ЗАПОВЯДАЙТЕ на курс по йога за начинаещи в Хридая – Академия!
Йога е древна наука свързана с опознаване и развитие на човешките способности. Едно от най-разпространените схващания за йога е физическата й страна. Това са упражненията – АСАНИТЕ, които през последните години придобиват все повече популярност, защото практикуването им оказва благоприятно влияние върху здравето и гъвкавостта на човешкото тяло! Освен асаните ние Ви предлагаме и ДИХАТЕЛНИ упражнения – Пранаяма, и РЕЛАКСАЦИЯ, както и някой основни медитативни техники.

Дни и часове:
Вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч.
Начало на второ ниво – 28.03.2024г. до 21.05.2024г. 
Мястото на курса е зала Самхита, в която могат да практикуват до 13 човека. 
 
ВОДЕЩИ НА КУРСА:
Люба Комитова
Лиляна Цветкова
Радина Каталиева
Йордан Червенков
Аглика Костадинова
 
В този ПЪЛЕН КУРС ПО ЙОГА е включено всичко най-съществено от теорията и практиката на йога, което е едно добро начало за всеки желаещ да стъпи на постелката и да започне да практикува йога.
Курсът е разделен на три модула с постепенно напредване в овладяването на позите – асаните и придобиване на разбиране от практикуването на йога. Най-важните неща, които са необходими, за да се практикува йога се преподават в детайли. На всеки участник се обръща персонално внимание и се препоръчват подходящите за него варианти.
Всеки може да участва в този курс. Единственото условие е да имате желание, да навлезете в необятния свят на йога.
Мотото на курса е: „Практиката придава смисъл на теорията“
Какво включва курсът?
Първо ниво – Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните/йогийските пози. Набляга се на правилното дишане по време на изпълнението на асаните, както и по време на релаксацията. Относно теорията – произход на йога и мястото на йога в съвременния свят.
Второ ниво – В тези часове се надграждат пози и варианти от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики).
Трето ниво – Обогатява се теорията на йога – включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога. Включват се медитативни техники.
След завършване на този курс вие ще можете да практикувате успешно различни стилове йога и да изберете най-подходящия за вас.
Още полезна информация:
АСАНА / упражненията в йога – това са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основната цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти в седмицата. След няколко месеца занимания практиката може да се увеличи от три до пет пъти на седмица.
ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация, които са: йога нидра – йогийски сън, антармауна – вътрешна тишина, мускулна релаксация, музика и др.
 
♂️♀️Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите.
 
Зала „Мандала” – уютна, светла и топла зала, с капацитет – 8 човека.В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте – постелка за практика.
Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.
В случай че имате други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
 

ЗАПИСВАНЕ за курса:

Записването става с обаждане на някой от телефоните за контакти и заявяване на желанието ви за участие.

Моля, не превеждайте таксата за курса преди да сте се свързали с нас.
 
Такса за курса:
Курсът е разделен на три модула. 
II модул – От 28 март до 21май – 144лв.
 
Еднократни посещения се допускат, само ако има място в залата.
Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов“ № 120 / сградата на Проектантска организация
Зала „Мандала“ ет. 3
Начини за заплащане:
 
Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.
Ако желаете да платите по банков път, първо се свържете с нас.
Данните за плащане по банка са:
IBAN: BG35BGUS91601006196400
„Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
МОЛ: Люба Комитова

Телефони за контакт:

0899 542075 – Лиляна Цветкова
0887 019520 – Йордан Червенков

0887 689903 – Люба Комитова