Предстоящи събитияВсички събития
Записване за участие в събитие
 • нд
  25
  авг.
  2024
  пт
  30
  авг.
  2024
  14:00Хотел Лион, Боровец

  Организирано от ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ - ХРИДАЯ

  "В ПРЕГРЪДКАТА НА ПЛАНИНАТА"

  Водещи ТЕМИ:

  Йога за всеки - три стила практики - техники и методи

  Психология - вътрешното семейство и гласът на вътрешното дете; Родова терапия - тренинг

  От 25 до 30 август 2024г. шест дни – пет нощувки в хотел Лион****, Боровец

  Местата за Ритрийта са за 30 човека.

  Подходящо за самостоятелно и семейно участие, както и за деца.

  Програмата включва:

  Йога – Класическа практика, Виняса флоу, Ин йога и Денс медитация на тема – Елементите на природата; Медитация – теория за медитацията и практика на няколко метода за навлизане в медитативното състояние; Разходки в планината; Дихателни техники – контрол на дъха и ума; Психологичен тренинг – Родова терапия и вътрешното семейство; почивка - СПА и разходки в Прегръдката на планината.

  Всяка практика и тема в този ритрийт са насочени към вътрешната хармония. Техниките за дишане и медитация провокират на много фино ниво активиране на хормоните на щастието, което води по естествен начин до спокойствие. Всеки човек се нуждае от релаксация, особено в днешно време и ние ще ви запознаем с едни от най-работещите методи за тази цел, а вие ще можете да правите това сами, след като имате необходимата информация и опит.

  Относно йога практиките – това, което ви предлагаме са няколко стила в йога и включват техника на изпълнение, концентрация и дишане. Всеки стил е с определена насоченост. Класическата йога е универсална /интегрална йога/ и дава цялостна представа за това какво включва една йога практика. Виняса флоу – стил с повече динамика и преминаване от поза в поза. В този стил са съчетани – асана – пранаяма - дишане, концентрация и насочване на вниманието. Психологичната  част е свързана с понятията Психосоматика и Вътрешното семейство. Психосоматиката е връзката на тялото с психиката и как едното влияе на другото. Много от тревожните състояния и здравословни проблеми са психосоматични. Ще разгледаме тази тема и ще направим тренинг за себепознание и за трансформация в желаната позитивна посока. Родовата терапия е свързана със понятията - вътрешното дете, вътрешното семейство и тренинги за освобождавне от блокажите на миналото. Казано с други думи - това е нещо като да започнеш начисто, нещо като рестарт на духовен план. Смисълът, който стои зад всичко това е да дадем шанс на свободната воля.

  За разходките в планината – Планираме да отидем до хижа Мусала, до Царска Бистрица и Самоков. Може да се отиде и до Бели Искър. При хубаво време ще осъществим тези разходки. И тъй като хотелът е разположен сред самата гора, винаги когато пожелаете можете да се поразходите наоколо и да усетите връзката с природата още по-силно. 

  Основната ни цел е да постигнем спокойствие и баланс, усещайки прегръдката на планината около нас.

  *Програмата може да бъде променяна/адаптирана на място, при нужда.

  Екип на Хридая:

  Люба Комитова – Психолог – психотерапевт и йога учител

  Мария Червенкова – Юрист и йога треньор

  Йордан Червенков – Масажист и йога треньор                                                                    

  Информация за водещите вижте тук.


  Мястото, което избрахме тази година е хотел Лион, Боровец. Разположен е в едно от най-спокойните и живописни места в курорта, заобиколен от вековна борова гора. Целогодишно, хотелът предлага на своите гости комбинация от спокойствие и уединеност, необходими за една пълноценна почивка. Със своята съвременна концепция за уелнес услуги, комплексът е идеалната дестинация за релакс, семейна почивка или ски ваканция. След ден, прекаран в планината, лоби барът e чудесно място за отпускащи разговори в приятна компания. Лятната тераса разкрива удивителен изглед към горите на Рила планина. 

   


  Записване и запазване на място за 5-те нощувки. Вижте по-долу какво включва цената.

   

  За двойна стая (за един човек)

  • Ранно записване до 20.06.2024 - цена - 750лв.

  След тази дата цената е 800лв.

  • Настаняване на човек, също и за деца над 12г. на допълнително легло в двойна стая - 640 лв. 

  За единична стая

  • Ранно записване до 20.06.2024 - цена 995лв.След тази дата цената е 1045лв. 

  Цени за деца / тези цени няма да се променят след датата за ранно записване/.

