903 - Люба Комитова.
  Краен срок за записване – 15 март 2023г.
  Таксата е 15лв. За хората с карта на Хридая – 2 посещения с карта. 

   
  Виж повече
 • сб
  25
  фев.
  2023
  ср
  01
  мар.
  2023
  13:00Пампорово, хотел "Финландия"

   

  ХРИДАЯ – ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ

  ОРГАНИЗИРА

  ЧЕТИРИ-ДНЕВЕН РИТРИЙТ

  ЙОГА - Ресторативна йога; Хатха йога флоу и Основен йога комплекс – пълна практика

  ПСИХОЛОГИЯ – „Символите – гласът на подсъзнанието”; „Проектирай себе си”

  МЕДИТАЦИЯ – „Амрита”; „Духовното сърце – Анахата”; „Ритъм с послание”

  СКИ – за всеки, който желае

   

  Предлагаме Ви няколко дни в планината сред снежните борове и кристалния въздух на Пампорово.

  Нищо не може да зареди човека с енергия повече от природата. И колко добре би било да знаем как да използваме тези сили, които принципно са навсякъде, но остават невидими за много хора. Замисляли ли сте се колко хора около вас са запознати с подобни практики и успешно ги прилагат в живота си? 

  Ритрийтите, които подготвяме в Хридая са насочени към преподаване на чисти техники, без излишно замърсяване. Ползата, която може да извлечете от това е, че ще знаете как и защо да използвате вашия енергиен ресурс, както и да контролирате съзнателно реакциите на тялото си в сложни ситуации, да разбирате гласа на тялото и така да можете да му помогнете, за да се чувствате по-добре, по-здрави и по-спокойни.

  Не е необходимо да сте експерт в йога или да прочетете един куп книги, за да направите тези техники, които по време на ритрийта се практикуват. Но е важно да разбирате, че има и рискови моменти в йога и в медитацията. Това ще ви защити и вие ще знаете занапред на какво да се доверите.

  Защо ресторативна йога и защо отново медитации? Защото ключът към кутията с тайните за йога, както и за подсъзнанието, е скрит в код, наричан по-просто – символ. Символите са навсякъде и ние непрекъснато правим асоциативни връзки като това влияе най-вече на решенията, които взимаме. Важно е да можем да останем в пустота – неутрални, за да видим картината на живота в реални цветове. Това е като първите впечатления от нещо ново, без очаквания.  За да проектираш себе си първо трябва да се отдръпнеш от егото си, от страстите и емоциите.

  Ресторативната йога не е нищо друго, освен йога в съгласие с личните потребности, в пълна хармония с индивидуалните способности и най-вече – усещането, че правим нещо правилно.

  Медитацията, както много от вас вече знаят, може да бъде полезна за вътрешния баланс, тоест -да се справяме успешно със стреса и напреженията от заобикалящата ни среда.  Много малко хора обаче са успели да вникнат в истинския смисъл на медитацията. Какъв е той и как да успеем да разшифроваме посланията на тялото си, които често се пренебрегват, това е нещо за което ще отделим специално време.

  Не на последно място, но като черешката на тортата, може да се приеме вслушването в ритъма на личното трептене. Емоциите и разумът влияят на излъчването ни, на посланията, които отправяме към другите и въобще навсякъде. Една от теориите за същността на вселената е, че всичко има вибрация, нещо като пулс, а ние сме частица от вселената, нали? Ако сме малко по-освободени от многото информация, затрупваща ни отвсякъде, може би ще усетим тази връзка.  

  ПРОГРАМА

  25 февруари /събота/:

  14:00ч. – Настаняване в х.Финландия, Пампорово

  16:30ч. – Организационна среща във фоайето на хотела

  17:00-18:00ч. – Йога практика

  18:00-18:30ч. – Медитация

  19:00ч. – Вечеря

  26 февруари /неделя/:

  07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

  08:30ч. – Закуска

  09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

  10:00ч. – За другата част от групата, среща във фоайето за разходка в хубаво време

  12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

  13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

  16:30-17:15ч. – Работилница – Ресторативна йога

  17:30-18:45ч. – Лекция на тема – Анахата и невербалното послание на душата. Практика – Медитативен тренинг – „Ритъм с послание”

  19:00ч. – Вечеря

  27 февруари /понеделник/:

  07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

  08:30ч. – Закуска

  09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

  10:00ч. – За другата част от групата - време за СПА или разходка при хубаво време.

  12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

  13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

  16:30-17:15ч. – Работилница – Йога и Рейки – как да насочваме енергията към определени места в тялото си по време на йога.

  17:30-18:45ч. Лекция – Символите – тайният код на подсъзнанието. Практика – Медитация – Да открием личния си символ, да разберем неговия смисъл и сила.

  19:00ч. – Вечеря

  28 февруари /вторник/:

  07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

  08:30ч. – Закуска

  09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

  10:00ч. – За другата част от групата, среща във фоайето за разходка при хубаво време, до Широка лъка.

  12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

  13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

  16:30-17:15ч. – Работилница – Енергията на асаните и Амрита

  17:30-18:45ч. – Лекция – Емоционална интелигентност. Практика - Проектирай себе си – творческа медитация

  19:00ч. – Вечеря

  01 март /сряда/:

  08:00-09:00ч. – Сутрешна йога 

  09:00-09:15ч. – Сатсанг обратна връзка, завършване на лагера

  09:15ч. - Закуска

  12:00ч. – Освобождаване на х.Финландия, отпътуване.

  Вечер – среща във фоайето на хотела, до камината 🙂

  Понякога една дума може да промени живота, може да сложи начало на нещо ново! 


   Записване и запазване на място:

  Местата са за не повече от 30 човека! Има двойни и тройни стаи, както и няколко самостоятелни стаи.

  Можете да запазите място до края на месец януари.

  Капарирането на стаите ще бъде от 01.02. до 05.02.2023г. На всички, запазили своето място ще бъде изпратена банковата сметка, за да направят превод на сумата за капаро.

  След 31 януари ще записваме само, ако има още свободни места.

  Пакетната цена включва:

  • 4 нощувки, пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) за хората, които желаят обядът може да е под формата на сух пакет.
  • Всички йога практики
  • Всички медитации и психологически тренинги
  • Лекция – Символите – гласът на подсъзнанието;
  • Две групови разходки до близки местности: Манастирът – Св. Пантелеймон и Еко пътека „Невестата”, с лични автомобили. Може да се отиде също до „Снежанка”, до Смолян и до Широка лъка...
  • Безплатно ползване на басейн и фитнес в хотела
  • Преференциални цени за СПА центъра:

  Пакетни цени, за един човек за 4-те нощувки:

  Възрастен настанен в двойна или тройна стая – 460лв.
  Възрастен настанен в самостоятелна стая – 520лв.

  Деца от 2-12 г. настанени в двойна стая – 240лв.

  Отстъпки:

  За хора, които няма да участват в йога практиките – минус 50лв.

  Можем да коментираме отстъпка за групи, които желаят да участват в ритрийта. За целта представител на групата трябва да се свърже с нас.

  Всеки, който вече е бил на наш ритрийт или йога лагер също ще ползва отстъпка. 

  Специално предложение до 15ти февруари за последните две свободни стаи - 7% отстъпка от цената (възрастен в двойна или тройна стая - 428лв., самостоятелна стая 484лв.). 

  *Може да се ползва само една отстъпка.

  Отстъпки в хотела:

  Джакузи – 8.00 лв. (при редовна цена 10.00 лв.)

  Сауна – 10.00 лв.  (при редовна цена 12.00 лв.)

  Парна баня – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)

  • Безплатно ползване на паркинг.

  За записване обадете на телефон -

  0887 689 903 – Люба Комитова

  0885 537372 - Мария Червенкова


  За хотел „Финландия”:

  Разположен е в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.

  Хотелът разполага с Уелнес център който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени,  - в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите. 

              Както вие така и вашите деца ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.


  За нас

  Люба Шулева-Комитова  е психолог – психотерапевт (дипломирана към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP), йога учител и треньор по йога (с дипломи от НСА/БФЙ и Международната федерация по йога). Започва да се занимава с йога през 1995г., а през 2002г. основава Хридая - център за йога и психология. След близо трийсет години практически и теоретични занимания в сферата на йога и други учения за разгръщане на потенциала на човека, Люба Комитова създава стила Хридая йога. Този стил включва, както асани така и дихателни, релаксиращи и медитативни техники, представени по достъпен начин, така че всеки, който следва инструкциите би могъл да се справи. Освен това стилът Хридая включва психологичен момент, който допринася за баланса в цялостната система на човека - тяло, ум и емоции. Люба е Рейки мастер - трето ниво. В годините съчетава Йога и Рейки в практиките си и психотерапията. Хипноза и Регресия практикува, както групово така и индивидуално. Най-важното според нея е да запазим чист душевния си мир, за да се развиваме в синхрон с принципите на ученията за Пътят и знанието. 

  „Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК

  Мария Кирова-Червенкова /Майтри/ е музикант, юрист и йога инструктор в "Хридая"
  "За мен йога е живот, любов, изкуство.. начин да се чувстваш добре в тялото си, в хармония със себе си и другите.. Йога ме научи на много и продължавам да се уча всеки ден, когато стъпна на постелката.. Тъй като съм музикант, изкуството е част от мен, а йога е моята друга половина.. И когато практикувам йога, сякаш тялото ми твори, както музиката се лее.. Няма мисъл.. само дишане.. движение.. тишина.. наслада.. Това ми се иска да ви предам.. това усещане.. Обичам да помагам на хората и да ги подкрепям в избора им по пътя на йога и здравословния начин на живот. В този шарен свят, търся винаги баланса и хармонията или както казват възрастните хора: „Търсете средния път и никога не изпадайте в крайности..“ Винаги съм се стремяла да дам на хората най-доброто от себе си и да споделя това, което съм научила през годините. Използвам познанията си от различните школи, за да може всеки човек да намери „своето“ в практиките ми."
  Мария практикува йога от дете в Йога център Хридая. Участва в различни съм семинари и обучения в България у чужбина. През 2009г. от Свами Шивамурти е посветена в лична мантра, а през 2010г. получава духовното си име – Майтри. През 2018г. е пребивавала в Сатянанда Ашрама в Гърция.
   

  Йордан Червенков е бакалавър по "Туризъм", масажист и йога инструктор към "Хридая"

  Йордан практикува йога от 2017г. Вдъхновен от личните си преживявания от практиката завършва обучение и започва да преподава. Участва активно в различни събития и семинари организирани от Хридая.
  Йордан е завършил специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас и е обучаван за инструктор в Хридая за провеждане на класически йога практики.
  След като се докосва до Мандала виняса йога в Англия през 2019г, преоткрива себе си и започва да развива този стил. Намира силна връзка със стихиите и елементите от природата, а практиката му е динамична и енергизираща.
  През 2021г е иницииран в Усуи Реики - Шоден и Окуден.

   

  Заповядайте!

  Екип на Хридая

  Тайнството на личния символ

  В моментите на тишина изплува, от дълбините на съзнанието, твоят символ. Може би не си даваш сметка колко важен е този знак и как той те води към най-благоприятните констелации на живота ти. Ако сега се питаш какво е констелация, ето какво - това е твоят микрокосмос, но такъв, какъвто го виждаш в мечтите си. И когато си стигнал до момента в живота си, когато знаеш каква е целта ти, когато си наясно, че преходността отнася всичко, но не всичко е преходно, тогава твоят символ е порталът към измерението на същността ти. Какво означава същност и измерение? Измеренията са различните начини на възприятие на света. Това, за което имаш сетива е видимият спектър, а това, за което още се питаш дали съществува има два варианта - да съществува ли и да е плод на фантазията ти. Фантазията идва от външния свят и  е вменена, тоест повлияна от някой друг, а това което съществува, но не го виждаме е реално, но все още непознато. Затова има разлика между медитация и фантазия. Медитацията е реална, фантазията - не. За да не стане много сложно нека да обобщим - личният символ е нещо като знак, буква, фигура или примерно - изгряващото слънце, звездно небе, Млечния път и т.н., който води до инсайт (миг просветление) и след това имаш шанса да извисиш съзнанието си на по-високо ниво или просто да продължиш живота си, както намираш за правилно.
  Заповядай на пътешествието в своя свят на знание и мъдрост, същността си 🙂
  ЛК - автор
  Виж повече
 • пт
  10
  фев.
  2023
  19:00 - 20:00Хридая - Зала Анахата, ет. 3, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" ет. 6

  Заповядайте на една нестандартна медитация!

   
  Това, което ви предлагаме не е класическа медитация. Ще имате възможността да медитирате под въздействието на няколко компонента: вибрационното поле на тибетските купи, гонга, перкусиите, кошите, кристалните купи и изчистващото влияние на регресивната медитация. 
  Регресията се използва като терапия за душата. Връщайки се назад във времето, чрез медитация, ние можем да преработим вътрешни конфликти или болезнени душевни травми. Целта е да постигнем естественото си състояние на спокойствие. Този тип медитация създава подходящи условия за рестарт на много дълбоко ниво. 
  Всички музикални инструменти, които се използват по време на медитацията имат уникално звуково трептене, което се възприема от по-фините нива на човешката природа и провокират освобождаване на напреженията и стреса. 
  Медитацията с тибетски купи е благоприятна за хора, които обичат да слушат музика, възприемат добре, чрез слуха, както и понякога утихват, за да чуят звукът на тишината..
  Заповядайте!
   
   
  Водещ - Люба Комитова (психотерапевт)
  Музикален съпровод Мария Червенкова (музикант) 

  Записване и запазване на място
  Местата в залата са за 16 човека
  Времтраене - 60мин.
  Таксата за участие е 15лв. или две посещения с карта на Хридая
  Не могат да се използват карти Мултиспорт.

  Телефон за контакт:
  0887 689903 - Люба
  0885 537372 - Мария
   

   

  Виж повече
 • ср
  23
  ное.
  2022
  17:30Йога център "Хридая", зала Мандала, ет. 3

  Първа сесия - 23.11.2022г. от 17:30 до 19:00ч.

  Кармичните връзки са навсякъде в живота ни. Ние сме свързани с хората, които са ни: родители, роднини, приятели, близки, колеги, също и с тези, които имаме конфликти. Думата карма означава - действие, дейност, но в смисъла на източните учения е свързана с причинно следствената връзка, която обяснява как и защо се случват определени събития, както в живота на отделния човек, така и в по-широк смисъл - обща карма на цели групи хора. Всеки, който се стреми към постигане на целите си или се опитва да разбере защо някой неща се случват в живота му като по предварителен план, би извлякъл полза от тези сесии.

  Целта ни, в работата с така наречените констелации, е да видим първо реалната картина на живота си и мястото ни в нея. След това проследяваме определени кармични влияния, които са свързани с най-близките ни хора и с тези, с които имаме непоносимост. Освен това провокираме инсайт - прозрение, проблясък, за освобождаване от тежките вериги на блокажите - това са кармичните влияния. Разбира се, не очаквайте чудеса! Но, често една дума е способна да преобърне всичко, а в една констелация е възможно е да развиете напълно нова гледна точка по въпроси, които ви се струват нерешими; взаимоотношения, които считате за абсурдни, да установите, че са естествено следствие от причина, за която дори не сте подозирали; пътят към мечтите ви може да се окаже най-лесният избор, но вечно отлаган 🙂

  Сесиите за този модул са четири. Ще се провеждат в сряда от 17:30 до 19:00ч.

  Започваме на 23 ноември 2022г.

  Местата в залата са за осем човека.

  Първа сесия - Какво е карма и как да проникнем до усещане за своята карма? Тренинг с медитативна практика и групова констелация. Това означава, че всеки участник ще може да формира визия за своето място не само в настоящия момент, а в по-широк смисъл, като свързаност с хора и събития.

  Втора сесия - Следите на предците ни. В тази сесия се откриват невидими връзките с хората, с които сме свързани, както от роднинските връзки, така и от духовно близките ни души. Включва медитация. 

  Трета сесия - Личната сила и устояването на свободната воля. Тук ще поработим с източни методи за приемане на идеята за многоизмерната структура на човека. Активиране на Анахата чакра - създаване на условия на ментално ниво за най-благоприятната констелация за пълна хармония в системата - тяло-емоция -ум.

  Четвърта сесия - Констелация на духа. Това е абстрактен модел за влизане в хармония на същността на личността с по-висшата природа на човека.

   

  Работата в група дава невероятно много възможности да разберем своите проблеми и да ги преодолеем. Може да се приеме, че това е психологичен курс, защото включва много теория и в същото време участието в тренингите създава условия за вътрешна трансформация. Представете си, че се подготвяте за пътешествие, което отдавна ви се иска да предприемете. Иска ви се да вземете много неща със себе си – нещата, с които сте свикнали. Може би ви е трудно да оставите работата, дома, приятелите си. За да тръгнете обаче, трябва още нещо – смелост. Особено когато пътешествието е към непознато място, за което само сте чували интересни неща и много ви се иска да отидете. И, ето че моментът е настъпил.  Вземете най-необходимото и тръгнете, направете първата стъпка в пътуването към себе си.

   

  За водещия - Люба Комитова

  Психолог – психотерапевт и йога учител, хипнотерапевт

  Основател на „Йога център – Хридая“, Бургас, 2002г. 

  Започва да се занимава с йога през 1995г. като след основаването на йога центъра това се превръща в основна дейност. СледКартинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 130316110326b_PDP2211_web-200x300.jpg квалифицирането й като психолог и психотерапевт започва да провежда и психотерапия. Според нея йога и психологията са две взаимно свързани науки, които предоставят възможности за себепознание и работа със способностите ни.

  Споделя мнението, че човек притежава скрит потенциал, който може да бъде активиран и използван за повишаването качеството на живот и за лично израстване.  

  „Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“

  Вижте още тук https://www.yoga-hridaya.com/


  Записването става с обаждане на посочения телефон и заявяване на участие.

  Заплащането е за един модул, за един месец / четири сесии.

  Цената на модула е 72лв.

  Участие само в една сесия - 25лв.

  Телефон за контакти: 0887 689903, Люба Комитова

  Виж повече
 • ср
  12
  окт.
  2022
  17:30 - 19:00Йога център "Хридая", зала Мандала, ет. 3

  Йога психология - пътят на себепознанието

  Тайните на психиката и умението да се самотерапевтираме

  Първи модул - Отвъд тревожността

  Четири сесии в сряда от 17:30 до 19:00ч.

  Всяка сесия включва: теория по темата на сесията, групова работа и медитация. Освен това ще бъдат разяснявани и практикувани дихателни техники.

  Водещ - Люба Комитова

  Подходящо за всеки, който продължава да се вълнува от живота си и личния избор - свободната воля.

  Каня Ви на едно пътуване към скритите кътчета на човешката душа и по-специално към вашите силни страни.

  Работата в група дава невероятно много възможности за работа със себе си като прави видими някои страни от личните ни особености, които по принцип са в латентно /неактивно/ състояние и влияят на спонтанните реакции, особено в стресови или необичайни ситуации. Може да се приеме, че това е психологичен курс, защото включва много теория и в същото време участието в тренингите създава условия за вътрешна трансформация. Представете си, че се подготвяте за пътешествие, което отдавна ви се иска да предприемете. Иска ви се да вземете много неща със себе си – нещата, с които сте свикнали. Може би ви е трудно да оставите работата, дома, приятелите си. За да тръгнете обаче, трябва още нещо – смелост. Особено когато пътешествието е към непознато място, за което само сте чували интересни неща и много ви се иска да отидете. И, ето че моментът е настъпил.  Вземете най-необходимото и тръгнете, направете първата стъпка в пътуването към себе си.

  Какво включват сесиите?

  Всяка сесия има тема, теория, разговор и медитация. Разговорите в групата служат за обратна връзка с преживяванията и промените, които настъпват във времето, но не е необходимо да се изказвате, в случай че не желаете. Принципите на работа в групата се определят на първата среща.

  За какво става въпрос?

  • Психологически тренинги - да се научим да се самотерапевтираме
  • Медитации - основни познания и практики за спокоен ум
  • Тестове за себепознание - какъв е вашият тип / екстраверт или интроверт
  • Анализи и разговори по темите на сесиите
  • Практики за контрол на ума - източни, древни техники от типа на йога нидра
  • Психологични констелации (благоприятни условия) - разглеждане на човешката личност като уникална частица от цялото, провокиране на вътрешната сила...
  • Дихателни техники - източни техники - от йога и рейки

  Първа сесия - Рестарт

  Запознанство

  Теория и практика по темата - Рестарт

  Дишането като основно умение за постигане на спокойствие

  Медитация – „Аз и Азът”

  Втора сесия

  Тема - Какъв психологичен тип сте?

  Теория  и практика – различните типове и тревожността, анализ на тестовте

  Реакцията в стресова ситуация и залагане на решение за промяна - личният избор

  Медитация – „В хармония със себе си”

  Трета сесия

  Тема – Активиране на личната творческа сила

  Интерактивен подход – групова практика (констелация)

  Медитация

  Четвърта сесия

  Тема на сесията – За контролът на ума и емоциите

  Дихателна техника за самостоятелна работа

  Медитация – Вътрешното дете (катарзис, освобождаване от минали емоционални блокажи)

  Обратна връзка


  За водещият - Люба Комитова

  Психолог – психотерапевт и йога учител, хипнотерапевт

  Основател на „Йога център – Хридая“, Бургас, 2002г. 

  Започва да се занимава с йога през 1995г. като след основаването на йога центъра това се превръща в основна дейност. След квалифицирането й като психолог и психотерапевт започва да провежда и психотерапия. Според нея йога и психологията са две взаимно свързани науки, които предоставят възможности за себепознание и работа със способностите ни.

  Споделя мнението, че човек притежава скрит потенциал, който може да бъде активиран и използван за повишаването качеството на живот и за лично израстване.  

  „Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“

  Вижте още тук https://www.yoga-hridaya.com/


  Записване и запазване на място

  Записването става с обаждане на посочения телефон и заявяване на участие.

  Заплащането е за един модул, за един месец.

  Цената на модула е 72лв.

  Броят на хората в групата може да бъде максимум осем човека и минимум шест човека.

  Крайната дата за записване е 02.10.2022г.

  Виж повече
 • пн
  08
  авг.
  2022
  сб
  13
  авг.
  2022
  Боровец, х.Ела

  Заповядайте на планинския йога лагер на Хридая „В прегръдката на планината”

  Подходящо за самостоятелно и семейно участие, както и за деца.
  От 8 до 13 август 2022г. в х. „Ела”, Боровец
   Йога и медитация
   Почивка
   Разходки в планината
   Звукови и дихателни техники

  Каним ви да бъдете с нас на Рила през август и сме подготвили програмата за йога лагера, така че всеки да има възможност да релаксира, да спортува и да се забавлява. Основната ни цел е да постигнем спокойствие и баланс, усещайки силата на планината около нас.

  Да надникнем в програмата:
  За йога:
  Сутрин практикуваме класическа йога подходяща за всеки. Целта е да се раздвижим и да тонизираме тялото си с упражнения от йога – асани.
  В следобедните часове отново имаме йога, но този път ще имате възможност да се запознаете с подробности за самите асани и също така да опитата и други стилове от йога. Примерно:

  Ащанга виняса йога, Хатха йога флоу, Йога за гръб.

  Звуковите и дихателни техники са следните:

  Една медитация с Тибетски купи и други инструменти, тема: „Стихиите в нас”

  Една дихателна практика с музика и движение

  За медитацията
  Медитацията е сърцето на всички техники, методи и практики за себепознание и баланс на емоциите и ума. При нас ще имате възможност да научите няколко техники и да опитате да медитирате сред природата. Тайната за успешна медитация е умението разграничаване и постигане на концентрация.

  *Организаторите си запазват правото на промени в програмата на място!

  За разходките в планината
  Планираме да отидем до хижа Мусала, до Царска Бистрица и Самоков. Може да се отиде и до Бели Искър. При хубаво време ще осъществим тези разходки.
  За хотела
  Хотел „Ела” се намира в центъра на Боровец и има с прекрасни условия за почивка. Хотелът разполага с голяма поляна, на която провеждаме йога практиките (при хубаво време), а децата могат да играят по цял ден. Можете също да се възползвате от фитнеса и спа центъра.

   

  За водещите:

   

   

  Люба Комитова – Психолог – психотерапевт и йога учител 

  Мария Червенкова – юрист и йога инструктор в стила Ащанга виняса йога

  Йордан Червенков – масажист и йога инструктор                                                                     

  Лиляна Русева - масажист и йога инструктор

  Информация за водещите вижте тук 

  Заповядайте!


  Записване и заплащане:
  Специално предложение по случай Международния ден на йога!

  За двойна стая (за един човек)
  Пакетна цена - 425лв. (вместо 468лв.)

  За единична стая
  Пакетна цена - 495лв. (вместо 545лв.)

