Предстоящи събитияВсички събития
Записване за участие в събитие

Event Information:

 • нд
  26
  ное.
  2023

  Констелация на тема "Ролята на любовта в живота"

  13:00 - 16:00Зала Мандала, ет. 3, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" ет. 3, 315

  Констелация на тема "Ролята на любовта в живота"

  Водещ - Люба Комитова
  Психолог - психотерапевт

   
             Любов - най-висшето чувство! 
            Това което ни прави силни, и което ни отличава като вид е любовта. Вероятно някой няма да се съгласи с това. Ние обаче ще предприемам едно пътуване в света на психиката си, в душевността си, за да достигнем до лично преживяване и разбиране за своята същност. Имаме всичко необходимо - тук и сега е реалността, останалото е начинът по който я възприемаме. Любовта в живота на всеки човек има силата да трансформира, но дали наистина е така? Отговор на този въпрос ще потърсим в тази констелация.
            Участието в констелация - психотерапевтичен подход е начин да се решат дългогодишни проблеми, чиито корени са в миналото и често са свързани с кармични връзки.
             Може понякога да си мислите, че животът няма смисъл, че не разбирате защо сте родени точно тук, точно сега, при тези родители. А може би сте осиновени и се питате – Защо съм изоставен, с какво съм заслужил това?
  Вие сте точно там, където трябва да бъдете и вървите по пътя на душата си. Имате точно толкова право на избор, колкото всеки друг и сте толкова важни, колкото всеки друг. Погледнато отстрани това изглежда абсурдно, но е така.
            В тази констелация темата е ЛЮБОВТА. Основният въпрос е не дали обичаме някого, и не дали нас ни обича някой, а КАК се случва любовта в живота ни, как обичаме, какво очакваме от другия и защо се променят чувствата ни с времето. Силната любов защо понякога се стопява като снежна топка? В констелацията се прониква до тайните кътчета на родовата памет, както и до стремежът на душата към щастие. Начинът, по който обичаме е отражение на моделите на нашите предци в комбинация с нашата опитност в живота. Преди всичко обаче, дали можем да сме щастливи в любовта зависи от несъзнаваното ни убеждение за взаимоотношенията. 
  Ако решим да вникнем в смисъла, който стои зад понятието любов, ще достигнем до безброй варианти за изразяване на чувствата и емоциите и постепенно, но трайно ще се появи едно ново усещане за спокойствие и вътрешна хармония. Така любовта трансформира и облагородява всяко нещо, до което се докосне.
   
  Констатациите са сравнително нов метод за психотерапия, но за кратко време придоби популярност, защото е много достъпен за хората, които участват. Констатациите се използват за работа с различни видове проблеми, включително:
  • Теми свързани с конкретни емоционални и ментални състояния, примерно - любов - обич - съмнение - ревност - страст и т.н.
  • Семейни констелации: проблеми във взаимоотношенията между родители и деца, братя и сестри, съпрузи и партньори, както и с роднини.
  •  Проблеми при намиране правилния партньор.
  • Тревожни състояния: депресия, паник атака, зависимости, фобии, страхове, ОКР – натрапчиви мисли и действия, паник атаки – виене на свят без причина, подкосяване на краката в конкретни ситуации и др…
  •  Проблеми в работата: конфликти с колегите, прегаряне – преумора, неуспех в намирането на подходяща работа и др.
  •  Проблеми в социалната среда – трудно създаване на приятелски отношения
  • Проблеми с вътрешния мир – чувство за неразбиране от другите, самота, отхвърляне от определени групи хора или отделни личности. Обикновено този проблем е свързан с болезнено усещане за отхвърляне без причина.
   
  Констелацията може да ви бъде полезна, да рестартирате живота си и да се почувствате – себе си!
  ---------------------------------------------------------------------------
  Как да се запишете за участие в констелацията?
  Можете да присъствате като:
   
  Участник – таксата е 40лв. при заплащане до 18.11.2023, след тази дата таксата е 50лв. Вашата роля ще бъде да присъствате и да участвате в констелацията. Ще имате възможност да почувствате магията на процеса. Въздействието идва като следствие от участието.
   
  При желание от ваша страна предварително да обсъдим тема, която да поставим по време на констелацията – таксата е 80лв. Изисква се предварителна среща, която не се заплаща допълнително. Свържете се с мен на посочения за контакти телефон.
   
  В тази сесия ще има възможност за три случая.
   
