„Когато не ви достига мъдрост, дишайте.“
Гуру Нанак

Дни и часове: Вторник от 18:00 до 19:00  и Сряда от 18:30  до 20:00 часа

Място: студио Мандала, ет. 3, в сградата на Проектанска организация

Водещ: Премпал Каур

От 19-ти февруари до 18-ти март Ви предлагаме 8 класа по кундалини йога с акцент върху пранаяма – дихателни упражнения. Всеки урок включва и крия /комплекс от асани/, като и медитация и релаксация. Класовете са подходящи за начинаещи, както и за напреднали практикуващи.

Първо влизаме в този свят като дух и след това се раждаме. Прекарваме първите си години като се учим как да функционираме във физическото си тяло и в материалния свят. Това ни позволява да оцелеем.Но идва време, когато трябва да разберем и възвърнем нашия Дух, нашата енергийна същност. Основно трябва да познаем себе си като същества, които живеят чрез прана, основната жизнена енергия във вселената. За да направим този скок трябва да разширим нашето разбиране за енергийната си природа. И да разберем, че преди всичко трябва да имаме опитност.

Прана е най-мощната и творческа сила, защото чрез нея идва животът. Кой диша в нас? Атман – Душата. Дъхът идва чрез Душата. В момента, когато Душата напусне тялото дишането спира. Така че това съществуване не ни принадлежи. Това е съществуването на Душата. Душата вибрира, Душата диша. Прана идва докато Душата е тук. Душата има нужда от храна и нейната диета е прана, която идва чрез въздуха и ни обогатява отвътре.

Можем да се лишим от всяко едно нещо във всеки един момент, но  не и от прана. Понеже прана идва чрез въздуха някои хора мислят, че това екислород. Това нее вярно. Кислородът винаги го има. Ако вкарвате кислород в едно тяло ще живее ли то вечно?

Превозното средство на пранае дъхът. Дъхът е нашия водач, мъдрец, знание. Дъхът идва от отвъд. Нашият живот и съществуване се основават на  дъха. Затова е нужно да създадемприятелски връзки с дъха.

Когато започнем съзнателно да дишаме съзнателно ще получим отговорите, от които имаме нужда. Докато дишаме несъзнателно ние живеем несъзнателно.

Водещ: ПремпалКаур, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога, от школата на Карта Сингх „АмритнамСаровар“.

Цена за карта – 56 лева,

Цена за еднократно посещение – 9 лева