НОВИ КЛАСОВЕ ПО ВЪЗДУШНА ЙОГА 
Вторник и четвъртък от 17:45ч. с Гергана и Радина
Място: зала Самхита, ет.3

Въздушната йога предтавлява един нов поглед в света на йога. Тя е чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес, защото е забавна, но освен това е и изключително полезна за цялото тяло. Болките в гърба, толкова присъщи за съвременния начин на живот отшумяват.

Това е една нестандартна практика, която е напълно достъпна и подходяща за всички – както за практикували, така и за начинаещи в йога. Тази практика носи лекота на тялото и прави лесно изпълними дори по-сложните йога-асани. Изпълняват се пози от от йога с помощта на „люлка-хамак“. Много от тях са взаимствани от класическата йога практика, но и част от тях са специфични за Въздушната. Системното практикуване на тези упражнения укрепва мускулатурата на тялото, подобрява гъвкавостта на гръбнака и подвижността на ставите. Въздушната йога действа и върху емоционално състояние на човека, защото часовете създават приятни емоции, настройват позитивно и намалят ежедневния стрес. И още нещо.. невероятното усещане да си с главата надолу! Обърнатите пози /при които главата е по-ниско от сърцето/ са характерни за йога практиките. Тук обаче, използвайки люлката, изпълнението е съвсем различно. Гръбнака се издъжава, увеличават се междупрешленните пространства, което има изключелно полезно въздействие, предвид застоелия начин на живот. Стимулира се кръвообръщението, подобрява се функционирането на нервната система, облекчава болките гърба. Какво да очаквате, когато увиснете с главата надолу? Забравете са всички страхове и предразсъдъци. Следвайте инструктора и много важно нещо – доверете се на люлката. Прекъсвайки връзката си със земята, ще откриете лесен и много забавен начин да подобрите своя тонус, здравословно състояние и издръжливост.  

Какво да очаквате от тези класове?

  • Теория – заемане и ползи от позите
  • Статични и диманични комбинации от упражнения
  • Дихателни техники
  • Релаксация водена и с Тибетски купи

За да посетите този час, не е необходимо да сте ходили на йога. Ако ли пък сте ходили – това много би ви помогнало.

Ако все пак имате някакви заболявания и проблеми, препоръчително е да се обадите на водещия и да обсъдите благоприятна ли е практиката конкретно за вас.

 

 


Цени:
Еднократно посещение (само при свободни люлки) – 15лв. 
Карта за 4 посещения – 44лв. (30 дни)

За повече информация и записване:

0888 01 00 56- Гергана