  • Деца до 4 години се настаняват безплатно.Едно дете от 4 до 12години, на допълнително легло в стая с двама възрастни се настанява безплатно.Две деца от 4 до 12 години, на допълнителни легла в стая с двама възрастни, се настаняват на 300лв. на дете, за петте нощувки.При настаняване на дете до 12години в двойна стая с един възрастен, на редовно легло, цената е 475лв. ! За семейства - може да се ползва отстъпка ! Може да се изготви семейна оферта. За тази цел трябва да се свържете с нас.

  Цената включва:

  • Пет нощувки със закуска и вечеря на блок маса;
  • Всичко включено в програмата на ритрийта - йога практики, лекции, медитации, психологически тренинг;
  • Басейн, фитнес, сауна парк – финландска сауна и билкова сауна, парна баня и релакс зона; охраняем паркинг; интернет.  

  Цената НЕ включва: транспортни разходи и таксите при посещение на забелижителности и разходките - лифт и др.


  Как да се запишете?

  За да се запишете за ритрийта, моля, свържете се с нас като се обадите на телефона за контакти и попълнете формуляра - формуляр за записване. Следващата стъпка е внасяне на капаро 50% от сумата в период от 5 дни след заявката за участие. Доплащането на остатъка е до 20.07.24г.

  Заплащане:

  Може да платите и в брой и на ПОС терминал в офиса на Хридая, в гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов“ 120 ет. 3, стая 314

  За заплащане по банка, моля свържете се с нас.

  За повече информация позвънете на посочения телефони за контакти:

  Люба Комитова - 0887 689903

  При неспазване на условията за записване и капариране на място заявката ще се счита за невалидна.

  Виж повече
 • сб
  20
  юли
  2024
  сб
  27
  юли
  2024
  14:00Хотел "Белица" гр.Приморско

  Морски Йога Ритрийт

  Организиран от Хридая – център за йога и психология

  Теми на Ритрийта - Петте стихии, Аюрведа, Йога фундамент - стилове и техники в йога

  Дати - 20 - 27 юли, 2024г. 

  Място - Приморско - Хотел Белица***

  Местата са за 35 участника

  Подходящо за семейства и деца.


  Няколко думи за Ритрийта:

  Програмата е подготвена така, че участниците да имат възможност, както да участват в програмата, така и да се възползват от морето за почивка през юли.

  Използването на едни от най-ефективните техники за отдръпване от ежедневните грижи или просто от битовизма, допринася за спокоен вътрешен мир и баланс на емоционално, и ментално ниво. Йога и Аюрведа са древни учения за тялото и ума, който включват именно такива техники. Петте елемента, също наричани стихии, са основна тема не само в източната култура. На базата на теориите за тези  природни сили се опира и концепцията за себепознание и развитие на човека в съвременната психолоия. В природата всичко е истинно и живо. Съзнателното свързване с енергията на природата дава не просто сила, а влива жизнена енергия в тялото и освежава ума. Това повишава сензитивността на човека на много фино ниво, като усещане за част от цялото - вселената. Точно затова опознаването на петте стихии може да се окаже безценен дар, чрез който да усещаме все по-добре същността си, която изначално е свързана с природата, и  да повишим качеството на живота си.


  Дали е подходящ за вас този Ритрийт?

  Ето някой особености, които ще ви помогнат да се ориентирате:

  Подходящо за хора, които практикуват йога, както и за такива, които сега са решили да започнат с това начинание.

  Подходящо за хора, които имат интерес към темите на Ритрийта. 

  Ако имате желание за почивка и отдръпване от ежедневието, но не сте от хората, които се занимават с йога, можете да се възползвате от предложението ни за ритрийта и да се забавлявате. За тази цел имаме опция като придружители.

  Семейства с деца – в двора на хотела има градина, детски кът, басейн и шезлонги. Също така има и игрище, на което може да се играе с топка и тенис. При желание на един член на семейството да участва в практиките, а другите да си почиват, имаме предвидена отстъпка за не-практикуващите.


  Какво включва програмата:

  • Йога фундамент – два уъркшопа. Включват теория и практика на основните понятия в йога, техники за изпълнение на йога асаните, дишане и релаксация;
  • Сутрешна йога – шест практики – раздвижва и зарежда тялото с енергия за целия ден;
  • Мандала йога – стихии. Акцентът е във връзката на елементите с упражненията.
  • Ин йога – съвременен стил с подчертано въздействие върху меридианите и акупресурните точки.
  • Йога и Аюрведа – Петте елемента в Аюрведа. Определяне на личната конституция.
  • Танцова медитация - стихии.
  • Медитация с гонг и тибетски купи.
  • Разходка до Бегликташ (силно енергийно място) с медитация.

