ЙОГА ЗА ГРЪБ И ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБ – нов курс с нов начален час от 24.09.2019 г.

Начало: 24.09.2019 г.
Място: студио „Самхита”, ет. 3 в сградата на Проектантска организация – срещу хотел „Космос”;
Дни: всеки Вторник и Четвъртък от 19:00 до 20:00 часа;
Водещ: Юлияна Янкова

От 24.09.2019 г. ще поставим началото на нов курс по Йога практиките за гръб и гръбначен стълб с нов начален час.
Предвидили сме практиките да се провеждат всеки вторник и четвъртък от 19:00 до 20:50 часа в студио „Самхита“.

Тази практика представлява специализиран йога клас, насочен към хора, които имат нужда от адаптирана йога програма. В Класическата йога практика са включени разнообразни групи асани, които въздействат общо и цялостно. Тук акцента е терапевтичния аспект на йога върху гръбнака, ставите и мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите и обогатяват тяхното въздействие. Аналитичната гимнастика е система от упражнения, която развива и стимулира мускулите в тялото, подобрява вътрешния тонус и влияе върху добрата форма на гръбначния стълб. В комбинация с йога асаните се въздейства много благоприятно при различни проблеми с гърба.
Този въвеждащ курс е подходящ за всеки, който има статична работа – на компютър, в офис или просто чувства, че движенията му са ограничени и понякога се чувства схванат от стоене на едно място, а също така и за хора които имат болки в кръста или имат дискова херния, болки в гърба и врата и други подобни притеснения. Този клас е специално подбран, за да спомогне възстановяването на организма след лечения и обездвижване, като възстановява нормалната подвижност на крайниците, както и желанието за движение на психично ниво.
В тези класове чрез добре подбрани упражнения, голяма част от които са от йога, се увеличава силата на мускулите. В основата на аналитичната гимнастика стои идеята да се извършват определени движения, които са част от едно цялостно упражнение. Анализиране означава да се раздели на детайли едно движение, да се осмислят блокиращите моменти, които обикновено не се забелязват, ако не им обърнем внимание. Работата с гръбнака, коремните мускули и въобще цялостната мускулатура, води съответно до постигане на крайния резултат – подобряване на подвижността на тялото, тонизиране на мускулите и усещане за добро настроение.
Аналитичната гимнастика, съчетана с йога асани е подходяща за всеки, който търси начин за раздвижване. Тъй като има и терапевтичен ефект тя може да бъде изпълнявана, както от хора, които имат статична работа – на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения.
Водещият на Аналитична гимнастика – Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 6 години и е от екипа на Йога център – Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.
________________________________________________
Цени :
Карата за 4 посещения – 30 лв.
Карта за 8 посещения – 56 лв.
*картите са със срок на валидност един месец/от дата до дата/

Еднократно посещение – 9 лв.
________________________________________________

Срок за записване: 22.09.2019 г.

Тел. за записване: 0883 36 25 54 – Богдан Героев;  0878 79 00 36 – Юлияна Янкова/водещ/