  Цена за дете от 3 до 12г. – 175лв. (вместо 193лв), за целия период, ако детето е на допълнително легло или разтегателен диван.Ако детето е на редовно легло с един родител в двойна стая цената е 340лв. (вместо 374лв).

  Записването става чрез обаждане по телефон внасяне на капаро 50% от сумата до 24.06.2022г. Доплащането на остатъка е до 20.07.22г. Остават две двойни и две тройни стаи!

  Пакетните цени са за 5 (пет) нощувки и включват:

  • нощувка + закуска и вечеря +
  • всичко в програмата +
  • ползване на фитнес и една сауна, паркинг + WF в целия хотел.

  При неспазване на условията за записване и капариране на място заявката ще се счита за невалидна.

  Заплащане:

  Еврохотелс ЕАД 
  IBAN BG04UNCR96601087723300
  BIC UNCRBGSF 
   
  Може да платите и в брой, в офиса ни в Проектантска организация, гр. Бургас, ет. 3, стая 314
   
  За повече информация позвънете на посочените телефони за контакти:
  Люба Комитова - 0887 689903
  Виж повече
 • нд
  10
  юли
  2022
  нд
  17
  юли
  2022
  след 14:00 часаХотел Белица***, Приморско

  БЛАГОДАРИМ ВИ, ПРИЯТЕЛИ! МЕСТАТА СА ЗАПЪЛНЕНИ! Записваме последни стаи за лагера в Боровец!


  Заповядайте на морския йога лагер на Хридая „Синева” Подходящо за самостоятелно и семейно участие, както и за децаОт 10 до 17 юли 2022г. в х. "Белица" 3*, гр. ПриморскоС възможност да бъдете с нас от 7 до 4 нощувки!В разгара на летния сезон Ви предлагаме: Йога практики в няколко стила

  Медитация - няколко варианта, специално подбрани за начинаещи и напреднали

  Почивка и плаж
  Разходки по Южното Черноморие - Бегликташ
  Магията на тибетските купи 

  Дихателни техники

  И изненади, разбира се 🙂

  Тази година отново в Приморско и отново с нашия екип, който подготви тази богата на предложения програма: Люба Комитова, Мария Червенкова и Йордан Червенков. Ще гостуват: Петьо Коджабашев, Георги Николов и Милена Петрова.
   
  Идеята ни е да се откъснем от ежедневието си и да си позволим миг красота, миг синева. Има неща, които ни карат да се усмихваме. Има вдъхновяващи мигове, които сякаш ни понасят на многоцветни криле отвъд пределите на сетивата, отвъд суетата, отвъд границите на материята.  Благодарение на такива моменти животът сияе и привлича все повече сила, за да бъде усещането за свързаност между хората, природата и вселената по-осезаемо и проникващо до всеки човек. Защото когато сме в хармония със себе си ще бъдем в синхрон с природата и същността си.

  Предлагаме Ви:
  Йога практики в няколко стила – Класическа йога в стила на Хридая, Ащанга виняса йога, Йога за гръб. 
  Медитации - „Синева – в хармония със себе си” и танцова медитация с музика;
  Беседи на теми: „Чакрите – активни и пасивни” и „Силата, която променя”. Едната беседа е свързана с йога, а другата с практическа психология. Беседите включват теория, практика и дискусия.
  Почивка на море в едно от най-атрактивните места по южното Черноморие – Приморско. Освен нашата програма ще имате възможност да ходите на плаж или да се възползвате от басейна и шезлонгите на хотела. Разбира се, до вас всеки миг ще бъде морето със своето обаяние и нежен полъх.
  Разходка до Бегликташ с медитация на едно от силните енергийни места в България. Бегликташ е известен с особената си енергия и интересна история. Да медитираш на Бегликташ е наистина запомнящо се преживяване.
   
  Локацията на х. „Белица“ е много добра! Намира се на 5 мин. до центъра на Приморско, и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги, градина за почивка и детски кът. Има и игрище с тенис корт в двора на хотела. Към пакетната цена влизат тези екстри на хотела.
  Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела, а понякога на брега на морето.
   

  * Организаторите запазват правото си на промяна в програмата при необходимост.

   

  Люба Шулева-Комитова  е психолог – психотерапевт (дипломирана към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP), йога учител и треньор по йога (с дипломи от НСА/БФЙ и Международната федерация по йога). Започва да се занимава с йога през 1995г., а през 2002г. основава Хридая - център за йога и психология. След близо трийсет години практически и теоретични занимания в сферата на йога и други учения за разгръщане на потенциала на човека, Люба Комитова създава стила Хридая йога. Този стил включва, както асани така и дихателни, релаксиращи и медитативни техники, представени по достъпен начин, така че всеки, който следва инструкциите би могъл да се справи. Освен това стилът Хридая включва психологичен момент, който допринася за баланса в цялостната система на човека - тяло, ум и емоции. 

  „Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК

  Мария Кирова-Червенкова /Майтри/ е музикант, юрист и йога инструктор в "Хридая"
  "За мен йога е живот, любов, изкуство.. начин да се чувстваш добре в тялото си, в хармония със себе си и другите.. Йога ме научи на много и продължавам да се уча всеки ден, когато стъпна на постелката.. Тъй като съм музикант, изкуството е част от мен, а йога е моята друга половина.. И когато практикувам йога, сякаш тялото ми твори, както музиката се лее.. Няма мисъл.. само дишане.. движение.. тишина.. наслада.. Това ми се иска да ви предам.. това усещане.. Обичам да помагам на хората и да ги подкрепям в избора им по пътя на йога и здравословния начин на живот. В този шарен свят, търся винаги баланса и хармонията или както казват възрастните хора: „Търсете средния път и никога не изпадайте в крайности..“ Винаги съм се стремяла да дам на хората най-доброто от себе си и да споделя това, което съм научила през годините. Използвам познанията си от различните школи, за да може всеки човек да намери „своето“ в практиките ми."
  Мария практикува йога от дете в Йога център Хридая. Участва в различни съм семинари и обучения в България у чужбина. През 2009г. от Свами Шивамурти е посветена в лична мантра, а през 2010г. получава духовното си име – Майтри. През 2018г. е пребивавала в Сатянанда Ашрама в Гърция.
   

  Йордан Червенков е бакалавър по "Туризъм", масажист и йога инструктор към "Хридая"

  Йордан практикува йога от 2017г. Вдъхновен от личните си преживявания от практиката завършва обучение и започва да преподава. Участва активно в различни събития и семинари организирани от Хридая.
  Йордан е завършил специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас и е обучаван за инструктор в Хридая за провеждане на класически йога практики.
  След като се докосва до Мандала виняса йога в Англия през 2019г, преоткрива себе си и започва да развива този стил. Намира силна връзка със стихиите и елементите от природата, а практиката му е динамична и енергизираща.
  През 2021г е иницииран в Усуи Реики - Шоден и Окуден.
   

  Наш гост ще бъде Петьо Коджабашев. ️ Той е *Автор на метода "Силата на дишането"
  *Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ, завършил GTT (Grof Transpersonal Training);
  *ОШО РЕБАЛАНСИНГ терапевт (телесна психотерапия); *Сертифициран психотерапевт - "Позитивна психотерапия" към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).
  *Сертифициран терапевт по Класически,Аюрведа Йога масаж и Висцерален масаж.
  Той ще проведе Дихателна практика "Транплин за възможности."

   

  Другият ни гост е Д-р Милена Петрова Георгиева - лекар и танцотерапевт, ориенталска танцьорка, хореограф, с медали и купи от международни фестивали, международен съдия артистични танцови дисплини към WADF, Мастер ИЗИС СЕЙКХИМ. Тя ще проведе танцотерапевтичен уъркшоп "Щастлива в тяло на жена". 

   

   

   

   

   


  БЛАГОДАРИМ ВИ, ПРИЯТЕЛИ! МЕСТАТА СА ЗАПЪЛНЕНИ! 

  Записваме последни стаи за лагера в Боровец

  Пакетната цена включва:

  • Нощувки със закуски и вечери
  • Ползване на басейн и шезлонг, игрище за тенис и детска площадка.
  • Всички йога практики, лекции, беседи, медитации и допълнителни дейности в програмата.

  Пакет 7 нощувки, за един човек:

  • Възрастен в двойна стая – 624лв. след 07.06.2022 - 686лв.
  • За деца /2-12г./ настанени на редовно легло – 378,00 лв., на допълнително легло, при двама пълноплащащи – 224лв..след 07.06.2022г. - 246лв.
  • За деца /0-2 г./ - безплатно (при двама пълноплащащи или в самостоятелна стая с един родител)
  • Възрастен в самостоятелна стая – 855лв., след 07.06.2022 - 940лв.

  Пакет 6 нощувки, за един човек:

  • Възрастен в двойна стая – 552лв., след 07.06.2022 - 607лв.
  • За деца /2-12г./ настанени на редовно легло – 324,00 лв., на допълнително легло, при двама пълноплащащи – 192лвслед 07.06.2022 - 211лв.
  • За деца /0-2 г./ - безплатно (при двама пълноплащащи или в самостоятелна стая с един родител)
  • Възрастен в самостоятелна стая – 750лв. след 07.06.2022 - 825лв.

  За по-малък брой нощувки, но не по-малко от 4 (четири) цената на ден е както следва:

  • За възрастен в двойна стая – 102лв. след 07.06.2022 - 112лв.
  • За възрастен в самостоятелна стая – 135лв. след 07.06.2022 - 148лв.
  • За деца от 2 до 12г. на редовно легло – 59лв. след 07.06.2022 - 64лв.
  • За деца от 2 до 12г. на доп. Легло – 37лв. след 07.06.2022 - 40лв.
  Заплащане:
  Ранното записване е до 07.06.2022г. До тази дата е срокът за внасяне на капаро 50% от сумата, която трябва да заплатите за йога лагера.
   
  Начини за заплащане:
  1. В брой, в офиса ни в Проектантска организация на ет. 3, №314
  2. По банка:
  Инвест Банк Бургас
  BIC: IORTBGSF
  Банкова сметка в лева BG50IORT73781004399200
  Бенефициент: Комунално Битово Стопанство
  Основание за плащането: Йога лагер Хридая, за ……….вашите имена…
   
  Доплащане:
  До 30.06.2022г. трябва да доплатите сумата за йога лагера.
  Анулиране на заявка за участие - при неспазване на сроковете за заплащане.
   
  Контакт за записване:
  Свържете се с нас на тел. 0887 689903 – Люба Комитова
  Виж повече
 • нд
  01
  май
  2022
  вт
  31
  май
  2022
  Център за йога и психология - Хридая

  АКЦЕНТИ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ

  • Йога курс за начинаещи – основен курс, който включва теория и практика. Всичко необходимо за първите ви стъпки в света на йога. Тези класове са подходящи и ако сте прекъснали временно практиката си или желаете да обогатите познанията си.
   Провеждат се в дните вторник и четвъртък от 17:45ч. в студио Самхита, Проектантска организацие, ет.3. Водещи са Люба Комитова и Йордан Червенков. Има свободни места. Информация тук.

  • Курс по Медитация – за всеки, който иска да се потопи в дълбините на медитацията – всеки понеделник от 19:00ч. с Люба Комитова, в студио Самхита, Проектантска организацие, ет.3. Тези часове са специално за хора без опит или с минимални познания. Медитациите са различни и съобразени с групата. Има места. Информация тук.

  • Партнер йога – практика по двойки! Нещо различно, забавно и отърстващо от ежедневието! Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на позите. Така си асистират за по-добро заемане и овладяване на асаните. Подобрява комуникацията, изгражда доверие и е приятно за изпълнение. На 13 май от 19:00ч. в студио Самхита, Проектантска организацие, ет.3., водещ: Мария Червенкова. Записване по двойки или самостоятелно! Местата са ограничени! Информация тук.


  • Звукова медитация с Тибетски купи и други инструменти – 27 май от 19:00ч. в зала Анахата, Проектантска организация, ет.6, водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова. Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Записването е предварително! Информация тук

  Телефони за контакт: 0887689903 - Люба Комитова, 0885537372 - Мария Червенкова

  Виж повече
 • чт
  14
  апр.
  2022
  13:00Вила Булгара Еко, с. Кюлевча

  Основната ни цел е да бъдем сред природата, далеч от големия град, в хармония със себе си.
  Предлагаме Ви програма, която съчетава йога практики и медитативни техники заедно с разходки по свещени места...

  Виж повече
 • пн
  24
  ян.
  2022
  сб
  29
  ян.
  2022
  14:00Пампорово, хотел "Финландия"

  ЙОГА и СКИ в Пампорово

  хотел „Финландия“ ****

  От 24 до 29.01.2022 г.

  Водещи - Люба Комитова, Гергана Андреева и Петьо Коджабашев

  Дишането като метод за самоконтрол на ума

  Хипноза или медитация?

  Ски спорт - по желание 

  Йога - Асана, Пранаяма, Медитация

  Заповядайте на зимния ни йога и ски лагер през януари!

  Отново в Пампорово, сред боровата гора на хотел Финландия ви каним да отпуснете душата си и да релаксирате няколко дни. Целта на нашите лагери е да предоставим възможност на хората, които присъстват, за релакс, спорт и време за себе си.

  Всеки може да участва! Йога лагера е подходящ, както за индивидуално участие, така и за семейства с деца като не е задължително всички да практикуват йога или да карат ски. Важно е да намирате нещо от програмата за вас и да имате желание да прекарате няколко дни в планината.
  Трябва да се съобразим само с условията за сертификатите и тестване за Ковид.

  Програмата включва йога практики  и пилатес, както и три различни типа медитация.

  Този път Пранаяма ще бъде с приоритет и ще имате възможността да усвоите няколко техники, чрез които да влияете на физическото си здраве, на емоционалния си баланс и спокойствието в ума ви.

  За всеки, който желае да кара ски ще може да го прави всеки ден, стига да има желание и благоприятна прогноза на времето. Сутрин има транспорт, който може да се ползва за да се стигне до пистите.

  Предварителна програма:

  Сутрин - йога практика или пилатес.

  След закуска всеки, който желае да се посвети на ски спорта, тръгва за пистите. Другата част от групата ще разполага с времето си за разходки, СПА процедури, басейн или казано с други думи – ще има време да обърнете внимание на себе си.

  Следобед – йога практиките включват: йога флоу за гръб, терапевтична йога и класическа йога с елементи на виняса.

  Практика на Пранаяма и Медитация, както и специална медитация на тема: „Прана и психологията на вътрешната сила”

  Вечер – среща във фоайето на хотела, до камината 🙂 разговори, музика, забавления…


  Започваме записването!

  Местата са за максимум 35 човека!

  Към 8.01. има десетина свободни места. Продължаваме да записваме до 15.01. 

  Записването става на телефон - 0887 689903 Люба Комитова, след което можете да заплатите капарото в периода от 08 до 15.01.2022г.

   

  Банковата сметка ще бъде на разположение  на 05.01.2022г.

    IBAN:              BG 06 BUIN 7009 1021391210

     BIC:                 BUINBGSF

     Банка:            АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ

     Получател:   ХОТЕЛ ФИНЛАНДИЯ АД

     Основание за плащане:   ЛАГЕР ХРИДАЯ + вашето име

   

  Пакетни цени за един човек, за 5 нощувки:

  Възрастен настанен в двойна или тройна стая – 410лв.

  Заплащане: Аванс – 200лв. от 08 до 15.01.2022г.;

  Доплащане 210лв. в брой – на организатора, при пристигане в хотела.

  Отстъпка от цената могат да ползват хора, които няма да участват на йога практиките, тренингите и медитациите. Отстъпката е - 30лв. от пакетната цена.

  Отстъпката може да се ползва от членове на семейства или приятели, които идват на йога лагера като придружители на някой от участниците в практиките.

  Отстъпките не важат за деца до 12г.

   

  Възрастен настанен в самостоятелна стая – 460лв.

  Аванс – 235лв. от 08 до 15.01.2022г.;

  Доплащане 225лв. в брой – на организатора, при пристигане в хотела.

   

  Деца от 2-12 г. настанени в двойна стая – 205лв.

  Аванс – 105лв. от 08 до 15.01.2022г.;

  Доплащане 100лв. в брой – на организатора, при пристигане в хотела.

   

  Цената включва:

  • 5 нощувки, пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) за хората, които желаят обядът може да е под формата на сух пакет.
  • 10 йога или пилатес практики
  • 5 медитации, различни техники /включва Пранаяма като метод за самоконтрол на ума/
  • 1 сесия – теория и практика – „Хипноза или медитация”
  • 2 групови разходки до близки местности: Манастирът – Св. Пантелеймон и Еко пътека „Невестата”, с лични автомобили. Може да се отиде също до „Снежанка”, до Смолян и до Широка лъка...
  • Безплатно ползване на басейн и фитнес в хотела
  • Преференциални цени за СПА центъра:

  Джакузи – 4.00 лв. (при редовна цена 8.00 лв.)

  Сауна – 6.00 лв.  (при редовна цена 10.00 лв.)

  Парна баня – 6.00 лв. (при редовна цена 10.00 лв.)

  • Безплатно ползване на паркинг.
  • Преференциална цена на индивидуална психологическа сесия - 30лв.

  Ако желаете да се включите в групата, заявете участието си като се обадите на телефон:

  0887 689 903 – Люба Комитова

   


  За хотел „Финландия”:

  Разположен е в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.

  Хотелът разполага с Уелнес център който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени, в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите. 

  Както вие така и вашите деца ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.

   

   

  Виж повече
 • сб
  11
  дек.
  2021
  чт
  23
  дек.
  2021
 • сб
  20
  ное.
  2021
  14:00 - 16:00ОНЛАЙН по ZOOM

  Семинар за жизнената сила прана и дихателните техники от йога /първи модул/

  Ще се проведе на ЖИВО  и ОНЛАЙН  – 20 ноември (събота) от 14:00 до 16:00ч. (вижте информацията най-долу)

  Водещ - Люба Комитова /йога учител и психотерапевт/

                    Реших да ви предложа този семинар, тъй като през последните две години, предвид извънредните обстоятелства, се оказа, че все повече хора се нуждаят от техники или упражнения за дишане. Затова ви предлагам първи модул от курса за Пранаяма - науката за дишането в йога, в който ще ви представя теоретична и практическа част, така че да можете да използвате самостоятелно упражнения за дишане, с които да поддържате здравето си и емоционалния си баланс. Целта ми не е да ви убеждавам в силата на Пранаяма, а да ви помогна да усвоите техниките и да почувствате въздействието от тях.

                   За кого е подходящ този семинар?

  Има няколко причини, които биха ви накарали да се замислите, дали имате нужда от такава информация и умения, ето някой от тях:

  • За да пречистите организма си от токсини - детокс
  • За да дишате по-добре и да увеличите капацитета на работа на белите ви дробове
  • За да контролирате прана в тялото си и да използвате силата й при болка и други здравословни проблеми
  • За да медитирате с дихателни техники, което е висша степен на контрол на ума
  • За да разширите представите си за възможностите на физическото си тяло
  • За да успокоите нервната си система и емоциите
  • Защото начина на дишане е свързан с продължителността на живота

  Ето някой концепции, които ще ви бъдат полезни да разберете за какво става въпрос:

  Дишането е живот. Всъщност жизнената сила прана, която според науката йога е навсякъде във вселената и включва всички енергии, видими и невидими за човека. Ние поемаме прана чрез въздуха и също се поема чрез храната. Във физическото и фините ни тела също има прана. Ако усвоим някой упражнения от пранаяма можем да подобрим здравето си и дори да се отървем от някой здравословни проблеми. Но това не е всичко. Не е задължително да търсим здравословен ефект. Пранаяма е свързана с по-висши цели и прави възможно активирането на латентни / скрити способности на човека. Това се постига с практика.

  Удовлетворението, че постигаме нещо различно, нещо специално и не по силите на всеки е преплетено с дълбока вътрешна трансформация, която е лично преживяване и трудна за обяснение на хората, които нямат интерес към подобни теми. Пранаяма е четвъртият клон от Осморния път на йога и е поредно стъпало в еволюцията на човека.

  Програмата на първия модул включва: 

  • Теория - лекция за Прана, Праничното тяло и Пранаяма
  • Практика - дихателни техники за детокс и транс
  • Личен опит – вашите впечатления
  • Практика -  дихателни техники и мудри за баланс на нервната система
  • Медитативна практика с дишане и мантра
  • Ментална и вербална котва - закотвяне на наученото.
  • Закриване на семинара

  *По време на семинара може да възникне промяна в продължителността на лекциите и практиките. Предвидена е почивка 10 мин.

  Благодаря ви! Люба Комитова


  Семинара ще се проведе на ЖИВО в студио Мандала, като групата ще бъде не повече от 6 души.

  Паралелно ще имаме ОНЛАЙН връзка чрез платфората на ZOOM. Линк за включване ще получите след заплащане на таксата за участие не по-късно от 18.11.2021г.

  Ако за първи път ще участвате в ZOOM семинар е хубаво предварително да имате инсталиран ZOOM на компютър, таблет или  телефон – устройството, от което ще се свържете. Инсталирането на ZOOM е безплатно и може да направите от тук: https://zoom.us/download .

  В деня на семинара, линка ще бъде активен 5-10 мин. преди обявения час, за да могат да се включат всички участници, да се нагласят настройките и да започнем на време.

   


  Как да се запишете и запазите място?

  Таксата за семинара /първи модул/ е 25лв.

  Крайна дата за записване - 18.11.2021г.

  Записването става с обаждане на посочения телефон за контакти и заплащане на таксата, за да запазите мястото си.

  Можете да заплатите в брой/с карта на място в „Хридая“ (с предварителна уговорка),  или по банков път.

  Банкова сметка: 

  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД

  IBAN: BG35BGUS91601006196400

  Телефон за контакт: 0887 689903, Люба Шулева-Комитова

  Виж повече
 • сб
  25
  сеп.
  2021
  16:00зала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  Заповядайте на медитация под звуците на тибетски купи!

  Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Това е нещо много особено и затова нека да го обясним: понякога събития в живота ни оставят следа. По-късно тази следа избледнява, но остава блокаж на някакво ниво - примерно страх, притеснение или някакъв вътрешен дискомфорт… С помощта на медитация ние можем да се освободим от някой такива пречки по пътя към щастието си. Тибетските купи са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в духа и тялото. Вибрациите на тибетските и кристални пеещи купи, както и други холистични инструменти създават благоприятни условия за освобождение и промяна във вътрешния мир. Звуците на тибетските купи помагат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, негативните мисли и емоции. Чрез образувалото се вибрационно поле по време на медитацията се навлеза с лекота в по-висшите нива на Съзнанието - там където се намират всички отговори и решения на житейските проблеми,  и също се активира осъзнаване от собствената ни дъблока същност, които извисява нивото на ума. 

  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова

  Ден и час: 25 септември, събота, от 16:00 до 17:00ч. в студио "Анахата" (Проектантска организация, ет.6)

  Какво ви е необходимо, за да участвате?

  • Удобни дрехи
  • Одеялце или шал за намятане
  • Бутилка с вода

  Заповядайте 🙂


  Записването е предварително по телефон или вайбър: 0885537372 - Мария Червенкова, 0887689903 - Люба Комитова

  Местата са 12.

  Таксата е 15лв.

  За хората с карта на Хридая – 2 посещения с карта.

  Краен срок - 20 септември 2021.

  Виж повече
 • вт
  27
  юли
  2021
  сб
  31
  юли
  2021
  14:00Боровец, хотел Ела***

  Лятна ваканция в Боровец - Йога в прегръдката на планината 

  Каним Ви на юбилейното ни събитие - 20 години Хридая

  Йога и медитация с Люба Комитова, Мария Червенкова, Лили Русева и Йордан Червенков

  БЛАГОДАРИМ ВИ, приятели за големия интерес към събитието ни! МЕСТАТА вече са ЗАЕТИ!

  Очакваме цялата група с настроение за хубави емоции, йога, срещи, разходки и приключения! 

  Вдъхновени от Рила и с желание да си заредим с енергия през лятото, тази година Ви предлагаме няколко дни в Боровец с програма, включваща разходки в планината, йога практика сутрин, а следобед - медитация - класическа и с тибетски пеещи купи. Подготвяме и специален тренинг за емоционален баланс със създаване на "котва" /личен код/.

  Хората, които не се занимават с йога биха моли да участват във всичко друго в програмата, защото идеята ни е да се чувствате комфортно. Мястото, което избрахме не е случайно – хотел Ела - в центъра на Боровец, с прекрасни условия за почивка. Може би сте чували, че Рила има особена енергия. И, ако обичате природата, ако ви допада да вървите сред борова гора и да се наслаждавате на гледката, то тогава това събитие е подходящо за вас.

  Всъщност в основата на вътрешната хармония стои връзката ни с природните сили и начинът, по който те внасят хармония в нас и около нас. Пътят на йога, в известен смисъл, е начин да постигнем хармония в себе си на три нива - тяло, ум и емоция, като това ни прави по-силни и устойчиви на предизвикателствата в живота.

