Предстоящи събитияВсички събития
Записване за участие в събитие

Event Information:

 • вт
  27
  сеп.
  2022
  пт
  31
  мар.
  2023

  Нови курсове за НАЧИНАЕЩИ по йога

  17:45-18:45ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3

   НОВИ курсове по йога за начинаещи в Хридая
  Дни и часове:
  ➡️Първа група - вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч.  (местата са запълнени) с Люба Комитова и Йордан Червенков
  ➡️ Втора група - сряда и петък от 17:45ч. до 18.45ч. (има места) с Мария Червенкова и Аглика Костадинова
  ➡️ Място: студио "Самхита", бул. Стефан Стамболов" № 120, ет. 3, 314

  Този клас е подходящ, както НАЧИНАЕЩИ така и за хора, които са прекъснали практиките си по йога и желаят да започнат отново.

  ️Какво да очакавте от тези класове?

  ➡️Основни теоретични и практически познания за йога: паванмуктасана (антиревматична серия), асани (пози) за начален етап, основни пози, крокодилски упражнения за гърба, пранаяма - основни дихателни, релаксарищи и медитативни техники.

  ➡️Курса се провежда в три нива, всяко по 2 месеца, като класовете са фиксирани във вторник и четвъртък от 17:45ч., и сряда и петък от 17.45ч. 

  Първо ниво – група 1 от 27.09.22г. до 17.11.22г.; група 2 от 30.09.22г до 23.11.22г. - Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), правилно дишане по време на изпълнението им и релаксация на ума и тялото.

  Второ ниво – група 1 от 22.11.22г. до 19.01.22г.; група 2 от 25.11.22г. до 25.01.22г. - Към основните пози, се добявят техни варианти. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики), Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

  Трето ниво – група 1 от 24.01.22г. до 16.03.22г.; група 2 от 27.01.22г. до 22.03.22г. - В тези часове се надграждат позите и вариантите от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е от важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Обогатява се теорията на йога - включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Включват се медитативни техники.

  След завършване на трите нива, ще имате основни познания по теория и практика на йога и ще можете да се включите и в други класове с различна интензивност.

   Можете да запишете всяко ниво поотделно. Картата важи само за този период и само за тези класове. Пропуснати практики не се компенсират.

  Още полезна информация:

  АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антармауна, мускулна релаксация, музикален подход.

  Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите. 

  В зала „Самхита“ има място за спокойно практикуване на йога, спазвайки необходимата дистанция. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте за практика.

  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.

  В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

  *Максималният брой на участниците в курса е 10 души. При запълване на бройката ще преустановим записването.


  Записване, такси и условия на курса:

  Записването става с обаждане на един от посочените по-долу телефони и внасяне на сумата за курса, за да Ви гарантира място в групата. 

  Цената на едно ниво /два месеца/ е 120лв.  и включва всички класове в рамките на периода на нивото. Пропуснати класове не се компенсират. Картата е персонална и важи само за посочените часове и  не може да се използва за други класове и други хора. 

  При възникнала невъзможност да посещавате практиките, моля да ни уведомите в най-кратък срок (от един до три дни при възникнал проблем с посещенията ви). При такива случаи можем да удължим срока за посещения или да се преотстъпи на друго лице ползването на остатъка от време.

  Еднократни посещения ще се допускат единствено при наличие на свободни места в залата. Цената на еднократните посещения е 12лв.

  Начини за заплащане:

  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.

  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

  IBAN: BG35BGUS91601006196400

  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД

  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120

  МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова

  Телефон за записване:

  • 0887689903 - Люба Комитова
  • 0885537372 - Мария Червенкова

   

 • вт
  27
  сеп.
  2022
  ср
  01
  мар.
  2023
  Център за йога и психология - Хридая
  • Йога курс за начинаещи –  Основни теоретични и практически познания за йога: паванмуктасана (антиревматична серия), асани (пози) за начален етап, основни пози, крокодилски упражнения за гърба, пранаяма - основни дихателни, релаксарищи и медитативни техники. Всичко необходимо за първите ви стъпки в света на йога. Този клас е подходящ, както НАЧИНАЕЩИ така и за хора, които са прекъснали практиките си по йога и желаят да започнат отново. Записване за трето ниво на курса от 27 януари до 22 март 2023. Класовете се провеждат в дните сряда и петък от 17:45ч. в студио Самхита, Проектантска организация, ет.3. Водещи са Мария Червенкова и Аглика Костадинова. Вижте подробната информация тук.
  •  

  • Медитация - за начинаещи. Основите на медитацията. Студио "Мандала", Вторник от 19:00ч. с Люба Комитова.

   • Исторически данни и теории за медитацията.
   • Какво означава понятието - медитация и как да разберем напредъка си в личния опит с медитацията?
   • Разбирането за медитацията в съвременния свят.
   • Научни изследвания за медитативното състояние.
   • Методи за медитация от йога и рейки.
   • Енергийна система - чакри и нади. Основните чакри и нади, и Кундалини.
   • Активност на чакрите.

