ЛЕТЕН РИТРИЙТ В СЪРЦЕТО НА РОДОПИТЕ

 

 

Каним Ви в „Исмена СПА Хотел“, гр. Девин, за да направим нещо наистина красиво за себе си и да вдишаме прана (жизнена сила) от тази изпълнена с тайнство и мистика планина.

Дати: 3 – 7 юли 2023г. – четири дни, за себе си!

 

 

Темите на ритрийта:

Еликсир за душата – инсайт – водена медитация с музика и движение

„Самоконтрол на времето“ – психологическа констелация

„Звукът на тишината“ – медитация

За кого е подходящ този ритрийт?

 • За хора, които имат интерес към източната философия, по-специално по темите в този ритрийт – медитация, дишане, контрол на ума и работа с по-фините измерения 🙂 
 •  За семейства с деца, защото „Исмена“ е затворен комплекс и има място за игра и детски кът!
 • Подходящ е също за всеки, търсещ спокойствие и красота;
 • За хора, които имат интерес към Йога, Рейки, психология и себепознание;
 • За почитателите на разходки в гората; 

Практики:

Сутрин – Йога за всеки,  особеност на практиките – всяка практика е с насоченост към хармонизирането на изпълнението на позата с естествените възможности и потребности на човека.

Следобед – при хубаво време, на поляната – дихателни техники и зареждаща с прана / ки медитация от Рейки. Става въпрос за специфични умения, които се постигат при изпълнение на техниките. Много хора по света практикуват Рейки и Йога, но резултати има, само когато се практикува коректно, тоест правилно.

По-късен следобед – тренинги, дискусии и медитации. Темите на ритрийта  дават информация за насочеността на тренингите. ВРЕМЕ – ИНСАЙТ – ТИШИНА. Ние непрестанно преминаваме от миналото в бъдещето, а настоящият момент е само миг, но той е най-важен, защото в него чувстваме живота и в него се случва всичко. Имаме своето тяло, благодарение на което изпитваме чувства, емоции – радост и болка. А дали даваме на тялото си това, от което се нуждае, вслушваме ли се в неговия глас, разбираме ли го? Понякога имаме ИНСАЙТ, онзи миг, в който просветва реалната картина и всеки сложен въпрос става лесен, а нашата душа утихва в същността си…

Разходки:

Предвидени са две разходки по Еко пътеки. 

Релакс: 

СПА Хотел Исмена има прекрасен СПА център и басейни – вътрешен и външен. В свободното си време можете да ги посещавате. Поляните също са чудесни за релакс. В двора има и чешми с минерална вода! Водата в хотела също е минерална. 

Всичко в този ритрийт е  посветено на вътрешния свят и естествената хармония, присъща за всеки човек. Медитациите, йога практиките и темите за дискусия са на базата на древни трансформиращи техники от източни учения, с помощта на които се преработват конфликтни моменти от миналото, състояния на дискомфорт и натрупани напрежения. Ще разгледаме детайли от философията на йога за цялостната структура на човека, за да развием по-добро ниво на себепознание, което създава усещане за спокойствие.

Темата – „Самоконтрол на времето“ е свързана с приоритетите в живота и се провежда като констелация.  Констелациите станаха популярни напоследък, тъй като са много приятен и лесен начин да се види и почувства картината на живота. Ако не сте участвали в констелация до сега, ще имате възможност да го направите 🙂  Често след това, а понякога и по време на тренинга, се преживява инсайт /прозрение/. Така получаваме  спонтанно ясна и точна представа от къде идва напрежението, какъв е проблемът и как да го решим. 

Всъщност, ако се стремим към някакъв вътрешен баланс – тайната е в личната ни философия за живота. От древни времена, личности са тръгвали по пътя на себепознанието и благодарение на тях до нас са достигнали текстове с методи и техники, сочещи пътя за човешкото развитие, за да живеем по-добре. Тези личности наричаме учители, мъдреци и адепти. Примерно мъдрецът Патанджали е известен с Йога сутрите, които са се превърнали в наръчник на всеки, занимаващ се с йога, а и не само с йога.  Нашата цел е да следваме пътя, разбирайки силата на всяка техника, всяко послание, всяка сентенция. Това е целта ни – синхрон в системата – тяло, ум и емоция. 

Благодарим за вниманието!

Екип на Хридая

За водещия – Люба Комитова

Люба Комитова  е психолог – психотерапевт (дипломирана към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP), йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога). Започва да се занимава с йога през 1995г., а през 2002г. основава Хридая – център за йога и психология. След близо трийсет години практически и теоретични занимания в сферата на йога и други учения за разгръщане на потенциала на човека, Люба Комитова създава стила Хридая йога, който се практикува в Хридая – център за йога и психология. Люба е Рейки мастер – трето ниво. В годините съчетава Йога и Рейки в практиките си и психотерапията. Като психотерапевт работи с групи и индивидуално. Провежда психологически тренинги, констелации, регресии и хипнотични сеанси. Най-важното според нея е да запазим чист душевния си мир, за да се развиваме в синхрон с принципите на природата. 

„Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК


Записване и запазване на място:

Местата са за не повече от 30 човека! 

Настаняването може да бъде в двойна стая. За самостоятелно настаняване се ползва двойна стая. 

Запазването на място до 20.04.2023г. е РАННО ЗАПИСВАНЕ с по-ниска цена!

За запазване на място в двойна стая трябва да сте двама 🙂 

Пакетни цени за един човек:

 • В двойна стаядо 20.04.2023г. 644лв., след тази дата цената е 744лв.  
 • В самостоятелна стая – до 20.04.2023г. – 880лв. след тази дата цената е 980лв.
 • Настаняване на трети възрастен или дете над 12г. в двойна стая, на допълнително легло – до 20.04.2023г. 500лв. след тази дата цената е 600лв.
 • Деца до 4г., навършени, се настаняват безплатно
 • Деца от 4 до 12г., навършени, се настаняват при двама пълноплащащи възрастни до 20.04.2023г. 200лв. след тази дата цената е 250 лв.
 • При настаняване в апартамент с две стаи – една спалня и една хол могат да се настанят четири човека по описаните по-горе цени. В този случай се доплащат 116лв. от едно семейство, за къща се доплащат общо 232лв., тъй като се настаняват две семейства. Цените на децата се определят според възрастта им, както е описано по-горе. 

Цената включва:

 • Участие във всичко по програмата:
 • Четири йога практики – интегрална йога са акцент – особености на индивидуалното изпълнение;
 • Три тренинга  по темите – Констелация в група, Инсайт и дълбинна медитация
 • Дихателни и медитативни практики всеки следобед – от Йога и Рейки
 • Дискусии за фините измерения – гледната точка на изтока за структурата на човека.
 • Две разходки по Еко пътеки, при хубаво време.
 • 4 нощувки със закуски и вечери на блок маса,
 • Ползване на външен басейн,
 • Therma &SPA зона / акватоничен басейн, арома парна баня,
 • Солна сауна,
 • Релакс и тепидариум зона,
 • Приключенски душове/,
 • СПА център/вътрешен басейн с минерална вода, джакузи, контрастен басейн,
 • Релакс зона, парна баня, сауна/,
 • Фитнес,
 • Безжичен интернет, паркинг, курортна такса, 9 % ДДС. 

За да запазите място трябва да внесете 50% от цената до пет дни след заявяване на желание за участие. Втората половина се внася до 20 май 2023г. 

Телефон за контакт: 0887 689903 – Люба Комитова