  За кого е подходяща тази планинска ваканция?

  • За всеки, който обича природата и иска да почерпи енергия от нея;
  • За хора, които имат желание да практикуват йога за здраве – подбрани упражнения и практики.
  • За всеки, който иска да научи основни йогийски техники за дишане – Пранаяма, които помагат за повишаване на имунната система. Включени са и Мудри с пръстите на ръцете и положение на тялото, Бандхи - йогийски техники за контрол на енергията в тялото …
  • Ако имате интерес как мисленето влияе на настроението, от което се влияят емоциите и съответно се нарушава вътрешния баланс на човека, което води до отслабване на имунитета и уязвимост към външни влияния. Имаме специална тема с теория и практика за позитивното мисленеПринципи за емоционален баланс от позитивната психотерапия!
  • Ако искате да се откъснете за няколко дни от ежедневието си и просто да релаксирате, ще имате такава възможност.
  • Ако не сте участвали в медитация с тибетски купи, то това е възможност да опитате 

                                      Можем да продължим да изброяваме, но нека да останат и някой неща за изненада 🙂

  Това е предварителната програма:

  Сутрин – Класическа йога практика, подходяща за всеки и дихателни упражнения – Пранаяма

  + Въведение в Ащанга йога и Хатха йога флоу

  След закуската – разходки до: хижа Мусала, Царска Бистрица и други близки местности ..

  Следобед – йога и психология – детайлите и ползата от асаните – теория и практика с акцент върху отделни пози. Считаме, че за да практикуваш йога трябва да се вникне в смисъла от изпълнението на позитте и защо се практикуват. Йога има и терапевтично влияние върху тялото и ума!

  Теория и практика за "Позитивното мислене и как да го прилагаме в еженевието си."

  След това – медитативни техники и тренинги.

  Вечер след вечеря се събираме и се разхождаме, забавляваме се, почиваме си.

  Заповядайте!

  За нас:

  Люба Комитова е практикуващ психотерапивт по метода на Позитум - позитивна психотерапия и йога учител с няколко дипломи като някой от тях са тези от НСА/БФЙ и Международната Федерация по йога. Люба се занимава с йога близо 30 години и е основател на "Хридая" през 2001г. В годините на своята практика като учител по йога е разработила стила - Хридая йога, подходящ за съвременния начин на живот в България.

  Според Люба човек е тясно свързан с природата и за да се чувстваме добре трябва да развием усещане за тази връзка и да бъдем в синхрон с природните принципи. В науките йога и психология се предлагат много начини за постигане на вътрешен баланс и добро здраве. За хората, които желаят да практикуват йога или да се запознаят с някой от психологичните методи за самоконтрол на емоциите, в тази йога ваканция има предвидени тренинги именно в тази посока.  "Пътят започва с желание, след това продължава с воля и чак тогава, постепенно се разкриват нови възможности на духа в нас." ЛК

   

  Мария Червенкова е йога инструктор в Хридая и води практики по йога през последните 10 години. Мария е юрист по професия, но връзката й с йога е от детските й години. Дипломирана е като Ащанга виняса йога инструктор към Българска Ащанга Йога Академия и е сертифициран йога инструктор в стиловете: Класическа хатха йога, Флай йога, Арт и Партнер йога. Мария е личност, която влага разбиране и интуиция в своите йога класове, като това създава усещане за йога атмосфера. 

   

   

   

   

  Йордан Червенков води практики в Хридая, в един нов стил йога - Мандала виняса йога и също Класическа хатха йога. Йордан ще ни представи мандалата като

  начин за преминаване от поза в поза, следвайки хармонията на симетрията на същинската мандала. Йордан е инструктор по йога, който има нестандартен поглед към йога пракитката и успява да съчетае принципите за изпълнение на асаните със съвременните потребности на хората.

   

   

   

   

  Лили Русева - инструктор по йога в Хридая от 10 години като усъвършенства съвременния стил - Пауър йога, но също така води класове и по Класическа и Въздушна йога. Лили е вдъхновяваща и харизматична личност. В нейните часове можете да се потопите в света на йога неусетно, защото динамиката и финесът, с който тя води въвеждат ума и тялото в хармония. 

   

   

   

   

  Към цената за ваканцията на планина са включени:

  Четири нощувки със закуски и вечери на блок маса + цялата програма, безплатен фитнес и една сауна (за целия период)

  Цена за възрастен в двойна стая – 334лв., При заплащане на цялата сума до 04.07.2021г. цената е с отстъпка - 304лв.

  Цена за дете от 2 до 12г. в двойна стая – 116лв.

  Цена за възрастен в самостоятелна стая – 374лв. При заплащане на цялата сума до 04.07.2021г. цената е с отстъпка - 344лв.

  Местата са за 40 човека.

   

  Заплащането можете да направите в брой, с карта или по банков път.

  Запазването на място става със заплащане на капаро от 50% от сумата на вашия пакет.

  Капаро можем да върнем само седмица след внасянето му като се удържат 10% от сумата.

  До 04.07.2021г. трябва да внесете втората част от сумата, останалите 50%. При неизпълнение на тези условия ще считаме заявката за анулирана.

  Заплащане:

  В брой можете да платите в офиса ни в Проектантска организация, ет. 3, 314

  За банково плащане ползвайте следните данни:
  СНЦ "Йога център - Хридая",
  IBAN BG41UNCR70001522428591

  гр. Бургас, ул. "Славянска" 31

  Люба Комитова

  За записване и повече информация позвънете на посочените телефони за контакти:

  Люба Комитова - 0887 689903

  Мария Червенкова - 0885 537372

  Бъдете здрави и позитивни!

  Животът е дар, живейте го щастливи!

  Виж повече
 • пн
  05
  юли
  2021
  нд
  11
  юли
  2021
  след 14:00 часаПриморско, хотел Белица***

  ЛЯТНА ЙОГА ВАКАНЦИЯ НА МОРЕ - СИНЕВА

  „Йога за баланс на тялото и ума”

  Каним Ви на юбилейното ни събитие 20 години Хридая
  Място - Приморско, хотел „Белица“***

  Дати: 05 - 11.07.2021г.

  Радваме се, че имаме възможността да Ви поканим и това лято да бъдем заедно, и да споделим с Вас нашия опит в необятния свят на йога, както и да си подарим мигове на морския бряг в компанията на приятели.

  Има нещо, което прави 2021 по-специална за нас и това е 20 години от основаването на Хридая! През всички тези години ни е водила идеята за повишаване качеството на живот, на всеки стъпил на пътя наричан йога - науката за хармонията в природата и човека. За нас е чест да ви поканим, да бъдете с нас!

  Водещи: Люба Комитова, Мария Червенкова, Йордан Червенков, Мария Касова

  Всички водещи са професионалисти в областите, които ще представят.

  Тази ЛЯТНА ЙОГА ВАКАНЦИЯ е подходяща за Вас, ако имате желание да се откъснете за малко от ежедневието си и да навлезете в магичния свят на йога, практикувайки изящните асани за хармонизиране на цялостната човешка структура - тяло-емоция -ум. Също така ще имате възможността да участвате в трансформиращите медитации, които напоследък са много  актуални поради силното им влияние върху устойчивостта на психиката.  Разбира се ще правим и дихателни упражнения специално за повишаване на способностите ни да контролираме своята вътрешна сила. Всичко това помага да се освободим от стреса и да се настроим позитивно. Ще имате възможността да участвате в психологическия тренинг: „Колаж на душата – Емоциите” и да се научите да формулирате утвърждения, които да ползвате само вие, за вашите цели и идеи.

  За желаещите да се докоснат до мистиката на древните траки, предлагаме разходка до Бегликташ, невероятния Созопол и резервата с водните лилии.  

  Какво включва програмата?

  Йога практики - сутрин и следобед по предварително изготвена програма;

  Медитация или релаксация – следобед;

  Теория за йога – Сутрите на Патанджали като източник на информация за пътя на йогина;

  Психология – позитивното мислене и санкалпата (утвържденията);

  Звукова терапия с тибетски пеещи купи, китара, коши и други инструменти;

  Разходки и плаж през деня;

  А вечер се събираме и се забавляваме 🙂

  Според интересите на групата можем да добавим още теми, които да обогатят времето, в което сме заедно.

  Стиловете йога, които ви предлагаме са няколко:

  Класическа йога – подходяща за всеки
  Ащанга виняса йога – въведение и практика с Мария Червенкова
  Мандала виняса йога въведение и практика с Йордан Червенков

   

  Още нещо 🙂

  Понякога на такива места срещаме някого, откриваме приятели и разбираме, че съдбата ни води към най-доброто, когато сме в хармония със себе си…

  За хотела:

  Локацията на х. „Белица“ е много добра! Намира се на 5 мин. до център на Приморско, и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги и градина за почивка. Детска площадка. Има и тенис корт.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела, а понякога на брега на морето.  

  За инструкторите:

  Люба Комитова е практикуващ психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия – Позитум и магистър психолог. Притежава дипломи за учител по йога към Международната организация по йога и към НСА/БФЙ. Люба се занимава с йога близо от 30 години и е основател на "Хридая" през 2001г.  В годините на своята практика като учител по йога е разработила стила - Хридая йога, подходящ за съвременния начин на живот в България.

  Според Люба човек е тясно свързан с природата и за да се чувстваме добре трябва да развием усещане за тази връзка и да бъдем в синхрон с природните принципи. В науките йога и психология се предлагат много начини за постигане на вътрешен баланс и добро здраве. За хората, които желаят да практикуват йога или да се запознаят с някой от психологичните методи за самоконтрол на емоциите, в тази йога ваканция има предвидени тренинги именно в тази посока.  "Пътят започва с желание, след това продължава с воля и чак тогава, постепенно се разкриват нови възможности на духа в нас." ЛК

   

   

  Мария Червенкова е йога инструктор в Хридая и води практики по йога през последните 10 години. Мария е юрист по професия, но връзката й с йога е от детските й години. Дипломирана е като Ащанга виняса йога инструктор към Българска Ащанга Йога Академия и е сертифициран йога инструктор в стиловете: Класическа хатха йога, Флай йога, Арт и Партнер йога. Мария е личност, която влага разбиране и интуиция в своите йога класове, като това създава усещане за йога атмосфера. 

   

   

  Йордан Червенков води практики в Хридая, в един нов стил йога - Мандала виняса йога и също Класическа хатха йога. Йордан ще ни представи мандалата като начин за преминаване от поза в поза, следвайки хармонията на симетрията на същинската мандала. Йордан е инструктор по йога, който има нестандартен поглед към йога пракитката и успява да съчетае принципите за изпълнение на асаните със съвременните потребности на хората.

   

   

   

   

   

   

  Мария Касова е коуч, мотиватор и трейнър от 15 години. Нейната страст е да помага на екипите и хората да постигат оптимални резултати и лично удовлетворение. Тя е живяла и работила в повече от 60 страни във всички континенти в света. Този опит и дава прозрението, че топлината, добрината и толерантността са основни за истинските човешки връзки.

  Мария е завършила множество коучнинг курсове, както и хипнотерапия. Тя може да подготвя преподаватели по Невро-лингвисточно програмиране (НЛП), притежава диплома по приложна положителна психология и работи основно с международни финансови, фармацевтични и медийни корпорации. 

   

   


  Как да се запишете за йога ваканцията?

  Изберете подходящия за вас пакет и се обадете по телефона, за да ви запишем.

  Важно! Местата, които сме запазили са за 40 човека. Желаем да бъдем по-малко хора тази година, за да имаме спокойствие по време на заниманията и практиките. Затова, ако искате да участвате, помислете и решете навреме.

  Има на разположение само още 5 двойни стаи. Самостоятелните стаи вече са заети.

  Пакетните цени включват: нощувка + закуска и вечеря + цялата програма. На разположение е басейнът и шезлонгите, тенис корта, детският кът в градината на хотела. 

   

  Пакетна цена за 6 нощувки, за един човек:

  Възрастен в двойна стая – 530лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 500лв.

  - за деца/2-7 г./ настанени на нормално легло – 198,00 лв.

  за деца от 7 до 12г. - 228лв.
  - за деца/2-12 г./ настанени на допълнително легло при двама възрастни в стая – 85,20лв.

  Възрастен в самостоятелна стая660лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 630лв.

   

  Пакетна цена за 5 нощувки
  Възрастен в двойна стая 447лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 417лв.

  - за деца/2-7 г./ настанени на нормално легло – 165 лв.

  за деца от 7 до 12г. - 190лв.
  - за деца/2-12 г./ настанени на допълнително легло при двама възрастни в стая –71 лв.

  Възрастен в самостоятелна стая555,00 лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 525лв.

   

  Пакетна цена за 4 нощувки
  Възрастен в двойна стая – 360лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 330лв.

  - за деца/2-7 г./ настанени на нормално легло – 132лв.

  за деца от 7 до 12г. - 152лв.
  - за деца/2-12 г./ настанени на допълнително легло при двама възрастни в стая – 56,80лв.
  Възрастен в самостоятелна стая450лв.

  Отстъпка може да се ползва при заплащане на цялата сума до 15.06.2021г. - 420лв.

   

  Заплащането можете да направите в брой, с карта или по банков път.

  Запазването на място става със заплащане на капаро от 50% от сумата на вашия пакет.

  Капаро можем да върнем само седмица след внасянето му като се удържат 10% от сумата.

  До 20.06.2021г. трябва да внесете втората част от сумата, останалите 50%. При неизпълнение на тези условия ще считаме заявката за анулирана.

  Заплащане:

  В брой можете да платите в офиса ни в Проектантска организация, ет. 3, 314

  За банково плащане ползвайте следните данни:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Люба Комитова

   

  За записване и повече информация позвънете на посочените телефони за контакти:

  Люба Комитова - 0887 689903

  Мария Червенкова - 0885 537372

   

  Бъдете здрави и позитивни!

   

  Виж повече
 • чт
  15
  апр.
  2021
  нд
  18
  апр.
  2021
  след 14:00 часаВила "Булгара Еко", село Кюлевча
  Приятели!

  Каним ви на йога уикенд в една уникална местност - Мадара. 

  Три нощувки във вила Булгара Еко 

  от 15 до 18 април 2021г.

  Водещи на практиките: Люба Комитова, Мария Червенкова и Йордан Червенков

  За тези от вас, които не са били с нас на някое от мероприятията ни, надяваме се да е полезно да знаят, че наша основна цел е да бъдем близо до природата и да зареждаме тялото и ума си с енергия. Това се осъществява най-лесно когато сме сред самата природа и дишаме чистия въздух, разхождаме се през горски пътеки и чувстваме връзката си с цялата прелест наоколо.

  Предлагаме Ви програма, която съчетава йога практики и медитативни техники заедно с разходки по свещените места – резерват Мадара, пещерата с жива вода, секвоята засадена от цар Борис III, Мадарския конник, Капището - тракийско светилище свързано с Бог Тангра. Може би ще успеем да отпием и от напитката на боговете – медовина и да се срещнем с интересни хора.
   

  Какво да очаквате?
  Сутрин -Йога практика – енергизиращ комплекс, включва и пранаяма
  През деня – разходки, походи, почивка
  Следобед – Да направим нещо за себе си и да се поотпуснем:
  Йога, Медитация, Киртан;
  Ащанга виняса йога – стихия ОГЪН
  Мандала виняса йога - стихия ЗЕМЯ
  Сензитивен тренинг – вътрешна хармония;
  Звукотерапия с тибетски купи и други инструменти – четири измерения на звука, баланс на тяло – ум – емоции.
  Забавления…
   Медитация ще проведем и сред природата, на някое от свещените места

   

  Програма:

  15.04. четвъртък:

  • пристигане към 14ч. във Вила Булгара Еко
  • среща на участниците и обсъждане на програмата в 16:00ч.
  • 17:30 – 18:45ч. – Йога практика и Сензитивен тренинг вътрешна хармония – Люба
  • 19:30ч. – вечеря

   16.04. петък

  • 07:00 – 08:00ч. – Сутрешна йога – енергия за целия ден – Йордан
  • 08:30ч. – закуска
  • 10:00ч. – разходка до Плиска – първата българска столица. Там ще видим Голямата базилика (първата катедрала на българската православна църква) и Двора на Буквите - Това е най-новата забележителност на Плиска, която представлява композиция от 30-те букви на нашата азбука, изваяни от  камък.
  • почивка/свободно време
  • 16:30 – 17:45ч. - Ащанга виняса йога – стихия ОГЪН (адаптирана според групата), Мария
  • 18:00-18:30ч. – Киртан, мантри - Люба и Мария
  • 18:45-19:15ч. – Медитация, Люба
  • 19:30ч. – вечеря

   17.04. – събота:

  • 07:00 – 08:00ч. – Сутрешна йога и Пранаяма - Люба
  •  08:30ч. – закуска
  • 10:00ч. –разходка до Мадарски конник. При хубаво време ще тръгнем по Екопътеката около Мадарския конник и Даул Таш (Медитация на място според климатичните условия). Приятна пътека за разходка. Изкачва се горе на платото, стига до Мадарската крепост и завършва надолу по каменните стълби в скалите. Дължината на маршрута е 6 км и се изминава за час и половина. Даул Таш е големият камък от каменно езическо светилище, свързвано с бог Тангра. Намира се в подножието на мадарските скали, в края на екопътеката.
  • почивка/свободно време
  • 16:30 - 17:30ч. - Мандала виняса йога, за елемент ЗЕМЯ - Йордан.
  • 17:45 -18:45ч.  – Звукотерапия с тибетски купи и други инструменти - четири измерения на звука, баланс на тяло – ум – емоции. Люба
  • 19:30ч. – вечеря

   18.04. неделя:

  • 07:00-08:00 – Сутрешна йога – енергия за целия ден – Мария
  • Сатсанг – обратна връзка
  • 08:30ч. – закуска
  • 10:00ч. – Закриване на семинара
  • 12:00ч. – Отпътуване
  За хотела :
  Преди няколко години проведохме йога уикенд във Вила Булгара Еко и останахме очаровани от красивия двор с много цветя, от тематичните стаи, от гостоприемството и спокойствието, което почувствахме там. Точно затова сега отново се спряхме на това място за нашето събитие. Вижте снимките и се убедете сами..

  Записване и заплащане:
   
  Обявяваме записване само за 10 дни - от 15 до 30 март 2021г.
  Местата са само за 22 човека. Може да се увеличат до 26 при ползване на тройните стаи.
  Моля, желаещите за участие да се свържат с нас п този период от време, за да мога да капарирам стаите във Вила Булгара ЕКО
  !! Местата бързо се заемат. Към момента (16 март) има 4 двойни стаи и една тройна. Самостоятелни вече няма.
  Пакетна цена, за един човек, за три нощувки със закуски и вегетариански вечери, и цялата програма:
   В Двойна или тройна стая – 285лв.
   В Самостоятелна стая –335 лв.
   
   Деца от 4 до 12г. се настаняват на 50% от цената на възрастните.
   
   
  Записването става с обаждане на някой от посочените телефони и заплащане на 50% от сумата за престоя по банков път или в офиса ни в Бургас в Проектантска организация ет. 3, стая 314, гр. Бургас
  Втората част от сумата трябва да се заплати една седмица преди събитието. В случай на отказване от участие след 30.04.2021г. резервацията се анулира, а капарото не подлежи на връщане.
   
   
  За плащане по банков път ползвайте следните данни: 
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  Люба Комитова
   
  Телефони за записване:
  Мария Червенкова – 0885 537372
  Люба Комитова - 0887 689 903
  Виж повече
 • чт
  05
  ное.
  2020
  нд
  08
  ное.
  2020
  след 14:00 часагр. Трявна хотел "Калина Палас"

  Привет на всички!

  Предлагаме Ви есенно преживяване с програмата на "Хридая" с водещи:

  Люба Комитова,

  Чавдар Чавдаров и Мария Червенкова

  С вдъхновение Ви каним на ЕСЕНЕН УИКЕНД отново в Трявна!

  Първоначално мислехме да сме във с.Вонеща вода, но както се казва - когато търсиш нещо, то само те намира. Така този път се появи идеята да се установим в хотел Калина Палас, където преди две години проведохме пролетен уикенд.

  Запишете се в този уикенд, ако искате да научите нещо за влиянието на йога и силата на медитацията, ако искате да се разходим в планината по Еко пътека, да посетим някой забелижителности и да релаксираме тялото и ума. Най-важното е да бъдем заедно и да се докоснем до магическия свят на природата в около нас и в нас.

  ДЕСТИНАЦИИ - КИЛИФАРЕВСКИ МАНАСТИР, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЕКО ПЪТЕКА до БОЖЕНЦИ /при хубаво време/ 
  разходка в ТРЯВНА

  В програмата има включена Йога практика сутрин, която може да се практикува от всеки. Това е важно, защото благодарение на многогодишния опит в провеждането на йога в Хридая, знаем, че хората имат различни физически възможности и точно по тази причина практиката на подобни събития е съобразена с различните потребности. Не се притеснявайте, ще се справите.

  Този път ще имаме възможността да правим  Тай Чи и Ци Гун под ръководството на Чавдар Чавдаров (специалист в областта на това древно китайско изкуство) Само за информация - Тай Чи е релаксираща система от плавни движения, която не изисква предварителна подготовка. 

  Вечер, за любителите на медитацията, се провежда медитация. Всъщност планината е едно от най-подходящите места за медитиране, защото колкото по-близо сме до природата, толкова по-лесно се обръщаме  към вътрешния си свят. А медитацията нали е нещо такова 🙂

  Медитация правим и на красиви места по време на разходките. Предполагам, че всеки, които обича да скита из планините, е усетил нещо магическо, привличащо и завладяващо,  което не се забравя никога. Ние наричаме това състояние - медитативно. Към това се стремим - преживяване на връзката ни с природата.

  Творчески вечери, когато навън е нощ, а ние сме заедно...

  А сега да отбележа и дестинациите, които сме набелязали за този път:

  • Разходка в Трявна - разглеждане на забелижителности в града, обяд, кафе на пясък 🙂
  • Екскурзия до Килифаревски манастир "Рождество Богородично"
  • Велико Търново - разглеждане на града, свободна програма
  • Еко Пътека - Боженци /при хубаво време/

  Програмата може да се промени според желанието на групата или настроението на времето 🙂

   

  За хотела и програмата:

  Хотел Калина Палас е разположен в гр. Трявна, на хълм на 400м. от центъра на града. На разположение ще имаме закрит басейн и фитнес. Ще използваме зала за заниманията по йога, Тай Чи и Ци Гун, обучение в Аюрведа масаж - бонус към програмата, медитация с тибетски купи - хармонизиране чрез звуците на пеещи купи и беседи на любопитни теми 🙂

   

  Програма: 

  Пристигане в хотела в четвъртък, 05.11.20г., след 14:00ч.

  Среща във фоайето на хотела в 16:30ч.

  Първа среща в зала "Габрово" в 17:00ч.

  Йога и медитация до 18:30ч.

  За петък и събота - сутрешна йога от 7:30 до 8:30ч.

  След това - закуска в ресторанта на хотела

  В 10:00ч. ще планираме описаните разходки в зависимост от времето 🙂 Всеки има възможност да разполага с времето си, както намери за добре.

  От 16:30 до 18:30 ч. отново сме в залата за Тай Чи и Ци Гун, Аюрведа масажа, медитациите и беседите...

  В събота сутрин - йога в 7:30ч.

  Закуска и свободна програма до обяд, после - отпътуване 🙂

  Вечер ще можем да се храним на свободна консумация в хотела или в някое заведение в Трявна.

  При пристигането в хотела на първата среща всеки участник ще получи подробна програма и други материали свързани с практиките.

  Ще се разваме да се включите в групата - това, което ви трябва е само парченце намерение да направите нещо за себе си 🙂

  Сега си поемете въздух, издишайте и затворете очи, пренесете се в есенната гора и чуйте звука на гората...

  Заповядайте!

  Информация за водещите:

  Люба Комитова - Йога учител и позитивен психотерапевт, Люба е основател на „Йога център – Хридая“ Бургас, 2001г. Започва да се занимава с йога през 1995г.  Завършила е специализация по йога в Национална Спортна Академия и е квалифициран треньор по йога. Притежава диплома за йога учител от Международната Федерация по Йога.  Професията й е - позитивен психотерапевт, дипломирана като позитивен психотерапевт към WAPP / Висбаденска академия по психотерапия. Дейностите, които практикува са йога и психотерапия. През последните 10 години организира йога лагери, семинари за йога и психология, йога уикенди и психологически тренинги. 

   

  Чавдар Чавдаров - Тай Чи майстор. Чавдар се занимава с бойни изкуства и духовни практики. Завършил е Националната Спортна Академия с профил УШУ със свидетелство - треньор по китайски бойни изкуства. Инструктор е по Ван Чун от 18 години.

