Предстоящи събитияВсички събития
Записване за участие в събитие

Event Information:

 • пт
  13
  май
  2022

  Партнер йога – по двойки

  19:00 - 20:00ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3

  Характерното за Партер йога е, че се изпълнява от двама души, които взаимно си помагат в изпълнението на позите. Между двамата партньори присъства допир, визуален контакт, както и синхрон на дишане и движение. Дори изпълнителите да бъдат с различни физически възможности, асаните се правят до това положение, до което и двамата могат да ги изпълнят с лекота, усмивка и ненасилие.

  Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на асаните като се използва силата на другия и много от нещата, които е трудно сами да изпълним се постигат с лекота. Точно с тази си част, практиката има терапевтичен ефект и спомага не само за правилното изпълнение на позите, но и за опознаване на възможностите на тялото ни.

  Часът включва: загряваща част; асани и варианти, които се подреждат в подходяща последователност. Участниците в този час е желателно предварително да са практикували йога, за да не се затрудняват при изпълнението на основни пози.

  Това е страхотна възможност за изграждане на по-силна комуникация и интимност в почти всякакъв вид взаимоотношения, независимо дали става въпрос за приятелство, член на семейството или друг, важен за вас човек. Позите и последователността им са проектирани по страхотен начин и допринасят за създаване и подхранване на доверието, укрепване на комуникацията и предизвикват смях и добро настроение.

  Дори и да нямате партньор, можете да се включите. Това е едно забавно предизвикателство да опитате нещо различно и разтоварващо. 🙂 

  Някои ползи от Йога по двойки:

  1) Подобрява и развива физическата и емоционалната подкрепа във взаимоотношенията - и двамата партньори трябва да бъдат изцяло ангажирани в опита си и да разчитат един на друг за самото създаване на позите и да поддържат баланса.

  2) Създаване на споделени моменти – няма по-приятно усещане от това да се почувствате полезни, нужни и в помощ на някого. Времето, споделено в смях и добра компания е лекарство за душата.

  3) Научаваме се да пускаме излишния емоционален товар - понякога всички ние вземаме живота прекалено на сериозно и си изкарваме натрупаното напрежение след тежкия ден на нашия партньор вкъщи. Йогата с асистиране е да се научим да пускаме излишния емоционален товар и да се наслаждаваме на живота. Тя ни помага да създадем този детски подход към него и да се научим да живеем живота, който обичаме.

  4) Подобряване на самочувствието и доверието - като се научавате да вярвате на друг човек, задълбочавате способността си да се доверявате на себе си. Партнер йога практиките разкриват красотата на нашата взаимозависимост. Виждаме, че когато поемаме риска да станем уязвими в присъствието на друг, ние сме оправомощени да отидем много по-дълбоко с много по-малко усилия. Това също важи и в живота. Можем да постигнем много повече с радост и лекота, когато се подкрепяме.

  5) Силата на докосването - както в отношенията, докосването е неразделна част от йогата по двойки. Ние използваме докосването, което получаваме, за да повишим осъзнатостта помежду си и да се отворим за по-голяма дълбочина в нашите тела и умове. В тази йога няма дарител или приемник в позата. Двамата партньори са изцяло ангажирани в собствения си опит, всеки от който със своята ясна роля на подкрепа за другия човек - създавайки това перфектно усещане за баланс.

  Ден и час: 13 май, петък от 19:00ч., студио „Самхита“, ет.3

  Водещ: Мария Червенкова


  Цени и записване:

  Промоционална цена – 11лв. еднократно посещение, 20лв – цена за двама.

  Можете да използвате 1 час от карта на Хридая, допускат се и карти Мултиспорт.

  Местата са ограничени – максимум 6 двойки! Записването е предварително!

  Тел. за контакти и записване:

  Мария Червенкова – 0885 53 73 72

 • ср
  22
  ное.
  2023
  ср
  20
  мар.
  2024
  17:45 - 18:45Източна Академия - Хридая, зала "Самхита"

  Този курс е основополагащ и всеки, който желае да започне да практикува йога може да използва възможността да се запише. Подходящ е и за хора, които искат да обогатят познанията си или са прекъснали практиката си и желаят да я подновят. 
  Курса включва три модула по два месеца.

  На 24 януари 2024г. започва трето ниво и има свободни места в групите.

  ПЪРВА група  - понеделник и сряда от 19:00 до 20:00ч. 
  ВТОРА група - сряда и петък от 17:45 до 18:45ч. 

