Умението да медитирам – методи и техники

Водещ на курса – Люба Комитова

Ден и час: Понеделникот 19:00 до 20:00часа в зала „Анахата“

Първо ниво от 26.09.2022г. до 15.11.2022г. 

За желаещите да посещават този курс е подготвена пълна програма от теория и практика със специално подбрани техники за овладяване и усъвършенстване на умението медитация.

През последните години темата за медитацията придоби такава популярност, че същинското й значение се преплете с различните мнения на хора, които се опитват да обясняват своите гледни точки по тази тема. Това не означава, че медитацията  е станала по-разбираема или по-лесна. Може де се каже дори, че поради интереса към медитацията, в медийното пространство се появиха представяния на медитативни техники със сериозни видоизменения от оригиналните методи/предавани в древните текстове на ученията за себепознание /. Това доведе до последици като най-малкият проблем, който може да възникне за ново-практикуващите, е разочарованието или усещането, че нещо не е наред.

Медитацията може да се практикува успешно от всеки човек! Необходимо е: първо – желание и второ – личният метод, който работи точно при вас.

Медитацията има силата да възстановява баланса във вътрешния мир, както и да доведе до разгръщане на скрития/потиснатия потенциал на личността. Всички негативни влияния от външния свят, които водят до натрупване на напрежения се преодоляват успешно, когато се използва правилната медитация.

Като начало аз (Люба) запознавам участниците с основните упражнения  за контрол на ума и емоциите, след това постепенно разглеждаме и практикуваме методите, които стъпка по стъпка ни водят към медитативното състояние. Всеки има свободна воля и по време на обучението ще има възможност да прави своя избор за начина, по който ще практикува и също така да надгражда своите знания и умения.

В началото повечето хора имат очаквания, но това води до разочарования. Ако вие желаете да развивате медитацията си, опитайте се да освободите съзнанието си и да започнете на чисто. Така ще виждате подробностите по пътя и ще изградите независима концепция за понятието медитация. Колкото до медитацията ви – тя ще става все по-дълбока и проникновена J

Някой от темите разглеждани в часовете:

  • Медитацията – основни понятия 
  • Приложение на медитативните техники
  • Медитацията и влиянието й при стрес и ежедневни напрежения
  • Здравословен аспект и лечебно въздействие на медитацията
  • Методи за релаксация, контрол на ума и емоциите
  • Видове медитация – творческа, спонтанна, динамична, статична, хипнотична, с музика, без музика, сред природата, субективни и обективни медитации, дихателни медитации и др.

Цени и запазване на място:
Курсът ще се проведе от 26.09. до 15.11.2022г. / всеки понеделник от 19:00ч.

Крайна дата за запазване на място – 21.09.2022г.

Записването е с обаждане на посочения по-долу  телефон и заплащане на таксата или капаро от 50%. Доплащането може да се направи при започването на курса.

Таксата е 80лв.

Еднократно посещение – 12лв. /само с предварително запазване на място, ако има такова след стартирането на курса/

Телефон за контакти:
0887 689903 – Люба Комитова