  Още малко за темата на Ритрийта – Петте елемента

   Стихиите се наричат също и елементи.  Има се предвид, че това са енергиите, изграждащи вселената. Те съществуват навсякъде, включително и в нас. Всеки елемент има сила и тя се изразява в особени качества, свойства и темперамент. Опознаването на стихиите разширява представата за същността на човека.

  Петте елемента според Аюрведа са: Земя – Вода – Огън – Въздух – Етер.

  Развиването на интуицията, както и преживяване за усещане на мястото и времето в пространството е една от особеностите на разбирането за петия елемент – Етер, наричан също – Дух.  Докато за Водата, примерно, имаме ясна представа какво представлява, то петият елемент може само да се почувства и евентуално да се осмисли. Всяка стихия прониква в различните измерения на съществуването и когато чрез звук, светлина, аромати и движения навлезем в медитация, за нас се разкрива едно ново, отвъд-сетивно преживяване – трептящо, ефирно, трансформиращо.

  Водещи:

  Люба Комитова - Йога учител и психолог

  Мария Кирова-Червенкова - Йога треньор, музикант, юрист

  Йордан Червенков - Йога треньор и масажист

  Лиляна Цветкова - Йога инструктор и масажист

  Георги Николов - Йога инструктор, практикуващ във Финландия

  Повече за нас вижте  тук 


  За  хотел „Белица“ Мястото на хотела е на 5 мин. до центъра на Приморско и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с голяма градина с цветя и дървета, басейн, шезлонги, открит фитнес и детски кът. Има и игрище подходящо за игри с топка и тенис. Ползването на басейна, шезлонгите, игрището и фитнеса са към пакетната цена.

  Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела. Медитациите – в залата, на брега на морето и Бегликташ.


  Записване и запазване на място

  Цени на човек за двойна или тройна стая

  За настаняване в такъв тип стая няма възможност за заявка само за едни човек, тъй като не можем да знаем дали ще има друг желаещ да бъде настанен в една стая с непознат.

  7 нощувки - 825лв.

  6 нощувки - 750лв.

  Самостоятелна стая - всички самостоятелни стаи са заети.

  Деца – от 2 до 12г. 

  На редовно легло:

  6 нощ.  418лв.

  7 нощ. 471лв.

  На доп. легло:

  6 нощ. 292лв.

  7 нощ. 324лв.

  Цената включва: Нощувките + закуски и вечери, + ползавне на басейна в хотела, както и всичко упоменато в описанието за х. Белица; + всичко предвидено в програмата.

  Заплащане:

  За да направите вашата заявка, моля попълнете формуляра 

  Можете за заплатите цялата сума или 50% от сумата на банковата сметка на Хридая, във формуляра. 

  Можете също да заплатите в брой, в офиса ни в Бургас на адрес: гр. Бургас, бул. Ст. Стамболов 120, ет. 3

  Необходимо е да се свържете с нас на посочения за контакти телефонен номер.

  Телефон за контакт: 0887 689903 - Люба Комитова

  Виж повече
 • сб
  22
  юни
  2024
  09:00 - 12:30Морска градина - Флора, Бургас

  Каним ви да честваме заедно Международния ден на йога
  Заповядайте на 22 юни(събота) от 9:00 – 12:30ч. в зала 6 на Флора Бургас.

  Програма:
  - 09:00ч. - 10:00ч. – Йога практика и дихателни упражнения на открито (поляната до Флората).
  - 10:15ч. – Официално откриване в зала 6 на Флора Бургас с музикална част – Въздействието на музиката в йога и артистични демонстрации от йога съчетания.
  - 11:30ч. – 12:30ч. – Лекция „Автентична и модерна йога” и Творческа медитация.
  - 12:30 - Закриване
   
  За поредна година светът отбелязва Международния ден на йога − здравословната практика, обявена от ЮНЕСКО за част от нематериалното културно наследство на човечеството. Официалната дата е 21 юни – деня на лятното слънцестоене. Събитията, посветени на празника обикновено започват дни преди и след това. България ще отбележи Международния ден на йога с редица инициативи и практики, организирани в много населени места у нас, под патронажа на посланика на Република Индия Н. Пр. г-н Санджай Рана. Събитието се организира от посолството на Република Индия в сътрудничество и с прякото участие на редица правителствени и неправителствени организации, сред които са Българска федерация по йога, Асоциация „Индия”, Индологическа фондация „Изток-Запад” и др.
  Нашето желание е всеки желаещ да се докосне до магията на йога и да почувства благотворното влияние на асаните (упражненията), дишането и медитацията.
   
  ВХОД – СВОБОДЕН
   
  ЗАПОВЯДАЙТЕ!
  Виж повече