Йога терапия в духа на източната философия и западната култура 

Водещ – Люба Комитова

Има много начини да направим нещо за себе си.

Това, което Ви предлааме е да опитате с йога. 

Може би вече имате някаква представа, с какво се занимава йога, а може би не, но сега сте решили, че е настъпил моментът да стъпите на постелката за йога и да се потопите в необянтия свят на едно от най-древните учения за тялото и ума. 

Йога терапията е насочена към поддъжане на добро здраве и баланс на емоционално и мисловно ниво. Едва ли има човек в съвременния свят, който да не е чувал за ползата от практиуването на асаните – йогийските пози. Това е първата ни задача – да намерим най-блаоприятните асани, събразани с личните способности.  Всеки човек има своя уникална система от тяло-емоция-ум. Когато практикуваме йога ние трябва да се съобразяваме преди всичко с потребностите и възможностите на тялото си, които са уникални и не бива да се сравняваме с другите, защото сме различни и защото доброто за един не е добро за друг. 

В класовете по йога терапия ще можете да опознаете по-добре тялото си и да му отдадете нужното внимание като практикувате Вашите асани в пълен синхрон с гласа на тлото Ви.

Второто нещо, към което се стремим е вътрешния комфорт. Не е тайна, че когато психиката на човек е здрава, тялото също е здраво. Това в йога се счита за нещо съвсем естествено, защото цялостната структура на човека включва три измерения – тяло, емоции и ум, и те не могат да бъдат разглеждани поотделно. По тази причина ние практикуваме асани за физическото тяло, правим дихателни упражнения за вътрешен баланс на енергиите и релаксация, за ума. Има и други техники, които постепенно във времето навлизат в практиката, като например – медитация и тренинги за работа с различни проблеми…  Все от някъде трябва да започнем 🙂 

Тези класове са подходящи за Вас, ако:

Искате да имате изправен гръб и тонус на мускулите;

Желаете да огъвкавите тялото си, така че да се чувствате подвижни и леки;

Искате да направите нещо за физическото си здраве;

Търсите начин да релаксирате ума си; 

Имате нужда от хармония на емоционално ниво…

Можем да продължим списака, но едва ли е необходимо. Йога терапията е насочена към човека като цяло и в това е нейната сила.

Практиката ще се осъществява в петък от 17:45ч. в зала „Анахата“, основната зала на „Хридая“

Ще можете да практикувате в залата или онлайн, ако това ви устройва повече.

За да използвате онлайн практика ще трябва да се обадите поне три дни преди денят, в който искате да участвате. Ние ще ви добавим в групата за онлайн класове и така ще имате достъп.

Как да се запишете?

Обадете се на телефона посочен за контакти и готово 🙂

Такса за едно присъствие – 9лв.

Карта за 4 посещения (за един месец) – 30лв.

Телефон за контакти – 0887 689903, Люба Комитова