ЙОГА за ГРЪБ и гръбначен стълб
Тема: Лечебна гимнастика и Йога при дископатии

Дата и час: 11 януари (събота) от 11:30 – 12:30ч.
Място: студио „Самхита“ ет. 3, „Проектантска организация“, бул. „Стефан Стамболов“ № 120.
Водещ: Юлияна Янкова

Болките от различен тип, независимо от възрастта са знак, че имаме проблем. Чрез тези симптоми тялото ни сигнализира. Заради способността ни да се адаптираме, те често биват пренебрегнати. Понякога дори игнорираме съобщението, което тялото ни изпраща, като потискаме болката с медикаменти. Ако не се обърне внимание на първопричината за състоянието, то може да се усложни и на един по-късен етап решението на проблема да изисква много повече усилия и средства.
През целия ни живот тялото ни е подложено на физически стрес – внезапен – падания, травми, инциденти, както и хроничен – дълги периоди седяща или изправена позиция, работа на бюро продължително време, непрекъснато използване на компютри или телефони. Тези физически натоварвания водят до загуба на нормалната форма на гръбнака. В началото това не причинява болка, но с течение на времето и постоянното неравномерно/неправилно натоварване на гръбначната система се стига до нейното увреждане и в крайна сметка до поява на болка и функционална загуба.

Тази практика представлява специализиран йога клас, насочен към хора, които имат нужда от адаптирана йога програма. В Класическата йога практика са включени разнообразни групи асани, които въздействат общо и цялостно. Тук акцента е терапевтичния аспект на йога върху гръбнака, ставите и мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите и обогатяват тяхното въздействие. Лечебната гимнастика е система от упражнения, която развива и стимулира мускулите в тялото, подобрява вътрешния тонус и влияе върху добрата форма на гръбначния стълб. В комбинация с йога асаните се въздейства много благоприятно при различни проблеми с гърба.

Водещият на Аналитична гимнастика – Юлияна Янкова е рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 10 години и е от екипа на Йога център – Хридая. Юлияна ще Ви предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

Телефони за записване:
0878 79 00 36 – Юлияна Янкова;
0883 36 25 54 – Богдан Героев.

Цени:
Еднократно посещение – 9лв.
Карта за 4 посещения – 30лв.
Карта за 8 посещения – 56лв.
Работим и с карти Мултиспорт.