ОСНОВЕН КУРС ПО ЙОГА – 8 урока  

Начало – 06 юли 2020г.

Дни и часове: понеделник и сряда  от 17:45ч. (продължителност 60мин.)

 В зала „Анахата“ /Проектантска организация, ет.6/

Йога учител: Люба Комитова

Какво включва курсът? Основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап; йога за гърба; основен комплекс от асани, подходящи за ежедневна практика; пранаямадихателни практики; ; основни бандхи – места за концентриране на енергията, йога нидрарелаксация и първи стъпки в медитацията.

Програмата на този основен курс по йога е подходяща за начинаещи и средно напреднали. 

Какво да очаквате от курса?
АСАНА – упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица – в началния етап, а след няколко месеца занимания – от три до пет пъти на седмица.
ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел да усетим как влияят на физически и умствен план.
ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога има специален дял, който се занимаве със спокойствието на ума. Това се релаксациите, за които се използват методи за отдръпване от напреженията и балансиране на напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антар мауна, програсивна релаксация.
МЕДИТАЦИЯ – В този курс ще направим няколко важни стъпки в процеса за овладяване на медитацията. Използавт се мудри и музика, които да помогнат развиването на умения за медитация.
ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когато говорим за храненето? Гледната точка на йога за храненето е различна от диетите. В йога се набляга на здравословното хранене, при което се извличат максимално необходимие за тялото вещества и се търси начин за детоксикиране. Науката, която се занимава с пълноценното и правилно хранене е Аюрведа, на която ще обърнем внимание в някой от часовете.

Този курс е възможност да навлезете в света на йога.

Като илюстрация за смисъла от пракитката, споделям тази мисъл: „Един грам практика е повече от един тон теория.“ Свами Шивананда

________________________________________
Записване и запазване на място в курса:
Записването става с обаждане по телефона на някой от написаните по-долу телефонни номера за контакти или с попълване на ФОРМУЛЯР ЗА УЧАСТИЕ.

Следваща стъпка е заплащането на курса, който е 8 посещения, на стойност 56лв.

Пропуснатите часовете, по причини независещи от нас, не се компенсират. В случай че се налага да отсъствате, трябва предварително (най-късно 24ч. преди практиката) да се обадите на инструктора и да предупредите, за да можете да си ползвате часа в друг ден.  

Заплащане:

Можете да платите в брой или с карта в зала „Анахата“.
Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

„Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД 

 IBAN: BG35BGUS91601006196400

За информация и записване:
Богдан Героев – 0883 362554

Люба Комитова – 0887 689903