НОВ курс по йога за начинаещи в Хридая
Дни и часове:
➡️ Дни: сряда и петък от 18:00ч. до 19:00ч. с Йордан Червенков и Аглика Костадинова
➡️ Място: студио „Самхита“, бул. Стефан Стамболов“ № 120, ет. 3, 314

Този клас е подходящ, както НАЧИНАЕЩИ така и за хора, които са прекъснали практиките си по йога и желаят да започнат отново.

️Какво да очакавте от тези класове?

➡️Основни теоретични и практически познания за йога: паванмуктасана (антиревматична серия), асани (пози) за начален етап, основни пози, крокодилски упражнения за гърба, пранаяма – основни дихателни, релаксарищи и медитативни техники.

➡️Курса се провежда в три нива, всяко по 2 месеца, като класовете са фиксирани в сряда и петък от 18.00ч до 19.00ч. 

Първо ниво –  от 31.03.23г  до 24.05.23г.. – Поставят се теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), правилно дишане по време на изпълнението им и релаксация на ума и тялото.

Второ ниво – от 26.05.23г. до 19.07.23г. – Към основните пози, се добявят техни варианти. Разучават се техники от пранаяма (дихателните практики), Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

Трето ниво –  от 21.07.23г. до 13.09.23г. – В тези часове се надграждат позите и вариантите от различни групи асани, като се обръща специално внимание за усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е от важно за извличане на максималното въздействие от йога практиката. Обогатява се теорията на йога – включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Включват се медитативни техники.

След завършване на трите нива, ще имате основни познания по теория и практика на йога и ще можете да се включите и в други класове с различна интензивност.

*Курсът е за определен период от време. Можете да запишете всяко ниво поотделно. Таксата важи само за тези класове за съответното ниво. Пропуснати практики не се компенсират.

Още полезна информация:

АСАНА – упражненията в йога са статични и динамични пози, в които се задържа без напрежение и влияят, както на здравословното състояние като го подобряват, така и върху вътрешната хармония. Основна цел от изпълнението на асаните е да се постигне физическо здраве. За да се постигне този ефект йога практиките трябва да се изпълняват поне два пъти на седмица – в началния етап, а след няколко месеца занимания – от три до пет пъти на седмица.
ПРАНАЯМА – дихателни упражнения. Усвояват се основните дихателни техники като Нади Шодхана, Уджаий, Капалабхати, Бхастрика, Брамари и др. Основната ни цел е да се докоснем до смисъла от тях и как влияят на физически и умствен план.
ЙОГА НИДРА и РЕЛАКСАЦИЯ – в йога се отдава специално внимание на всички техники за контрол на ума. Релаксацията успокоява не само тялото, тя възстановява и нервния баланс и сваля напреженията. При нас се използват няколко метода за релаксация и те са: йога нидра, антармауна, мускулна релаксация, музикален подход.

Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото практиката на йога е за баланс и хармония на тялото, ума и емоциите. 

В зала „Самхита“ има място за спокойно практикуване на йога, спазвайки необходимата дистанция. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте за практика.

Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите и да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.

В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

*Максималният брой на участниците в курса е 11 души. При запълване на бройката ще преустановим записването.


Записване, такси и условия на курса:

Записването става с обаждане на един от посочените по-долу телефони и внасяне на сумата за курса, за да Ви гарантира място в групата. 

Цената на едно ниво /два месеца/ е 120лв.  и включва всички класове в рамките на периода на нивото. Пропуснати класове не се компенсират. Таксата важи само за посочените часове в периода на съответното ниво и не могат да се посещават други класове.

При възникнала невъзможност да посещавате практиките, моля да ни уведомите в най-кратък срок (от един до три дни при възникнал проблем с посещенията ви). 

Еднократни посещения ще се допускат единствено при наличие на свободни места в залата. Цената на еднократните посещения е 12лв.

Начини за заплащане:

Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.

Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

IBAN: BG35BGUS91601006196400

„Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД

Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120

МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова

Телефон за записване:

  • 0887019520 – Йордан Червенков
  • 0887689903 – Люба Комитова