  Занимавам се с бойни изкуства и духовни практики.Завърших Национална Спортна Академия с профил ушу със свидетелство -треньор по китайски бойни изкуства.Аз съм инструктор по Винг Чун от 18години

   

  Мария Червенкова - Йога инструктор в Хридая, по професия е юрист. Занимава се с йога повече от 15 години. Дипломирана е като Ащанга виняса йога инструктор към Българска Ащанга Йога Академия и сертифициран йога инструктор в стиловете: класическа йога, арт йога, партнер йога. Мария е всеотдайна в преподаването на йога. През последните 10години е инструктор в Хридая и непрестанно обягатява своята опитност в йога, посещавайки международни събития и лагери в тази област.

   


  Записване и запазване на място:

  Пакетната цена включва 3 нощувки със закуски + цялата програма. Може да се коментира и вариант за две нощувки, ако нямате възможност да дойдете от четвъртък.

  В цената влизат следните екстри на хотела

  ➢ ползване на фитнес
  ➢ ползване на закрит отопляем плувен басейн (30 °C)
  ➢ паркинг – закрит с 40 паркоместа и 50 паркоместа до хотела
  ➢ високоскоростен безжичен интернет

  Цените:

  Пакетна цена за един човек в двойна стая, за три нощувки (от четвъртък до неделя) - 222лв.,

  за две нощувки - 160лв.

  Пакетна цена за самостоятелна стая, за три нощувки (от четвъртък до неделя) - 290лв.,

  за две нощувки - 200лв.

  Дете до ненавършени 4 години се настанява в детска кошара безплатно.

  Дете от навършени 4 до ненавършени 12 години с двама пълноплащащи, настанено на допълнително легло в стая, студио или апаратамент, заплаща 25 лв.

  Доплащане за настаняване в делукс стая – 20.00 лв на вечер на помещение

  ЗАПИСВАНЕ:

  За да ви запишем, обадете се на някой от посочените за контакт телефони.

  Необходимо е да преведете 50% от стойността на избрания от Вас пакет.

  Крайният срок за записване е 21 октомври. След тази дата ще Ви уведомим, ако има още места 🙂 в хотела.

  Може да се плати и на място в офиса на Хридая в гр. Бургас, бул. "Ст. Стамболов"120, ет3, стая 314

  Банкова сметка:

  IBAN: BG35 BGUS 9160 1006 1964 00

  "ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ - ХРИДАЯ" ЕООД

  гр. Бургас, бул. "Ст. стамболов" №120, ет. 3

  М.О.Л.: Люба Комитова

  Телефони за контакт и записване:
  - 0887689903 - Люба Комитова
  - 0885537372 - Мария Червенкова


   

  Следвай пътя на сърцето си 🙂

  Екип на Хридая - център за йога и психология

   

   

  Виж повече
 • пн
  20
  юли
  2020
  нд
  26
  юли
  2020
  Приморско

  МОРСКИ ЙОГА ЛАГЕР – ЛЯТО 2020

  Бъди себе си! Проектирай мечтите си!

  • Методи за медитация и постигане на целите в живота!

  • Терапевтични асани. Детайли и техники на изпълнение.

  • Разходка до Бегликташ и провеждане на медитативна техника: "Насочване на вътрешната сила"

  • Ащанга виняса йога.

  • Силата на дишането - дихателна техника.

  • Как да си направим амулет?

  • Разходка с лодка (безплатно)

  • Забавления 🙂

  Място - гр. Приморско, хотел „Белица“***

  В периода - 20 - 26.07.2020г.

  Заповядайте на море и йога, дихателни практики и медитация, на разходки и плаж по южното Черноморие!

          Понякога ми е трудно да повярвам, че толкова години са минали
         Първоначално идеята да правим йога лагери дойде на шега, ей така да си практикуваме нашата йога, да ходим на плаж, да скитаме по Южното Черноморие, да ходим на разходка с лодка, да се опознаваме и какво ли не още... Разбира се, това беше преди 10 години
          Сега нещата са различни. С много от хората вече се познаваме и очакваме следващата среща на така наречените йога лагери и уикенди. Мисля, че много хора не разбират защо избираме да сме на йога лагер, вместо просто да отидем на почивка.
          Всъщност, йога лагера е почивка, но има и програма, която е за хората, които желаят да практикуват йога, да отидат до забелижителни местности (в случая - Бегликташ) да медитират, да направят нещо за емоционалния си баланс и да се освободят от всякакви напрежения, защото тогава идва усещането за независимост. Беседите, лекциите, тренингите - всичко това се вписва в картината като допълнение, на и без това красивото лято, с дъхна море ...
        За мен лично всеки лагер, уикенд или ритрийт е възможност за израстване, защото се срещам с толкова много хора и от всеки научавам по нещо. Оказа се, че в нас самите е изворът на истинската същност, която прави чудесата, която сбъдва мечтите и ни прави щастливи! Това ме изпълва с дълбока благодарност и радост.

  Това е причината да продължавам да организирам тези йога лагери! 

  Чувствайте се поканени да бъдете с нас това лято!

  Теми и водещи:

  • Ирина Бъчварова - "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Ирина ще проведе практики по Ащанга виняса йога. Ще има възможност и за уроци, за преподаватели с програма: "Асана клиника", в която се разглеждат позите в детайли и започваме да разбираме специфичните действия и контра-действия в ставите и мускулите, и правилното изпълнение...
  • Петьо Коджабашев - дипломиран водещ по холотропно дишане, завършил GTT (GrofTranspersonalTraining), Ошо Ребалансинг терапевт (Дълбока терапия с тялото)
   и Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж. Очаквайте неговата авторска дихателна техника! Ще проведем заедно и танцова йога терапия на тема: "Стихии"
  • Люба Комитова - Йога учител и психотерапевт. Люба ще проведе практики по Хатха йога флоу и Медитации: Регресията като средство за преработване на негативни преживявания и Проекция на идея или цел.
  • Катя Маринова - Специалист по енергийни практики. Катя ще ни покаже как да си изработим на амулет.
  • Екип на Хридая - Мария Кирова - инструктор по Ащанга виняса йога, Лиляна Русева - инструктор по Пауър йога.
  • Георги Николов - Инструктор по йога

  Още в програмата – медитация на брега на морето, Разходка до Бегликташ – древно тракийско селище, йога нидра и техники за емоционален баланс. Медитация на Бегликташ - "Насочване на вътрешната сила"

  Това, което ви предлагаме тази година е не просто йога лагер. Този път решихме да разкрием някой от тайните на техниките, които използваме. Това означава, че всеки практикуващ ще може да се докосне до мистериозната страна на окултните (тайните) учения, които в древността са били предавани от учител на ученик. Разбира се, това може да се окаже трудна задача, но си струва да опитаме, най-малко, за да придобием личен опит в практиката си и да установим мястото си по пътя на развитието и себепознанието.

  ПРОГРАМА:

  Ден Дейност Тема Лектор/водещ
  20.07.2020,  ПОНЕДЕЛНИК      
  След 14:00   Пристигане и настаняване в хотела    
  16:30 Организационна среща във фоайето на хотела    
  17:00 – 18:00 Йога практика Хатха йога флоу Люба Комитова
  18:15 – 18:45 Медитация „Сияние“ Люба Комитова
  19:00 Вечеря    
   
  21.07.2020, ВТОРНИК      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Люба Комитова
  09:00 Закуска    
    Свободно време за плаж и разходки    
  16:00 - 17:00 Практическо занимание Как да си направим амулет Катя Маринова
  17:30 – 18:30 Йога практика Хатха йога флоу Ирина Бъчварова
  18:30 – 19:00 Медитация Йога нидра Мария Кирова - Червенкова
  19:00 Вечеря    
   

   

  22.07.2020, СРЯДА      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Ирина Бъчварова
  09:00 Закуска    
  10:00 Организационна среща във фоайето

  на хотела

  Разходка до Созопол

  (с лични автомобили)

   
  16:00 -17:00 Практическо занимание Родствените души и срещата с тях Катя Маринова
  17:15 – 18:30 Йога практика Йога практика Георги Николов
  18:30 – 19:00 Медитация Формиране на идея Люба Комитова
  19:00 Вечеря    
   
  23.07.2020, ЧЕТВЪРТЪК      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Ирина Бъчварова
  09:00 Закуска    
  10:00 Свободно време за плаж и разходки    
  16:00-17:00 Йога практика Класическа йога Лили Русева
  17:15 – 18:45 Дихателна практика    
   

  18:45 – 19:00

  Практическо занимание

  Сатсанг

  Силата на дишането

  Обратна връзка

  Петьо Коджабашев

   

  19:00 Вечеря    
         
             

   

  24.07.2020, ПЕТЪК      
  07:30 -08:30   Йога Сутрешна йога и пранаяма Георги или Люба
  09:00 Закуска    
  10:00 – 12:00 Организационна среща във фоайето на хотела Разходка до Бегликташ

  (със собствени автомобили)

  Люба Комитова
         
  16:00 – 17:00 Йога практика Пауър йога Лили Русева
  17:15 – 17:45

   

  17:45 – 18:30

   

   

  18:30 – 19:00

  Лекция

   

  Медитация

   

   

  Сатсанг

  Регресията като средство за преработване на вътрешни конфликти

  Регресия

   

  Обратна връзка с интерактивен метод

  Люба Комитова

   

   

  Люба Комитова

   

   

  19:45 Вечеря    
  25.07.2020, СЪБОТА      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Ирина Бъчварова
  09:00 Закуска    
    Свободно време за плаж и разходки    
  16:00 – 17:00   Лекция Силата на Ащанга йога Ирина Бъчварова
  17:05 – 18:00   Йога практика Класическа йога Лили Русева
  18:10 – 19:10   Танцова йога терапия Стихиите Люба Комитова и Петьо Коджабашев
  19:10   Вечеря    
   

   

  26.07.2020, НЕДЕЛЯ      
  07:30 -08:30   Йога практика Сутрешна йога Люба Комитова
  08:30 – 08:45 Сатсанг Да споделим впечатления   
  09:00 Закуска    
    Отпътуване по обяд    

   

   

  Сутрин - йога практика, след това – закуска.

  Времето след закуската до 16:30ч. е за море, разходки и плаж, това е вашето свободно време.

  От 16:30ч.е следобедната йога практика, последвана от медитация, или дихателна техника, интерактивни групови занимания и беседи.

  Следва вечеря.

  След вечерята организираме забавления и при желание – медитация под звездното небе на брега на морето.

  Винаги можем да добавим към програмата нещо по ваш избор, към което имате интерес 🙂

  Тази година, специално за йога учители, Ирина Бъчварова ще проведе допълнителни занимания по програма - Асана клиника! Ето някой от акцентите:

  Кратък преглед на теорията зад практиката – философията на Ащанга метода, логиката на сериите асани, специфични техники, смисъл, цел и приложение. Суря намаскар като основа за цялата практика. Основен фокус: Чатуранга дандасана, Гледащо нагоре и надолу куче ... вижте най-долу подробно описание на програмата.

  Стиловете йога, които ще практикуваме са: Ащанга виняса йога; Хатха йога флоу и Класическа йога.

  Пранаяма – основни техники за дишане в йога. Какво означава да дишаме правилно? Как се използва дишането в медитацията?

  Танцова йога терапия с Петьо Коджабашев и Люба Комитова на тема: СТИХИИТЕ - Земя, Вода, Огън, Въздух, Етер ... 🙂 

  В допълнение на йога практиките ще има и: Бандхи,  Мудри и Мантри. Тези древни техники работят на енергийно ниво като активират неподозирани възможности на физически и духовен план. Чрез мудрите и бандхите можем да преминем отвъд границите на традиционните представи за човешки способности! Ще работим върху овладяването на основните бандхи - Мула, Уддияна и Джаландхара – теория и практика. От мудрите – Бхумиспарша мудра, Кшепана мудра, Утарабодхи мудра, Хридая мудра, Дхяна мудра

  Мантра и киртан – силата на звука, вибрационното поле, което създават мантрите и как всичко това ни влияе?
  Медитация – тайнство и вълшебство с дъх на море…

  Разходките, които планираме са до: Созопол, Бегликташ, Китен и други близки местности. Навсякъде е морска синева, а Бегликташ е едно от най-силно енергийните места в България. Само да имате желание – всичко е на разположение!

  Забавления! Когато е лято и сме на море - отпуснете душата!

  За хотела:

  Локацията на х. „Белица“ е много добра! Намира се на 5 мин. до център на Приморско, и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги и градина за почивка. Има и тенис корт в двора.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито - на брега на морето и в градината на хотела. 

  Използвай всеки миг, за да бъдеш щастлив!


  Записване и запазване на място:

  ⇒ Изберете подходящия за вас пакет и се обадете по телефона, за да ви запишем и уточним подробностите.

  Записването продължава! Крайна дата - 12 юли 2020г.

  Цените са преференциални тази година!

   Пакетните цени включват: нощувка + закуска и вечеря + цялата програма

    6 нощувки 5 нощувки 4 нощувки 3 нощувки
  Възрастен в двойна стая 444 370 316 237
  Възрастен в самостоятелна стая 564 470 396 297
  Дете от 2 до 12 г.  настанено на нормално легло 240 200 160 120
  Дете от 2 до 12 г., настанено на допълнително легло при двама възрастни в стая 138 115 92 69

   

  I. Записване за йога лагера може да направите по следните начинни:

  II. Запазването на място:

  • Първа стъпка - заплащане на капаро от 50% от сумата на вашия пакет;
  • Втора стъпка  - една седмица преди лагера се внасят останалите 50%. В случай, че не се внесе втората част от сумата, резервацията ще бъде анулирана и капарото не подлежи на възстановяване.

  III. Заплащането на вашия престой можете да направите: в брой (в нашите зали) , с карта(в зала Анахата) или по банков път.

  При заплащане по банков път нашите данни са следните:

  Българо-американска кредитна банка

  Банкова сметка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  • За въпроси и повече информация позвънете на посочените телефони за контакти, написани най-долу.

  III. Телефони за записване:
  Богдан Героев – 0883 362554;
  Люба Комитова - 0887 689903;

  • Отстъпки: За придружител е  -10% от пакетната цена. Придружителят не участва в програмата.

  Индивидуални сесии:

  По време на йога лагера може да се направи индивидуална сесия по психотерапия или консултация. Може да се изготви индивидуална йога програма. За тези допълнителни услуги се заплаща 40лв. за една сесия  с времетраене – 60мин., с предварително записване.

  Допълнителни практики за учители по йога:

  Ирина Бъчварова ще проведе специализиране класове по Ащанга виняса йога, които не влизат в програмата на йога лагера. Тези практики ще се осъществят при наличието на поне 5 човека, които заявят желание за участие. Доплащането за едно участие в такъв клас ще бъде 10лв. на човек. 

   


  Информация за нас:

  Люба Комитова - Дипломиран Йога учител към IRYT - Международната йога федерация, също и към НСА / БФЙ. Дипломиран психотерапевт към WAPP - Висбаденската асоциация по позитивна психотерапия.
  Започва да се занимава с йога през 1995 година. Основател е на Йога център "Хридая" и до този момент ръководи дейността на центъра, работи като психотерапевт , провежда йога практики, пише статии за йога и психология, публикувани в списание "Йога за всички" и "Усури", организира курсове, семинари, йога лагери, ритрийти и уикенди..
  Мото: "Истината е най-важната предпоставка за постигане на щастие."

  Ирина Бъчварова е "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Тя е създател на Българска Ащанга Йога Академия, идеолог и основен разработчик на курсовете за обучение на инструктори. Сред нейните учители са Дейвид Свенсън, при когото Ирина е започнала обучението си в Ащанга през 2003 г. и с когото учи за преподавател; Кристина Каритину-Айлънд;, Дейвид Гариг.
  От няколко години Ирина се е посветила на изучаването на Ащанга йога с Дейвид Робсън и Манджу Джойс, с когото Ирина също учи от няколко години терапевтичната страна на метода. Ирина е автор на няколко книги за Ащанга йога.

   

  Петьо Коджабашев е Дипломиран водещ по холотропно дишане, завършил GTT (GrofTranspersonalTraining), Ошо Ребалансинг терапевт (Дълбока терапия с тялото)
  и Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж.

  Петьо ще проведе дихателни практики на йога лагера в Приморско

  Очаквайте и танцова йога терапия - четирите стихии 

   

   

   

   

   

  Катя Маринова е специалист по енергийни техники и Грандмастер Рейки. Тя ще ни научи как да си направим амулет за защита от негативни влияния и ще проведе беседа по темата за родствените души и практика за привличане родстена душа.

  Георги Николов - преподава йога във Финландия. Ще имаме удоволствието да ни проведе една йога практика

  oznor_vivid

  Мария Кирова - Червенкова - инструктор по Ащанга виняса йога и класическа хатха йога.

  Мария ще проведе йога нидра. Заедно ще направим и киртан!

   

   

   

   

   

  Виж повече
 • чт
  09
  апр.
  2020
  нд
  12
  апр.
  2020
  след 14:00 часаВила "Булгара Еко", село Кюлевча
  Уважаеми, почитатели на планината, на йога и на вълнуващите преживявания !
  Събитието Йога уикенд "Мистиката на Мадара"  се отменя за по-добри времена !
  До тогава може да ни последвате във Youtube, нашия канала е Йога Хридая 🙂
  Нека не спираме по пътя си към себереализация.
            В търсене на нова дестинация, за пролетния йога уикенд, се спряхме на едно от местата на силата в България – Мадара. Основата цел е да почувстваме връзката си с природата, да се заредим от енергията на свещените тракийски места и да обърнем внимание на тялото си със специално подбрани йога асани и медитация за баланс на физически и душевен план. 
            Вероятно сте слушали много за медитацията, защото става все по-популярна. А знаете ли, че медитацията може да ви помогне да постигате целите си, да промените живота си в желана от вас посока? Не всяка медитация обаче и не всеки би могъл да постигне резултат. Защо? Защото, за да постигнем такава цел ни трябват: специална медитативна техника, място със силно енергийно поле и причина, заради която да го направим. 
           Преди години хората, които търсеха начини за досег до дълбоката човешка същност се изправяха пред стена - липсата на информация и ограничени възможности за използване на тайните учения, които в днешно време са доста по-достъпни. Така в съвременния живот навлезе йога с упражнения за тялото и духа. На този йога уикенд можете да се докоснете или  просто да наблюдавате връзката: човек - енергия - природа.  
           Предлагаме Ви програма, която съчетава йога практики и медитативни техники заедно с разходки по свещените места – резерват Мадара, пещерата с жива вода, секвоята засадена от цар Борис III, Мадарския конник, Капището - тракийско светилище свързано с Бог Тангра. Може би ще успеем да отпием и от напитката на боговете – медовина и да се срещнем с интересни хора.
   
  Дневен план:
  Сутрин -Йога практика – енергизиращ комплекс, включва и пранаяма
  През деня – разходки, походи, почивка
  Следобед – Да направим нещо за себе си и да се поотпуснем:
  Колаж на душата – дървото на живота;
  Дискусия върху някой от сутрите на Патанджали;
  Сензитивен тренинг – вътрешна хармония;
  Звукотерапия–четири измерения на звука, баланс на тяло – ум – емоции.
   
  Вечер - Медитации и йога нидра.
  Забавления…
   
  Медитация ще проведем и сред природата, на някое от свещените места 🙂
   
  За хотела :
  Преди няколко години проведохме йога уикенд във Вила Булгара Екои останахме очаровани от красивия двор с много цветя, от тематичните стаи, от гостоприемството и спокойствието, което почувствахме там. Точно затова сега отново се спряхме на това място за нашето събитие. Вижте снимките и се убедете сами..

  Записване и заплащане:
  I. Пакетна цена, за един човек, за три нощувки със закуски, и цялата програма:
   В Двойна стая –225лв.
   В Самостоятелна стая –294 лв.
   
  II. Пакетна цена, за един човек, за три нощувки със закуски и вечери (двустепенно меню), и цялата програма:
   В Двойна стая – 264лв.
   В Самостоятелна стая – 333 лв.
   
  III. Деца от 4 до 12г. се настаняват на 50% от цената на възрастните.
   
  Запазване на място за участие в йога уикенда:
  Важно! Местата са само 22!
  При запълване на групата ще преустановим записването.
  Краен срок за записване 15 март 2020г.
   
  Записването става с обаждане на някой от посочените телефони и заплащане на 50% от сумата за престоя.
  Втората част от сумата трябва да се заплати една седмица преди събитието. В случай, че това не се случи мястото ще се счита за свободно, а капарото не се възстановява.
  Можем да върнем внесено капаро само до 10 март 2020г.
   
  Плащането може да направите по следните начини:
  В брой или с карта – в офиса ни в Проектантска организацияет. 3, стая 314, гр. Бургас;
  По банков път на - "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
   
  Телефони за записване:
  Богдан Героев – 0883 362 554
  Люба Комитова - 0887 689 903
  Виж повече
 • пн
  20
  ян.
  2020
  сб
  25
  ян.
  2020
  след 14:00 часахотел "Финландия"**** Пампорово

  ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ - ХРИДАЯ
  ОРГАНИЗИРА
  „Зимна приказка в сърцето на планината“
  в хотел „Финландия“ ****
  От 20.01.  до 25.01.2020г.

          Предлагаме Ви, в самото начало на годината, едно снежно приключение с нашата програма за - почивка, йога, медитация и пранаяма (дихателни техники от йога). В същото време, ако ските са част от зимните Ви забавления, ще имате достатъчно време да им се отдадете без да пропуснете нещо съществено от програмата.
  Като се има предвид, че в съвременния начин на живот, особено в големите градове, съществува напрежение и висока степен на стрес, няколко дни в планината могат да бъдат като еликсир за душата. И точно защото искаме да внесем в ежедневието си частица от тази безценна хармония, която цари в природата, Ви каним да си подарите малко време - за себе си, и да бъдете част от групата ни тази година.

  АКЦЕНТИ:

  Ащанга Виняса Йога с основателя на Българска Ащанга йога академия - Ирина Бъчварова!

  Позитум - да поработим с вътрешната сила - тренинг за тялото и ума  с Люба Комитова

  Асана - Силата на физическите пози - асаните и влиянието им върху здравето с Люба Комитова 

  Анатомия и йога - лектор Ирина Бъчварова

  ПРОГРАМА:

           Сутрин - йога практика – раздвижване на ставите, гърба, коленете… тонизиране на мускулите и повдигане на настроението. 
          След закуска всеки, който желае да се посвети на ски спорта, тръгва за пистите. Другата част от групата - тези които остават в хотела – има програма за разходки, които при хубаво време се комбинират с мълчалива медитация сред природата. Може, естествено, да се възползваме и от СПА центъра, басейна и фитнеса в хотела.
          Следобед – отново йога практика. Този път по-интензивна. Медитацията е веднага след йога практиката.

          Беседи и тренинги – за тази година темите, които ще обсъдим са свързани със Тайните за асаните и медитацията като средство за физическо здраве и емоционална интелигентност.

  Темата за Тантра е съществена за разбирането на йога. На този йога лагер ще се занимаем практически с тантрическа медитация. 
  Включени са два хипнотични тренинга, чрез които ще работим за преодоляваме на вътрешни конфликти и откриване на решения, свързани с дългогодишни житейски проблеми. С развиването на медитативни умения се пренасяме се в света на съзидателните си способности, където се крият най-силните ни качества. Целта е да увеличим вътрешната си сила и да подобрим качеството си на живот.
          В късните часове, вечер, се събираме във фоайето, където се забавляваме и опознаваме.

