Заповядайте на звукова медитация с ГОНГ и ТИБЕТСКИ КУПИ

Тема „Петте стихии – баланс за хармония на тялото и ума“

Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова

Тази звукова медитация е насочена към стихиите – Земя-Вода-Въздух-Огън-Етер.

Стихиите се наричат още елементи, като се има предвид, че това са енергии, изграждащи вселената. Те съществуват навсякъде, включително в хората. Всеки елемент има сила и тя се изразява в особени качества, свойства, и дори темперамент. Опознаването на стихиите, може да бъде важен момент за духовното развитие или поне разширяване на представата ни за себе си.

Развиването на интуицията, както и преживяване за усещане на мястото и времето в пространството е една от особеностите на разбирането за петия елемент – Етер, наричан също – Дух. Докато за Водата, примерно, имаме ясна представа какво представлява, то петият елемент може само да се почувства и евентуално да се осмисли. Всяка стихия прониква в различните измерения на съществуването и когато чрез звук, светлина, аромати и движения навлезем в медитация, за нас се разкрива едно ново, отвъд-сетивно преживяване – трептящо, ефирно, трансформиращо.

Още малко информация за звуковата медитация:

Вибрационното поле на ТИБЕТСКИТЕ КУПИ има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от външни влияния, които ни пречат да живеем щастливо.

Някои от нещата, които е добре да знаем за звуковите вълни на тибетските купи и гонга, са че слушайки техните звуци се променя мозъчната вълна, така както при релаксация и медитация – от Вета в Алфа и Тета. По тази причина звуковата медитация въвежда спонтанно, без усилие или специални умения в медитативно състояние. Самата вибрация на звука влияе и на кръвообращението, лимфната система и освобождава напрежението в мускулите. Възможно е да се освободят емоции – блокирани и създаващи вътрешен дискомфорт. Възможно е също, да се навлезе в по-висшите нива на съзнание, нещо към което се стремят хората, вълнуващи се от себепознание и себеосъществяване.

ТИБЕТСКИТЕ КУПИ са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в ума и тялото.

ГОНГЪТ има огромна пречистваща пространството сила. Докато сме в обхвата на това енергийно поле се появява възможност за дълбока вътрешна трансформация.

ВОКАЛ – може би знаете, че човешкият глас също се счита за музикален инструмент. Гласът на всеки човек е единствен и има свое собствено трептене. Да можеш да използваш гласа си в медитация е нещо невероятно. Няма значение дали можете да пеете или не. Тук става въпрос за фината вибрация на гласа, дори когато нашепвате думи, пак излъчвате вашата уникална звукова вълна. В тази медитация ще имате възможността да се възползвате и от такава техника

Заповядайте!

 

Какво ви е необходимо, за да участвате?

– Удобни дрехи

– Одеялце или шал за намятане

– Бутилка с вода

– Постелка за йога

 

Цени и записване:

Местата в залата са 16.

Записването е предварително.

Краен срок за записване – 25 април 2024г.

Такса за участие – 18лв. или маркиране на 2 посещения, с карта на Хридая.

 

Телефони за запазване на място:

0887 689903 – Люба Комитова

0887 019520 – Йордан Червенков

0899 542075 – Лиляна Цветкова