ПИЛАТЕС –КУРС ЗА МОДЕЛИРАНЕ НА ТЯЛОТО!

НАЧАЛО: 7 октомври(понеделник)
Дни: всеки понеделник и сряда от 08:30 до 09:30 часа в студио „Самхита“
Водещи: Гергана Андреева

Метода ПИЛАТЕС за трениране на тялото – уникална система от упражнения за разтягане и за сила, укрепване и тонизиране на мускулите, подобряване на стойката, сливане в едно на ума и тялото и подобряване на фигурата. Философията на метода се съсредоточава върху приучването на ума и тялото да работят заедно за постигане на целта – блестяща цялостна физическа форма.

Вдъхновени от думитте на Джоузеф Пилатес „ След десет тренировки ще почувствате разликата, след двадесет – ще видите резултатите, след тридесет – ще имате съвършено ново тяло“ сме Ви подготвили КУРС, който постепенно да да се развие в пълна програма по ПИЛАТЕС.

В този курс ще бъдат включени различни комплекси от упражнения – на земя, изправен стоеж, с тежести, топки и др. Ще се допълват плавно, следвайки темпото на групата.

Как ПИЛАТЕС ни въздейства: 
– „Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастието” – посредством визуализации, физическо укрепване и разтягане на тялото си възвръщаме будността на ума и подобряваме оросяването на мозъчните клетки. Този възроден дух на мисъл и движение е първата стъпка към преодоляване на стреса, към изящество на движенията, към удоволствие от живота.

– Преодоляване на стреса и умората – ако не се грижим за тялото си няма как да се чувстваме добре. Лоша стойка, нарушено равновесие и неправилно дишане са част от причините за умора и стрес. Най-напред трябва да се научим правилно да укрепим и контролираме мускулите си, преди да ги подложим на натоварванията на всекидневния живот.

– Използване на визуални образи за ангажиране на ума и тялото – посредством визуални метафори можем подсъзнателно да вкараме в действие мускулите без да познаваме тяхното устройство и функциониране.

Методът Пилатес черпи от много и разнообразни стилове на упражнения, от китайска акробатика до йога, но има няколко основни принципа, които обединяват всички тези елементи под името ПИЛАТЕС. И теса:

– Концентрация – тя е ключът към осъществяването на връзката между ума и тялото.

– Контрол – той означава да не допускате случайни, безразборни движения.Всяко движение има предназначение.

– Центърът – в него има голяма група мускули(корем, кръст, ханш и седалище).

– Плавност – с нея се изпълняват движенията. Набляга се на изяществото на движението, вместо на скоростта.

– Прецизност – всяко движение има предназначение. Всяко указание е решаващо за успеха на цялото.

– Дишане – когато вдишвате и издишвате напълно, вие изхвърляте застоялия въздух и отровните газове от дълбините на белите си дробове и изпълвате тялото си с чист въздух.

– Въображение – умът действа по загадъчен начин и една от особеностите му е способността да генерира визуални образи, които тялото да следва.

– Интуиция- ако нещо ви причинява болка – Не го правете! Постепенно ще се научите да усещате ефикасността на упражненията, докато ги изпълнявате, и така ще постигнете ЖЕЛАНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!

*Курсът е с предварително записване, поради ограничените места /макс. 10 души/.

Цени:
Карта за  8 посещения – 56 лв.
Карта за 4 посещения – 30 лв.

Еднократно посещение: – 9 лв.

Записване:

По телефон и на място, като с цел да си запазите място е необходимо да оставите капаро.

За по-достъпна комуникация сме създали група във фейсбук – Пилатес в Хридая, към която можете да се присъедините и да следите актуалната информация.

Телефони за контакт:
0888 01 00 56 – Гергана Андреева

0883 36 25 54  – Богдан Героев