  Подробна програма:

  • 20.01.2020 г. Понеделник

  След 14:00    Пристигане и настаняване в хотела                    

  16:30              Организационна среща във фоайето на хотела              

  17:00 – 18:00 Йога практика с Люба Комитова

  18:00 – 18:30 Медитация на тема „Техники за концентрация” с Люба Комитова

  19:00               Вечеря

  • 21.01.2020 г. Вторник                               

  07:15 – 08:15 Йога практика с Гергана Андреева

  08:30               Закуска                     

  10:00              Среща във фоайето – организация на деня                     

  12:00 – 13:00 Обяд              

  13:00 – 16:00 Ски спорт - разходки -беседи                   

  16:15 – 17:00 Лекция и практика   Позитум – да поработим с вътрешната сила        Люба Комитова

  17:15 – 18:15 Йога практика с Ирина Бъчварова

  18:30 – 19:00 Медитация    „Океанът на подсъзнанието“ с Люба Комитова

  • 22.01.2020 г. Сряда

  07:15 – 08:15 Йога практика с Ирина Бъчварова

  08:30              Закуска                    

  10:00              Среща във фоайето – организация на деня                    

  12:00 – 13:00 Обяд              

  13:00 – 16:00 Ски спорт - разходки -беседи                  

  16:15 – 17:00 Лекция "Анатомия и йога" с Ирина Бъчварова

  17:15 – 18:15 Йога практика  с Гергана Андреева

  18:30 – 19:00 Медитация   „Визуализация – техника за медитация“ с Люба Комитова

  • 23.01.2020 г. Четвъртък                           

  07:15 – 08:15 Йога   Йога практика          Ирина Бъчварова

  08:30              Закуска                     

  10:00              Среща във фоайето – организация на деня                     

  12:00 – 13:00 Обяд              

  13:00 – 16:00 Ски спорт - разходки -беседи                   

  16:15 – 17:00 Лекция  "Движение и целебната сила на (Ащанга) йога" с Ирина Бъчварова

  17:15 – 18:15  Йога практика с Гергана Андреева

  18:30 – 19:00 Медитация - Йога нидра    Люба Комитова/Мария Кирова

  • 24.01.2020г.  Петък

  07:15 – 08:15 Йога практика с Гергана Андреева

  08:30              Закуска                     

  10:00              Среща във фоайето – организация на деня                     

  12:00 – 13:00 Обяд              

  13:00 – 16:00 Ски спорт - разходки -беседи                   

  16:15 – 17:00 Лекция "Ащанга йога" Ирина Бъчварова

  17:15 – 18:15 Йога практика с Ирина Бъчварова

  18:30 – 19:00 Медитация    Медитация с Анахата чакра(сърдечния център) Люба Комитова

  • 25.01.2020 г. Събота

  08:00 – 09:00 Йога и  Сансанг Йога практика

  Сатсанг(обратна връзка)     Гергана Андреева

  Люба Комитова, Мария Кирова, Ирина Бъчварова

  09:15              Закуска                     

  12:00               Край на йога лагера            

                          Отпътуване

  Инструктори и лектори:

       Люба Комитова e Позитивен психотерапевт към WAPP (Висбаденска асоциация по позитивна психотерапия) и "Yoga Teacher" към International Yoga Federation. Основател на „Йога център – Хридая“, Бургас, 2001г.                           

  Първите стъпки в света на йога за Люба са от 1995г. От тогава до сега е преминала през различни форми на обучение в сферата на йога, но най-съществено значение за дейността ѝ оказва психологията. Към момента ръководи дейността на "Хридая", води йога практики и лекции, организира: семинари, йога уикенди и ритрийти, и работи като психотерапевт.

  "Йога и психология - това са две неразривно свързани науки.  Ние сме човешки същества и притежаваме огромен потенциал, от който използваме само малка част. Пътят към просперитета минава през себе-познанието и събуждане на скритите ни способности. За да постигнем някакъв успех, било то в личен или обществен план, ни трябва мотивиращата искра на желанието и силата да го реализираме.  Йога и психология са науките, които ни дават ключа към вътрешния свят."

   

  Ирина Бъчварова е "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Тя е създател на Българска Ащанга Йога Академия, идеолог и основен разработчик на курсовете за обучение на инструктори. Сред нейните учители са Дейвид Свенсън, при когото Ирина е започнала обучението си в Ащанга през 2003 г. и с когото учи за преподавател; Кристина Каритину-Айлънд;, Дейвид Гариг. От няколко години Ирина се е посветила на изучаването на Ащанга йога с Дейвид Робсън и Манджу Джойс, с когото Ирина също учи от няколко години терапевтичната страна на метода. Ирина е автор на няколко книги за Ащанга йога. 

   

  Гергана Андреева е сертифициран инструктор по йога и се е занимавала с бойни изкуства 🙂 Започва да практикува йога през 2009г. и постепенно се усъвършенства на само в класическата йога, а и в моделиращата тялото система - Пилатес, както и въздушна йога. През годините е участвала в събитията на "Хридая" и е  посещавала различни семинари във връзка с йога.  Гергана води йога практики и пилатес в Йога център - Хридая. 

   

   

   

   

   


  Записването за участие продължава!

  Цените, които виждате по-долу са в сила до 10-ти януари 2020г.

  След тази дата ще бъдат увеличени с 10%

  Ако желаете се включите в групата, заявете участието си като се обадите на някой от посочените телефони.
  Богдан Героев: 0883 362 554
  Люба Комитова: 0887 689 903
  -----------------------------------------------------------------------

  • Какво включва цената:
   * Цялата йога програма;
   * Ползване на закрит басейн, фитнес зала и паркинг;
   * Пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/;
   * Нощувките 
  • Пакетни цени за един човек за 5/пет/ нощувки с включени „закуска, обяд и вечеря” и цялата програма:
   * Възрастен настанен в двойна стая – 345 лв.
   * Възрастен настанен в самостоятелна стая – 385 лв.
   * Деца от 2-12 г. настанени в двойна стая – 175 лв.
  • Други възможности за настаняване:

        *Пакетна цена за един човек за 4/четири/ нощувки в двойна стая - 308 лв. ( в самостоятелна стая - 340 лв.)

         *Пакетна цена за един човек за 3/три/ нощувки в двойна стая - 231 лв. ( в самостоятелна стая - 255 лв.)

         * Пакетни цени за един човек за 2/две/  нощувки в двойна стая – 164 лв. ( в самостоятелна стая – 180 лв.)

  При заплащане по банков път, нашите данни са следните:
  Българо-американска кредитна банка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  Титуляр на сметката: "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  ЕИК 205091689
  МОЛ: Люба Шулева-Комитова
   

  За хотел „Финландия”:
  Разположен е в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.
  Хотелът разполага с Уелнес център който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени, в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите.
  По време на престоя Ви може да ползвате безплатно закрития басейн и фитнес залата. Останалите спа-услуги може да използвате срещу заплащане, както следва: джакузи – 6 лв.; сауна – 8 лв.; парна баня – 8 лв.

  Както вие, така и вашите деца, ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.

  Заповядайте на Пампорово с нас! 

  Екип на Йога център - Хридая

   

  Виж повече
 • пн
  11
  ное.
  2019
  16:30 до 17:30зала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  От 11.11.2019 г.  ще поставим началото поредния сезон на тренировките ни по Годжу – Рю окинавско карате!

  Предвидили сме практиките да се провеждат всеки понеделник  и четвъртък от 16:30 до 17:30ч. в зала Анахата – в сградата на Проектантска организация, ет.6.

  Ето и малко информация за самия стил:
  Стилът е еднакво подходящ за практикуване от всички възрастови групи.

  Този стил карате е основан през 1920 година от Майстор Чоджун Мияги, днес Годжу – Рю се явява един от най – популярните стилове карате в света. От модерното спортно карате се отличава с високата си ефективност, характерно дишане и техники, използващи вътрешната енергия на човека. 

  Основна тема на провежданите тренировки ще бъдат техниките за самоотбрана.

  Цени:

  Еднократна тренировка  – 7 лв.

  Тел. за заявяване на участие: 0883 36 25 54 – Богдан Героев

  Водещ: д.р Петър Стоев, Първи дан традиционно Джу-цу

  Виж повече
 • чт
  31
  окт.
  2019
  нд
  03
  ное.
  2019
  след 14:00 часахотел Аугуста***, гр. Хисаря

  ЙОГА УИКЕНД  в Хисаря

  Тема: "Хридая йога - сърцето на йога" - за онази същност - недосегаема и уникална, която носим в себе си, същността, за която понякога забравяме. Темата за Хридая йога е като пътуване към света вътре в нас и преоткриване на силните страни на личността. 
  Да посрещаме деня с Йога асана - упражненията за физическо здраве - това е основната цел от практикуването на асаните! Всичко друго идва като продължение - концентрацията, самоконтролът, медитацията! Тези вдъхновяващи пози отварят вратата към себепознанието. 
  Силата да бъда себе си - лекция и тренинг (йога психология) Любопитно ли ви е как работи вашата защитна система? А колко често мислейки за сто хиляди неща пропускаме безценни мигове, които могат да ни дадат енергия и удоволствие по-важни от мимолетните желания на егото?
  Дихателна практика за връзката между ритъма на сърцето, дишането и гласът на тялото - за дихателните практики се знае много - важни са, полезни са, но да чуваш пулса си, да го разбираш и да разшифроваш посланието му, това е висш пилотаж дори за хора, които имат опит и познания.
  Мълчалива медитация - "Рестарт" - представете си вашето ежедневие, вижте го отстрани, разгледайте внимателно сюжета, в който сте главен герой и ако мислите, че имате нужда да го оцветите с по-свежи тонове или нещо все ви се изплъзва - време за отдих примерно, опитайте да се потопите в тази дълбинна творческа медитация и да си разрешите миг блаженство 🙂
  Разходки до забелижителности в Хисаря и Старосел - Крепостната стена, Тракийската гробница, Камилите - крепостна порта, Момина сълза - извор с минерална вода...
   
  Дати: от 31.10 до 03.11.2019г. с възможност за присъствие за две или три нощувки
  Място - х. Аугуста, гр. Хисаря
  Местата за участие са за 30 човека.
  !! Ранно записване до 05.10.2019г. - с по-ниска цена 🙂
  Йога инструктори: Люба Комитова, Мария Кирова, Галина Ненкова, Йордан Червенков...
   
  Йога уикендът е подходящ за хора, които обичат природата и желаят да се докоснат до нея отново. Предвиждаме да направим медитативен сеанс сред красотите на Хисаря и да потърсим спонтанни отговори на въпроси, които ни вълнуват 🙂 Би било интересно също и за практикуващите йога, както и за всеки, който възнамерява да започне да се занимава с йога, тъй като програмата е наситена с йогийски техники - асани, мудри, медитации...
   
  "Хридая - сърцето на йога" е темата за тези няколко дни. Знаете ли какво означава Хридая? Това е енергиен психически център, който се намира точно където е физическото сърце. Тясно свързан е с ритъма на сърцето. Променяйки дишането си, променяме и пулса на сърцето си, а това влияе на мозъка и на нервната система. Активната "Хридая" ни кара да се чувстваме спокойни, да разбираме себе си и другите. Съществува и Хридая мудра, която се счита за животоспасяваща 🙂 

   

  Програма:

  Четвъртък 

  16:30 - Откриване - среща във фоайето на хотела

  17:00 - Хата йога практика 

  18:00 - Медитация на тема - "Цветовете на аурата"

  Петък

  7:15 - 8:30 - Йога практика - енергия за целия ден

  10:00 - Разходка до Старосел или друга дестинация близо до Хисаря
  16:00 - 17:00 - Силата да бъда себе си - лекция и тренинг, водещ - Люба Комитова

  17:15 - 18:15 - Виняса флоу йога

  18:30 - 19:15 - Медитация: "Хридая - сърцето на йога"

  Събота

  7:15 - 8:30 - Йога практика - енергия за целия ден

  dav

  10:00 - Разходка до Римската крепост или друга дестинация близо до Хисаря

  Мълчалива медитация - естественият вътрешен мир

  16:00 - 17:00 - Йога като терапия: физическите упражнения в йога - основни принципи за въздействие от асаните.

  17:15 - 18:15 - Кундалини Йога

  18:30 - 19:15 - Дихателна практика - пулсът на сърцето в синхрон с вибрацията на вселената

  Знаете ли как влияе ритъма на дишането ви на сърцето и мозъка ви? Всъщност едва ли някой може със сигурност да даде точен отговор, но от векове дихателните практики провокират вниманието и будят интерес с особеното си въздействие! Ние не можем да пренебрегнем фактите, а имемнно, че в йога се обръща специално внимание на Пранаяма - дихателни техники, отделно всеки от нас има лични наблюдения как когато се вълнуваме пулсът се ускорява или пък се забавя, когото сме спокойни или заспиваме. Хората с ускорено дишане по принцип са по-тревожни и бързо се справят с проблема си, ако започнат да практикуват редовно пранаяма. Да, това е факт. И ако можем да разкодираме посланието, което носи ритъма на дишенето ни, то ние ще можем да изградим бързо-реагиращи защити с цел да съхраним здравето си, и да овладеем емоцията, която най-често е причина за вътрешен дисбаланс 🙂
   
   

  Неделя

  7:15 - 8:30 - Йога практика - енергия за целия ден

  Сатсанг - беседа

  12:00 - отпътуване

  Лектори и инструктори /Очакваме потвърждение за участие от колеги, които ще добавим по-късно/

  Люба Комитова е йога учител и психотерапевт. Основател на Център за йога и психология - Хридая, 2001г.

  Специално за този семинар споделя следната концепция:
  "Въздействието и влиянието на заобикалящия ни свят, новите технологии и възможностите произтичащи от тях променят критериите и представите ни за благополучие и успех. Но дълбоката същност на човека, според древната мъдрост на ученията за себепознание - примерно йога, е най-важната ни сила и именно тя трябва да бъде активна - отвъд егото и над преходните неща в живота."

   

   

  Мария Кирова е йога инструктор и юрист. Практикува и води занятия по Ащанга виняса йога. Мария ще ни запознае с теория и практика за този стил в йога.

  Галина Ненкова/Премпал Каур/ - сертифициран второ ниво учител по кундалини йога, завършила школата „АмритнамСаровар“ на учителя Карта Сингх.

  Йордан Червенков - сертифициран йога инструктор в "Хридая". Той ще проведе Класическа йога практика подходяща за всеки. Стилът му на водене е изключително лек и плавен, което доставя удоволствие и внася хармония във вътрешния мир на практикуващите.

  ______________________________________________________________________________________________
  Записване и запазване на място.
  Крайната дата за записване е 20.10.2019г.
  Ранното записване с по-ниска цена е до 05.10.2019 г.
  Местата за участие са за 30 човека.
  Към момента (07.10.19) има все още възможност за записване! 
   
  Какво включва пакетната цена: Цялата програма +  закуска на блок маса, вход за вътрешен плувен басейн с минерална вода, сауна, зала за релаксация, фитнес, паркинг, интернет достъп, ДДС 9% и 20% за всички услуги в хотела - масажи и др.
  !!  За всички, които ползват услугите на "Хридая" или са били на събитие организирано от нас, в сила ще бъде по-ниската цена до крайния срок за записване 🙂 
   

  Настаняване за 2 или 3 нощувки:

  3/три/ нощувки в двойна стая за един човек – 238 лв., след 05.10. - 253 лв.

  3/три/ нощувки за един човек в самостоятелна стая – 319 лв., след 05.10. - 334  лв.

   

  2/две/ нощувки в двойна стая за един човек - 182 лв., след 05.10. - 192 лв. 

  2/две/ нощувки в самостоятелна стая - 236 лв., след 05.10. - 246 лв.

   

  За да се запишете е необходимо да се обадите на посочените телефони и да заявите участието си. Запазването на място става със заплащане на 50% от цената, което може да направите по банков път, в брой или с карта в зала „Анахата“, гр. Бургас.

  При заплащане по банков път:

  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  адрес: гр. Бургас, бул. "Ст. Стамболов" №120, ет.3

  МОЛ: Люба Шулева-Комитова

  IBAN BG35BGUS91601006196400

   

  Телефони за записване:

  Люба Комитова – 0887 689 903

  Мария Кирова - 0885 537 372

  Богдан Героев - 0883 362 554 

  Виж повече
 • нд
  20
  окт.
  2019
  16:15 до 17:25 часазала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  НАЧАЛО на 20.10.2019 г./неделя/

  Час: от 16:15 до 17:25 часа 

  Място на провеждане: зала „Анахата“, ет. 6

  Адрес: гр. Бургас, бул. „Стефан Стамболов“ № 120 - в сградата на Проектантска организация срещу х-л „Космос“;

  КАКВО Е ИН ЙОГА? 

  Представяме Ви изключително  успокояващия и балансиращ стил – Ин йога.

  Йн и Ян са един от начините да разберем и обясним принципите на природата и човека, като част от нея. Ин и Ян символично се олицетворяват с Луната и Слънцето, съответно като двете противоположности:студ и топлина, положително и отрицателно, светло и тъмно… те са енергиите, оказващи влияние в живота ни. Когато Ин и Ян са в баланс ние сме спокойни и уравновесени. Целта от Ин йога е именно да постигнем този баланс като се противопоставим на напреженията в ежедневието с добре подбрани леки и приятни упражнения. Приема се, че Ин е нежната, женската енергия, приемането, търпението, отпускането, интровертното и тихо състояние на съзнанието… Ян от друга страна се свързва със Слънцето - мъжката енергия, сила, борба за надмощие, воля, мощ…

  И тъй като в живота ни често доминира Ян енергията, успешно можем да  въведем в хармония цялото тяло и вътрешния си мир чрез Ин йога, която фино се противопоставя на напрежението и динамиката. По принцип йога практиките влияят благоприятно и са едно от най-подходящите неща, които човек може да направи за себе си, ако търси природосъобразни варианти, но Ин йога е изцяло насочена към леко и плавно отпускане с упражнения, които не изискват да знаете нещо особено за йога или да сте подготвени предварително.

  ЗА КОГО Е предназначена ИН ЙОГА?

  ИН йога е за всеки – както за тези които никога не са влизали в йога зала, така и за редовно практикуващите. С леките и малко на брой асани (пози) тя е достъпна, приятна, релаксираща практика, която постепенно възстановява вътрешния баланс.

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРАКТИКАТА по ИН ЙОГА

  В ИН йога се използват помощни средства - кубчета, одеяла, възглавнички и др. Те помагат на тялото да заеме правилна и максимално отпусната позиция, в която пасивно да се разтегнат и отпуснат тъканите. Позите са пасивни, сменят се много бавно, изпълняват се близо до земята в седнало или легнало положение, задържането в позата е от 2 до 5 минути,  което създава усещане за дълбок покой, отпускане, релакс.

  ПОЛЗИ ОТ ИН ЙОГА:

  Полза от Ин йога ще откриете, ако ви се случва да имате болки във врата, главата, раменете, кръста, коленете. Чрез специфичното структуриране на ИН йога практиката и продължителното задържане в Асаните (позите) се работи за освобождаване на болката и напрежението в тялото. Физическото напрежение в ИН йога има положителен ефект и върху психическото състояние, защото влияе за отстраняване на натрупаните напрежения от стреса и динамиката в ежедневието.

  Чрез Ин Йога имаме възможност многократно да подобрим гъвкавостта си, въздействайки директно върху фасцията – съединително-тъканната обвивка, която обгръща мускулите и прераства в сухожилия. Това действа благоприятно на ставите и увеличава тяхната мобилност/подвижност. Ин йогата e насочена към парасимпатиковата нервна система, нивото на стрес се понижава, забавя се работата на ума, което позволява на човек да се отпусне и релаксира. 

  Водещ : Наташа Куванджиева – дипломиран йога инструктор;

  Провеждане: всяка неделя от 16:15 до 17:25 часа;

  Цени на карти и посещения:

  Едномесечна карта за 4 посещения – 30 лв.

  Еднократни посещения: 9 лв.

  Телефони за записване:

  0877 085 018 – Наташа Куванджиева/водещ/

  0883 362 554 – Богдан Героев

  Виж повече
 • пн
  14
  окт.
  2019
  17:45 до 18:45студио "Самхита" , ет. 3

  КУРС по ВЪЗДУШНА ЙОГА - от 14-ти Октомври
  8 въвеждащи практики в този стил йога
  Дни: понеделник и петък;
  Часове: 17:45 до 18:45 ч.
  Водещи: Гери и Цвети

  Един нов поглед в света на йога.. Въздушната практика се изпълнява с помощта на люлка-хамак. Подходяща е за всички, независимо дали са практикували йога. Чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавна, но освен това е и изключително полезна за цялото тяло.


  Системното практикуване на тези упражнения укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите. Въздушната йога действа то върху емоционално състояние на човека, защото часовете създават приятни емоции, настройват позитивно и намалят ежедневния стрес. И още нещо.. невероятното усещане да си с главата надолу! Обърнатите пози /при които главата е по-ниско от сърцето/ са характерни за йога практиките. Тук обаче, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно. Гръбнака се издъжава, увеличават се междупрешленните пространства, което има изключелно полезно въздействие, предвид застоелия начин на живот. Стимулира се кръвообръщението, подобрява се функционирането на нервната система, облекчава болките гърба.

  Какво да очаквате от този курс?

  Теория – заемане и ползи от позите
  Статични и диманични комбинации от упражнения
  Дихателни техники
  Релаксация
  ____________________________________________
  Цени :
  Карата за 4 посещения - 30 лв.
  Карта за 8 посещения - 56 лв.
  *картите са със срок на валидност един месец/от дата до дата/
  Еднократно посещение - 9 лв.

  Можете да се присъедините в групата във фейсбук "Въздушна йога в Хридая" и да се записвате за часовете, както и да следите акtуалната информация.

  Телефон за контакт:
  Гери/водещ/ - 0888010056
  Богдан Героев - 0883 36 25 54

  Виж повече
 • пн
  07
  окт.
  2019
  8:30 до 9:30 часаСтудио "Самхита" в сградата на "Проектантска организация" ет.3

  ПИЛАТЕС –КУРС ЗА МОДЕЛИРАНЕ НА ТЯЛОТО!

  НАЧАЛО: 7 октомври(понеделник)
  Дни: всеки понеделник и сряда от 08:30 до 09:30 часа в студио „Самхита“
  Водещи: Гергана Андреева

  Метода ПИЛАТЕС за трениране на тялото - уникална система от упражнения за разтягане и за сила, укрепване и тонизиране на мускулите, подобряване на стойката, сливане в едно на ума и тялото и подобряване на фигурата. Философията на метода се съсредоточава върху приучването на ума и тялото да работят заедно за постигане на целта – блестяща цялостна физическа форма.

  Вдъхновени от думитте на Джоузеф Пилатес „ След десет тренировки ще почувствате разликата, след двадесет – ще видите резултатите, след тридесет – ще имате съвършено ново тяло“ сме Ви подготвили КУРС, който постепенно да да се развие в пълна програма по ПИЛАТЕС.

  В този курс ще бъдат включени различни комплекси от упражнения – на земя, изправен стоеж, с тежести, топки и др. Ще се допълват плавно, следвайки темпото на групата.

  Как ПИЛАТЕС ни въздейства: 
  - „Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастието” – посредством визуализации, физическо укрепване и разтягане на тялото си възвръщаме будността на ума и подобряваме оросяването на мозъчните клетки. Този възроден дух на мисъл и движение е първата стъпка към преодоляване на стреса, към изящество на движенията, към удоволствие от живота.

  - Преодоляване на стреса и умората – ако не се грижим за тялото си няма как да се чувстваме добре. Лоша стойка, нарушено равновесие и неправилно дишане са част от причините за умора и стрес. Най-напред трябва да се научим правилно да укрепим и контролираме мускулите си, преди да ги подложим на натоварванията на всекидневния живот.

  - Използване на визуални образи за ангажиране на ума и тялото – посредством визуални метафори можем подсъзнателно да вкараме в действие мускулите без да познаваме тяхното устройство и функциониране.

  Методът Пилатес черпи от много и разнообразни стилове на упражнения, от китайска акробатика до йога, но има няколко основни принципа, които обединяват всички тези елементи под името ПИЛАТЕС. И теса:

  - Концентрация – тя е ключът към осъществяването на връзката между ума и тялото.

  - Контрол – той означава да не допускате случайни, безразборни движения.Всяко движение има предназначение.

  - Центърът – в него има голяма група мускули(корем, кръст, ханш и седалище).

  - Плавност – с нея се изпълняват движенията. Набляга се на изяществото на движението, вместо на скоростта.

  - Прецизност – всяко движение има предназначение. Всяко указание е решаващо за успеха на цялото.

  - Дишане – когато вдишвате и издишвате напълно, вие изхвърляте застоялия въздух и отровните газове от дълбините на белите си дробове и изпълвате тялото си с чист въздух.

  - Въображение – умът действа по загадъчен начин и една от особеностите му е способността да генерира визуални образи, които тялото да следва.

  - Интуиция- ако нещо ви причинява болка – Не го правете! Постепенно ще се научите да усещате ефикасността на упражненията, докато ги изпълнявате, и така ще постигнете ЖЕЛАНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!

  *Курсът е с предварително записване, поради ограничените места /макс. 10 души/.

  Цени:
  Карта за  8 посещения - 56 лв.
  Карта за 4 посещения - 30 лв.

  Еднократно посещение: - 9 лв.

  Записване:

  По телефон и на място, като с цел да си запазите място е необходимо да оставите капаро.

  За по-достъпна комуникация сме създали група във фейсбук - Пилатес в Хридая, към която можете да се присъедините и да следите актуалната информация.

