Предстоящи събитияВсички събития
Записване за участие в събитие

Event Information:

 • пн
  18
  ян.
  2021
  нд
  31
  ян.
  2021

  НОВО! Онлайн йога и медитация - за Вашия вътрешен комфорт и поддържане на добра физическа форма!

  От 18.01.2021г. ще можете да участвате в новите ни йога практики, специално подготвени за вас, свързани с актуалните теми в момента:

  1. Детокс йога - две занятия с Люба ,

  2. Класическа йога в два варианта с Йордан,

  3. Две медитации на темите: "Антар мауна - вътрешна тишина" (първите три етапа) и "Възнамеряване" - авторска медитация за способността на човека да се реализира в желаната от него посока.

  За февруари ще обявим допълнително програма. 

  Онлайн класовете включват на живо проведени класове в студията на Хридая, както и предварително записани видеа. Всяка седмица се качват нови практики и медитация/релаксация. Практиките остават налични за периода на абонамента.   

  Следваки програмата в онлайн класовете Вие ще придобиете ясна представа как да изпълнявате асаните, без да си причините травми, ще научите: техниките за дишане; ще се запознаете с терапевтичното влияние на йога; силата на на тренингите с психологичен характер; на медитациите, които са източник на дълбоката мъдрост. 

   

  Цените за онлайн достъп са по-ниски от практиките в зала. Ако желаете да ви включим в групата, трябва да се обадите на някой от телефоните за контакти и ще ви обясним подробностите. 

  (още…)

  Виж повече
 • вт
  19
  ян.
  2021
  вт
  23
  февр.
  2021
  17:30-18:30ч.

  От 19.01.21г. стартираме йога класове, подходящи за всички, които искат да опитат за първи път йога или да подновят практиката си след прекъсване.

  Часовете ще се провеждат в дните вторник и четвъртък от 17:30 – 18:30ч. с водещи Люба и Йордан!

  Какво да очаквате от тези класове?

  - Овладяване на основните асани (йогийски пози) като се започва с най-лесните, раздвижващи упражнения и постепенно се постига ниво на правилно изпълнение, което е съобразено с индивидуалните възможности на човека.

  - Изучаване на дихателни упражнения от йога.

  - Рeлаксация и медитация* - практически и теоретични познания.

  *За желаещите да практикуват системно медитация имаме други часове, в които можете да участвате допълнително.    

  Месечна карта за 8 часа - 56лв. 

  За записване и повече информация: 0887689903 – Люба Комитова, 0887019520 – Йордан Червенков.

  В залата се спазват всички необходими противоепидемични мерки. Местата са ограничени съобразно ситуацията в страната.

  (още…)

  Виж повече
 • ср
  20
  ян.
  2021
  ср
  24
  февр.
  2021
  18:30 - 19:30ч.

  Мастер клас – нов клас от 20.01. всяка сряда от 18:30ч. с Майтри!

  Този час е подходящ за хора, които са практикували йога и желаят да задълбочат практиката си.

  В този специализиран клас се акцентира върху усъвършнестване на асаните и тяхното заемане, както и дишането по време на заемане и задържане, за да се извлече максимален благоприятен ефект. Включат се и по-сложни техни варианти като изпълнителят трябва да може да направи без притеснение основните пози и да е готов да опита нова, която е продължение на основната с допълнителен елемент към нея.  Също така ще се разучават асани, които са напълно различни от основните, което обогатява практикуващите с нови усещания и допълнително въздейства върху тялото. Всяка нова поза е нова енергия, тъй като винаги има специфично въздействие.

  Часовете са разнообразни като всеки час ще се разглеждат различна група пози. Веднъж усвоени асаните, можем да освободим ума си от мисълта за тялото, да се фокусираме върху дъха си или да се концентрираме върху определен енергиен център. Асаните работят върху волята и чувството за самоконтрол над тялото. Водят до вътрешен мир и свеж ум. На физически план те са незаменими като благоприятно въздействие. Практиката е основна част от йога. Думи на Свами Шивананда: „ Един грам практика е равен на един тон теория.”

  Асаните са само стъпка по индивидуалният ни път, но не бива да се пренебрегва. Не случайна е мисълта „Здрав дух в здраво тяло”, защото за да развиваме съзнанието си, започваме от овладяване на тялото с асаните, след това дъха с пранаяма и по-късно ума с медитация.. Основната цел, да постигнем добро здраве е – да разполагаме със здраво тяло, за да вървим напред в своето духовно развитие.

  За повече информация: 0885 53 73 72 – Мария Кирова-Червенкова.

  *Записването е предварително. Местата са ограничени!

  Цена на еднократно посещение - 9лв.

  Карта за 4 часа - 30лв.

   

  Виж повече
 • чт
  21
  ян.
  2021
  чт
  25
  февр.
  2021
  18:45-19:45ч.

  Хатха йога флоу (поток от асани) – нов клас от 21.01.  всеки четвъртък от 18:45ч. с водещ Десислава Петкова!

  В този стил йога, чрез плавни движения се преминава от асана в асана. Това е един от начините да се слеят няколко важни компонента от йога в момента на практиката – поза, дишане, концентрация и медитация. Хатха йога флоу е подходящ стил за хора, които търсят дълбочина в своята практика, тъй като посредством потока от пози се преодолява влиянието на ума и емоциите, както и на ежедневния стрес. 

  Асана означава стабилно, комфортно положение на тялото. Изучаването на позите е само първият етап от навлизането в йога. По-късно, когато вече имаме увереност и познания за изпълнението, се достига до ниво, в което можем са слеем асаните във флоу (поток). Точно затова Хатха йога флоу има дълбочина и осъзнаване, защото без да сме овладели позите не можем ги подредим във флоу – потокът, чрез който обикновеното раздвижване от упражненията преминава в асана в медитация, което е същността на йогийската практика.

  *Записването е предварително! Местата са ограничени!

  Цена на еднократно посещение - 9лв.

  Карта за 4 часа - 30лв.

   

  Виж повече