  • Виняса флоу йога и релаксация с Тибетски купи - петък, 27 януари, от 19:00ч. с Мария Червенкова, студио "Самхита".Виняса буквално се превежда като „поставям на място“, а флоу е „поток“. Най-често „виняса“ се използва като израз на синхрона на дишане и движение. В тази практика се преминава плавно от поза в поза, съчетавайки движението с дъха. Използват се преходи, за нежно преливане на асаните като поток.. А за пълноценно отпускане, за финал на класа, релаксацията е под магичните звуци на Тибетски купи. 

   Практиката е подхояща за всички. Записването е предварително - 0885537372.


  • Регресивна медитация с Тибетски купи, Гонг и специални инструменти. Водещ: Люба Комитова (психотерапевт), музикален съпровод Мария Червенкова (музикант) - 10 февруари, петък, 19:00ч.
   Заповядайте на тази специална Регресивна медитация под звуците на тибетски купи и други музикални инструменти - коши, кристални купи и гонг!
   Тибетските купи са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в духа и тялото. Звуците на тибетските купи помагат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, негативните мисли и емоции.

   С цел да ви бъде комфортно в залата, местата са ограничени. Записването е предварително!


  • Йога Ритрийт в Пампорово 25-28 февруари – „Тайната на личните символи“ 

   ЙОГА - Ресторативна йога; Хатха йога флоу и Основен йога комплекс – пълна практика
   ПСИХОЛОГИЯ – „Символите – гласът на подсъзнанието”; „Проектирай себе си”
   МЕДИТАЦИЯ – „Амрита”; „Духовното сърце – Анахата”; „Ритъм с послание”
   СКИ – за всеки, който желае
   Предлагаме Ви няколко дни в планината сред снежните борове и кристалния въздух на Пампорово.

  Събитието вижте тук, записването започна! -> https://bit.ly/3HnqcAL

  Виж повече
 • вт
  27
  сеп.
  2022
  пт
  31
  мар.
  2023
  17:45-18:45ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3

   НОВИ курсове по йога за начинаещи в Хридая
  Дни и часове:
  ➡️Първа група - вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч.  (местата са запълнени) с Люба Комитова и Йордан Червенков
  ➡️ Втора група - сряда и петък от 17:45ч. до 18.45ч. (има места) с Мария Червенкова и Аглика Костадинова
  ➡️ Място: студио "Самхита", бул. Стефан Стамболов" № 120, ет. 3, 314

  Този клас е подходящ, както НАЧИНАЕЩИ така и за хора, които са прекъснали практиките си по йога и желаят да започнат отново.

  ️Какво да очакавте от тези класове?

  ➡️Основни теоретични и практически познания за йога: паванмуктасана (антиревматична серия), асани (пози) за начален етап, основни пози, крокодилски упражнения за гърба, пранаяма - основни дихателни, релаксарищи и медитативни техники.

  ➡️Курса се провежда в три нива, всяко по 2 месеца, като класовете са фиксирани във вторник и четвъртък от 17:45ч., и сряда и петък от 17.45ч. 

  Първо ниво – група 1 от 27.09.22г. до 17.11.22г.; група 2 от 30.09.22г до 23.11.22г. - Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), правилно дишане по време на изпълнението им и релаксация на ума и тялото.

  Второ ниво – група 1 от 22.11.22г. до 19.01.22г.; група 2 от 25.11.22г. до 25.01.22г. - Към основните пози, се добявят техни варианти. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики), Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

  Трето ниво – група 1 от 24.01.22г. до 16.03.22г.; група 2 от 27.01.22г. до 22.03.22г. - В тези часове се надграждат позите и вариантите от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е от важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Обогатява се теорията на йога - включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Включват се медитативни техники.

  След завършване на трите нива, ще имате основни познания по теория и практика на йога и ще можете да се включите и в други класове с различна интензивност.

   Можете да запишете всяко ниво поотделно. Картата важи само за този период и само за тези класове. Пропуснати практики не се компенсират.

  Още полезна информация:

  АСАНА - упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица - в началния етап, а след няколко месеца занимания - от три до пет пъти на седмица.
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антармауна, мускулна релаксация, музикален подход.

  Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите. 

  В зала „Самхита“ има място за спокойно практикуване на йога, спазвайки необходимата дистанция. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте за практика.

  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.

  В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

  *Максималният брой на участниците в курса е 10 души. При запълване на бройката ще преустановим записването.


  Записване, такси и условия на курса:

  Записването става с обаждане на един от посочените по-долу телефони и внасяне на сумата за курса, за да Ви гарантира място в групата. 

  Цената на едно ниво /два месеца/ е 120лв.  и включва всички класове в рамките на периода на нивото. Пропуснати класове не се компенсират. Картата е персонална и важи само за посочените часове и  не може да се използва за други класове и други хора. 