  Телефони за контакт:
  0888 01 00 56 – Гергана Андреева

  0883 36 25 54  - Богдан Героев

  Виж повече
 • вт
  01
  окт.
  2019
  вт
  05
  ное.
  2019
  18:00 до 19:00 часастудио "Мандала", ет. 3, ст. 315

  КУНДАЛИНИ ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

  Начало: 01.10.2019 г./вторник/ от 18:00 до 19:00 часа
  Място: студио „Мандала”, ет. 3 в сградата на Проектантска организация - гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов № 120, ет. 3
  Дни на провеждане на практиките: Вторник
  Водещ: Премпал Каур

  Този курс е предназначен за начинаещи в кундалини йога, но ще е от полза и за по-напреднали практикуващи. Курсът включва 8 урока по кундалини йога по системата на Йоги Баджан с продължителност от 60 минути.
  Кундалини йога е йога на осъзнаването. Чрез практикуването й ние повишаваме своето осъзнаване, или казано по друг начин честотата на вибрацията ни. По време на целия урок вниманието се насочва навътре, към ставащото в нашето тяло, ум, емоции.
  КАКВО ВКЛЮЧВА ВСЕКИ КЛАС:
  КРИЯ: Крия означава действие. В кундалини йога така се нарича точно определена последователност от упражнения /асани/, които водят до конкретен, предвидим резултат. Този резултат е осезаем почти на физическо ниво, още по време на урока. В кундалини йога са обединени стотици крии с различен акцент, макар че всяка една от тях е завършена и самодостатъчна. В този курс ще включим крии, които са подходящи за начинаещи, а за хората с опит ще бъде предизвикателство тяхното перфектно изпълнение.
  ПРАНАЯМА: Ако не владеем дишането си не владеем живота си. Във всеки урок, съгласно традицията ще бъде включена и пранаяма. Ще бъдат подробно обяснени базовите дихателни техники в кундалини йога – огнено дишане, дълбоко дишане, ситалипранаям, пранаямза емоционален баланс, както и много други.
  МЕДИТАЦИЯ: В класа по кундалини йога една от целите на физическата крия е да ни подготви за медитацията. Във всеки урок ще бъде включена различна медитация, за да придобиете опитност и да изберете най-подходящата за вас. Чрез медитацията ние опознаваме различните страни на своя ум и развиваме своя неутрален ум. Едно от определенията за йоги е човек, който е отвъд дуалностите.
  МАНТРА: Ман означава ум, а тран – вълна. Чрез мантрите се променя честотата на ума, т.е на мозъчните вълни. В кундалини йога се използват много често практики с мантра. Понякога те са част от крията, а понякога са основата на медитацията. Понякога се изпълняват наум, но по-често – нависок глас. Всеки урок започва и завършва с мантра, като символ на създаване на свещено пространство-време за практикуването. Мантрите са изключително ефикасно и лесно средство за навлизане в състояние на медитация.
  РЕЛАКСАЦИЯ: По традиция всеки урок завършва с дълбока релаксация. Целта е интегриране и запазване на достигнатото състояние.

  Водещ: ПремпалКаур, сертифицират второ ниво учител по кундалини йога, завършила школата „АмритнамСаровар“ на учителя Карта Сингх.

  Записване за участие в курса и цени:
  Записването става с обаждане на един от посочените по-долу телефони.

  Цени:
  карта за 8 посещения - 56 лв.
  За записване и информация:
  0886 72 88 17 – Галина
  0883 36 25 54 – Богдан Героев

  Виж повече
 • вт
  24
  сеп.
  2019
  16:30 до 17:30 часазала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  Йога практика за физическа и душевна хармония по време на бременността - ПРЕДСТАВЯНЕ на специализирана програма!

  Дата: 24 септември (вторник) от 16:30 до 17:30 часа
  Място: Студио "Анахата". ет. 6
  Водещ: Люба Комитова

  Йога практиките през бременността са подходящи за раздвижване на тялото и успокояват ума. Практиката е предвидена специално за този период от живота на жената. Не се препоръчва да посещавате други часове по йога, защото се изпълняват упражнения, които крият рискове за бременността.
  ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ НЕ Е КЛАСИЧЕСКА ЙОГА!

  При нас се практикува йога за бременни вече повече от 10 години. Упражненията са специално подбрани, така че всяка жена, без значение дали е посещавала йога или не може да се опита да ги изпълнява. Целта от тези часове е да се подобри вътрешния тонус и да се правят достатъчно движения, които да поддържат мускулатурата активна и в добра форма. Няма никакви трудни асани, по-скоро се набляга на доброто настроение и леката подвижност, които безспорно са много важни за жената в този период.

  Накрая на всяка йога практика се прави релаксация, която е предвидена отново за вътрешната хармония. Напоследък доста се говори колко е важно да има съзнателен контакт между бъдещата майка и плода, които през целия период, а и дълго след това, са свързани не само физически, но и духовно. Затова им отдаваме нужното внимание и правим най-необходимите дихателни упражнения и визуализации.

  " Магията на живота

  Едва ли има нещо, с което може да се сравни нежното очакване на детето. Това което се случва в организма на жената през бременността се отразява на развиващото се малко същество в нея. Нейното безпокойство, нейните притеснения и вълнения са и негови преживявания. Ако тя е щастлива и то е щастливо. Ако тя страда и то страда. Емоционалната връзка между майката и бебето е реална и силна. От нейния вътрешен мир зависи и неговото хармонично развитие...." - Л. Комитова

  Участието е с предварително записване!

  Тел. за запиване:

  0883 36 25 54 - Богдан

  0887 68 99 03 - Люба

  Виж повече
 • сб
  21
  сеп.
  2019
  нд
  22
  сеп.
  2019
  след 14:00 часазала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  Здравейте приятели на йога!
  Каним Ви на двудневно пътешествие в света на Ащанга виняса йога на 21 и 22 септември в зала Анахата/ет. 6, Проектанскта организация/ на Йога център Хридая! Ще се потопим в дълбините на Ащанга метода с Ирина Бъчварова! (Вижте подробности по-надолу).

  Програмата включва Водена практика и Работилница в събота от 14ч. до 18ч. и традиционна Майсор практика и Дискусия в неделя сутрин от 09.30ч. до 12.00ч.
  *Можете да се запишете за двата дни или само за първия.

  ПРОГРАМА:
  --> 21.09. /събота/ - Водена практика с броене на дишането (90-120 мин.)
  Ащанга йога практиката оживява с дъха. Както се движи дъха, така се движи и съзнанието, със същата дълбочина и грация. В този клас ще изследваме техниките на дишане и движение, които дават на Ащанга феноменалната й сила. Ще използваме тялото, за да добием една по-различна, информирана от философията перспектива за мъдростта на Ащанга йога и начините, по които тя работи. Нивото на класа е съобразено с нивото на присъстващите! Водената практика изисква опит с Ащанга йога, както и практикуващите да са запознати с асаните от Началната серия.

  --> Работилница 90-120 мин. - "Ащанга йога – философия в действие"
  Философски основи, на които е стъпила Ащанга йога практиката и как философията оживява на постелката, посредством техниките, използвани в Ащанга йога. Методика и всичко онова, което прави Ащанга йога практиката повече от страхотна тренировка! На какво се дължи трансформиращата сила на Ащанга йога и какво прави тази практика „йога чикитса“ (йога терапия)? (Ще бъдат обсъждани основни техники, тяхното значение и начини да ги използваме - виняса, банда, флоу)
  -----------------------------------------------------------
  --> 22.09. /неделя/ - Майсор практика (традиционна самостоятелна практика с учител) – 90-120 мин.
  Основни техники в Ащанга йога: дишане, банда, фокус, асана, виняса, дрищи. Как да създаваме флоу и да надграждаме над вече наученото. Ще се докоснете до есенцията на традиционния метод за изучаване на Ащанга йога и ще придобиете увереност да практикувате пълноценно и с максимален ефект. Практиката е подходяща и за съвсем начинаещи.

  --> Дискусия, въпроси и отговори
  Практиката на Ащанга йога е древна и много мощна дисциплина за култивиране на физическо, психическо и духовно здраве. Техниките на дишане и движение изчистват тялото, докато в същото време го отварят и го правят силно. Добива се фокус, който успокоява ума. В крайна сметка, започваш да гледаш на себе си по друг начин, да приемаш себе си по друг начин и животът ти се променя. Уникалността на метода е в начина на учене и техниките, които се прилагат едновременно.
  -----------------------------------------------------------
  --> За Ирина
  Ирина Бъчварова е "Master Teacher" към Yoga Alliance International. Тя е създател на Българска Ащанга Йога Академия, идеолог и основен разработчик на курсовете за обучение на инструктори, като самата тя постоянно се обучава и задълбочава познанията си като следва своите учители по света. Сред тях са Дейвид Свенсън, при когото Ирина е започнала обучението си в Ащанга през 2003 г. и с когото учи за преподавател, Кристина Каритину-Айлънд, Дейвид Гариг. От няколко години Ирина се е посветила на изучаването на Ащанга йога с Дейвид Робсън и Манджу Джойс, с когото Ирина също учи от няколко години терапевтичната страна на метода. Ирина е автор на няколко книги за Ащанга йога, сред които бестселърите „Моята Ащанга – практиката на древна традиция“ и „Асана в движение“. Тя е координатор на Yoganatomy и специализира функционална анатомия на йога при Дейвид Кайл, провеждайки курсове и семинари, посветени на функционалната анатомия и алайнмънт. През 2019 г излезе и най-новият курс, създаден от Ирина – „Пълен Ащанга йога майсторски курс“, в който ще научите всичко, което е необходимо да започнете, да прогресирате и да видите резултат в Ащанга йога.
  ---------------------------------------------------------------

  --> Запазване на място и такса семинар:
  При ранно записване до 31 август 2019 таксите са както следва:
  За целия семинар, двата дни - 70лв.
  Само за първия ден – 50лв.
  След 31 август 2019:
  За целия семинар, двата дни - 80лв.
  Само за първия ден – 60лв.

  Телефони за контакт и записване:
  0885537372 – Мария Кирова
  0887689903 – Люба Комитова

  *За да Ви запазим място е необходимо да внесете таксата в офиса на „Хридая“ Проектантска организация, ет.3, ст. 314. Може да се плати в брой, с карта, или по банков път на сметката на СНЦ „Йога център – Хридая“
  IBAN BG41UNCR70001522428591
  Основание: Семинар по ащанга йога

  --> И още нещо..
  Бъдете с удобни леки дрехи, можете да си донесете и хавлийка. В залата има постелки, но ако желаете вземете своя.
  Не е препоръчително да сте консумирали тежки храни поне 2 часа преди практиката.
  Ако имате установено заболяване или скоро сте претърпели медицинска интервенция, моля да ни уведомите.
  Оставаме на Ваше разположение при въпроси.

  Виж повече
 • вт
  17
  сеп.
  2019
  16:00 ДО 17:30 часаСтудио "Самхита" в "Проектантска организация" ет.3

  Тази година НА МАМА МЯСТОТО ще бъде при нас - в Хридая 🙂
  в студио "Самхита"


  Започваме на 17 септември!
  Нещо като танц, нещо като забавление, нещо като аеробика, нещо като най-веселото време, което може да прекарат мама и бебе заедно. Дори и да не сте от спортуващите, дори да не сте от танцуващите, заповядайте с вашите бебета, за да усетите ритъма, пластиката и прекрасното настроение, което носи музиката и танцът!
  Чрез леки и прецизни движения мама ще се погрижи за своя тонус и фигура без да се отделя от своето съкровище.
  Грабвайте си усмивките и се отдайте на ритъма 🙂
  Вземете си меки обувки и удобно облекло.
  Бебето трябва да е в слинг, кенгуру или ерго-раница.

  Заниманията ще се провеждат три пъти седмично с предварително записване.
  Часовете ще бъдат от 11:00ч. и от 16:00ч.

  Цени:

  Едномесечна карта за 8 посещения - 56 лв.

  Едномесечна карта за 4 посещения - 30 лв.

  Еднократно посещение - 8 лв.

  Записване:
  0897886181 - Милка Стоянова
  или на фейсбук страницата "На мама мястото"

  Виж повече
 • вт
  03
  сеп.
  2019
  17:50 до 18:50Студио "Самхита", ет.3 в сградата на "Проектантска организация"

  ЙОГА ЗА ГРЪБ И ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБ – ново начало от 03.09.2019 г.

  Начало: 03.09.2019 г.

  Място: студио „Самхита”, ет. 3 в сградата на Проектантска организация – срещу хотел „Космос”;

  Дни: всеки Вторник и Четвъртък от 17:50 до 18:50 часа;

  Водещ: Юлияна Янкова

  От 03.09.2019 г. ще поставим ново начало за сезон есен-зима 2019 -2020  г. на Йога практиките за гръб и гръбначен стълб.

   Тази практика представлява специализиран йога клас, насочен към хора, които имат нужда от адаптирана йога програма. В Класическата йога практика са включени разнообразни групи асани, които въздействат общо и цялостно. Тук акцента е терапевтичния аспект на йога върху гръбнака, ставите и мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите и обогатяват тяхното въздействие. Аналитичната гимнастика е система от упражнения, която развива и стимулира мускулите в тялото, подобрява вътрешния тонус и влияе върху добрата форма на гръбначния стълб. В комбинация с йога асаните се въздейства много благоприятно при различни проблеми с гърба.

  Този въвеждащ курс е подходящ за всеки, който има статична работа – на компютър, в офис или просто чувства, че движенията  му  са ограничени и понякога се чувства схванат от стоене на едно място, а също така и за хора  които имат болки  в кръста или имат дискова херния, болки в гърба и врата и други подобни притеснения. Този клас е специално подбран, за да спомогне възстановяването на организма след лечения и обездвижване, като възстановява нормалната подвижност на крайниците, както и желанието за движение на психично ниво.

  В тези класове чрез добре подбрани упражнения, голяма част от които са от йога, се увеличава силата на мускулите. В основата на аналитичната гимнастика стои идеята да се извършват определени движения, които са част от едно цялостно упражнение. Анализиране означава да се раздели на детайли едно движение, да се осмислят блокиращите моменти, които обикновено не се забелязват, ако не им обърнем внимание. Работата с гръбнака, коремните мускули и въобще цялостната мускулатура, води съответно до постигане на крайния резултат – подобряване на подвижността на тялото, тонизиране на мускулите и усещане за добро настроение.

  Аналитичната гимнастика, съчетана с йога асани е подходяща за всеки, който търси начин за раздвижване. Тъй като има и терапевтичен ефект тя може да бъде изпълнявана, както от хора, които имат статична работа – на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения.

  Водещият на Аналитична гимнастика – Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 6 години и е част от екипа на Йога център – Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

  Цени :
  Карата за 4 посещения - 30 лв.
  Карта за 8 посещения - 56 лв.
  *картите са със срок на валидност един месец/от дата до дата/

  Еднократно посещение - 9 лв.

  За записване:

  0883 36 25 54 – Богдан Героев

  0878 79 0036 – Юлияна Янкова/водещ/

  Виж повече
 • чт
  22
  авг.
  2019
  нд
  25
  авг.
  2019
  след 14:00 часахотел Ела ***, Боровец

  Здравейте! 

  Не е трудно да направим нещо за себе си 🙂

  За лятото и по-специално през август Ви предлагаме три дни в планината с нашата програма, която можете да разгледате в детайли малко по-надолу...

  Йога практиките могат да послужат за отпускане, за разтягане, за тонизиране на тялото, но също така и за разбиране на гласа на тялото! Това може да се постигне, когато разбираме и усещаме смисъла от самите асани.

  Пранаяма ще използваме, за да накараме белите дробове да работят пълноценно, да! Но не само това е пранаяма! Истинската същност на пранаяма е не в дишането като техника, а във влиянието на различните начини на дишане върху сърцето, мозъка, нервната система и въобще върху цялата сетема - тяло - ум - емоция. Освен това се казва - контролът на дъха е контрол на ума... Ще практикуваме и ще разясним едни от основните техники - Капалабхати, Бхастрика, Уджаий, Нади шодхана. Ще направим и техниката - "Рестарт" специално, за да се освободим от напреженията, в случай че имате такива 🙂

  Сърцето на йога практиките е в медитативната част 🙂 

  И нека поговорим още малко за тези така съществени теми, така зареждащи духа, вдъхновението и магията на живота...

  „И най дългият път започва с първата стъпка.“ Конфуций

  Знаете ли от кога датира интересът на хората към духовното развитие и какво възбужда интереса на милиони хора към древните източни учения за хармония и баланс? Всъщност от зората на човешкия род съществува стремежът към неизвестното, тайнственото, божественото. Културите на народите са източник за мъдростта и пътя към щастието, което е определящо и мотивиращо  дори и за най-скептично настроените умове.    

  Не непременно Изтока и не непременно ученията, за които чуваме непрекъснато от филми и книги, ни извисяват, а нашата индивидуалност и личността която сме с всички свои способности. Една много съществена част от успеха зависи точно от нашето отношение и решителност. Просто протягаме ръка и вземаме от даровете – най-основните пранаяма техники, методи за медитация, благодатните асани – за да усетим тялото си и потребностите му. Това е нашата роля по пътя към постигане на целите, които си поставяме – да почувстваме гласа на тялото и да разшифроваме знаците на съдбата.  Не е трудно, но има една стъпка, която е в началото на пътя – Първата 🙂

  Още няколко дни остават с възможността да се присъедините към групата ни в Боровец. Три нощи – четири дни сред природата!

  Нашите телефони: 0887 689903 – Люба и 0883362554 – Богдан.

  Обадете се на някой от посочените телефони и ще ви изпратим формуляр за участие в събитието. Красиво лято на всички!

  Програмата:

  22.08.19 – четвъртък

  14:00ч. - Настаняване

  16:30 – Организационна среща в хотела

  17:15ч. – Класическа йога практика (асана, пранаяма, мудри) с Люба

  18:15ч. – Медитация: „Баланс в тялото, емоциите и мислите“ с Люба

  19:00ч. – Вечеря

   

  23.08.19  – петък

  7:30ч. – Сутрешна йога с Гюлхан

  9:00ч. – Закуска

  10:00/10:30ч. – Среща във фоайето – организирана разходка до хижа „Мусала“ или свободно време!

  16:00ч. – Пранаяма и Мудра (Дихателни практики - теория/практика, използване на мудрите) с Люба

  17:15ч. – Класическа йога с Милена

  18:30ч. – Йога нидра / Медитация с Люба

  19:00ч. – Вечеря

   

  24 .08.19 - събота

  7:30ч. – Сутрешна йога  с Люба

  9:00ч. – Закуска

  10:00/10:30ч. – Среща във фоайето – Организирана разходка до хижа „Царска Бистрица“, "Ястребец" или свободно време!

  16:30ч. – Класическа йога с Гюлхан

  17:45ч. – „Чакрите - хармонизиране на цялостната структура на човека. “, Практическо занимание в стил - йога психология. Засяга връзката ни с макро и микро-космоса.  Водещ - Люба

  18:30ч. - Медитация , Люба19:00ч. – Вечеря

   

  25 .08.19 - Неделя

  7:30ч. – Сутрешна йога с Милена

  8:30ч. – Сатсанг

  Закуска и отпътуване.

  За нас:

  Люба Комитова - психотерапевт и йога учител, основател на Йога център - Хридая Дипломиран Йога учител към IRYT - Международната йога федерация, също и към НСА / БФЙ.  Позитивен психотерапевт към WAPP - Висбаденската асоциация по позитивна психотерапия. Започва да се занимава с йога през 1995 година. Основател е на Йога център "Хридая" и до този момент ръководи дейността на центъра. През последните 10 години организира семинари, йога лагери и други събития свързани с йога и психология. "Вярвам, че това което зависи от нас е в ръцете ни, а дали ще го реализираме е изборът, който правим. Всичко, което се случва е свързано с някакво действие, а действието с мисълта и емоциите. Пътят на йога е практиката, пропита от дълбоката мъдрост на вековете."

  Гюлхан Ахмедова - педагог и сертифициран Йога инструктор към "Йога Център Хридая ". Преподава Класическа йога за деца и възрастни. Притежава квалификация - ключова компетентност за йога - асана, пранаяма и релаксация.

  Милена Драгиева - Йога инструктор. Йога навлиза в живота й преди 13 години. Стилът, в който практикува е класическа йога, подходяща за всяка възраст. От 9 години преподава йога в гр. Шумен. "За мен йога е живот без физическа болка, достигане на вътрешен покой, контрол над мислите и емоциите - за да сме в състояние да преодолеем собствените си илюзии и предубеждения и да можем да осъществим себе си."Ето и малко информация за хотел Ела: намира се в самия център на курортното селище Боровец. Подходящ е за релакс и разходки. На разположение ще имаме поляната зад хотела с площ 3 дка, зала за йога, фитнес и паркинг.

  -----------------------------------------------------------------------
  Как да се запишете и да запазите място? Обадете се на някой от посочените телефони за контакти, за да заявите участието си. 

  Цените са за един човек и включват нощувките и цялата програма.

  Пакетни цени за 3 нощувки /тип BB/ 

  За хората, които няма да практикуват йога има 15% отстъпка от цената.

  • 3 нощувки в двойна стая – 192 лв.
  • 3 нощувки в самостоятелна стая  – 225 лв.
  • 3 нощувки за деца от 7 до 12 г. – 96 лв.
  • 3 нощувки за деца от 2 до 7 г.  – 60 лв.

  Пакетни цени за 3 нощувки /тип HB/ 

  За хората, които няма да практикуват йога има 10% отстъпка от цената.

  • 3 нощувки в двойна стая  – 252 лв.
  • 3 нощувки в самостоятелна стая – 285 лв.
  • 3 нощувки за деца от 7 до 12 г.  - 126 лв.
  • 3 нощувки за деца от 2 до 7 г. – 90 лв.

  В цените са включени още: ползване на паркинг, wi-fi в целия хотел, хотелска застраховка и данък , 9% ДДС.

  За заплащане по банков път:Банкова сметка:

  IBAN: BG35BGUS91601006196400

  Българо-американска кредитна банкаТитуляр на сметката "Център за йога и психология - Хридая" ЕООДОснование - йога лагер в Боровец

  Телефон за контакти:

  0883 362 554 – Богдан Героев

  0887 689903 – Люба Комитова

  Желаем Ви прекрасно лято!Нека всеки миг носи усещане за пълноценност!

  Бъдете здрави и успешни в своя живот!

  Екип на Йога център - Хридая

  Виж повече
 • нд
  30
  юни
  2019
  нд
  07
  юли
  2019
  след 14:00 часахотел "Белица" в Приморско

  Каним Ви в екзотичната атмосфера на морския бряг в Приморско! Подготвили сме разнообразна програма за първата седмица на юли. Йога лагерите и уикендите са подходящи за хора, които желаят да съчетаят приятното с полезното 🙂 Избрахме едно прекрасно място на Южното Черноморие - Приморско, хотел "Белица***", където ще имате възможността да се докоснете до света на йога и да усетите въздействието на асаните, на дихателните техники, на медитацията сутрин, а понякога и вечер под звездите, пред необятната морска шир.
  Бихме желали да ви представим някой от възможностите, които йога и психологията - науките за тялото, ума и емоциите - ни дават, за да вървим напред в своя живот, за да се чувстваме пълноценни и уверени в различните ситуации, които животът ни поднася.

  Какво включва програмата:
  Теми на събитието:
  Презентация - "Магията на асаните - силата на движението" – детайлите в изпълнението и въздействието йога асана. Водещ - Люба Комитова
  Уъркшоп - ОШО ребалансинг масаж. Водещ - Петьо Коджабашев
  Дихателна практика с музика. Водещ - Петьо Коджабашев
  Презентация - "Кармични връзки или подсъзнателен избор в партньорските взаимоотношения" – темата и необичайна за западния свят, както и за нашата култура, тъй като засяга възгледите на изтока за понятието – карма. Ще разгледаме как подсъзнанието влияе на избора ни на партньори, както в личен план така и в бизнес отношенията.
  Водещ - Люба Комитова
  Танцова йога терапия с Шакти - има различни начини да свалим напреженията, натрупани в ежедневието си. Танцовата йога терапия е един от иновативните методи за освобождаване от стреса и хармонизиране на вътрешния свят.

  В йога практиките са включени следните теми :
  Класическа йога - подходяща за всеки. Тези йога практики могат да бъдат изпълнявани както от начинаещи, така и от напреднали. Те имат точно определена структура, която позволява да се постигне въздействието на йога с лекота.
  Йога за гръб и гръбначен стълб - за отстраняване на блокажи по гръбнака, отстраняване на сковаността на гърба и тонизиране на мускулатурата. Водещ - Наташа Куванджиева
  Ащанга виняса йога - за силно и устойчиво тяло, за издръжливост и воля не само на физически план. Водещ - Мария Кирова
  Хатха йога флоу – асана в медитация. Това е особено състояние, което се постига, когато асаните се изпълняват правилно и плавно, когато се разбира техният смисъл. Асаните не са обикновени упражнения. Когато практикуваме йога всъщност работим със своята фина същност, от което идва и въздействието на асаните. Водещ - Люба Комитова

  Освен асаните ще бъдат разгледани и обяснени:
  Пранаяма – основни дихателни техники в йога, които действат като естествен източник на енергия, обновяваща и извисяваща тялото и духа.
  Очистващите практики в йога – йога не е само физическа практика. Ще разгледаме тази така важна за здравето, визията и ума - част от йога – очистващите практики!
  Бандхи и мудри – тези древни техники работят на енергиино ниво като активират неподозирани възможности на физически и духовен план.
  Мантри - звуковата вълна, която се явява превозно средство към света на емоцията, понякога към мечтите, а друг път към инсайт на ума...
  Медитация – тайнството на вътрешния свят, медитация на брега на морето – сутрин рано и вечер под звездите… за да почувстваме връзката си с природата 🙂

  РАЗХОДКИТЕ, които планираме са до: Созопол, Бегликташ, Китен и други близки местности.

