ЙОГА РИТРИЙТ – „Синева – лято 2023“

 Приморско – Хотел Белица***

Дати:  20 – 26 август 2023г.

Темите на ририйта:

 „Алфа и Тета – трансформиращите състояния“

Ин – Ян йога и Ресторативна йога

Дихателни практики и медитации

Тибетски и Кристални купи – звукова медитация

Плаж и почивка 

Заповядайте на морския ни ритрийт, отново в Приморско! Програмата се състои от сутрешни йога практики, на които може да участва всеки. Целта е да правим йога в хармония с личните си възможности, за да се чувстваме здрави и спокойни. Темите и медитациите в ритрийта са насочени към вътрешния мир и в същността си са методики за постигане на баланс не само на физически план, а и на по-фините нива от структурата на човека като например – емоциите и мислите. В източната философия се казва, че всичко е свързано – нашите мисли пораждат емоции, а тялото реагира по свой начин. Това наричаме психосоматика, което означава, че можем да вземем нещата в свои ръце и да бъдем господари на себе си. Ако нещо искаме да променим, трябва да направим нещо различно.

Темата за Алфа и Тета, които се постигат в медитация, е тема за размисъл, защото именно чрез тези състояния на съзнание можем да направим много промени за себе си, ако желаем.

Ин и Ян йога – това е всъщност йога практика, в която се съчетават динамичните и статични пози от йога. В класическата йога има точно такава последователност и ние ще я практикуваме на сутрешните ни занимания.

Звуковите медитации, както и киртанът – мантра медитацията, имат мощно пречистващо влияние. Когато се медитира на силно енергийно място, каквото е Бегликташ, се постига още по-силен ефект. Това е накратко нашето предложение за морски ритрийт. Заповядайте! 

Събитието е подходящо за:

  • Всеки, който желае да практикува йога и медитация.
  • Семейства с деца – в двора на хотела има градина, детски кът, басейн и шезлонги. Също така има и игрище, на което може да се играе с топка и тенис. При желание на един член на семейството да участва в практиките, а другите да си почиват, имаме предвидена отстъпка за не-практикуващите.
  • Подходящо за хора, които имат интерес към йога и темата на ритрийта – Тета и Алфа състоянията на съзнание, които се постигат чрез медитативни техники. Повече по темата вижте в текста по-долу.
  • За всеки, който би съчетал почивката си с йога и медитация на брега на морето…

Информация за практиките:

Може би сте практикували йога или сега мислите да опитате за първи път? В практиките, които ще правим на този ритрийт няма значение дали сте практикували йога или не. Класическата йога е подходяща за всеки и включва – раздвижващи тялото упражнения  и основни пози – асани, а накрая правим релаксация. Преди йога практиката ще обясним и направим дихателна техника. Пожелание можете да правите Пранаяма и Медитация и на брега на морето.

Медитациите, които са подходящи за този период на годината, особено когато сме на море могат да бъдат, както в зала (за да се отдръпнем от външните влияния), така и сред природата – примерно на Бегликташ или на брега на морето.

Ще имате достатъчно информация за начина, по който да медитирате, защото в програмата ни е включена темата за Алфа и Тета състоянията на съзнанието.

Във връзка с тази тема е важно да знаем, че когато се използва някой метод или техника за медитация, вълните в мозъка на човека се променят в Алфа и Тета. Това са същите вълни, които се регистрират при полусън и сън със сънища. По време на медитация обаче, ние постигаме това съзнателно. Ако искаме да работим със себе си и да направим промяна, примерно да се освободим от някой навик, използването на медитация може да доведе до много добри резултати. Проблемът е, че не е толкова лесно колкото звучи. И така, ние ще направим лекция – беседа – дискусия, за да изясним тази теория и да направим пълноценна практика. След ритрийта ще можете да практикувате самостоятелно.

Разходка до Бегликташ с медитация с тибетски купи и гонг (ако времето не позволява ще направим тази медитация в залата за практики) на едно от силните енергийни места в България. Бегликташ е известен с особената си енергия и интересна история. Да медитираш на Бегликташ е наистина запомнящо се преживяване.

За  хотел „Белица“ Мястото на хотела е на 5 мин. до центъра на Приморско и 5 мин. до северния плаж – известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с голяма градина с цветя и дървета, басейн, шезлонги, открит фитнес и детски кът. Има и игрище подходящо за игри с топка и тенис. Ползването на басейна, шезлонгите, игрището и фитнеса са към пакетната цена.

Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела. Медитациите – в залата, на брега на морето и Бегликташ.

Предварителна програма

20 август /неделя/

14:00 – Настаняване в х. „Белица”

16:30 – Организационна среща във фоайето на хотела

17:00 – 18:30 – Ин – Ян йога и медитация с мудра, водещ Люба

19:00 – Вечеря

21 август /понеделник/

08:00 – 09:00 – Сутрешна йога с Георги

08:30 – Закуска

10:00 – Време за плаж, разходки и почивка или групова разходка до Бегликташ с медитация на едно от енергийните места. 

16:45 – 17:30 – Уъркшоп – Ресторативна йога и йога за гръб, водещ – Люба

17:45 – 18:30 –  Пранаяма на брега на морето. Разходка под звуците на вълните – мълчалива медитация..

