Предстоящи събитияВсички събития
Записване за участие в събитие
 • чт
  19
  окт.
  2023
  18:00Зала Мандала, ет. 3, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" ет. 3, 315
  КОНТЕЛАЦИЯ НА ТЕМА - СИЛАТА НА ВЪТРЕШНИЯ ГЛАС
  Водещ - Люба Комитова
  Психолог - психотерапевт
   
  Нищо не се случва без причина в този свят. Никой не се е родил случайно и всеки има своето място в безкрайната Вселена. Участието в констелация - психотерапевтичен подход е начин да се решат дългогодишни проблеми, чиито корени са в миналото и често са свързани с кармични връзки.
  Може понякога да си мислите, че животът няма смисъл, че не разбирате защо сте родени точно тук, точно сега, при тези родители. А може би сте осиновени и се питате – Защо съм изоставен, с какво съм заслужил това?
  Вие сте точно там, където трябва да бъдете и вървите по пътя на душата си. Имате точно толкова право на избор, колкото всеки друг и сте толкова важни, колкото всеки друг. Погледнато отстрани това изглежда абсурдно, но е така.
  Нашата задача е да разберем кои сме. Това ще отвори врата към безброй отговори и ще изпълни сърцето с радост.
  Този въпрос – Кой съм аз, става все по-актуален, въпреки честата му употреба. Да, така е, защото в търсене на истината, което е заложено изначално в човека, стигаме до въпроси кат тези – какво е миналото ми, какви са предците ми, защо имам проблемите, които имам … Отговорът е в самите въпроси и всички водят до – Кой съм аз? Ние сме това, което сме и има начин да живеем в хармония с всичко около нас, но тази хармония може би не е това, което си пожелаваме, защото и желанията се влияят от външни фактори, защото няма как да избягаме от реалността и да не виждаме какво става наоколо. Така е устроен светът. Личността се претапя в цялото. И все пак, искаме си своето щастие. Затова, нека да тръгнем на пътуване във времето и да видим къде ще ни отведе нишката на съдбата.
  Констелациите са сравнително нов метод за психотерапия, но за кратко време придоби популярност, защото е много достъпен за хората, които участват. Констелациите се използват за работа с различни видове проблеми, включително:
  • Семейни проблеми: проблеми във взаимоотношенията между родители и деца, братя и сестри, съпрузи и партньори, както и с роднини.
  • Проблеми при намиране правилния партньор.
  • Лични проблеми: тревожност, депресия, зависимости, фобии - страхове, ОКР – натрапчиви мисли и действия, паник атаки – виене на свят без причина, подкосяване на краката в конкретни ситуации и др…
  • Проблеми в работата: конфликти с колегите, прегаряне – преумора, неуспех в намирането на подходяща работа и др.
  • Проблеми в социалната среда – трудно създаване на приятелски отношения
  • Проблеми с вътрешния мир – чувство за неразбиране от другите, самота, отхвърляне от определени групи хора или отделни личности. Обикновено този проблем е свързан с болезнено усещане за отхвърляне без причина.
  Констелацията може да ви бъде полезна, да рестартирате живота си и да се почувствате – себе си!
  ---------------------------------------------------------------------------
  Как да се запишете за участие в констелацията?
  Можете да присъствате като:
  Участник – таксата е 30лв. Вашата роля ще бъде да присъствате и да участвате в констелацията. Ще имате възможност да почувствате магията на процеса. Въздействието идва като следствие от участието.
  За представяне на случай – таксата е 60лв. Изисква се предварителна среща. Свържете се с мен на посочения за контакти телефон.
  В тази сесия ще има възможност за два случая.
  Запазване на място – Обадете се на посочения за контакти телефон и заявете своето участие.
  Телефон за контакти: 0887 689903 - Люба Комитова
  Виж повече
 • пн
  30
  окт.
  2023
  16:30 - 17:30Център за йога и психология - Хридая

  Ин - Ресторативна йога

  За отпускане и възстановяване на тялото и ума.

  Водещи:
  Люба Комитова
  Йордан Червенков
  Аглика Костадинова

  Дни и часове - понеделник и сряда от 16:30ч.