  При възникнала невъзможност да посещавате практиките, моля да ни уведомите в най-кратък срок (от един до три дни при възникнал проблем с посещенията ви). При такива случаи можем да удължим срока за посещения или да се преотстъпи на друго лице ползването на остатъка от време.

  Еднократни посещения ще се допускат единствено при наличие на свободни места в залата. Цената на еднократните посещения е 12лв.

  Начини за заплащане:

  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.

  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

  IBAN: BG35BGUS91601006196400

  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД

  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120

  МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова

  Телефон за записване:

  • 0887689903 - Люба Комитова
  • 0885537372 - Мария Червенкова

   

  Виж повече
 • вт
  07
  фев.
  2023
  19:00студио "Самхита", ет.3

  Пауър йога – Февруари – месец на Любовта към себе си!

  Мини курс от 8 практики, насочени към нашия вътрешен свят!

  Начало: 7 февруари 2023г.

  Ден и час: вторник и четвъртък от 19:00 – 20:15ч.

  Място: студио „Самхита“, ет. 3

  Водещ: Лили Русева

  В днешното забързано ежедневие често забравяме за себе си и своите нужди. Задачите и ангажиментите, които трябва да свършим са много повече от времето, с което разполагаме. Идва един момент, в който тялото и душата просто отказват, започват да дават тревожни сигнали и си искат своето… своето време, вдъхновение и грижа. Единствения човек, който може да се погрижи за Вас сте самите ВИЕ!!!

  Февруари е известен като „месецът на любовта“.. Любов към ближния, към децата, а всъщност забравяме за любовта към себе си!

  Началото на новата година също може да бъде „тежко бреме“, ако сме на кръстопът и не знаем на къде да поемем… и точно сега е времето да погледнем към нашия вътрешен свят, времето, в което да помислим за нашите мечти и да започнем да ги осъществяваме. Рамките, които сами се поставяме са в ума ни. Няма железни решетки, а умствени…и само с нужните техники, ще успеем да ги преодолеем.

  В този „мини курс“ ще обърнем внимание на СЕБЕ СИ!

  Нашето тяло има нужда от движение, за да се чувства добре в кожата си, а душата има нужда от духовна храна, за да може да полети…

  Какво да очаквате?

  • Всяка практика включва характерни за стила асани - воини, тояги, триъгълници, техните варианти, преходът „виняса“ и др.
  • Акцент на часовете ще бъдат:
   • Специално подбрана Пауър йога комбинация върху определена група пози,
   • Мудра - тематична техника с ръцете или тялото
   • Притча(кратка поучителна история) или Мотивационна мисъл на деня.
   • Пранаяма (дихателна техника).
   • Релаксация/Йога Нидра;

  Още информация за стила:

  Пауър йога е красива с преливането от поза в поза, а умът е ангажиран с мисъл към потока от движение, дишане и концентрация. Редовното практикуване ни дава гъвкавост и извайва тялото по много елегантен начин, учи ни на издръжливост, упоритост и търпение.

  Основната отличителна черта в стила Пауър йога е, че при нея няма стриктно спазвана последователност на асаните. Това означава, че комбинациите от упражнения в две последователни практики, могат да бъдат напълно различни. За разлика от класическата йога, тук отделните пози са свързани една с друга чрез плавен преход – флоу (поток, преливане). Може да има повторения и задържане, но цялата последователност от движения е обединена във флоу от асани, който може да се изпълнява няколко пъти последователно. Идеята е да успеем да се потопим изцяло в практиката, в позата, да ангажираме ума, да комбинираме дишане и движение.

  За кого е подходящ стилът Пауър йога:

  - Пауър йога е модерен, съвременен стил йога, който е удачен за активни хора, нуждаещи се от динамично физическо натоварване. Тя укрепва тялото, прави го силно и издръжливо, повишава мускулния тонус, повишава имунитета на организма, заздравява и подобрява подвижността на ставите, подобрява кръвообращението и храносмилането, повишава устойчивостта на организма към умора тревоги и депресии, прави ни жизнени, енергични и щастливи. Пауър йога премахва токсините чрез потта, отделяна по време на практиката, и засилва имунната система. Чрез различните асани се развива сила и издръжливост, използвайки собствената тежест на тялото. По време на релаксацията се постига усещане за вътрешен мир и спокойствие на всеки един мускул от тялото.

  Водещ:
  - Лили Русева (Лакшми Деви) - Сертифициран йога инструктор в йога център „Хридая“ и Масажист.
  Започнах да се занимавам с йога през 2003г. в "Хридая". За мен йога е начин на живот. Тя е изкуството, в което успях да намеря своето място. Тя е нещо ценно и незаменимо, също както въздуха, който дишам. Благодарение на йога откривам красотата в малките неща, наслаждавам се на настоящия момент, виждам смисъл във всяко преживяване било то лошо или добро и смятам, че тя ме прави по-добър човек и определено промени моя вътрешен и външен свят!

  Цена:

  Едн. Посещение – 13лв.