  ВОДЕЩИ НА КУРСА:
  Мария Червенкова
  Аглика Костадинова
  Йордан Червенков
  Лиляна Цветкова
   
  ЗАПОВЯДАЙТЕ на КУРСА по ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ в Хридая - Академия!
  Йога е древна наука свързана с опознаване и развитие на човешките способности. Едно от най-разпространените схващания за йога е физическата й страна. Това са упражненията - АСАНИТЕ, които през последните години придобиват все повече популярност, защото практикуването им оказва благоприятно влияние върху здравето и гъвкавостта на човешкото тяло! Освен асаните ние Ви предлагаме и ДИХАТЕЛНИ упражнения - Пранаяма, и РЕЛАКСАЦИЯ, както и някой основни медитативни техники. В този ПЪЛЕН КУРС ПО ЙОГА е включено всичко най-съществено от теорията и практиката на йога, което е едно добро начало за всеки желаещ да стъпи на постелката и да започне да практикува йога.
  Курсът е разделен на три модула с постепенно напредване в овладяването на позите - асаните и придобиване на разбиране от практикуването на йога. Най-важните неща, които са необходими, за да се практикува йога се преподават в детайли. На всеки участник се обръща персонално внимание и се препоръчват подходящите за него варианти.
  Всеки може да участва в този курс. Единственото условие е да имате желание, да навлезете в необятния свят на йога.
   
  Мотото на курса е: "Практиката придава смисъл на теорията"
   
  ️Какво да очаквате?
  * Първи стъпки - Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните/йогийските пози. Набляга се на правилното дишане по време на изпълнението на асаните, както и по време на релаксацията. Относно теорията - произход на йога и мястото на йога в съвременния свят.
  * Детайли и надграждане в практиката на йога. В случай че се включите в курса, след като вече е започнал, ще имате възможност да навлезете в йога без притеснение, защото всичко, което се преподава през първите уроци се затвърждава и обяснява отново. В тези часове се надграждат пози и варианти от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики).
  * Обогатява се теорията на йога - включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога. Включват се медитативни техники.
   
  След завършване на този курс вие ще можете да практикувате успешно различни стилове йога и да изберете най-подходящия за вас.
   
  Още полезна информация:
  АСАНА / упражненията в йога - това са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основната цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти в седмицата. След няколко месеца занимания практиката може да се увеличи от три до пет пъти на седмица.
   
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
   
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра - йогийски сън, антармауна - вътрешна тишина, мускулна релаксация, музика и др.
   
  ‍♂️‍♀️Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите.
   
  В зала „Самхита“ има място за спокойно практикуване на йога, спазвайки необходимата дистанция. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте - постелка за практика.
  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.
   
  В случай че имате други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
   
  ЗАПИСВАНЕ за курса:
   
  Курсът е шест месеца - три модула по два месеца.
  Записването става с обаждане на телефона за контакти и заявяване на желанието ви за участие.
   
  Такса за курса:
  Заплащане на модули по два месеца - 144лв.
  Място в залата - 12 човека
  Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата, цената е 12лв.
   
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов" № 120 / сградата на Проектантска организация
  Зала "Самхита" ет. 3
   
  Начини за заплащане:
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.
   
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Комитова
   
  Телефони за контакт:
  0887 689903 - Люба Комитова
  0887 019520 - Йордан Червенков 

  Вижте по-малко
  Виж повече
 • ср
  10
  ян.
  2024
  ср
  27
  мар.
  2024
  16:30 - 17:30Хридая - зала Мандала

  Специално за Вас - бъдещи майки, предлагаме класове по йога за бременни 🙂

  Йога учител - Люба Комитова

  Ден - сряда

  Място - Зала Мандала, в Хридая

  Час - 16:30 - 17:30

  Необходимо е предварително записване!

   

  Какво е необходимо да знаете за йога за бременни?
               По време на този период – бременността, в организма на жената настъпват промени, които ограничават движенията до някаква степен (особено, ако жената е свикнала със силови упражнения или повече натоварване на тялото). В йога има специално подбран комплекс от асани (упражненията в йога се наричат – асани), които могат да се изпълняват по време на бременността. По този начин жената, която очаква дете има възможността да практикува йога и това да тонизира мускулатурата й през този период.

