ПИЛАТЕС е система от упражнения за разтягане и за сила, укрепване и тонизиране на мускулите, подобряване на стойката, сливане в едно на ума и тялото и подобряване на фигурата. Фокусира се върху укрепването на ядрото на тялото, което включва коремните мускули, гръбначния стълб и таза. Също допринася за намаляването на стреса и подобрява гъвкавостта, баланса и координацията.
Упражненията са леки и приятни. Изпълняват се с повторения със средно темпо на бързината. Съчетават се дишане и движение и това спомага едновременно за правилното дишане и за правилното изпълнение на съответните елементи. Умът е изцяло ангажиран и не се разсейва с излишни мисли. По този начин се подобрява и концентрацията и това улеснява съсредоточаването в по-важните моменти и ситуации от ежедневието. Редовните практики по пилатес могат да помогнат за подобряване на съня.
В тези класове Ви предлагаме разучаване на различни комплекси от упражнения: на земя, от изправен стоеж, с тежести, с топки и др. При занимаване с Пилатес, минимум два пъти в седмицата, се постига видим ефект върху визията и тонуса на мускулите. Пилатес ни учи на сила, издръжливост, търпение и концентрация…Оформя мускулатурата и подобрява стойката на тялото по забележим начин.
 
Подходящ е за:

• Хора от всички възрасти и нива на физическа подготовка.
• Хора, които искат да подобрят здравето и благосъстоянието си.
• Хора, които искат да укрепят ядрото си.
• Хора, които искат да намалят болката или имат проблеми с гърба или други части на тялото.

Постепенно, с всяка следваща тренировка, ще усещате ефикасността на упражненията, докато ги изпълнявате, и така ще постигнете ЖЕЛАНИТЕ РЕЗУЛАТИ!
 
Практиките ще бъдат всеки петък от 16:30ч. с Лили
Сутрешна опция – понеделник и сряда от 9:00ч. с Гери
Еднократно посещение(само ако има свободно място в залата) – 12лв.
Карта на Хридая за 5 посещения – 40лв.(валидност 30дни).
Работим и с карти Мултиспорт и Кулфит.
Тел. за контакт: 0899 54 20 75 – Лили
0888 01 00 56- Гери