  Лектори и водещи ще бъдат:
  Люба Комитова - психотерапевт и йога учител
  Петьо Коджабашев - водещ по холотропно дишане и ОШО ребалансинг масаж
  Наташа Куванджиева - йога треньор
  Лили Русева - инструктор по Пауър йога,
  Мария Кирова - инструктор по Ащанга виняса йога

  Повече информация за лекторите и инструкторите:

  Наш гост ще бъде Петьо Коджабашев, който е дипломиран водещ по Холотрапно дишане и ОШО ребалансинг терапевт. Той ще проведе две практики, които разкриват тайните на вътрешния ни свят и дават възможност на тялото да подскаже от какво се нуждае, какво му липсва или може би всичко е в хармония!
  Практиките с Петьо Коджабашев ще бъдат: Дихателни техники с музика и уъркшоп по ОЩО Ребалансинг масаж.

  Наташа Куванджиева е един от инструкторите на "Хридая" Тя ще ни разкаже за манадалите, ще ни научи да разбираме какво казват емоциите ни чрез цветовете и формите. Наташа рисува с къна - Махенди. Ще имаме възможност да се окрасим с нейна помощ.

  Шакти също ще ни гостува. Тя е учител по Кундалини йога и ще проведе практика по Кундалини йога и Танцова йога терапия
  Лили Русева (Лакшми) - нейното обаяние и усет към движенията изпълват атмосферата с хармония и красота 🙂 Лили е инструктор в Хридая и откри своя Пауър стил в практиките по йога. Сега е от малкото хора, които провеждат такъв тип йога.
  Мария Кирова (Майтри) - Ащанга Виняса Йога е стилът на Майтри. Това е практика, която влива енергия и баланс не само на физически план, ние неусетно се пренасяме в друго измерение на същността си, активираме силата и потенциала от способности!
  Люба Комитова (Лайа Ананда) - Дипломиран Йога учител към IRYT - Международната йога федерация, също и към НСА / БФЙ. Дипломиран психотерапевт към WAPP - Висбаденската асоциация по позитивна психотерапия.
  Започва да се занимава с йога през 1995 година. Основател е на Йога център "Хридая" и до този момент ръководи дейността на центъра.
  "В живота има много предизвикателства - трудни моменти, в които е важно да можем да се изправим и да продължим напред. За това е нужна сила на духа. Йога, а също така и психологията са двете науки, които разкриват необятния свят на същността ни."

  Ще се радваме да бъдете с нас!

  ************************************************************************
  Информация за хотела и организационни въпроси:
  Локацията на хотела е много добра! Намира се близо до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги и градина, където можете да релаксирате на спокойствие.
  Йога практиките ще се провеждат както в зала, така и на открито - на брега на морето и в градината на хотела.

  Какво още можете да направите за себе си по време на йога лагера?
  Предлагаме Ви индивидуални сесии за:
  *Психологически консултации
  * ОШО Ребалансинг масаж
  *Йога - създаване на лична програма
  *Махенди - рисуване с къна
  (Таксите ще бъдат преференциални 🙂

  -------------------------------------------------------------------------------------------
  Как да направите резервация?
  1. Записване и запазване на място можете да направите като се обадите на някой от посочените за контакт телефони и попълните формуляра за участие.
  2. Внася се капаро от 50% от сумата за заплащане или по банков път, или на място в офиса ни в Бургас, бул. "Ст. Стамболов" №120, ет. 3, ст. 314.
  3. Останалата сума се доплаща една седмица преди събитието по същия начин като първата вноска.

  Отстъпки:
  Всеки, който е бил на йога лагер или уикенд организиран от Хридая ползва -10% отстъпка от обявените цени.
  Всеки, който ще присъства на йога лагера, но няма да участва в практиките и лекциите ползва -10% от обявените цени

  Телефони за контакти:
  Богдан Героев – 0883 362 554;
  Люба Комитова - 0887 689 903;
  Банкова сметка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  Информация за възможностите за настаняване, записването и пакетните цени за нощувки.

  ПАКЕТНИ ЦЕНИ при изхранване тип HB /закуска и вечеря + цялата програма/

  - 7 нощувки в двойна стая + програмата - 511 лв.;
  - 7 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 644 лв.;
  - 7 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 273 лв.
  - 7 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 154 лв.
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  ПАКЕТНИ ЦЕНИ при изхранване тип ALL INCLUSIVE /закуска, обяд и вечеря, закуски - вижте по-долу описанието + цялата програма/:

  - 7 нощувки в двойна стая + програмата - 595 лв.;
  - 7 нощувки в самостоятелна стая + програмата – 735 лв.;
  - 7 нощувки за деца/2-12 г./ настанени на нормално легло – 336 лв.
  - 7 нощувки за деца/2-12 г./ на допълнително легло – 203 лв.
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  За по-малък брой нощувки, обадете на посочените телефони или вижте подробната информацията в сайта на "Йога център - Хридая" - http://www.yoga-hridaya.com/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/?event_id1=53

  -----------------------------------------------------------------------------------------

  Важни уточнения:
  • В деня на заминаване, стаите се освобождават до 12:00 ч. Престоят след 12:00ч се заплаща!
  • Паркингът не е включен в цената на услугата – заплаща се 4 евро на денонощие.
  • В деня на пристигане, All inclusive започва с обяд или вечеря - в деня на заминаване завършва съответно със закуска или обяд!
  • След 22:00 ч., всички напитки се заплащат!
  • На Лоби барът и Пул-барът на хотела се предлагат вносни алкохолни напитки срещу заплащане! Работно време – 09:00-23:30 ч.
  • Изнасянето на храни и напитки извън помещенията за хранене се заплаща!!!
  • Хотелът не носи отговорност за пари и ценности не предадени за съхранение в сейф на рецепция!!! Сейфът се заплаща 2 евро на ден!
  • Не е допустимо присъствието по бански костюм в основния ресторант . Не се толерира влизането в ресторанта с чанти /освен дамски/.
  • Не се разрешава резервирането на шезлонги около басейна- хавлиите оставени на резервираните шезлонги се събират от персонала обслужващ басейна!
  • Всички гости , настанени на база All Inclusive трябва да носят ол инклузивните гривни през целия престой!
  • Забранено е да се изнасят хавлии от хотела и използването им на басейна и плажа!

  *Хотел Белица си запазва правото да прави промени в описанието на All inclusive.

  Платени допълнителни услуги:сейф на рецепция,телефонни обаждания, пране и гладене,автомобил под наем ,всички вносни напитки и коктейли , лекар на повикване, тенис на корт, паркинг, въздушен хокей.
  Почистването на стаите става всеки ден.
  • Смяна на кърпи – през ден.
  • Смяна на бельо – на 3-4 ден в зависимост от престоя.

  Виж повече
 • пт
  21
  юни
  2019
  10:00 до 19:00 часагр. Бургас, Експозиционен център Флора

  Привет, приятели на йога!
  21 юни, деня на лятното слънцестоене е обявен през 2015г. за Международнен ден на йога!

  Тази година чествания ще има в цяла България от 16 до 23 юни!
  В нашия град ще отбележем празника на 16 юни в Експозиционен център Флора!

  Под патронажа на Индийското посолсвото, главен координатор за Бургас е Йога център Хридая.

  Програма*:
  10:00ч. – Откриване
  10:10ч. – Айенгар йога - "Със живи стъпала, към здрав и устойчив гръбначен стълб!" – Ваня Арбалиева
  11:00ч. – Кундалини йога – Красимира Христова
  11:50ч. – Йога за деца и родители – Радостина Колева
  12:40ч. – Йога за деца с творчески карти – Христина Дечева

  14:30ч. – Сатянанда йога – Радка Стоянова
  15:20ч. – Аюрведа йога масаж – Петьо Коджабашев
  16:10ч. – „Силата на Ащанга виняса йога“ – основи и практика - Мария Кирова
  17:00ч. – „Дихателни техники и Медитация“ –Люба Комитова
  17:45ч. – Партнер и Aкро йога /по двойки/ - Миро Рахнев и Мария Гюрова
  18:30ч. – Мантра, томбола и закриване

  *Носете си постелка за йога практиките!

  Вход СВОБОДЕН!
  Нека отбележим празника заедно!
  Ом шанти

  Виж повече
 • чт
  20
  юни
  2019
  от 19:15 до 20:15 часастудио "Самхита", бул. Стефан Стамболов" № 120, ет. 3

  НОВ ЙОГА КЛАС В ХРИДАЯ
  Часовете ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 19:15 до 20:15 ч.
  Водещи: Десислава Петкова и Йордан Червенков
  Място на провеждане: студио „Самхита”, ет.3, адрес: гр. Бургас, бул. „Стефан Стамболов”
  № 120 – сградата на Проектантска организация/срещу хотел „Космос”/

  Този клас е подходящ за НАЧИНАЕЩИ и ще включва:
  Основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап, крокодилски упражнения за гърба, основен комплекс от асани, пранаяма - дихателни практики, мудри и бандхи, йога нидра - релаксация и първи стъпки в медитацията.

  Програмата включва всичко необходимо за хора, които не са се занимавали или имат малко общи познания. Курсът е разделен на две нива като в ПЪРВО НИВО се поставят теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), техниките от пранаяма (дихателните практики) и релаксиращите техники. Във ВТОРО НИВО часовете са обогатени с пози и варианти от различните групи асани, както и се обръща специално внимание на усъвършенстването на изпълнението, което е от важно значение за извличане на максималното въздействие от йога практиката. На този етап се постига увереност и разбиране за пранаяма и се поставя началото на медитативните умения. Теорията на йога във втория етап включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

  И не на последно място бих искала да кажа, че дали е подходяща, една система като йога, или не можем да кажем само след като придобием личен опит и имаме своите впечатления за нейното въздействие върху нас. - Люба Комитова

  „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда
  ________________________________________

  Записване и такси:
  Записването става с обаждане на един от посочените по-долу телефони и внасяне на сумата за курса. Максималният брой на участниците в курса може да достигне до 12 човека.
  При запълване на бройката ще преустановим записването.
  Срок за записване 18.06.2019 г.

  Цена на курса включващ 8 урока – 56 лв.
  Цена за еднократно посещение – 9 лв.
  Еднократни посещения можете да използване, в случай че има свободно място в залата.

  Начини за заплащане:
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни.

  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:
  СНЦ „Йога Център – Хридая”
  IBAN BG41UNCR70001522428591

  За повече информация и записване:
  Богдан Героев - 0883 362 554
  Люба Комитова - 0887 689 903

  Виж повече
 • ср
  29
  май
  2019
  19:00 до 20:30 часазала "Анахата"р , ет. 6

  ДЕТОКС С КУНДАЛИНИ ЙОГА
  Начало: 29 май (сряда) от 19:00 - 20:30ч.
  Място: Студио "Анахата", ет. 6
  Водещ: Галя ( Премпал Коор )

  От 29.05.2019г. ви предлагаме осем урока по кундалини йога, насочени към процесите на детоксикация. През пролетта започва естественото обновяване на организма ни. Нека продължим този благоприятен момент на годината и да ускорим и засилим пречистването си с помощта на кундалини йога.

  Нашите тела и умове са естествено проектирани за да ни служат през целия ни живот. Когато получаваме достатъчно почивка, пием достатъчно течности, храним се с пълноценна храна, позволяваме на емоциите си да текат естествено и поддържаме нивата на стрес ниски, ние можем да се справяме с това, което ни поднася живота по-лесно.

  В действителност обаче повечето от нас нямат диета, свободна от обработени храни, богата на пресни органични плодове и зеленчуци, пълнозърнени храни, риба и месо, свободни от хормони. Много от нас не пият достатъчно течности. Някои блокират емоциите си, вместо да им позволят да се движат свободно. И макар тялото да е способно само да се освобождава от токсините, които влизат чрез въздуха, храната и преживяванията, днешният ритъм на живот и постоянният стрес пречат на този процес.

  Кундалини йога, древна система от пранаяма /дихателни упражнения/, асани и медитация може да помогне на тялото и ума да се изчистят от физическите и емоционални излишъци.
  Тъй като черният дроб, бъбреците, белите дробове, дебелото черво, кожата и лимфната система играят ключова роля в това, осемте урока ще бъдат съсредоточени именно върху тези органи. Всеки урок ще включва пранаяма, крия /комплекс от асани/, насочена именно към конкретен орган, медитация и релаксация.
  Освен на физическо ниво, кундалини йога въздейства мощно и на нашата нервна система, като балансира емоциите ни, водейки ни към постигането на неутрален ум. Повишаването на енергията, което усещаме по време на практиката се запазва дълго след това, помагайки ни да променим старите си модели на поведение.

  Водещ: Премпал Коор, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога, завършила школата „Амритнам Саровар“ на Карта Сингх.

  Класовете ще се провеждат всяка сряда, от 19.00 часа в залата „Анахата“
  Цена: карта за 8 посещения - 56 лева;
  Еднократно посещение: 9 лева;

  Виж повече
 • сб
  20
  апр.
  2019
  11:30 до 13:00 часазала "Анахата", ет. 6, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  РЕДСТАВЯНЕ: 20 април (събота) от 11:30ч. до 13:00ч.
  В "Самхита", ет 3 , "Проектантска организация", бул. "Стефан Стамболов" № 120.

  Практиките през седмицата са във вторник и четвъртък от 18:00 до 19:00ч. в студио Самхита.
  Водещ: Юлияна ЯнковаЙога терапия и Аналитична гимнастика - Тази практика представлява специализиран йога клас, насочен към хора, които имат нужда от адаптирана йога програма. В Класическата йога практика са включени разнообразни групи асани, които въздействат общо и цялостно. Тук акцента е терапевтичния аспект на йога върху гръбнака, ставите и мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите и обогатяват тяхното въздействие. Аналитичната гимнастика е система от упражнения, която развива и стимулира мускулите в тялото, подобрява вътрешния тонус и влияе върху добрата форма на гръбначния стълб. В комбинация с йога асаните се въздейства много благоприятно при различни проблеми с гърба.

  Този въвеждащ курс е подходящ за всеки, който има статична работа - на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения. Този клас е специално подбран, за да спомогне възстановяването на организма след лечения и обездвижване, като възстановява нормалната подвижност на крайниците, както и желанието за движение на психично ниво.

  В тези класове чрез добре подбрани упражнения, голяма част от които са от йога, се увеличава силата на мускулите. В основата на аналитичната гимнастика стои идеята да се извършват определени движения, които са част от едно цялостно упражнение. Анализиране означава да се раздели на детайли едно движение, да се осмислят блокиращите моменти, които обикновено не се забелязват, ако не им обърнем внимание. Работата с гръбнака, коремните мускули и въобще цялостната мускулатура, води съответно до постигане на крайния резултат - подобряване на подвижността на тялото, тонизиране на мускулите и усещане за добро настроение.

  Аналитичната гимнастика, съчетана с йога асани е подходяща за всеки, който търси начин за раздвижване. Тъй като има и терапевтичен ефект тя може да бъде изпълнявана, както от хора, които имат статична работа - на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения.

  Водещият на Аналитична гимнастика - Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 6 години и е от екипа на Йога център - Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

  Телефони за записване:
  0878 79 00 36 – Юлияна Янкова;
  0883 36 25 54 - Богдан Героев.

  В деня на презентацията картата за 8 посещения ще е с отстъпка на цена от 50лв./редовна цена 56 лв./
  Цена за участие - 12 лв.

  Виж повече
 • вт
  16
  апр.
  2019
  16:30 до 17:30зала Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  Йога практика за физическа и душевна хармония по време на бременността - ПРЕДСТАВЯНЕ на специализирана програма!

  Дата: 16 април (вторник) от 16:30ч.
  Място: Студио "Анахата". ет. 6
  Водещ: Люба Комитова

  Йога практиките през бременността са подходящи за раздвижване на тялото и успокояват ума. Практиката е предвидена специално за този период от живота на жената. Не се препоръчва да посещавате други часове по йога, защото се изпълняват упражнения, които крият рискове за бременността.

  ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ НЕ Е КЛАСИЧЕСКА ЙОГА!


  При нас се практикува йога за бременни вече повече от 10 години. Упражненията са специално подбрани, така че всяка жена, без значение дали е посещавала йога или не може да се опита да ги изпълнява. Целта от тези часове е да се подобри вътрешния тонус и да се правят достатъчно движения, които да поддържат мускулатурата активна и в добра форма. Няма никакви трудни асани, по-скоро се набляга на доброто настроение и леката подвижност, които безспорно са много важни за жената в този период.

  Накрая на всяка йога практика се прави релаксация, която е предвидена отново за вътрешната хармония. Напоследък доста се говори колко е важно да има съзнателен контакт между бъдещата майка и плода, които през целия период, а и дълго след това, са свързани не само физически, но и духовно. Затова им отдаваме нужното внимание и правим най-необходимите дихателни упражнения и визуализации.

  " Магията на живота

  Едва ли има нещо, с което може да се сравни нежното очакване на детето. Това което се случва в организма на жената през бременността се отразява на развиващото се малко същество в нея. Нейното безпокойство, нейните притеснения и вълнения са и негови преживявания. Ако тя е щастлива и то е щастливо. Ако тя страда и то страда. Емоционалната връзка между майката и бебето е реална и силна. От нейния вътрешен мир зависи и неговото хармонично развитие...." - Л. Комитова

  Участието е с предварително записване!
  Тел. за контакт: 0887 68 99 03 - Люба

  Виж повече
 • чт
  11
  апр.
  2019
  нд
  14
  апр.
  2019
  12:00 часахотел Мурсал, Ягодина

  Пролетен Йога уикенд в хотел „Мурсал”, Ягодина
  „Енергията на Родопа планина”
  Четири дни - три нощи в прегръдката на Родопите

  Предварителна програма:
  Асана – йога практики в няколко стила: Класическа йога, Ащанга виняса, Хатха йога йога флоу ..
  Пранаяма – дихателни техники
  Медитация – Енергийни завихряния и усилване на вътрешната сила.
  Разходки в планината: Ягодинска пещера, Дяволското гърло, „Орлово око“
  Темата на този йога уикенд е: „Аурата и чакрите като част от човешката природа“

  Когато говорим за йога е възможно да останем с впечатление, че това е едва ли не сложно и непонятно нещо за обичайния ни начин на живот и разбирания. Всъщност, занимавайки се с йога ние получаваме възможността да се докоснем до информация за себепознанието и реализацията на човека, информация, която години наред е била разпространявана само от учител на ученик и се е считала за тайна. В съвременния свят вратите на познанието са отворени и всеки има своя шанс да вземе за себе си това, което би му било полезно, за да се чувства добре, за да живее пълноценно и хармонично, както със своите особености така и с другите.
  Дори само да подишаме въздуха в Родопа е духовно преживяване, а ако успеем да почувстваме и силата на природата то тогава ние ще сме изпълнили една от важните мисии не само на йога, но и на човека в един по-висш смисъл - да усетим нишката на единението.

  За хотела и други неща…
  Базата за нощуване е много хубава, повечето от стаите са всъщност мезонети, които имат пространство и удобства, както и тераса, тип чардак, с масичка и столчета навън, което позволява в свободното време да се стои на открито.
  Тъй като вече сме посещавали този хотел мога да споделя личните си впечатления, че храната е чудесна и бяхме посрещнати сърдечно от домакините. При хубаво време можем да правим пранаяма – дихателните упражнения и асаните навън, и да гледаме изгрева, също и залеза, можем да се пренесем в медитация доловили пулса на планината…
  Нашите домакини от хотел „Мурсал” ще ни предоставят безплатно ползване на парна баня, сауна и външно джакузи с топла вода 

  Записване и заплащане:
  Внимание – цената е за един човек и включва: трите нощувки, закуските, екстрите на хотела и цялата програма на йога уикенда.
  Пакетна цена за един човек:
  - 3/три/ нощувки в двойна или тройна стая - 210 лв.
  - 3/три/ нощувки в самостоятелна - 255 лв. (самостоятелните стаи са ограничени )
  - За деца: До 6 години се настаняват безплатно, а закуската е по 3лв. на ден.
  - От 6 до 12 години – 10 лв. на ден с включена закуска. За участие в йога практиките таксата е 3 лв. за участие.

  Запазване на място за участие в йога уикенда:
  Поради ограничения брой на местата в хотела обявяваме ранно записване до 28.02.2019г.
  През месец март ще продължим да записваме, в случай че има свободни места. Крайният срок за заявяване на участие е 25.03.2019 г.
  Част от условията за ползване на хотела е внасяне на капаро от 50% и 10 дни преди събитието останалата част от сумата. Вариантите да заплатите са: по банков път на упоменатата по-долу банкова сметка или в брой, или с карта в офиса ни в гр. Бургас, Проектантска организация, ет. 3

  Банкова сметка
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Телефони за записване:
  Богдан Героев – 0883 362 554;
  Люба Комитова - 0887 689 903;

  Виж повече
 • сб
  06
  апр.
  2019
  16:00 до 18:00 часазала "Анахата", ет. 6, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  ТАНЦОВА ЙОГА ТЕРАПИЯ
  „Раздвижете психиката си и тя ще се излекува“ - Габриела Рот
  Дата: 6 април (събота) от 16:00 до 18:00ч.
  Място: Студио "Анахата", ет. 6

  Предлагаме Ви една практика, която е достъпна и лесно изпълнима от всеки, без значение от това дали е имал опит в танците, йога и медитацията или не. В нея на фона на няколко различни прецизно подбрани ритъма се съчетават в една непрекъсната вълна свободните движения, които тялото ни сътворява без да му налагаме никакви правила и рамки. Това, което всъщност изключваме в тази практика е ума, давайки пълна свобода на тялото да изрази себе си и по този начин да се освободи от наложените му шаблони за това как трябва да се движи, как трябва да изглежда, кое е приемливо и кое не е.

  Танцът има силно терапевтично въздействие и това е било добре известно на хората в миналото. Днес обаче като съвременни хора рядко имаме изобщо възможност да танцуваме, а дори и да го направим, то е винаги по определени правила и в общоприетите рамки. Чрез свободния танц достигаме до хармония между тяло, ум, чувства и дух. В детството си рядко имаме възможност свободно да се развиваме и изразяваме, тъй като постоянно се съобразяваме с авторитетите около нас, които са наши учители и наш коректив. Много бързо натрупваме пластове, които заличават истинската ни същност. Слагат ни в рамки, а често и ние сами се слагаме в рамки, за да оцелеем, докато сме малки. Неусетно това се пренася и в останалата част от живота ни, макар че вече сме пораснали. Ето защо имаме нужда от себеизследване и освобождаване, а този метод ни помага да общуваме по-добре със самите себе си.

  В първата част на практиката ще позволим всеки ритъм да ни води в различно енергийно поле и да бъде наш учител. Докато се осмелим да срещнем и напълно приемем себе си.
  Във втората част ще използваме освободеността, до която танцът ни е довел, за да навлезем в по-дълбоките ни психични модели, заложени у нас още от деца и ще ги осветим с пламъка на осъзнаването си. Накрая ще имаме възможността да се потопим в целебните звуци на гонга за една дълга релаксация.
  За практиката ще са ви необходими свободни и удобни дрехи, както и превръзка за очи, лист и химикал.

  Водещ: Премпал Каур, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога
  Цена: 12лв.
  Тел. за записване: 0886 72 88 17 - Галя

  Виж повече
 • сб
  23
  фев.
  2019
  13:00 до 14:30 часастудио "Мандала", ет. 3

  Представяне и практика на тема "Дихателни практики - да се свържем със себе си"
  Една възможност за опознаване и наблюдение на тялото, чувствата и усещанията за баланс между физическото и духовното тяло.
  Водещ: Петьо Коджабашев

  Мероприятието ще се проведе в студио "Мандала", към Йога Център Хридая, в Проектантска организация, ет. 3

  Такса за участие - 15лв.
  Срок за записване - до 19.02.2019г.
  Местата в студиото са ограничени, до 12 човека.
  Желаещите трябва да се обадят по телефона, да заявят своето желание за участие и да заплатят таксата.