  Карта за 4 практики – 38лв.

  Карта за 8 практики – 64лв.

  Работим и с карти – Мултиспорт!

  Тел. За контакт:
  Лили – 0899 54 20 75

  Виж повече
 • пт
  10
  фев.
  2023
  19:00 - 20:00Хридая - Зала Анахата, ет. 3, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" ет. 6

  Заповядайте на една нестандартна медитация!

   
  Това, което ви предлагаме не е класическа медитация. Ще имате възможността да медитирате под въздействието на няколко компонента: вибрационното поле на тибетските купи, гонга, перкусиите, кошите, кристалните купи и изчистващото влияние на регресивната медитация. 
  Регресията се използва като терапия за душата. Връщайки се назад във времето, чрез медитация, ние можем да преработим вътрешни конфликти или болезнени душевни травми. Целта е да постигнем естественото си състояние на спокойствие. Този тип медитация създава подходящи условия за рестарт на много дълбоко ниво. 
  Всички музикални инструменти, които се използват по време на медитацията имат уникално звуково трептене, което се възприема от по-фините нива на човешката природа и провокират освобождаване на напреженията и стреса. 
  Медитацията с тибетски купи е благоприятна за хора, които обичат да слушат музика, възприемат добре, чрез слуха, както и понякога утихват, за да чуят звукът на тишината..
  Заповядайте!
   
   
  Водещ - Люба Комитова (психотерапевт)
  Музикален съпровод Мария Червенкова (музикант) 

  Записване и запазване на място
  Местата в залата са за 16 човека
  Времтраене - 60мин.
  Таксата за участие е 15лв. или две посещения с карта на Хридая
  Не могат да се използват карти Мултиспорт.

  Телефон за контакт:
  0887 689903 - Люба
  0885 537372 - Мария
   

   

  Виж повече
 • вт
  14
  фев.
  2023
  вт
  07
  мар.
  2023
  19:00зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

  Медитация - теория и практика

  Основен модул - фундамент

  Подходящо за начинаещи

  От 14.02.2023г. до 07.03.2023г. - четири урока 

  Водещ на курса - Люба Комитова

  Ден и час: Вторник от 19:00 до 20:00 часа в зала "Мандала", ет. 3

  Добре дошли в Хридая 🙂

  Медитацията е едно от, все още, неразкритите тайнства за способностите на човека. Може би сте попадали на най-различни статии и аудио/видео записи, но това едва ли е достатъчно да обясни какво всъщност е медитацията. Най-популярният смисъл, който се влага в медитацията е, че така се отпускаме и се освобождаваме от напреженията си. Това обаче е само малка част от въздействието на медитацията и е по-скоро - релаксация. За да разберем и започнем да практикуваме медитация е необходимо да се прилагат принципи, достигнали до нас от древни текстове, в които е кодирана мъдростта и смисълът от това умение. И точно, защото медитацията отваря вратата към вътрешния свят, към личните сили и качества, ние предлагаме стъпка по стъпка да напредваме, всеки със своето темпо, за да повдигнем завесата на тайнството на медитацията.

  Темите, по които ще работим са следните: 

  Първи урок:

  Теория - Йога нидра и Антар мауна - два метода за релаксация и медитация

  Практика - Йога нидра /йогийски сън, дълбинна релаксация, която може да ви въведе в медитация.

  Втори урок:

  Теория - Медитативното състояние и честотите в мозъка - Вета, Алфа, Тета и Делта

  Практика - Техники за постигане на Алфа и Тета състояние, съзнателно. /медитативните състояния/

  Трети урок:

  Теория - Многоизмерната структура на човека - физическо, пранично и ментално ниво.

  Практика - медитация с дишане и концентрация в чакрите /енергийните центрове/

  Четвърти урок:

  Теория - Проекции - ментална и астрална

  Практика - Техниката "Възнамеряване" /когато искаме да постигнем важна цел/

  Тези четири урока са синтез на доста по-обемен материал за медитация. Всеки, които има желание да се научи да медитира или поне да опита да медитира, би извлякъл полза от тях.


  За запазване на място в залата, обадете се на телефона за контакти, най-долу.

  Цената на този курс е 44 лв. 

  Еднократните посещения са на 15лв.

  Телефон за контакти:
  0887 689903 - Люба Комитова

  Виж повече
 • сб
  25
  фев.
  2023
  ср
  01
  мар.
  2023
  13:00Пампорово, хотел "Финландия"

   

  ХРИДАЯ – ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ

  ОРГАНИЗИРА

  ЧЕТИРИ-ДНЕВЕН РИТРИЙТ

  ЙОГА - Ресторативна йога; Хатха йога флоу и Основен йога комплекс – пълна практика

  ПСИХОЛОГИЯ – „Символите – гласът на подсъзнанието”; „Проектирай себе си”

  МЕДИТАЦИЯ – „Амрита”; „Духовното сърце – Анахата”; „Ритъм с послание”

  СКИ – за всеки, който желае

   

  Предлагаме Ви няколко дни в планината сред снежните борове и кристалния въздух на Пампорово.