              Освен физическите упражнения в часовете за йога за бременни са включени пранаяма и релаксация, а понякога и медитация. Пранаяма е дял в йога, който се занимава с дихателните техники. Ние предлагаме няколко важни пранаяма упражнения, които внасят спокойствие и баланс в емоционалното състояние на жената, както и да се използват по време на раждането, ако е необходимо 

              Релаксацията и медитацията също влияят върху вътрешния мир и помагат да се поддържа добро настроение, което точно в този период е променливо и по-чувствително.

              Напоследък доста се говори колко е важно да има съзнателен контакт между бъдещата майка и плода, които през целия период, а и дълго след това, са свързани не само физически, но и духовно. В тази връзка медитацията дава прекрасна възможност за постигане на тази невидима, но много важна комуникация между двете свързани души – майка и дете.

  Заповядайте на йога за бременни 


  Записване и запазване на място:

  Записване и запазване на място:

  Таксата за едно посещение в група е 15лв.

  Индивидуална йога практика за бременни - 50лв.

  Необходимо е предварително записване!

  Тел. за запиване:
  0887 689903 – Люба Комитова


  Ролята на йога за бъдещата майка

  статия 


  Магията на живота

  Едва ли има нещо, с което може да се сравни нежното очакване на детето. Това което се случва в организма на жената през бременността се отразява на развиващото се малко същество в нея. Нейното безпокойство, нейните притеснения и вълнения са и негови преживявания. Ако тя е щастлива и то е щастливо. Ако тя страда и то страда. Емоционалната връзка между майката и бебето е реална и силна. От нейния вътрешен мир зависи и неговото хармонично развитие. Въпреки че, информацията за необходимостта от радостни изживявания по време на бременността е масова, дали действително жените, носещи в себе си живот, намират вътрешна хармония.

  Йога е наука за тялото и ума, която се практикува от векове и истина е че чрез йога можем да стигнем до спокойна и ясна преценка на реалността и да я приемем без това да причинява ненужни страдания. Смисълът от йогийските практики е в прилагането на самите практики и техники, дадени ни от древните мъдреци като послание за начин на живот в синхрон с природните закони.
  Бременността е нормално и изпълнено с емоции състояние на жената. В този период практикуването на йога поддържа и тонизира мускулите, които могат да се отпуснат и след бременността времето за възстановяване да е дълго и неприятно. Вътрешните органи се повлияват благоприятно от леките и внимателно изпълнени пози. Позите /асани/ са предвидени за моментното състояние на жената и подготвят за раждането.
  Вътрешният мир, така важен за бременността, се успокоява и се провокира оптимистично мислене, чрез практиката йога нидра – релаксация на тялото и ума. Йога успешно се практикува по време на бременност и е начин да направим нещо за себе си в този изключителен период от живота си.

  Йога е подарък, който можем да си направим по време на бременността. Леките и плавни упражнения са подходящи за този така важен период от живота на жената. Дори никога да не сте практикували йога, тази кратка програма ще ви е полезна и приятна. Основният акцент е върху поддържането на добра физическа форма, мускулите да бъдат тонизирани и да не се загуби подвижността на тяло.

  Автор: Люба Комитова

   

  Виж повече
 • вт
  23
  ян.
  2024
  пт
  28
  юни
  2024
  16:30 - 17:30Център за йога и психология - Хридая
   
  ЗАПОВЯДАЙТЕ на новия курс по йога за начинаещи в Хридая - Академия!
  Йога е древна наука свързана с опознаване и развитие на човешките способности. Едно от най-разпространените схващания за йога е физическата й страна. Това са упражненията - АСАНИТЕ, които през последните години придобиват все повече популярност, защото практикуването им оказва благоприятно влияние върху здравето и гъвкавостта на човешкото тяло! Освен асаните ние Ви предлагаме и ДИХАТЕЛНИ упражнения - Пранаяма, и РЕЛАКСАЦИЯ, както и някой основни медитативни техники.

  Дни и часове:
  Вторник и четвъртък от 16:30 до17:30ч. - първа група - има места
  Вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч. - втора група - има места
   
  Начало на курса - 23.01.2024г., край на курса - 28.06.2024г.
  Първото занятие е във вторник, 23.01.2024г. от 16:30ч. - първа група и от 17:45ч. - втора група.
  Мястото на курса е зала Мандала, в която могат да практикуват от 8 до 10 човека. 
   