  Запазване на място – Обадете се на посочения за контакти телефон и заявете своето участие.
  Телефон за контакти: 0887 689903 - Люба Комитова
 • ср
  22
  ное.
  2023
  ср
  20
  мар.
  2024
  17:45 - 18:45Източна Академия - Хридая, зала "Самхита"
  ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ 
  Този курс е основополагащ и всеки, който желае да започне да практикува йога може да използва възможността да се запише. Подходящ е и за хора, които искат да обогатят познанията си или са прекъснали практиката си и желаят да я подновят. 
  От 22.11. 2023г., сряда, ще стартира втори модул - двумесечна програма, като продължение на до сега проведените класове. 
   
  Курсът се провежда в зала Самхита, ет. 3 Мястото в залата е за 12 човека.
  ПЪРВА група  - понеделник и сряда от 19:00 до 20:00ч. (има 4 свободни места) 
  ВТОРА група - сряда и петък от 17:45 до 18:45ч. (има 3 свободни места) 
   
  Крайна дата за запазване на място - 20.11.2023г.
   
  ВОДЕЩИ НА КУРСА:
  Мария Червенкова
  Аглика Костадинова
  Йордан Червенков
  Лиляна Цветкова
   
  ЗАПОВЯДАЙТЕ на КУРСА по ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ в Хридая - Академия!
  Йога е древна наука свързана с опознаване и развитие на човешките способности. Едно от най-разпространените схващания за йога е физическата й страна. Това са упражненията - АСАНИТЕ, които през последните години придобиват все повече популярност, защото практикуването им оказва благоприятно влияние върху здравето и гъвкавостта на човешкото тяло! Освен асаните ние Ви предлагаме и ДИХАТЕЛНИ упражнения - Пранаяма, и РЕЛАКСАЦИЯ, както и някой основни медитативни техники. В този ПЪЛЕН КУРС ПО ЙОГА е включено всичко най-съществено от теорията и практиката на йога, което е едно добро начало за всеки желаещ да стъпи на постелката и да започне да практикува йога.
  Курсът е разделен на три модула с постепенно напредване в овладяването на позите - асаните и придобиване на разбиране от практикуването на йога. Най-важните неща, които са необходими, за да се практикува йога се преподават в детайли. На всеки участник се обръща персонално внимание и се препоръчват подходящите за него варианти.
  Всеки може да участва в този курс. Единственото условие е да имате желание, да навлезете в необятния свят на йога.
   
  Мотото на курса е: "Практиката придава смисъл на теорията"
   
  ️Какво да очаквате?
  * Първи стъпки - Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните/йогийските пози. Набляга се на правилното дишане по време на изпълнението на асаните, както и по време на релаксацията. Относно теорията - произход на йога и мястото на йога в съвременния свят.
  * Детайли и надграждане в практиката на йога. В случай че се включите в курса, след като вече е започнал, ще имате възможност да навлезете в йога без притеснение, защото всичко, което се преподава през първите уроци се затвърждава и обяснява отново. В тези часове се надграждат пози и варианти от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики).
  * Обогатява се теорията на йога - включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога. Включват се медитативни техники.
   
  След завършване на този курс вие ще можете да практикувате успешно различни стилове йога и да изберете най-подходящия за вас.
   
  Още полезна информация:
  АСАНА / упражненията в йога - това са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основната цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти в седмицата. След няколко месеца занимания практиката може да се увеличи от три до пет пъти на седмица.
   
  ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
   
  ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра - йогийски сън, антармауна - вътрешна тишина, мускулна релаксация, музика и др.
   
  ♂️‍♀️Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите.
   
  В зала „Самхита“ има място за спокойно практикуване на йога, спазвайки необходимата дистанция. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте - постелка за практика.
  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.
   
  В случай че имате други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
   
  ЗАПИСВАНЕ за курса:
   
  Курсът е шест месеца - три модула по два месеца.
  Записването става с обаждане на телефона за контакти и заявяване на желанието ви за участие.
   
  Такса за курса:
  Заплащане на модули по два месеца - 144лв.
  Място в залата - 12 човека
  Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата, цената е 12лв.
   
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов" № 120 / сградата на Проектантска организация
  Зала "Самхита" ет. 3
   
  Начини за заплащане:
  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.
   
  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:
  IBAN: BG35BGUS91601006196400
  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
  МОЛ: Люба Комитова
   
  Телефони за контакт:
  0887 689903 - Люба Комитова
  0887 019520 - Йордан Червенков 

  Вижте по-малко
  Виж повече