ВИБРИРАЙ ВСЕЛЕНАТА И ТЯ ЩЕ ТИ ОТВЪРНЕ

ДЖАПА НА ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕ

За втора поредна година в Бургас, йога център Хридая, по време на есенното равноденствие, 22.09.2021г., от 14.00 часа предлагаме практиката „джапа“. Тя представлява повторение на мантра, което е изключително ефективен метод за навлизане в състояние на медитация. Думата мантра се състои от две думи – “man”, което означава ум и “trang”, което означава вълна. Звукът е форма на енергия. Мантра е вълна на ума, излъчена чрез звука. Мантрите са звукови вибрации, те са формули, които предизвикват даден резултат в ума. Обикновено мантрата се повтаря ритмично, с модел на дишане за определено време. Нейният ефект е да промени и издигне съзнанието. Мантрите могат да се пеят на висок глас или в тишина. Те са много мощен метод да се направлява и контролира ума. Мислите създават форми, защото те също са вълни от енергия на ума. И ние създаваме нашето състояние, нашето щастие или съжаление чрез ума си. Ние създаваме обстоятелствата от нашия живот чрез нашите мисли. И тъй като мислите са вълни, те могат да бъдат променени и насочени чрез други вълни. Това е ролята на мантрите. Учението за мантрите се нарича Наад Йога. Наад означава основният звук в цялото Творение. Този звук идва от един източник или един звуков поток. Когато пеем мантри ние стимулираме специфични области от небцето си с езика. Представете си го като клавиатура – всяка стимулирана точка изпраща сигнали до мозъка. Моделът на мантрата изпраща послание на мозъка. Тя буквално променя химията на мозъка и науката за Наад йога предсказва точният резултат.

В тази практика ще използваме мантрата:

EK ONG KAR SAT NAM SIRI WAHE GURU
/Творецът и цялото Творение са едно. Това е нашата истинска същност. Екстазът от това осъзнаване е неописуем!/

Тази ащанг /състояща се от осем части/ мантра съответства на осемте енергийни центъра в тялото – седемте чакри и аурата. Тези осем думи са кодът за свързване на нас, като създания директно със Създателя. Това е била първата мантра, която Йоги Баджан /учителят, пренесъл Кундалини йога на Запад/ е преподавал. Тази мантра е много мощна за събуждане на енергията кундалини и поддържане на ума в състояние на блаженство.
Практиката е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали. Желателно е да не сме яли 2-3 часа преди започването и да сме добре отпочинали и бодри. Можем да си донесем удобни възглавници за медитация, ако ползваме такива.

Водещ: Премпал Каур, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога от школата “Амритнам Саровар“

Начало: 14.00 часа – край – 17.00 часа.

Йога център „Хридая“, зала „Анахата“, в сградата на Проектантска организация, ет.6

Цена- дарение

За контакти: 0886 72 88 17