  ВОДЕЩИ НА КУРСА:
  Люба Комитова
  Лиляна Цветкова
  Радина Каталиева
  Йордан Червенков
  Аглика Костадинова
   
  В този ПЪЛЕН КУРС ПО ЙОГА е включено всичко най-съществено от теорията и практиката на йога, което е едно добро начало за всеки желаещ да стъпи на постелката и да започне да практикува йога.
  Курсът е разделен на три модула с постепенно напредване в овладяването на позите - асаните и придобиване на разбиране от практикуването на йога. Най-важните неща, които са необходими, за да се практикува йога се преподават в детайли. На всеки участник се обръща персонално внимание и се препоръчват подходящите за него варианти.
  Всеки може да участва в този курс. Единственото условие е да имате желание, да навлезете в необятния свят на йога.
  Мотото на курса е: "Практиката придава смисъл на теорията"
  Какво включва курсът?
  Първо ниво – Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните/йогийските пози. Набляга се на правилното дишане по време на изпълнението на асаните, както и по време на релаксацията. Относно теорията - произход на йога и мястото на йога в съвременния свят.
  Второ ниво – В тези часове се надграждат пози и варианти от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики).
  Трето ниво – Обогатява се теорията на йога - включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога. Включват се медитативни техники.
  След завършване на този курс вие ще можете да практикувате успешно различни стилове йога и да изберете най-подходящия за вас.
  Още полезна информация:
  АСАНА / упражненията в йога - това са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основната цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти в седмицата. След няколко месеца занимания практиката може да се увеличи от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация, които са: йога нидра - йогийски сън, антармауна - вътрешна тишина, мускулна релаксация, музика и др.
   
  ♂️♀️Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите.
   
  Зала „Мандала” – уютна, светла и топла зала, с капацитет – 8 човека.В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте - постелка за практика.
  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.
  В случай че имате други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
   

  ЗАПИСВАНЕ за курса:

  Записването става с обаждане на някой от телефоните за контакти и заявяване на желанието ви за участие.

  Моля, не превеждайте таксата за курса преди да сте се свързали с нас.
   
  Такса за курса:
  Курсът е разделен на три модула. 
  Заплащане на целия курс /ПЕТ месеца/ с ОТСТЪПКА - 384лв. (реална цена - 432лв.)
   
  Заплащане на модулите
  I модул - От 23 януари до 14 март - 144лв.
  II модул - От 19 март до 9 май - 144лв.
  III модул - От 14 май 28 юни - 126лв. 
  Краен срок за записване – 19.01.2024г.(петък)
   
  Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата.
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов" № 120 / сградата на Проектантска организация
  Зала "Мандала" ет. 3
  Начини за заплащане:
   
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.
  Ако желаете да платите по банков път, първо се свържете с нас.
  Данните за плащане по банка са:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Комитова

  Телефони за контакт:

  0899 542075 – Лиляна Цветкова
  0887 019520 - Йордан Червенков

  0887 689903 - Люба Комитова

  Виж повече
 • сб
  24
  фев.
  2024
  пт
  01
  мар.
  2024
  13:00Пампорово, х. Финландия

  Йога и почивка в Пампорово

  В хотел Финландия

  От 24 до 01.03.2024г.

  Предлагаме Ви да бъдем заедно за няколко дни в Пампорово и да се потопим в зимната магия на планината. С програмата, която сме подготвили ще имате възможност, освен да се наслаждавате на  снежните борове и кристален въздух, да подарите на тялото си хармония и релакс. 

  Йога практиките се провеждат сутрин и зареждат с енергия за целия ден. Този път сме избрали най-актуалните,  в съвременния свят, стилове на йога - Ин - Ян йога, Хатха йога флоу и Класическа сутрешна йога с акцент върху гърба, дишането и техниката на изпълнение. 

  Разходките в планината са истински еликсир за душата. Имаме предвидени две групови разходки до близки местности.  Следобедните часове са посветени на вътрешния мир. Това е времето за психологическите тренинги - с музика, дишане, движение... разбира се и медитации – този път с гонг и тибетски купи!  Освен всичко това, можете да използвате времето си за релакс и да се отпуснете по най-естествения за вас начин – в пълна хармония със себе си!