  Нищо не може да зареди човека с енергия повече от природата. И колко добре би било да знаем как да използваме тези сили, които принципно са навсякъде, но остават невидими за много хора. Замисляли ли сте се колко хора около вас са запознати с подобни практики и успешно ги прилагат в живота си? 

  Ритрийтите, които подготвяме в Хридая са насочени към преподаване на чисти техники, без излишно замърсяване. Ползата, която може да извлечете от това е, че ще знаете как и защо да използвате вашия енергиен ресурс, както и да контролирате съзнателно реакциите на тялото си в сложни ситуации, да разбирате гласа на тялото и така да можете да му помогнете, за да се чувствате по-добре, по-здрави и по-спокойни.

  Не е необходимо да сте експерт в йога или да прочетете един куп книги, за да направите тези техники, които по време на ритрийта се практикуват. Но е важно да разбирате, че има и рискови моменти в йога и в медитацията. Това ще ви защити и вие ще знаете занапред на какво да се доверите.

  Защо ресторативна йога и защо отново медитации? Защото ключът към кутията с тайните за йога, както и за подсъзнанието, е скрит в код, наричан по-просто – символ. Символите са навсякъде и ние непрекъснато правим асоциативни връзки като това влияе най-вече на решенията, които взимаме. Важно е да можем да останем в пустота – неутрални, за да видим картината на живота в реални цветове. Това е като първите впечатления от нещо ново, без очаквания.  За да проектираш себе си първо трябва да се отдръпнеш от егото си, от страстите и емоциите.

  Ресторативната йога не е нищо друго, освен йога в съгласие с личните потребности, в пълна хармония с индивидуалните способности и най-вече – усещането, че правим нещо правилно.

  Медитацията, както много от вас вече знаят, може да бъде полезна за вътрешния баланс, тоест -да се справяме успешно със стреса и напреженията от заобикалящата ни среда.  Много малко хора обаче са успели да вникнат в истинския смисъл на медитацията. Какъв е той и как да успеем да разшифроваме посланията на тялото си, които често се пренебрегват, това е нещо за което ще отделим специално време.

  Не на последно място, но като черешката на тортата, може да се приеме вслушването в ритъма на личното трептене. Емоциите и разумът влияят на излъчването ни, на посланията, които отправяме към другите и въобще навсякъде. Една от теориите за същността на вселената е, че всичко има вибрация, нещо като пулс, а ние сме частица от вселената, нали? Ако сме малко по-освободени от многото информация, затрупваща ни отвсякъде, може би ще усетим тази връзка.  

  ПРОГРАМА

  25 февруари /събота/:

  14:00ч. – Настаняване в х.Финландия, Пампорово

  16:30ч. – Организационна среща във фоайето на хотела

  17:00-18:00ч. – Йога практика

  18:00-18:30ч. – Медитация

  19:00ч. – Вечеря

  26 февруари /неделя/:

  07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

  08:30ч. – Закуска

  09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

  10:00ч. – За другата част от групата, среща във фоайето за разходка в хубаво време

  12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

  13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

  16:30-17:15ч. – Работилница – Ресторативна йога

  17:30-18:45ч. – Лекция на тема – Анахата и невербалното послание на душата. Практика – Медитативен тренинг – „Ритъм с послание”

  19:00ч. – Вечеря

  27 февруари /понеделник/:

  07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

  08:30ч. – Закуска

  09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

  10:00ч. – За другата част от групата - време за СПА или разходка при хубаво време.

  12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

  13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

  16:30-17:15ч. – Работилница – Йога и Рейки – как да насочваме енергията към определени места в тялото си по време на йога.

  17:30-18:45ч. Лекция – Символите – тайният код на подсъзнанието. Практика – Медитация – Да открием личния си символ, да разберем неговия смисъл и сила.

  19:00ч. – Вечеря

  28 февруари /вторник/:

  07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

  08:30ч. – Закуска

  09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

  10:00ч. – За другата част от групата, среща във фоайето за разходка при хубаво време, до Широка лъка.

  12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

  13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

  16:30-17:15ч. – Работилница – Енергията на асаните и Амрита

  17:30-18:45ч. – Лекция – Емоционална интелигентност. Практика - Проектирай себе си – творческа медитация

  19:00ч. – Вечеря

  01 март /сряда/:

  08:00-09:00ч. – Сутрешна йога 

  09:00-09:15ч. – Сатсанг обратна връзка, завършване на лагера

  09:15ч. - Закуска

  12:00ч. – Освобождаване на х.Финландия, отпътуване.

  Вечер – среща във фоайето на хотела, до камината 🙂

  Понякога една дума може да промени живота, може да сложи начало на нещо ново, може и да бъде капката, с която чашата прелива и после всичко изглежда по друг начин.


   Записване и запазване на място:

  Местата са за не повече от 30 човека! Има двойни и тройни стаи, както и няколко самостоятелни стаи.

