Курсове за начинаещи през 2020 година

Нов курс по йога – Първо ниво, започва на 28.01.2020г. и свършва на 22.03.2020г.

Дните и часовете са: Вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч. в зала „Анахата“

Инструктори: Люба Комитова и Лили Русева

––––––––––––––-

Курс по йога – Второ ниво се провеждат и ще продължат до 10.03.2020г. 

Дните и часовете са:

Вторник и четвъртък от 19:15 до 20:15ч. в зала „Анахата“ 

Инструктори: Десислава Петкова и Йордан Червенков

–––––––––––––––––––––––

За желаещите да присъстват на медитация има възможност де се посещават практиките по медитация в петък вечер от 19:00 до 20:00ч.

–––––––––––––––––––––––

Какво представляват курсовете по йога и за кого са подходящи?

Всеки, който желае да се занимава с йога може да се запише и да  практикува йога в тези часове. 

Първо ниво дава основни познания за изпълнението и въздействието от асаните. Второ ниво е по-задълбочена работа върху тялото и ума, навлиза се в същината на йога. 
Основният курс се провежда по цялостна програма позната като Интегрална йога, която включва работа с физическото тяло чрез АСАНИ, практики с ДИШАНЕ – пранаяма, РЕЛАКСАЦИЯ с успокояващо влияние върху вътрешния мир и още – бандхи, мудри, медитации и очистващите практики. Основният курс е подходящ за хора, които не са се занимавали или имат само общи познания за йога.  Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно на всички, които следват принципите и техниките на изпълнение. Възрастта не е пречка за практикуване на йога, защото всеки намира своето място и своята практика според способностите и усещанията си.

Йога е древна наука за тялото и ума, поднасяща ни безценна мъдрост и разбиране не само за това как функционира тялото ни и как да го поддържаме добре здравословно, а и как да се чувстваме пълноценни и хармонични със себе си и другите около нас. 

Информация за практическата част:

Изучаване на АСАНА – упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица – в началния етап, а след няколко месеца занимания – от три до пет пъти на седмица.
ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е  да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антармауна, мускулна релаксация, музикален подход.
МЕДИТАЦИЯ – ще имате възможност да посещавате специални часове за медитация и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.
Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.

СУТРИТЕ НА ПАТАНДЖАЛИ и други теми за йога– в теоретичните часове се обръща внимание на някой от сутрите и основни принципи в йога. Сутрите са основен текст, на базата на който възникват множество школи по йога.

ПЪТЕКАТА НА ЙОГА – принципи и възгледи от миналото до наши дни. „Осморният път“ – цялостната система – Яма, Нияма, Асана, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, ДхянаСамадхи.
ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под – балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са  изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.
________________________________________

Записване и такса за курса:

Можете да заплатите целия курс /три месеца/ – 168лв.

Можете да заплатите част от курса като използвате месечните карти – 8 посещения за 56лв.

Еднократните посещения са на 9лв., като трябва предварително да се запази място в залата, ако има места.

_________________________________________

Още полезна информация:
В зала „Анахата“ има място за спокойно практикуване на йога за 16 човека. Разполагаме с постелки за йога.  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога.

Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията. В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

Записаните за курса са с гарантирано място в залата.

_____________________________________________________________________

Начини на заплащане:

  • Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
  • Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

Банка: УникредитБулбанк

IBAN BG41UNCR70001522428591
Титуляр: СНЦ „Йога център – Хридая” ЕИК 102818 456

Седалище и адрес на управление: гр. Бургас, ул. „Славянска” № 31

МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова

 

За повече информация и записване:
Богдан Героев – 0883 362554

Люба Комитова – 0887 689903

ВАЖНО!

Курсът се провежда в посочения период от време.

Ние не носим отговорност за пропуснатите по лични причини часове.

В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, поради които не можете да посещавате йога практиките, молим да бъдем уведомени предварително. В такива случаи можем да възстановим част от пропуснатите посещения в по-късен етап.

Благодарим Ви за вниманието и отделеното време, да се запознаете с нашето предложение!