НОВ йога клас в Хридая

Начало: 15 март 2022г от 17:45ч.

Дни и часове: вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч. часа

Място: в студио „Самхита“, бул. Стефан Стамболов“ № 120, ет. 3

Водещи: Люба Комитова и Йордан Червенков

Този клас е подходящ както НАЧИНАЕЩИ, така и за хора, които са прекъснали да практикуват йога и желаят да започнат отново.

Какво да очакавте от тези класове?

Основни теоретични и практически понятия за йога: паванмуктасана (антиревматична серия), асани (пози) за начален етап, крокодилски упражнения за гърба, пранаяма – основни дихателни практики и релаксация.

Курса обхваща две нива, всяко около 3 месеца. След приключване на курса, класовете продължават в стил „Класическа йога“, в същите дни и часове.

  • В ПЪРВО НИВО се поставят теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), техниките от пранаяма (дихателните практики) и релаксиращите техники.
  • Във ВТОРО НИВО часовете са обогатени с пози и варианти от различните групи асани, както и се обръща специално внимание на усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е от важно значение за извличане на максималното въздействие от йога практиката.. Теорията на йога във втория етап включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото има както леки така и трудни упражнения, но всеки намира своето място и своята практика според способностите си и усещанията си.

И не на последно място бих искала да кажа, че дали е подходяща, една система като йога, или не можем да кажем само след като придобием личен опит и имаме своите впечатления за нейното въздействие върху нас. – Люба Комитова

„Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда

Още полезна информация:

В зала „Анахата“ има място за спокойно практикуване на йога, спазвайки необходимата дистанция. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте за практика.

Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.

В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

*Максималният брой на участниците в курса е 10 души. При запълване на бройката ще преустановим записването.


Записване, такси и условия на курса:

Записването става с обаждане на един от посочените по-долу телефони и внасяне на сумата за курса, за да Ви гарантира място в групата. Краен срок за записване 10 март!

Предвид обстановката в момента, цената е месечна – 56лв., като включва 8 практики в рамките на 30 дни. Картата е персонална и важи само за посочените часове, като не може да се използва за другите класове и от друг човек. Целта на курса е да се придобият определени практически и теоретични знания, които да Ви подготвят за останалите стилове йога.

При възникнала невъзможност да посещавате практиките, моля да ни уведомите в най-кратък срок, като вариантите са два:

  • В зависимост от причината, картата може да бъде удължена с разумен срок за използване на посещенията.
  • Взетите посещения да бъдат преизчислени като еднократни и да ви бъде възстановен остатъка.

Еднократни посещения ще се допускат единствено при останали свободни места – 10лв.

Начини за заплащане:

Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.

Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

IBAN: BG35BGUS91601006196400

„Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД

Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120

МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова

Телефон за записване:

  • 0887689903 – Люба Комитова
  • 0885537372 – Мария Червенкова