  Можете да запазите място до края на месец януари.

  Капарирането на стаите ще бъде от 01.02. до 05.02.2023г. На всички, запазили своето място ще бъде изпратена банковата сметка, за да направят превод на сумата за капаро.

  След 31 януари ще записваме само, ако има още свободни места.

  Пакетната цена включва:

  • 4 нощувки, пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) за хората, които желаят обядът може да е под формата на сух пакет.
  • Всички йога практики
  • Всички медитации и психологически тренинги
  • Лекция – Символите – гласът на подсъзнанието;
  • Две групови разходки до близки местности: Манастирът – Св. Пантелеймон и Еко пътека „Невестата”, с лични автомобили. Може да се отиде също до „Снежанка”, до Смолян и до Широка лъка...
  • Безплатно ползване на басейн и фитнес в хотела
  • Преференциални цени за СПА центъра:

  Пакетни цени, за един човек за 4-те нощувки:

  Възрастен настанен в двойна или тройна стая – 460лв., при записване до 31.01. - 428лв.
  Възрастен настанен в самостоятелна стая – 520лв., при записване до 31.01. - 484лв.

  Деца от 2-12 г. настанени в двойна стая – 240лв.

  Отстъпки:

  За хора, които няма да участват в йога практиките – минус 50лв.

  Можем да коментираме отстъпка за групи, които желаят да участват в ритрийта. За целта представител на групата трябва да се свърже с нас.

  Всеки, който вече е бил на наш ритрийт или йога лагер също ще ползва отстъпка. 

  При записване за ритрийта до 25 януари се ползва 7% от цената.

  *Може да се ползва само една отстъпка.

  Отстъпки в хотела:

  Джакузи – 8.00 лв. (при редовна цена 10.00 лв.)

  Сауна – 10.00 лв.  (при редовна цена 12.00 лв.)

  Парна баня – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)

  • Безплатно ползване на паркинг.

  За записване обадете на телефон -

  0887 689 903 – Люба Комитова

  0885 537372 - Мария Червенкова


  За хотел „Финландия”:

  Разположен е в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.

  Хотелът разполага с Уелнес център който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени,  - в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите. 

              Както вие така и вашите деца ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.


  За нас

  Люба Шулева-Комитова  е психолог – психотерапевт (дипломирана към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP), йога учител и треньор по йога (с дипломи от НСА/БФЙ и Международната федерация по йога). Започва да се занимава с йога през 1995г., а през 2002г. основава Хридая - център за йога и психология. След близо трийсет години практически и теоретични занимания в сферата на йога и други учения за разгръщане на потенциала на човека, Люба Комитова създава стила Хридая йога. Този стил включва, както асани така и дихателни, релаксиращи и медитативни техники, представени по достъпен начин, така че всеки, който следва инструкциите би могъл да се справи. Освен това стилът Хридая включва психологичен момент, който допринася за баланса в цялостната система на човека - тяло, ум и емоции. Люба е Рейки мастер - трето ниво. В годините съчетава Йога и Рейки в практиките си и психотерапията. Хипноза и Регресия практикува, както групово така и индивидуално. Най-важното според нея е да запазим чист душевния си мир, за да се развиваме в синхрон с принципите на ученията за Пътят и знанието. 

  „Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК

  Мария Кирова-Червенкова /Майтри/ е музикант, юрист и йога инструктор в "Хридая"
  "За мен йога е живот, любов, изкуство.. начин да се чувстваш добре в тялото си, в хармония със себе си и другите.. Йога ме научи на много и продължавам да се уча всеки ден, когато стъпна на постелката.. Тъй като съм музикант, изкуството е част от мен, а йога е моята друга половина.. И когато практикувам йога, сякаш тялото ми твори, както музиката се лее.. Няма мисъл.. само дишане.. движение.. тишина.. наслада.. Това ми се иска да ви предам.. това усещане.. Обичам да помагам на хората и да ги подкрепям в избора им по пътя на йога и здравословния начин на живот. В този шарен свят, търся винаги баланса и хармонията или както казват възрастните хора: „Търсете средния път и никога не изпадайте в крайности..“ Винаги съм се стремяла да дам на хората най-доброто от себе си и да споделя това, което съм научила през годините. Използвам познанията си от различните школи, за да може всеки човек да намери „своето“ в практиките ми."
  Мария практикува йога от дете в Йога център Хридая. Участва в различни съм семинари и обучения в България у чужбина. През 2009г. от Свами Шивамурти е посветена в лична мантра, а през 2010г. получава духовното си име – Майтри. През 2018г. е пребивавала в Сатянанда Ашрама в Гърция.
   