19:00ч. – Вечеря

22 август /вторник/

08:00 – 09:00 – Сутрешна йога с Люба

08:30 – Закуска

10:00  – Време за плаж, разходки и почивка 

16:45 – 17:15 – Киртан – мантра медитация

17:30 – 18:30 – Лекция и медитативен тренинг – Алфа и Тета – трансформиращите състояния. Водещ – Люба

19:00 – Вечеря

23 август /сряда/

08:00 – 09:00– Сутрешна йога с Георги

08:30 – Закуска

10:00 – Време за плаж, разходки и почивка

16:30 – 17:00 – Мантра медитация с Люба

17:00 – 18:30 – Магията на дишането с Петьо Коджабашев

19:00 – Вечеря

24 август / четвъртък/

08:00 – 09:00 – Сутрешна йога – Ащанга с Георги

08:30 – Закуска

10:00 – Време за плаж, разходки и почивка

16:45 – Медитативни пози, упражнения преди медитация.

17:00 – 18:00 – Звукова медитация с тибетски, кристални купи и гонг. Люба

18:00 – 18:30 – Сатсанг и котва

19:00 – Вечеря

25 август /петък /

08:00 – 09:00 – Сутрешна йога с Люба

08:30 – Закуска

10:00 – Време за плаж, разходки и почивка

17:00 – 18:30 – Танцова терапия на тема „Аз, другите и ние“ с Милена Петрова 

19:00 – Вечеря

26 август /събота/

08:00 – 09:00 – Сутрешна йога Люба / Георги

Сатсанг

Свободна програма

Закуска

12:00ч. – Освобождаване на х.Белица, отпътуване.

 * Това е предварителна програма. При възникване на непредвидени обстоятелства може да направим малки промени.

*  В свободното време можете да се възползвате от възможността за индивидуален психотерапевтичен сеанс. Необходимо е предварително запазване на час.

За водещите на ритрийта:

Люба Комитова е магистър психолог по консултативна психология, дипломирана в ПУ „Паисии Хилендарски“, гр. Пловдив и психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер – трето ниво. Дейността на Люба е психотерапия и йога. Тя работи с групи и индивидуално, както и провежда ритрийти, тренинги за себепознание и семинари, психотерапия и консултации, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента – Източна Академия – Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики – Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата. 

Водещ – Георги Николов – Йога инструктор. Започва да се занимава с йога през 1988г. През 2014г. преминава обучение по Ащанга виняса йога при Ирина Бъчварова. От 2017г. води йога практики по Хатха йога, Ин йога и Ащанга виняса йога във Финландия, участва в ритрийти на Хридая. На ритрийта в Приморско ще имаме възможността да практикуваме заедно.

Йордан Черванков – практикува йога от 2017г. Вдъхновен от личните си преживявания от практиката завършва обучение и започва да преподава. Участва активно в различни събития и семинари организирани от Хридая. Йордан е завършил специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас и е обучаван в Хридая за провеждане на класически йога практики.След като се докосва до Мандала виняса йога в Англия през 2019г, преоткрива себе си и започва да развива този стил. Намира силна връзка със стихиите и елементите от природата, а практиката му е динамична и енергизираща.През 2021г е иницииран в Усуи Реики – Шоден и Окуден. Към момента следва Следдипломна квалификация за треньор по йога към НСА и БФЙ.

Милена Петрова – Танцотерапевт – дипломирана към танцовия съвет на ЮНЕСКО в „Терапевтичен танц“. Ориенталска танцьорка, хореограф, международен съдия на артистични танцови дисциплини към WADF, Мастер ИЗИС СЕЙКХИМ.  Милена е харизматична и мистериозна личност, в компанията на която преминаваме отвъд границите на обичайните настроения и нагласи. В нейните тренинги лесно се постига освобождаване на всякакви напрежения. На този ритрийт ще бъде гост и ще проведе уъркшоп и тренинг по темата „Аз и другите“ психосоматика. Денят на уъркшопа ще бъде допълнително посочен.

Петъо Коджабашев – Автор на метода „Силата на дишането“;
– Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ, завършил GTT (Grof Transpersonal Training);
– РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБИННА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО);
– Сертифициран психотерапевт – „Позитивна психотерапия“ към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP);
– Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж и Тантра масаж с 30 годишен опит.


Записване и запазване на място:

Пакетната цена включва:

Шест нощувки със закуски и вечери на блок маса.

Ползване на басейн и шезлонг, игрище за тенис и детска площадка.

Всичко по програмата – йога практики, лекции, беседи, медитации и групови разходки.

  • Пакет за 6 нощувки за един човек в двойна или тройна стая – 650лв. 
  • Пакет за 6 нощувки в самостоятелна стая – 890лв.
  • За деца /2-12г./ настанени на редовно легло – 458лв.
  • За деца /2-12г./ на допълнително легло при двама пълноплащащи – 332лв.

Как да се запишете за ритрийта?

  • Обадете се на телефона за контакти, за да заявите желанието си за участие.
  • Вашето място се счита за запазено след внасяне на капаро от 50% от цената за ритрийта.
  • Капарото се внася до една седмица след заявяване на участие.
  • Доплащането на останалите 50% се прави на място, при започване на ритрийта.

Заплащане в брой може да направите /с предварителна уговорка по телефона/ в офиса ни на адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов“ 120, ет. 3, ст. 314 

Плащане по банков път:
IBAN: BG35BGUS91601006196400
„Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД
Адрес: гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов” 120 ет 3

Телефон за контакт:

 0887 689903 – Люба Комитова