  Тема на психологическия тренинг – „Родът - извор на сила“

  Теми на медитациите – „Танцът на душата“, Гонг медитация – „Някъде тук има друга вселена“

  Йога практики: Ин - Ян йога; Класическа, сутрешна йога; Хатха йога флоу

  И да не забравим вечерите 🙂 След вечеря се събираме във фоайето на дивана пред камината. Има нещо много специално в тези мигове, нещо което сплотява, стопля, умиротворява. Не мога да ви разкажа всичко, но мога да ви кажа, че ако се нуждаете от откъсване от рутината, ако имате нужда от прочистване на ума и малко свеж въздух, на тези лагери - ритрийти имате възможност да го направите.

   

  * Възможно е да  направим малки промени по програмата, при възникване на необходимост от това.

  * По време на йога лагера можете да се възползвате от възможността за индивидуални сесии по: психологическо консултиране и констелация с Люба; Масаж с Йордан и вибрационен масаж с Мария. Цените на сесиите са преференциални само за йога лагера. За такава сесия е необходимо да си запазите час като се свържете с нас на посочените за контакт телефони.


  Записване и запазване на място:

  Цената включва:
  * Пет или шест нощувки, пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) за хората, които няма да могат да ползват обяд в хотела,  ще бъде приготвен сух пакет за обяд.
  * Всички йога практики
  * Всички медитации и тренинги
  * Две групови разходки до близки местности - ще изберем дестинациите допълнително, според прогнозата за времето. По принцип ходим до: Манастирът – Св. Пантелеймон, Еко пътека „Невестата”, с лични автомобили. Може да се отиде също до „Снежанка”, до Смолян и до Широка лъка...
  * Безплатно ползване на басейна и фитнеса в хотела.

  * Преференциални цени за СПА центъра:
  Джакузи – 8.00 лв. (при редовна цена 10.00 лв.)
  Сауна – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)
  Парна баня – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)
  Безплатно ползване на паркинг.

  Възрастен настанен в двойна или тройна стая:

  • Пет нощувки - 630лв. на човек
  • Шест нощувки - 699лв. на човек

  Цени за са самостоятелна стая:

  • Пет нощувки - 680лв.
  • Шест нощувки - 759лв.

  Деца от 2 до 12г. - могат да участват в йога практиките. 

  • Пет нощувки - 300лв.
  • Шест нощувки - 340лв.

   

  Как да заявите желание за участие и да си запазите място:

  1. Обадете се на посочения за контакти телефон и ще ви запишем.
  2. Заявката се счита за валидна след заплащане на капаро не по късно от 5 дни след заявяване на желанието Ви за участие.
  3. Внася се капаро от 250лв. на посочената банкова сметка, на хотел Финландия, с основание - Йога лагер на Хридая - необходимо е да се напише периода, примерно - 24.02.-01.03.2024г., ако сте избрали шест нощувки или 25-29.02.2024г., за пет нощувки. Капарото може да се внесе в брой, в офиса на Хридая.
  4. Анулиране на участие: При заявка за участие можете да се откажете и да ви се възстнови капарото на 100% до 30 дни преди събитието. При отказване от участие до десет дни преди събитието може да ви бъде възстановена 50% от сумата на капарото. При отказване от участие в последния момент - при оставащи десет или по-малко дни до събитието, капарото не се възстановява. 
  5. Доплащането на остатъка от сумата за участие се внася в офиса на Хридая. За други начини на доплащане може да се коментира в разговор с нас.
  6. Банкова сметка на х. Финландия:

     IBAN:  BG 06 BUIN 7009 1021391210
     BIC:     BUINBGSF
     Банка:  АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ
     Получател:   ХОТЕЛ ФИНЛАНДИЯ АД

        6. Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова


  За хотел „Финландия”:
  Хотелът е разположен в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.

  Хотелът разполага с Уелнес център, който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени, - в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите.

  Както вие така и вашите деца ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.


  Информация за водещите на Хридая:

  Люба Комитова /Лайа-Хридая Ананда/ – психолог-психотерапевт и йога учител, дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Класовете, които води Люба в Хридая са - Хатха йога флоу, Ин йога, медитация и всички други стилове, които се првеждат в Хридая.

  Мария Кирова-Червенкова /Майтри/ е музикант, юрист и дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Мария е и музикант и води звукотерапия и киртан. Нейните практики в Хридая са по Ащанга виняса йога, Виняса флоу с медитация, с тибетски купи, въздушна йога и всички други стилове, практикувани в Хридая.