  Йордан Червенков е бакалавър по "Туризъм", масажист и йога инструктор към "Хридая"

  Йордан практикува йога от 2017г. Вдъхновен от личните си преживявания от практиката завършва обучение и започва да преподава. Участва активно в различни събития и семинари организирани от Хридая.
  Йордан е завършил специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас и е обучаван за инструктор в Хридая за провеждане на класически йога практики.
  След като се докосва до Мандала виняса йога в Англия през 2019г, преоткрива себе си и започва да развива този стил. Намира силна връзка със стихиите и елементите от природата, а практиката му е динамична и енергизираща.
  През 2021г е иницииран в Усуи Реики - Шоден и Окуден.

   

  Заповядайте!

  Екип на Хридая

  Тайнството на личния символ

  В моментите на тишина изплува, от дълбините на съзнанието, твоят символ. Може би не си даваш сметка колко важен е този знак и как той те води към най-благоприятните констелации на живота ти. Ако сега се питаш какво е констелация, ето какво - това е твоят микрокосмос, но такъв, какъвто го виждаш в мечтите си. И когато си стигнал до момента в живота си, когато знаеш каква е целта ти, когато си наясно, че преходността отнася всичко, но не всичко е преходно, тогава твоят символ е порталът към измерението на същността ти. Какво означава същност и измерение? Измеренията са различните начини на възприятие на света. Това, за което имаш сетива е видимият спектър, а това, за което още се питаш дали съществува има два варианта - да съществува ли и да е плод на фантазията ти. Фантазията идва от външния свят и  е вменена, тоест повлияна от някой друг, а това което съществува, но не го виждаме е реално, но все още непознато. Затова има разлика между медитация и фантазия. Медитацията е реална, фантазията - не. За да не стане много сложно нека да обобщим - личният символ е нещо като знак, буква, фигура или примерно - изгряващото слънце, звездно небе, Млечния път и т.н., който води до инсайт (миг просветление) и след това имаш шанса да извисиш съзнанието си на по-високо ниво или просто да продължиш живота си, както намираш за правилно.
  Заповядай на пътешествието в своя свят на знание и мъдрост, същността си 🙂
  ЛК - автор
  Виж повече
 • сб
  25
  мар.
  2023
  10:00 - 17:00Център за йога и психология - Хридая

  Здравейте!

  Представяме на вашето внимание обучението в Рейки първо ниво.

  Рейки е японско изкуство за работа с универсалната енергия, която според древните източни учения - Йога, Тай чи, Рейки и др., съществува навсякъде и във всичко. Тази енергия в йога се нарича прана, а в Рейки - ки. За да се ползва Рейки енергията е необходимо желаещият да премине през обучение и да бъде иницииран / посветен от учител - мастер, който е подготвен и иницииран да извършва инициация. 

  При нас такива обучения се провеждат от Рейки Мастера Жана Вълкова – Камберов.

  Какво означава Рейки и какво можем да постигнем след обучението в първо ниво?

  Преведено от японски Рейки означава „духовна” или „свещена енергия”, известна също като „универсална жизнена сила” или „лекуваща енергия”.
  В Рейки практиката има лечебни техники, които се изпълняват с ръце и могат да се използват, както към себе си така и към другите. Обучението и инициацията в Рейки се прави с цел да се събудят лечебни вибрации и да се активира способността за провеждане на  жизнената енергия от вселената. Тази високо-вибрационна енергия стимулира балансирането, хармонизирането и естествените лечебни процеси на всички нива на съществуването ни – физическо, ментално, емоционално, духовно.. и води до дълбока вътрешна трансформация, както у нас така и у другите.

  За какво може да използвате Рейки:

  • Намаляване и отстраняване на болка;
  • Сваляне на напреженията и стреса;
  • Преодоляване на различни тревожни състояния – депресия, фобия, паника и др.
  • Бърза възстановяване при различни лечебни процеси;
  • Постигане на усещане за самочувствие и пълноценност;
  • Може да се използва също за работа със себе си по пътя на духовното развитие като се работи с медитация и йога.
  • Рейки системата се използва успешно навсякъде по света от йога специалисти, медици, центрове за здраве, хоспис центрове, СПА студия и спортни центрове.

  Какво включва този курс?

  • Запознаване с историята на Рейки,
  • Как работи енергията – Рейки;
  • Изучаване на подготвителния процес за работа с Рейки – изчистване на собствената енергия;
  • Заземяване и защита
  • Получаване на Първа степен инициация
  • Научаване на Рейки процедурите и позициите на поставяне на ръцете;
  • Практикуване Рейки на себе си и на другите;
  • Установяване на 21 дни рутина за процеса на пречистване и интеграция;
  • Получаване на Сертификат за практикуване на Рейки Първо ниво

  Ако проявявате желание да преминете през това обучение, свържете се с нас на посочените най-долу телефони.

  Благодарим за вниманието!