  Телефон за контакти: Богдан Героев - 0883 362554

  Виж повече
 • нд
  10
  фев.
  2019
  от 14:00 до 15:30 часастудио "Самхита" , ет. 3

  ЙОГА С АСИСТИРАНЕ
  Представяне – 10.02.19г.(неделя) от 14:00 – 15:30ч. в „Самхита“
  Водещи: Мими и Лили
  Първа част! След това представяне ще има месечни семинари с акцент върху определена група асани - теория и практика!

  Йога практика по двойки.
  Характерното за този вид йога е, че се изпълнява от двама души, които e желателно да бъдат със сходна височина. Между двамата партньори присъства постоянен допир, визуален контакт, както и синхрон на дишане и движение. Дори изпълнителите да бъдат с различни физически възможности, асаните се правят до това положение, до което и двамата могат да ги изпълнят с лекота, усмивка и ненасилие.

  Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на асаните като се използва силата на другия и много от нещата, които е трудно сами да изпълним се постигат с лекота. Точно с тази си част, практиката има терапевтичен ефект и спомага не само за правилното изпълнение на позите, но и за опознаване на възможностите на тялото ни.

  Часът включва: динамична загряваща част; Асани и варианти, които се подреждат в подходяща за сливане последователност. Учителите в партнер йога завършват специализирани курсове, тъй като участниците през цялото време трябва да бъдат правилно насочвани как да си помагат. Тези практики не трябва да се правят без учител! Начинът на заемане на позите, силата на натиск, местата за поставяне на ръцете, краката или създаването на баланс при партньорите е много важен момент и изисква много повече от желание, за да се постигне благоприятният резултат. Целта е да се почувства хармонията и удоволствието от това сливане на позите. Участниците в този час трябва предварително да са овладели основите пози в йога, за да не се затрудняват при изпълнението им.

  Думата "йога" означава „съюз“ на санскрит и точно това е целта на йогата с асистиране – „обединение“ на двама души.
  Това е страхотна възможност за изграждане на по-силна комуникация и интимност в почти всякакъв вид взаимоотношения, независимо дали става въпрос за приятелство, член на семейството или друг, важен за вас човек. Позите и последователността им са проектирани по страхотен начин и допринасят за създаване и подхранване на доверието, укрепване на комуникацията и предизвикват смях и добро настроение.
  Ползи:
  1) Подобрява и развива физическата и емоционалната подкрепа във взаимоотношенията - и двамата партньори трябва да бъдат изцяло ангажирани в опита си и да разчитат един на друг за самото създаване на позите и да поддържат баланса. Това е чудесен начин да укрепите връзката, която имате със своята йога половинка.
  2) Създаване на споделени моменти – няма по-приятно усещане от това да се почувствате полезни, нужни и в помощ на някого. Времето, споделено в смях и добра компания е лекарство за душата.
  3) Научаваме се да пускаме излишния емоционален товар - понякога всички ние вземаме живота прекалено на сериозно и си изкарваме натрупаното напрежение след тежкия ден на нашия партньор вкъщи. Йогата с асистиране е да се научим да пускаме излишния емоционален товар и да се наслаждаваме на живота. Тя ни помага да създадем този детски подход към него и да се научим да живеем живота, който обичаме.
  4) Подобряване на самочувствието и доверието - като се научавате да вярвате на друг човек, задълбочавате способността си да се доверявате на себе си. Партнер йога практиките разкриват красотата на нашата взаимозависимост. Виждаме, че когато поемаме риска да станем уязвими в присъствието на друг, ние сме оправомощени да отидем много по-дълбоко с много по-малко усилия. Това също важи и в живота. Можем да постигнем много повече с радост и лекота, когато се подкрепяме.
  5) Силата на докосването - както в отношенията, докосването е неразделна част от йогата по двойки. Ние използваме докосването, което получаваме, за да повишим осъзнатостта помежду си и да се отворим за по-голяма дълбочина в нашите тела и умове. В тази йога няма дарител или приемник в позата. Двамата партньори са изцяло ангажирани в собствения си опит, всеки от който със своята ясна роля на подкрепа за другия човек - създавайки това перфектно усещане за баланс.

  Не се притеснявайте ако нямате партньор – Ние сме там, за да ви бъдем такъв!

  Цена на представянето – 12лв.

  Тел. за контакти:
  Мария Кирова – 0885 53 73 72
  Лиляна Русева – 0899 54 20 75

  Виж повече
 • пн
  14
  ян.
  2019
  нд
  20
  ян.
  2019
  след 14:00 часахотел "Финладия"**** Пампорово

  СКИ и ЙОГА ЛАГЕР в ПАМПОРОВО
  "ЙОГА ЗА БАЛАНС И КОНТРОЛ НА УМА И ЕМОЦИИТЕ"

  За кого е подходящо това събитие? Това е отворен за хора с различни интереси лагер. Програмата съчетава йога и ски спорт. Всеки, който желае и има интерес към темите ни може да се включи в групата. Лекциите и беседите са насочени към философските възгледи на йога и психологията като две свързани науки за разгръщането на потенциала на човека.

  Записването продължава!

  Програмата включва :

  Понеделник , 14 януари:
  Пристигане и настаняване след 14:00 ч.
  16:30 ч. - Организационна среща във фоайето на хотела;
  17:00 – 18:00 – Йога практика с Люба
  18:00 – 18:30 - медитация;
  19:00 – Вечеря;

  Вторник , 15 януари:
  07:15 -08:15 – Йога практика, Люба;
  08:30 – Закуска;
  10:00 – Среща във фоайето – организация за разходка или друго мероприятие;
  12:00 – 13:00 – обяд;
  Свободно време;
  16:15-17:00– Йога практика;
  17:00-17:30 – Медитативен тренинг: „Силата на мисълта“с водещ Люба Комитова
  17:30 – 19:15ч. –Практика: „Да се свържем със себе си чрез усещанията и осъзнаването на тялото си.“ с водещ Петьо Коджабашев
  19:30 – вечеря;

  Сряда, 16 януари:
  07:15 -08:15 – Йога практика и пранаяма с Люба Комитова;
  08:30 – Закуска;
  10:00 – Среща във фоайето – организация за разходка или друго мероприятие;
  12:00 – 13:00 – обяд;
  Свободно време;
  16:15-16:30 – Медитативна тишина;
  16:30 – 17:45 - Йога практика и Йога Нидра;
  18:00 – 19:00 – Източните философии и практики- допирните точки между: йога – цигун – тай-чи – кунгфу - Разговор с Милена Колева, Люба Комитова и вашето участие

  Четвъртък , 17 януари:
  07:15 -08:15 – Йога практика с Койна
  08:30 - Закуска
  10:00– Среща във фоайето – организация за разходка или друго мероприятие
  12:00 – 13:00 - обяд
  Свободно време
  16:15-16:30 – Медитативна тишина с Люба Комитова;
  16:30-17:30 – Йога практика с Койна;
  17:45-19:15 – Практика: „Кратка дихателна сесия за целебното въздействие върху емоционалното и физическото здраве“ с водещ Петьо Коджабашев;
  19:30 –Вечеря;

  Петък, 18 януари:
  07:15 -08:15 – Йога практика с Люба
  08:30 - Закуска
  10:00– Среща във фоайето – организация за разходка или друго мероприятие;
  12:00 – 13:00 – обяд;
  Свободно време
  16:15-17:30 – Кратка теория и практиказа скритите възможности на подсъзнанието - Сугестия и автосугестия с водещ Люба
  17:45-18:45 – Йога практика с водещ Койна
  18:45-19:00 - Медитация с Люба;
  19:15 - вечеря;

  Събота , 19 януари:
  07:15 -08:15 – Йога практика с Койна;
  08:30 – Закуска;
  10:00 – Среща във фоайето – организация за разходка или друго мероприятие;
  12:00 – 13:00 – обяд;
  Свободно време;
  16:15-17:15 – Медитативна тишина;
  Йога практика с Люба;
  17:15-18:15 – Йога практика с Койна;
  18:15-19:00 - Танцова медитация;
  19:15 – вечеря;

  Неделя, 20 януари:
  08:00 – 09:00 ч. – Йога и Сатсанг;
  09:15 – Закуска;
  След 12:00 ч. – Отпътуване

  Как може да се използва всичко?
  За желаещите да карат ски няма да е проблем да участват и в йога практиките, тъй като часовете за йога са преди и след ските. За тези, които ще предпочетат да останат в хотела имаме идея за всекидневни разходки в планината, съчетани с пранаяма и медитация на открито. Освен това спа центъра на хотела също е на наше разположение и можем да направим детоксикиращи водни процедури по система за освобождаване на токсини.
  Нашият екип ще работи за пълноценното използване на времето като при необходимост можем да добавим индивидуални сесии за йога и психологически консултации на преференциални цени.

  Условия за записване и заплащане:
  В унисон с предколедните настроения и желание да се възползват и хора, които може би сега виждат нашето зимно предложение офертата с намалението остава валидна до 31-ви декември 2018г. Като информация нека да напомним и какво сме включили - нощувка и храна на пълен пансион - закуска, обяд и вечеря, както и цялата програма. От 01.01.2019г. сумите ще се увеличат с 10%

  Пакетни цени за един човек:
   За 6 нощувки – в двойна стая – 432 лв., в единична – 480 лв.
   За 5 нощувки – в двойна стая – 360 лв., в единична – 400 лв.
   За 4 нощувки – в двойна стая – 308 лв., в единична – 340 лв.

  Условия за настаняване на деца:
   За 6 нощувки за деца от 2 до 12 г./ в двойна стая/ – 210 лв.
   За 5 нощувки за деца от 2 до 12 г./в двойна стая/ - 175 лв.
   За 4 нощувки за деца от 2 до 12 г./в двойна стая/ - 160 лв.

  Телефони за записване:
  0883 362554 – Богдан Героев
  0887 689903 - Люба Комитова
  0899 176250 - Валентин Стоянов /информация за ски услуги и пакети/

  Начини за заплащане:
  В брой, с карта, по банка:
  IBAN BG35BGUS91601006196400
  В полза на: "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Виж повече
 • пт
  21
  дек.
  2018
  19:00 часаресторант "Атаген"

  Привет, приятели!
  Предстои един от най-светлите празници - Коледа ♥
  Семейството на Йога център "Хридая" Ви кани да споделим заедно вечерта на 21 декември(петък)!
  Заповядайте на нашето Коледно парти, което ще се проведе в х. "Атаген" от 19:00ч.

  Предвидили сме интересна програма:
  - жива поп музика с Галя Ичеренска;
  - игри, изненади и подаръци от сърце;
  - песни, танци и йога пози в ритъма на музиката;
  - усмивки и положително настроение;
  И всичко това с участието на йога център "Хридая" и Вашето присъствие! ♥

  Храната ще бъде с куверт от различни варианти за всеки вкус на цена от 35лв. Местата са ограничени!(до 46човека).
  Записването вече започна!

  Нека Коледа да бъде вълшебна и за нас да започне на 21 декември! 🙂

  Записването и заплащането на куверта може да направите до 15.12.2018г. Благодарим! 🙂

  Виж повече
 • нд
  02
  дек.
  2018
  от 13:00 о 16:00 часастудио "Мандала", ет. 3

  СЕМИНАР - ЧУВСТВОТО ЗА ВИНА – СИЛА, СЛАБОСТ ИЛИ МОДЕЛ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО

  Еднодневен семинар в малка група/ до 12 човека/ – 02.12.2018 г. от 13:00 до 16:00ч.
  Включва теоретична и практическа част:
  – Какво поражда чувството за вина и какви са последствията от него?
  Как можем да преработим вината, така че да сме пълноценни и хармонични в живота си?
  Тренинг – подсъзнателни модели и възможностите за промяна на това абстрактно ниво.

  Място – студио „Мандала”(ет. 3, зала 315)
  Участието е с предварително записване
  Водещ – Люба Комитова
  Тел. за записване: 0887 689 903

  Семинарът е с продължителност 3 астрономически часа. Включва – лекция и практическа част – интерактивни психологически методи.

  Таксата за участие е 30лв.
  При записване на двама души се ползва намаление - 50лв. за двамата.
  Телефон за контакти: 0887 689903

  Данни за заплащане по банка:
  СНЦ "Йога център - Хридая"
  IBAN BG41UNCR70001522428591

  Виж повече
 • чт
  08
  ное.
  2018
  нд
  11
  ное.
  2018
  след 14:00 часахотел "Олимп", Велинград

  На Вашето внимание предлагаме този Йога уикенд с програма, в която са специално съчетани йога практики, основни познания за йога и време за разходка сред природата. Йога е път за себепознание и развитие на духа. Във времето са се формирали различни школи по йога като всяка една и врата към познанието и разширява представите ни за живота и мисията на човека като част от цялото. За тези няколко дни ще имаме възможност да се докоснем до света на йога в няколко различни аспекта.

  Лектори и водещи на практики:
  Люба Шулева-Комитова – Психотерапевт и йога учител
  Галина Ненкова – Кундалини йога учител
  Светла Благоева - Сатянанда йога учител
  Мария Кирова – Ащанга йога инструктор в Хридая
  Лиляна Русева – Пауър йога инструктор в Хридая

  Програма:
  08.11.18 /четвъртък/:
  Пристигане и настаняване след 14:00ч.
  16:30 – Организационна среща във фоайето на хотела
  17:00-18:00ч. – Йога практика, Лили
  18:15-19:00ч. – Вътрешен свят – сензитивен тренинг, Люба /Лайа/
  19:15ч. - вечеря

  09.11.18 /петък/:
  07:30-08:30ч. – Йога практика, Люба /Лайа/
  09:00-10:00ч – Закуска
  10:30ч. – Разходка – Дихателни упражнения – медитация сред природата /провежда се при хубаво време/
  Свободно време
  16:30 – 17:30ч. – Основите на йога – лекция на Люба Комитова /Лайа/
  17:45 – 19:15ч. – Кундалини йога, Галя /Премпал Каур/
  19:30 – Официална вечеря

  10.11.18 /събота/:
  07:30-08:30ч. – Йога практика, Люба /Лайа/
  09:00-10:00ч. - Закуска
  10:30 – 16:00 - Разходка и свободно време
  16:00 – 17:00ч. – Йога практика – комбинирана – партнер, флоу с Лили и Маитри
  17:15 - 18:15ч. – Раджа йога – коментари върху Сутрите на Патанджали, Iчаст
  18:15 - 18:30 – Почивка
  18:30 – 19:30 - Раджа йога – коментари върху Сутрите на Патанджали, IIчаст, Водещ – Светла Благоева /Савитримурти/
  19:30 - Вечеря
  21:00 – 21:30 – Гонг медитация

  11.11.18 /неделя/:
  07:30-08:30ч. – Йога практика, Маитри
  08:30 - Сатсанг
  09:00 – 10:00 - Закуска
  След 12ч. – Отпътуване

  Предвидени са организирани разходки в околностите или в града в петък и събота, при хубаво време.
  Записване, запазване на място и анулиране на заявката за участие:
  Запазване на място можете да направите с обаждане на някой от посочените телефони. Мястото се запазва за три дни, през които се внася капаро от 50% или цялата сума. В случай, че това не се случи резервацията се анулира.

  Втората част от сумата се заплаща една седмица преди събитието.

  Има още малко свободни места!

  Пакетни цени:
  Двойна стая, цена за един човек - 235лв. Цената включва: три нощувки, закуска на блок маса, една официална вечеря в петък вечер, всички йога практики и лекции, участие в организираните разходки, ползване на вътрешен минерален басейн, джакузи към вътрешен басейн, парна баня, инфрачервена кабина, тепидариум, фитнес, зона за релакс, контрастен душ, безплатен паркинг, Wi-Fi, ползване в хотела, курортна такса и 9 % ДДС настаняване.

  Самостоятелна стая – 295лв. Цената включва: три нощувки, закуска на блок маса, една официална вечеря в петък вечер, всички йога практики и лекции, участие в организираните разходки, ползване на вътрешен минерален басейн, джакузи към вътрешен басейн, парна баня, инфрачервена кабина, тепидариум, фитнес, зона за релакс, контрастен душ, безплатен паркинг, Wi-Fi, ползване в хотела, курортна такса и 9 % ДДС настаняване.

  Условия за деца:
  Деца до 6г. се настаняват безплатно в самостоятелна стая с възрастен. В двойна стая се доплаща 20лв. на нощувка за допълнително легло. От хотела се изисква копие на акт за раждане.

  За дете от 6 до 12г. настанено с един възрастен и заемащо стандартно легло цената е 195лв. За дете, настанено като трети човек в двойна стая се заплащат 100лв. за целия период. Не е включена цена за вечеря, ще се ползва свободна консумация за децата.

  Условия за придружители, които няма да участват в програмата цената е с 20 лв. по-ниска.

  Достигането да мястото е с личен превоз.
  Важно! За настаняване в двойна стая трябва да сте двама. Не поемаме ангажимент да осигурим някой, с който да се споделите стаята.
  Може да заплатите в брой и с карта в Студио "Анахата", една от залите на "Хридая" в гр. Бургас

  и по банков път на сметката на
  СНЦ "Йога център - Хридая",
  IBAN BG41UNCR70001522428591

  За информация и записване:
  Люба Комитова – 0887 689903
  Лиляна Русева - 0899 542075
  Богдан Героев - 0883362554

  Виж повече
 • ср
  07
  ное.
  2018
  студио "Самхита" ет. 3

  Флай Пилатес и Стречинг

  За гъвкавост, понижаване на стреса, идеална фигура и ускоряване на метаболизма - Флай Пилатес и Стречинг Това е система за упражнения, които се извършват с помощта на люлка хамак. Чрез този метод за кратко време се изгражда цялостно мускулатурата и се постига висока степен на сила , издръжливост и гъвкавост . Разтяга се гръбначния стълб, чудесно се наместват гръбначните прешлени, укрепва се кръста и се повишава потенциала на дишането и самоконтрола. Дава голяма доза енергия и освен това е много приятно .

  Някога не сте ли се отегчавали от нещо, ама наистина да ви е писвало да вършите едно и също отново и отново? Иска ви се да направите нещо различно, но не знаете какво. Нещо ново и вълнуващо. Внесете разнообразие в тренировките си , направете първата крачка , вижте какво ще се случи, а после....то само ще си покаже.

  ФЛАЙ ПИЛАТЕС и СТРЕЧИНГ ще ви изненада с нови преживявания и усещания , ще усетите тялото си по различен начин, и със сигурност ще се запознаете с мускули, които дори не сте подозирали, че съществуват.

  Част от баланса е в разнообразието. Разнообразието държи свежи нещата, на които най-много се наслаждаваме, за да можем да им се наслаждаваме постоянно. Еднообразието води до изтъркване, до омръзване. Неща, на които сме се наслаждавали истински, са ни откраднати от липсата на разнообразие.

  Опитайте, може и да ви хареса!

  Всяко начало е трудно ....особено , когато е нещо непознато и ново...Ноооо затова удовлетворението е двойно и тройно по-голямо , когато си превъзмогнал себе си , и страховете си , и се видиш там , където в началото си смятал за невъзможно....

  Начало: 7 ноември(сряда) от 17:45ч.
  Карта за всички практики и въздушна йога, 8 посещения – 56 лв.
  Ед. посещения - 8,50лв.
  Водещ: Койна Петрова - 0886 84 97 03
  Люба Комитова - 0887 68 99 03

  Виж повече
 • нд
  04
  ное.
  2018
  13:00 до 15:00 часастудио "Мандала", ет. 3

  За сезона есен - зима 2018 – 2019 започваме групови психологични семинари за навлизане в необятния свят на психологията. Целта е да постигнем по-добро разбиране на спонтанните си реакции си и начина на мислене.
  Ние имаме особености, които ни правят различни, ние сме индивидуалности и в същото време сме част от нещо цялостно – ако ще това да е семейството или обществото ни… От психологическа гледна точка тайната към личния успех се крие в себепознанието и способността да използваш способностите си. Голяма част от качествата ни не са активни, защото сме зависими от средата в която живеем и влияниета на най-близките ни хора, а това често пъти става причина за потискане на личните интереси.
  Психологическата защита е подсъзнателна. Всеки човек изгражда свой механизъм от поведение и реакции, чрез който да се чувства вътрешно спокоен. Понякога обаче попадаме в ситуации, които ни провокират и не успяваме да се овладеем, не успяваме да запазим самообладание и спокойствие. Това обикновено са необичайни събития или некоректно отношение от някой човек. Тогава психологическата защита може да подаде и да се огъне. В такива моменти сме уязвими и имаме нужда от нещо ново, различно и ефективно, за да издържим на напрежението и да продължим напред.
  Този психологичен семинар е точно за това – разбиране и укрепване на психическата сила, чрез опознаване на някой свои скрити способности. От тази гледна точка можем да кажем, че това не е точно семинар, а тренинг за себепознание.

  Водещ на курса - Люба Шулева - Комитова

  Семинарът е с продължителност 2 астрономически часа. Включва – лекция, практическа част – тренинг за контрол ума и емоциите.
  Групата може да стигне до максимум 12 човека.
  Мястото е в зала "Анахата" Проектантска организация ет. 6
  Записването и заплащането на таксата става предварително по банков път или на място в Центъра за йога и психология – Хридая.
  Таксата за участие е 30лв.
  При записване на двама души се ползва намаление - 50лв. за двамата.
  Телефон за контакти: 0887 689903

  Данни за заплащане по банка:
  СНЦ "Йога център - Хридая",
  IBAN BG41UNCR70001522428591

  Виж повече
 • ср
  17
  окт.
  2018
  от 19:15 до 20:15 часазала "Анахата", ет. 6, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  Заповядайте в тайнствения свят на медитацията!
  От векове умението за медитацията се преподава от учител на ученик. В днешно време разполагаме с богата информация и методи за постигане на медитативното състояние. Същественото обаче е не в популярните и общодостъпни статии, а в няколко основни техники, които съдържат есенцията за промяната, която настъпва в процеса на медитацията. Тази промяна е известна още като трансцедентално състояние, или извисяване на съзнанието. Медитацията има силата да възстановява баланса във вътрешния мир, както и да доведе до разгръщане на скрития потенциал на личността. Всички негативни влияния от външния свят, които водят до натрупване на напрежения се преодоляват успешно, когато се използва медитация.
  Като начало ние започваме с най-важните упражнения и постепенно, натрупвайки опит, прилагаме в реални житейски ситуации новите си познания. Това може да бъде контрол на реакциите, запазване на спокойствие, преодоляване на емоционални настроения …
  Медитираме, за да живеем в хармония със себе си и другите.

  Някой от темите разглеждани в часовете:
  1. Медитацията – основни понятия
  2. Приложение на медитативните техники
  3. Медитацията и влиянието й при тревожни състояния - страхове, фобии, паник атаки..
  4. Здравословен аспект и лечебно въздействие.
  5. Методи за медитация – основните принципи за постигане на състоянието – медитация…
  Темите са много и засягат различни потребности.
  ________________________________________

  Курсът е от осем урока - теория и практика.
  Таксата е в два варианта: 26лв. за четирите урока;
  48лв. за осем урока
  Еднократни посещения – 8.00лв.
  Залата е за 10 човека. Присъединете се към затворената група във Фейсбук - "Медитация в Хридая", за да следите информацията и да си запазвате място.
  Телефон за контакти:
  0887 689903 - Люба Комитова

  Виж повече
 • пн
  24
  сеп.
  2018
  17:45 до 18:45студио "Самхита" , ет. 3

  КУРС по ВЪЗДУШНА ЙОГА
  8 въвеждащи практики в този стил йога
  Дни: понеделник и петък от 17:45ч.
  Водещи: Гери и Цвети

  Един нов поглед в света на йога.. Въздушната практика се изпълнява с помощта на люлка-хамак. Подходяща е за всички, независимо дали са практикували йога. Чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавна, но освен това е и изключително полезна за цялото тяло.

  Системното практикуване на тези упражнения укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите. Въздушната йога действа то върху емоционално състояние на човека, защото часовете създават приятни емоции, настройват позитивно и намалят ежедневния стрес. И още нещо.. невероятното усещане да си с главата надолу! Обърнатите пози /при които главата е по-ниско от сърцето/ са характерни за йога практиките. Тук обаче, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно. Гръбнака се издъжава, увеличават се междупрешленните пространства, което има изключелно полезно въздействие, предвид застоелия начин на живот. Стимулира се кръвообръщението, подобрява се функционирането на нервната система, облекчава болките гърба.

  Какво да очаквате от този курс?

  Теория – заемане и ползи от позите
  Статични и диманични комбинации от упражнения
  Дихателни техники
  Релаксация

  Цена за 8 часа с отстъпка при записване до 24 септември - 56лв. /след тази дата - 64лв./
  Само с предварително записване, поради ограничените места!

  Можете да се присъедините в групата във фейсбук "Въздушна йога в Хридая" и да се записвате за часовете, както и да следите акдуалната информация.

  Телефон за контакт:

  Мария Кирова /0885537372/
  Цвети - 0887 12 23 72

  Виж повече