Медитация – еднодневен семинар

„ОСНОВНИ МЕТОДИ ЗА МЕДИТАЦИЯ“

Тема – „Медитацията като начин за освобождаване от стреса и тревожността“

11.03.2023г. от 13:00 до 17:00ч.

Водещ на курса – Люба Комитова – психолог-психотерапевт

Място – зала „Мандала“

Добре дошли в Хридая 🙂

Медитацията е едно от, все още, неразкритите тайнства за способностите на човека. Може би сте попадали на най-различни статии и аудио/видео записи, но това едва ли е достатъчно да обясни какво всъщност е медитацията. Най-популярният смисъл, който се влага в медитацията е, че така се отпускаме и се освобождаваме от напреженията си. Това обаче е само малка част от въздействието на медитацията и е по-скоро – релаксация. За да разберем и започнем да практикуваме медитация е необходимо да имаме познания за същината на медитацията и как тя ни въздейства. Особено когато искаме да контролираме мислите си или да овладеем емоциите си медитацията се явява като ярък лъч светлина в тъмна стая, благодарение на който започваме да виждаме какво има в стаята. И точно, защото медитацията отваря вратата към вътрешния свят, към личните сили и качества, ние Ви предлагаме стъпка по стъпка да напредваме, всеки със своето темпо, за да повдигнем завесата на тайнството на медитацията. 

Този модул е насочен към използването на медитативни методи за контрол на ума и емоциите. Заедно с техниките, които водят до постигане на целта, ще придобиете и теоретичните основи за медитацията.

Темите, по които ще работим са следните: 

Теория за медитацията – Какво е медитативното състояние? Какво са Алфа и Тета вълните и как се използват за справяне със стреса и негативните мисли? Различни видове медитация. 

Практика – техники за медитация:

Дихателна техника;

Тук и сега – аз и Азът.

Програма

Начало – 13:00ч.

Символът на момента.

Теоретична част и медитация с дихателна техника.

Почивка – чай, бисквитки..

Психологичен екскурс – Какво знаем за стреса и мислите, които пречат на спокойствието ни?

Практика – Медитация „Аз и Азът“

Преди да приключим срещата ни – „Моментът – тук и сега“ – да запомним най-важното!

Край на семинара – 17:00ч.


За запазване на място в залата, обадете се на телефона за контакти, най-долу.

Местата в залата са за осем човека.

Такса за участие – 50лв. Можете да се възползвате от по-ниската такса при ранно записване до 28.02.23г.– 40лв.

Крайна дата за записване – 05.03.23г.

Телефон за контакти:
0887 689903 – Люба Комитова

Вижте събитието в сайта ни www.yoga-hridaya.com или във Фейсбук страницата – Йога и психология – Хридая

За водещия:

Люба Шулева-Комитова  е психолог – психотерапевт (дипломирана към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP), йога учител и треньор по йога ( следдипломна квалификация към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога). Започва да се занимава с йога през 1995г., а през 2002г. основава Хридая – център за йога и психология. След близо трийсет години практически и теоретични занимания в сферата на йога и други учения за разгръщане на потенциала на човека, Люба Комитова създава стила Хридая йога. Този стил включва, както асани така и дихателни, релаксиращи и медитативни техники, представени по достъпен начин, така че всеки, който следва инструкциите би могъл да се справи. Освен това стилът Хридая включва психологични методики за баланса на вътрешния мир. Люба е Рейки мастер – трето ниво. В годините, в своята работа съчетава: Йога, Рейки, психотерапия, хипноза и регресия. Най-важното според нея е да запазим чист душевния си мир, за да се развиваме в синхрон с природата и Пътя на знанието. 

„Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК