Есен – зима 2019 – 2020г.
През септември започват два ОСНОВНИ КУРСА по Йога за начинаещи.

МЯСТО на провеждане – зала „Анахата“ /в сградата на Проектантска организация, ет. 6/
Инструктори: Люба Комитова и Йордан Червенков
ЗАПОЧВА на 18 септември 2019г.
Сряда – йога практика
Петък – йога практика
Петък от 19:00ч. – Медитация и запознаване с теорията на йога. За целия период ще има 6 практики, за които ще бъдете уведомявани по време на курса.

Този курс ще се проведе в периода от 18.09. 2019г. до 11.03.2020г.
Ниво „А“ 

Първи модул: от 18.09.2019г. до 25.10.2019 г.
Втори модул: от 30.10.2019 г. до 06.12.219 г.

Ниво „Б“

Първи модул: от 11.12.2019 г. до 24.01.2020 г.
Втори модул: от 29.01. 2020 г. до 11.03.2020 г.

Вторият курс започва на 17 септември 2019г. от 19:15 – 20:15ч. и ще се провежда в дните вторник и четврътък с водещи: Десислава Петкова и Йордан Червенков. Вижте повече за този курс тук.

Какво представлява курсът?
Въведение в йога и придобиване на основни практически умения и теоретични познания в областта на йога.
Основният курс се провежда по цялостна програма позната като Интегрална йога, която включва работа с физическото тяло чрез АСАНИ, практики с ДИШАНЕ – пранаяма, РЕЛАКСАЦИЯ с успокояващо влияние върху вътрешния мир и още – бандхи, мудри, медитации и очистващите практики. Основният курс е подходящ за хора, които не са се занимавали или имат само общи познания за йога. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно на всички, които следват принципите и техниките на изпълнение. Възрастта не е пречка за практикуване на йога, защото всеки намира своето място и своята практика според способностите и усещанията си.

Йога е древна наука за тялото и ума, поднасяща ни безценна мъдрост и разбиране не само за това как функционира тялото ни и как да го поддържаме добре здравословно, а и как да се чувстваме пълноценни и хармонични със себе си и другите около нас.
„Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“–Свами Ниранджанананда

Какво да очаквате от курса?
Изучаване на АСАНА – упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица – в началния етап, а след няколко месеца занимания – от три до пет пъти на седмица.
ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антармауна, мускулна релаксация, музикален подход.
МЕДИТАЦИЯ – ще имате възможност да посещавате специални часове за медитация и да придобиете личен опит. В тези часове има и теоретична част за йога и пранаяма.
Медитацията може да се използва за вглъбяване и хармонизиране на вътрешния мир. Чрез различните техники, които ще направим се придобиват учения за самостоятелна практика.

СУТРИТЕ НА ПАТАНДЖАЛИ и други теми за йога– в теоретичните часове се обръща внимание на някой от сутрите и основни принципи в йога. Сутрите са основен текст, на базата на който възникват множество школи по йога.

ПЪТЕКАТА НА ЙОГА – принципи и възгледи от миналото до наши дни. „Осморният път“ – цялостната система – Яма, Нияма, Асана, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, ДхянаСамадхи.
ХРАНЕНЕ – какво е правилно и какво не, когото говорим за храненето? Гледната точка на йога и аюрведа. Какво да разбираме под – балансирано хранене и поддържане на добра физическа форма? В тези часове се придобива обща представа за тези важни неща, които са част от живота ни. Периодично правим семинари, които са изчерпателни и много полезни. Обикновено каним гост, които е специалист, за ди ни въведе в познанието за балансираното хранене и как да разбираме потребностите на тялото си от различни вещества, за да функционира пълноценно.
________________________________________

Записване и такса за курса:

Целият шестмесечен курс  е на стойност  392лв.

Само до 15-ти септември можете да ползвате преференциалната цена за двете нива: А и Б  -10%!

Ниво „А”–  196лв. /до 15.09.19 – 176лв./
Ниво „Б” –  196лв. /до 15.09.19 – 176лв./

При заплащане на отделните модули – един модул е на цена от 98лв.

Записването става с обаждане на един от посочените телефони и внасяне на депозит в размер на 50 % или цялата сума на курса.

___________________________________________

Още полезна информация:
В зала „Анахата“ има място за спокойно практикуване на йога за 16 човека. Разполагаме с постелки за йога. Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога.

Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията. В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

Записаните за курса са с гарантирано място в залата.

Еднократни посещения ще се допускат само при наличие на място в залата.

___________________________________________________
Начини на заплащане:

Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

Банка: УникредитБулбанк
IBAN BG41UNCR70001522428591
Титуляр: СНЦ „Йога център – Хридая” ЕИК 102818 456
Седалище и адрес на управление: гр. Бургас, ул. „Славянска” № 31
МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова
__________________________________________________

За повече информация и записване:
Богдан Героев – 0883 362554
Люба Комитова – 0887 689903

ВАЖНО!
Курсът се провежда в посочения период от време.
Ние не носим отговорност за пропуснатите по лични причини часове.
В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, поради които не можете да посещавате йога практиките, молим да бъдем уведомени предварително. В такива случаи можем да възстановим половината от таксата за неизползвания период.

Благодарим Ви за вниманието и отделеното време, да се запознаете с нашето предложение!