Заповядайте на Йога за начинаещи!

Всяка година по това време предлагаме цялостен курс по йога, чиято програма включва:
  • Овладяване на основните асани (йогийски пози) като се започва с най-лесните, раздвижващи упражнения и постепенно, в периода на обучението, се постига ниво на правилно изпълнение, което е съобразено с индивидуалните възможности на човека.
  • Изучаване на дихателни упражнения от йога. Темата за дишането се разглежда и в теоретичен час, в който се придобиват познания за дяла в йога – Пранаяма и какво ни дават дихателните упражнения.
  • Ралаксация и медитация – практически и теоретични познания. Надявам се всеки да се научи да релаксира, защото тава умение се оказа доста важно в съвременния начин на живот. Колкото до медитацията, в този курс се придобиват базисни знания. За желаещите да пракикуват системно медитация имаме други часове, в които можете да се запишете допълнително.

„Йога център Хридая е основан през 2001г. През всички тези години ме е водила идеята за подобряване качеството на живот на човека, като по пътя към реализиране на тази цел, намирам за най-важно грижата за здравето – физическо и емоционално. Също така мисля, че ако човек се стреми към себепознание или към разбиране на човешката природа, то в йога има толкова много информация, че едва ли някой може да обхване всичко, а какво остава да го разбере и приложи :). Но, все пак, дори и само някой неща, като асаните примерно, или дихателните упражнения, са достатъчни, за да почувстваме промените, благотворния ефект и балнса, които се появяват от само себе си скоро след като започнем да правим своята йога практика. Казвам – своята, защото йога практиката е нещо много лично, което не се сравнява с уменията на другите. Тоест, независимо, че  практикуваме йога в група, практиката е лична, защото е съобразена с индивидуалните способности и потребности. Не е нужно да се полагат сложни усилия, не,  само трябва да се преодолее притеснението от новото или може би неизвестното, после пътят е ясен – спокойно и без напрежение вървим по пътя към удовлетворението от това, което правим за себе си :)“

Люба Комитова

Къде, кога и как да се запишете?

МЯСТОТО на провеждане на заниманията е зала „Анахата“, адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов“ №120, ет. 6
ДНИ: вторник и четвъртък
ЧАСОВЕ: от 17:45 до 18:45ч.
МЯСТО В ЗАЛАТА – максимум 14 места
Инструктори: Йордан Червенков и Лили Русева – йога асана, и Люба Комитова – теоретични часове за йога: асана, пранаяма, релаксация и медитация, хранене и терапия с йога.
 
КУРСЪТ ЗАПОЧВА на 29.09.2020г. (вторник) 
 
I НИВО
От 28.09.2020г. до 17.12.2020г.
Включва 24 практики и 4 теоретични часове, общо 28 занимания.
Дни за йога практиките – вторник и четвъртък
Дати за теоретичните часове – 18.10., 01.11., 22.11. и 13.12.2020г. (неделни дни), от 16:30 до 17:30ч.
II НИВО
От 22.12.2020г. до 16.03.2021г.
Включва 24 практики и 4 теоретични часове, общо 28 занимания.
________________________________________
Записване и такса за курса:
I ниво – 210лв.
II ниво – 210лв.
Еднократни посещения се допускат само, ако има свободни места в залата. 
Еднократните посещения са – 9лв.
 
Отстъпка при заплащане на целия курс, ниво I и  II, 392лв.
 
Още полезна информация:
В зала „Анахата“ има място за спокойно практикуване на йога от 14 човека, като се спазва нужната дистанция. Желателно е да си носите постелка за йога или в началото – докато се адаптирате към новото си начинание, хавлиена кърпа, която да постилате върху нашите постелки. Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. 
Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, за да можете да практикувате спокойно йога. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията. В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.
Записаните за курса са с гарантирано място в залата.
Еднократни посещения ще се допускат само при наличие на място в залата.
___________________________________________________
Начини на заплащане:
Можете да платите в брой или с карта в залите ни.
Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:
Банка: БАКБ
IBAN: BG35BGUS91601006196400
„Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
 Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120
МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова
__________________________________________________
За повече информация и записване:
Люба Комитова – 0887 689903
 
ВАЖНО!
Курсът се провежда в посочения период от време. За провеждането му се ангажира екип от инструктори на Хридая и се запазва място в залата.
В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, поради които не можете да посещавате йога практиките, трябва да бъдем уведомени предварително (минимум една седмица преди да преустановите посещенията). В такива случаи можем да предложим редуциране на остатъка от сумата като използваните посещения се таксуват като еднократни или удължаване на периода за участие, или да ви пренасочим в други часове.
 
Благодарим Ви!
 
Пътят на йога е 99% практика и 1% теория 🙂 УСПЕХ!