• Йога курс за начинаещи –  Основни теоретични и практически познания за йога: паванмуктасана (антиревматична серия), асани (пози) за начален етап, основни пози, крокодилски упражнения за гърба, пранаяма – основни дихателни, релаксарищи и медитативни техники. Всичко необходимо за първите ви стъпки в света на йога. Този клас е подходящ, както НАЧИНАЕЩИ така и за хора, които са прекъснали практиките си по йога и желаят да започнат отново. Курса започва на 27 септември 2022 и ще сепровежда в дните вторник и четвъртък от 17:45ч. в студио Самхита, Проектантска организация, ет.3. Водещи са Люба Комитова и Йордан Червенков. Вижте подробната информация тук.

 • Медитация – основен курс (подходящ за начинаещи) – Основите на медитацията.  От 28.11.2022г.  до 16.01.2023г. – осем урока. Водещ на курса – Люба Комитова.Ден и час: Понеделник от 19:00 до 20:00 часа в зала „Анахата“. Тези осем урока включват теория на следните теми:

  • Исторически данни и теории за медитацията.
  • Какво означава понятието – медитация и как да разберем напредъка си в личния опит с медитацията?
  • Разбирането за медитацията в съвременния свят.
  • Научни изследвания за медитативното състояние.
  • Методи за медитация от йога и рейки.
  • Енергийна система – чакри и нади. Основните чакри и нади, и Кундалини.
  • Активност на чакрите. 

Вижте повече информация тук.


 • КОНСТЕЛАЦИИ и МЕДИТАЦИИ – ВЛИЯНИЕТО НА КАРМИЧНИТЕ ВРЪЗКИ. Първа сесия – 23.11.2022г. от 17:30 до 19:00ч. Водещ: Люба Комитова. Кармичните връзки са навсякъде в живота ни. Ние сме свързани с хората, които са ни: родители, роднини, приятели, близки, колеги, също и с тези, които имаме конфликти. Думата карма означава – действие, дейност, но в смисъла на източните учения е свързана с причинно следствената връзка, която обяснява как и защо се случват определени събития, както в живота на отделния човек, така и в по-широк смисъл – обща карма на цели групи хора. Всеки, който се стреми към постигане на целите си или се опитва да разбере защо някой неща се случват в живота му като по предварителен план, би извлякъл полза от тези сесии. Записването е предварително по телефон – 0887 68 99 03. Събитието тук.

 • Партнер йога – по двойки, 17 ноември, четрвъртък от 19:00ч. с Мария Червенкова и Лиляна РусеваЗаповядайте на едно ново преживяване! Дори и да нямате партньор, можете да се включите. Това е едно забавно предизвикателство да опитате нещо различно и разтоварващо.  🙂   Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на асаните като се използва силата на другия и много от нещата, които е трудно сами да изпълним се постигат с лекота. Точно с тази си част, практиката има терапевтичен ефект и спомага не само за правилното изпълнение на позите, но и за опознаване на възможностите на тялото ни. Дори изпълнителите да бъдат с различни физически възможности, асаните се правят до това положение, до което и двамата могат да ги изпълнят с лекота, усмивка и ненасилие. Събитието тук.

 • Мандала виняса йога – 18 ноември, петък от 19:00ч. с Йордан Червенков.Мандала – това е дума на санскрит, означаваща „кръг“. Представлява единството, хармонията и безкрайността на Вселената..  Виняса буквално се превежда като „поставям по определен начин“, но виняса е много повече, тя е системата на дишане за всяка асана, т.е. как точно ще се движа и как ще дишам, докато го правя. Често се определя като синхрона на дишане и движение. Мандала виняса йога е съвременен стил йога, който се базира на преливането от поза в поза (флоу),чрез различни преходи, като при изпълнението на асаните се оформя кръг (мандала). Асаните и преходите ни завъртат на 360 градуса по постелката, като с телата си рисуваме своята мандала. Класа е подходящ за всички. Записването е предварително. 

 • Звукова медитация „Вътрешен баланс“ – 25 ноември /петък/ от 19:00ч. в зала Анахата, ет.6., водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова.
  Заповядайте на медитация под звуците на тибетски купи и други музикални инструменти – коши, кристални купи и перкусии!
  Тибетските купи са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в духа и тялото. Вибрациите на тибетските и кристални пеещи купи, както и други холистични инструменти създават благоприятни условия за освобождение и промяна във вътрешния мир. Звуците на тибетските купи помагат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, негативните мисли и емоции.

  Записването е предварително! Събитието тук