Тема – Негативни мисли – техники за справяне

Групови сеанси за преодоляване на тревожността

Водещ – Люба Комитова

Необходимо е предварително записване.

          Силата на работата в група е в груповата енергия.
          Ако понякога си мислите, че сте много чувствителни и имате нужда от разбиране, то тогава е добре да знаете, че сте от хората, които притежават способността да изпитват силни емоции и се влияете от тях. Проблемът, който възниква най-често при емоционалните натури е, че емоциите трудно се поддават на контрол. От това – в каква степен умеем да контролираме, често приличащата на стихия емоция, зависи вътрешния ни баланс и спокойствие. Тревожността идва като следствие от натрупването на негативни мисли, страхове и стресови преживявания, а повишената чувствителност е като усилвател на този процес.
          Не се питайте дали ще се справите и не си мислете, че няма да успеете. Никога не е късно да започнете да правите нещо за своя вътрешен мир и не е необходимо да споделяте с някого, който на свой ред ще изкаже мнение и вероятно ще ви повлияе. Ако вече имате някаква тревожност като примерно: кратки паник атаки – сърцебиене, световъртеж, подкосяване на краката и др…, ако се притеснявате, че може да сгрешите при взимане на решения или, че ще ви направят забележка, може би е време да се вземете в ръце и да предприемете действие. Разбира се има и индивидуални сеанси, но помислете и за груповите, защото в тях име друг вид сила, която терапевтира.
         
          За участие в група не ви е необходимо нещо специално. Сеансите протичат по следния начин:
Настаняваме се в залата. Запознаваме се. Ще чуете кратка лекция – около 15 мин. по темата, която предварително е обявена. След това правим тренинг с техника, специално подбрана за случая и накрая желаещите могат да споделят впечатления от работата, която сме свършили.
         Техниките, които използвам са от: позитивната психотерапия; медитативни и асоциативни тренинги; интерактивни – такива, които карат човек да се замисли, примерно – до кога ще отлагам важно решение и др.; източни дихателни упражнения и музико-терапия.
Всяка сесия има акцент върху проблем с тревожните състояния – негативни мисли, паник атака, фобия, ОКР – натрапчивости, безпокойство и др.
 
         И накрая – ако чувствате, че спокойствието ви често е нарушено, че не можете да овладеете нервите си, както сте го правили преди време, ако заспивате угрижени или усещате нарастване на негативна нагласа за живота – направете нещо по-скоро, защото психиката също е уязвима и има нужда от грижа 🙂
 
За да участвате е необходимо да се обадите на телефона за контакти и да си запазите място.

Такса за сесия – 60 мин. – 15лв. или две посещения с карта на Хридая
Телефон за контакт – 0887 689903, Люба Комитова