ЙОГА РИТРИЙТ – „Алфа и Тета – трансформиращите състояния“

Приморско – Хотел Белица***

Дати:  20 – 26 август 2023г.

Йога практики – Медитация на Бегликташ – Лекции и тренинги 

Плаж и почивка 

 

Темите на ритрийта:

Алфа и Тета – състоянията на съзнанието по време на медитация, сън и полусън. За какво се използват и как се постигат тези състояния?

Ин – Ян йога и Ресторативна йога

Влиянието на звуковата вълна при медитация с ГОНГ, ТИБЕТСКИ и КРИСТАЛНИ купи / теория и практика

 

Събитието е подходящо за:

  • Всеки, който желае да практикува йога и медитация.
  • Семейства с деца – в двора на хотела има градина, детски кът, басейн и шезлонги. Също така има и игрище, на което може да се играе с топка и тенис. При желание на един член на семейството да участва в практиките, а другите да си почиват, имаме предвидена отстъпка за не-практикуващите.
  • Подходящо за хора, които имат интерес към йога и темата на ритрийта – Тета и Алфа състоянията на съзнание, които се постигат чрез медитативни техники. Повече по темата вижте в текста по-долу.

Предварителна програма:

Сутрин – практикуваме йога, подходяща за всеки. Ще имате възможността да правите – Ин йога, Ресторативна йога и Класическа йога в стилът на Хридая с различни акценти – гръб, разтягане, концентрация – по време на практиките.

Следобед – Лекции, тренинги, медитации. Включва звукова медитация – чрез музика и дихателна техника.

Още информация за практиките:

Може би сте опитвали да правите йога, а може сега да искате да опитате за първи път. В практиките, които ще правим на този ритрийт, дали сте практикували или не, няма значение. Класическата йога е подходяща за всеки и включва – раздвижващи тялото упражнения  и основни пози – асани, а накрая правим релаксация. Преди йога практиката ще обясним и направим дихателна техника. Пожелание можете да правите Пранаяма и Медитация и на брега на морето.

Медитациите, които са подходящи за този период на годината, особено когато сме на море могат да бъдат, както в зала (за да се отдръпнем от външните влияния), така и сред природата – примерно на Бегликташ или на брега на морето.

Ще имате достатъчно информация за начина, по който да медитирате, защото в програмата ни е включена темата за Алфа и Тета състоянията на съзнанието.

Във връзка с тази тема е важно да знаем, че когато се използва някой метод или техника за медитация, вълните в мозъка на човека се променят в Алфа и Тета. Това са същите вълни, които се регистрират при полусън и сън със сънища. По време на медитация обаче, ние постигаме това съзнателно. Ако искаме да работим със себе си и да направим промяна, примерно да се освободим от някой навик, използването на медитация може да доведе до много добри резултати. Проблемът е, че не е толкова лесно колкото звучи. И така, ние ще направим лекция – беседа – дискусия, за да изясним тази теория и да направим пълноценна практика. След ритрийта ще можете да практикувате самостоятелно.

Разходка до Бегликташ с медитация с тибетски купи и гонг (ако времето не позволява ще направим тази медитация в залата за практики) на едно от силните енергийни места в България. Бегликташ е известен с особената си енергия и интересна история. Да медитираш на Бегликташ е наистина запомнящо се преживяване.

За  хотел „Белица“ Мястото на хотела е на 5 мин. до центъра на Приморско, и 5 мин. до северния плаж – известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с голяма градина с цветя и дървета, басейн, шезлонги, открит фитнес и детски кът. Има и игрище подходящо за игри с топка и тенис. Ползването на басейна, шезлонгите, игрището и фитнеса са към пакетната цена.

Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела. Медитациите – в залата, на брега на морето и Бегликташ.

* Организаторите запазват правото си да променят програмата. Понякога възникват непредвидени обстоятелства, поради които се налага да направим промени по програмата.

 

За водещите на ритрийта:

Люба Комитова е магистър психолог по консултативна психология, дипломирана в ПУ „Паисии Хилендарски“, гр. Пловдив и психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер – трето ниво. Дейността на Люба е психотерапия и йога. Тя работи с групи и индивидуално, както и провежда ритрийти, тренинги за себепознание и семинари, психотерапия и консултации, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента – Източна Академия – Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики – Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата. 

Водещ – Георги Николов – Учител по йога. Живее и преподава йога във Финландия. Практикува Ащанга виняса йога и Ин йога. На ритрийта ще имаме възможността да практикуваме заедно йога.

Екипът на Хридая ще участва в ритрийта с инструкторски състав.

–––––––––––––––––––––––––

Записване и запазване на място:

Пакетната цена включва:

Шест нощувки със закуски и вечери на блок маса.

Ползване на басейн и шезлонг, игрище за тенис и детска площадка.

Всичко по програмата – йога практики, лекции, беседи, медитации и групови разходки.

  • Пакет за 6 нощувки в двойна или тройна стая, цена на човек при ранно записване до 30 МАЙ 2023г. – 600лв. След тази дата цената е – 650лв.
  • Пакет за 6 нощувки в самостоятелна стая – цена при ранно записване до 30 МАЙ 2023г. – 840лв. След тази дата цената е – 890лв.
  • За деца /2-12г./ настанени на редовно легло при ранно записване  до 30 МАЙ 2023г. – 388лв. След тази дата цената е – 458лв.
  • За деца /2-12г./ на допълнително легло при двама пълноплащащи,  при ранно записване  до 30 МАЙ 2023г. – 262лв. След тази дата цената е – 332лв.

Капаро – запазването на място става с внасяне на капаро от 50% от цената за ритрийта. Капарото се внася до една седмица след заявяване на участие.

Доплащането на останалите 50% е до 30 юли 2023г.

Капарото осигурява запазване на стая и място за практиките. 

Заплащане в брой може да направите /с предварителна уговорка по телефона/ в офиса ни на адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов“ 120, ет. 3, ст. 314 

Плащане по банков път:
IBAN: BG35BGUS91601006196400
„Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3

Телефон за контакт:

 0887 689903 – Люба Комитова