ПАУЪР ЙОГА – УЪРКШОП – ОСНОВА

12 2022г.(събота) от 16:00 – 17:30ч.

Водещ: Лиляна Русева

Термина „Пауър йога“ обикновено се свързва с „фитнес“ и загуба на тегло. Това отчасти е свързано със силовата йога, но не я определя напълно. Тя е много повече. Пауър йога е практика, която включва генериране на вътрешна телесна топлина, повишаване на общата енергия, изграждане на издръжливост, сила и гъвкавост, психическо спокойствие и облекчаване на стреса.

Страхът от името често пречи на голяма част от хората да опитат този стил йога и да му дадат шанс да влезе в живота им, но не се замислят, че може би имат нужда точно от това в момента.

С този уъркшоп ще се опитам да дам яснота относно самия стил, какво точно представлява практиката „Пауър“ йога, нейните плюсове и минуси и също така ще се опитам да „разбия“ клишето – „тази йога не е за мен“! И ще попитам:“Как знаеш това, без дори да си я практикувал?“

Красотата на Пауър йога е преливането от поза в поза, докато умът е ангажиран с мисъл към следващото движение, правилното дишане и изпълнение на съответната асана.

Този вид Йога може да се практикува с цел освобождаване на тялото от стреса и напрежението в мускулите, за антицелулитна терапия, изгаряне на калории, за стягане на коремните и други мускули на тялото. Чрез различните асани се развива сила и издръжливост, използвайки собствената тежест на тялото, засилва се имунната система и се активира горенето на излишните мазнини, подобрява се концентрацията и волята. Практикуването ѝ осигурява пълно зареждане на тялото с енергия и сила.

Акценти, на които ще обърнем внимание:

– „Пауър йога“ – произход, ползи;
– Основни асани в Пауър йога – теория и практика;

– Преходът „виняса“;

– Загрявка на стави и слънчеви упражнения;
– Практика в стил „Пауър йога“.

– „Стречинг“ и леки усуквания за край на физическата част;
– Пранаяма(пълно йогийско дишане);
– Релаксация/Йога Нидра;

Практиката е подходяща за хора, които вече са практикували йога и имат познания, но е отворена и за всеки, който желае да разнообрази своята лична практика, да опита един различен стил йога…

Водещ: Лиляна Русева – Сертифициран йога инструктор в йога център„Хридая“ и Масажист. Започнах да се занимавам с йога през 2003г. в „Хридая“. За мен йога е начин на живот. Тя е изкуството, в което успях да намеря своето място. Тя е нещо ценно ти незаменимо, точно както въздуха, който дишам. Благодарение на йога откривам красотата в малките неща, наслаждавам се на настоящия момент, виждам смисъл във всяко преживяване било то лошо или добро и смятам, че тя ме прави по-добър човек и определено промени моя вътрешен и външен свят.

Цена: 12лв.

За хора, които имат карта в нашия център: 1 посещение + 5лв. доплащане.

! Необходими са ви удобни дрехи, постелка(ако нямате може да използвате от нашите), одеалце за намятане и позитивно настроение!

! Залата ще обявим допълнително спрямо броя на записаните.

Тел. за записване и информация:

0899 54 2075 – Лиляна Русева