  Екип на Хридая


   

  За водещия на курса:
  Жана Вълкова-Камберов е сертифициран в напреднало ниво йога учител. Тя живее и преподава йога в Америка. Откривайки мощното въздействие на йога върху живота на хората, тя задълбочава знанията си в източните учения и придобива различни квалификации. По пътя си на фокусиране върху подкрепата на хората чрез йога тя усеща и силната си връзка с енергиите, които допълнително подпомагат практиката й във всеки аспект. Това води Жана до посвещение и ежедневна работа с бялата светлина, включваща както Усуи Рейки системата, така и Ангелско и Дракон Рейки. Така тя достига до майсторските нива и получава сертификатите си за: Усуи Рейки Майстор Учител, също и за: Дракон Рейки Еднорог Майстор Учител.

  Как да се запишете?
  Ако искате да се включите в това обучение, обадете ни се на някой от посочените телефони за контакт.
  Таксата за участие е 160лв.
  При ранно записване до 28.02.2023г. цената е преференциална - 140лв.
  Обучението се провежда в малки групи, не повече от 9 човека.
  За да запазите място за курса трябва да внесете или цялата сума или 50% капаро, до пет дни след заявката ви за участие.
  Крайният срок за записване е 15.03.2023г.


  Варианти за заплащане:
  Първи вариант: В офиса ни в Проектантска организация на адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314

  /с предварителна уговорка по телефона/

  Втори вариант: По банков път на следните данни: IBAN: BG35BGUS91601006196400
  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314
  Люба Комитова

  Телефон за контакти:
  Люба Комитова - 0887 689903

  Мария Червенкова - 0885 537372

  Виж повече
 • нд
  26
  мар.
  2023
  12:00 - 19:00Център за йога и психология - Хридая

  Здравейте!

  Представяме ви програмата на обучението за Рейки - второ ниво

  Водещ на курса – Жана Вълкова - Камберов

  (Времетраенето може да бъде по-малко или по-дълго, според броя на участниците)

   

  За да участвате във второ ниво на Рейки трябва да сте преминали през първо ниво и да имате сертификат.

  Във второ ниво се въвеждат допълнителни инструменти за укрепване връзката на практикуващия с Рейки енергията, както и обогатяване на знанията и опита. Заедно със задълбочаване на собствената практика и психическите способности на практикуващия, във Второ ниво се изучава как да се използва Рейки енергията за свързване с други хора от разстояние, както и за лечение с енергията. Разширява се представата за работата с Рейки и в други аспекти на живота.

  След иницииране във Второ ниво вие ще можете да упражнявате своите нови умения върху други хора, тоест ще можете да се опитвате да прилагате енергийно лечение. Това е процес на лично израстване и е свързано с индивидуалните качества на човека.

  Връзката с учителя е от съществено значение. На база на тази връзка се осъществява и по-нататъшният напредък в работата с Рейки.

  За хора, които са инициирани от друг учител е необходимо да представят сертификат от завършено първо ниво. Необходимо е също да се проведе разговор с Жана преди второто ниво.

  Рейки обучението - Второ ниво включва:

  • Човешкото Енергийно Поле
  • Изучаване на Рейки Символите за Второ ниво
  • Получаване на Второ Ниво Инициация
  • Рейки Медитации
  • Разширена Рейки Практика Дистанционно лечение и Практика
  • Подпомагащи Приложения за Професионално Рейки Практикуващия
  • Получаване на Сертификат за Практикуване на Рейки Второ Ниво

  Ако желаете да се включите в това обучение, свържете се с нас на посочените по-долу телефони.

  Благодарим за вниманието!

  Екип на Хридая


  За водещия на курса:

  Жана Вълкова-Камберов е сертифициран в напреднало ниво йога учител. Тя живее и преподава йога в Америка. Откривайки мощното въздействие на йога върху живота на хората, тя задълбочава знанията си в източните учения и придобива различни квалификации. По пътя си на фокусиране върху подкрепата на хората чрез йога, тя усеща и силната си връзка с енергиите, които допълнително подпомагат практиката й във всеки аспект. Това води Жана до посвещение и ежедневна работа с бялата светлина, включваща както Усуи Рейки системата, така и Ангелско и Дракон Рейки. Така тя достига до майсторските нива и получава сертификатите си за: Усуи Рейки Майстор Учител, също и за: Дракон Рейки Еднорог Майстор Учител.


  Запазване на място и заплащане на курса:

  Обучението се провежда в малки групи, не повече от 9 човека.

  Таксата за Второ ниво е 200лв. и включва: обучението, инициация и сертификат.

  При ранно записване до 28.02.2023г. цената е преференциална - 170лв.

  Може да си запазете място като внесете или цялата сума или  50% от стойността на таксата в Хридая или по банка.

  Крайният срок за записване е 15.03.2023г.


  Варианти за заплащане:

  Първи вариант: В офиса ни в Проектантска организация на адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314 /с предварителна уговорка по телефона/

  Втори вариант: По банков път на следните данни: IBAN: BG35BGUS91601006196400

  "Център за йога и психология - Хридая" ЕООД

  Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3, ст.314

   

  Телефон за контакти:

  0887 689903 – Люба Комитова 

  0885537372 - Мария Червенкова

   

   

  Виж повече