  Йордан Червенков е бакалавър по "Туризъм", масажист и дипломиран треньор по йога към НСА/БФЙ. Класовете, които води Йордан в Хридая са: Йога за гръб, Хатха йога флоу, Мандала йога и Класическа йога. 

  Гергана Андреева - сертифициран инструктор по йога в Хридая. Води класове по въздушна йога, пилатес, сутрешна йога и класическа йога.


  Връзката с природата зарежда душата със силата на живота!

  Виж повече
 • нд
  31
  мар.
  2024
  10:00зала Анахата, ет.6

  Заповядайте на курса Рейки - първо ниво, в Хридая с водещ - Жана Вълкова-Камберов

  Дата: 31 март /неделя/, от 10:00 до 18:00ч. в студио Анахата.

  Този курс се провежда за пореден път при нас с цел да постави основите за работа с енергията Рейки.
  Преведено от японски Рейки означава „духовна” или „свещена енергия”, за която може да сте чували като „универсална жизнена сила” или „лекуваща енергия”, съществуваща навсякъде и във всичко.
  В Рейки практиката има лечебни техники, които се изпълняват с ръце и могат да се използват, както към себе си така и към другите. За да се постигне това умение трябва да се премине през обучение, като това което ви предлагаме. Всеки участник ще бъде иницииран в Рейки с цел събуждане на лечебни вибрации и активиране на способността да бъде инструмент на лечебния процес. Това дава възможност да бъдем проводник на жизнената енергия от вселената. Високата вибрационна енергия стимулира балансирането, хармонизирането и естествените лечебни процеси на всички нива на съществуването ни – физическо, ментално, емоционално, духовно.. и води до дълбока вътрешна трансформация, както у нас така и у другите.

  За какво може да използвате Рейки:
  *Намаляване и отстраняване на болка;
  *Сваляне на напреженията и стреса;
  *Преодоляване на различни тревожни състояния – депресия, фобия, паника и др.
  *Бърза възстановяване при различни лечебни процеси;
  *Постигане на усещане за самочувствие и пълноценност;
  *Може да се използва също за работа със себе си по пътя на духовното развитие като се работи с медитация и йога.

  Рейки системата се използва успешно навсякъде по света от йога специалисти, медици, центрове за здраве, хоспис центрове, СПА студия и спортни центрове.
  Какво включва този курс?
  - Запознаете с историята на Рейки и как работи енергията – Рейки;
  - Изучаване на подготвителния процес за работа с Рейки – изчистване на собствената енергия;
  - Заземяване и защита - техника
  - Получаване на Първа степен инициация
  - Научаване на Рейки процедурите и позициите на поставяне на ръцете за работа с Рейки
  - Практикуване Рейки върху себе си и другите;
  - Установяване на 21 дни рутина за процеса на пречистване и интеграция;
  - Получаване на Сертификат за практикуване на Рейки Първо ниво
  Продължителност на курса - един ден, от 10:00 до 18:00ч.
  За водещия на курса:
  Жана Вълкова-Камберов е сертифициран в напреднало ниво йога учител. Тя живее и преподава йога в Америка. Откривайки мощното въздействие на йога върху живота на хората, тя задълбочава знанията си в източните учения и придобива различни квалификации. По пътя си на фокусиране върху подкрепата на хората чрез йога, тя усеща и силната си връзка с енергиите, които допълнително подпомагат практиката й във всеки аспект. Това води Жана до посвещение и ежедневна работа с бялата светлина, включваща както Усуи Рейки системата, така и Ангелско и Дракон Рейки. Така тя достига до майсторските нива и получава сертификатите си за: Усуи Рейки Майстор Учител, също и за: Дракон Рейки Еднорог Майстор Учител.


  Как да се запишете?
  *Ако искате да се включите в това обучение, обадете ни се на някой от посочените телефони за контакт.
  *Обучението се провежда в малки групи - до 10 човека.
  *При ранно записване до 20.02.2024г. цената е - 160лв., след тази дата е 180 лв.
  *Внасянето на сумата ви гарантира запазване на място в залата.
  *Крайният срок за записване е 20.03.2024г. /датата на курса е 31.03.2024г./
  Заплащане на таксата за обучението:
  След като сте се свързали с нас, и сме ви потвърдили участието, можете да заплатите таксата.
  Заплащане - в офиса на Хридая, в сградата на Проектантска организация. Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314 /с предварителна уговорка по телефона/
  Телефон за контакти:
  Люба Комитова - 0887 689903
  Виж повече