  Този стил йога е подходящ за хора от всяка възраст. Това което отличава Ресторативната йога от другите стилове е начинът по който се задържа в позите като се използват допълнителни средства - одеяла, блокчета и колани, с цел пълно отпускане в позата/асаната, от което идва полезното въздействие.
  Когато практикуваме Ресторативна йога поне два пъти седмично, започва бавна, но трайна, положителна промяна в цялостното състояние на тялото и успокояване на вътрешния мир. Примерно, ако имате стара травма или болки в гърба, или напрежение, което усещате като стягане на определени мускули – всичко това постепенно се преодолява и се възстановява естественото състояние на комфорт, както на тялото, така и на ума. Като продължение на ползите от този плавен и значително лек стил йога, скоро след като започнем да го практикуваме се появява и усещане за лекота, защото изпълняването на асаните по принцип е за поддържане на добро здраве, а в този стил това е възможно и за хора с някакви проблеми, които не позволяват да се използват по-динамичните стилове йога.
  Един клас Ресторативна йога е с продължителност 60 - 75 мин. и включва между 5 и 10 пози. Във всяка поза се остава за 3 - 5 - 10 мин. като това зависи от нивото на групата. В началото задържането е по-кратко, но постепенно се увеличава, за да се постигне желаният резултат.
  За асаните – това са йогийски пози, които трябва да се изпълняват прецизно и с лекота. Във всеки стил йога има последователност на асаните, която се спазва. В Ресторативната йога също има принцип за последователността и техниката на изпълнение. Основната разлика с другите стилове е пълния комфорт, който се стремим да постигнем в периода на задържане в асаните, от което идва и полезното въздействие.
  Предимството на Ресторативната йога е в това, че е достъпна за всеки.
  Накрая на всяка сесия правим релаксация. Този момент е много важен, защото точно по време на релаксацията местата в тялото, които най-много се нуждаят от възстановяване, се насищат с енергия. Освен това, релаксацията е като еликсир за ума и емоциите.
  Можете да започнете да посещавате при нас Ресторативна йога в посочените дни и часове. Заповядайте!
  ---------------------------------------------------------------------------
  Записване и запазване на място:
  Начало на класовете - 30.10.2023г.

  Пет посещения за един месец - 40 лв.

  Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба

  Крайна дата за записване - 20.10.2023г.

  Виж повече

Event Information:

 • ср
  20
  сеп.
  2023

  МЕДИТАЦИЯ - ОСНОВЕН КУРС

  12:30Академия - Хридая
  МЕДИТАЦИЯ - ОСНОВЕН КУРС
  ОСЕМ СЕДМИЦИ - ОСЕМ ТЕХНИКИ ЗА МЕДИТАЦИЯ
  ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА
  От 20.09. до 08.11.2023г.
  Ден и час: Сряда от 17:45 до 18:45ч.
  Място: Зала "Мандала" /медитативната зала на Хридая/
  Водещ - Люба Комитова
   
  Този курс е подходящ за хора, които желаят да медитират. Няма значение дали имате опит или нямате такъв. Ще научите всичко необходимо за успешната медитация, освен ако не сте настроени скептично предварително
  Като начало мога да ви споделя, че моят път в медитацията започна преди повече от 25 години, когато посещавах една група за медитации. Там практикувахме веднъж седмично и общо взето нямаше някакви техники, а само музика, която беше омагьосваща и ние се отпускахме, плачехме, танцувахме... Това премина, а аз продължавах да се интересувам от медитацията. Животът ме отведе в различни среди и школи за йога и какво ли не друго, но медитацията си остана СЪРЦЕТО на ПЪТЯ!
  За да постигнете усещане и разбиране за медитацията трябва да знаете някой основни неща. Това е което съм подготвила за този курс - най-същественото и най-доброто, което дава резултати!
  Заповядайте!
  Нека ви води интуицията и нека вашето желание да ви даде достатъчно сила, да устоите на трудностите!
  ЛК

  Какво включват уроците:

  • Теоретична част за постигане на медитация
  • Пози за медитация
  • Техники за релаксация и медитация
  • Практика на техники за медитация

  Въпроси, на които ще намерите отговор по време на курса:

  • Кога и как да медитираме?
  • Защо да медитираме?
  • Къде да медитираме?
  • Има ли терапевтично влияние върху вътрешния мир, медитацията?
  • Къде намира приложение медитацията в съвременния начин на живот?

  Всеки урок има теория и практика. Ето някой от темите, които са включени:

  • Произход и същност на медитацията.
  • Състоянията на съзнание по време на медитация и терапевтичното влияние върху тялото и ума.
  • Какво са Алфа и Тета състоянията на съзнание, характерни за медитацията и защо се използват за лечение!
  • На кого и на какво да се доверим, когато се учим да медитrраме?Как да изберем своя метод за медитация?
   
  За практиките:
  Някой от срещите ни ще бъдат посветени на музика, други на дишане, а някой с движение на тялото. Ще направим и една регресия, и една трансова практика за освобождаване от блокажи, от миналото. В програмата има и така неречените енергийни практики, които са свързани с понятия като чакри и нади, също и с Кундалини - Шакти, силата на Кундалини. Всичко тава, представено в разбираем вариант, за хора които искат да знаят за какво става въпрос 
  Тъй като корените на понятието медитация са от източния свят, но по принцип това, което ние разбираме за медитация се е практикувало винаги и във всички народи под други имена, в нашите класове ще разгледаме и приложим различни подходи. Целта е да намерите най-доброто за вас! Богатият избор от идеи за медитация ще ви даде възможност да направите най-добрия избор.
   
  Ето някой от темите за медитация по време на курса:
  • Дихателна техника
  • Водена медитация с глас и музика
  • Звукова медитация с тибетски и кристални купи
  • Техники за контрол на ума и емоциите
  • Йога нидра
   и други 
   
  За водещия на курса - Люба Комитова вижте тук


  Как да се запишете?

  Ако желаете да посещавате тези класове, обадете са на телефона за контакт, за да заявите желанието си.
  Място в залата - 10 човека
  Карта за 8 урока - 72лв. / картите са валидни за целия период на курса - от 20.09. до 08.11.2023г.
  Еднократни посещения - 12лв., ако има място в залата.
   
  Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова